Page 1

nr. 40 > januar 2013

Nina Larsen Jeg brænder for det ekstreme

Dennis Knudsen og ”En kongelig affære”

De boykotter krisen!

I frisørbranchen på den lange bane

Læs om hans oplevelser

”Der er ingen krise hos Salon InSite i Glostrup”

Cherif El-Ayouty har masser af planer for CHA CHA CHA


ere ud se ftig ra eller

år de h en

Tykkere, k

NU I DANMARK!

ef

ter

er

PENGENEE! TILBAG

ug kun 4

OVER 70 % AF BRUGERNE

BEMÆRKER TYKKERE, KRAFTIGERE UDSEENDE HÅR EFTER KUN 4 UGER* MED NIOXIN NIOXIN ER DET ENESTE SALONMÆRKE MED 20 ÅRS SPECIALISERING I HÅRTAB: I DAG kigger kunder efter oplysninger om hårtab, og de siger, at deres frisører er deres troværdige kilde nr. 1. • Stylisternes anbefalede mærke nr. 1 til hårtab i USA • Vinder af Stylist Choice Award i 11 år i træk

SÅDAN BLIVER I AUTORISERET NIOXIN SALON:

Find mere info om Nioxin www.nioxin.dk

Snak med din Wella repræsentant eller ring til kundeservice på tlf. 33 26 91 11 for at høre mere om Nioxins obligatoriske uddannelse. * Uafhængig markedsundersøgelse gennemført blandt forbrugere, der var plaget af tyndt hår.


NY

BC FIBRE FORCE

NY HÅRPLEJESERIE TIL AT GENVINDE HÅRETS OPRINDELIGE STYRKE


PROFESSIONELLE HÅRPLEJEPRODUKTER FRA LABEL.M. INDEHOLDER INNOVATIVE, AFPRØVEDE OG TESTEDE FORMLER MED NATURLIGE AKTIVE INGREDIENSER OGprodukter ESSENTIELLE OLIER.design. Indeholder naturlige ingredienser af meget En serie af fantastiske i et lækkert, eksklusivt

Udviklet af Toni&Guy Artistic team til frisører…

høj kvalitet, som er udvundet ved koldtvandspresning. Dette er en enestående proces, der gør det muligt at

· NATURLIGE AKTIVE INGREDIENSER opnå væsentlige fordele af naturlige olier, uden at udsætte dem for ekstrem varme. Denne proces kaldes også Extraction2 proces, og sikrer, at potentialet i hver ingrediens er maksimeret. · PROFESSIONELLE RESULTATER · SUVERÆN STYLING PROFESSIONELLE HÅRPLEJEPRODUKTER FRA Hertil kommer den revolutionerende blanding af cupau Ydermere indeholder serien et helt nyt patenteret comLABEL.M. INDEHOLDER INNOVATIVE, AFPRØVEDE butter og barbados cherry, kaldet Mflex 3, der sikrer, at plex, eksklusivt for label.m, kaldet Enviroshield. Et stærkt frisurer med glat hår beskyttes samt sikrer en intens koncentreret UV filter, med flere beskyttende OG TESTEDE FORMLER MED fordele: NATURLIGE AKTIVE fugtgivende pleje til håret. Med Coil E Complex 626 som • Beskytter håret mod ekstreme miljømæssige stressINGREDIENSER OG indeholder Glycine og Alanine samt letvægts copolymerfaktorer som sol, vind o.s.v.ESSENTIELLE OLIER.

· · ·

• Bekæmper strukturel skade som følge af jævnlig varmepåvirkning fra f.eks. hårtørrer eller stylingjern NATURLIGE AKTIVE INGREDIENSER • Beskytter hårfarven mod at falme PROFESSIONELLE RESULTATER AVOCADOOLIE rig på næringsstoffer med fugtbevar• ModvirkerErende filtret hår og reparerende egenskaber, som nemt SUVERÆN STYLING og trænger dybt ind i hårmarven • Efterladerabsorberes ikke produktrester i håret og giver øjeblikkelige, synlige resultater. • Giver optimal glans til håret

er, beskyttes frisurer med krøller eller fald mod fugtige omgivelser og forhindrer krus, hvorved krøltegningen bevares. Med label.m produkter har du mulighed for at opnå kreative og suveræne styling resultater til enhver tænkelig frisure.

OLIVENEKSTRAKT

Er rig på antioxidanter og E- og K-vitamin, som beskytter mod skadelig ekstern påvirkning og tilfører fugt til håret,s å det bliver smidigt, blødt og glansfuldt.

BARBADOSKIRSEBÆR

En superfrugt, som siges at indehold 30 gange så meget C-vitamin som appelsiner. AVOCADOOLIE Den er etpå sandt lille kraftværk, som Er rig næringsstoffer medstimulerer fugtbevarproduktionen af collagen/protein, ende og reparerende egenskaber,der somgiver nemt en sund hårvækst. Den dybt beskytter samtidig absorberes og trænger ind i hårmarven mod skadelige effektersynlige fra frieresultater. radikaler og og giver øjeblikkelige, tilfører håret blødhed, som holder.

OLIVENEKSTRAKT CUPUACU SMØR Er rig på antioxidanter og E- og K-vitamin, Genopbygger hårets naturlige fugtbalance som beskytter mod skadelig ekstern påvirkog elastIcitet og beskytter mod fugt fra ning og tilfører fugt til håret,s å det bliver omgivelserne. Tilfører og bevarer fugten i smidigt, blødt og glansfuldt. håret.

Label.m forhandles af ICON HAIRSPA · Tlf. 57 66 03 00 www.iconhairspa.dk

Hair by TONI&GUY Artistic Team using label.m Professional Haircare. Clothes by Todd Lynn.

BARBADOSKIRSEBÆR

En superfrugt, som siges at indehold 30 gange så meget C-vitamin som appelsiner. Den er et sandt lille kraftværk, som stimulerer produktionen af collagen/protein, der giver en sund hårvækst. Den beskytter samtidig mod skadelige effekter fra frie radikaler og tilfører håret blødhed, som holder.

H A I R S PA CUPUACU SMØR

Genopbygger hårets naturlige fugtbalance og elastIcitet og beskytter mod fugt fra omgivelserne. Tilfører og bevarer fugten i håret.

ICON Hairspa · www.iconhairspa.dk · Energivej 3 · 4180 Sorø · Tlf. 57 66 03 00

Label.m forhandles af ICON HAIRSPA · Tlf. 57 66 03 00 www.iconhairspa.dk

Hair by TONI&GUY Artistic Team using label.m Professional Haircare. Clothes by Todd Lynn.

www.labelm.com

label.m. forhandles af: ICON. Hairspa A/S . Energivej 3

4180 Sorø

Ordretlf: 57 66 03 00

Hwww.iconhairspa.dk A I R S PA

ICON Hairspa · www.iconhairspa.dk · Energivej 3 · 4180 Sorø · Tlf. 57 66 03 00


af chefredaktør Pia Finne Salon inSite i glostrup har valgt at boykotte krisen. og den handske skulle flere saloner måske tage på. For da rikke Lauenborg, der ejer Salon insite i glostrup, valgte at sige til sig selv, at der ingen krise var, så skete der en holdningsændring både hos hende selv og blandt personalet, og i dag udvikler hun såvel medarbejderne som salonen i stedet for at gå i stå. Hun har skabt en strålende salon, hun har skabt et velværekoncept, hun gør en masse for medar­ bejderne, og hun har selv taget en lederuddannelse, som hun flittigt bruger. Kunderne strømmer til, og stemningen er positiv og god, og det kunne andre salonindehavere måske lære af. vi har også talt med Cherif el­ayouty, der købte CHa CHa CHa 1. september 2011 for at høre, hvordan fremtidsplanerne for CHa CHa CHa ser ud. og også Cherif el­ayouty taler for at udvikling er fremtiden. dog indrømmer den ”hardcore” forretningsmand, at krisen har ramt branchen hårdere, end han troede. ”det, jeg troede, ville tage tre måneder at rette op på og justere har taget mere end et år”, siger han til Hair magazine, men samtidig har man masser af nye projekter på tegnebrættet, klar til at blive effektueret.

en af de ting, Cherif el­ayouty nævner som super positivt i frisør­ branchen er den passion for faget og den kærlighed til hår, som rigtig mange frisører har. en person med en passion for det hun gør, har vi også talt med. det gælder nina Larsen, der siden hun kom i lære som frisør har vidst, at hun ville arbejde bag catwalkene, scenerne og tv­skærmene. i dag er hun freelancefrisør og make­up stylist for dr, hun skaber aura’s looks, og er med til at udvikle udtrykket for designers remix. og så laver hun shows for Wella med meget mere. Hun fortæller, at de sidste 15 år i princippet har stået i arbejdets tegn.

artikler

passion og uDVikling

”men jeg kunne ikke forestille mig at lave noget andet. Jeg får så mange oplevelser hver eneste dag, som andre kun kan drømme om”, siger hun. netop dét ikke at kunne forestille sig at lave andet, er et kendetegn, jeg selv ser blandt rigtig mange frisører. Sidst var jeg med, da marcelklubben holdt optagelsesprøve, og selv om jeg efterhånden har fulgt branchen i nogle år, forundres jeg stadig – på den super positive måde – over, hvor engagerede og passionerede frisører er – også selv om de har været i branchen i mange år. de lever med faget, de videreudvikler sig, og de sætter en stor ære i at være blandt de bedste. det er unikt og et træk, jeg meget vel tror, bl.a. kan være det, der løfter frisørbranchen ind i fremtiden.

Få mere tid til det kreative

inDholD 14

Jeg brænder for det ekstreme nina Larsen har altid vidst, at hun ville arbejde bag catwalkene, scenerne og tv­skærmene. og hun har gjort sin drøm til virkelighed.

24

til optagelsesprøve i marcelklubben Saksene var slebet, og der var gang i den gode stemning, da marcel­ klubben holdt optagelsesprøve. tre frisører stod foran dommerne.

30

Jeg er i frisørbranchen på den lange bane Cherif el­ayouty har masser af planer for CHa CHa CHa­kæden på tegnebrættet i fremtiden.

32

den første af flere saloner Her­og­nu kunder er dem, Salon Cut n go i glostrup Storcenter henvender sig til. men der er bestemt ikke noget discount over indretningen.

36

dennis knudsen og ”en kongelig affære” dennis Knudsen stod for hår og make­up på skuespillerne til “en kongelig affære”. Læs om hans oplevelser.

45

Switch af kenny aleksandr Science fiction lady

48

Sådan holder du de små kunder i ro børn er potentielle kunder i fremtiden. vi giver nogle fif til, hvordan børnene kan beskæftiges under frisørbesøget.

58

gør en forskel – giv uddannelse til unge i brasilien Wella Professionals sender til september en dansk frisør til brasilien for at hjælpe unge mennesker med at skabe sig en fremtid.

62

de boykotter krisen hos Salon Insite! ”vi har besluttet, at der ingen krise er her hos os!”. Sådan siger rikke Lauenborg, der ejer Salon insite i glostrup. i stedet udvikler hun.

66

når medarbejderen er syg alle arbejdsgivere oplever ind imellem, at en medarbejder er syg. men hvad er egentlig reglerne for medarbejdere og for arbejdsgivere?

70

Samuraisværd, sakse og en dygtig frisør HH Simonsen har fået ambassadør til deres excellent edges sakse: Joey Scandizzo!

Med 10 år i frisørbranchen kan Admind garantere dig en problemfri IT-løsning, hvor du kender prisen og produktet VIds du AT: VIdsTe Adgang til aftaler og kundedata er tilgængelig selv om internettet svigter

shoWs

...og lad computeren om alt det kedelige

72

upper class londonaften med marcelklubben aftenen startede i bedste upper class stil da marcelklubben holdt show for 185 frisører.

74

100 % mand og mandehørm til IdHaIr kursus der blev ikke sparet på mænd, da 16 både unge og modne fyre skulle klippes og styles af idHair’s to teknikere til idHair kursus.

76

time for dusted colours Håret skal være stort og tungt – gerne som en skulptur på hovedet.

10 52 80

Shortcuts

Løn- og provisionsberegning er inkluderet i løsningen Løsningen bogfører finansposterne uden at du skal rører en finger Lagerstyring med genbestillingsfunktion er indeholdt i løsningen

øVrigt

Bestilling af tid kan foretages 24 timer i døgnet med en smartphone

Haircare update Inhouse update

Chefredaktør > Pia Finne Koordinator > Louise Klitgaard art Director > morten Sørensen Distribution > Postdanmark Forsidefoto > Sanrizz Tryk > Scan Print udgives af > Freeminds apS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e­mail kontakt@freeminds.dk gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af Freeminds apS. erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts

Farouk Systems/ CHI sponser for Miss Universe konkurrence

Send din historie til Louise Klitgaard på lk@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

HairContrast havde succes med elevkursus

Farouk Systems/CHI var officiel sponsor for Miss Universe konkur­ rencen i Las Vegas i december, og frisører fra hele verden havde travlt med at lave deres hår ved hjælp af CHI produkter. Danmark var repræsenteret i Miss Universe konkurrencen med Josefine Hewitt. Til venstre ses Patrick Kalle fra Farouk Systems, Miss Denmark Josefine Hewitt og Maurice den Exter fra Farouk Systems Europe.

Toftild åbner i Århus

“Elevkursus” stod der på programmet, men faktisk var der flere mestre og svende der havde bevæget sig af sted til Kolding, da HairContrast afholdte elevdag. Her blev kursisterne guidet gennem HairContrast’s forskellige produkter. Kurset var sammensat af demonstration og hands on sessions. Del­ tagerne fik lov til at afprøve de forskellige produkter. Der blev klippet, klistret, krøllet og vredet i de forskellige hårdele og der blev flyttet grænser og vist at løse hårdele er meget mere end langt hår.

