Page 1

nr. 25 > JANUAR 2010

JEG ER VILD MED DANS SØREN HEDEGAARD HAR STÅET FOR HÅRET OG STYLINGEN I VILD MED DANS

Funktionel hYgge

Fremtiden siger

masser aF stil i 2010

Totalrenovering hos Lene International Hair Design.

Facebook og Twitter er perfekte steder til at skabe dialog mellem salon og kunde

Hår og mode går hånd i hånd til Wella Trend Vision 2010


FREMTIDENS HÅRFARVE

L’ORÉAL PROFESSIONNEL EROBRER TV-SKÆRMENE

SE DET FRA DEN 1. MARTS. PREMIERE PÅ REKLAMEN FOR INOA PÅ TV2 OG TV2 CHARLIE. BEGYNDELSEN PÅ EN MEDIEBØLGE, SOM VIL NÅ OVER 1,5 MIO. KVINDER PÅ NATIONALT TV. EN KAMPAGNE DER OGSÅ OPLEVES PÅ INTERNETTET.

VENT IKKE LÆNGERE MED AT FÅ INOA I DIN SALON. RING: 43 24 64 20


TRIUMPH IN BLONDE

SHOWS IN MULTITONES.

Ny Blondor gør dig i stand til at mestre hele spektret af Blond. Kombiner ny Blondor med Koleston Perfect blonde shades med nye inspirerende teknikker. www.wella.dk


indhold

Velkommen til et nYt årti Af redaktør Pia Finne Fremtiden venter derude. Vi er netop trådt ind i et nyt årti. Det skal formes og udvikles. igennem det seneste årti har vi været igennem en voldsom optur og en lige så voldsom nedtur, og det nye årti går vi i møde med en krise i bagagen. Men det ser så småt ud til at vende, lyder det fra Jesper Bo Jensen fra Fremforsk i en artikel i dette nummer af Hair Magazine. Julen blev ikke så dårlig endda for detailhandlen. Dankorttransaktionerne var således en del større end i katastrofeåret 2008, men nu skal de nye strømninger følges, og det tyder på, at vi efter en periode med overforbrug er på vej ind i en anti-materialistisk periode. Det skal der naturligvis tages højde for, når man udvikler og videreudvikler sin forretning og sit koncept. Anti-materialisme betyder dog ikke, at kunderne ikke køber varer, men det betyder, at forbrugerne i årene frem går efter noget andet og mere end blot forbrug. At købe bliver mere personligt. Forbrugerne i dag og i årene frem ønsker oplevelser. De søger de saloner, der matcher deres livsstil og den stil, de gerne vil signalere til omverdenen, og derfor

skal der tænkes i nye baner både i forbindelse med markedsføringen, og i forbindelse med indretningen af salonen. Tænk duft, lys og lyd ind i salonen, for vi oplever med sanserne, som markedsføringsguruen Martin lindström fortæller det i en artikel længere inde i bladet. Og sørg for at der løbende sker nyt i salonen. Det fastholder kunderne, og det sender et signal om, at her er man med, og her ved man, hvad man vil og hvordan man vil det. Det er i øvrigt også baggrunden for, at lene Jørgensen netop har totalrenoveret sin salon i Esbjerg, som man kan læse mere om i dette nummer af Hair Magazine. Så brug det nye årti til at gå forretningen igennem. Fysisk og strategisk. Er du der, hvor du gerne vil være med din forretning? Og tag i øvrigt også de nye markedsføringsformer som Facebook og Twitter med i dine overvejelser, for som Martin Thorborg siger det: ”Hvor vi tidligere har været vant til envejskommunikation med kunderne, handler det i dag om også at have en dialog med kunderne. Tal med dine kunder, og brug medier som Facebook, Twitter og My Space aktivt i markedsføringen”, og han anbefaler alle saloner hurtigst muligt at få en profil på Facebook, Twitter og My Space. ”Som det mindste: reservér dit navn, så det er dit, når du vil bruge det. Og gør det nu!”

Hairtools it system hjælper til at sikre, at vores kunder får den ønskede kundeservice – hver gang! Camilla Thomsen, GARN, Fredericia

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

10

short cuts

16

‘vild med dans…’ Søren Hedegaard har stået for håret og stylingen af danserne 6 sæsoner i træk.

26

skab direkte dialog mellem salon og kunde Fremtiden siger: frisørerne skal lære at bruge Facebook og Twitter

32

Frisører på nettet Så meget og sådan bruger vi nettet. Fire frisører svarer åbenhjertigt.

38

Funktionel hygge Der oser af hygge hos lene international Hair Design i Esbjerg. Se hendes totalrenoverede salon.

44

cutting edge

48

vi satser på vækst! KPSS overtager Goldwell-salget i det midtjyske. Det styrker virksomheden.

52

målret din salonreklame kundens underbevidsthed Tænk nyt. Skab image i reklamerne og brug farver, lys, dufte og musik, der sender signaler, i salonen.

56

haircare update

60

hårfarve med respekt Ny banebrydende teknologi bag l’Oréal Professionnels nye hårfarve, iNOA.

62

masser af stil i 2010 wella Trend Vision 2010:

66

innovation, uddannelse og inspiration wella og Sebastian er frisørernes produkter siger Robert Jongstra

68

’and the winner is...’ Vinderne af British Hairdressing Awards – se fire af de fede frisurekollektioner.

76

intercoiffure på de skrå brædder Se billederne fra det blændende intercoiffure show i Det Ny Teater

80

inhouse update

Chefredaktør > Pia Finne Koordinatorer > louise wright og Sarah Maria carl Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Toni&Guy Tryk > coolgray Udgives af > Freeminds ApS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts Send din historie til Sarah Maria carl på smc@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

PAUL MITCHELL GATHERING HAIR SHOWS - BIRMINGHAM

two trends. one challenge. your chance. one winner! Stort tillykke til danske Mark Nordskov, cha cha cha Hørsholm, som vandt GOlDwEll Trend Zoom color challenge 2009 i las Vegas i Elumen kategorien. Trend Zoom konkurrencen blev afholdt i las Vegas på hotellet MGM Grand. 2500 globale deltagere fra 27 lande blev reduceret til 70 nationale vindere. 3 danskere dystede mod de internationale deltagere i live konkurrencen, som kulminerede i et stort globalt Fashion Show.

Glamourøst, forførende, originalt, vildt, optimistisk hårshow. Det var hvad oplevelsen bød på, da Paul Mitchells internationale kreative team, leverede et brag af et 2 dages show i Birmingham. Vi lever i en tid hvor alt er tilladt - og det bar det også præg af. Specielt sås alle regnbuens farver i flot harmoni med mørke, og lyse farvetoner. Frisurerne var både klassiske og opfindsomme. Kort som langt, og alt lige fra bløde, til ekstremme skarpe liner. Der blev vist masser af shows i særklasse fyldt med energi og inspiration til frisørbranchen!

DANSK VINDER VED GOlDwEll’S iNTERNATiONAlE TREND KONKuRRENcE

Både stemningen og håret nåede op til loftet.

Mark Nordskov og de 2 andre vindere (fra Taiwan og canada) skal i løbet af 2010 demonstrere farvekompetence samt evnen til at fortolke trends på kreativ vis. Det er et kreativt samarbejde om at skabe den næste color Zoom collection i år 2010, som lanceres til color Zoom challenge i Paris 10.-12. oktober. For flere detaljer og information om color Zoom challenge 2010, se www.goldwell.dk

Den stolte danske vinder Mark Nordskov med velfortjent champagne!

Madonna is back!

NYT I DANMARK!

BiO iONic

Plan Organic forhandler nu som de første i Danmark serien Bio ionic der består af hårtørrere, fladjern og børster. Bio ionic systemet er et unikt patenteret system, der indeholder Natural ion complex™, som udsender naturlige negative ioner i håret, som genopbygger og giver glattere, flottere og mere skinnende hår. Helt unikt er mineralerne integreret i både glattejern, føntørrere OG børster. Serien omfatter også KeraSmooth Anti Frizz behandling som er en behandling til glat hår, der kan udføres på under én time og som holder i op til 90 dage! Med høj ydeevne og lavt strømforbrug er serien miljøvenlig og anvendelig både i salonen og til videresalg.

inspireret af østens mystik.

For mere information kontakt Plan Organic: 55 72 11 00 eller www.planorganic.dk

Alt var overdimensioneret…”

?

HAR DU NOGET PÅ HJERTET?

Short cuts er nyheder og artikler om både stort og småt indenfor frisørbranchen. Send din historie på mail til Sarah Maria carl på smc@freeminds.dk eller ring på 33 32 07 08. se Flere billeder på

hairmagazine.dk

hairmagazine.dk

MIZUTANI Genialt håndarbejde til fingerspidserne. Perfekt - en klasse for sig!

?

Sker der noget spændende i din salon, som andre burde vide? Sidder du inde med ny og interessant information om frisørbranchen? Hvis du vil dele din historie med os, så send en mail – så kan det være, det bliver netop din historie, der kan læses om i næste udgave af Hair Magazine!

se Flere billeder på

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

?

? ? ??

Handmade in Japan since 1921

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk • www.salondanmark.dk


WOMANS UNIVERSE GiV liVET liVSSTilSMESSE 2009

en tanke

idémanden bag mange projekter, Søren Pjedsted, var super overrasket over den opbakning hans velgørenhedsprojekt, for AiDS fondet, opnåede blandt kendte Københavnere. Flere store personligheder fra frisørbranchen tog sig tid til at komme forbi cha cha cha i St. Regnegade for at se bogen ”GiV liVET EN TANKE” igennem og få en snak med Søren Pjedsted og Thomas Fryd, som tog de livsbekræftende billeder af de 117 kendte personer repræsenteret i bogen. Der var profiler fra både det politiske liv, teatret, TV, gadefolket, musikbranchen, frisør- og makeupbranchen. Bogen kan købes i illum, alle cha cha cha saloner og udvalgte cafeer og butikker i København til kr. 149,-.

Jesper Buch videregiver sine bedste tips.

BOGEN ENHVER FRISØR BURDE EJE!

En heldig gæst i hænderne på BucH team.

GunBritt giver kyndig vejledning til håropsætning.

Bella Vista A/S og Schwarzkopf har indgået et samarbejde med den populære stylecoach Tini Owild omkring udgivelsen af hendes nye bog ”Fra ok til lækker” for at understrege linket mellem frisørbranchen og modeverdenen. Koblingen er meget interessant – det at være tilfreds med sit udseende er en helhedsoplevelse fra top til tå, så hår og stil hænger unægtelig sammen. Bogen er helt bestemt læseværdig – hvorfor nøjes med flot hår, når man kan få lækker stil samtidig?

Billedet taler for sig selv – Tini Owild har styr på, hvad hun taler om!

se Flere billeder på

Adskillige kendisser var fremmødt for at bakke op omkring projektet.

hairmagazine.dk

Handmade in Germany since 1931 se Flere billeder på

Design og kvalitet i verdensklasse. Håndarbejde til sidste klip.

hairmagazine.dk

Søren Pjedsted selv var glad og tilfreds

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk • www.salondanmark.dk

R

DIC

Adskillige kendisser fra frisørbranchen var repræsenteret på livsstilsmessen womans universe i øksnehallen. Blandt favoritterne var Jesper Buch, Dennis Knudsen og GunBritt, som havde besøgende sværmende rundt om deres stande, for at få et kig på frisuredemonstrationerne. Nogle var endda ekstra heldige, at få en plads i den varme stol, mens de blev forkælet af Danmarks topfrisører! Hvad mere kan man ønske sig…

NO

NU K A N D U S Ø G E HÅRM ODEL L ER VIA HAIR.DK S tår du o g ma n g ler mo d e lle r t il e t s h o w e lle r t il s a lo n e n , s å konta kt A d a m e lle r S imo n p å t lf . 3 3 3 2 0 7 0 8 o g h ø r n æ rme re .

RING 86 84 99 11

Frisørbranchens darling Dennis Knudsen var personligt fremmødt.

Da n an ish d d q es ua ign lity

1HH short length 10 cm

2HH medium short length 15 cm

3HH medium length 30 cm

4HH long length 40 cm


BRITISH HAIRDRESSING

iNTERcOiFFuRE

NORDISK KONGRES 2010

NY BC Time ResToRe

AWARDS

Aldrig har modent hår haft bedre betingelser!

intercoiffure har adskillige gange bevist, at de formår at lave fantastiske shows!

chris williams: ‘British colour Technician of the year’. Shaun Hall: Newcomer of the year.

Darren Bain: ‘london hairdresser of the year’.

NY BC Time Restore

Til foråret sker det - intercoiffure Danmark er i fuld gang med at stable en kæmpe nordisk kongres på benene. Kongressen går i luften i København d. 21.-23. maj 2010. Det er et enestående arrangement, som sjældent udbydes i lille Danmark, og alle relateret til frisørbranchen har mulighed for at deltage og være en del af et super event! Kongressen er forbeholdt intercoiffure medlemmer, MEN om søndagen er alle inviteret til et spektakulært Hair Show på Den Sorte Diamant i hjertet af København, hvor alle nordens top frisører vil være samlet. Det er med andre ord ikke en hverdagsoplevelse – nærmere en ‘once in a lifetime experience’!

Med Amino Cell Rebuild og Q10 PLUS technology. Nyt liv og vitalitet, styrke og glans til modent og livløst hår.

Snyd ikke dig selv for dette unikke arrangement - Tilmelding kan ske via e-mail: kliim@tiscali.dk

Akin Konizi modtager glædestrålende prisen som ’British Hairdresser of the year’ for 2. år i træk.

se Flere billeder på

hairmagazine.dk

For 25. år i træk formåede British Hairdressing Awards at arrangere et brag af en prisuddeling, hvor de fantastiske frisører blev hyldet i stor stil. Frisurekollektionerne fra vinderne vidner om velfortjente sejre – frisurerne er uden tvivl i topklasse og præsenterer eksklusive teknikker, som vi andre ville ønske vi kunne efterligne!

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

STILLINGSANNONCER FRA KR. 1.995 – RING TIL ADAM PÅ TELEFON 33 32 07 08

BV/adk • januar .2010

Bliv inspireret her – der er masser af de lækre frisurekollektioner fra vinderne i bladet!

Together. A passion for hair BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Jeppe Michael Jensen, TV2, m.fl.

søren hedegaard er Vild med dans...

”VilD MED DANS” ER SOM EN TEATERFORESTilliNG. DEN ER DiREKTE, MAN ER PÅ Til TiDEN, OG GÅR NOGET GAlT, KAN DET iKKE lAVES OM. DERFOR KRæVER ARBEJDET MED HÅR OG MAKE-uP Til ”VilD MED DANS” MASSER AF PlANl æGNiNG OG KOORDiNERiNG, OG MANDEN, DER STyRER SHOwET BAcKSTAGE ER SøREN HEDEGAARD.


