Page 1

gefühl.

# 15 > JANUAR 2008

MARK ANDERSON One Stop Shopping. Totalleverandør. Kald det hvad du vil. Salonsupport.dk er i hvert fald en af Danmarks største leverandører til professionelle frisørsaloner. Om du er nystartet eller en gammel ræv betyder ikke noget. Vi hjælper dig med alt fra hårplejeprodukter og inventar til kurser og tilbehør. Prøv fx vores Bmac sakse. De hører til blandt de skarpeste sakse i salonen. De er 100% håndlavede og med en præcision, der kun findes i Japan. Moshi Moshi. Se mere på www.salonsupport.dk og kontakt os på 36161609.

UDFORDRINGER LIGGER I FREMTIDEN

TIM PAYNE

– han ved alt om sakse

PIA HANSEN

– dobbelt så meget i kassen

FRISØRMESTER – på Det ny Teater


L’Oréal Professionnel

byder STUHR

velkommen tilbage!

Uddannelse er et kerneområde hos STUHR, og frisører fra hele Skandinavien kommer til STUHR for at blive undervist og inspireret. STUHR inviteres ofte til udlandet for at lave opvisninger og shows eller at undervise. Mød STUHR i partnerskab med L’Oréal Professionnel. Ring til L’Oréal Professionnel for Information. Teknisk afdeling: 43 24 67 08


�������������� �������������������� ��������������������� I 2008 fortsætter GOLDWELL sin jagt på de mest kreative trendsættere med Trend Zoom Challenge. Nu kan du sikre dig chancen for selv at være med til at sætte den internationale trend: Trend Zoom Challenge søger efter det nye kreative team, som skal skabe den nye, globale Trend Zoom Collection 2010 sammen med GOLDWELL!

Det eneste du skal gøre, er at vise din farvekompetence – og vise at du kan fortolke tidens trends: Rockmantic eller Newstalgia på en særlig kreativ måde – ved at skabe dit eget look. Bliv et kendt ansigt blandt frisører verden over: Set the trend!

TILMELDING:

Spørg din konsulent efter deltagelsesmaterialet. Eller tilmeld dig på vores hjemmeside: www.goldwell.dk


DRØMME, HÅB OG VIRKELIGHED Stylisten Mark Anderson vidste tidligt, at han ville være frisør. Kun 14 år gammel kom han i lære hos sin far og lærteVidal Sassoons klippe-teknikker. Fire år senere modtog han en pris i New York, som blev overrakt af selveste Vidal Sasson - in person. Den oplevelse glemmer Mark Anderson aldrig, For ham blev drømmen om at møde guruen over alle frisører til virkelighed. Anderledes drømme har vi almindelige mennesker, når vi går i teatret. Her sætter vi os i stolen for at blive underholdt og nyde forestillingen. Christina Klinke Søegaard er frisørmester på Det ny Teater, og hun beretter om, hvordan hun og hendes stab ordner hår og parykkker for at indfri vore drømme om et flot show i teatrets kommende musical ”The King and I”, som har premiere den 31. januar. Helt andre drømme og håb findes ofte hos frisører med egne saloner. Hvordan ser økonomien ud? Mange opnår ofte ikke helt de gode resultater, som de så for deres indre blik, da de sprang ud som selvstændige. Pia Hansens salon gik nogenlunde, selv om kassekreditten var for høj. Men efter at Pia Hansen for to år siden besluttede at gøre noget ved sagen og meldte sig til økonomi- og ledelseskurser arrangeret af Danmarks Frisørmesterforening, har hun fået en blomstrende forretning og overskud – både personligt og i forretningen. Læs mere om de spændende frisører inde i bladet, og husk at håb og drømme kan blive til virkelighed. Men man skal selv gøre noget ved det.

Karen Ellegaard chefredaktør

Hairtools, et unikt edb-system som har gjort min hverdag meget nemmere på en fornøjelig måde

INDHOLD 12

Short Cuts

18

Teaterfrisør på fuld tid

26

Du behøver kun kam og saks

34

Inhouse Update

36

Mersalg i salonen

38

Cutting Edge

42

Haircare Update

46

Dobbelt så meget i kassen

50

Parykker i tredive år

56

Café latte og stilrent look

60

Den gode saks

64

Hair.dk – ny hjemmeside

68

Dansk frisør – international placering

72

Beauty Update

Line, Bomholt Intercoiffure, København

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

Chefredaktør > Karen Ellegaard Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Toni & Guy Tryk > From & Co. Udgives af > Freeminds, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


SHORTCUTS Send din historie til Christina på ck@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

SVENSKE FRISØRER Hvis du mangler en frisør til din salon, og det er svært at finde en i Danmark, var det måske en idé at søge efter en i Sverige. I Sverige er ledigheden blandt frisører større end i Danmark, og de er ofte villige til at flytte eller rejse langt for et godt job. Du har nu mulighed for at søge efter svenske frisører via www.harjobb.se, der er et søstersite til den danske www.frisorjob.dk.

YOUNG INTERCOIFFURE

FOTOKONKURRENCE

2008

Igen i år afholdes Young Intercoiffures fotokonkurrence, og denne gang går rejsen til Brasilien. Lad dig inspirere og skabYoung Intercoiffures vinderfoto 2008 og vær med i opløbet om rejsen til Rio. ICDs verdenskongres afholdes i Rio og varer fem dage. Hvis du vinder, vil du her få mulighed for at møde unge frisører fra hele verden og være med til at lave et stort show på Sukkertoppen (Pão de Acúcar). For at deltage i konkurrencen skal du lave et fashionfoto, som viser din fortolkning af trenden anno 2008. Sidste frist for indlevering er mandag d. 25. februar 2008. Alle frisørmestre er informeret om konkurrencen, men skulle du have yderligere spørgsmål vedrørende konkurrencen kan du kontakte Sascha Hirtsgaard på sascha@hirtsgaard.dk eller på tlf. 4921 0101.

L’ORÉAL DANMARK

STØTTER UNGE FORSKERE

L’Oréal i Danmark beskæftiger sig med andet end produkter til hår- og hudpleje. For første gang har L’Oréal Danmark A/S doneret tre legater på hver 100.000 kr. til tre unge, kvindelige danske forskere. Legatet som bærer navnet ”Legater For Kvinder i Naturvidenskab” er oprettet af L’Oréal Danmark A/S med støtte af Den danske UNESCO-nationalkommission og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. De tre legatmodtagere er Ph.d. Ulla Gro Nielsen, Ph.d. Rikke Meyer og Ph.d. Kristine Niss. ”Legater For Kvinder i Naturvidenskab” er en udløber af ”Women in Science”, der er L’Oréals internationale projekt for social ansvarlighed. Til dato har man i regi af dette uddelt priser og stipendier til en værdi af syv mio. euro. Sidste år oprettede L’Oréal desuden en virksomhedsfond, som har et budget på 40 millioner euro over fire år.

NVEY ECO

Plan Organic har introduceret en ny organisk makeup serie i Danmark med navnet NVEY ECO. NVEY ECO har taget både Australien, Europa og USA med storm på grund af den grønne og meget trendy stil, som du kun får, når du kombinerer naturen med verdens bedste makeup artister og skønhedseksperter. Den organiske makeup er en kombination af luksus og natur. Det nye mærke er certificeret organisk makeup. Der er kun anvendt ingredienser med organisk historie, som kan dokumenteres og spores tilbage. Produkterne indeholder ikke kunstige ingredienser, og alt er kontrolleret i henhold til strenge standarder. Kombineret med naturlige botaniske ekstrakter og kraftige antioxidanter er resultatet en ren og mild makeup. Hvis serien har din interesse for din salon er Plan Organic parat til at svare på spørgsmål på tlf. 5572 1100.

Grundlæggeren af L’Oréal var den franske kemiingeniør Eugène Schueller. Han opfandt de første syntetiske hårfarver i 1907, og i 1909 registrerede han virksomheden ‘Société Francaise des Teintures Inoffensives’ = Det franske selskab for uskadelige hårfarver, der senere blev til L’Oréal. L’Oréal er i dag verdens største kosmetikvirksomhed målt i omsætning. I dag er L’Oréal kendt for sine mega-mærker, der dækker alle distributionskanaler og alle segmenter indenfor skønhedspleje: hårpleje, hudpleje, makeup, parfume og hårfarver. Mærkerne er blandt andre: L’Oréal Professionnel, Kérastase, Redken, Matrix samt bl.a. Lancôme, Biotherm, Helena Rubinstein og Giorgio Armani.

FORBEDRET AKTIVITETSKALENDER På Hairmagazine.dk har vi gjort vores aktivitetskalender endnu bedre. Nu kan du gå ind under de enkelte arrangementer og læse nærmere om, hvad der i den kommende tid, hvor det finder sted og hvordan du tilmelder dig, osv. Det er også muligt under det enkelte arrangement at få yderligere informationer: Om et bestemt arrangement evt. finder sted andre steder i landet og på et andet tidspunkt. Derved får den enkelte frisør et meget bedre overblik over kurser, arrangementer, shows og events i branchen. Gå ind på www.hairmagazine.dk og se den nye aktivitetskalender.

HAR DU NOGET SPÆNDENDE AT FORTÆLLE?

Sker der noget spændende i din salon, er den anderledes end andre saloner? Har du noget nyt og interessant at fortælle, som også kunne være interessant for andre frisører at læse om. Eller har du bare en god historie? så skriv til os.

Sidste års vinderbillede lavet af Tenna fra Capaldi

12 > Shortcuts

Short Cuts er nyheder og artikler om både stort og småt inden for frisørbranchen. Send din historie på mail til Christina på ck@freeminds.dk eller ring på telefon 33 32 07 08.

Online salg til frisører, assistenter, elever og andre relaterede brancher. Vi leverer direkte til dig

www.fnb.dk


VINDER AF TREND VISION 2007 – RISING STAR Jimmi Grethens vandtTrendVision Award i Danmark i september 2007 og gik derefter videre til den internationale konkurrence i Barcelona den 27. oktober. I Barcelona blev han nr. fire ud af 62 frisører fra en række lande ved et kæmpeshow med 3000 mennesker. Jimmis succes ved både den danske og internationale konkurrence har åbnet mange døre for ham. Han skal bl.a. stå for håret ved det danske Melodi Grand Prix i foråret.