Toftild Alternativt Hår, der arbejder inden for parykker og speciallavede hårløsninger, udvider nu basen i Ålborg med en afdeling i Århus. Også farvede extensions blev der sat på parykkerne.

Deltagerne brugte også tid på at se på hinandens arbejde og udveksle erfaringer, hvilket medvirkede til et godt sammenhold for aftenen. Da dagens program var ved vejs ende var der rosende ord som super, kanon og lærerigt. En succes der med sikkerhed gentages!

Alle kursisterne var dybt koncentreret under hele forløbet. De fik lov til at sætte hår og style alle “modellerne”.

Indehaver Claus Toftild fortæller, at udvidelsen sker i samarbejde med frisør Lone Grønkjær, der i fire år har været forhandler af produkter fra Toftild Alternativt Hår. Fra årsskiftet er afdelingen klar til at tage imod kunder på adressen Hans Hartvig Seedorff Stræde 10 i Århus midtby. ”Mange af vores kunder kører langt for at besøge os og med etableringen af en afdeling af Toftild Alternativt Hår i Århus vil vi gerne rent fysisk rykke tættere på en stor del af dem”, fortæller Claus Toftild.

Det var meget lærerigt for alle deltagere.

Warehouse AS har overtaget distributionen af Framesi i Norden Framesi startede op som et familie foretagende tilbage i 1945 og er i dag en af de ældste frisør­ leverandører i Europa. De er i dag et inter­nationalt selskab med distribution i 87 lande og på 5 kontinenter. Framesi udvikler deres produkter med lidenskab og innovation, og har altid fokus på frisørens behov. Produktsortimentet er meget omfattende og består af 3 farve­ ­serier, styling, hårpleje og elek­ triske artikler. Ønsker du farve­ demo af Framesi produkterne i din salon eller er du interesseret i at høre mere kan du kontakte Warehouse på tlf. 80 88 57 49 eller se mere på www.warehouse.no

Få 50 nye mandlige kunder hurtigt!

Ved at målrette markedsføringen mod dine kvindelige kunder (hvoraf de fleste kvinder i hvert fald kender fem mænd) med et tilbud, der kan gives videre til deres mænd kan du let få op til 50 nye mandlige kunder, hver gang du gen­ nemfører tiltaget – og det kan faktisk betyde ekstra 250.000 kr. i kassen på årsbasis! En god måde at komme godt fra start i 2013!

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL Scan QR koden og læs mere om mersalg i din salon eller se www.hairmagazine.dk/ til-frisoeren/mersalg-i-salonen

MANGLER DU EN FRISØR – SÅ RING TIL LOUISE PÅ TELEFON 88 80 72 73 QR code generated on http://qrcode.littleidiot.be

10 > Shortcuts

Framcolor er de nyeste produkter fra Framesi.

Scan koden

At mænd er gode salonkunder er ikke noget nyt; de kommer jævnligt, de er loyale, og de leder efter hjælp og råd­ givning, både når det gælder frisure og mode, og de vil gerne bruge penge på produkter.

Claus Toftild


YOUNG INTERCOIFFURE Satte Hår På HoteL edina young intercoiffure satte håret, som var inspireret af heste. dermed blev der flettet i alle afskygninger, mens emma ullmann stod for make­ up’en. Som der ses på billederne var der tænkt meget i dollars/dallas stil. en smuk aften med endnu smukkere modeller fra Scoop!

young intercoiffure knoklede på Hotel edina for at opnå det perfekte resultat.

Du har nu muligheden for at blive forhandler af INK by Dennis Knudsen og Dennis Knudsen Professional Hair Care of Scandinavia. Som forhandler bliver du serviceret og får tilbudt kurser jævnligt – lær at lave dagmakeup, aftenmakeup og brudemakeup.

de smukke modeller i den kolde aften.

Det er op til dig, om du ønsker at forhandle begge produktlinjer eller blot én af linjerne. INK by Dennis Knudsen er uden parabener og uden parfume.

Kampagne-tilbud INK testerstander Norm. pris kr. 14.500,/v. køb af etableringsordre Nu kr. 6.900,intet overladt til tilfældighederne...

INK etableringsordre Kr. 15.400,-

Fletninger var der mange af ­ og de var flotte!

Farouk Systems’ konference i Cancun, mexico, 23. – 26. august 2013

vind en tur tiL CanCun i meXiCo med danHair!

12 > Shortcuts

Total for stander og etableringsordre kr. 22.300,-

Kontakt

går du og har lyst til en lille sviptur til Cancun i mexico, så er mulig­ heden måske her. For hvert CHi glattejern, krøllejern eller føntørrer, som du køber hos danHair inden 30. april i år følger et lod. danHair trækker så lod den 1. maj i år, om hvem der skal med til mexico. Læs mere på www.danhair.dk hvor du også kan se billeder fra en tidligere tur til mexico.

INK testerstander (uden etableringsordre) Norm. pris kr. 14.500,Nu kr. 9.500,Spar kr. 5.000,-

Mail: idaheuser@dennisknudsen.dk Telefon +45 3314 0222 alle de glade deltagere der var med danHair på turen sidste år.

Ny Østergade 10 · 1101 København K www.dennisknudsen.dk

PA G N E -

Spar

TI

L UD

Bliv forhandler af Dennis Knudsens professionelle produkter

K

AM

B

Hotel edina København er det første hotel i danmark fra den australske kæde, Hotel edina. Hvert år afholdes der melbourne Cup, og sidst havde man i København besluttet at der skulle være et fashion show, hvor nicholas nybro havde kreeret smukke kjoler.

5.000 ,INK t Norm esterstan de . pris kr. 14 r .500, N

u kr. 9.5

00,-


Tekst > Pia Finne Foto > Asger Simonsen og diverse

Jeg brænder for det

ekstreme Nina Larsen har siden hun kom i lære som frisør vidst, at hun ville arbejde bag catwalkene, scenerne og tv-skærmene. I dag er hun freelancefrisør og make-up stylist for DR; arbejder med værterne i nyhedsudsendelserne og på X-Faktor. Hun skaber Aura’s looks, og er med til at udvikle udtrykket for Designers Remix. Og så laver hun shows for Wella med meget mere.

14 > Jeg brænder for det ekstreme


nina har været Wellas tætte samarbejdspartner igennem 15 år. i dag står hun bag mange store Wella­shows med bl.a. Wella nordic team. Her ses hun i færd med at sætte håret til et anne­Sofie madsen show.

”Jeg har altid vidst, hvad jeg ville, og jeg er gået målrettet efter det. det har også betydet, at jeg gennem mange år har måttet tilsidesætte alt, og fokusere 200 pct. på det, jeg gør”. det fortæller nina Larsen, der er freelance frisør og make­up stylist. Hun fortæller, at de sidste 15 år i princippet har stået i arbejdets tegn. ”men jeg kunne ikke forestille mig at lave noget andet. Jeg får så mange oplevelser hver eneste dag, som andre kun kan drømme om”, siger hun. vi sidder på en af de store gange på dr, hvor nina netop nu arbejder på at skabe look’et til X­Faktor­værten Signe molde, og hun fortæller, at det absolut ikke har været let at nå dertil, hvor hun er i dag. det har krævet masser af benarbejde, og ikke mindst, at man hele tiden sørger for at skabe netværk. ”men allerede da jeg var i lære, fik jeg lov til at arbejde på Østre gasværk i forbindelse med forestillinger, og allerede fra dengang begyndte jeg at opbygge det netværk, der er så vigtigt, og som er så svært at skabe”. nina tog først en frisøruddannelse og senere en uddannelse som make­ up artist, og hun mener, at uddannelse er alfa og omega. ”i danmark er det en stor fordel at kunne begge dele. der er typisk ikke råd til at hyre såvel en frisør som en make­up artist, derfor er det alle tiders, når man kan levere hele pakken”. at mange unge forfalder til at arbejde gratis for at komme ind i branchen, mener hun i princippet er forkert. ”gør man et stykke godt arbejde, skal man også have betaling for det. men ind imellem kan der komme et tilbud, man ikke kan sige nej til, og hvor det kan være en fordel for én selv at tage jobbet, selv om det er uden betaling”. 16 > Jeg brænder for det ekstreme

de eneste gange nina selv har arbejdet gratis har været i forbindelse med f.eks. indsamlinger til dansk røde Kors. ”og så har jeg bestemt ikke noget imod det”, siger hun. udFordrIng I ForSkellIgHeden en stor del af udfordringen i det job, nina har, er den meget store diver­ sitet. ”Kunderne har nogle ønsker, dem skal jeg leve op til, hvad enten det gælder et modeshow, styling til et katalog, musik­videoer, tv­ud­ sendelser eller undervisning” forklarer nina, der bl.a. har været med til at lægge make­up i forbindelse med Wella trendvision i madrid i november. Faktisk har nina Larsen været med de seneste fire gange, der er blevet holdt trendvision. ”og for en frisør og make­up artist er det virkelig et show, der er unikt at være en del af”, siger hun. Selv mener hun netop, at én af hendes styrker er ekstreme hårstylinger, og det er ofte det, hun laver i forbindelse med Sebastians shows. ”til maj skal Sebastian nordic holde et stort show i Stockholm, hvor de præsenterer deres nye kollek­ tion urban explorers, hvor der også virkelig skal være kant på, og som jeg også er en del af”, fortæller hun. På dr står nina Larsen for konceptudvikling på det overordnede plan, når det gælder hår og make­up udtryk. det betyder, at hun skal være med til at tage stilling til, hvilket udtryk værterne på tv­avisen skal have, og hvad værten på X­Faktor f.eks. skal signalere med sit udseende med meget mere. Faktisk er den konceptuelle del af hendes job blevet så omfattende, at man nu har sammensat et team på tre personer. ”Koncepter er vejen frem, og skal man skabe et koncept eller en stil, må man se bort fra sin egen stil, og i stedet tage udgangspunkt i opgaven.


For halvandet år siden lavede vi f.eks. udtrykket på tv­avisen om. det gjaldt studiet, grafikken og værternes udseende, der på den ene side skal være nutidigt – på den anden side klassisk og tillidsvækkende. det handler i princippet om, at øjet skal hvile, om at man skal lave et look, hvor seerne kan se på værten uden at tænke over, hvad vedkommende har på, om håret sidder pænt eller grimt eller andet”. når det gælder stylingen af en værtinde til X­Faktor, skal det naturligvis være noget, hun har det behageligt med, men det skal også være et look, der fanger tiden, og som kan skabe tendenser og inspiration til de seere, der er rundt omkring i landet. modsat; når nina styler aura handler det om, at hun skal ses og om at hendes udseende skal understrege det, hun synger. Hun skal inspirere andre…, og når designers remix laver en kampagne, er ideen, at håret og make­up’en skal understøtte tøjet, og den stil, designeren ønsker at få frem. nina har arbejdet med aura, siden hun for alvor kom frem, og hun har arbejdet med designers remix de seneste 6 år, og hun holder rigtig meget af den kontinuitet og det at få lov til at være med i en udvikling som med designers remix – fra modeuge til modeuge. det Handler om SamarbeJde men uanset hvem, der skal styles, mener nina helt klart, at samarbejde er vejen frem. ”Jeg har naturligvis forberedt mig, og jeg har skabt en skitse til et udtryk, men herefter handler det meget om at tale med vedkommende, hvad enten det er aura eller en vært på tv­avisen, for føler man sig tilpas, udstråler man det også på scenen eller på skærmen”. nina brænder for det ekstreme, men hun siger også, at man ikke kan opfinde det ekstreme hver dag. det er simpelthen for hårdt. ”den kreative proces er en udviklingsfase, og den er faktisk enormt hård. Jeg tegner, klipper ud og skaber en idé. F.eks. tager det en måned at forberede modeugen, og et Sebastian­show tager også let en måned at forberede. derfor er det utroligt vigtigt for mig at have hvileperioder ind imellem.

”Jeg har naturligvis forberedt mig, og jeg har skabt en skitse til et udtryk, men herefter handler det meget om at tale med vedkom­ mende, hvad enten det er aura eller en vært på tv­avisen, for føler man sig tilpas, udstråler man det også på scenen eller på skærmen” ­ nina Larsen

det er også i de perioder, jeg samler andre indtryk fra helt andre sider end lige hår og make­up”, forklarer nina. og når hun skal ind i en stemning, kan hun sagtens finde på at tage ud på oplevelse, steder hun ikke nor­ malt kommer og som kan inspirere, møde mennesker, der kan inspirere, se en film eller lytte til noget musik. ”at skabe et look eller et show handler om følelser og om engagement i en kreativ proces”, siger hun, og beskriver det som at sætte sig ned og lege… bagefter må man så finde ud af, om det fungerer på modellerne. og i øvrigt er det meget forskelligt at lave fashion og at lave art som et Sebastian show. ”Fashion kræver stor forberedelse men ofte er målet, at modellerne skal udtrykke og understrege en stil, og at de ikke skal overskygge tøjet, hvorimod et hårshow er kunst, hvor det handler om at lade kreativiteten få frit spil og skabe hår, der kan inspirere frisørerne”.

FRAMCOLOR

IS I maven nina har sin egen virksomhed, og det har hun haft lige fra begyndelsen. ”det kræver naturligvis, at man har lidt is i maven, og ikke mindst en tro på, at opgaverne kommer”. det betyder også, at det er ninas job at holde sig ajour med, hvad der sker. og det er ikke nok at holde øje med modeverdenen, for skal man være på forkant, handler det om at holde øje med, hvad der sker på verdensplan; hvor bevæger vi os hen, hvor­ dan ser verden ud, o.s.v.

Italienske Framesi er USAs tredje største farve brand til branchens skarpeste pris. 50.000 saloners foretrukne valg world wide.