Søren Hedegaard er vild med dans. På mange måder. For lige siden dansekonkurrencen på TV2 første gang fangede og tryllebandt en stor del af Danmarks befolkning foran skærmen mange fredage i træk, har Søren og hans team været med backstage, hvor de har sørget for den smukke make-up og det flotte hår. Og som en teaterforestilling, er ‘Vild med dans’ en direkte produktion. Når klokken er 20.00, er der ingen kære mor. Tingene skal klappe, og der er ingen vej tilbage. ”Det er en spændende måde at arbejde på, men også en hård måde”, fortæller Søren Hedegaard, for netop fordi frisurerne og make-up’en skal sidde i skabet 1. gang, kræver det et meget stort forarbejde. Når udsendelsen kører i september, oktober og november, har Søren været i gang siden august, hvor han samler sit team af frisører og make-up artister. Der skal laves forproduktioner; introfilm, danserne skal præsenteres med videre, og når danserne går i træning, begynder Søren sine indledende møder med frisører og make-up artister. Frie hænder – under ansvar ”På et tidspunkt ved vi, hvilke danse, der indledes med, og jeg sætter holdet ind i, hvilken type hår, der matcher f.eks. standarddansene, og hvilken type frisure, der harmonerer med de latinamerikanske danse”, fortæller Søren. For når frisørerne og make-up artisterne står med hver sin del­ tager på showdagen, har de frie hænder – under ansvar, naturligvis! Søren er helt klar på, at talent er en forudsætning for at udvikle sig i frisørbranchen, men herudover er det kun fantasien og selvjustitsen, der sætter grænserne for, hvad man kan udvikle det til.

LOCK IN MOISTURE.

Personligheden er vigtig På dansegulvet står fra begyndelsen 10 dansere og 10 kendte, og til at tage sig af hår og make-up bag scenen er der syv frisører og make-up artister. Og denne gang var holdet faktisk helt nyt og sammensat af frisører og stylister, som Søren kender, og derfor ved, hvad de kan.

LOCK OUT DAMAGE.

”Og der var ingen fra TV-branchen på holdet. Alle kom udefra. Det har været med til at give udtrykkene præcis den bløde stigning, jeg gerne ville have. Folk, der er vant til at arbejde i TV-branchen har nemlig en tendens til at lægge hårdt og meget spektakulært ud”, forklarer Søren Hedegaard, der denne gang ønskede at udvikle nogle nye sider. Og i modsætning til, hvad mange tror, skal også mændene en tur igennem Sørens mølle. ”Selvfølgelig tager det ikke helt så lang tid som med pigerne, men mænd­ene skal også tænkes igennem, hårlængderne skal holdes, og der er forskel på frisurerne i forhold til, om de skal danse en klassisk vals eller en latinamerikansk rumba”. Søren Hedegaard fornemmer klart, at del­ tagerne går mere og mere op i det, som udsendelserne skrider frem og finalen nærmer sig; i showet, i deres udseende, i tøjet og i håret.

INTRODUCING Senscience Moisture Lock Leave-In Smoothing Treatment

Og den professionelle danser skal jo ikke bare guide den kendte igennem dansen, men også guide i forhold til, hvordan man ser ud, farver, stil og meget mere. ”Og som de hjælpes ad med dansen og koreografien, gælder det samme håret og udseendet i det hele taget”, fortæller Søren. Denne gang skabte han - ud over at have det store overblik – Andrea Elisabeth Rudolphs hår, og i princippet har frisørerne og stylisterne, der arbejder med Søren Hedegaard frie hænder. ”Men bliver der lavet et eller andet højt og rodet, så får de det da at vide”, siger han med et smil. ”Det kan også være, at en af deltagerne har en drøm om at komme til at se ud på en bestemt måde, der bare ikke fungerer. Så får de det også at vide”. For selvfølgelig er der nogle regler. Flagrende hår, der kan hænge fast i pailletterne er f.eks. et ”no go”. Dæmpet og stærkere Andrea holdt også et mere dæmpet men et stærkere udtryk denne gang end tidligere. ”Trenden byder på et mere naturligt look, og det 18 > Søren Hedegaard er vild med dans

Andrea Elisabeth Rudolph holdt et mere dæmpet men et stærkere udtryk denne gang end tidligere. ”Trenden byder på et mere naturligt look, og det forsøgte vi at skabe”, lyder det fra Søren Hedegaard.

This lightweight, non-greasy hair care treatment: U Restores and maintains hair’s ideal moisture balance U Triples hair’s shine U Strengthens hair to make it over 7.5 times more resistant to breakage U Makes hair smoother and more manageable U Protects hair from heat damage U Leaves hair healthy looking and radiant with no flyaways Forhandles af YushinCare Danmark A/S tel. 70302100 e-mail. info@senscience.dk www.senscience.dk www.senscience.com MONTREAL

SÃO PAULO

SYDNEY

BARCELONA

MILAN

LONDON

LOS ANGELES

TOKYO

YS1019-ENG

”Jeg er nok en lidt streng chef, for jeg tillader kreativitet, men jeg går meget op i, at man ikke lægger for voldsomt ud i begyndelsen, men at man lærer personen at kende, følger udviklingen - ikke bare i dansen men også den personlige udvikling, der sker, ser hvilke typer, vi har med at gøre, og ud fra det, finder frem til hvilke stilarter, der passer til de enkelte. Først herefter er det; på med vanten”, forklarer Søren med et smil.


”Malena Belafonte var glad for en bestemt frisure, når hun dansede latin og en anden frisure, når hun dansede standarddanse, og det er med til at understrege personligheden”, forklarer Søren. Her ses Malena således med tre frisureudgaver til tre forskellige dansetyper, og man ser tydeligt, at håret helt klart matcher stilen.

forsøgte vi at skabe”. Men der var også flere at deltagerne, der havde deres egne holdninger til tingene, og det lyttede man naturligvis også til. ”Malena Belafonte var f.eks. glad for en bestemt frisure, når hun dansede latin og en anden frisure, når hun dansede standarddanse, og det efter­ kom vi selvfølgelig, for det er alt andet end lige med til at understrege personligheden”, forklarer Søren. Men der har da været situationer, hvor Søren har måttet sige nej. ”Og det er ikke bare til de kendte deltagere – også de professionelle dansere glemmer ind imellem de regler, der trods alt skal overholdes. F.eks. lægger dommerne mærke til nakkelinjen i standarddansene, så nytter det jo ikke, at man ikke kan se den. Det betyder, at man f.eks. ikke kan lave en knude, der ligger lavt, hvor­ imod der er mere frit slag i de latinamerikanske danse, hvor dansen såvel som håret og make-up’en gerne må være mere sexet og frækt, og man har lidt mere frit spil i det hele taget”. Lærer dansen at kende Søren Hedegaard havde ikke det store dansekendskab inden han begyndte at style danserne i ”Vild med dans”, så kendskabet er kommet i takt med, at han har sat sig ind i, hvad der kræves, og i hvor mange hårnåle, der skal bruges, for at frisuren bliver på plads! ”Men det er en kombination af gode produkter og teknikker”, fortæller Søren Hedegaard, der arbejder med Redkens produkter i forbindelse med ”Vild med dans”. ”Jeg har været frisør i mange år, og har masser af fif oppe i ærmet, som de unge kollegaer naturligvis kan nyde godt af, når det brænder på”, siger Søren med et smil, og fremhævner i øvrigt det gode samarbejde, han har med Redken. ”Deres produkter bruges meget i modebranchen, og de er faktisk helt fantastiske at arbejde med”, er hans holdning. En dag med ”Vild med dans” Kl. 10.00: Forud for ”Vild med dans” går som nævnt en masse for­ arbejde, men når fredagen i sendeperioden oprinder, er Søren Hedegaard klar allerede kl. 10 om formiddagen. ”Jeg kommer ud på studiet, jeg checker op på, hvordan dagen ser ud, får et dagsprogram tilsendt, så vi 20 > Søren Hedegaard er vild med dans

ved, hvornår parrene møder ind, og hvordan prøverne ligger. Vi gennemgår, hvilke kjoler, kvinderne har på, og hvilket hår, der matcher, og så tilrettelægger vi dagen – får puslespillet til at gå op, så alle er klar, når showet går i luften kl. 20.00”. Og det er ikke nogen nem opgave, for det tager godt halvanden time at få en enkelt af kvinderne klar, og godt en halv time pr. mand, der skal på dansegulvet. ”Vi finder ud af, hvem, der skal sætte hår og make-up på hvem, for selv om jeg tilstræber, at det bliver den samme hver gang, er det ganske enkelt ikke altid muligt”. Kl. 12.00: begynder danserne at komme ind. ”Og dem, der kommer under kærlig behandling først, må finde sig i at gå rundt med højt hår og make-up hele dagen igennem”, lyder det smilende fra Søren. Kl. 16.00: er der generalprøve indtil kl. 18, og så skal der repareres og shines op, så alle er klar kl. 19.30. Kl. 20.00: Går ”Vild med dans” i luften. ”Det er et super hektisk tids­ rum, for er der en frisure, der ikke fungerer under generalprøven, er det også her, den skal laves om!”. Der skal justeres og rettes ind. Det kan være, vægten i frisuren ligger for lavt, at lokkerne ikke sidder ordentligt fast, at håret krøller på den forkerte måde eller noget helt fjerde. ”Så det kræver en enorm selvjustits, og ikke mindst at alle er deres ansvar bevidst. For vi har den tid, der er sat af – ikke et minut mere. Eller det jeg kalder frihed under strenge tidskrav”, fortæller Søren Hedegaard. Balance i tingene Hvordan hver enkelt kommer til at se ud, overlader Søren Hedegaard til de stylister, der arbejder med vedkommende. ”De skal have mulighed for at være kreative inden for de rammer, vi på forhånd har aftalt, og så skal der selvfølgelig være en balance i tingene”. Sørens eget forløb med Andrea er i princippet det samme, dog svinger hun sig ikke på dansegulvet, og skal derfor ikke leve op til dansereglerne. ”Det vigtigste i forbindelse med hendes hår er, at det matcher perfekt til tøjet. Hun skal ikke ligne et juletræ, men på den anden side skal det være festligt, så at finde balancen mellem det naturlige og det udtryksfulde er min opgave”.


Søren Hedegaard står også bag stylingen, når By Malene Birger holder show i forbindelse med modeugen i København, og det, fortæller han, foregår i princippet på samme måde. ”Dog er det look, vi beslutter os for, gennemgående på samtlige 32 piger, og kreativiteten ligger alene hos mig. Jeg skal kreere et look, der harmonerer med kollektionen og med de ideer, Malene har. Men stemningen og den hektiske atmosfære er den samme, som når vi laver ”Vild med dans”. universerne er forskellige - fremgangsmåderne er de samme!” mange vil gerne glamouren Det skorter ikke på frisører og stylister, der gerne vil være med, når Søren skal lave show. ”Mange vil gerne glamouren. De vil gerne gå blandt de kendte, men det er slet ikke gået op for dem, hvilket stort og hårdt arbejde, det er, og hvor meget teknik man faktisk skal kunne, for at kunne klare sig i den branche”.

med hår og make-up på professionel vis som i ”Vild med dans”. Når jeg f.eks. laver forbruger-tips, ser jeg det lidt som at jeg tømmer min rygsæk med viden, for at der kan blive plads til noget nyt”. talent er alFa og omega Søren er helt klar på, at talent er en forudsætning for at udvikle sig i frisørbranchen, men herudover er det kun fantasien og selvjustitsen, der sætter grænserne for, hvad man kan udvikle det til. Og i øvrigt har Søren bestemt ingen planer om at holde op. ”Så længe jeg kan holde til det fysisk – f.eks. står vi op i 15 timer i træk, når vi laver ”Vild med dans”, så bliver jeg ved. Jeg har ikke lagt noget tidspunkt fast for, hvornår jeg stopper, men så længe jeg er i bevægelse og stadig har min sans for at udvikle, forbedre og dygtiggøre mig, fortsætter jeg. i princippet så længe, jeg stadig er klar til at prøve nye ting. Den dag, jeg fornemmer, at den lyst visner, eller jeg ikke synes, det er sjovt mere, så stopper jeg”.

Søren har haft flere inde på prøve, og det, han kigger allermest efter, er, om de holder fokus. ”Og så er der også en del, jeg sender hjem igen, med besked på at øve sig lidt mere…..”

Top kvalitet. Rigtig pris. Vi sælger for ca. kr. 10.000,New CID pr. måned. PIA & TINA HANSEN Frisør Sandbäck, Køge

i øjeblikket har Søren Hedegaard to assistenter, der har arbejdet med ham et års tid, og han er da ”meget beæret”, som han selv udtrykker det, over, at der er unge mennesker, der mener, de kan lære noget af at arbejde sammen med ham. ”Jeg synes, det er en cadeau til mig, at unge mennesker på 19-20 år mener, min stil holder, og at de gerne vil lære min måde at gøre tingene på”. Og Søren føler sig bestemt ikke for god til at lære. ”Jeg lader mig gerne inspirere af andre kollegaer. Men modebranchen er mit liv, og dermed gør jeg også meget for hele tiden at følge med. Og sjovt er det jo i øvrigt at se, at moden går i ring, så det tøj og de frisurer, der i dag er hotte, har det samme udtryk som dem, vi lavede for 20 år siden– men på en ny måde og i et nyt univers”. hjertet og sjælen med For Søren er alfa og omega, at man har hele hjertet og sjælen med. ”Jeg tror ikke, man kommer nogen vegne uden! Det er også det, jeg prædiker for de unge mennesker, og i øvrigt fornemmer man meget hurtigt, om man står overfor en person, der virkelig vil det!” Sørens skarpeste kritikker er af ham selv. Og er han ikke tilfreds med et resultat, begynder han forfra. ”Der er gud ske lov længere imellem de helst store fejltagelser i dag end tidligere, men samtidig er jeg ikke i tvivl om, at jeg er kommet derhen, hvor jeg er, fordi jeg altid har villet dygtiggøre mig”, siger Søren Hedegaard med et smil. Og han holder sig ikke for god til at stå derhjemme og arbejde med et træningshoved. ”Som en violinist, der også må tage sin violin med hjem og øve en skala, er der også ting, som vi frisører og make-up artister må holde ved lige ellers mister vi spontaniteten. Jeg tror, den dag, jeg føler mig udlært, er den dag, jeg holder op”. Han kalder sit arbejde for både vidunderligt og hårdt. Og så holder jeg meget af, at det ikke er statisk men dynamisk. Jeg er freelance. Jeg møder ikke samme sted to dage i træk og arbejder ikke sammen med de samme mennesker”. Derfor rejser Søren også med sit eget spejl, sin egen stol og sit eget gear. ”Dermed skaber jeg nogenlunde de samme arbejdsforhold for mig selv uanset, hvor jeg skal stå”. På Sørens efterårsprogram stod således også en julekoncert, Malene Birgers nye kampagne, forskellige redaktionelle ting, bl.a. nogle beautysider for Elle, ligesom han har været i Milano med Mac kosmetik til en kongres for chefredaktører og skønhedsredaktører fra hele verden. i forbindelse med ”Vild med dans” har han haft et website, hvor han gav forbrugerne tips til alt fra, hvordan man sætter kunstige vipper på, til hvordan man hurtigt kan lave en opsætning, og i december var han på GO.tv2.dk, for at fortælle om øjenbryn og negle, ”Jeg elsker kontrasten mellem at bruge min viden til at gøre forbrugerne glade, og så at arbejde 22 > Søren Hedegaard er vild med dans

”De fleste frisurer er tænkt godt igennem, før de laves. Så jeg har ikke nogen, jeg ikke kan lide. Men så er det jo op til beskueren at vurdere, som han eller hun kan lide det”. Her ses Pernille Højmark.

www.salonsupport.dk Telefon 3616 1609


Vi afprøvede mange farver da vi startede salonen, men Matrix farverne havde alt det vi søgte. Vi har nu haft dem i 3 1/2 år.

Vi har sparet ca. 30 % på vores farver, hvilket jo ikke er så lidt når man bruger næsten 2000 farvetuber om året. Salon Mr. & Mrs., Thisted

imagine a brand... med de bedste produkter til konkurrencedygtige priser Mange oplever lige nu trænge tider. Matrix hjælper derfor dig som frisør ved at tilbyde kvalitetsprodukter til rigtig gode priser. Matrix har et bredt produktsortiment, som dækker alle din salons behov.