HAIR.DK

Danmarks nye forbrugersite støtter op om professionel hårpleje og det professionelle salg i frisørsalonerne ved kun at formidle information om de professionelle hårplejeprodukter, der sælges i frisørsalonerne. Hair.dk er et bindeled mellem forbrugerne og frisørerne. Forbrugerne kan på hjemmesiden læse nærmere om de enkelte produkter, inden de besøger frisøren, se hvilke nye produkter der kommer på markedet, og hvilke de måske kunne have lyst til at prøve. Læs mere om Hair.dk på side 64.

Trend Vision Award er en konkurrence, som Wella afholder for unge upcoming frisører under 30 år. Jimmi havde valgt at lave et fotoshoot ud fra temaet Pop Couture, med fokus på skarpe, grafiske linier og overraskende effekter. Det er ikke kun håret, der bliver bedømt, også make-up, tøj, føntørring, glatning osv. er med til at give det helhedsindtryk, der til sidst afgør, hvem der vinder.

FÅ MERE SUCCES: LYT TIL DINE KUNDER Det nye spørgeskema-modul i Hairtools edb-system bruges allerede af mange saloner. Spørgeskema-modulet giver salonindehavere og medarbejdere værdifuld feedback fra kunderne til brug for forbedring og udvikling af salonen. Spørgeskema-modulet bruges til at under søge, hvad kunden synes er godt, og hvad der kan blive bedre i de oplevelser, kunden har haft i forbindelse med en behandling i frisørsalonen. Det eneste salonindehaveren skal gøre for at få udbytte af kundernes feedback er at aktivere spørgeskema-modulet. Herefter sker udsendelsen af spørgeskemaerne automatisk i forbindelse med kundens besøg i salonen. Hver kunde modtager højst 1 stk. spørgeskema pr. år. Spørgeskemaerne kan også indeholde markedsføring for salonens behandlinger og produkter eller kombinationer heraf. Vil du vide mere? Kontakt Hairtools på tlf. 7011 1009 eller se www.hairtools.dk

– Køb dit frisørinventar online


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Brian Jensen/Version1

TEATERFRISØR PÅ FULD TID CHRISTINA KLINKE SØEGAARD ER FRISØRMESTER PÅ DET NY TEATER. DET ER EN SPÆNDENDE ARBEJDSPLADS OG HELT ANDERLEDES END ARBEJDET I EN SALON.

”The King and I” er en overdådig forestilling med flotte kostumer og parykker samt stor scenografi. Foto:The King & I UK Tour 2005, Networks Presentations Intl.

18 >Teaterfrisør på fuld tid

Teaterfrisør på fuld tid < 19


Annette Jensen i gang med at ordne en paryk til ”The King And I”.

Når frisørmester Christina Klinke Søegaard, 30 år, går ind ad døren til sin arbejdsplads, kommer hun ikke ind i en smart salon med store vinduesflader og smarte behandlingsstole i moderne, minimalistisk stil. På vej ind til skal hun først kante sig forbi flere stole i et mindre rum, der er en blanding af kantine og møderum.Videre går det op ad krogede trapper til 3. sal, eller hun kan tage den lille elevator. Stedet er Det nyTeater i København, hvor Christina Klinke Søegaard siden 2000 har arbejdet som frisør i de gamle bygninger. Det ny Teater har i de senere sæsoner haft stor succes med en række forestillinger med musicals, hvor kostumer og udstyr var lige så flotte og parykkerne lige så store - som i forestillingernes originale versioner i udlandet. Musicalen Chicago er netop taget af plakaten efter forlænget spilletid. Den 31. januar er der premiere på musicalen ”The King and I”, som spiller til maj i år. ”The King and I” er den måske flotteste og største af de klassiske Broadway-musicals, som aldrig har været opført på en professionel scene i Danmark. Det har den enkle årsag, at forestillingen simpelthen var for dyr i scenografi, kostumer, teknik og antal medvirkende. Men Det ny Teaters opsætning lader ikke The Phantom of the Opera eller Beauty and the Beast noget efter i scenisk overdådighed. For folkene bag scenen - og i dette tilfælde for Christina Klinke Søegaard - betyder det også mere arbejde. Nu er den nye forestilling på trapperne, og den er et rigtigt udstyrsstykke. DELTIDSFRISØR ”På et teater arbejder man ikke som i en almindelig frisørsalon, fordi forestillingerne spiller i en bestemt periode. Imellem to forestillinger sker der ikke ret meget. Men op til næste forestilling bliver der igen hektisk aktivitet,” fortæller Christina Klinke Søegaard. Hun oplyser, at hun er den eneste fastansatte frisør på teatret. De øvrige to frisører er ansat på kontrakt, og den tredje er afløser og kommer, når der er 20 >Teaterfrisør på fuld tid

brug for hende. Christina Klinke Søegaard blev uddannet hos Stender i Farum i april 1999. Allerede dengang vidste hun, at hun ikke ville arbejde som almindelig frisør i en frisørsalon resten af sit liv. Derfor måtte hun finde ud af noget andet. Om det skulle være film, tv eller teater, vidste hun ikke rigtig. Først da hun læste jobannoncen fra Det ny Teater, søgte hun stillingen. Og fik den. Det havde hun slet ikke ventet. LÆRE FORFRA ”Jeg søgte ind på Det ny Teater på det tidspunkt, da Phantom of the Opera skulle sættes op første gang. Det var meget anderledes at komme herind og arbejde i forhold til arbejdet i en frisørsalon. Man kan slet ikke sammenligne de to steder, fordi mange ting skal man lære helt fra begyndelsen. Vi arbejder meget med parykker, og det lærte jeg ikke på skolen. Men efter mine år herinde ved jeg efterhånden ret meget om parykker, samt om hvordan man behandler alle mulige forskellige slags. Parykker af ægte hår er meget kostbare, og da jeg har et budget, som skal overholdes, er der brug for stor omtanke. Nogle af parykkerne er med ægte hår andre kunstigt, nogle bliver lavet af bøffelhår, og så er der dem, hvor kun en del af parykken behøver at være ægte hår. HYGGELIG SALON Christina Klinke Søegaard står i sin frisørafdeling, hvor en af hendes frisører allerede er i gang med at ordne parykker. I afdelingen er der både behandlingsstole og vaskeplads. Intet af udstyret er dog af nyeste dato, men det er hyggeligt.Ved siden af frisørafdelingen er der et mindre rum til opbevaring af parykker fra tidligere forestillinger. En enkelt paryk for forrige forestilling står endnu på en hylde, mens en mere overdådig af slagsen til næste forestilling står på en anden hylde. Det er ikke den rigtige paryk, men en model som viser, hvordan stilen er. På en lille rundvisning når man ad smalle gange til skuespillernes garderober – mændenes er på den ene etage og damernes på en

w w w . g b p r o d u c t s . d k +45 33115834


anden. Når en forestilling er kommet godt i gang, klarer mange af skuespillerne og sangerne selv at sætte deres parykker på. Men efter hver forestilling skal alle parykker ses efter og ordnes. Det nytter ikke at tage en paryk på, hvor en tot hår blev uglet ved den seneste forestilling. Parykkerne ordnes til hver forestilling. Når de trænger, bliver håret vasket og rullet op og friseret. I øvrigt et det strengt forbudt for spillerne at pille i deres frisurer eller parykker. faaborgvej 41a

BRITISK SCENOGRAF Når en ny forestilling skal i gang får Christina Klinke Søegaard også en hel bog med tegninger af alle kostumer. Her får hun et indtryk af, hvordan parykker og kostumer skal passe sammen. Hun gennemgår også på møder sammen med scenografen de praktiske ting, som vedrører frisørmesteren, og det er helt klart scenografen som bestemmer. Terry Parson, som var scenograf på London-opsætningen, fortsætter på Det ny Teater. Christina Klinke Søegaard taler med ham om hår og makeup. Terry Parson laver tegninger til håret og makeup’en taler de om. Som regel er det kun småting der ændres i forhold til den oprindelige opsætning. Da forestillingen er købt som et koncept, følges scenografien til mindste detalje.

5250 odense sv tel. 66 13 39 90 info@hairmix.dk www.hairmix.dk

STORT ANSVAR ”Til 'Phantom of the Opera' var vi 10 frisører. Frisørerne er ikke fastansat. De bliver ansat på kontrakt og som regel for én sæson. Eller for en bestemt forestilling. I denne sæson har vi to forestillinger. Og her kan frisørerne blive ansat på enten den ene eller begge forestillinger. Jeg prøver at holde fast i de mennesker, jeg allerede arbejder med. Lige nu har jeg tre piger, som afløser hinanden og mig selv.” Christina Klinke Søegaard er selv fastansat. Da hun blev ansat var det som almindelig assistent. For to år siden blev hun frisørmester, fordi den tidligere frisørmester flyttede til Aalborg. ”Da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage frisørmester-jobbet, syntes jeg, at det var et alt for stort ansvar at påtage mig. Selv om der ligger rigtig mange arbejdstimer i mit arbejde, har jeg ikke fortrudt. Arbejdet er både sjovt og spændende. Når først en forestilling kører, laver frisørerne det samme hver eneste dag, og hår eller parykker bliver ordnet til hver forestilling. ” LYNSKIFT PÅ 30 SEKUNDER Selv om meget bag scenen for en udenforstående kan opleves som roderi, er der helt styr på sagerne. På et par kasser med et sort klæde over, ligger en række mindre remedier samt en skuespillers kostume. Med kridt er der tydeligt skrevet punkt for punkt, til hvilken scene de forskellige dele skal bruges. Under forestillingen har Christina Klinke Søegaard heller ikke meget mere plads ved scenen end bunden af en ølkasse, hvor hun har plads til kam og lak og måske lidt rekvisitter til håret. Under en forestilling med lynskift af kostume, står hun parat til at rette på paryk eller hår. ”De værste lynskift vi har haft, var på 30 sekunder. Men tøjet og skoene er lavet, så spillerne kan flå det hele af og skifte til nyt i løbet af få sekunder.”