”For en finanskrise har f.eks. stor indflydelse på den livsstil, der skabes, så det handler om at holde øjnene åbne!”. og hun er ikke i tvivl om, at uddannelse og inspiration er alfa og omega. ”det er det for mig, men det er det også for en frisør i en salon. det handler om at videreudvikle sig”, siger hun og tilføjer, at hun faktisk ikke forstår, at frisørerne ikke læner sig lidt mere op ad hinanden, sparrer med hinanden og trækker på hinandens in­put, inspiration og viden. ”er man der for hinanden, åbner der sig en endnu større verden af inspira­ tion”, er hendes holdning. 18 > Jeg brænder for det ekstreme

Kontakt Warehouse i dag på 80 88 57 49 for en farvedemo i DIN salon! nina Larsen kalder arbejdet med aura for ”en slikbutik, hvor man bare kan tage ned fra hylderne. det er ren leg for mig!”.


Straight A Head!

The Straight & Shine Super Cocktail

En slikbutik af hår og make-up Aura har Nina som nævnt fulgt, siden hun begyndte. ”Og da hun fik to priser ved Danish Music Awards i efteråret, stod jeg backstage og fældede en tåre”, siger hun med et smil. Hun laver stadig looks for Aura, og hun kalder arbejdet med hende for ”en slikbutik, hvor man bare kan tage ned fra hylderne, hvor man kan skabe interessante og mere sofistikerede udtryk. Men det kan også være meget teknisk krævende”. En del af det, Nina også elsker ved sit job er, at hun kommer meget tæt på mennesker. ”Det kan være en byrde, for det er hele tiden mig, der skal have overskuddet og overblikket og være i stand til at yde en ser­ vice, men det er også et privilegium”. Hun ser sit job som et servicejob, hvor det i høj grad handler om at få folk til at føle sig godt tilpas. Det afspejler sig nemlig i deres udseende. Spørger man Nina, hvem af alle de kendte mennesker, hun har arbejdet sammen med, hun har holdt mest af at arbejde med, er hendes svar Aura. ”Aura har jeg et helt specielt forhold til. Vi har skabt hendes udtryk sammen, vi snakker meget sammen, og så er det sjældent, man bare møder et menneske, hvor det hele klikker. Det gør det med Aura”. Når Nina laver looks for kendte mennesker, trækker hun mange følelser ind i det. Derfor er hun også helt klar på, at hun ikke skal lave looks med alt for mange på én gang. ”Man skal jo fornemme personen. Man skal skabe et nyt look, men vedkommende skal føle sig tryg og have sin personlighed med, ellers fungerer det ikke, og det er psykisk hårdt”.

”Den kreative proces er en udviklingsfase, og den er faktisk enormt hård. Det tager en måned at forberede modeugen, og et Sebastian-show tager også let en måned at forberede”, forklarer Nina her sammen med Benjamin Martin.

For at få f.eks. en tv-vært på X-Faktor eller en anden til at forstå det look, Nina tænker, laver hun moodboards. Og det behøver intet have med hår at gøre… Det handler om at vise, hvor man er på vej hen. ”Og det behøver ikke nødvendigvis være moderne og det sidste nye, det kan også handle om at ramme en stemning eller en sindstilstand”. Men at de forskellige måder, Nina arbejder på, inspirerer hinanden, er også helt klart. ”Ser man en frisure fra et modeshow, kan man sagtens se den samme frisure på en tv-vært men i en mere dæmpet udgave”, fortæller hun. Udvikling For Nina er udvikling et kodeord. Det gælder såvel den arbejdsmæssige som den personlige udvikling. Det betyder også, at hun har erkendt, at det ikke nytter hele tiden at starte nye ting op, men i stedet være i den proces, man er i. ”Nogle gange skal man blive i tingene og udvikle dem, frem for at søge nye veje”. Spørger man hende, hvad et job som hendes kræver ud over selvfølgelig at være en blændende dygtig frisør og make-up artist, lyder hendes svar, at man skal have overskud til at være sammen med mennesker 14-16 timer i døgnet – og være på! ”Det betyder også, at jeg sætter pris på et roligt privatliv, hvor jeg er sammen med mine nærmeste”. Når modeugen løber af stablen laver Nina 7-8 shows på tre dage, men selv om det er vanvittig hårdt, synes hun også det er spændende. ”Men det er vigtigt at kende sig selv godt og ikke mindst at kende sin egen grænse, så man kan tage en hvileperiode, når man fornemmer, at nu er det tid, eller når man ved, der f.eks. forestår en modeuge”. Selv om Nina altid har villet være der, hvor hun er nu, er hun helt klar på, at hun ikke i sin vildeste fantasi havde kunnet forestille sig, hvordan det reelt ville være, da hun som ganske ung, valgte at gå den vej. ”Det er mere omfattende, end jeg nogensinde havde troet, men jobbet har også udviklet sig til at være mere seriøst, end jeg troede – og på den positive måde. Det er kreativt og udfordrende, men samtidig skal man være super struktureret. Det er en balancegang, men også det, der gør hver eneste dag spændende”.

20 > Jeg brænder for det ekstreme

”Det er vigtigt at kende sin egen grænse, så man kan tage en hvileperiode, når man fornemmer, at nu er det tid, eller når der f.eks. forestår en modeuge”.

Råd til unge i branchen Nina giver gerne gode råd videre til unge, der kunne tænke sig at starte i samme branche som hende. 1. Uddannelse og mere uddannelse er alfa og omega. 2. Engagement er en forudsætning. 3. Udholdenhed. Bliv ved med at klø på. 4. Hav det faglige i orden. 5. Vær ordentlig overfor de mennesker, du arbejder med. Overhold deadlines og aftaler med videre. 6. Ydmyghed. Du er ikke bedre end det næste job…

Q hair.dk Tlf. 44 94 34 00

Argan Oil/550 + Stay Smooth/141 + Get it Straight/241


NYHED!

COLOR RECHARGE

FÅ GLØDEN TILBAGE I DIN WELLA SALONFARVE HJEMME.

Oplev vores 6 nye farveopfriskende conditioner med selvudjævnende Magnetic Color Technology, den nye Cool Blonde Shampoo og Glamour Recharge Spray der øjeblikkeligt forstærker intensiteten af Wella Professionals farve ved bare én påføring. Spørg din salgsrepræsentant om mere information og for ordreafgivelse.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Til optagelsesprøve i Marcelklubben Saksene var slebet, og der var gang i den gode stemning, da Marcelklubben holdt optagelsesprøve. Tre frisører; Betty Christoffersen, Ole Wagner og Kristina Rask stod foran dommerne, og det er præsident for Marcelklubben, Johnny Poulsen ganske tilfreds med.

Der var masser af interesserede tilskuere, da Marcelklubben forleden holdt optagelsesprøve.

Afslappet og super professionel. Sådan beskriver man bedst den stemning og atmosfære, der var i starten af januar, da Marcelklubben holdt optagelses­prøve. Tre frisører var denne gang blevet indstillet til op­tagelse, nemlig Betty Christoffersen fra Saco, Ole Wagner fra Ole Wagner og Kristina Rask fra Zimmer:Sonne. ”At vi kan have tre super dygtige frisører til optagelse viser meget godt det netværk, der er i Marcelklubben, for hver af de tre frisører skal have to faddere”, lyder det fra Johnny Poulsen, præsident for Marcelklubben. På vanlig vis skulle de tre frisører klippe og forklare en frisure foran dommerne; René Prakov, Yvonne Hemming og Pia Hedenvall, herefter skulle de præsentere en færdigklippet og -farvet model samt en langt­ hårsopsætning, som frisørerne også havde skabt hjemme i salonen. 24 > Til optagelsesprøve i Marcelklubben

Præsident i Marcelklubben, Johnny Poulsen, bød velkommen.

De tre dommere: René Prakov fra Circus, Yvonne Hemming fra Team YH og Pia Hedenvall fra UniQue M.

Alle modellerne fra de tre frisører; Betty Christofferen, Ole Wagner og Kristina Rask er her linet op.

Undervejs blev der spurgt til de tre frisørers inspirationskilder, og ret enstemmigt lød det, at de typisk bliver inspireret af film, på rejser – ikke mindst til London – samt af detaljer, de ser i deres hverdag. ”Og så elsker jeg at lege med hår og være kreativ, lige så snart jeg har tiden og overskuddet til det, og det kommer der også mange spæn­ dende ting ud af”, fortæller Ole Wagner, der på et tidspunkt arbejdede sammen med Betty Christoffersen hos Stuhr. ”Betty fik alle de vildeste ideer, og jeg lavede dem”, fortæller han med et smil, mens de præsenterer deres frisurer for dommerne, og Betty Christoffersen siger lidt i samme baner: ”Jeg holder utroligt meget af at klippe, og når jeg står med saksen, så opstår der ofte noget nyt, noget anderledes og spændende”.

Ole Wagner i fuld gang med arbejdet.

Kristina Rask i gang med sin klipning.

Betty Christofferen er dybt koncentreret.

Pia Hedenvall er en del af dommerkomiteen.

Til optagelsesprøve i Marcelklubben < 25


Dommer René Prakov

Kristina Rask

Model af Kristina Rask

Betty Christoffersen forklarer sin models pandehår.

Med i et fællessk ab For Ole Wagner handler en optagelse i Marcelklubben i høj grad om at blive en del af et professionelt fællesskab. ”Det vil være super godt med nogle gode kollegaer, hvor man kan bruge hinanden i en kreativ proces”, siger han, og han mener Marcelklubben netop er et sted, hvor ligesindede med de samme problemstillinger kan mødes, og netop fordi man er sammen i Marcelklub-regi, kan være ær­ lige overfor hinanden i forhold til forretning med videre”. Ole Wagner har arbejdet hos Stuhr igennem en årrække, indtil han for lidt over fem år siden besluttede at blive selvstændig, hvor han i dag står i salonen med to elever. 26 > Til optagelsesprøve i Marcelklubben

Model af Kristina Rask

Spørger man Ole, hvad han ville vise med sine tre modeller til optagel­ sesprøven, er det helt klart, at han gerne ville vise de tendenser der er i tiden. ”Opsætningen er selvfølgelig et showpiece, og det er jo ikke dem, vi laver flest af, men de to andre frisurer, jeg præsenterer, er klart en afspejling af, hvad der rører sig i modebilledet. Selvfølgelig i lidt vilde udgaver, der som regel nedtones, når vi klipper det til daglig”, fortæller Ole Wagner, der bl.a. havde brugt pastelfarver i sine frisurer. Viser det der inspirerer Kristina Rask har undervist en del igennem årene, og hun har arbejdet meget. Nu føler hun, tiden er inde til, at hun igen vil i gang med den mere sociale del af frisørfaget.

Model af Betty Christoffersen

Model af Ole Wagner

Model af Ole Wagner

”Samtidig er det super, at have nogle mennesker, man kan sparre med”, siger hun, og hun er sikker på, at netop dét, kan hun få i Marcelklubben. Også Kristina viste til optagelsesprøven, hvad der inspirerer hende i øjeblikket, og hun ser meget på, hvad der sker i udlandet, og på hvordan de unge mennesker, der kommer i salonen, ser ud. ”Jeg kigger også meget på folk i byen. Jeg ser detaljer og ”lagrer” dem. Det kan være en speciel nakke eller noget andet, og så stykker jeg min egen stil sammen”, fortæller Kristina, der netop nu er meget inspireret af 80’erne og 90’erne, hvilket man også kunne se på hendes modeller på optagelsesaftenen. ”Men ellers arbejder jeg meget ud fra, hvad der passer til den enkelte, og det inspirerer mig”, siger hun.

Model af Kristina Rask

Model af Betty Christoffersen

Jeg vil have det sjovt i et kreativt miljø For Betty Christofferen handler Marcelklubben i høj grad om at kunne have det sjovt i et kreativt miljø. ”For mig er Marcelklubben en branche­ relevant netværksgruppe, hvor man kan bruge hinanden og få inspira­ tion af hinanden – og så handler det også om at have det sjovt”, siger hun. Betty mener, man hele tiden skal udvikle sig og passe på ikke at blive låst fast i dagligdagen, og netop det, mener hun, Marcelklubben kan. ”I Marcelklubben kan vi lave andre ting, end dem vi står med i det daglige, og når man laver shows i Marcelklub-regi kan det ske med lidt friere tøjler, end når vi underviser i Saco-regi”, fastslår Betty, der i sine frisurer til optagelsesprøven tog udgangspunkt i Saco’s frisurekollektion Control, samt i det, der rykker lige nu, og som Betty laver i salonen. Til optagelsesprøve i Marcelklubben < 27


REDISCOVER YOUR HAIRâ&#x20AC;&#x2122;S NATUR AL BE AUT Y Moroccanoil hair care sold exclusively in salons | 36 16 16 09 | www.salonsupport.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert og diverse

Jeg er i frisørbranchen på den lange bane

Cherif El-Ayouty overtog CHA CHA CHA-kæden for godt halvandet år siden. Det har været hårdt, og tiderne har været imod ham, men han er meget glad for branchen, som han bestemt ikke har tænkt sig at forlade. Tværtimod har han masser af planer for fremtiden på tegnebrættet. ”Det, jeg troede, ville tage tre måneder at rette op på og justere har taget mere end et år”. Sådan siger Cherif El-Ayouty, der købte CHA CHA CHA 1. september 2011. Han har bestemt ikke fortrudt, at han gik ind i frisørbranchen, men han erkender også, at tiderne har været meget hårde – og hårdere end han forventede. I 2011 overtog han 14 CHA CHA CHA saloner, og inden for de første tre måneder lukkede han fire. Senere er endnu en salon lukket, ligesom Cherif El-Ayouty i marts købte Stuhrs salon i Magasin i København. Således findes kun CHA CHA CHA saloner i København og Nordsjælland samt en enkelt i Århus.