Kontakt Cosmobell (Matrix’ distributør) for yderligere oplysninger. Tlf. 97 22 33 44

SOCOLOR.beauty farverne er meget nemme at arbejde med og påføre, har god dækkeevne og giver en fantastisk glans.

N

O

IN AMERICAN SALONS


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Fremtiden siger;

direkte dialog mellem salon og kunde

Dialog mellem salon og kunde er en del af fremtidens markedsføring, og Facebook og Twitter er perfekte steder til at skabe denne dialog. Det er enkelt at komme i gang og let at vedligeholde. ”Så få hurtigst muligt en salon-profil på Facebook, Twitter eller My Space”, lyder rådet fra Martin Thorborg, der er blandt de mennesker, der ved allermest om internettet som kommunikationsform.

Salon Ego i Vanløse har fat i den lange ende, når det kommer til markedsføring af salonen via en salonprofil på Facebook.

350 mio. mennesker er tilmeldt Facebook. Så alt andet end lige er det et markedsføringsværktøj, man ikke må glemme. Samtidig er der kommet andre lignende kommunikationsplatforme, der også rykker kraftigt, bl.a. Twitter.com, der nok er den hurtigst voksende platform blandt de unge lige nu. ”Jeg tror på, der er ved at ske et skift fra før vi havde internet og til i dag, hvor vi arbejder med det, og fra internettet til Social Media Marketing and Branding. Hvor vi tidligere har været vant til envejskommunikation med kunderne via TV, radio og reklamer, handler det i dag om også at have en dialog med kunderne. Tal med dine kunder, og brug medier som Facebook, Twitter og My Space aktivt i markedsføringen” Det mener Martin Thorborg, der bl.a. startede Jubii og senere SPAMfighter. Blandt hans seneste projekter er netop ”Social Media Marketing and Branding”. Også frisører kan have rigtig god gavn af Facebook. Kunderne kan løbende opdateres, der kan informeres om nye tiltag, og der kan skaffes nye kunder til salonen. Men har man etableret en profil på f.eks. Facebook eventuelt med en fan-side, hvor kunderne kan melde sig til, skal man også være opmærksom på, at den skal holdes ved lige, for mennesker, der bruger Facebook, forventer hurtige svar. Åben profilen en gang om dagen og se, om der ligger noget, der skal besvares, og et par gange om ugen, skal der bruges 15 minutter på at fortælle lidt nyt fra salonen. Kom i dialog med kunderne i salonen Martin Thorborg er ikke i tvivl om, at fremtiden ligger i tovejs-kommunikationen, og han mener også, at frisørsaloner skal vænne sig til at blive ”ratede” og skulle forsvare sine standpunkter.

En Facebook-profil eller en profil på et andet netværk har den fordel, at den er med til at give salonens navn en høj rating på google, så når en forbruger søger på f.eks. Salon, Vanløse, er der større sandsynlighed at navnet dukker op helt i front. Eksempelvis her som Salon Ego i Vanløse.

”Kunderne stoler meget mere på andre kunder, end de stoler på dine reklameslogans”, er hans holdning, og derfor handler det om at komme i dialog med så mange som muligt via de gratis kanaler, nettet byder på”. Men det handler også om ærlighed og åbenhed, og om at overvåge sin salon på nettet, så man undgår ubehagelige overraskelser, hvis utilfredse kunder begynder at skrive negativt om salonen. ”Overvågningsservicen er en gratis service på google ”google alerts””, fortæller Martin Thorborg, og hermed er det fif givet videre.

26 > Fremtiden siger; direkte dialog mellem salon og kunde

Fremtiden siger; direkte dialog mellem salon og kunde < 27


google alerts Google Alerts er en gratis overvågningsservice, hvorfra du modtager en e-mail, når f.eks. din salon eller et andet emne; et mærke, en konkurrent eller en nyhed, du vælger at overvåge, bliver nævnt på internettet. For at tilmelde dig Google Alerts, går du ganske enkelt på nettet på www.google.com/ alerts, hvor der ligger en let overskuelig formular, der skal udfyldes med emnet, hvor du vil søge (brug ”comprehensive”, så søges der overalt) og hvor ofte, du vil søge, og send den af sted. Martin Thorborg anbefaler alle saloner hurtigst muligt at få en profil på Facebook, Twitter og My Space. ”Som det mindste: reservér dit navn, så det er dit, når du vil bruge det. Og gør det nu!, upload salonens logo, og skriv en god historie, fortæl om salonens værdier og lad den henvise til salonens hjemmeside, hvor der reelt skabes salg”.

FaceBook ProFil • Begynd med at uploade salonens logo. • Skriv en god historie, eks.: Salon Lene har eksisteret siden 2004, hvor jeg som nyudlært frisør valgte at stå på egne ben. Siden er det gået godt, og i dag har jeg tre ansatte. Vi holder alle sammen meget af at arbejde med hår, og vi gør meget for at holde os ajour med de seneste nye tendenser... osv. • Fortæl om salonens værdier, eks.: Vi sætter en ære i at ALLE kunder skal være glade og tilfredse, når de går herfra. Vi bruger kun produkter af høj kvalitet, og vi bruger produkter, der er så ”grønne” som muligt. Service er et andet kodeord for os... osv. • Henvis til salonens hjemmeside: Læs mere om salonen og få flere gode tilbud på produkter og behandlinger på www.xxxxxx.dk

Martin Thorborg mener klart, man skal bruge de nye kanaler aktivt. Giv knaldtilbud via Facebook til alle ”fans”, og brug det som det knivskarpe markedsføringsværktøj, det faktisk er.

giv dine kunder insPiration Facebook-profilen kan bl.a. bruges til at give kunderne ny inspiration fra såvel ind- som udland, og der kan uploades små film til salon-profilen; ”Sådan gør vi”, ”sådan ser vores salon ud” osv. Og så er det en god idé at skrive facebookprofilen på salonens visitkort, for jo flere ”venner” man har på Facebook, desto mere effektiv bliver profilen. Opretter man en fan-side kan kunderne udveksle meninger om salonen, servicen og produkterne, og som Martin Thorborg tidligere nævnte, tror kunder mere på andre kunder end på dig. Men hold øje med den, for kommer der et negativt indlæg, skal der naturligvis svares på det straks! Facebook profilen kan også bruges til målrettede tilbud. Det kan være på udvalgte produkter, vinterklipninger eller en sommerklipning. Og så har en Facebook-profil eller en profil på et andet netværk den fordel, at den er med til at give salonens navn en høj rating på google, så når en forbruger søger på f.eks. Salon, Vanløse, er der større sandsynlighed at navnet dukker op helt i front.

28 > Fremtiden siger; direkte dialog mellem salon og kunde

hairmix as | c. f. tietgens boulevard 32 | dk-5220 odense sø | tel: +45 6613 3990 | fax: +45 6613 3995 | info@hairmix.dk | www.hairmix.dk


Salonens budskab

Annonce

Nye tiltag og produkter i salonen’

Salon Ego i Vanløse er som vist her eksemplet på hvordan en salonprofil på Facebook kan promovere salonens budskab, nye tiltag og produkter i salonen foruden, og vigtigst af alt, at skabe direkte dialog mellem salon og kunde.

Beskrivelse af salonen’

Dialog mellem salonejer og kunde

Skab direkte dialog mellem salon og kunde, eksempelvis som Annika Sommer, ejer af Salon Ego har gjort det via sin salonprofil på Facebook.

Design din annonce. Skriv en tekst og brug evt. et billede. Annoncen vises, mens den oprettes.

Annoncer på Facebook På Facebook kan der også annonceres. Det gælder annoncer, der kører i højre side af skærmen, og hvad endnu bedre er, annoncerne kan målrettes dine kunder. Når man opretter en profil som privatperson, udfyldes nemlig et spørgeskema omkring interesser, alder køn, hvor man bor og meget mere, og vil man som frisørmester annoncere for f.eks. hårproduk­ ter eller for sin salon, kan annoncen målrettes efter disse parametre: • Område • Alder • Køn • Nøgleord • Uddannelse • Arbejdsplads • Civilstand • Interesser • Sprog Det vil sige, at man faktisk kan målrette en annonce så detaljeret, at ligger salonen ved siden af en stor arbejdsplads, vil annoncen kun blive vist til de mennesker, der arbejder på den arbejdsplads, man henvender sig til.

Der kan betales for en annonce på Facebook pr. klik eller pr. visning, og der kan sættes et maksimumbeløb af til annoncering pr. dag.

Når man annoncerer på Facebook, kan man vælge at betale pr. klik (CPC) eller pr. visning (CPM). Typisk er det dog en fordel at betale pr. klik, for det betyder, at en potentiel kunde faktisk har været inde på din annonce, og så kan man sætte et maksimumbeløb ind. Det betyder, at man vælger f.eks. at bruge 100 kr. om dagen, og når det beløb er nået, forsvinder annoncen indtil næste dag, hvor den kommer op igen. Det er ganske let At skabe en profil på Facebook eller Twitter, som vi anbefaler som de bedste, er ganske enkelt. Gå ind på facebook.com eller twitter.com og følg anvisningerne. Vil man annoncere ligger der ligeledes klare instruktioner om, hvordan man griber den sag an.

30 > Fremtiden siger; direkte dialog mellem salon og kunde

Icon Hairspa lancerer nu den helt nye PUR HAIR Black Line farveserie 64 helt fantastiske farver, der giver intensiv farve og smuk glans, samtidig med den dækker gråt hår 100%. PUR HAIR Black Line kan både anvendes som en toningsfarve og som en helt dækkende farve. Med PUR HAIR Black Line får du:

Lige nu kan du bestille en prøvepakke med PUR HAIR Black Line farveserie:

• Lavt ammoniak indhold • Er ikke tilsat parfume • Dækker gråt hår 100% • Ekstremt glansfulde resultater • 8 fantastiske lysningsfarver • Store indtjeningsmuligheder

64 stk. farver 5 stk. beizer 1 stk. lysningspulver 1 farvekort

For kun kr. 1.995,-

PUR HAIR Black Line forhandles af: Icon Hairspa A/S | Energivej 3 | 4180 Sorø | Tlf: 57 66 03 00 | www.iconhairspa.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Niels Christiansen, Stuhr, København:

Abdel Ghazouani,

Klippestuen, frederiksberg:

Frisører på

nettet Frisørerne er generelt ikke super gode til at bruge internettets mange muligheder. De fleste har en hjemmeside, men Facebook og Twitter er ikke noget ret mange bevæger sig ud i. Alle dem, vi talte med, var dog enige om at brugen af internettet er en del af fremtidens forretningsdrift. Hjemmesider har de fleste frisører, men der er stor forskel på, hvor meget de bruges, nogle har tidsbestilling på hjemmesiden, andre har det ikke. Men fælles er det, at alle er klar over, at det er den vej udviklingen går, og at kommunikationen via nettet er noget, der skal udbygges i de kommende år. Facebook er der dog ikke mange danske frisører, der endnu benytter som kommunikationsplatform i modsætning til f.eks. i Norge, hvor man kan finde rigtig mange frisører, der vælger at bruge Facebook til at holde kontakt med kunderne

”Vi bruger vores hjemmeside en del, men ellers er vi meget forsigtige med vores kommunikation via nettet. Jeg bliver selv irriteret, hvis jeg bliver bombarderet med spørgeskemaer og andet, derfor sender vi ind imellem en sms til vore kunder, eller et nyhedsbrev med relevant information til dem, der har tilmeldt sig det. Det kan f.eks. være, hvis en af vore frisører kommer tilbage fra barsel, kan vi sende et nyhedsbrev ud med et billede af hendes lille nye baby og information om, at nu er hun tilbage på banen”, lyder det fra Niels Christiansen.

”Vi har naturligvis en hjemmeside, hvor kunderne kan få salonerne præsenteret, se åbningstider og se de produkter, vi forhandler. Men herudover benytter vi ikke internettet ret meget i dag”, lyder det fra Abdel Ghazouani, der ejer Klippestuerne på Frederiksberg.

Hjemmesiden sørger man dog for hele tiden at holde ajour og følge op på, og her gives information om såvel salonerne som om Stuhr Interschool, om job, om modeller med videre. Men Niels Christiansens ind­ tryk er klart, at frisører i hvert fald ikke er gode til at bruge nettet. ”De vil stadig helst have et brev i forbindelse med et kursus. De er kreative mennesker, og det er for kedeligt for dem at sidde foran en computer”. Af salonernes kunder går 18 pct. ind og booker tider via nettet. Det kunne godt være mere, mener Niels Christiansen, og han tror da også, at det bevæger sig mere og mere i den retning. ”At bruge nettet mere og mere, er da helt klart udviklingen. Vi kan se, at de mennesker, der bruger netbookningen i dag primært benytter den efter kl. 20, når børnene er kommet i seng, og der er ro på. Og der er ingen tvivl om at flere vil benytte sig af det hen ad vejen”.

”Dels er deres hjemmeside meget mere effektiv end de andre Klippe­ stuers. Der kan bestilles tid via Hairtools, personalet præsenteres og i det hele taget er den meget mere up-to-date. Samtidig bruger personalet i den nye salon internettet i deres daglige arbejde, og indrømmet: Der kan hentes rigtig mange gode og brugbare informationer om alt fra kurser til trends og nye produkter”, lyder det fra Abdel Ghazouani.

I dag har de fleste kunder hos Stuhr dog en fast frisør, de benytter hver gang, og rigtig mange af kunderne booker tid fra gang til gang. ”Men Hairtools kommer løbende med nye systemer, og det er alle tiders”, mener Niels Christiansen. Intranet i udvikling Når det gælder Stuhrs eget intranet er sagen dog en anden. Her er man i fuld gang med at opbygge det, så det bliver kommunikationsformen internt mellem partnere og butikschefer. Facebook kan Niels Christiansen dog ikke se Stuhr som en del af i den nærmeste fremtid. ”Vi bruger de muligheder, vi ser en fordel ved., Men vi tænker meget over, hvad vi gør, og vi bruger bestemt ikke bare nettet for nettets skyld. Hår er en sag mellem frisøren og kunden, og det er noget personligt”. Han ser heller ikke salg eller markedsføring af produkter som en mulig­ hed for Stuhr. ”Men måske hvis du spørger igen om 10 år, så er sagen en anden…”, slutter han smilende.

32 > Frisører på nettet

Dog har man fået øjnene op for, de fordele, der er ved at bruge nettet i forbindelse med, at han for nylig overtog XY på Frederiksberg, hvor man netop arbejder meget med nettet på mange fronter.

Og derfor har han også givet medarbejderne lov til at bruge nettet i det omfang, der er tale om noget fagligt. ”Det skal jo ikke gå hen og blive legetøj”, pointerer han, ”brugen af nettet skal ske med respekt for salonen og salonens tid”. Hjemmesiderne sk al udbygges Abdel Ghazouani er dog også helt klar på, at hjemmesiderne til de øvrige saloner nu skal udbygges og opdateres, så også de kommer til at rumme alle de informationer kunderne søger. Samtidig fornemmer han klart, at kunderne bruger nettet og hjemmesiderne mere og mere. ”Vi kan jo se på tidsbestillingerne i nr. 50 (Den nye Klippestuen), at der kommer rigtig mange ind via nettet i løbet af aftenen eller i weekenderne, når kunderne har tid til at sidde med det i ro og fred, og det skal vi selvfølgelig også udnytte i de andre saloner”. Facebook har Abdel Ghazouani dog ingen intentioner om at benytte sig af lige med det samme. ”Vi tager et skridt ad gangen. Nu gælder det hjemmesiderne. Om så Facebook kommer til senere, ved jeg endnu ikke”.