Rokokko paryk fra “Beauty and the Beast”.

THE KING AND I ”The King and I” har over 30 sceneskift. Dekorationsdelene er belagt med 500 kvadratmeter bladguld og besat med i tusindvis af ædelstene, perler og kunstige diamanter. Der er mere end 100 gyldne spir i dekorationen og mere end 200 kostumer, der udgøres af mere end 1000 enkeltdele. Blandt kostumerne er 17 kæmpe krinolinekjoler, hver med en omkreds på ca. 7 m. Budgettet til hatte og anden hovedbeklædning er så stort, at det kunne dække en fuld teaterforestilling på et mindre teater. Kostumerne syes 16 forskellige steder i Danmark og England. Den amerikanske skuespiller Yul Brynner har spillet rollen som Kongen i alt 4.525 gange på Broadway. I forestillingen medvirker omkring 55 skuespillere, sangere, dansere og børn.

TRE HOLD BØRN ”En normal hverdag for os - alt efter hvor stor forestillingen er – begynder kl. 10.Vi starter med at frisere parykkerne, rense skæg og tylkanter på parykker for lim. Sammenlagt er det et kæmpestort arbejde. Alt naturligvis afhængigt af, hvor stor forestillingen er. Hvis vi har 100 parykker, som skal ordnes, er vi to frisører om dagen og to om aftenen. Nogle af herrerne og damerne har deres parykker stående i deres garderober, og nogle af spillerne får hjælp, fordi parykken kan være svær at sætte på. Når vi er færdige med at frisere, kommer nogle af spillerne ind i frisørafdelingen og får deres eget hår sneglet op, og de får bånd og strømpe på, så de er parate til at få parykken på.Til ”The King and I” 22 >Teaterfrisør på fuld tid

Christina Klinke Søegaard i gang med at rense lim af tylkanterne på en paryk.

KLASSISK OG EKSKLUSIV SERIE, HVOR LUKSUS FLYDER UD AF FLASKERNE


DET NY TEATER Det Ny Teater er fra 1908 og har i år 100 års jubilæum. Teatret er med sine mere end 1.000 pladser og 12.000 m2 et af landets største teatre og samtidig det mest besøgte. I 1990 blev teatret lukket på ubestemt tid, dels på grund af nedslidning og dels på grund af flere års underskud. I 1991 blev teatret gennemrestaureret og genåbnet som et privatdrevet musikteater. Det ny Teater blev tilbageført til dets oprindelige udseende. Restaureringen har placeret Det Ny Teater blandt Europas smukkeste teatre. Det har modtaget den europæiske arkitekturpris, Europa Nostra.Teatrets teknik er moderniseret, så Danmark med genåbningen i 1994 fik et musikteater, der formåede at producere store musikforestillinger. Det Ny Teater er med ca. 200.000 årlige publikummer landets mest besøgte teater, og af de københavnske teatre har Det Ny Teaters publikum den største aldersmæssige og geografiske spredning. Gæsterne på Det Ny Teater kommer fra hele landet, heraf næsten en tredjedel uden for selve Storkøbenhavn.

har vi hver aften12 børn fra fem til 15 års alderen, som skal have parykker. For at kunne besætte en forestilling som ”The King and I”, er vi nødt til at arbejde med tre hold børn i tilfælde af sygdom, ferie, skole osv. Børnene er som regel søde, men det er hårdt arbejde at holde styr på dem. Mange af børnene er gengangere og kender til arbejdet. ARBEJDSTIDEN ”Hos os er der ikke noget, der hedder fast arbejdstid. Man får vagtskema fra måned til måned. Jeg er her, når der er brug for mig, dvs. stort set altid. I dag f.eks. møder jeg fra kl. 10-20. I opløbet til en premiere, hele prøveperioden og som regel den sidste del af prøveperioden med delte prøver fra kl. 12 til kl. 16 og igen fra kl. 19-22.30 er det nødvendigt, at vi kommer cirka halvanden time før prøvestart for at gøre alle ting klar, og vi bliver til prøven slutter. Man plejer at arbejde hver anden uge om dagen og hver anden uge om aftenen, og hvis det kan lade sig gøre, har frisørerne fri hver anden weekend”, oplyser Christina Klinke Søegaard og siger, at der ikke er forestilling om mandagen. Hun prøver efter bedste evne at planlægge arbejdet, så frisørerne kan få et tåleligt privatliv, selv om det kan være svært. Der er nemlig mange aften-, weekend- og helligdagsvagter. MAKEUP-ERFARING ”Jeg går meget op i at man er faglig dygtig. Jeg bliver irriteret hvis man springer over hvor gærdet er lavest. Derfor ansætter jeg også kun uddannede frisører. Det er også en stor hjælp, hvis pigerne har lært at lægge makeup. Makeup er en mindre del af arbejdet, som vi ind imellem lægger på de medvirkende.” Christina Klinke Søegaard er ikke i tvivl om, at hvis frisører søger ind på et teater, skal det være fordi, de har lyst til arbejdet og være parat til at løse opgaverne. De skal ikke vælge jobbet, fordi de synes det er spændende at lære kendte skuespillere at kende ■ 24 >Teaterfrisør på fuld tid

Gammeldags krøllejern som blandt andet bruges til at bukke og ordne skæg.


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Brian Jensen/Version1

DU BEHØVER KUN KAM OG SAKS ....IKKE ANDET FOR AT KUNNE OPFYLDE DRØMMEN OM EN FORVANDLING TIL NOGET SMUKKERE. MARK ANDERSON ER ET SÆRDELES KREATIVT MENNESKE. HAN ARBEJDER SOM STYLIST HOS WELLA. Mark Anderson er 32 år. Han er frisør og har de seneste otte år arbejdet som stylist – i fagsproget kaldet kreativ tekniker – hos Wella Professionel. Mark Anderson har altid været målbevidst om det, han finder spændende. Det var hans drengedrøm at blive jagerpilot, og han kom også i praktik indenfor Flyvevåbnet. Det viste sig alligevel ikke at være sagen. Hvad skulle Mark så finde ud af? Han kom i praktik hos en fotograf, og det var mere spændende. Her fandt Mark nemlig ud af, at i fotograferinger kunne han skabe ting. ”Jeg kendte lidt til arbejdet hos en fotograf,” fortæller Mark Anderson, som ofte fulgtes med sin far i forbindelse med fotooptagelser. Mark Andersons far, Per Anderson, er frisør og indehaver af salonen Per Anderson Intercoiffure i Lyngby nord for København. Efter at drenge26 > Du behøver kun kam og saks

drømmen var afprøvet og fundet for let, var unge Mark Anderson ikke i tvivl om, at han ville være frisør ligesom sin far. Han plagede ham om at komme i lære, og det tog ham et helt år, inden faderen overgav sig. Faderen var nemlig overbevist om, at det kun var en smart idé hos sønnen. Det var det ikke, og Mark Anderson kom i lære hos sin far, da han var 14 år. AFKLARET MÅL ”Jeg havde fundet ud af, at frisørfaget lå bedst for mig, fordi jeg her ville få en øjeblikkelig respons på det arbejde, jeg lavede. Som frisør er man er endda så heldig at kunne påvirke et menneskes liv og velvære i positiv retning. Det fascinerede mig meget allerede dengang.” Mark Anderson er helt bevidst om, at det var meget tidligt at


NYT I DANMARK ... NVEY ECO Organic Make-up har kombineret luksus med naturen for at skabe et af verdens smukkeste og mest naturlige makeup varemærker. NVEY ECO er 100% certificeret organisk makeup og fremstillet af særligt udvalgte planter og mineraler og indeholder ikke parabener, talkum eller konserveringsmidler. Kombineret med naturlige botaniske ekstrakter og kraftige antioxidanter giver det dig en ren, mild og yderst effektiv makeup. Mark Andersons daglige arbejdsplads er Wella Studiet på Frederiksberg.

være så afklaret om sin fremtid. Han har altid været målbevidst omkring de ting, han synes er spændende. Han elsker at skabe og lave ting med sine hænder. Og så mener han, at han oveni har været heldig at have en far, som har lavet mange shows, hvor Mark kunne være med og få øje på fremtidige muligheder. Han mener ligefrem, at heldet er kommet ind med modermælken, for senere hen har han snakket med sin mor om dengang, hvor Mark på sin fødselsdag hellere ville med sin far til shows end fejre fødselsdag hjemme. ”Det der er så fantastisk ved frisørfaget er, at du kun behøver en kam og en saks for at skabe noget smukt. Allerede efter det første læreår begyndte jeg at fotografere og lave egne billeder. Det er skønt at stå med en kunde og være med til at skabe en forvandling. Men kunden går jo altid hjem. Hun forsvinder, og så er mit kunstværk borte.Ved at lave billeder kunne jeg skabe noget, som var vedvarende. I mine billeder blev det muligt at bevare og fastholde det, som jeg havde skabt.” VIDAL SASSOON ”Jeg udforskede kombinationen af hår og foto. Jeg har arbejdet sammen med spændende fotograferer hele vejen igennem, og i mit sidste læreår var jeg så heldig at få lavet en fotoserie, som blev vist i det franske modemagasin Vogue. Jeg ved ikke, om det var et tilfælde eller på grund af fotoserien, at jeg blev indstillet til en pris, Guillaume Fondation, gennem Intercoiffure i Paris.Vi var seks unge frisører fra hele verden, som modtog prisen på et show på Hotel Waldorf i NewYork foran 2000 mennesker. På showet fik vi unge lov til at vise, hvad vi havde lært overfor et publikum, der består af frisørverdenens absolutte spidser. Det der påvirkede mig allermest i New York var ikke at få selve prisen, men den person, som overrakte prisen. Det var nemlig selveste Vidal Sassoon. Da han gik igennem vores øvelseslokale, blev der bomstille. Det var et stort øjeblik at hilse på denne mand, som har betydet så meget for frisører verden over. Med det samme fornemmede jeg, hvor fantastisk og karismatisk han er.” 28 > Du behøver kun kam og saks

Verdens eneste professionelle 100% certificeret organiske makeup serie �

Ingen parabener Ingen konserveringsmidler � Ingen Sodium Laureth Sulphate (SLS) � Ingen Propylen Glycol � Ingen GMO ingredienser � Ingen talkum � Ingen petroleumsbaserede ingredienser � Ikke testet på dyr

Holsteinborgvej 64 4243 Rude · Danmark Ring nu 55 72 11 00 og bliv premiereforhandler www.planorganic.dk


UDFORDRINGER At modtage en betydningsfuld pris som 18-årig ung mand blev skelsættende for Mark Anderson, og oplevelsen lagde sandsynligvis grundstenen til det, som han derefter kom til at beskæftige sig med. Den ene udfordring afløste den anden. Via samarbejdet med sin far har Mark Anderson arbejdet med en lang række teaterforestillinger – især på Gladsaxe Teater. Han har haft konsulentarbejde og andre opgaver. I øjeblikket er hans far i gang med den nye Olsen Banden, og det følger sønnen på sidelinien. Den slags opgaver har været en fast bestanddel af Mark Andersons opvækst. Ud fra alle disse opgaver og indtryk er udsprunget ønsket om at skabe editorials - fashion shoots til modemagasiner. Meget af arbejdet har været ”learning by doing”, som er hans fars motto. Man lærer ting, når man står i selve situationen.