30 > Jeg er i frisørbranchen på den lange bane

har lokaliseret steder i Florida og i Californien, hvor jeg gerne vil etablere saloner, men jeg har måttet udskyde det, ganske enkelt fordi, der har været rigeligt at gøre i Danmark”, fastslår Cherif El-Ayouty. Han fortæller, at han ikke havde forventet, at den økonomiske situation ville være så dårlig, som den faktisk har været. ”Kunderne kommer i salonerne, men de skærer ned på antallet af besøg. Men huslejerne og de øvrige faste omkostninger følger jo ikke med ned. Det er hårdt, og det har fået flere til at lukke i det forgangne år. 2010 var bedre end 2011, og 2011 var bedre end 2012”. Og så mener han, at stivhed i forhold til frisørmesterforbundet og fagforeningen bestemt ikke har været med til at styrke branchen – tværtimod.

Siden Cherif El-Ayouty overtog kæden, er der også sket en renovering af en del af salonerne, ligesom han har bygget to helt nye forretninger op, idet salonen i Waterfront er flyttet til nye lokaler i centeret. 1. maj i år åbner han endnu en salon på Købmagergade i København. ”Vil man have et vist image og drive en 1. klasses salon, handler det også om, at salonerne skal have en vis standard”, er hans holdning, og netop for at opretholde standarden har han også – som han selv kalder det – raffi­ neret personalestaben. ”I dag har vi et super homogent team, der alle lever op til de høje standarder og det høje serviceniveau, vi gerne vil have, vore kunder skal møde i salonerne for at de kan føle CHA CHA CHA-ånden”.

Overenskomster er forældet ”Den tid, hvor det handlede om en kamp mellem mestre og ansatte, og hvor arbejdsgiveren udnyttede arbejdstageren, er forbi. I dag skal alle stå sammen for at skabe en bedre branche, til gavn for såvel frisørmestrene som for de ansatte selv. Det er bare ikke gået op for frisørernes fag­ forening endnu. I dag skal man som frisørmester beskæftige sig med de ansattes velbefindende. For har de det godt, så kører forretningen godt. Men de overenskomster, man arbejder ud fra i dag, er over 60 år gamle. De tager ikke højde for den måde, man driver frisørforretning på i dag, og de er skadelige for branchen”, lyder det fra Cherif El-Ayouty. Han har dannet en komité i frisørmesterforeningens københavnsafdeling, der skal drøfte mulighederne for bedre forhold for såvel frisører som ansatte og ikke mindst som skal se på fremtiden i branchen. ”Begge sider af bordet er nødt til at se i øjnene, at sker der ikke nogen radikale ændringer, er der ganske enkelt ikke nogen frisørbranche om nogle år, og det kan godt være, mine ideer er radikale, men de fungerer i andre lande, så hvorfor ikke også i Danmark?”

CHA CHA CHA i udlandet Da Hair Magazine talte med Cherif El-Ayouty kort efter hans over­ tagelse af kæden, var det planen, at han ville åbne saloner i USA. Det er ikke gået så hurtigt, som han gerne ville have, men planerne holder. ”Jeg

Jeg er begejstret for entusiasmen i branchen Cherif El-Ayouty er meget begejstret for den entusiasme, han har mødt blandt de danske frisører – mænd som kvinder. ”De er meget dedi­ kerede til deres fag, og jeg fornemmer klart, at de arbejder med faget

”Jeg har et princip om, at salonerne skal ligge i indkøbscentre og stor­ magasiner, hvor den type kunder, CHA CHA CHA har, kommer”, lyder det fra Cherif El-Ayouty, der kalder CHA CHA CHA for et af de eneste rigtige brands inden for den danske frisørbranche. ”Andre tæller flere saloner, men ikke mange har det samme image”.

”Man kan ikke drive forretning som for 50 år siden med komplicerede lønsedler og svære afregningsmodeller for både arbejdstid og penge” er Cherif El-Ayouty’s holdning.

Salonen i Waterfront.

af kærlighed”. Og han er selv kommet til at holde rigtig meget af frisør­ branchen selv om det er en 180 graders retningsændring i forhold til det, han tidligere beskæftigede sig med, nemlig opførelse af enorme bygningsprojekter rundt omkring i verden. ”Frisørbranchen er en ren arbejdsplads, hvor der er plads til skønhed, service og kvalitet, og det kan jeg rigtig godt lide”, siger han, ligesom han holder af de mange personlige forbindelser til såvel kunder som ansatte, man får. Således besøger han og hans kone, Susanne, alle salonerne med meget jævne mellemrum. ”Det er vigtigt at tale med medarbejderne og have et godt forhold til dem”, mener han. Da Cherif El-Ayouty trådte ind i branchen, var det forretningens skyld. Og det er det stadig! ”Det er bundlinjen, der tæller, og salonerne skal drives som en forretning, hvilket ind imellem kan være svært for frisørerne at forstå”, siger han med et lille smil. I øvrigt er CHA CHA CHA’s salg af produkter meget stort, og en vigtig del af forretningen. Men Cherif ElAyouty mener, det administrative system omkring branchen er alt for stift. ”Man kan ikke drive forretning som for 50 år siden med komplicerede lønsedler og svære afregningsmodeller for både arbejdstid og penge”. Stopper ikke med at udvikle Cherif El-Ayouty fastslår, at er han er i frisørbranchen på den lange bane. Når salonen på Købmagergade åbner til maj, har Cherif El-Ayouty 11 CHA CHA CHA saloner, men han planlægger ikke at stoppe der. Han taler bl.a. om at fusionere med en anden kæde, og så taler han om at skabe en CHA CHA CHA Light. ”Luksuskonceptet, som vi arbejder med i CHA CHA CHA, fungerer i de store byer. Men der er også mange kunder i de danske provinsbyer, der gerne vil have den høje kvalitet og det høje serviceniveau, men som måske ikke er vant til at betale helt så mange penge for behandlingerne. Den kombination vil vi kunne give dem i en CHA CHA CHA Light salon­ kæde”. Præcist hvornår en sådan kæde bliver etableret vil Cherif ElAyouty ikke ud med. Men den ligger på tegnebrættet. ”Og hvis 2013 går i neutral, tager vi for alvor fat”, slutter han. Jeg er i frisørbranchen på den lange bane < 31


se flere billeder på

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

hairmagazine.dk

Den første af flere saloner

i n v e n ta r

Kunder, der kommer ind fra gaden og skal klippes til fornuftige penge, er dem, Salon Cut N Go i Glostrup Storcenter henvender sig til. Men der er bestemt ikke noget discount over indretningen, der oser af atmosfære. Salonen er den første af flere og indretningen, der er skabt i samarbejde med Bella Vista, bliver en del af den nye kædes udtryk.

2 stk. massage vaske 6 stk. pumpestol e, lettere brugt 6 stk. betjening spladser 1 stk. salgsarran gement 1 stk. lys ved ar bejdsplads 1 stk. diverse in ventar Pris i alt

kr. 6.000 kr. 8.500 kr. 10.000

Alle priser er ex

kr. 92.500

cl. moms.

kr. 20.000 kr. 12.000 kr. 36.000

Selvom det handler om her og nu-klipning til fornuftige penge, er det bestemt ikke discount, salonen udstråler. Selve inventaret er fra Bella Vista, og det gælder såvel stole som hylder, spejle med mere ved de seks behandlingspladser.

Salon Cut N Go er indbydende og rar at træde ind i. Her er masser af rum, lys og luft, og farverne er dæmpede og behagelige. Og det er netop det, Cut N Go skal være: indbydende. For konceptet er – som navnet antyder, at kunderne skal kunne komme ind fra gaden uden at have bestilt tid, sætte sig i venteområdet og læse et blad, og inden for kort tid kan de blive klippet og behandlet – og til en meget rimelig pris. Salonen ligger i Glostrup Storcenter, og netop et center som det, er oplagt, når det gælder impulsive kunder, for i et storcenter er de besøgende indstillede på at købe, og de har afsat tid til shopping. 32 > Den første af flere saloner

Netop for at kunne leve op til konceptet er der fem frisører i salonen, så der næsten til enhver tid er en ledig medarbejder, og ikke mindst tid til at yde en optimal service, for det er nemlig også en del af ideen bag Cut N Go. Ingen discount her… Selvom det handler om en god klipning straks til fornuftige penge, så er det bestemt ikke discount, salonen udstråler. På gulvene ligger store naturlige klinker i en smuk lys brun nuance, og væggene er malet i en

De flotte stole ved behandlingspladserne er ligeledes fra Bella Vista, og netop de runde former, understeger den bløde stilrenhed, der kendetegner salonen.

Cut N Go i Glostrup Storcenter åbnede 1. november, og planen er, at åbne flere i løbet af de kommende år i Københavnsområdet.

Den første af flere saloner < 33


Svanemærkede produkter med certificerede økologiske ingredienser

version 2.0

BE CAREFUL WHAT YOU EXPOSE YOURSELF AND YOUR SKIN TO – IT CAN FUCK YOU UP FOREVER

32 svanemærkede Produkter dækker alle behov for styling og pleje i en salon vaskepladserne er anbragt på en forhøjning midt i rummet, der er åbent med masser af lys og luft.

indeholder ingen:

Parabener, farvestoffer, allergifremkaldende konserveringsmidler, mineralske olier, silikoneolier, paraffinolier, vaseline, paraffin eller lignende petrokemiske ingredienser

Hair Team Company ApS Rho 4 DK - 8382 Hinnerup

intet er tilfældigt i Cut n go. og de runde former går igen igennem indretningen.

phone: web: mail:

hairteamcompany_HM0412.indd 2

04/07/12 14.23

farve­tone, der spiller op til de rå, eksklusive gulve. Selve inventaret er fra bella vista, og det gælder såvel stole som hylder med mere ved de seks behandlingspladser samt de to vaskepladser, der står på en lille forhøjning midt i salonen. På væggene hænger lette glashylder til salgs­ produkterne og disken, hvor der tages imod salonens kunder, er opbyg­ get i glasbyggesten, der på rigtig flot vis understøtter det lidt eksklusive, rå og stilrene udtryk. også belysningen i Cut n go har bella vista været inde over, og selve indretningen er sket i en god dialog mellem Laust Klemmensen fra bella vista og salonens indehaver med funktion og den gode atmosfære som absolutte kodeord. og resultatet er yderst tilfredsstillende, og lever op til alle de krav, der blev stillet, lyder det.

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

i salonen kan kunderne ud over at blive klippet og købe en række nye produkter også få ordnet negle i neglebaren, der ligeledes står centralt i salonen – åben og indbydende for enhver, der kommer forbi.

MANGLER DU EN FRISØR – SÅ RING TIL LOUISE PÅ TELEFON 88 80 72 73

Flere Saloner Cut n go i glostrup Storcenter åbnede 1. november 2012, og allerede nu har man haft en rigtig fin respons. Faktisk kommer der rigtig mange nye kunder hver eneste dag, så klientellet i dag blot et par måneder efter åbningen består af såvel nye som velkendte ansigter. og planen er da heller ikke at stoppe her. allerede nu er der planlagt en Cut n go i Hvidovre, og i løbet af de kommende år, vil flere komme til i Københavnsområdet, og salonen i glostrup er den, de kommende saloner skal indrettes i forhold til – en Cut n go flagship store… 34 > den første af flere saloner

enkelheden, funktionaliteten og atmosfæren var kodeord i salon Cut n go. alt inventar er leveret af bella vista. Her vaskestolene.

+45 4534 2222 hairteamcompany.dk info@hairteamcompany.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert og Dennis Knudsen

Med Dennis Knudsen til optagelserne på

”En kongelig affære”

Dennis Knudsen med Trine Dyrholm, der spiller Juliane Marie.

Alicia Vikander som Dronning Caroline Mathilde.

Dennis Knudsen stod for hår og make-up, da den Oscar-nominerede ”En kongelig affære” blev indspillet.

Fest på slottet.

”Det er super hårdt arbejde. Vi knoklede i tre måneder ofte fra kl. 6 om morgenen til kl. 20-21 om aftenen. Men det er det hele værd”. Sådan lyder det fra Dennis Knudsen, der var supervisior på hår og make-up, da man i sensommeren og efteråret 2011 indspillede ”En kongelig affære”, der nu er nomineret til en Oscar. Filmen blev indspillet i Prag, og det betød naturligvis, at også sminke- og frisørholdene skulle installere sig i Prag. ”Det var en fantastisk sjov og spændende opgave”, fortæller Dennis Knudsen, ”ikke mindst fordi jeg elsker de udfordringer, der ligger i at lave historiske film”. 36 > Med Dennis Knudsen til optagelserne på ”En kongelig affære”

I Prag havde Dennis det overordnede ansvar for hår og make-up, og på en travl dag, kunne han have 30 assistenter arbejdende for sig. ”Jeg godkendte hver eneste paryk og hvert eneste look, der forlod sminkerummet og sørgede for at tingene var klar til næste dags film­ optagelser”, fortæller Dennis, der igennem årene har arbejdet på rigtig mange film ikke mindst historiske film, bl.a. ”Drengene fra Skt. Petri”, ”Kun en pige”, ”Marie Krøyer” med flere. Herudover har han været med på Susanne Biers nye film “Serena” med Bradley Cooper og Lars von Triers Melancholia, han har arbejdet med

Dennis Knudsen og en såret Mads Mikkelsen som Johann Struensee.

Dennis i færd med at rette Alicia Vikanders hår.

Med Dennis Knudsen til optagelserne på ”En kongelig affære” < 37


Coral

Statister på settet.

Backstage med ministeren spillet af Klaus Tange.

Dennis Knudsen og Alicia Vikander.

Peter Ålbæk og Dennis Knudsen under optagelserne.

Shell

NY

15.02.-31.03.2013 AKTIONSTILBUD

Hos alle deltagende grossister.