Frisører på nettet < 33


ditte grønhøj dahl,

miljøvenlig Frisør, auning:

“Vi færdes jo i en overfladisk verden, men ved at kommunikere med mine kunder på Facebook bliver kommunikationen lidt mere personlig.”

Neccin Daglig hårpleje

- Ditte Grønhøj Dahl

”Nettet bruger jeg hele tiden i mit daglige arbejde og i min kommunikation med mine samarbejdspartnere. Godt nok har jeg ikke fået etableret en hjemmeside endnu, men til gengæld bruger jeg Facebook til at kommunikere med mine kunder”. Sådan lyder det fra Ditte Grønhøj Dahl, der har haft sin salon siden 2007. Hun er i gang med at etablere sin hjemmeside, men begyndte med at lave en gruppe, der senere blev til en fanside på Facebook. ”Har man en gruppe, og sender man nyheder ud, måske en gang om ugen, får alle medlemmerne af gruppen besked på mail. Det kan godt være irriterende for modtagerne. Men på en fanside, kan jeg skrive nyheder, der så først popper op hos mine Facebook-venner, når de åbner deres profil på Facebook, og det fungerer helt fint”, lyder det fra Ditte Grønhøj Dahl. Priser kommunikerer hun ikke ud på Facebook, og spørger en kunde om prisen på en klipning, svarer hun med at sende sine åbningstider og et telefonnummer, og ved at bede kunden ringe. Til gengæld lægger Ditte Grønhøj Dahl billeder ind på sin Facebook-profil, og hun skriver lidt om salonens miljøvenlige profil og andet der kan have interesse for kunderne. mere kontakt til kunderne Ditte bruger sin Facebook profil rigtig meget, og det, der startede som venner og veninder, der blev inviteret til at blive en del af hendes gruppe, har udviklet sig til en effektiv kommunikationsplatform. ”Mine kunder, ikke mindst de unge, men også de lidt ældre, bruger det i stor stil. For mig er det jo gratis reklame, og jeg får faktisk rigtig mange nye kunder og nye henvendelser ad den vej.

Good Feelings! med Dandruff Treatment

Neccin behandler og eliminerer hår- og hovedbundsproblemer mod skæl og tør hovedbund

Mine eksisterende kunder og medlemmer af min fan-side anbefaler den jo også til deres venner og bekendte og således udbygges netværket”. Samtidig er det en fin måde at holde en dialog med kunderne på. ”Vi færdes jo i en overfladisk verden, men ved at kommunikere med mine kunder på Facebook bliver kommunikationen lidt mere personlig, og derved fastholder jeg også bedre mine kunder”, siger hun. Sidst mener Ditte også, det handler om at signalere, at man ikke er gået i stå selv om man driver frisørsalon i en lille by, og kunderne kan få syn for sagen via Facebook. 34 > Frisører på nettet

Udviklet i samarbejde med Svensk Astma- og Allergi Forbund


johnny Poulsen,

Frisør arthur, roskilde:

“Jeg har ingen hjemmeside. Faktisk har jeg heller ingen mobiltelefon, så jeg er en af de få, der har valgt at leve i stenalderen” - Johnny Poulsen

”Jeg har ingen hjemmeside. Faktisk har jeg heller ingen mobiltelefon, så jeg er en af de få, der har valgt at leve i stenalderen”. Sådan lyder det fra Johnny Poulsen. Men han er dog begyndt at tvivle. ”Vi er i en finanskrise, og det kan jeg da også mærke, derfor er jeg så småt begyndt at overveje, om en hjemmeside kunne være en del af fremtiden i butikken”. Han mener dog også, at har man en hjemmeside, skal den løbende opdateres. ”De saloner, der opretter en hjemmeside for så ikke at gøre mere ved den, ødelægger mere for sig selv end de gavner”. Johnny Poulsen tror mere på mund-til-mund metoden i en by af Roskildes størrelse. ”De unge taler sammen på skoler og gymnasier, og selv om jeg ved, der er rigtig mange, der surfer rundt på nettet, ved jeg ikke, hvor meget det faktisk giver”. Han indrømmer, at han indtil for et års tid siden havde en arrogant holdning til nettet, og bestemt ikke mente, han eller salonen havde brug for det. ”Det er ved at blive en losseplads af information, men på den anden side er jeg kommet meget i tvivl om, om jeg kan undvære det. Hvad enten vi vil det eller ej, er nettet en del af fremtiden”, lyder det fra Johnny Poulsen, der dog efterlyser nogen, der reflekterer mere kritisk og filosofisk over, hvad nettet faktisk fylder i vores liv på alle plan. ”Får vi ”value for money” eller er det mest spild af tid”, spørger han. Faktisk har en af hans ansatte, Sofie søgt elever på Facebook. ”Og hun har ikke fået en eneste henvendelse!”. Spørger man Johnny om Frisør Arthur har en hjemmeside om et år, svarer han modvilligt: ”Ja, men det er ikke med min gode vilje. Jeg tror, vi lægger os i slipsstrømmen, men jeg ville allerhelst lade være”. Tidsbestilling vil han dog under ingen omstændigheder ind på. ”Jeg vil have lov til at bruge så lidt eller så meget tid pr. kunde, som jeg føler, der er behov for, og jeg vil have lov til at gemme en tid lørdag formiddag til en af mine loyale kunder. Ved at de ringer og bestiller tid, har jeg bedre styr på det”. marcelkluBBens hjemmeside Marcelklubben, som Johnny Poulsen er formand for, har dog en hjemmeside, og også i det forum diskuteres det, hvad man egentlig får ud af sin flotte hjemmeside. ”Jeg vil gerne give den en ny vinkel. Den skal lukkes meget mere af, for det handler også om at bevare noget af den eksklusivitet, der ligger i, at alle og enhver ikke bare kan klikke sig ind på computeren og se alt det, vi laver. Vi skal med andre ord skabe et ”members only” område på hjemmesiden”, er hans holdning. 36 > Frisører på nettet

Receive an ultimate styler bag with any ghd IV styler purchase*

ghdhair.com | Phone: 8611 9902 Available in the finest salons * For a limited period only, excludes limited editions. While stocks last.


Tekst > Pia Finne Foto > Holger Bundgaard

in ve n ta r

Funktionel

hygge Lene International Hair Design i Esbjerg har netop været igennem en totalrenovering, og således har Lene Jørgensen i samarbejde med Bella Vista formået at skabe en salon, der oser af hygge og atmosfære samtidig med at funktionaliteten er i top. Og der er blevet plads til to ekstra behandlingspladser, så antallet nu er oppe på 10 i den 75 kvm. store forretning.

Salgsarealer Udsugningsarme Diverse inventar

kr. 30.000,kr. 60.000,kr. 90.000,kr. 20.000,kr. 25.000,kr. 20.000,kr. 12.000,kr. 50.000,-

I alt

kr. 307.000,-

Betjeningsstole Betjeningspladser Massagevaske Receptionsdisk Halogenbelysning

lokaler, Alle priser er excl. indretning af egne moms. samt ning belys og montering af inventar Lene Jørgensen har ejet salonen i 28 år, som netop har gennemgået en totalrenovering.

”Der skal løbende ske forandringer i en forretning. Det gør, at kunderne hele tiden fornemmer, at der sker noget, og det sender signaler om, at man er på forkant med udviklingen”. Det mener Lene Jørgensen, der ejer Lene Inter­ national Hair Design i Sædding Centret i Esbjerg. Og netop derfor har salonen i efteråret været igennem en gennemgribende renovering: Fra loft til gulv med nye og flere behandlingspladser, nye vaskepladser, reception, vente­ område og meget mere. Alt sammen skabt i samarbejde med Bella Vista. Faktisk har Lene Jørgensen ejet salonen i 28 år, og i den tid har salonen indtil i efteråret 2009 været igennem en enkelt gennemgribende reno­ vering og mindre løbende renoveringer. ”Godt og vel hvert femte år er der sket en fornyelse i salonen. Det, mener jeg, er nødvendigt, hvis man vil holde standarden”, lyder det fra Lene Jørgensen. Og hendes holdning er klart, at det skaber øget interesse for salonen, når der sker noget for kunderne, og selv om salonen også tidligere fremstod ung og smart, er der efter ombygningen i efteråret kommet endnu flere unge kunder i salonen, fordi de føler sig hjemme. Masser af lys og luft Lene Jørgensen lavede en aftale med Bella Vista om en totalrenovering, hvor de har stået for alt fra indretning til belysning, den special­designede disk, vægge, gulve og elektricitet. Dog med en række lokale håndværkere inde over, som Bella Vista også sørgede for at styre, så Lene Jørgensen ikke selv skulle involveres. Og det er hun meget glad for i dag.

Ventepladsen er en loungebænk og garderoben er rykket frem i vinduet.

”Salonen holdt lukket i en uge, og på den uge skulle alt det gamle inventar ned og ud, der skulle pakkes ned, og den nye salon skulle bygges op. Det er et stort logistikarbejde at få det hele til at klappe”, fortæller hun. Og allerede i weekenden kom Bella Vistas folk og hjalp med nedtag­ ningen af den gamle salon. Lørdag middag begyndte gulvfolkene at høvle gulvene af, og søndag – en uge efter - kunne Lene sætte de sidste ting på plads og gøre rent i den nye salon. Lene International Hair Design er på 75 kvm. Men fordi salonen ligger i et center, kommer der mange impulskunder, og det kræver mange ansatte. Således er der seks assistenter og tre elever i salonen, og ét af kravene til den nye salon var derfor også, at de otte behandlingspladser i den eksisterende salon skulle udvides med yderligere to. ”Det var således det største problem og den største udfordring. Men det lykkedes meget fint. Løsningen blev at få de maskiner, der stod på gulvet, op på væggen. Det gav mere gulvplads og meget mere luft, og dermed blev der plads til behandlingspladser i begge sider af rummet – uden at det blev for presset”, forklarer Lene Jørgensen. Og hun roser Claus Trampe­ dach fra Bella Vista for hans vedholdenhed. ”Vi var igennem tre teg­ ningsforslag og et forløb på et halvt år, før indretningen var præcis, som jeg gerne ville have den, og Claus så ikke på noget tidspunkt ud som om, han var ved at være træt af mig...”, siger Lene med et smil. 38 > Funktionel hygge

Belysning i Lene International Hair Design er som alt andet også ny. Det gælder fra halogenlyset i loftet til den store lysekrone, der skaber hygge i forbindelse med receptionen.

Funktionel hygge < 39


2 spændende tilbud i januar og februar

se flere billeder på

hairmagazine.dk

R

DIC

KØB et display til din salon og vi giver dig 2 gratis fulde extension.

2 GRATIS

2 GRATIS

Ved køb af 1 stk. salon display

Ved køb af 1 stk. salon display 1.499,-

NO

Tape ON - High Heat Hair

Hygge og funktion går hånd i hånd i Lene International Hair Design. Indretningen er hvid og grå og med rene, lige linjer, mens et stort farvestrålende maleri på væggen og et ægte tæppe på gulvet skaber atmosfære.

(med 15 farver)

Funktionel hygge Salgsarealet i den nye butik er rykket langt frem i butikken, så kunderne kan se produkterne på en ny og spændende måde, og det har allerede nu givet et øget produktsalg i salonen. Samtidig har det loft, der blev sænket sidste gang butikken blev renoveret, nu atter fået højde på, så der er skabt endnu mere luft i butiksindretningen.

1.499,-

Bounce Bounce

Bella Vista har stået for hele renoveringen. Det var et krav fra Lene Jørgensen, ligesom det var et krav, at der skulle være plads til to ekstra behandlingspladser, og at salonen skulle være nem at rengøre og vedligeholde.

Selve salonen er indrettet i hvide og grå farvetoner med stål og frostet glas i forbindelse med behandlingspladserne. For et af de helt store krav fra Lene Jørgensen var netop også, at salonen skulle være nem at rengøre og vedligeholde. Og det er den blevet. Dog er hyggen på den anden side også vigtig for Lene, og hun har faktisk på bedste vis formået at forene det funktionelle med det hyggelige. ”En af de ting, min salon er kendt for, er netop hygge, velvære og en afslappet atmosfære, og den har vi skabt med bl.a. et stort maleri, vi har fået malet med masser af farver, og når man træder ind i forretningen, ligger der et ægte tæppe, der bryder den kølige stil og bevarer hyggen”. I den nye salon, er der således også installeret tre massagevaske, som kunderne naturligvis synes er helt fantastiske.

Da Claus Trampedach og Lene Jørgensen var blevet enige om indretningen af salonen, tog Lene til Bella Vista i Silkeborg, hvor hun valgte stole, betjeningspladser, vaskepladser og en reception, der blev speciallavet, fordi Lene gerne ville have disken lidt højere og med flere skuffer end standardmodellen. Nødsalon I den uge det tog, at renovere Lene International Hair Design, havde Lene og hendes ansatte lånt et ledigt lokale i Sørring Centret – uden vand, men klar til ”nødklipninger”. ”Og det var faktisk rigtig hyggeligt. Kunderne, der kom, synes det var lidt specielt, og vi klarede det fint med 40 > Funktionel hygge

Behandlingspladsens spejl har en bred stålramme, der arbejdes med frostet glas og sorte stole med armlæn og ben i stål.

de få remedier og den lille plads, vi havde til rådighed”, fortæller Lene med et smil.. Før Lene Jørgensen valgte at investere i en totalrenovering af hendes salon, er der naturligvis gået rigtig mange tanker. ”Jeg er lige blevet 50 år, og det er da klart, at jeg skulle gøre op med mig selv, om vi skulle foretage en hel eller en halv renovering af salonen. Jeg skulle alligevel ofre 300.000 kr., så jeg besluttede mig for at ofre det sidste, og så har jeg en salon, der fungerer optimalt og som ikke mindst er tidssvarende resten af min frisørtid”, lyder det fra Lene. Spørger man Lene, hvilket godt råd hun vil give til andre frisører, der skal i gang med en renovering af deres forretning, er hun ikke i tvivl. ”Det handler først og fremmest om at lave det forberedende arbejde godt og bruge den tid, der skal bruges, inden selve arbejdet går i gang. Det hand­ler om ikke at være i tvivl om noget som helst, for når toget kører, så går det nemlig stærkt!”.

RING - tilbudene gælder hele januar og februar! NO

Der sk al lidt ekstra til Lene Jørgensen er ikke i tvivl om, at der i dag skal lidt ekstra til. ”Vi kan alle sammen klippe, og der findes rigtig mange dygtige frisører. Det betyder, at det er forretningerne, der skal adskille sig, og det er indretningen, der skal sende signaler om, at man vil noget, og at man frem for alt ved, hvad man vil!” Lene Jørgensen roser Bella Vista og Claus Trampedach for et fantastisk samarbejde, der resulterede i en super flot salon. ”vi har haft et rigtig godt samarbejde lige fra de første tegninger, og der er blevet knoklet igennem, til vi begge var tilfredse. Der er blevet lyttet til, hvad jeg har haft af krav og ønsker, og Claus er kommet med rigtig mange gode ideer, som gjorde forretningen endnu mere funktionel og hyggelig.