R

DIC

NYHED – Den originale!

Fish Kit Barracuda Barracuda er den ultimative saks til frisøren, hvor kvalitet og performance går op i en højre enhed. Barracuda kan slice, tjoppe samt lave flotte udtyndninger uden synlige linier – alt sammen p.g.a. det unikke design. 10 års slibeservice på saksen. Størrelser: 5,5” med 30 tænder.

Min store inspirationskilde er Vidal Sassoon og hans arbejdsmetoder.

Ring for

DEMO

MEGET AF ARBEJDET HAR VÆRET ”LEARNING BY DOING”, SOM ER MARK'S FARS MOTTO. MAN LÆRER TING, NÅR MAN STÅR I SELVE SITUATIONEN

UBEHAGELIG OPLEVELSE Det får Mark Anderson til at mindes en rigtig ubehagelig episode for længe siden. Henrik Ibsens Dukkehjem skulle opføres på Det danske Teater, og Mark Anderson skulle lægge makeup på skuespilleren Ulla Henningsen og få hende til at se ældre ud.

årrvisce 1l0 ibese s

Tændernes buede form leder håret ned i de tulipanformede huller, der rummer en større hårmængde.

”Da jeg kom, satte hun sig i stolen med korslagte arme og sagde: ”Jeg ved ikke hvem du er, eller hvad du vil med mig.” Under mit arbejde mælede hun ikke ét ord, og da jeg færdig, var jeg rigtig godt tilfreds med resultatet. Så udbrød Ulla Henningsen, som på den tid var en af de helt store mastodonter indenfor skuespillerverdenen, og som jeg havde stor respekt for: ”Jeg kan overhovedet ikke se, at der er sket noget!” Jeg var meget ilde berørt, for hun havde jo ret. Oplevelsen står stadig prentet i min hukommelse, og den lærte mig, at der er stor forskel på at lægge makeup til foto-shootings og til teaterforestillinger. Og at makeup skal passe til personen, personligheden og til lejligheden.” Som teaterfrisør har Mark Anderson været med på forestillinger som bl.a. Cyrano de Bergerac og Cabaret på Gladsaxe Teater. Desuden en operaforestilling i Hedeland vest for København med gæstespil fra Firenze, hvor der var 45 parykskift på to timer. I et år lavede han hver fredag make-over på TV2’s Go’morgen Danmark. Sammen med frisøren Rene Friis, der i dag arbejder i New York, har han haft og har 30 > Du behøver kun kam og saks

CLIPS ON and OFF

Quick, lynhurtig, forandringer, ny kollektion fra HairContrast

Se mere på www.hhsimonsen.dk eller ring 73 75 10 12 / 73 75 10 00

HURTIGT OG BILLIGT... T: 8684 9911

Foto: HairConstruction

i din salon

Der tages forbehold for eventuelle trykfejl. HH SIMONSEN® er et registreret varemærke i EU og Norge.

NO

GLÆDEN VED AT GIVE Mark Anderson er så optaget af glæden ved sit fag, at han på det nærmeste er i gang med en lang enetale. Glæden ved at skabe, glæden over at meget er lykkedes for ham har gjort ham afklaret. I dag føler han selv glæden ved at give noget af det, han selv har lært, videre til unge frisører i blandt andet undervisning i Wella-studiet på Frederiksberg. ”Det har betydet meget for mig, at min far har uddannet mig i Sassoon retningen. Indenfor klipning er der flere ”religioner” omkring klippetekniker. Min helt store inspirationskilde er Vidal Sassoon og den måde han har arbejdet på. Jeg er opdraget med hans filosofi og hans faglige teknik. Prikken over i’et var i New York at møde den mand i verden, som har betydet mest for klipning og teknikker.Vidal Sassoon har systematiseret sine teknikker i en intelligent balance mellem komposition og klipning intet menneske siden da har kunnet gøre bedre.”


NO

R

DIC

T-Parting for fashion

Hos Wella har Mark Anderson fået skønne opgaver og mange rejser ud i verden.

stadig et udviklende samarbejde. Rene Friis stod i lære hos Mark Andersons far, og mens Rene Friis arbejdede som model, lavede Mark Anderson ofte hår på ham. WELLA I 2000 fik Mark Anderson et opkald fra Wella og kom til en samtale, han ikke rigtig vidste, hvad gik ud på. Men snart blev han klar over, at det drejede sig om et jobtilbud, hvor opgaven var, at han skulle undervise frisører. ”Det tog ikke lang tid at tygge på dét tilbud,” fortæller Mark Anderson. ”Hvis jeg kunne bruge min viden i undervisning og være med til at lære andre at dygtiggøre sig, kunne jeg her se en ny dimension i udfordringer. Udfordringer udvikler mig personligt. Hos Wella har jeg fået skønne opgaver og er kommet på mange rejser i verden. Det der er fantastisk er at møde folk og samtidig fortsat have mulighed for at lave fotosessions og arbejde kreativt med hår. Både i relation til mit job men også min egen udvikling, hvor der har været opgaver og shows i bl.a. i New York, London, Paris, Berlin, Dublin og Barcelona. I de store metropoler oplever jeg et fantastisk sus ved at stå på en scene foran 1000 mennesker og lave et show. Men vigtige øjeblikke er også ”one on one sessions”, en intensiv worksession med kun én frisør, hvor jeg går i dybden med det faglige arbejde i op til fem-seks timer. Det er hårdt, men når det lykkes, oplever jeg en symbiose, når arbejde, dygtiggørelse og menneskelige værdier går op i en højere enhed.” MILEPÆL Mark Andersons seneste projekt er Saco. Her er en af Vidal Sassoons tidligere topfolk, stylisten Richard Ashfort, gået solo og har åbnet eget akademi i London og Montreal. Mark Anderson har været med til at udvikle den nye kollektion Spring – Summer Collection 08, som blev frigivet på Salon International i London i efteråret 2007. En milepæl i hans professionelle karriere. For Mark Anderson er hans arbejde en livsstil og livsform. Han føler det aldrig som en pligt. Undervejs mødte han sin kæreste og soulmate, Kira Martens. Sammen har de datteren Emilia på fire år. Kira Martens er også stylist og arbejder for Wella. Livet er dejligt for Mark Anderson: ”Man ved ikke, hvad fremtiden bringer, men man skal altid være åben for nye udfordringer. Man kan altid lære mere og blive bedre. Det er godt at se tilbage -men udfordringen ligger i fremtiden!” ■ 32 > Du behøver kun kam og saks

NYHED T-Parting XL for volume

DU BEHØVER IKKE STÅ PÅ HOVEDET FOR AT FINDE DIT NYE JOB I FRISØRBRANCHEN

HairContrast har udviklet en helt ny T-Parting XL med mere hår til de piger, som har tyndt hår og gerne vil have mere fylde uden at det må ses.

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

one concept

·

one family

HairContrast T. 8684 9911


4 x sakse HH Simonsen har fået fire nye sakse i sortimentet, der alle har godt håndtag og lang levetid.

Edges BA5530 er en klassisk udtyndersaks udført i kvalitetsstål, som sikrer en lang levetid på saksens skær. Håndtaget er designet med to fingerhvilere, som gør det muligt at vende saksen for at foretage en blød eller hård udtynding af håret.

Edges BM5525 er også en klassisk udtyndersaks udført i kvalitetsstål. Tommelfingergrebet er monteret med drejeledsfunktion, så håndtaget altid tilpasser sig fingrene. Systemet nedsætter risiko for seneskedehindebetændelse.

Håndsyede bælter DanHair lancerer fire nye frisørbælter med sakse- og kamme-etui fra Juel Sandberg. Bælterne er håndsyet i fire forskellige skindmaterialer: Slange, springbuk, koskind og farvet skind. Leveringstiden er cirka fire uger og prisen 1.999 kr. ekskl. moms.

Edges BPC er en nyudviklet saks, hvor der er lagt vægt på ergonomi og komfort i saksens håndtag. Den faste og buede fingerhviler og håndtagets proportioner skaber en perfekt balance, og gør det bekvemt at arbejde med saksen.

Fish Kit Sword 10 Laminated er sammensat af 10 lag stål, som nøje er bukket ind over hinanden. Det betyder, at linier indeni saksen består af buer i tre retninger, som gør at saksen klipper særdeles præcist uanset hårtype.

IN-HOUSE

Flotte sakse-tasker Mette Zmit har designet de nye og smarte saksetasker fra Salonsupport.dk. Taskerne leveres med tre forskellige fronter, alle i koskind. Der er justerbart lukkesystem og brede lommer med plads til flere sakse og kamme.