Nicole Kidman i “Dogville” og med Penélope Cruz i “Et hjørne af Paradis”. Sidst har Dennis Knudsen netop færdiggjort arbejdet med Lars von Triers nyeste film “Nymfomanen”. Et par måneders forberedelse Når Dennis Knudsen skal lave look til f.eks. en film, har han et par måneders forberedelse hjemme i Danmark. ”Når jeg får en opgave, så begynder jeg med at researche. Hvordan så man ud i den periode, hvordan bar man håret med videre, og så skaber vi lookene i samarbejde med instruktøren Nikolaj Arcel og kostumieren”, fortæller Dennis. ”Og så skal vi jo have møder med de enkelte skuespillere og tage stilling til, i hvor stort et omfang, vi kan bruge skuespillernes eget hår og skæg, eller om vi skal have parykker ind over. Skal vi det, skal vi have taget mål til parykkerne, og vi skal have dem fremstillet.”

38 > Med Dennis Knudsen til optagelserne på ”En kongelig affære”

Dennis Knudsen fortæller, at der var tre sminke- og hårprøver i forbind­ else med ”En kongelig affære”. En i Danmark, de øvrige på settet i Prag. ”Her bliver der korrigeret og rettet til i samarbejde med skuespillerne og instruktøren”. 100 mand bag scenen På nogle af de store optagelsesdage var der godt 100 mand bag scenen til ”En kongelig affære”, og det er mange! ”Skuespillerne begynder at komme ind kl. 6, og jo større en skuespiller, man er, jo senere mødetid har man”, fortæller Dennis med et lille smil. Skuespillerne gøres klar, og kl. 9 begynder optagelserne typisk. ”Nogle gange er man tilknyttet nogle skuespillere, man skal følge og rette til undervejs, men på ”En kongelig affære” var jeg supervisor og blev i sminke- og frisørområdet.”

Kl. 13 er der som oftest frokost. ”Men ikke for os fra sminkeafdelingen, for vi skal jo gøre de næste skuespillere klar, så der kan filmes igen efter frokost”, fortæller Dennis. Når dagen er slut på settet omkring kl. 18-19 tiden, så kan sminkeafdelingen gå i gang med at ordne og rense parykker og gøre klar til næste morgen. ”Så tit bliver den 20-21 før vi har fri – og skal stå klar igen kl. 6 næste morgen”, fortæller Dennis. Spørger man ham om, hvilke skuespillere han holdt mest af at arbejde med på ”En kongelig affære”, fremhæver han den unge William Jøhnk Nielsen, der spiller Kronprins Frederik. ”Han gjorde det helt fantastisk. Alicia Vikander, der spiller Caroline Mathilde havde jeg også et strålende samarbejde med, og hun skulle jo have mange forskellige parykker, og så er der naturligvis Mads Mikkelsen, som jeg har arbejdet sammen med mange gange, og som også er helt fantastisk”.

STNIGHT LIFE MADE WITH SWAROVSKI® ELEMENTS

GERTSSON TRADING AB / TEL. +46 (0) 430-541620 W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M


Vinter 2013 Af Stuhr


advertorial

advertorial

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Ny unik hårplejeserie mod tyndt hår

Wella – The Salon Professional Division of Procter & Gamble har udvidet sortimentet og introducerer nu NIOXIN i Danmark – et salonmærke med 20 års specialisering i tyndt hår.

Tyndt hår bliver et mere og mere omfattende problem, der påvirker 50% af kvindelige og mandlige salonkunder, og derfor har Wella nu taget konsekvensen og tilbyder nu et nyt tilpasset behandlingssystem mod tyndt hår. ”Tyndt hår påvirker selvværdet hos mange kvinder og mænd, og derfor er vi utroligt glade for at kunne tilbyde NIOXIN til de danske kunder”, ud­ taler Line Holm Hansen, Communications Associate Manager hos Wella. Mange produkter på markedet i dag er enten baseret på lægemidler eller fungerer ved at kamuflere problemet, men NIOXIN har en ander­ ledes tilgang til tyndt hår. NIOXIN har netop ikke til formål at få håret til at vokse ud igen eller skjule hårtabet, men derimod at behandle hårbunden og hårstrået og derigennem optimere tykkelsen af håret uden bivirk­ ninger. NIOXINs fremgangsmåde begyndte allerede i 1987, da Eva Graham oplevede tyndere hår efter fødslen af sit første barn og begyndte at undersøge ideen om at behandle hårbunden med hudplejemetoder. Hun opdagede, at hårbunden har behov for samme opmærksomhed og pleje som ansigtshuden, og dette blev grobunden for NIOXINs innova­ tive hudplejeinspirerede teknologi. SUNDT UDSEENDE HÅR BEGYNDER MED HÅRBUNDEN Som et svar på tyndt hår består NIOXIN af et 3-Part System, der er designet til at rense, optimere og behandle de tilstande, der bidrager til den enkelte kundes form for tyndt hår. NIOXIN lancerer seks tilpassede systemer, der hver indeholder tre spe­ cialiserede sammensætninger af hårets tyndhed, hårets tykkelse og struktur samt hårets naturlighed. NIOXIN er altså skræddersyet til det stadie kundens hår er i og Line Holm Hansen er begejstret for den nye serie; ”Det sikrer en langt mere målrettet behandling, så uanset hvilken hårtype kunden har, kan den rette kombination findes”. Derudover 42 > Ny unik hårplejeserie mod tyndt hår

Hør mere om mulighederne for at få Nioxin i din salon ved at ringe til Wella kundeservice på tlf. 33 26 91 11

SNAK MED KUNDEN ”Til tider kan væsentlige livsstilsændringer være nødvendige for at stoppe hårtabet og derfor er det essentielt ved behandling af hårtab og tyndt hår at snakke med kunden og sammen finde frem til årsagen til hårtabet.”, udtaler Line Holm Hansen.

bidrager 3-part systemet til en behandling af alle tre årsager til tyndt hår; usund hovedbund, færre hårstrå og finere hårstrå. Hårbunden renses fri for talg og bringes i balance, hårstråene styrkes, så de ikke knækker og hvert hårstrås tykkelse øges. 3-part systemet indeholder en Cleanser Shampoo, Revitaliser Condi­ tioner og Scalp Treatment. Derudover fås to intense hårkure og to hårbundsbehandlinger, der kan anvendes som salonservice eller hjem­ mebehandlinger.

Der er seks vigtige årsager til hvorfor kvinder eller mænd oplever hår­tab og det er genetik, sundhed, stress, medicin, kost eller miljø. En stressende livsstil i hjemmet eller på arbejdet kan sætte gang i hår­tab og lige såvel kan mangel på nødvendige daglige næringsstoffer påvirke hårets og hår­ bundens sundhed. Større kropsforandringer som følge af graviditet, fødsel eller overgangsalder kan være medvirkende til hårtab. Ofte vil det være relevant for kunden at kontakte egen læge for at finde frem til årsagen, da sygdom i skjoldbruskkirtlen eller visse typer medicin kan resultere i overdreven hårvækst eller hårtab og ændre hele hårets struktur. Sidst men ikke mindst kan sollys, klima og forurening påvirke hår og hårbund.

TILFREDSHED ELLER PENGENE TILBAGE NIOXIN har mødt stor opbakning hos forbrugerne. Wella har gennem en uafhængig markedsundersøgelse blandt brugere af NIOXIN fundet ud af at 70% bemærkede tykkere og kraftigere udseende hår efter blot 4 uger. ”Derfor tilbyder vi pengene tilbage, hvis ikke kunden oplever denne virkning efter 4 uger”, siger Line Holm Hansen, der er sikker på seriens succes. Også i udlandet er NIOXIN populær, da serien har vundet Stylist Choice Award 11 år i træk og er blevet stylisternes anbefalede mærke nr. 1 til tyndt hår i USA. For at udbyde NIOXIN skal man være en autoriseret NIOXIN salon og have godkendelse og træning af Wella. ”Når kunder søger oplysninger om hårtab og tyndt hår, anser de frisører for den mest troværdige kilde, og derfor vil vi ruste frisøren til at kunne give den bedste rådgivning med en obligatorisk uddannelse i brugen af NIOXIN”, forklarer Line Holm Hansen. Ny unik hårplejeserie mod tyndt hår < 43


Creative Director > Kenny aleksandr Fotograf > Camilla bendz Model > Lærke Simone / Le management

ØV

uXrkfv

Hair Magazines Facebook side er kun for frisører!

sWitCH

fØr

af KeNNY aLeKsaNDr

Lærke er model, så vi må ikke klippe hende helt rigtig, men med lidt hjælp fra HairContrast skal vi nok opnå det perfekte resultat. Jeg starter med at rulle Lærkes hår op i fine snegle, så de ligger fladt ind til hendes hoved.

se efterBiLLeDe PÅ NÆste siDe > facebook.com/hairmagazine.dk

Jeg kommer en nylonstrømpe over alle sneglene for at holde alt Lærkes hår på plads, og for at parykken sidder så godt som muligt.

gør som 3000 andre frisører og LIKE Hair magaZine PÅ faCeBooK Scan koden og vær den første til at blive opdateret omkring nyeste artikler og frisurekollektioner fra frisørbranchen!

Jeg børster lige parykken igennem, inden jeg bruger den på Lærke, så jeg er sikker på den har fået “banket” lidt facon ind, og ikke er så flad fra at have ligget i kassen. Jeg kan bruge glattejern og føn­ tørre på parykken, da det er ægte hår.

når jeg har monteret parykken på Lærke, vil jeg gerne opnå det perfekte Science fiction look ved at klippe pandehåret ekstra højt men også forme kanterne i nogle sjove ret­ ninger for at skabe liv i frisuren. SWitCH < 45


Jeg blev inspireret af det italienske Vogue, hvor kontraster mødes i form af det lyse hår og de mørke læber og sensuelle udtryk.

efter

Lærke efter Forvandlingen. Sensuelt og kontrastfyldt.

Resultaterne taler for sig selv. Jeg synes at de mørke læber, og den seje sølvøjenskygge er med til at gøre looket chikt og tidstypisk med et lille twist. Hvis nu man godt selv vil lege med at få et anderledes look, kan man jo nøjes med at påføre en pandehårstranse fra HairContrast og klippe den til - på den måde skaber man jo et helt nyt udtryk uden at klippe sit eget hår.

46 > SWITCH

SWITCH < 47


Tekst > Pia Finne

- eventyrlig effektiv...

sådan holder du de små kunder i ro

OV MO R VEE REEM AM SH HA MPOO

bØrn træKKer voKSne med ind i SaLonen, og de er PotentieLLe Kunder i Fremtiden. men SKaL man KLiPPe bØrn, er det godt at være Lidt Forberedt. vi giver nogLe FiF tiL, Hvordan bØrnene Kan beSKæFtigeS under FriSØrbeSØget.

T REAT ME SPRAY

vi har samlet nogle gode råd til, hvordan man bedst beskæftiger de små kunder: • Papir og tegneblyanter er en god ting.

S AY YA STTA AW W W WA AX

• Legoklodser eller lignende. • Bøger er også godt til børnene – husk at have bøger til fl ere aldersgrupper. • Hav et par iPads med fi lm eller andre programmer på, de kan se. • Lov dem en slikkepind, når klipningen er overstået, hvis de sidder pænt. • Tal med børnene straks de kommer ind i salonen, og spørg om de vil lege en leg, der går ud på, at de skal vise dig, hvor længe de kan sidde stille.

-eventyrlig effektiv...

• En GameBoy er et alle tiders tidsfordriv. • Inddrag dem og tal med dem. Spørg dem om ting, der interesserer dem så det bliver en god oplevelse. Og så er det også lettere at sige ”Sid lige så stille som en statue” eller ”bliv ved at med kigge ned”. det kan være noget af en opgave, når der kommer et lille barn ind i salonen med sin mor for at blive klippet, for det handler i høj grad om at holde barnet beskæftiget og i ro. dels så man overhovedet kan klippe barnets hår, og dels så barnet ikke forstyrrer resten af kunderne i salonen. nogle frisører vælger helt at sige nej tak til børnekunder, men børne­ kunder kan faktisk generere flere kunder; mødrene bliver typisk klippet samme sted som børnene, og herudover sikrer man, at man får fat i de små, nye kunder fra starten, og potentielt kan fastholde dem – også når de bliver ældre. 48 > Sådan holder du de små kunder i ro

• Sæt et klippehoved op og giv børnene en kam og nogle clips, så de kan skabe deres egen frisure. • Noget af det værste er forældre, der siger: ”Sid stille, ellers kommer hun til at klippe dit øre af”. Det hjælper ikke! • Få børnene til at føle sig glade og velkomne – så bliver de også rolige.

Tlf. 97 22 33 44


Rare Beauty Af Tim Hartley

Cryptic Af SANRIZZ


Hold håret levende nu lanceres Color recharge fra Wella Professionals ­ en serie af 6 farveconditioners – to brune, to blonde og to røde, der giver dine kunder mulighed for at bevare hårfarven levende mellem salonbesøgene.

haircare

night

Hair rebirth tigi Hair reborn fra Warehouse er tigi's mest eksklusive serie. med lidenskab og intensitet tager tigi® dig, med på en rejse, med nye hårforvandlinger. med tiden bliver håret genoplivet og får et smukt glansfuldt udseende.

det HandLer om StyLing, og det HandLer om en ProFeSSioneL og SKånSom beHandLing aF Håret, Hvad enten det er SHamPoo og Conditioner, StyLingProduKter eLLer Farver tiL brug i SaLonen. og der er maSSer aF nyHeder i vente.

Travel Size Salonsupport.dk har nu yderlige 12 moroccanoil produkter i travel size udover treatment og treatment Light. Pris 69 -134 kr.

Protect LTBrands præsenterer icon Welder fra evo, som måske er verdens bedste varmebeskytter. den ultimative varmebeskyttende spray giver kontrol og kan bruges i alle typer hår, samtidig med at den beskytter mod varmen fra styling jern.

Kan fåes i lilla og lyserød Volumize Qhair’s Fiber­booster: reF­thicken­ ing Spray Styler er en ”volumenboost­ er” til fint hår. ideel til at give fint hår fylde på den fede måde uden at håret bliver stift. den er uden parabener.