Aalborg 98 18 10 00 · Viborg 86 61 52 11 Fyn 66 17 20 73 · KBH 46 15 21 11

R

DIC

86 84 99 11

86 24 90 55


GRATIS Nintendo Wii

… og få ere kunder i salonen!

Gratis Nintendo Wii eller ipod nano (8GB Black - 5th Generation) ved køb af en salonregistrering på hair.dk

eller iPod Nano

Ring nu til Adam Kayser på telefon 33 32 07 08

Tilbuddet gælder til og med marts 2010. Pris pr. måned kr. 500. Der tegnes aftale for ét år ad gangen og aftalen forudfaktureres.


cutting

carly Aplin

Terri Kay

DET ER VilDT! VilDE KRøllER, VilDE KliPNiNGER, VilDE OPSæTNiNGER OG VilDE FARVER. DER lEGES FOR AlVOR MED FRiSuRERNE Til BÅDE MæND OG KViNDER, OG DER OVERSKRiDES GRæNSER. PRAKTiSK TAlT AlT ER TillADT, SÅ læNGE HÅRET SER SuNDT OG VElPlEJET uD. FOR SElV OM KREATiViTETEN HAR FRiT SPil, ER DER DOG EN TENDENS, DER ByDER DET NATuRliGE VElKOMMEN. DET HANDlER MED ANDRE ORD OM STil OG liVSSTil! Toni&Guy

Toni&Guy

costa

Toni&Guy

Toni&Guy

costa

carly Aplin

se Flere billeder på

hairmagazine.dk


Terri Kay

Carly Aplin

Toni&Guy

Five Point Alliance

Five Point Alliance

Tina Frey

Toni&Guy

Costa

Toni&Guy

Carly Aplin

Toni&Guy Terri Kay

Five Point Alliance

se flere billeder p책 46 > Cutting Edge

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Goldwell

! t s k æ v

Vi satser pÅ

Trods krisen er tingene bestemt ikke gået i stå hos KPSS Danmark A/S, der står bag Goldwell og KMS California. Man satser kraftigt på vækst, og målene for fremtiden er store. Netop for at styrke synligheden på markedet har man 1. januar overtaget salget af Goldwell i det område, som frem til 31. december 2009 blev varetaget på dygtig vis af Midtjysk Frisørcenter.

Goldwell har netop overtaget salget i midt- og sydjylland. Overgangen er sket i en meget positiv ånd, og i bedste forståelse med Morten og Klaus Østergaard, der begge fortsætter i det, der er tilbage af virksomheden. ”I et meget vanskeligt marked hvor tallene for branchen efter ni måneder viser en tilbagegang på 9 pct, har vi faktisk haft en fremgang på mere end 2 pct. i 2010”, fortæller Birger von Holdt, adm. direktør i KPSS, der står bag Goldwell og KMS California. ”Denne succes tager vi nu til næste niveau med den øgede satsning på direkte salg. Morten og Klaus Østergaard er således begge aktionærer i KPSS og har en positiv interesse i udviklingen, og salgsteamet; fire sælgere, en salgs­ chef og en tekniker er også fulgt med, så for kunderne vil der ingen forskel være på servicen og kundekontakten i forhold til tidligere. 48 > Vi satser på vækst!

”Kundeservice vil også forblive både i Viborg og i København i hvert fald til udgangen af 2010, så frisørerne vil blive mødt af de samme vel­ kendte stemmer, når de ringer”, lyder det fra Birger von Holdt. Så alt i alt gælder det samme varer, samme sælgere og samme afsendel­ sessted. ”Eneste forskel er, at fakturaen sendes fra KPSS”, fastslår Birger von Holdt, og fortæller videre: ”Hvad angår Morten og Klaus Østergaard er planen, at Morten Østergaard fremover skal være ansvarlig for logi­ stik, mens Klaus Østergaard skal fungere i en konsulentrolle i forbindelse med større projekter, hvor vi har brug for hans ekspertise, ydermere skal han støtte mig og teamet i vest, ligesom de to brødre indgår i bestyrelsen for KPSS. Så de store administrative besparelser er der ikke i sammenlægningen – i hvert fald ikke de første 12-24 måneder, men

Birger von Holdt ses her på scenen, da danske Mark Nordskov, Cha Cha Cha Hørsholm vandt GOLDWELL Trend Zoom Color Challenge 2009 i Las Vegas i Elumen kategorien. Fra venstre mod højre: Maja Petersen creative category, Birger von Holdt, Annika Lassen partner category, Mark Nordskov CHACHACHA – Internation winner – Elumen category.

Birger von Holdt ser dog også i langt højere grad sammenlægningen som en styrkelse af KPSS’ tilstedeværelse på markedet. ”Vi har nu mulig­hed for at gøre ting for og med kunderne, vi ikke tidligere har haft mulighed for, ligesom vi kan udvide vores portefølje” Strategi bag overtagelsen Bag overgangen til direkte distribution i det midt- og sønderjyske område ligger der naturligvis en strategi, og første spadestik til over­ tagelsen blev taget for godt tre år siden. ”Markedsudviklingen gjorde det så endnu mere oplagt at gennemføre planen netop nu”, forklarer Birger von Holdt, og da Midtjysk Frisørcen-

ters kontrakt med KPSS udløb, blev man i fællesskab enige om at indsluse området i KPSS. Samme strategiplan rummer også andre spændende tiltag. Bl.a. skal KMS nu for alvor køres i stilling. ”Vi forventer at tredoble omsætningen på KMS inden for de kommende 18 måneder”, lyder det fra Birger von Holdt. Det betyder, at de godt 120 saloner, der sælger KMS i dag skal øges til 200. Samtidig rummer planen også et øget samarbejde med Frisørland, for målet er ”Full service supply”, så virksomheden i fremtiden får flere ben at stå på inden for såvel virksomhedsudvikling, produkter og inventar. ”Det har sin helt store fordel, når salonerne - som tendensen byder – skærer ned fra f.eks. tre til to leverandører”. Vi satser på vækst < 49


For kr. 595,- pr. md. får du branchens komplette løsning � Nemt, hurtigt og sikkert � Komplet overblik ... også når Internettet er nede � Automatisk bogføring i eget finansprogram

incl. online booking med egen hjemmeside - eller 395,- pr. md. uden online booking

Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk Morten østergaard skal fremover være ansvarlig for logistik.

Klaus østergaard skal fungere i en konsulentrolle i forbindelse med større projekter, ligesom han skal støtte Birger von Holdt og teamet i vest. 15-12 Admind HAIRmz farve ann A5 2009.indd 1

goldwell i Byerne Hvad angår mærket Goldwell, har det hidtil været meget udbredt i landområderne i både små og mindre saloner, og således har man godt 3500 saloner på landsplan, der anvender Goldwell. Men nu arbejder brandet sig stille og roligt ind mod byerne, hvor man ifølge Birger von Holdt også er ved at få øjnene op for Goldwells kvaliteter. ”Vi har skabt et stærkt fundament, nu skal vi have stabilitet”, lyder det.

HOW er eneforhandler af HairTalk med det unikke tapesystem

Til at tage rundt til salonerne vil der i den nye virksomhedskonstruktion fremover samlet være 12 sælgere, der skal tage sig af både KMS og Goldwell, og hvor man fra KPSS tidligere solgte 30 pct. direkte til salonerne, ligger det tal nu på 70 pct.

Håret er 100% tempelhår fra Indien. Påsætningen er helt uden trensesyninger og håret er lagt direkte ned i en siliconelm. Denne påsætningsform formindsker tyngden på det eksisterende hår og mindsker slitagen på påsætningsstedet og den ne påsætning gør extenssion usynlig og umærkelig.

udover Midtjysk Frisørcenter har KPSS også samarbejdet med Frisørcenter Nord og Fyns Frisørcenter, men Birger von Holdt understreger, at fordi man ændrer samarbejdsformen ét sted, betyder det ikke, at den ændres alle steder! ”Vi evaluerer naturligvis løbende, og ser på tingene som de kommer i tæt samråd med både KPSS bestyrelsen og ejerne bag de to distributørvirksomheder”, lyder det.

HairTalk tilbydes som et startsæt nok til en fuld extenssion og alt hvad der brug for til at påsætte og vedligeholde i fremtiden. Sættet indeholder varer for 2847.- men i januar og februar tilbydes det til

tilBagegang i Branchen Birger von Holdt forventer at branchen stabiliserer sig i 2010 med en vækst tæt på 0, så man kan altså ikke ride på en vækstbølge. Det handler om hårdt arbejde. Men samtidig er Birger von Holdt heller ikke i tvivl om, at der er en konsolidering på vej. ”Hos os sker der hele tiden nye innovationer på farvesiden, bl.a. Elumen, der er på positivlisten over godkendte, miljøvenlige produkter. Herudover kommer noget ganske nyt og innovativt på farvesiden fra Goldwell til marts, som Birger von Holdt dog endnu ikke vil løfte sløret for. Så alt i alt ser Birger von Holdt frem til et spændende 2010, og frem for alt føler han, at virksomheden er rustet til fremtiden. Globalt har KPSS et mål om at fordoble omsætningen inden 2020. Det forventer man i Danmark at leve op til!

16-12-2009 14:42:19

1995.- eks moms.

Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig med at skabe merindtjening i din salon.

Ring på telefon:

35 36 35 62 Fra KMS’ nyeste kollektion ”Hotel california”.

50 > Vi satser på vækst!

House of Waldorf - Thorvaldsensvej 12 - 1871 Frederiksberg C - Telefon: 35 36 35 62 - charlotte@houseofwaldorf.dk

- www.houseofwaldorf.dk


Tekst > Martin Lindstrom Foto > Martin Lindstrom

Målret reklamerne i underbevidstheden

det virker! “Gør det større” lød det fra direktøren, da jeg afleverede et annonce­oplæg for et større modebrand. Og jeg var ikke overrasket. For så længe, jeg kan huske tilbage, har størrelsen og placeringen af produktets logo været brandingens hellige gral. Men taget i betragtning af, at når pensionsalderen er nået, har den gennemsnitlige amerikaner set godt 2 millioner TV-reklamer og set godt og vel samme antal billboard-reklamer – en dansk forbruger, når dog nok ikke helt der op – har ekspone­ringen af logoet så overlevet sig selv? Igennem en global undersøgelse til flere millioner dollars, Project Buyology, besluttede jeg mig derfor for at kigge ind i forbrug­ ernes hjerner for at finde ud af det. Igennem årene har jeg været overrasket over, at trods verdens­omspændende forbud mod tobaks­reklamer og astronomiske investeringer fra alverdens regeringers side i anti-rygnings­initiativer, inhalerer forbrugere over hele verden stadig 5,765 milliarder cigaretter om året – og det omfatter ikke engang hand­len på de store toldfri- og sorte markeder. Verdensbanken forudsiger således at antallet af tobaksforbrugere fortsat vil stige fra et nuvær­ende niveau på 1,4 milliarder rygere til 1,6 milliarder i 2025. 4 år gamle børn kender sundhedsfarerne ved ryg­ ning, så hvorfor er brands som Marlboro og Camel stadig blandt de mest magtfulde i verden?

52 > Målret reklamerne i underbevidstheden – det virker


Hvis eksperter generelt er enige om at 85 pct. af alt, hvad vi foretager os, sker i vores underbevidsthed, ser jeg det kun som passende, at stille skarpt på den menneskelige hjerne. Et kig i den menneskelige hjerne Projekt Buyology, det største projekt af sin art, omfattede således godt 2000 frivillige fra hele verden, der gav tilladelse til, at vi måtte anvende fMRI (functional magnetic resonance imaging), en type hjernescanning, mens de så på billeder fra forskellige cigaret-reklamer.

Over en to måneders periode, arbejdede Project Buyology således med både festrygere og storrygere. Ikke overraskende; når rygerne så cigaret­pakkerne viste rygerne tegn på lyst til at ryge, men langt mere interessant var det, at rygere, der ganske kort så et underbevidst billede, fik endnu større trang til at ryge, end dem, der så både pakningen og logoet. Med andre ord; de ikoniske billeder, der associerer til Camel og Marlboro, som Ferrari’en eller en solnedgang i det vilde vest betød faktisk, at testpersonerne fik endnu mere lyst til at ryge end logoer og billeder af cigaretpakninger. Men hvorfor? Hvad enten det skyldes brand-kedsomhed, øget sofistike­ring i medierne eller forbrugernes forsvarsmekanismer, træder vore forsvarsværker i kraft, når vi ser logoer. Vi ved, vi bliver manipuleret med, og vi vil gøre, hvad der står i vores magt for at forhindre logoerne i at vinde. Så rent praktisk, hvad viste vores undersøgelser? Tænkt over dette: For næsten et århundrede siden, da den første Coca Cola flaske var på planlægningsstadiet, fik designeren sine ordrer…. Ledelsen ville have ham til at udvikle en flaske, der var så karakteristisk, at selv om den blev slået i stykker, ville man stadig være i stand til at genkende stykker af en Coca Cola flaske. Designeren gjorde, som han fik besked på, og det fungerer den dag i dag. ”Smash your brand” Af helt klare årsager kalder jeg denne filosofi for ”Smash Your Brand.” Tilbage i 1915 var det Coca Colas mål at udskifte sit logo med et så genkendeligt udtryk, at det kunne kendes selv i ituslået stand. I dag kunne “ituslået” betyde alt fra en farve, en form, en lyd, en duft, et design eller et hvilket som helt andet indirekte signal, der fortæller en afdæmpet, tankevækkende og logo-fri historie. Se på iPod Touch: Hvor på fronten ser man ordet “Apple”? Ingen steder! Har du set Disneys tegnefilm, Wall-E? Fik den hvide, strålende kvinde­ lige robot dig til at tænke på noget specielt? (som f.eks. et af flere Apple-produkter)? I stedet for at flashe endnu et logo, eller benytte endnu et “product placement”, der går i forbrugerens glemmebog – og som i øvrigt får forbrugeren til at reagere defensivt og kritisk, byder fremtiden, at man benytter antydningens kraft og ad den vej opmuntrer forbrugeren til at følge annoncøren på en rejse – samtidig med at man rammer underbevidstheden. Nej, logoet er ikke dødt endnu, men det får hjælp til at trække vejret. Min forudsigelse? At kampen om forbruger­ ens loyalitet og penge skal ske på det underbevidste plan. Den ultimative beslutningsproces, når det gælder køb eller ikke køb sker i de dybeste afkroge af den menneskelige hjerne. Indtil for nylig var disse områder uden for vores rækkevidde. Men takket være det umage match af neuroforskning og marketing, begynder vi nu at forstå de hemmeligheder, der gemmer sig i vores egen menneskelige Buyology. Det betyder buyology for dig som frisør For frisøren betyder buyology-tankegangen også en ny måde at agere og tænke, ikke mindst markedsføring, på. Det handler om at signalere image og stil i sin markedsføring, frem for direkte salg. Ifølge Martin Lindström skal salget nok komme efterfølgende, når imaget er skabt. 54 > Målret reklamerne i underbevidstheden – det virker

Martin Lindström, der har skrevet bogen Buyology, er ikke i tvivl om, at fremtidens markedsføring i langt højere grad vil være målrettet underbevidstheden.

Den første professionelle hårfarve på bare 10 minutter New IGORa cOLOR10. Giver smukke farveresultat,

perfekt gråhårsdækning og fortræffelig pleje med bare 10 minutters trækketid! Den innovative AminoAcid Carrier tilfører højeffektive farvepigmenter og de opbyggende aminosyrer Arginin & Glycin hurtigt ind i håret.