KØB ET PINK FLADJERN OG DU STØTTER SAMTIDIG HOSPITALKLOVNERS ARBEJDE I ODENSE. DET ER BLOT EN AF MANGE NYHEDER, HVOR MAN GØR EN FORSKEL. SAKSETASKER I FLOTTE DESIGNS, ELLER BEKVEMME OG LÆKRE BEHANDLINGSSTOLE GØR OGSÅ EN FORSKEL. DE ØGER NEMLIG KOMFORTEN I SALONEN.

Ensartet blanding Color Mixer sæt fra Salonsupport.dk gør det nemmere at blande farver korrekt samtidig med, at frisøren ikke generes af lugte, der irriterer luftvejene. Kom farve eller lysning sammen med developer i skålen. Læg låget på, og tryk på startknappen. I løbet af 45 sekunder er blandingen klar.

Nye stole HH Simonsen har fire nye behandlingsstole blandt nyhederne til salonbrug.

Verona-kundestol i lækkert design og plejevenligt nappalæder har god siddekomfort. Den 5-armede fod kan drejes 360 grader og højden varieres mellem 47 og 62 cm.

Trieste er en solid og bekvem kundestol med plejevenlig overflade. Der er stålfod med chrom overflade og liftsystem. Stolen kan drejes 360 grader eller fastindstilles, og højden kan indstilles fra 52 til 66 cm.

Barberstol til herrer giver salonen et eksklusivt præg. Stolen har formstøbt sæde, der giver god siddekomfort. Nakkestøtten kan hæves og sænkes efter behov og giver sammen med det justerbare ryglæn mulighed for at kunne klippe skæg eller foretage barberinger. Stolen kan drejes 360 grader, eller fastindstilles, og højden kan indstilles fra 50 til 65 cm.

34 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Venedig Model III er en vaskestol med vaskekumme i hvid eller sort keramik og forkromede armlæn med læder betræk (tilkøbes). Vaskekummen er specielt designet med ekstra dybde, samt kort afstand fra for til bag for at opnå maksimal komfort for frisøren.

Gør en forskel T3 keramisk fladjern i pink fra HairMix er et luksusfladjern velegnet til både professionelt salonbrug, men også for den kræsne forbruger. Størrelsen gør det velegnet til rejsebrug. Negative ioner hindrer statisk elektricitet i håret og forsegler samtidig fugten i håret.Ved køb af T3 luksus-fladjern, gør køberne samtidig en forskel ved at støtte hospitalsklovner tilknyttet Odense Universitetshospitals børneafdeling med kr. 100,- for hvert solgt fladjern. Pris 1.200 kr. – Tilbudspris 980 kr.

12 rundbørster Denman Squargonomics er patenterede firkantede rundbørster udført i unikt design fra Denman. Børsterne leveres i pakker med 12 stk. i fire størrelser samt borddisplay. Normalprisen er 989 kr. for 12 børster. Prisen ved her-og-nu-tilbud er 790 kr. inkl. display.

Be-Bop børste Den originale Denman Be-Bop Børste fra Plan Organic til styling af hår fås nu i 12 stk. med display. Tætte børster er velegnede til korte frisurer og til at fordele gele, voks og pomader i håret. Be-Bop Display består af 12 stk. børster (6 sorte og 6 grå) og borddisplay. Børsterne kan også bestilles enkeltvis.

Øvelseshoveder Fra HH Simonsen er der kommet nye øvelseshoveder med 100% human hair. Håret kan skæres, lysnes, farves og permanentes. Alle former for føntørrer, krøl-, form-, og glatjern kan benyttes, og håret kan tåle varme i tørrehjelm. Hovederne kan blive tilklippet til pandehår, samt bakkenbarter. Modellerne Samantha og Julie har ekstra meget hår, som gør dem ideelle til træning af langthårs-opsætning. In-house update < 35


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard

OPNÅ MERSALG I SALONEN!

HVIS DU HAR HAIRTOOLS ELLER ADMIND I SALONEN, HAR DU NU MULIGHED FOR AT OPNÅ ET ENDNU STØRRE SALG AF VIDERESALGSPRODUKTER ELLER BEHANDLINGER I SALONEN. HER KAN DU LÆSE HVORDAN. De to systemer, Hairtools og Admind, benyttes i dag primært til at styre kalender, kasse, lager, booking, økonomisk overblik, regnskab mv. En del saloner benytter sig dog ikke optimalt af de muligheder, der er for at opnå et mersalg i salonen. Det gælder hvad enten det drejer sig om salg af shampoo, conditioners, stylingprodukter eller behandlinger som fx hovedbundsmassage og hårkure. For både Hairtools og Admind’s vedkommende har den enkelte salon mulighed for at aktivere fx remindermails, fødselsdagshilsner og individuelle nyhedsbreve til kunder, som salonen har e-mails på. Disse e-mail adresser er indhentet via de kunder, der booker tid online. I disse e-mails er der mulighed for at tilknytte reklamebannere FLERE REKLAMEBANNERE I HAIRTOOLS OG ADMIND Hairtools og Admind har indgået samarbejde med Hair Magazine, hvilket betyder at du som salonejer fremover vil have et endnu større udvalg af reklamebannere fra branchens leverandører. Disse reklamebannere kan du som salonejer automatisk knytte til dine e-mail udsendelser. Samarbejdet er etableret fra 2008, og du vil over de næste par måneder kunne følge med i alle de forskellige bannere, du vil kunne finde på Hairtools og Admind. SÆLG MERE SHAMPOO OG FLERE HÅRKURE Når salonen har sendt en remindermail ud til kunden, som har bestilt tid online, kan der tilknyttes reklamebannere til disse remindermails. Det kan fx være et banner der fortæller kunden, at der er tilbud på en shampoo, conditioner og stylingprodukt eller fx 20 % rabat på et bestemt mærke i en bestemt periode. Det kan også være et banner, der fortæller kunden, at der er tilbud på hovedbundsmassage eller en hårkur. Derefter er det op til salonen at gøre kunden opmærksom på disse tilbud igen, når kunden dukker op i salonen for at blive klippet 36 > Opnå mersalg i salonen!

eller behandlet. Det kan være via plakater, reklamestandere, instoremateriale mv. Eller salonen kan spørge kunden, om hun er interesseret i en hovedbundsmassage og dermed aktivere kundens hukommelse fra reklamebanneret. Alt dette skulle gerne over tid betyde et mersalg i salonen. Man kan også vende det om og sige, at man i hvert fald ikke mister noget på det. OPNÅ MERSALG PÅ TO MINUTTER Husk at sørge for at aktivere reklame – og kampagnebannere, når din salgskonsulent fra dit leverandørfirma har været på besøg. Eller endnu bedre - mens salgskonsulenten er der. Det tager kun to minutter! Det eneste du skal gøre, er at gå ind i Hairtools eller Admind, og finde det sted hvor du skal aktivere dine reklamebannere. Derefter vælger du det/de bannere du gerne vil have på dine e-mails automatisk, indtil du skifter banner igen, og husk at aktivere det. Ganske simpelt. SEND NYHEDSBREVE UD TIL DINE KUNDER Som noget helt nyt, vil alle kunder hos Hairtools og Admind fra foråret blive tilbudt generelle nyhedsbreve, som den enkelte salon selv kan tilrette og udsende – fx hvis den enkelte salon har ansat ny medarbejder – har 10 års jubilæum – har en reception etc. Som udgangspunkt vil nyhedsbrevene være generelle og omhandle sæsonerne. Det første nyhedsbrev til foråret vil derfor bringe information til kunden om pleje af hår i foråret, samt hvad de skal være opmærksom på og hvilke produkter og behandlinger, der er relevante lige nu. I disse nyhedsbreve vil der igen være mulighed for at tilknytte reklamebannere og dermed styrke salget af produkter og behandlinger. Held og lykke med de nye og forbedrede muligheder for at markedsføre dig ganske gratis overfor dine kunder og opnå en endnu bedre økonomi i salonen!


CUTTING

Toni & Guy

KORT OG FRÆKT, LANGT OG AVANTGARDE, FARVER, STRIBER, KLASSISK, SPORTY ELLER SEXY. LAD DIG INSPIRERE AF DE NYESTE FRISURER.

Toni & Guy

Toni & Guy

38 > Cutting edge

Wella

Wella

Wella

Toni & Guy

Cutting edge < 39


HairMix

Toni & Guy

40 > Cutting edge

Toni & Guy

Wella

HairMix

HairMix

Toni & Guy

Cutting edge < 41


Godt for håret Cosmobell har fem nye produkter fra Terence Renati i serierne Paste, HI IQ og Velvet Soft. Pastevoksen kan bruges i både vådt og tørt hår.Ved brug i vådt hår opnår man et ekstremt hold. Hvis man derimod bruger Renati Paste i tørt hår opnår man et fleksibelt hold med glans. I HI IQ serien er nyhederne shampoo og en conditioner med jojoba-olie. Jojoba-olie er et af de mest effektive midler til rensning af hovedbunden. Velvet Soft har to nye produkter med shampoo og treatment til tørt, farvet og kemisk behandlet hår. Begge produkter indeholder avocado-olie, som absorberes nemt og tilfører plejestoffer samt fugt til håret.

Supertape PHure Beautyproducts præsenterer hermed en verdensnyhed; Supertape fra 3M til Hairextensions. Supertapen er velegnet til alle PU trenser og toupéer og har ifølge firmaet markant bedre holdbarhed - op til 40 dage uden syrer og andre skadelige stoffer, der nedbryder håret.Tapen fås i ruller med 2,7 m og 12 m.

The Fresh Line

Swing Set • Saks : 5“ og 5,5“ • Sculpter saks 5“ • leveres i alubox • m/oliepen

HAIRCARE ALT GODT TIL HÅRET ER BASIS OG FÆLLESNÆVNER FOR NYHEDERNE TIL PLEJE OG STYLING AF HÅRET. DE FLESTE PRODUKTER INDEHOLDER INGREDIENSER OG OLIER FRA NATUREN, SOM STYRKER, PLEJER OG GIVER FUGT TIL HÅRET. I STYLING-PRODUKTERNE ER DET VIGTIGT, AT DEN FÆRDIGE FRISURE PRÆSENTERES I ET NATURLIGT LOOK.