Indhold: • saks • razor • 2 kamme • armbånd • fingerringe • oliepind

r lge dfø is e M rat g

lilla lyserød

En ud af tre kvinder ønsker glat hår Bella Vista’s Schwarzkopf Professional lancerer nu det effektive udglatningssystem Strait therapy, som udglatter selv meget krøllet hår i op til seks måneder i alle hårtyper. behandlingen er så effektiv, at håret bliver silkeblødt, glansfuldt, let at style og glattejernet kan derfor gemmes væk.

52 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Be Fashionable Framesi color fra Warehouse består af 3 serier: Framcolor 2001, Framcolour glamour og Framcolour eclectic. de tre serier står for Fashion, High preformance og Colour creativity.

InOa-farver til de ældre med inoa Supreme fra L’Oréal Professionnel får du fantastiske glansfulde farver og et styrket hår. dobbeltreflekserne synes at give huden ekstra glød – perfekt til den aldrende kvinde! nyhederne komplementerer inoa­farvesystemet perfekt.

Kan købes via din lokale frisørgrossist Få mere information på telefon 21 23 00 59 Se også www.haaro.eu: Look Healthy Som et svar på tyndt hår er nioxin 3­Part Systemerne fra Wella Professionals designet til at rense, optimere og behandle præcis de tilstande, der bidrager til netop din form for tyndt hår.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


Kridt til håret ColourSmash Hair Shadow er en sjov nyhed fra DanHair. det er farvekridt lige til at gnide på håret og forsegle med hårlak, og som derefter let kan vaskes ud igen. Pris 99 kr.

Strong & Powerfull Kolorit rapid detangler er det nyeste produkt i den farvebevarende serie Kolorit fra Maria nila. Produktet er en leave­in conditioner til farvet hår som giver næring, blødgør og modvirker statisk elektricitet, samtidig med at det tilfører håret glans, fugt og styrker hårets struktur. Pris 95 kr.

Black Crest

The Finishing Touch Wella Professionals glamour recharge Color enhancing Spray fra Wella Professionals er til de kunder, der ønsker at give det endelige stylingresultat noget ekstra. glamour recharge er en glansspray skabt til at fremhæve glansen i det farvede hår som prikken over i’et.

Be Blond ICOn Hairspa præsenterer Color.bug fra Kevin.murphy, der er unik, tidssvarende og sjov make­up til håret, og nu fås den også i WHite. gør din hårfarve lysere og bliv mere blond for en dag. den er nem at anvende i det færdigstylede hår – direkte ovenpå et styling produkt. Pris 158 kr.

Get Dusty tecni.art fra L’Oréal Professionnel introducerer 3 ultra­lette pudderteksturer for tilfældige, volumengivende eller luftige looks. Fresh dust, teksturgivende og absorberende tørshampoo, Super dust er en volumengivende hårpudder og texture dust er en teksturgivende hårpudder. Pris fra 139 kr.

Get Dusty eucalyptus shampoo og conditioner Svanemærket shampoo og conditioner fra ICOn Hairspa til daglig brug med økologisk koldpresset avocadoolie, aloe vera og en mild duft af eucalyptus. Stimulerer blodcirkulationen og giver fornyet energi til hårsækkene. Pris 199 – 219 kr.

ye Den n ra odel f top m ll Joewe

Struktur ICOn Hairspa præsenterer goLd teXturiZing SPray WaX og goLd Fairy duSt. den første er en sprayvoks med garanteret resultat. den giver et hurtigt boost af struktur og volumen til fint, tyndt eller livløst hår. Fairy dust drysses på fugtigt eller tørt hår ved hårrødderne for at skabe volumen og tekstur. Pris 176 kr.

Take care Warehouse viser nu morphosis Sublìmis argan ­ den komplette argan oil plejeserie, der indeholder shampoo, maske og olie, som alle er baseret på argan oil, og som derfor giver den perfekte løsning i forhold til at forebygge skader og pleje allerede dehydreret hår.

54 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Kan købes via din lokale frisørgrossist Info-Tel.: 21 23 00 59 For Men Wella’s SP men maximum Hold er en ny gelé med ekstra stærkt hold, der holder gennem hele dagen (og natten) takket være avan­ cerede copolymerer, der holder stylingen fast.

Langt hold grazette Colour mask fra Cosmobell forbedrer og genopliver hårets farvenuance, giver et længerevarende farveresultat og efterlader håret glansfuldt.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Se også www.haaro.eu:


Only one in the world Hair Team Company: ingredien Power blaste er verdens første svanemærkede aerosolhårlak på markedet! den giver et fleksibelt godt hold og en god glans, samtidig med, at den er nem at børste ud.

Color and protect Qhair har med argan oil: montibel.lo gjort det igen. Platiblanc Plus afblegning på basis af værdifulde argan oil lysner håret hele 9 toner og samtidig beskytter det hår og hårbund optimalt. afblegningen tørrer ikke ud og holder konsistensen.

just Simple LTBrands introducerer PLaSmante permanent, som er skabt på den allernyeste teknologi, der gør det muligt at pleje og genopbygge ­ samtidig med du får et lækkert og holdbart krøl. det er let og simpelt.

unbelievable initiaLiSte er en bemærkelsesværdig nyhed fra Kérastase. den reducerer risikoen for at håret knækker pga. føntørring og hårbørstning med op til 93 pct. og gør, at håret bliver mere modstandsdygtigt og elastisk. Pris 350 kr.

Hydrating og Clarifying Salonsupport.dk præsenterer hydrating shampoo og conditioner samt clarifying shampoo fra moroccanoil. Hydrating serien medfører øget elasticitet og eliminerer ældningsprocessen af håret. Clarifying Shampoo giver nyt liv til håret og renser i dybden. anvendes før farvning, permanent eller kemisk behandling for det bedste resultat. Pris 159-179 kr.

Professionel styling hver dag Colomer Denmark præsenterer Style masters serien i et nyt flot design. Serien rummer 12 fantastiske stylingprodukter, som giver mulighed for at være kreativ og skabe nye looks, hvad enten man går efter maksimal volumen, enestående glans, perfekt hold eller sexede krøller. Pris 159 kr.

56 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Power your hair Warehouse præsenterer nu tigi bed Head Superfuels ­ en serie bestående af elasticate shampoo og conditioner og recharge shampoo og conditioner. Så giv dit hår et højere styrkeniveau med elasticate og recarge. Shampoo for colored hair Kevin.murphy fra ICOn Hairspa lancerer nu bLonde.angeL.WaSH og bLonde.angeL, som er en lækker, plejende shampoo og conditioner til blond, bleget, lysnet eller gråt hår. udtræk af solsikkefrø forhindrer hårfarven i at falme, og udtræk af paranød opretholder fugtbalancen i håret. Pris 188 – 198 kr.

Sæt kryds i din kalender

- vi har så meget vi vil vise dig!

Nyt år - nye muligheder Vi starter 2013 med en tur rundt i det Danske land for at præsentere dig for alt det nye. Vi gennemgår nyheder og funktioner, så du opnår en endnu bedre udnyttelse af din løsning. Vi ser frem til at besvare dine spørgsmål og høre dine forslag, så vi sammen kan udvikle en endnu bedre brancheløsning. Vi starter kl. 18.00 med at byde på lidt til ganen. Herefter vil vi præsenterer vore nyheder og efterfølgende åbner vi op for en dialog på baggrund af spørgsmål og forslag.

Du er meget velkommen til at tage en kollega med! Arrangementet er gratis, men af hensyn til location, mad og drikke, er tilmelding obligatorisk.

Vi ser frem til at møde dig: Mandag d. 21. januar i Aalborg Tirsdag d. 22. januar i Aarhus Mandag d. 28. januar i Kolding Tirsdag d. 29. januar i Odense Mandag d. 04. februar i Næstved Tirsdag d. 05. februar i København

Send hurtigst muligt en mail til support@admind.dk med information om forretning og antal personer.


Tekst > Pia Finne Foto > Wella

Gør en forskel - giv uddannelse til unge i Brasilien Wella Professionals sender til september en dansk frisør til Brasilien for at hjælpe unge mennesker fra de fattigste områder med at skabe sig en fremtid med en frisøruddannelse i bagagen.

De unge lærer kompetencer såsom at konsultere kunden og at farve, klippe og style.

Bølgen signalerer en overførsel af energi. Og det er netop det, der sker, når Wella og Unicef går sammen om projektet Wella-Unicef Making Waves. ”Formålet er ganske enkelt, at frisører fra hele verden med en passion for hår, kan være med til at gøre en forskel ved at være med til at uddanne udsatte, unge mennesker fra de fattige områder; Recife og Belem i Brasilien, så de kan skabe sig en lysere fremtid”, forklarer Line Holm Hansen fra Wella Professionals i Danmark. Således er der allerede etableret tre frisørtræningscentre og syv ung­ domsformidlingscentre, og flere er på vej. De første elever er allerede godt af sted. Projektet har kørt i to år med frisører fra henholdsvis Tyskland samt fra Schweiz, Østrig og Holland, og således har 15 frisører været af sted, og nu kan danske frisører samt frisører fra de øvrige nordiske lande også være med. ”Vi har allerede fået en del ansøgninger fra danske frisører, der gerne vil være en del af projektet, og nu er vi i fuld gang med at 58 > Gør en forskel – giv uddannelse til unge i Brasilien

udvælge den person, der skal til Brasilien i to uger til september for at være en del af Wella-Unicef Making Waves”, lyder det fra Line Holm Hansen, der videre fortæller, at kun 50 pct. af de unge i Brasilien er tilmeldt en uddannelse udover folkeskolen, og at der er en forskel på 5,2 års skolegang mellem de rigeste og de fattigste børn i Brasilien. Netop derfor er målet for Wella-Unicef Making Waves-programmet at hjælpe godt 7.500 unge fra 1.300 kommuner med at udvikle såvel sociale som personlige færdigheder. Når de har været igennem kurserne, får de unge en mulighed for at finde noget, de er gode til igennem en professionel frisøruddannelse i tre nye og komplet udstyrede uddan­ nelsescentre. Hvert center har en fuldtidsansat lærer, der støttes af Wellas uddannelsesteam og de unge lærer kompetencer såsom at kon­ sultere kunden og at farve, klippe og style.

”Formålet er ganske enkelt, at frisører fra hele verden med en passion for hår, kan være med til at gøre en forskel ved at være med til at uddanne udsatte, unge mennesker fra de fattige områder” - Line Holm Hansen

Samtidig er det også en mulighed for frisører fra støttelandene, som Danmark nu er en del af, for at dele deres passion og viden med udsatte Gør en forskel – giv uddannelse til unge i Brasilien < 59


Upbeat Collection Af Wella Professionals SS13

De frisører, der har været i Brasilien, har givet deres viden om faget videre til de unge brasilianere.

unge i to uger hvert år, og at hjælpe eleverne med at finde muligheder for at opbygge en karriere som frisør i deres land og fortsætte med at udvikle deres færdigheder gennem Wella Professionals faste uddannelsesnetværk. Faktisk er projektet i Brasilien allerede nu en så stor succes, at Wella nu også tager fat på at hjælpe unge i Rumænien, hvor 25 pct. af børnene lever i fattigdom, og hvor 20 pct. af de 18-årige ikke har nogen kvalifikationer. Super samarbejde “Det var naturligt for os at begynde Wella-Unicef Making Waves pro­ jektet i Brasilien, fordi Wella i forvejen støttede sociale projekter i landet med rigtig fine resultater. Samtidig er Brasilien et land, der har et stort behov for uddannelsesprogrammer, hvilket i øvrigt også prioriteres højt af regeringen i landet. Sidst men ikke mindst er Brasilien set fra et branchesynspunkt et voksende marked, hvor der er et stort behov for veluddannede frisører. Making Waves er således en perfekt platform for Wella i forhold til at give noget tilbage til såvel branchen som til samfundet”, lyder det. Og der er ingen tvivl om, at Unicef er den perfekte samarbejds­ partner for Wella.

UNICEF er verdens største humanitære børneorganisation der arbejder for børn og deres rettigheder i mere end 190 lande. Med status som FN’s børnefond med udviklingshjælp arbejder UNICEF for at hjælpe ethvert barn med at realisere sit fulde potentiale. Sammen med sine samarbejdspartnere yder UNICEF sundhedspleje, ernæring, uddannelse og beskyttelse af børn i akutte behov, samtidig med at de samarbejder med regeringer for at sikre, at de indfrier deres løfte om at beskytte og fremme børns rettigheder. Det k an frisørerne gøre Selvom man ikke tager afsted til Brasilien, kan man som frisør sagtens gøre en indsats for at støtte Wella-Unicef Making Waves. I maj og juni vil danske Wella kunder få mulighed for at købe specifikke Making Waves tilbud til deres salon, og dermed støtte Making Waves programmet hver gang de videresælger specifikke Wella Professionals produkter.

Gør en forskel – giv uddannelse til unge i Brasilien < 61


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

De boykotter

krisen!

Salon InSite i Glostrup.

”Vi har besluttet, at der ingen krise er her hos os!”. Sådan siger Rikke Lauenborg, der ejer Salon Insite i Glostrup, og i stedet for at gå i stå, har hun udviklet salonen, medarbejderne og sig selv.

For fire år siden besluttede Rikke Lauenborg, at nu var det slut med krisen. Holdningen til krisen blev ændret blandt personalet og Rikke selv, og stilen blev lagt om. I dag har Rikke en strålende salon, hun har skabt et velværekoncept, hun gør en masse for medarbejderne, og hun har selv taget såvel en lederuddannelse som en NLP Business practitioner uddannelse, som hun flittigt bruger. Og selv med de 10 – snart 11 ansatte, der er i salonen, er der ikke hænder nok. Kunderne strømmer til, og stemningen er positiv og god. ”Når alle er på arbejde og der er fyldt med kunder, kan vi være 25 mennesker i salonen”, fortæller hun.

Hun tog kontakt til en coach, Kurt Næsted fra Connection Manage­ ment. Han hjalp hende med at få struktureret sit liv og sine mål, og i dag er han tilknyttet salonen som coach.