Imaget kan f.eks. være en bestemt pige eller fyr, du bruger, hver gang der laves markedsføring, så modellen bliver synonym med salonen, en bestemt stemning i markedsføringen eller en farve, der altid går igen, og som kunderne forbinder med salonen. I dag kan der købes dufte specielt udviklet til butikker. En idé kunne være at tage fat i virksomheden Aromateket og finde netop den duft, du gerne vil have repræsenterer din salon, og som skaber den atmosfære, du gerne vil have, kunderne skal fornemme. Lyden – musikken – i salonen skal der også tænkes over. I dag er det ikke længere nok, blot at have en cd-afspiller med noget vilkårligt musik, der kører i baggrunden. Musikken skal også repræsentere salonen. Og det kan sagtens være, der skal spilles én type musik om formiddagen, hvor kunderne måske er lidt ældre og kan lide den afslappede og afstressende lyd, og en anden – og højere – musik fredag eftermiddag, hvor kundegruppen i højere grad er unge mennesker, der skal videre i byen.

Resultat: En hurtigere og mere skånsom farvning

Men frem for alt: Tænk over tingene, for intet er længere tilfældigt. Det samme gælder i øvrigt den stemning, der generelt skabes i salonen. Er den hyggelig og afslappet eller rå og cool. Forbrugerne søger i dag butikker, der signalerer den livsstil, de ønsker at associere sig med.

Cristina Bækkelund fra Aromateket har duft-forslag til forskellige butiksprofiler: Rå butik, der henvender sig til herrer • Duft: Sort peber. • ”Det er maskulint, ungt og har kant. Duften er stimulerende, virker opkvikkende og passer til høj musik.” Unge piger • Duft: Ren citrus eller PURE SUNSHINE, som er en blanding af citron, lime og lette blomsternoter. • ”Den er opløftende, glad og meget let i duften.” Salon, der henvender sig til kvinden 30+ • Duft: INVITING, som er en eksklusiv blomsterduft med bl.a. rosentræ og ylang ylang. • ”Duften er indbydende og feminin og udstråler kvalitet og luksus.” Salon til manden på 30+ eller til business-manden • Duft: GROUNDING, som er en duft med varme trænoter fra bl.a. cedertræ, sandeltræ og fyrretræ. • ”Duften er afslappende og maskulin og giver en eksklusiv loungestemning”

BV/adk • januar .2010

Mit spørgsmål lød: Kan lysten til at ryge anspores udelukkende ved hjælp af billeder associeret med brandet? Billeder af en kamel, af en vindblæst ørken, en råt udseende cowboy eller af Marlboro’s velkendte sponsorskab af den europæiske Formel 1 racerbane, der har skabt et ubrydeligt bånd mellem det at ryge, og virksomhedens strålende røde Ferrarier. Er det overhovedet nødvendigt for rygere at se logoerne som ”Camel” eller Marlboro” for at aktivere det område i hjernen, der gør, at man får lyst til en cigaret?

UTROLIGT

Together. A passion for hair BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk


Nedbrydelig emballage Med Pureté Naturelle introducerer L’Oréal Professionnel det første EcO-cert og BiO certificerede produkt. Pureté Naturelle er en mild og skånsom plejeshampoo, baseret på 99 pct. naturlige ingredienser, 100 pct. nedbrydelig emballage og 100 pct. naturlig parfume. Pris 169 kr.

Red 140 hårstrå om dagen Periodisk hårtab kan skyldes mange forskellige faktorer, som for eksempel stress, årtidsskift eller arvelige faktorer. Den opdaterede formular Aminexil GlM fra Kèrastase stimulerer hovedbunden, forstærker hårfibrene og forlænger hårets levetid.

Udvidelse af Biolage Cosmobell forhandler to nye produkter i Matrix Biolage serien. De er specielt henvendt til kvinder, som oplever at deres hår har mistet tæthed og tykkelse og dermed føles tyndere og mere skrøbeligt. Age Rejuvenating leave-in Densifier og Age Rejuvenating leave-in Densiying concentrate koster 150-180 kr.

haircare

Mod hårtab Det nye Regulate Anti-Hair-loss system er en høj-effektiv pleje-behandling fra innerEffekt, der forhandles af KPSS. Den findes i både en shampoo og en serum, de reducerer hårtab med op til 46%. Behandlingen starter i salonen og fortsætter derhjemme. Pris 169-209 kr.

Black Titanium

Gratis slibnings service i 10 år Med kranium skrue og 3D-Joewell-logo skrue Størrelse: 5”, 5,5“, 6“

Blødgør og beroliger TiGi S-factor Balance Booster fra Hairmix er en ugentlig High-Performance kur designet til at blødgøre og berolige håret. Den efterlader håret sundt og med masser af glans. Hvedeproteiner trænger ind i hårskaftet og genopbygger håret. Pris 290 kr.

Hurtig vej til glat hår Nu introduceres Bio ionic Kera Smooth Antifrizz fra Plan Organic; et revolutionerende, patenteret system, der udnytter styrken i naturlige negative ioner til at genopbygge håret og give glattere, flottere og mere skinnende hår.

iNNOVATiON OG NyTæNKNiNG ER KODEORD FOR FRiSøRBRANcHEN. OG DER TæNKES NyT! DENNE GANG PRæSENTERES Bl.A. NyE PRODuKTER DER SiKRER ET MiNDRE HÅRTAB, DER ER FOKuS PÅ DET ”GRøNNE”, OG SÅ HANDlER DET OM EKSTRA ViTAliTET OG VOluMEN Til BÅDE MæND OG KViNDER.

tis: Gra Skull“ irt „ en T-Sh similist d e m

Maksimum hold Rock solid er en gel til mænd og kvinder med kort hår. Den har ekstra stærkt hold og giver god kontrol til frisurer med struktur. Rock solid indgår i Design Pulse serien, den nye stylingserie fra Matrix, der forhandles af Cosmobell.

Diamond dreams TiGi S-factor Diamond Dreams fra Hairmix anvendes til piger, der ønsker luksuriøst glansfuldt og blødt hår. Den giver fugt til håret er farvebeskyttende, og den findes i en shampoo og en conditioner. Pris 195-210 kr. Økologiske produkter love, peace and planet fra TIGI, der forhandles af Hairmix indeholder en serie med alle slags produkter: Shampoo, conditioner, hold spray og styling mist. Pris 129-135 kr. 1 års jubilæum L’Oreal Professionnels eksklusive og succesfulde stylingserie TEXTuRE EXPERT har 1års jubilæum i januar 2010. Det bliver fejret med lanceringen af to nye produkter ”SPARKliNG MiST og OR GRAPHic”. Pris 209-230 kr. 56 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Ideel til mænd Salonsupport.dk er klar med creator Paste. Et nyt, lækkert stylingprodukt fra Maria Nila, der giver medium/kraftigt hold og et mat look. Det er en cremet voks på tube, og den er ideel til mænd, der ønsker struktur.

Dristig produktinnovation Sebastian præsenterer en dristig produktinnovation, som giver maksimalt resultat. Du behøver aldrig mere at gå på kompromis med håret, for ”VOluPT” skaber en god volumen helt ned til rødderne.

Velegnet til Danmark Pureology lancerer nu den nye Purify Shampoo, som er en rensende shampoo, der skånsomt fjerner aflejringer fra hårdt vand, klorin og styligprodukter. Pris 230 kr.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

www.joewell.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød • Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Ekstremt brugervenlig Soulglow Mud Wax Strong Hold fra Hairmix giver mulighed for at style håret både til ekstreme frisurer eller blot når det korte pjuskede hår skal have et løft. Det fleksible og stærke hold, kombineret med muligheden for at restyle, gør voksen ekstrem brugervenlig. Prisvinder New Pure Volume Thickening Mist fra Pureology, er til danske kvinder der vil have volumen i håret. Dette nye prisvindende produkt er en let spray, som giver flot volumen og fylde samtidig med, at den bevarer hårfarvens intensitet og glød. Pris 265kr.

Til tørt og ødelagt hår YushinCare Danmark lancerer en fantastisk leave in treatment fra Senscience. Den efterlader håret glansfuldt og i perfekt fugtbalance. Moisture Lock gør håret over syv gange stærkere mod slidtage og er varmebeskyttende op til 230 grader.

SILVER FLASH

Unge Udfordrer L’Oréal professionnel udvider den populære Playball serie med fire innovative nyheder. Bl.a. Playball Tubes, som gør det nemt og sjovt at style samtidig med, at du får et væld af muligheder.

e„

skr ue

24 timers volumen Redken lancerer nu den populære hårplejeserie: ”Body Full”. Body Full giver håret helt op til 37 pct. mere volumen. Håret føles mærkbart tykkere og mere fyldigt.

usy d„ Sak

sen

me

Grønne produkter DanHair lancerer nu fem nye stylingprodukter fra StreetWax. De har mange fordele og således sælges de kun til frisører, de indeholder plejende ingredienser, og parfumen rummer ingen af de 26 mest allergene duftstoffer.

nlig

Klar på 10 min. Bella Vista lancerer Schwarzkopf Professionnel’s nye IGORA COLOR10, der gør det muligt at farve hår på bare 10 minutter – med et holdbart resultat.

Pleje og styling i et! AddVolume Body Build Detangler fra KMS California er optimal til fint, skandinavisk hår med tendens til at filtre. Produktet er en vægt løs leave-in Conditioner, der giver følelsen af op til 40 pct.mere hår. Pris 220 kr.

Let påføring Earth Colors fra Framesi/Fanzy Danmark har nu syv nye farver at byde på. De er forblændede, og de er forbeholdt frisører. De giver herudover 100 % dækning af grå hår.

Beskyt håret Når håret udsættes for sol, vind, klor eller saltvand bliver hårets struktur skadet. Men håret kan beskyttes med SP SunScreen formularen fra System Professional. Håret indkapsles og solens stråler kan ikke slippe igennem. Der findes fem forskellige produkter i serien.

58 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

For men Redken lancerer nu High Rise Wax; et styling produkt med det hidtil mest makimale hold i Redken’s RFM serie. Dette produkt er en hård voks, som giver maksimal kontrol og beskytter håret mod luftfugtighed.

Glansfuldt resultat Redken er stolte af at kunne præsentere sit stylingprodukt: AERATE 08, en creme-mousse, som har en unik og innovativ konsistens med fantastiske egenskaber, der givet et voluminøst og glasfuldt resultat.

GOLD FLASH

Høje krav til kvalitet Serien Douceur d’Huiles fra L´Oréal Professionnel - shampoo og maske - er beriget med nogle af naturens ”rigeste” ingredienser. Håret tilføres maksimal pleje samt en fantastisk blødhed og glans, som ikke tynger håret. Pris 169 kr.

Ekstra vitalitet Schwarzkopf, der forhandles af Bella Vista, har lavet en ny udgave af BC Time Restore. Hårserien, der reparerer håret i dybden. En effektiv hårterapi, der giver ekstra vitalitet og plejer modent og livløst hår. Serien findes i: Shampoo, Satin Spray og Treatment. Pris 139kr.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

s: Grati ye

Den n icone sil er kamm

more

at

www.haaro.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Advertorial

Advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > L’Oréal Professionnel

Hårfarve

med respekt

for håret

En ny banebrydende teknologi ligger til grund for L’Oréal Professionnels nye hårfarve, INOA, som kaldes for fremtidens hårfarve. INOA arbejder med respekt for håret og uden ammoniak og dermed lugt. En banebrydende teknologi. Sådan beskriver L’Oréal Professionnel selv den nye hårfarve INOA, der netop nu præsenteres for landets frisører – og forbrugere. For L’Oréal har nemlig valgt en ganske utraditionel tilgang til lanceringen. Hårfarven er lanceret i dagblade målrettet den almindelige forbruger og ikke kun lanceret i forhold til frisørerne. ”INOA er ganske enkelt så revolutionerende, at vi synes, forbrugerne skal lære den at kende, så de kan spørge efter den ude hos frisørerne”, fortæller Kamilla Greisen, marketingmanager hos L’Oréal Professionnel. Hun kalder INOA for L’Oréal’s største teknologiske gennembrud i de 100 år, hårfarve har eksisteret, og sammenligner den med revolutioner som iPod og fladskærms-TV. Hemmeligheden er den nye ODS-teknologi: Oil Delivery System - et oliebaseret system, der maksimerer hårfarvesystemets virkning. Den nye ammoniakfri formel, giver således frisøren mulighed for at lysne håret med op til tre toner. ”Herudover sikrer INOA et duftmæssigt velvære i behandlingstiden, komfort til hovedbunden i forbindelse med farvningen, og absolut respekt for håret. Det vil sige respekt for hårets naturlige niveau af essentielle aminosyrer og lipider. Endelig giver INOA perfekt dækning af hvide hår”. Og spørger man om ammoniakfri oxydationshårfarve er nyt – er ammoniak ikke bare erstattet med alkalisk ingrediens (MEA)?, er svaret klart: ”Nej, Det er hele hårfarvesystemet, ODS-tek­ nolo­gien, der er ny. Oliebasen skubber aktiver ind i hjertet af hårets fibre, derfor kan man nøjes med en lav koncentration af alkalisk ingrediens (MEA) som i toningsfarve, og således kan den lugtfrie blanding lysne op til tre niveauer og dække op til 100 pct. hvide hår uden ammoniak”. God arbejdskomfort ”Med lancering af INOA er det blevet tid til at vinke farvel til stærke dampe fra ammoniak, som irriterer næsen”, lyder det fra L’Oréals ekspertteam. INOA er nemlig 100 pct. lugtfri. Også påføringen er enkel, blandingen færdiggøres hurtigt og den fløjlsagtige tekstur, svarende til en hårplejecreme, påføres og fordeles let fra rod til spids. ”Og således 60 > Hårfarve med respekt for håret

kan frisøren arbejde mere roligt og effektivt, og uden problemer gennemføre mange påføringer hver dag”, lyder det fra Kamilla Greisen. Farvegeléerne er pakket i afmålte minituber, de blandes let og sikrer et skræddersyet farveresultat. Farvepaletten indeholder i alt 50 nuancer som repræsenterer en bred vifte af farver: fra de mest neutraliserende og kølige nuancer til strålende, livlige og varme nuancer. Farveresultatet med INOA er fantastisk - præcist, ensartet og med perfekt dækning af alle hårtyper. Emballagen L’Oréal Professionnel er stolt af INOA, og derfor har man også valgt en emballage, der er såvel synlig som let genkendelig med et futuristisk rush af sorte og grønne nuancer. Vil INOA erstatte Ma jirel? Når L’Oréal lancerer en ny hårfarve, kan tanken godt strejfe, om ikke man kommer til at konkurrere med sig selv og Majirel-hårfarveprodukterne, og ifølge Kamilla Greisen er det faktisk tanken, at INOA skal erstatte Majirel med årene, når teknologien tager over som den nye standard inden for hårfarve. ”Men udskiftningen vil ske gradvist. Da cd’en kom på markedet blev folk ved med at spille deres lp’er i et stykke tid. Lidt efter lidt blev nye vaner indarbejdet og takket være et større udvalg, valgte folk at udskifte deres lp’er med cd’er. Med INOA vil den nye standard inden for hårfarve erobre markedet på samme måde”, fastslår Kamilla Greisen. Når det gælder forskellen på resultatet, der opnås med Majirel og INOA, forklarer L’Oréals teams det således: ”Hvis man anvender en INOA farve til en Majirel kunde, vil hun se et nøjagtigt farveresultat, men hun vil også mærke, at hendes hår er bedre respekteret. Hun vil opleve en bedre komfort ved applikationen; mindre ubehag ved hovedbunden og mindre lugt, så alt i alt, vil kunden fornemme forskellen, ja”.