TexCut

Lækker styling Bella Vista lancerer fire nyheder fra den omfattende styling- og finish serie OSiS+. Air Pomade - Wax Spray sender ultra-fin spraytåge til lette frisurer med let struktur, 109 kr. Matt Explosion - Mattifying Spray er spray til et mat, tørt look, 109 kr. Rock hard - Extreme Glue er beregnet til ekstreme frisurer. Konsistensen er lim-agtigt og giver ekstra stærkt hold, men er stadig let at vaske ud, 219 kr. Smooth glow Smooth Shine Cream glatter og tæmmer flyvsk hår, 139 kr.

Kun for mænd L’Oréal Professionnel Homme lancerer en komplet hårpleje-serie af behandlinger og produkter tilpasset mænd og deres behov. Serien består af shampoo i fire udgaver til forskellige hårtyper. Desuden er der stylingprodukter med Strong gelé, Wax og Sculpt fiber paste til fleksibelt hår eller ”rodet” look. Alle produkter koster 149 kr. pr. stk.

42 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Nyhed allround teknik • Klippe m/tændene: Sculpter, kanaludtynding • Klippe m/spidsen: Slice/choppe • Klippe m/hele bladet: Pointklip samt ekstrem udtyndings effekt

Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Ørstedvej 1 • 4622 Havdrup DK Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk

mehr

auf

www.haaro.de


����������

Den sejeste voks Plan Organic kalder Pusher Limousine wax for markedets sejeste voks.Voksen er netop lanceret på det danske marked.Voksen påføres i tørt eller håndklædetørt hår, og den giver mulighed for at skabe alle slags frisurer med stærkt hold.

��������������������� ������������

Stor styling Schwarzkopf BC Styling Treat er en stor stylingserie med i alt 13 produkter fra Bella Vista. Serien dækker hele styling-spektret til alle former for daglig hårpleje.

Nyt katalog HH Simonsens 2008 katalog er netop udkommet. I kataloget på i alt 92 sider findes firmaets fulde sortiment af produkter samt produktnyheder for 1. halvår 2008.

Kys dit hår godnat Kérastase introducerer en ny natkur, som reparerer håret, mens du sover. Kérastase har udviklet Noctogenist, der består af to unikke produkter til enten fint eller kraftigt hår. Begge udnytter de søvnens hvileperiode og tilfører håret fornyet styrke, glans og modstandsdygtighed. Kérastases to natprodukter er Noctogenist Serum Nuit og Noctogenist Voile, 315 kr. pr. stk.

Model.Me Model.Me er et nyt hårpleje koncept fra Toni & Guy. Hårplejeserie er udviklet sammen med Erin O’Connor, Helena Christensen og Jamelia, kendisser fra modeog musikbranchen. Idéen bag serien var at skabe en produktserie, hvor tre modeller hver især skulle udvikle fem hårplejeprodukter de ikke kunne leve uden. Erin O’Conner: Serien er især god til at give liv til fint og normalt hår. Serien består af en Illuminating Shampoo, Illuminating Conditioner, Quick Fix Dry Shampoo, Creative Styling Glue og Matt Styling paste. Helena Christensen: Serien er specielt lavet til at genskabe balancen i håret, samtidig med at serien beskytter mod eksterne faktorer, som klima og styling. Serien består af en Super Hydrating Shampoo, Super Hydrating Conditioner,Vitamin Protection Spray, Radiant Styling Spray og en Movement Balm. Jamelia: Serien er ideel til afrohår og kruset hår, da det er meget skrøbeligt. Denne serie fremmer naturlig glans og fugt ved hjælp af vitaminer. Serien består af: Enriching Shampoo, Enriching Conditioner, High Gloss Blow Dry Liquid, Affinity Serum og High Maintenance Pomade.

44 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Innovative fibre Det er går hurtigt og nem med at sætte små, smarte pandehårs clip-on extensions med Fast Hair Innovative fibre fra PHure Beautyproducts. Innovative fibre fås i mange flotte farver og tåler varme op til 180 gr. �������������������������

Duftende nyheder Cosmobell præsenterer kirsebærduft i sin nye Crush Foam former Outstanding heat protection, der er en cremet mousse, der giver fylde og volumen, pris 99 kr. I Hair freezer: Hardcore in a tight can dufter hårsprayen, der giver ekstrem fixering, af citron, pris 99 kr. Wonder mask: Wonder mask works wonders er en cremet hårkur med duft af ananas, pris 99 kr.

Stor volumen Rusk Thickr er en nyhed fra HairMix. Det er en ny produktserie, som giver volumen til håret. Serien er specielt designet til fint og tyndt hår i et koncept, der giver håret tykkelse, styrke, volumen og struktur. Rusk Thickr-serien indeholder seks pleje- og styling-produkter, priser fra 150 kr. til 165 kr.

� ������������ ����������������������������� �������������������������������� ��������������������������� � ��������������������� � ��������������� ��������������������� ������������ ���������������� ����������������� ������������������������������� ��������������

����������


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Brian Jensen/Version1

DOBBELT

SÅ MEGET I KASSEN PIA HANSEN MELDTE SIG FØRST TIL ET KURSUS I ØKONOMI I DANMARKS FRISØRMESTER FORENING – OG DEREFTER TIL FLERE ANDRE. HUN ØGEDE SIN INDTJENING OG FORRETNINGEN GÅR NU STRYGENDE.

”Min mand er selvstændig tømrermester og har altid haft en sund økonomi i sin forretning. I min salon stod det knap så godt til. Den evindelige kassekredit havde jeg det svært med. Så deltog jeg i nogle kurser om økonomi og marketing, og de har betydet en masse for mig. Min store kassekredit blev nedbragt langt hurtigere end forventet, og det har været min største sejr at få den væk!” Pia Hansen fra Klippegalleriet i Nykøbing S. har i dag en god forretning og tilfredse medarbejdere. ”Jeg har altid haft lidt økonomisk sans, men aldrig haft en supergod forretning. På en generalforsamling for et par år siden i Odsherreds Frisørlaug, talte jeg med vores formand, Ole Olsen, som anbefalede nogle helt nye kurser arrangeret i samarbejde med Danmarks Frisørmesterforening. Jeg tænkte straks, at det ville jeg prøve og tilmeldte mig økonomikurset ledet af Jørn Lund Erhvervsrådgivning. Da jeg modtog kursusgodtgørelse fra de selvstændiges fagforening, ase, blev kurset ikke ret dyrt. 46 > Dobbelt så meget i kassen

Kurset varede tre dage,” fortæller Pia Hansen, 42 år, som stod i lære for 22 år siden i Nykøbing S. Pia Hansen har været langt omkring, inden hun blev selvstændig. Da hun var udlært, arbejdede hun seks år i København, hun var bl.a. også konkurrencefrisør i nogle år. OVERFØLSOM ”Det var spændende, og jeg lærte også at demonstrere for andre frisører. Men så fik jeg eksem på grund af overfølsomhed overfor vand. Jeg stoppede helt som frisør og tog det store kørekort og kørte eksportkørsel med stor lastbil til Jugoslavien i lidt over et år. Arbejdet var slet ikke så fjernt for mig, fordi vi i min familie altid har kørt lastbil. Som kvinde skal man være dobbelt så god som mændene for at køre lastbil for ikke at få en masse bemærkninger. Men jeg lærte en del om mig selv ved at springe ud i det job. Arbejdet har givet mig en stor ballast i dag. Min kæreste dengang var også lastbilchauffør, og fordi jeg havde så grimme hænder og ikke kunne arbejde med det som jeg gerne ville, går man med overvejelser om hvad man så skal.”

Pia Hansens frisørforretning ligger i Nykøbing Sjælland.


TILBAGE TIL FAGET Men Pia Hansen blev enig med sig selv om, at hun ville prøve at være frisør igen. Hun vendte tilbage til sit lærested, fordi man i salonen ikke vaskede hår, men kun klippede. Lysten til at blive selvstændig voksede, og da hun hørte om en ledig salon i 1995, slog hun til.

”Jeg konsulterede min gamle farfar, som støttede mig. Han var selvstændig vognmand og med hans gode råd og hans revisor i baggrunden til at se på økonomien i salonen, overtog jeg den med personalet, som var to assistenter.” Set i bakspejlet forklarer Pia Hansen, at hvis hun allerede dengang havde den økonomiske og ledelsesmæssige indsigt, som hun siden har erhvervet, ville hun sidde gældfri i det hus, hun har i dag. ”Jeg har haft salon i 12 år, og de sidste to år har jeg deltaget i økonomikursus, som var det første, derefter lederkursus, markedsføringskursus og endelig miljøkursus.

Pia Hansen flankeret af to af sine medarbejdere, tv. Katja og Jeanne, th., der er mester-stedfortræder.

VI FRISØRER ER VANT TIL AT ARBEJDE MED HÆNDERNE OG BESKÆFTIGER OS GENERELT IKKE SÅ MEGET MED DET, SOM LIGGER IMELLEM ØRERNE

FORBEDRET HYGIEJNE ”Vi frisører er rigtig dårlige til at få tingene sat ned på papir, når vi skal lave en forretningsplan. Men når vi først har prøvet det, går det hele meget nemmere. Markedsføringskurset varer to dage, og miljøkursuset varer en dag. Miljkurset fandt sted i ”frontløber-regi”, hvor der også deltog en kosmetiker/frisør. Miljø er også hygiejne, og vi fik mange nyttige ting at vide omkring hygiejne. Blandt har det i min forretning betydet, at vi altid lægger rene kapper på kunderne. Før skiftede vi kapper hver anden eller hver tredje dag. Nu får hver kunde en helt ren kappe, fordi der i vores branche findes meget allergi. Det betyder mere vask, men kunderne fornemmer klart, at vi gør lidt ekstra for dem. Vi skifter håndklæde på toilettet hver dag. Når kunderne behandles, har jeg altid vaskehandsker på. Jeg har også lagt mærke til, at ikke alle frisører kender forskel på vinyl og nitril-handsker. Til alt der har med kemi at gøre bruger man nitril-handske.Til alt med hårvask uden kemi bruger man vinyl-handske,” oplyser Pia Hansen, som ikke kan rose Jørn Lund nok for hans levende og inspirerende undervisning, og hans evne til at få alle op af stolene.