Alene sidste år øgedes produktsalget med 23,7 pct. For Rikke Lauen­ borg ser det ikke som produktsalg men som rådgivning og information, og det sælger! Salget af behandlinger er steget med 25,8 pct. Og når det gælder bookningsprocenten er den helt oppe på 98 pct!

Hun tog sin lederuddannelse hos Connection Management, og fulgte den op med en NLP Coach-uddannelse. ”Siden jeg har fået min lederud­ dannelse, kan jeg ikke lade være med at synes, at der er super synd for de frisører, der ikke har den, for alt andet end lige, så bliver livet altså betydeligt lettere, når man har de rigtige ledelsesværktøjer”.

Rikke åbnede Salon InSite for 11 år siden. For fem år siden gik hun ned med stress. ”Jeg åbnede salon, ansatte flere og flere, og fik mere og mere at lave uden at jeg egentlig registrerede det. Og pludselig var det for meget”, fortæller Rikke. 62 > De boykotter krisen!

”Jeg åbnede salon, ansatte flere og flere, og fik mere og mere at lave uden at jeg egentlig registrerede det. Og pludselig var det for meget”

”Han kommer fast i salonen og coacher både mig og mine medarbejdere hver 3. måned i alt fra kundemodtagelse, salgstræning og personlig ud­ vikling til visioner og missioner, og når den enkelte medarbejder har brug for det, coacher han dem personligt…. Og jeg kunne ikke finde på at ansætte en ny medarbejder, uden han er inde over”, fortæller Rikke.

Rikkes filosofi er, at man får igen, hvad man sender ud. Og med coachingen og den inspiration og motivation, det giver, er Rikke ikke i tvivl om, at det spiller en stor rolle i den positive omsætningsudvikling, salonen har haft.

- Rikke Lauenborg

For fire år siden besluttede Rikke Lauenborg, at nu var det slut med krisen. Holdningen til krisen blev ændret blandt personalet og Rikke selv, og stilen blev lagt om. I dag har Rikke en strålende salon i rivende udvikling, hun har skabt et velværekoncept, og hun gør en masse for medarbejderne.

De boykotter krisen! < 63


En neglebar er også indrettet og Rikke har bekostet en uddannelse som negletekniker til en af sine assistenter.

I stueetagen er der fire vaskepladser, på 1. salen er der ligeledes vaskepladser, som kunderne i den børnefri zone kan betjenes ved.

Salon Insite boykottede krisen, og i stedet for at spare på omkostningerne købte Rikke Lauenborg 1. sals-lejemålet og indrettede et velværekoncept med en rå herreafdeling med skiftervægge og en dameafdeling samt et bar- og loungeområde.

Salon InSite har lave deciderede børnepladser i stueetagen og lørdag formiddag er der ”grøn stue” i salonen.

Salon i udvikling Men det er ikke kun medarbejderne, der har udviklet sig. Salonen har også gennemgået en positiv forandring, så den i dag i højere grad er en livsstilssalon. Rikke Lauenborg købte således lejemålet på 1. salen over salonen. ”Jeg havde lige skiftet bank, og tre uger senere gik jeg ned for at låne rigtig mange penge. Men det tog de pænt”, siger Rikke med et smil. Den eneste hurdle var, at banken ville bag om en forretningsplan og Rikke sagde ”selvfølgelig….”, og så måtte hun hjem og i gang. ”Men det viste sig at være positivt. Det krævede mange timer og megen tankevirksomhed, men nu har jeg styr på både mission og vision for salonen, jeg har struktureret konceptet, og har planer for, hvor jeg vil hen, med hvilke leverandører og så videre, og det kan jeg også kun anbefale andre saloner at gøre”, siger hun. Hun fik åbnet op til 1. sals lejemålet, og gik i gang. På 1. salen er der nu indrettet en børnefri zone. Her er en herreafdeling og en dameafdeling, en bar og en lounge, hvorfra der kan serveres en fadøl – når Rikke får sit næringsbrev og sin spiritusbevilling, for det – fandt hun ud af – skulle der nemlig til. ”Netop herreafdelingen har vist sig at være rigtig god, for når mændene sidder for sig selv, er de købelystne, og vi sælger dem stort set altid nogle produkter”. Ydermere rummer 1. salen en Colorbar, der i øvrigt også findes i stueetagen, så man ikke skal løbe op og ned ad trapperne, 64 > De boykotter krisen!

På 1. sal i Salon InSite har Rikke allieret sig med en fysiurgisk massør.

og endvidere har Rikke allieret sig med en massør, der kan give fysiur­ gisk massage, ligesom der er etableret en neglebar. Alt i alt et sted, hvor kunderne kan komme for at stresse af og få velvære.

glashylder og feje gulv, så er de mere end motiverede for at komme i gang med at klippe. Det betyder faktisk, at de på de resterende to år, kan tjene deres elevløn hjem”, fortæller Rikke.

Indretningen har Rikke selv stået for i samarbejde med René Abildgaard og Henning fra Salonsupport.dk. I stueetagen har Rikke indrettet en make-up bar og en børneafdeling med stole i børnehøjde, legetøj og iPads til at se film på. ”Så en lørdag morgen er der ”grøn stue” i salonen. Men det er super. Børnene bliver klippet, mor bliver klippet, og alle er glade, for børnene er der plads til”. Og så er der naturligvis en lounge i stueetagen også. Men Rikke stopper ikke her. Hun har allerede planer om at supplere med endnu et lejemål, hvor der kan indrettes et område til ansigtsbehandlinger med videre.

For at udvikle eleverne yderligere, sender hun dem på Men and Woman dogme uddannelse hos Jan Lauritzen fra HairConstruction. ”Det koster 40.000 kr. pr. elev, men det er alle pengene værd. Når de er færdige med kurset, er de fuldt ud kompetente til at betjene kunder og starte deres egen kundekreds op”.

Eleverne er med Rikke Lauenborg beskriver personalet i salonen som en familie, der skaber en familiær og hyggelig atmosfære i salonen. Derfor ansætter hun aldrig en person, uden at coachen har sagt god for vedkommende – uanset om det er en assistent eller en elev, og herudover har hun tre samtale­ runder ved nyansættelser, ligesom hun får lavet en personprofil af et eksternt firma. ”Og det er al tiden og alle pengene værd”, siger hun. ”Det er en investering, og investerer man i sine medarbejdere og i at få den rigtige sammensætning af medarbejdere, fungerer salonen optimalt”. Når det gælder hendes elever, får de deres egen kundekreds, når de er halvvejs igennem elevforløbet. De bliver med andre ord juniorassistenter. ”De er super glade for det, de får en fed læretid, og de vokser med opgaven. Og ærligt talt, når de har brugt de første to år på at pudse

Colorbar’en på 1. sal.

Rikke har også investeret i en uddannelse som negleteknikker til en af sine assistenter, og også det er pengene værd, mener hun. Velværekoncept Rikke Lauenborg kalder det nye salonkoncept for et velværekoncept, og hun vil fortsætte med at udvikle det. Og også medarbejderne skal være i fortsat udvikling. Derfor holder Rikke også opfølgningssamtaler hver 5. uge med personalet. ”Jeg bruger Hairtools rigtig meget til statistikker med videre, og det er et rigtig godt udgangspunkt for en samtale om, hvor den enkelte vil hen, hvad der kan forbedres med videre”. Og hun tilføjer: ”Alle os, der arbejder i salonen elsker det, vi laver, og vi lever og ånder for det. Ellers kunne vi ikke være her”. Og så mener hun, at det handler om at turde taget skridtet. ”Det behøver ikke koste mange penge at ændre sin salon”. Men det koster tankevirksomhed og idérigdom.

Stueetagen i Salon InSite, hvor Rikke Lauenborg har skabt et velværekoncept.


Tekst > Pia Finne

Når medarbejderen er syg

“Typisk er en sms eller en besked på en telefonsvarer ikke nok. Det er kutyme, at man ringer, og at man taler med en person i virksomheden” - Louise Lee Nielsen

Alle arbejdsgivere oplever ind imellem, at en medarbejder er syg. Men hvad er egentlig reglerne for såvel medarbejdere som for arbejdsgivere i forbindelse med sygdom, hvad enten det er et kortvarigt eller et længerevarende sygdomsforløb.

Fem myter om sygdom · Man kan ikke ringe til en medarbejder under sygdom! Jo man kan. Det er godt med en positiv dialog! · Medarbejderen skal sygemelde sig hver dag. Nej, det skal medarbejderen ikke.

Alle arbejdsgivere har medarbejdere, der ind imellem er syge, men mange er ikke helt klar over, hvordan man skal forholde sig i forhold til sygdom. Hvad skal man som arbejdsgiver foretage sig, og hvad skal medarbejderen foretage sig? Og hvad er reglerne for, hvad man må og ikke må som arbejdsgiver og medarbejder? Et rigtig godt råd fra jurist Louise Lee Nielsen, Dansk Detail er, at holde en god og positiv dialog med medarbejderen, hvad enten det gælder kortvarig eller langvarig sygdom. Hvornår er man syg? Som udgangspunkt er en medarbejder syg, hvis han eller hun eller en læge vurderer det. Som arbejdsgiver har man ikke ret til at vurdere om en lidelse kvalificerer til sygdom eller ej, og man kan ikke bede medar­ bejderen om at komme på arbejde, hvis vedkommende selv vurderer anderledes. Hvad man kan gøre er at bede om en lægeerklæring. Har man overens­ komst, kan det ske efter tre dage, og har man ikke overenskomst kan 66 > Når medarbejderen er syg

det ske allerede fra første sygedag. Lægeerklæringen skal arbejds­ giveren betale, og den koster typisk 300-400 kr.

Sidst har medarbejderen også en forpligtelse til at møde op til en sygefraværssamtale, inden for de første fire uger af sygefraværet.

Hvad er medarbejderens forpligtelser? Medarbejderen har en forpligtelse til at melde sig syg på den måde, der er aftalt enten mundtligt eller i kontrakten. ”Typisk er en sms eller en besked på en telefonsvarer ikke nok”, lyder det fra Louise Lee Nielsen. Det er kutyme, at man ringer, og at man taler med en person i virksomheden.

Hvad er arbejdsgiverens forpligtelser? Rent juridisk har arbejdsgiveren faktisk ingen forpligtelser. De skal selv­ følgelig betale løn under sygdom, og de skal holde en sygefraværssam­ tale med medarbejderen inden for de første fire uger af sygeperioden. ”Men når man har en medarbejder, der er syg, anbefaler vi klart, at man ringer vedkommende op; spørger om der er noget, man skal tage sig af, og om der er noget, man kan gøre, mens medarbejderen er fraværende”, fastslår Louise Lee Nielsen, der anbefaler, at man ringer dag 5, 10 og 15.

Medarbejderen har også en forpligtelse til at samarbejde med kom­ munen i forbindelse med en eventuel refusion. ”Har man som arbejds­ giver en forsikring, kan den træde i kraft fra anden sygedag, har man ikke en forsikring, får man kompensation efter 30 dage”, fortæller Louise Lee Nielsen, der mener, det er individuelt, om man mener, det er nød­ vendigt med en forsikring eller ej. ”Den koster en procentdel af lønkronerne. Har man medarbejdere, der ofte er syge, kan det være en fordel. Har medarbejderne kun få årlige sygedage er det typisk for dyrt”.

”Undersøgelser viser nemlig, at medarbejdere, der har været væk mere end 14 dage, ofte slet ikke kommer tilbage. Derfor handler det om at bevare den positive dialog”. Lægeerklæringer Medarbejderen skal aflevere en lægeerklæring på arbejdsgiverens for­ langende. Men arbejdsgiveren skal betale lægeerklæringen, der typisk

· Man kan ikke få sygedagpenge uden lægeerklæring. Jo, det kan man. Der kræves ingen erklæring for at få sygedagpenge. · Når en lægeerklæring udløber er det ensbetydende med, at medarbejderen er rask. Nej. Har medarbejderen ikke givet udtryk for at vedkommende er rask, så må arbejdsgiveren bede om en ny lægeerklæring. En lægeerklæring er en skønsmæssig vurdering af et sygdomsforløb. · Medarbejderen skal raskmelde sig. Nej, det skal medarbejderen ikke. Men en god idé er dog at lave en aftale med medarbejderen om, at vedkommende skal raskmelde sig dagen før vedkommende møder på arbejde, så arbejdsgiveren ikke står med to medarbejdere til en medarbejders job.

Når medarbejderen er syg < 67


New Breed Af Headcase

“Beder en arbejds­giver om en lægeerklæring, og kommer medarbejderen ikke med den, kan det betragtes som ulovligt fravær, og man kan overveje, om det skal modregnes i lønnen.” - Louise Lee Nielsen

koster 300-400 kr. Dog fastsætter lægen selv prisen. Beder en arbejds­giver om en lægeerklæring, og kommer medarbejderen ikke med den, kan det betragtes som ulovligt fravær, og man kan overveje, om det skal modregnes i lønnen. Dog skal man være opmærksom på, at det kan tage nogle dage at få en lægeerklæring, så man ikke forventer den på skrivebordet dagen efter. Der findes tre typer lægeerklæringer: • Mulighedserklæring – hvor medarbejderen og arbejdsgiveren i samråd udfylder første side, og hvor lægen udfylder anden side. Formålet er at få en afklaring på, hvornår medarbejderen igen er arbejdsdygtig – for både medarbejderens og arbejdsgiverens skyld. En muligheds­ erklæring er et formelt dokument med færdigtrykte spørgsmål, der skal besvares. • Friteksterklæring – erstatter den tidligere lægeerklæring, og er blot et brev underskrevet af en læge, hvorpå der står at medarbejderen har været syg fra den til den dato. Dette er den mest anvendte type lægeerklæring. • Varighedsattest – kan anvendes, hvis en medarbejder har været syg i mere end 14 dage, og arbejdsgiveren ønsker en lægelig vurdering af, hvor længe medarbejderen forventes at være syg. Varighedsat­ testen udfærdiges af enten medarbejderens egen læge eller af en speciallæge. Men pas på, for en varighedsattest kan blive meget dyr. Dansk Details jurister har set eksempler på en varighedsattest fra en psykolog, der kom til at koste arbejdsgiver 10.000 kr.