Tekst > Pia Finne Foto > Wella

Masser af

sti l

Kim Kjærgaard Nielsen fra Beebob i Sindal deltog i Color-konkurrencen.

i 2010

Med trendtemaerme; Nomad Couture, Techno Poetry, Midnight Stage og Nature’s Godess udfordres den moderne kvinde med alle hendes mange facetter og dimensioner. Wella præsenterede trenden på et stort Trend Vision 2010 arrangement i Berlin, hvor der samtidig blev uddelt en række Trend Vision Awards 2009.

Nomad Couture er inspireret af den nye chic, og effekterne af den moderne mobilitet.

Rammerne var helt fantastiske, nemlig den tidligere Tempelhof Lufthavn midt i Berlin, og showet var uforligneligt. Fra man trådte ind i ankomsthallen, hvor røde Wella-kufferter kørte rundt på bagagebåndet, og hvor røde og sortklæde mennesker minglede med de godt 2000 til­ stedeværende. Og så man godt efter, udspillede der sig små scener; kvinden, der kom trippende med sit cigaretrør efterfulgt af en drager med alle hendes kufferter, manden, der stjæler en kuffert, fanges og føres væk, eller parret, der venter, mens kufferterne transporteres ind fra et sted langt væk. Wella Trend Vision er Wellas bud på tendensen i 2010, og også denne gang var trenden delt op i fire temaer, der alle blev vist i såvel en haute couture-udgave som en prêt-à-porter udgave. 62 > Masser af stil i 2010

De fire temaer er Nomad Couture, Techno Poetry, Midnight Stage og Nature’s Goddess, og for første gang er det Wellas to kreative direktører Josh Wood og Eugene Souleiman, der står bag trenden, der som de siger det illustrerer den moderne kvinde med alle hendes mange facet­ter og dimensioner: urban, moderne, selvsikker og udadvendt. Bag trenden ligger et stort researcharbejde foretaget af internationale trendbureauer og eksperter, og således præsenteres de mest markante stilretninger – oversat til hårvisioner af Wellas kreative team. Og hvor haute couture viser den ultimative, ikoniske side af kreativ hårmode, viser prêt-à-porter moden i brugbare oversættelser, der gør det muligt for frisøren at give sine kunder et personligt udtryk. ”Mens haute couture tillader os at strække og skubbe til grænserne for hårmode, er prêt-à-porter versionen til det virkelige liv”, lyder det fra Eugene Soulei-

man. I 2010 henter haute couture-lookene sin inspiration fra et miks af kultur, natur, drømme og teateret: Nomad Couture, Techno Poetry, Midnight Stage og Nature’s Godess. Nomad Couture er inspireret af den nye chic, og effekterne af den moderne mobilitet. Traditionen møder det moderne og genfortolkes. Farver får deres egen mening og sprog, i takt med at vi bruger den til individuelle stiludtryk. I dette look ser vi et samspil af kulturelle indflydel­ser. Forskellige inspirationer finder sammen, og der skabes nye ting, der overskrider såvel kulturelle som religiøse barrierer. Et liv uden grænser åbner op for nye perspektiver, traditionelle symboler fra forskellige kulturer vækkes til live med et moderne twist, som stærke syre-klare farver. For håret betyder det, et ultra stylet look med konstruerede klipninger, der viser et miks af forskellige

strukturer i samme look. En dramatisk front kan ses med hår, der er sat højt og trukket tilbage og med en regnbue af strålende, klare neon-nuancer. Farveskalaen byder på rødbrune toner i samspil med varme, klare accenter. ”Jeg hentede inspiration fra massevis af rejser til dette look – specielt rejser i Fjernøsten. For mig er det et meget Østen-inspireret look. Der ses kontraster mellem de meget mørke ibenholt-toner og levende røde, som de findes i såvel kunst som design. Farver som disse leder tankerne hen på gamle kulturer”, lyder det fra Eugene Souleiman. Salon-oversættelsen: Nomad Couture er perfekt til kunder, der ønsker at eksperimentere med det ekstreme igennem høj kvalitet, præcisionsfarvninger og styling. Glatte stykker ses i selskab med krøllet volumen, mens Haute Couturens neonfarvebaner ses i mere rolige udgaver. Masser af stil i 2010 < 63


Midnight Stage er som et skuespil, der giver vores liv ekstra krydderi. Louise Nielsen fra Trend of Hair i Odense deltog i Young Talent konkurrencen.

Nature’s Godess er inspireret af selvsikre kvinder med drive, og samtidig bruges naturens styrke og fortryllelse.

Color vinder: Zoo Hair Salon, Irland.

Techno Poetry handler om at drømme med øjnene åbne.

Nature’s Goddess er inspireret af selvsikre kvinder med drive, og samtidig bruges naturens styrke og fortryllelse, så der skabes en rig og luksuriøs stil. Naturen er kernen i vores liv, og er nøglen til en ny form for femininitet og forførelse. Vi bliver ligesom sirener, sensuelt forførende og umulige at modstå. Paletten er forrygende feminin kombineret med friske efterårsfarver fra blid laks til varm koral med levende akvamarinnuancer og skønne beige-brune toner, der illustrerer den nye fornemmelse af kvindelighed. På frisuresiden oversættes stilen til perfekt uperfekt hår, der ligger i flydende lag og giver liv til den feminine forførelse. Håret falder i kaskader ned over skuldrene og giver en naturlig følelse og bevægelse, når varme levende nuancer som varm abrikos og ingefær giver kraft til den naturlige varme. Altid moderne og altid eftertragtede kan denne skønne palet af varme nuancer og accenter ikke være flottere. Klipninger og stil henter inspiration i den naturlige bevægelse. En bevæg­else, der rummer masser af mystik og i sidste ende skaber den moderne kvindes elegance. ”Det er helt fantastisk. Vintage Gucci var en stor inspiration, med det glossy, skinnende hår og de kraftige nuancer af rav, orange og rød”, lyder det fra Josh Wood. Salon-oversættelsen: Til den moderne, sensuelle kvinde, der gerne vil have smukt hår er Nature’s Goddess ideel. Til de kunder, der mener, at deres hår afslører deres inderste dybder. En naturlig rød med per64 > Masser af stil i 2010

fekte uperfekte former oversættes til et naturligt, voluminøst look, hvor farverne er varme brune og brændt guld. Farvepaletten er inspire­ ret af naturen og stylingen hylder den naturlige bevægelse i håret. Techno Poetry handler om at drømme med øjnene åbne. Drømme er ikke længere blot illusioner og vision – de bliver opfyldt. Dette er en moderne fantasi, der kommer til live som urban living gjort smuk med teknologiske innovationer og gjort blødere, rarere og mere poetisk. Eks­ perimentelle designs understreger denne nyfundne romantiske kant, der omgiver bæreren med overraskende æstetik og oplevelser. En urban og dog poetisk fornemmelse skabes. Looket er transparent, og der ses strålende pastelblonde toner, der kombinerer det hypermoder­ne med en delikat uskyldighed. Det ses i bløde, feminine frisurer, der kombinerer det transparente og lette med forskellige strukturer og bevægelse. Farven er ultra blid – bløde blonde ses med knitrende pasteller. ”Dette look er meget romantisk og poetisk. Jeg var inspireret af en afslappet version af det 18. århundredes parykker – som om vinden har blæst dem igennem”, siger Josh Wood og tilføjer: ”Farverne er lidt pudrede, som jeg vil beskrive som Alice i Eventyrland, der møder det 21. århundrede”. Salon-oversættelsen: Her ses de letteste, blideste blonde og pastelnuancer med korte klipninger, glatte strukturer og skin. Looket er perfekt til kunder, der vil ses via deres lyse blonde udtryk. Og de er eksperimenterende og med et friskt look.

Young Talent vinder: Intercoiffure Thoma, Tyskland.

Midnight Stage er som et skuespil, der giver vores liv ekstra kryd­ deri, Vi er som skuespillere på livets scene, der ved, at man ikke skal tage sig selv alt for alvorligt. Hvad der gør livet værd at leve, er at vide, hvordan man skal nyde det – og organisere det, præcis som vi gerne vil have det. Koder og referencer twistes og mikses, så der skabes en attitude med udgangspunkt i sjov. Livet er en scene, hvor man fejrer det unikke, og spiller med såvel mode, stil, kant og drama. For håret betyder det dramatik, dekadence og frisurer med kant. Det handler om struktur og ikke mindst om kontraster og kreativt farvebrug – bl.a. denimstrejf. Det gælder det uventede, og det handler om at benytte alle de fleksible stylingprodukter, der er tilgængelige, så der kan skabe nye opfindsomme looks. Denim, indigo og kobolt er blandt farverne, der skaber nattens drama – ikke mindst i kontrast til de kulsorte. ”Det hand­ler om en splittet personlighed for hår”, lyder det fra Eugene Souleiman. ”Farve er ekstremt vigtigt i dette look, hvor håret ser ud som var det under natklubbens lys”. Salon-oversættelsen: Midnight Stage er et drama, hvor haute couture kommer ud på gaden i en brugbar version. Enkle geometriske former i strålende sort ses i selskab med færre, mere dæmpede denim og violette strejf. Stilen er skabt til den moderne, legende kvinde, der ikke tager sig selv for seriøst, men som gerne vil have opmærksomheden med et udfordrende look. Paletten er dramatisk og strålende.

Trend Vision Award 2009 I forbindelse med det storslåede show i Berlin uddelte man Trend Vision Award 2009, inden for kategorierne Young Talent og Color. Wella Professionals International Trend Vision Award (ITVA) tæller blandt de største internationale frisørkonkurrencer, og således samles talenter fra over 50 lande for at konkurrere inden for Young Talents og Color. Vinderne 2009 blev udvalgt en dommerkomité bestående af nogle af verdens mest respekterede eksperter fra branchen; bl.a. Wella Professionals Global Creative Directors Eugene Souleiman og Josh Wood, Wella Professionals Trend Ambassador i Tyskland og skønhedsredaktører fra tyske og kinesiske Vogur, Regina Stahl and Ida Wang. I Young Talents deltog ikke færre end 48 talenter under 30 år, og i Color-kategorien deltog 33 fremragende colorister i alle aldre. Alle deltagerne blev bedømt på deres totale kreative vision, deres forståelse for trenden, deres kunnen og deres nyudvikling inden for farvning og styling. Young Talent vindere: · Guld: Intercoiffure Thoma, Tyskland · Sølv: Salon Oleksandr Sytnikov, Ukraine · Bronce: Ulla-Britts Hårdesign, Sverige Color vindere: · Guld: Zoo Hair Salon, Irland · Sølv: DiNi Hair Beauty Company, Kina · Bronce: EF Eva Formánková, Tjekkiet Masser af stil i 2010 < 65


Tekst > Pia Finne Foto > Hair Magazine

“Pludselig har vi adgang til al den forskning og teknologi, vi kunne ønske os, og alt det kreative såvel som udviklingsmæssige talent, vi skal bruge for at udvikle os i fremtiden” - Robert Jongstra

Innovation, uddannelse & inspiration

Da P&G Salon Professional overtog bl.a. Wella og Sebastian var mange frisører nervøse for, om produkterne ville ende på supermarkedernes hylder. Men det er bestemt ikke tilfældet. Tværtimod kalder Robert Jongstra, President, P&G Salon Professional, frisørerne for sin ”boss”, og der er ingen tvivl om, at P&G-koncernen vil styrke såvel produktudvikling som udannelse i fremtiden.

Innovation, uddannelse og inspiration er de tre kodeord for ”det nye Wella”, der blev introduceret for godt et års tid siden. Og lanceringen kører på skinner, lyder det fra Robert Jongstra, President, P&G Salon Professional.

Det tager tid, men vi ser tydeligt, at det går den rigtige vej. Vi skal lære at arbejde i forhold til den nye strategi fra forbruger over forhandlere til os selv, men vi har allerede set magiske øjeblikke, og vi fortsætter klart strategien”.

Vi sidder i presserummet i den nedlagte Tempelhof lufthavn i Berlin, der dannede de fantastiske rammer om Wellas kæmpestore og flotte arrangement, Trend Vision 2010. Og Robert Jongstra er fuld af fortrøstning, når han taler om fremtiden for Wella såvel som for Sebastian og de øvrige brands under P&G paraplyen.

En lille brik... Efter P&G købte Wella, er hårprodukterne blevet en lille brik i et stort spil. Men det ser Robert Jongstra som en stor fordel. ”Pludselig har vi adgang til al den forskning og teknologi, vi kunne ønske os, og alt det kreative såvel som udviklingsmæssige talent, vi skal bruge for at udvikle os i fremtiden”. Også på uddannelsessiden ser Robert Jongstra det som en stor fordel for såvel medarbejderne som for frisørerne.

”Med de nye kodeord, vi introducerede, står vi ekstremt stærkt, og vi begyn­der at fornemme, at det fungerer i de respektive lande”, lyder det fra Robert Jongstra, og han tilføjer, at hvad angår det nye Wella, er det en løbende proces. ”Jeg vil ikke påstå, at det fungerer 100 pct. efter kun et år.

”Et af nøgleordene for P&G Salon Professional er netop det nye globale forretningsmarked, og selvfølgelig kræver det en del arbejde, men vi

Robert Jongstra, President, P&G Salon Professional, ser lyst på fremtiden selv om han indrømmer, at det seneste år har været hårdt og markedet for nedadgående. ”Men P&G Salon Professional ser salon-delen som en langsigtet investering, og med den store koncern i ryggen er der alle mulighed for at udvikle og skabe nyt i fremtiden”, siger han.

elsker det”, siger Robert Jongstra med et smil. Omkring betydningen af at det nu er P&G, der står bag serierne til frisørbranchen, siger Robert Jongstra også, at det for frisørerne på lang sigt vil betyde, bedre innovation og dermed bedre produkter. ”Vi har tid til at skabe de bedste produkter med P&G i ryggen, for lige nu giver Salon Professional ikke mange penge i den store kasse, men P&G har tid til at vente og udvikle, så Salon-delen med tiden bliver lige så profitabel som andre dele af virksomheden. De ser med andre ord P&G Salon Professional som en langsigtet investering”. Frisøren er vores ”boss” P&G Salon Professional rummer bl.a. Wella, Sebastian, Sassoon og Clairol, med Wella som det største brand, og det brand, der satses kraftigt på netop nu. ”Men når der udvikles på ét brand, smitter det

klart af på de andre brands”, lyder det fra Robert Jongstra – selv om man i øvrigt gør meget for at bevare sjælen i de enkelte brands. Og således lover Robert Jongstra også, at selv om P&G har et stort salg til supermarkeder af andre produktgrupper, skal frisørerne ikke frygte, at P&G Salon Professional-produkterne vil komme til at ligge på super­ markedernes hylder. ”Absolut ikke!”, understreger han. ”Frisørerne er og bliver vores ”boss”, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at underbygge og støtte deres forretning”. Spørger man til fremtiden for P&G Salon Professional, er Robert Jongstra ikke bleg for at indrømme, at det seneste år har været hårdt, og markedet har været for nedadgående, men samtidig ser han lyst på fremtiden. ”Hvad vil du ellers have, jeg skal sige”, smiler han. Men der er ingen tvivl om dét: Han mener det!