48 > Dobbelt så meget i kassen

at kigge på selv som leder. Mens hun fortæller om ændringerne, bliver hun næsten ”høj” af at fortælle om de gode kurser. Pia Hansen er i dag formand for Odsherred Frisørlaug.To af bestyrelsesmedlemmerne er kommet med i Frontløberne. Et bestyrelsesmedlem har meldt sig til alle kurserne, fordi Pia Hansen har fortalt om deres kvaliteter. NYT EDB-SYSTEM ”Efter kurserne har jeg fokus på mit regnskab, og fokus på forbrug og flow af varer. Det gælder blandt andet med farver, hvor jeg nøjagtig kender forbruget til farvninger. Det er der også økonomi i. Jeg har lært at beregne de rigtige priser. Jeg skiftede edb-system for snart to år siden. Før kunne jeg ikke udregne minutpriser på basis af tidsforbruget. Med det nye edb-system og økonomikurset, fandt jeg ud af, at jeg haltede langt bagefter med mine priser. Mine nye erfaringer med økonomi og ledelse har betydet, at jeg helt uden at få ondt i maven kan fortælle mine kunder, at priserne vil stige. Hvis priserne ikke hænger sammen med vareforbrug og tid, vil man tabe penge hele tiden. Det er der ikke plads til. Jeg har fået en god snak med mine leverandører om priserne. Det kan kun lade sig gøre, hvis man selv yder noget. Før havde jeg tre leverandører. Nu har jeg to, fordi jeg hos den ene ikke kunne få en ønsket rabat.

Pia Hansen bruger en formiddag om ugen til at ordne regnskaberne.

KONTORDAG Hver torsdag formiddag passer Pia Hansen sit regnskab og laugsarbejde. Man kan ikke tjene penge ved kun at klippe.

”Vi frisører er vant til at arbejde med hænderne og beskæftiger os generelt ikke så meget med det, som ligger imellem ørerne. Jeg synes økonomi- og lederkurserne var de bedste. Før jeg kom på kurserne, var jeg Leder med stort L, og den person, som bestemte. I dag giver jeg medarbejderne medbestemmelse. Mine piger har været hos mig i henholdsvis 10 år, otte år og syv år. Og nu får jeg en tilbage, som har været væk i fire år. Hvis man spørger dem, tror jeg, at de siger, at jeg har vendt 180 grader som leder efter mine kurser.” ANNA AGGRESSIV OG DORIS DØRMÅTTE Pia Hansen gør meget ud af, hvordan hun giver nye informationer og tænker på, hvordan de bedst afleveres. Når man på kurserne snakker om personale, taler man om stereotype personer som Anna Aggressiv og Doris Dørmåtte. De to typer skal man behandle ens, og alligevel forskelligt. Hvis man har en dygtig, men lidt ”aggressiv” frisør, skal man holde hende lidt nede, så hun ikke og tager over og skaber dårligt arbejdsklima. Men alfa og omega er ifølge Pia Hansen, at man husker

HVER TORSDAG FORMIDDAG PASSER PIA HANSEN SIT REGNSKAB OG LAUGSARBEJDE. MAN KAN IKKE TJENE PENGE VED KUN AT KLIPPE.

”Jeg tjener penge den halve dag på mit kontor med regnskab og beregning af omsætningshastighed på mine varer m.m. Jeg er på forkant med udviklingen. Mine piger bliver målt hver uge på varesalg. Normen er at omsætningen på varesalg udgør 11 procent af totalomsætningen. Vi skulle gerne op på 15 procent, men 20 procent er bedst. Før har regnskab kedet mig. I dag er det dødspændende, man kan slet ikke lade være.

Miljø er også hygiejne, og frisørelev Camilla bruger handsker ved hårfarvning.

Pia Hansen har fået langt større glæde i sit arbejde. Hun har fået overskud – både mentalt og i forretningen. Og bedst af alt: Kassekreditten kom væk på den halve tid af, hvad hun forventede. Derfor nyder hun også at slappe af, når der om sommeren er tid til at sejle ud på Roskilde Fjord i familiens motorbåd med sin mand, datteren på seks, sønnen på fem år og familiens labrador ■

Dankortterminalen er et praktisk betalingssystem.

Dobbelt så meget i kassen > 49


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Brian Jensen/Version1

PARYKKER I TREDIVE ÅR

FAMILIEFIRMAET WALDORF & RAGN HAR GJORT PARYKKER TIL DERES SPECIALE. FOR ET ÅR SIDEN BLEV DATTEREN MEDEJER.

Waldorf & Ragn er et engrosfirma hjemmehørende i Frederikssund. Firmaet importerer parykker og sælger dem videre til frisører og specialforretninger.Waldorf & Ragn har eksisteret i over 30 år og har været med helt fra den spæde start, da udbredelsen af parykker for alvor tog fart. Familiefirmaet har tre indehavere. De er Hanne Clausen og hendes mand, Henrik Clausen, som er finansiel rådgiver, samt datteren Christine Clausen, som kom med i firmaet for 12 år siden. ”Jeg var med til at starte firmaet i juli 1971,” fortæller Hanne Clausen, som ikke er uddannet frisør men arbejdede med regnskaber. ”Til gengæld kendte min mand til branchen, idet han dengang udover parykker også handlede med hår, hestehår, svinebørster, syntetiske fibre og alt muligt til børste- og pensel-industrien. Kombinationen af vores erfaringer var gode.” I mange år var firmaets adresse Store Strandstræde, en sidegade til Nyhavn i København. ”Vores kontor og lager lå på fjerde sal i en gam50 > Parykker i tredive år

mel herskabslejlighed. Efterhånden steg huslejen og blev ret høj, så i 1990 købte vi en ejendom i Frederikssund og flyttede firmaet hertil, hvor vi også har privatadresse.Vi har dog beholdt vores parykbutik i Store Strandstræde.” PARYKKER FRA ØSTEN Hanne Clausen oplyser, at firmaet dengang importerede parykker fra Hongkong, hvor arbejdskraften var billig. Hun husker et besøg på en af fabrikkerne, med piger som arbejdede hele dagen kun afbrudt af frokost og lidt gymnastik for derefter at vende tilbage til arbejdet igen. Pigerne sov i sovesale og levede deres liv på fabrikken. I sandhed hårde tider. Senere rykkede produktionen til Korea. Og da lønningerne blev for høje også dér, flyttede produktionen videre til Kina. I dag er det udelukkende Kina og Indonesien, der leverer parykker. ”I starten importerede vi parykkerne i store sendinger direkte fra fabrikkerne med en leveringstid på op til tre måneder fra ordreafgivelse. Det kunne være svært at styre lageret, især hvis vi udgik i en bestemt

Hanne Clausen og hendes datter, Christine Clausen.


Ny Admind®Hair

I USA ER MAN TIL STORT HÅR. I EUROPA FORETRÆKKER VI ET NATURLIGT LOOK, OG ISÆR I DANMARK KAN HÅRET NÆSTEN IKKE BLIVE FLADT NOK

e r k l ar for ”dow nl o ad ” - m e d stj e r n e sk ud af muli g h e d e r Online booking med en kalender der altid er tilgængelig - også når Internettet er nede.

Fuldt finansprogram der bl.a. bogfører dine kasseekspeditioner automatisk.

Clip-in extension fra Jessica Simpson.

din frihed - vore løsninger!

farve. Så tog det lang tid, før vi fik en ny sending. Dengang havde vi omkring 6-8 forskellige parykmodeller, - alle i syntetiske fibre,” fortæller Hanne Clausen som fortsætter: ”I 1971 fik man den såkaldte bundløse paryk.Tidligere var parykkerne meget tunge, da trenserne var syet på en tæt tylbund. Med de nye parykker kunne man sætte fingrene gennem trenserne og få luft til hovedbunden. Priserne dengang var på ca. 150 kr., som parykkerne blev solgt for i Magasin, Illum, Anva og Havemanns magasiner i København, hvor paryk-firmaet dengang havde stande.”

27-12 ADMIND ann 190x125 mm M Kassesystem FARVE 2007.indd 1

200 MODELLER Hanne Clausens datter Christine Clausen, 32 år, er glad for at arbejde med parykker. Meningen var slet ikke at Christine skulle blive. Efter gymnasiet og en 1-årig HH skulle hun lige være i forældrenes firma i et par måneder. Og derefter på en længere rejse ud i verden. Men arbejdet interesserede hende og hun kom ikke af sted. Det var i 1995 og 12 år siden. Siden har hun været i firmaet, hvor hun sidste år også blev medindehaver. ”Vores branche er speciel, og man lærer at tilpasse sig kundernes ønsker,” fortæller hun om sit arbejde. ”Fra starten hvor vi kun kunne tilbyde otte forskellige parykmodeller, har tiderne ændret sig. I dag har vi ca. 200 modeller og er lagerførende i de fleste.Vi arbejder tæt sammen med en tysk parykdesigner, Ellen Wille i Frankfurt.Vi køber varer hos hende, og i stedet for en leveringstid på tre måneder, har vi nu en leveringstid på tre dage. Det gør det hele lidt nemmere. Der udover har vi en leverandør i Kansas City, et stort parykfirma, Eva Gabor, hvor vi også trækker på lageret. Ellen Wille tilpasser det amerikanske parykdesign til det europæiske, da den amerikanske smag er meget anderledes end den europæiske. I USA er man til stort hår. I Europa foretrækker vi et naturligt look, og især i Danmark kan håret næsten ikke blive fladt nok. Ellen Wille forbedrer parykkerne ved hjælp af et nyt materiale, monofilament, der er udformet som en slags net i tynd, klar gummi, hvor hvert enkelt hår kan knyttes til nettet og se fuldstændig naturligt ud, selv om man kigger direkte ned på hovedbunden.” 52 > Parykker i tredive år

Admind ApS S avsvinget 7 DK-2970 Hørsholm Tlf.: 7020 1876 Fax: 4913 6046 e-mail: info@admind.dk w w w.admind.dk 27-12-2007 18:12:59

Simply Organic har udeladt skadelige ingredienser og erstattet dem med naturlige alternativer. Simply Organic hæver standarden i den professionelle skønhedsbranche. Simply Organic består af 90% certiserede økologiske ingredienser og det er dermed den reneste hårplejeserie på markedet. Simply Organic har nu ti produkter på DFKF’s positivliste. Ring til DanHair ApS og hør mere på telefon 55 37 00 76.