Sygefraværssamtale Sygefraværssamtalen skal holdes, inden der er gået 4 uger fra første sygedag. ”Ligger en medarbejder derhjemme med en influenza, er en sygefraværssamtale ikke så relevant, men lider medarbejderen af en mere diffus sygdom; stress, psykiske problemer, rygproblemer eller andet, er det en rigtig god idé at holde en sygefraværssamtale”, fastslår Louise Lee Nielsen, og fortæller videre, at sygefraværssamtalen i princippet kan holdes allerede dagen efter, at medarbejderen har meldt sig syg, og samtalen kan også holdes selv om medarbejderen er rask dagen efter. ”Det kan være en fordel, hvis man har en medarbejder med pletvist fravær, typisk mandags- eller fredagssyg. Skal man ind til en snak med chefen dagen efter et sygefravær, kan det have en præventiv virkning på sygdom fremover”. I forbindelse med en sygefraværssamtale kan man bl.a. spørge ind til: • Hvorfor medarbejderen er syg? • Hvornår medarbejderen forventer at være tilbage? • Er der noget, man skal gøre? • Er der noget i virksomheden, der er ”sygdomsfremkaldende”? Opsigelse under sygdom I forbindelse med opsigelse under sygdom findes 120 dages-reglen, der dog i dag kun eksisterer for funktionærer, og kun hvis den er aftalt i kontrakten. ”Og man kan faktisk godt fyre medarbejdere under sygdom. Hvis der vel at bemærke er en god grund; nedskæringer eller andet, og hvis grunden IKKE er sygdommen”, slutter Louise Lee Nielsen. Når medarbejderen er syg < 69


Tekst > Louise Klitgaard

Samuraisværd, sakse og en dygtig frisør

HH Simonsen er bl.a. kendt for deres Excellent Edges sakse som er produ­ceret efter de skrappeste krav. Saksenes produktion har rødder i samuraisværd og nu får ”sværdene” deres egen ambassadør: Joey Scandizzo! Joey Scandizzo er et af de hotteste navne i frisørbranchen, og især har han en stor forståelse for sakse via hans inspirerende klippeteknikker og 15 år i branchen. Joey Scandizzo er de seneste 3 år kåret til Australiens dygtigste frisør, og nu er han blevet ambassadør for HH Simonsens’ Excellent Edges sakse. Claus Nissen fra HH Simonsen er stolt af at have et stærkt, internationalt navn som ambassadør og om Joey Scandizzo udtaler han: ”Som person er han den frække dreng i klassen, men hans klippestil er med klassiske, stærke linjer. Det er tydeligt at han virkelig har passion for faget”. Her er et udvalg af nogle af Joey Scandizzo’s billeder – vi glæder os til at se mere!

Joey Scandizzo – HH Simonsens Excellent Edges sakse nye ambassadør.


Tekst > Louise Klitgaard Foto > Claus Peuckert

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Upper class Londonaften med Marcelklubben

Finn Ellegaard viser sin færdige model - kort i siderne og med lækkert krøl på toppen.

Sif Andersen fra Reno Blvd.

Aftenen startede i bedste upper class stil med sushi og hvidvin til de godt 185 deltagende frisører. Hele eventet fandt sted på båden, Spek­trum, der ligger ved Den Sorte Diamant i København. Johnny Poulsen og Jonas Shiran Larsen stod i spidsen som værter for arrangementet, alt imens Bella Vistas produkter stod linet op i baggrunden og Johnny forklarede, at Marcelklubben netop har startet et samarbejde op med Bella Vista.

Herefter kommer yderligere Jesper Koch, Tina fra Kongsted, Mogens og Mette fra Zimmer:Sonne og Sif fra Reno Blvd. på scenen og laver lige således hår med en præcision som kun sjældent er set. Alle frisører tog udgangspunkt i Salon International, der fandt sted i oktober. Dog var de enige om, at Mahogany, SACO og selvfølgelig Sassoon var blandt de bedste.

I alt 12 frisører styler gennem aftenen, heriblandt Thomas Lauritsen, René Prakov, Finn Ellegaard, Morten Lynge, Claus C og make-up artist Sine Ginsborg. Frisurerne spænder lige fra korte, friske, lyslilla frisurer til langthårsopsætninger som især Thomas Lauritsen udfører med bravur.

En aften med god stemning, og glade frisører der kom hjem med masser af inspiration og nytænkning.

72 > Upper class Londonaften med Marcelklubben

Thomas Lauritsen sparer ikke på hårsprayen når han laver langthårsopsætning.

Sine Ginsborg der lige har startet Sine Ginsborg Make-up School.

Johnny Poulsen der er præsident for Marcelklubben.

Morten Lynge fra Kushi.

René Prakov fra salon Circus.


Tekst > Mette Kristoffersen Foto > Hanne Paludan Kristensen

Se flere billeder på hairmagazine.dk

100% mand og mandehørm til IdHAIR kursus

Linda demonstrerer sin teknik for de bagerste i salen

Der blev også vist alternative og mere avancerede stylinger til fyren, der skal i byen.

Modellerne blev klippet og stylet af de to IdHAIR teknikere, Linda Quebec og Jani Räisänen.

16 unge og modne herrer blev klippet og stylet i løbet af aftenen.

120 frisører mødte forventningsfulde op til IdHAIR kursus på Nimb i Tivoli, hvor store smukke lokaler satte rammerne for en hyggelig aften. Alle rummene emmede af atmosfære og der blev serveret tapas alt imens bandet, Silver Exile, fyrede op under gæsterne. Der blev heller ikke sparet på mænd, da 16 både unge og modne fyre skulle klippes og styles af IdHAIR’s to teknikere, Jani Räisänen fra Finland og Linda Quebec, og på scenen var skabt en dejlig lounge stemning med jazz på anlægget, mænd i lænestole samt cognac og whisky på bordene.

Kurset havde fokus på fornyelse af de kendte herreklipninger, såsom hvordan der kan laves en ny frisure ud af meget kort hår eller måske endda en sidecut samt hvordan en anderledes styling kan peppe looket op. Skarpe markerede linjer og wet look gik igen samt klipninger med kort­ klippede sider og volumen på toppen. Der var også tips til nye måder at anvende produkter på og hvordan man derved skaber mersalg hos de mandlige kunder. Skarpe markerede linjer og wet look gik igen

74 > 100% mand og mandehørm til IdHAIR kursus


Creative Director > Kenny Aleksandr / Fotograf > Camilla Bendz / Model > Natalie H. / Le Management

tiMe for DusteD colours af Kenny Aleksandr

tiden er stadig til store frakker, tykke tørklæder og lag på lag. inspira­ tionen til denne måneds tendens er taget ud fra årstiden. vi går hel­ digvis en lysere tid i møde, men mørket og det lidt dystre fra vinteren hænger stadig over os her i overgangen til foråret. Håret synes jeg derfor skal være stort og tungt ­ derfor har jeg valgt at arbejde med creb og volume. Jeg elsker når håret fylder så meget i mørket, så det næsten bliver til en hårhat omkring hovedet eller via knuder bliver en skulptur på hovedet. Kontrasten i den blege hud og den dybe varme hårfarve er også fin, og matcher modens dybe, dunkle og støvede farver.


Få en “personlig hjælper” når du skal handle produkterne til salonen • • • •

han er der døgnet rundt han står altid klar til at betjene dig – og kun dig læn dig tilbage og peg på det du vil ha’ han skal nok sørge for at komme det i kurven, bære det til kassen, pakke det sammen og bringe det direkte til din dør

klik ind på hairmagazine.dk/webshops eller scan koden og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere

frisørensnetbutik.dk


all you need refectocil starter sæt fra Hairpoint er alt det, du behøver for at farve bryn og vipper. pris 279 kr.

bring it mobil tørrehjelm fra Hairpoint har en ion­generator for skånsom tørring, den har 600W motor og 3 blæser/temperatur indstillinger samt kold luft. pris 399 kr. topprofessionel kundebetjening! nu har du muligheden for at rådgive dine kunder med din iPad med Hairtools’ mobilbestillingsbog. tag din iPad med hen til kunden – og slip for at udskrive kundekortet. du kan se kundens tidligere behandlinger og skrive dagens behandling ind.

lækre krøller easy curlers fra Hairpoint. blot spray lidt stivende i håret, træk håret igennem med hæklenålen og lad tørre. tag curleren af og du har krøller.

in-house

4 in 1 Icon Hairspa’s Kevin murphy ­ og det Kreative team arbejder udelukkende med professionelt værktøj af særdeles god kvalitet, når der skal styles hår, bl.a. Cortex professional krøllejern. 4 i 1­ krøllejernet giver muligheden for at lave alt fra smalle spiralkrøller til løst naturligt fald i håret.

gode redSKaber giver gode reSuLtater. og netoP nu er det nye SaKSe, bØrSter, gLatteJern og FØntØrrere, der Kan være med tiL at gØre Livet Lettere For FriSØren, LigeSom der ogSå LanCereS FLere nye tiLtag i ForHoLd tiL en ProFeSSioneL KundebetJening.

glamour hair cosmobell’s 2 nye Cera waverjern har begge digitalt display og varmebeskyttet ”næse”. med deepwaver’en kan du lave perfekt bølget glamour hår og med wavestyler’en kan du kreere de mest perfekte bølger. komplet urban er en komplet serie fra Frisørland med pumpestol, vaskesystem, stylingunit og disk, alt til meget overkommelige priser. urban pakkepris 18.950 kr.

Flex & control thorsen trading’s Joewell Liberty frisørsaks i “Flex” eller “Control” version har en ekstremt skarpskærende kant, der giver den bedste skarphed ved hjælp af konvekse blade

den første Curl mi™ 3 i 1 rundbørste til styling, udfrisering og føntørring fra danHair er verdens første professionelle rundbørste til styling såvel som udfrisering og føntørring. det er så let at give håret flot fylde! pris 139 kr. 80 > in­house update

natural look de nye Curl rollers fra Haircontrast er ekstra lange og rulles op, så det giver et meget naturligt krøl. Curlerne er meget velegnede med HairContrasts mange silkhair produkter.

on time designeruret fra efalock, som er lanceret af Cosmobell er med tydelig angivelse af den tilbageværende tid. efalock nautic uret er magnetisk.

digitalt fladjern nyt lækkert digitalt fladjern fra Cod, præsenteres af cosmobell. det flade design giver et perfekt greb, og det digitale display giver dig total temperatur kontrol.

Silkhair Haircontrast præsenterer tape on and off Silkhair i helt hvid, der er en populær farve ­ perfekt til effekter og volumen.

trendy giftbox e­kwip fra thorsen-trading lancerer en ny glitterbelagt frisørsaks i lækker gaveæske med frisørkniv, kamme og accessories.

luxuriøs cosmobell’s luksus crepejern fra gamma Piu har ergonomisk greb og keramiske plader. derudover har det Quartzbelægning, der beskytter håret.

the webapp Som Hairtools kunde får din forretning nu sin egen webapp, så dine kunder kan booke tid hos dig med deres smartphone eller tablet. Web­app’en er selvfølgelig inkluderet i Hairtools’ abonnementet.

Hollywood top den nye hårdel fra Haircontrast er super fleksibel og har mange anvendelsesmuligheder. den kan bruges som ekstra volumen til en knold, som en del af en opsætning eller som valk med mere. Kun fantasien sætter grænser. Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


af nicky oliver

MANGLER DU EN FRISØR – SÅ RING TIL LOUISE PÅ TELEFON 88 80 72 73

aVant garDe

frisørbranchens

leVeranDøroVersigt bella vista Colomer denmark Cosmobell danhair Frisørland.dk goldwell HairContrast Hairmix Hairteam Company Hair & body Care HH Simonsen iCon Hairspa Jaguar danmark Kao denmark Kerastase L'oréal Lt brands maria nila matrix nioxin Qhair redken Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP thorsen trading Warehouse Wella

86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 87 27 10 60 46 15 21 11 86 84 99 11 66 13 39 90 20 96 11 67 86 84 99 11 73 75 10 00 57 66 03 00 75 64 11 30 46 15 21 11 43 24 64 84 43 24 64 84 98 18 10 00 69 91 25 14 43 24 64 84 33 26 91 11 44 94 34 00 43 24 64 84 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 21 23 00 59 80 88 57 49 33 26 91 11

tilbud Design lamp E27, pr. stk. 299,-

just add colors

giv din salon nyt liv med disse to farvestrålende tilbud

andre leverandører admind 70 20 18 76 Hairtools 70 11 10 09 Hårklinikken 31 11 36 10 House of Waldorf 35 36 35 62 toftild alternativt Hår 98 10 32 11 time­book.dk 53 62 17 37 Waldorf & ragn 47 38 50 22 HJemmeSIder I brancHen www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hårmodeller.dk www.spt.dk www.dfkf.dk www.frisormester.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

lækker wave stol - gør klipningen til en komfortabel oplevelse for både dig og kunderne. Pumpestolen fra Karisma er i fantastisk kvalitet og fåes i et hav af farver.

fra

5.750,-

Pris excl. moms.

inspiration til dig og din salon

Tel. 87 27 10 60 Viborg · Aalborg · Vejle · Vallensbæk


Ring i dag og bestil det nye 2013 katalog med 268 sider inspiration til hvordan din salon kunne se ud. Det er billigere end du tror!

www.salonsupport.dk | 36 16 16 09

1. udgave 2013  

hair magazine 1. udgave 2013

1. udgave 2013  

hair magazine 1. udgave 2013

Advertisement