British Hairdressing Awards 2009! Det overdådige event ’British Hair dressing Awards’ løb, for 25. år i træk, af stablen i London dette efterår. Konkurrencen var skarp blandt de mange exceptionelt flotte, ekstravagante og nyskabende kollektioner nomineret på tværs af 16 spændende kategorier. Aftenens højdepunkt var dog da Akin Konizi fra Hob Salons blev udnævnt til ’British Hairdresser of the Year’ for 2. år i træk.

British Hairdressing Awards 2009!

Vil du også have del i hårmodens pristagende kreativitet? Stil da din nysgerrighed og se med på 4 udvalgte kollektioner, der alle vakte store øjne til British Hair dressing Awards. Her kan du få indsigt i kollektioner fra Akin Konizi (British Hairdresser of the Year), Darren Bain (London Hairdresser of the Year), Chris Williams (Professional Colour technician of the Year) og Shaun Hall (Newcomer of the Year).

Darren Bain

London Hairdresser of the Year

Akin Konizi

British Hairdresser of the Year se flere billeder på

hairmagazine.dk


Shaun Hall Shaun Hall Newcomer of the Year Newcomer of the Year

Chris Williams

Professional Colour Technician of the Year se flere billeder p책

hairmagazine.dk


Produktnyheder Har du været inde og beundre de nyeste produkter fra frisørbranchen på Hairmagazine.dk for nylig? En klar favorit hos de besøgende på Hairmagazine.dk er de lækre nyheder fra frisørbranchen – derfor er der nu sørget for, at der kommer masser af skønne input i dette nye årti, så der er endnu mere at fordybe sig i. Kom ind og se det sidste nye! Hairmagazine.dk/”Produktnyheder”

FUERZA BRUTA is a trademark used with permission of Fuerza Bruta Productions

hairmagazine.dk

SEBASTIAN, VOLUMEN OG BLØDHED I ET, FOR FØRSTE GANG MED DE NYE VOLUPT-PRODUKTER! Vi præsenterer en dristig produktinnovation, som giver maksimalt resultat – du behøver aldrig mere at gå på kompromis med håret VOLUPT SHAMPOO Giver volumen-boost samtidig med at håret beholder sin blødhed VOLUPT CONDITIONER Tilfører volumen uden at tynge VOLUPT SPRAY Skaber volumen fra hårrødderne, og efterlader langvarigt og defineret hold

kend de nyeste trends!

WHAT’S NEXT.

Vil du også være up-datet på hvad der sker i frisørbranchen og være først ude med de nyeste trends indenfor hårmode og styling? Så tilmeld dig Hairmagazine.dk’s nyhedsbrev – så vil du fremover modtage de fedeste frisurekollektioner, bedste artikler og seneste produktnyheder fra frisørbranchen hver 14. dag. Tilmeld dig på Hairmagazine.dk under menupunktet ”Til frisøren”/”Tilmeld nyhedsbrev”

[ FEARLESS FLYING GRACES ] Gwyneth Larsen (left) and Rose Mallare (right) with their aerialistic devotee from the totally immersive Fuerzabruta show, where worlds collide in a mix of mind-bending beauty and acrobatic bravado.

sPørgsmål til Brevkassen håraFvisende tøj?? mia: Jeg søger med lys og lygte efter noget arbejdstøj til frisører der er hårafvisende. Har googlet, men har ikke fundet nogen der sælger det… Kan i hjælpe? anne-dorte (chefkonsulent i sPt): Nu har jeg spurgt flere leverandører, og desværre er beskeden, at der ingen forhandlere er af hårafvisende tøj i Danmark… MEN… Henrik Borg Kristensen og Anne-Dorte Mathiesen. Søren unmack

oPsigelse s: Jeg er frisør, ansat i salon, men skal snart sige op… Hvad er korrekt at gøre?? martin justesen (advokat): Hvor lang tid i forvejen du som ansat skal sige op, afhænger af din ansættelseskontrakt eller den overenskomst du er ansat under. Får du ikke opsagt din stilling i tide med tilstrækkeligt varsel kan du risikere og skal arbejde en længere periode… Se de fulde svar plus endnu flere spørgsmål fra frisørbranchen på Hairmagazine.dk! Stil din egen nysgerrighed – send dit spørgsmål til en af eksperterne eller se de fulde svar plus mange flere forespørgsler fra frisørbranchen på www.hairmagazine.dk

J. Bertel Rasmussen og Martin Justesen Michael lane 72 > Hairmagazine.dk

hair crafted by Ed Moelands. photographed by Robert Lobetta. sebastianprofessional.com/fuerzabruta


buch

NeonNights – Buch Hår: Buch v/Kristinn Hròcfsson & Janus Regel Make-up: Stine Nyboe Foto: Anders Bøgild

XENOX Den nye, enestående Jaguar saks med optimalt greb.

w w w. j a g u a r - s o l i n g e n . c o m

Inspiration fra

NY!

AKTIONSUGER 15.02. - 31.03.2010

I en kort periode findes XENOX + ST 500 Tourmaline Ceramic som et samlet sæt.

Spørg din specialforhandler.


Tekst > Louise Wright Foto > Intercoiffure

Intercoiffure og YICD i Det Ny Teater Der var lagt op til fri leg for det kreative team og de unge fra Intercoiffure i Sceneriet i Det Ny Teater! Det var en storslået aften, hvor nyskabende ideer kunne prøves af og samtidig fungere som en form for illustrativ generalprøve, inden det store show løber af stablen i maj 2010.

Her lægger den Sorte Diamant’s smukke omgivelser nemlig rammen til en række inspirerende shows for Nordens ICD medlemmer samt alle danske frisører som har lyst til at deltage søndag 23. maj! Se billederne fra aftenen i Det Ny Teater her.

Knald på farven og skarpe kanter

En laber posering klar til fotografering fra publikum.

En vintage brud til hver hånd?

Dorte Holk fra Intercoiffure med tre mørkhårede modeller.

Kreativt opsat hår og funky make-up.

Simon fra NzO Intercoiffure i fuld koncentration om sit arbejde.

Frækt og provokerende model set-up.

Målrettede modeller i tyll og højthårsopsætning

Når varm møder kold. Glødende rød crepeopsætning kombineret med kølig make-up.

Edgy diva look

Backstage med to af Intercoiffures labre modeller.

Lidt humor var der også plads til.

Assistent fra Mackinder Intercoiffure finpudser klipningen på sin blonde model.

Knud Heickendorf fra Intercoiffure med perfektionistisk hånd om sin punk inspirerede model.

Det var svært at tage øjnene fra den flotte sceneoptræden

se flere billeder på

hairmagazine.dk


lidt lækkert på herresiden desmond murraY Vandt med denne kollektion prisen som ”men’s hairdresser oF the Year 2009”. se her hVorFor.

DENNE ANNONCE ER KUN RETTET MOD DIG, DER IKKE HAR TID TIL AT LÆSE DEN, FORDI DU STÅR OG MANGLER EN FRISØR!

Har du overvejet hvor mange penge du mister i indtjening, hver dag der går, hvor du mangler en ny medarbejder? Ring til os på 88 80 72 71 og find ud af hvor nemt det kan være at finde nye medarbejdere...

w w w. j a g u a r - s o l i n g e n . c o m

NY!

Det maritime tema gør det professionelle arbejdsredskab til en behagelig rekvisit.

AKTIONSUGER 15.02. - 31.03.2010 E X T R A

Et DENIM HYLSTER er indeholdt i hvert OCEAN DESIGN SÆT.

Spørg din specialforhandler.


En ægte klassiker Salonsupport.dk, Goldwell og cosmobell er klar med den nye føn fra wigo – en ægte klassiker! Den har tourmaline Ac motor, to hastigheder, to varmeindstillinger og cool Shot. Den er også udstyret med aftageligt filter og to ekstra mundstykker. Pris 1.190 kr. 2.

Unikt design fra Gamma Bross Få en funktionel og trendy salon med nyt inventar fra Gamma Bross. i serien findes Polyframe salgsreol, Polyplan receptionsdisk, Petit Tonneau betjeningsplads, Aliwash vaskearrangement og Alipes kundestol. Alt i lækkert, moderne design og til fornuftige priser. Forhandles af Salonsupport.dk

5. 4.

Rengøringsvenlig glasplade Ny smart digital vægt fra Efalock lanceres af Cosmobell. Vægten har et flot design med en rengøringsvenlig glasplade, og smart nok slukker den automatisk efter 5 minutter.

Frækt elev-sæt Nebusaki elev-sæt fra Cosmobell er sakse produceret i høj kvalitet af japan-stål. Saksene leveres i 5”, har justerbare skruer samt aftagelige fingerhvilere.

En blød bølge i hånden Ocra og Ocra S - de nye designbarberknive fra Jaguar har behagelige form, der gør, at Ocra glider følsomt og præcist over ansigtet, nøjagtigt som barberingen kræver. En sej lille størrelse Mange har allerede kåret Blax, der forhandles af Cosmobell, til verdens bedste elastik. Du kan stretche den usynlige hårelastik om selv den tykkeste hestehale flere gange uden den mister elasticitet, går i stykker eller river i håret når den skal ud igen.

in-house

De nye tendenser Hairmix præsenterer uNiTy collection frisurebogen fra Anthony Mascolo og TiGi creative Team. Bogen indeholder de nye og smarte teknikker. Der er to indlagte dvd’er vedlagt bogen. Pris 1650 kr.

Ny pris til hårtrimmer Jaguar kan bryste sig af endnu en præmiering af J-cut 30. Batterihårtrimmeren har nemlig vundet red dot Design Award 2010 – ud over at have vundet iF Produktdesign 2009. J-cut 3 skiller sig ud med sin kraftige, hurtigkørende og højtlydende motor og sin mikrochipstyrede ladekontrol.

3.

Personlig stil Hairtech udvider atter sit program i clips hair extensions, nu med reflekser i fire flotte kombinationer. Med de nye TwiN-HAiR REFlEX får man således talrige muligheder for at kombinere præcis den rigtige, personlige stil.

80 > in-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Glimmer og glitter Jaguar viser nu den nye hårtørrer HD 3900 blue star, rouge royal og black glam. Alt i HD 3900 serien har, hvad en krævende stylist kan forvente. En kraftfuld motor med en ydelse på 1900watt samt en separat kold-knap giver frisøren alle styling muligheder.

Silkeblødt, skinnende hår Bio ionic lanceret af Plan Organic er professionelle produkter, bl.a. en hårtørrer med lavt strømforbrug og høj effekt, et fladjern, der giver glat hår ved bare ét strøg samt børster, der sikrer blødt hår frit for statisk elektricitet.

Påfaldende aparte Der er nu nye kunstværker i Design Edition fra Jaguar. Det ergonomiske design med kort tommelfingergreb garanterer en afslappet arbejdsstilling, mens de let konvekse klinger med hulslibning og delintegrerede blade sørger for ideelle slice egenskaber.

SPAR OP TIL 50% Det letteste på markedet RuSK cTc digitale glattejern fra Hairmix har en ny teknologi, cTc. Herudover danner Ryton det ydre materiale, hvilket gør det til et af de letteste og mest effektive glattejern på markedet. i serien findes også en føn. Pris 680-450 kr.

Tempelhår fra Indien House of Waldorf er eneforhandler af Hairtalk, som nu præsenterer nogle helt nye extensions. Påsætningen er hel uden trense-syninger og håret , der er 100 pct. tempelhår fra indien, er lagt direkte ned i en siliconefilm. Tilbudspris 1995 kr.

Black is Back Black is Back – limited edition fra ghd er tilbage i dette forår med ghd’s eksklusive gave ved køb af en ghd styler fra ghd iV styler kollektionen, nemlig en stilig taske i klassisk sort satin, der vil skabe det perfekte hjem til styleren.

Er du gambler? Hvor længe tør du vente?

1.

iNDRETNiNGEN SÅVEl SOM DE VæRKTøJER, DER BRuGES i SAlONEN ER AlFA OG OMEGA FOR EN EFFEKTiV HVERDAG. DERFOR PRæSENTERES MASSER AF NyHEDER FRA SAlGSREOlER OG EN FuNKTiONEl DiSK Til NyE SAKSE, FlADJERN OG HÅRTøRRERE. DENNE GANG KAN Vi OGSÅ ViSE EN HÅRTRiMMER, DER NETOP HAR VuNDET RED DOT DESiGN AwARD 2010. God følelse og vægt wings cZN fra Salonsupport.dk blev udviklet specielt til Vidal Sassoon for ca. 30 år siden, og den er stadig Vidal Sassoons fortrukne saks. wings cZN er en forskudt saks, der aflaster håndled og fingre. Saksen er slimline, hvilket gør den nem at arbejde med.

JANUAR UDSALG

Perfekt kontrol Xenox er den nye, enestående Jaguar saks med optimalt greb. De specielt vinklede øjer afslører allerede ved første øjekast den høje kvalitet af den matbørstede Xenox med højglanspolerede blade.

Sms rapport Med Sms rapport fra Hairtools edb-system har du mulighed for at modtage en omsætningsrapport på sms. Du vælger selv, hvilke ugedage du vil modtage din rapport. Fordelen er, at du kan følge med i tallene, selvom du ikke er i salonen.

Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

LAGERSALG SPAR 10% Kik ind og bestil på www.salondanmark.dk - eller ring på tlf 86 80 48 11. Forbehold for udsolgte varer.


Frisørbranchens

gothic glamour

Fra medusa hairdressing Kollektionen ’Gothic Glamour’ er inspireret af frisurerne fra 1940’erne, fusioneret med et strejf af det moderne catwalk look.

hår: colin McAndrew & Kym wyser fra Medusa Hairdressing Fotograf: Alessandro cecchini styling: leticia Dare / make-up: irena Rogers

leVerandøroVersigt Bella Vista Best collection colomer Denmark cosmobell Danhair Dream cutters Fanzy Danmark Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldhair Goldwell Haircare Danmark Haircontrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body care HH Simonsen icON Hairspa Jaguar Danmark la Biosthetique l'Oréal Matrix Paul Mitchell PlanOrganic Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Thorsen Trading wella yushincare Danmark z.one concept

86 80 48 11 96 60 81 76 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 40 10 28 85 70 70 12 60 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 57 66 03 00 75 64 11 30 74 69 40 00 43 24 64 84 43 24 64 84 39 40 20 40 55 72 11 00 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 70 27 07 02 21 23 00 59 33 26 91 11 70 30 21 00 42 13 81 80

andre leverandører Admind 70 20 18 76 AddX 32 62 23 39 Dreamcutter 40 10 28 85 Hairtools 70 11 10 09 Magnetic Nail 47 72 00 73 Nails & company 33 32 33 32 Nordens Hårimport 50 59 22 95 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 waldorf & Ragn 47 38 50 22 unicare 44 83 23 00

se Flere billeder på

hairmagazine.dk

hjemmesider i Branchen www.frisorjob.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hair.tv www.hairmodel.dk www.spt.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

hairmix as | c. f. tietgens boulevard 32 | dk-5220 odense sø | tel: +45 6613 3990 | fax: +45 6613 3995 | info@hairmix.dk | www.hairmix.dk


nr. 25 > JANUAR 2010

JEG ER VILD MED DANS SØREN HEDEGAARD HAR STÅET FOR HÅRET OG STYLINGEN I VILD MED DANS

Funktionel hYgge

Fremtiden siger

masser aF stil i 2010

Totalrenovering hos Lene International Hair Design.

Facebook og Twitter er perfekte steder til at skabe dialog mellem salon og kunde

Hår og mode går hånd i hånd til Wella Trend Vision 2010

1. udgave 2010  

Hair Magazine 1. udgave 2010

1. udgave 2010  

Hair Magazine 1. udgave 2010

Advertisement