Hair extensions findes i mange farver.

Brydegårdsvej 8 D, Ørslev, 4760 Vordingborg, Tlf. 55 37 00 76, fax 55 37 10 76, mail: info@danhair.dk, www.danhair.dk


Det er efterhånden ret svært for en frisør at vælge farve, hvis man ønsker at følge den ”grønne bølge”. De seneste år er der kommet en række nye leverandører på markedet som reklamerer med økologisk farve, farve uden PPD, farve uden ammoniak osv. Hvad skal man så tro på som frisør? Hvis der ikke er ammoniak i en farve, hvad er der så i stedet for? Hvis der ikke er PPD i farven, er der så noget andet? Og kan sådanne farver overhovedet dække grå hår?

Hvad skal jeg tage hensyn til? Som frisør er det først og fremmest vigtigt at spørge sig selv, skal farven kunne dække grå hår 100% eller er dette lige meget? Hvis du ønsker farven skal være ������������������������������������������������������������������������ • Hennafarve eller tilsvarende • En farve med PPD (p-phenylenediamine) • En farve med Toluene-2,5-diamine Hvis der reklameres med ”ingen PPD”, så er der med sikkerhed Toluene-2,5diamine i farven, ellers kan den ikke dække 100%. Både PPD og Toluene-2,5diamine er farvepigmenter og har samme oprindelse fra olie. Vær opmærksom på, at risiko for allergi er lige stor for begge type pigmenter. Og ja, man kan få en heldækkende farve uden ammoniak. Et eksempel på en farve der er uden ammoniak, er Organic Colour Systems, som har været på det danske marked i 12 år. Denne farve benytter varme og fugt til at åbne skællaget nok til, at farvepigmenterne kan trænge ind. Mere naturligt kan det ikke blive! Waldorf & Ragn sender et udvalg af parykker som kunden kan prøve hos sin frisør.

MANGE MULIGHEDER Hvis man har et stort og krøllet hår, er det ikke så afgørende, om parykken har trenser. Hvis kunden til gengæld er tyndhåret, skal parykken virke naturlig. Med en bund i monofilament virker en paryk fuldstændig som naturligt hår. På den måde mener vi at kunne yde god service, og det vigtigste i vores forretning er netop service.Vi ved, at der befinder sig en forbruger i den anden ende, som ofte har et stort problem. Det kan både være det fysiske udseende men også være af psykisk art. Derfor er det så afgørende, at en kunde føler, at hun ligner sig selv – også selv om hun taber håret og skal gå med paryk!” Christine Clausen oplyser videre, at Waldorf & Ragn kan tilbyde alt lige fra færdige parykker til custommade, specialfremstillede parykker og hårdele – som bl.a. skal dække pletskaldethed. Parykkerne kan være i fibermateriale eller i ægte hår. Håret kan laves kraftigt eller tyndt. Strukturen kan være glat eller krøllet. Endelig bliver hårlængde samt farve afstemt efter kundens valg. En stor del af slutbrugerne er kemopatienter, som mister håret i forbindelse med deres behandling. HØJT SERVICENIVEAU ”Vi tror på et højt service niveau som en afgørende faktor i forhandling af parykker.Vi gør gerne en ekstra indsats for at finde den løsning, der passer bedst til den bestemte kunde. Når vi leverer parykker til frisører og specialforretninger, hører vi først hvordan kunden ser ud, eller gerne vil se ud. På vores lager finder vi parykker, som vi mener matcher kundens ønsker. Derefter sender vi et udvalg af parykker – almindeligvis 6-10 forskellige – som kunden kan prøve hos sin frisør

allerede dagen efter. I salonen kan de sammen i ro og mag finde frem til den bedste løsning. Vores erfaring er, at i langt de fleste tilfælde finder de en velegnet paryk blandt dem, vi har fremsendt. Måske lyder det ikke ret smart at sende otte parykker ud og kun sælge én. Men systemet fungerer godt. Vi henter selv parykkerne igen, så frisørerne ikke skal gå på posthuset. På denne måde ligger de ikke inde med gamle parykker, men får de nyeste varer hele tiden,” understreger Christine Clausen og fortsætter: ”Nogle af ”vore” frisører kører også ud til hospitaler med parykker. I andre tilfælde kommer patienterne hos frisøren. Det er en fordel, hvis kunden og frisøren mødes før kemobehandlingen er begyndt. Det er fordi frisøren ser kunden med hendes eget hår og derved bedre kan vælge den rette paryk. Kemopatienter mister typisk håret i et halvt år, før det vokser ud igen.” EXTENSIONS Det seneste produkt som Waldorf & Ragn har lanceret er clip-in extensions med sangerinden Jessica Simpson som model. De nye extensions har clips og i løbet af et par minutter kan de påsættes og forvandle en korthårsfrisure til langt hår.Waldorf & Ragn eksporterer parykker i dag til Litauen, Norge og Island. ” Da vi forhandler kollektioner fra førende europæiske og amerikanske parykfirmaer, har vi hele tiden fingeren på pulsen. I dag har vi agenturet fra det østrigske firma, Hairdreams, som leverer extension hår i høj kvalitet,” slutter Christine Clausen ■

Fantastiske hårfarver med økologiske ingredienser… En farve der dækker alle frisørens behov Organic Colour Systems fungerer både som en 100% dækkende farve, men du kan også bruge den til toning. En stor fordel for dig som frisør! ������������������������������������������ • Den er ikke tilsat unødvendige kemikalier • Den indeholder ikke ammoniak eller ren recorsinol • Hovedsageligt baseret på naturlige ingredienser • Eneste heldækkende hårfarve med økologiske ingredienser • Du kan blande dig frem til lige den ønskede farve ved hjælp af kun 52 farver • Dækker grå hår 100% • En meget mild hårfarve som efterlader håret blødt, stærkt og skinnende • Begrænset varelager • En lille investering • Mulighed for at give kunder valg mellem traditionel ammoniakfarve og en mere naturlig, mildere farve.

Opfyldelse af drømme Mange kunder drømmer om en naturlig, glansfuld hårfarve med lang holdbarhed og så naturlig som muligt. Denne drøm bliver til virkelighed med Organic Colour Systems! Denne farve er mild mod håret, farvepigmenterne trænger ind ved en lav pH-værdi, noget som er med til at give et fantastisk glansfuldt, glansfuldt hår med et naturligt udseende. Den mest naturlige permanente hårfarve, som desuden indeholder økologiske ingredienser fås hos

54 > Parykker i tredive år

�����������������������������������������������������������������������������������


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Kim Døssing

CAFÉ LATTE OG STILRENT LOOK

I DERES NYE SILKEBORG-SALON SKAL DER VÆRE PLADS TIL HUMOR, HYGGE OG GOD BETJENING OVERFOR KUNDERNE, MENER EJERNE CHARLOTTE BURSLUND OG HELLE BILGRAV

Charlotte Burslund og Helle Bilgrav, th., har netop åbnet selvstændig frisørforretning i Silkeborg.

Receptionsdesken er aflang og ren i stilen.

mand er håndværker, og Helle Bilgravs far er murermester. Lokalerne er på 80 kvadratmeter med store vinduespartier ud til gaden. Der er et mindre baglokale til vaske- og køkkenfaciliteter samt toilet. Den tidligere indehaver havde hylder til alt sit radio- og tv-grej. Det betyd at der var masser af huller i væggene efter de store jernbolte, som var hugget ind i væggene. Gulvet var gammelt krøllet linoleum og meget beskidt. Loftet var gamle gipsplader i ”multifarve”, som var på nippet til at falde ned. Baglokalet havde brune trælofter og fyldt med skjolder på væggene SALONNAV

N

BURSLUND

- BILGRAV NYLANDSV EJ 53 8600 SILKEB ORG CHARLOTT E BURSLUN D OG HELLE BILGRAV

ADRESSE EJER ANSATTE BETJENING

2 ER

VASKEPLAD

Da Charlotte Burslund, 35 år, og Helle Bilgrav, 34 år, den 10. december åbnede døren til deres splinternye salon på Nylandsvej 53 tæt ved Ringvejen i Silkeborg, var det en drøm der gik i opfyldelse. De to frisører har kendt hinanden siden de gik på Frisørskolen i Herning, og begge er udlært i 1992. Derefter skiltes deres veje i nogle år, indtil de for ti år siden igen kom til at arbejde sammen i en af Silkeborgs førende saloner. Tanken om at prøve kræfter med en ny del af karrieren som selvstændige går tilbage til foråret 2007, hvor idéen modnedes lidt efter lidt. Og en dag bestemte de, at NU skulle det være. Da først beslutningen var taget begyndte et større arbejde med at finde lokaler. 56 > Café latte og stilrent look

5

SER 2

NEM PARKERING ”Vores tanke var, at vi gerne ville finde lokaler i nærheden af Balle og Hvinningdal, hvor vi begge bor privat. Det er et område med meget nybyggeri og unge mennesker som os selv. Der skulle også være plads. Vores nye lokaler var en ældre forretning med radio- og TV-reparation, som var et rigtigt ”håndværkertilbud”, som både skulle have ny strømføring og vand indlagt. Alt skulle rives ned og lokalerne totalt renoveres. Men fordelen ved beliggenheden er, at man kan parkere lige udenfor døren. Kunderne værdsætter det,” siger Helle Bilgrav, da hun fortæller om det kæmpearbejde, de to piger gik i gang med. Heldigvis var der hjælp at hente i familierne, idet Charlotte Burslunds

EGNE SKITSER Undervejs havde de to frisører talt om indretning, og Helle Bilgrav kom med skitser til, hvordan de kunne tænke sig indretningen. De kontaktede derefter adm. direktør Claus Petersen fra Bella Vista i Silkeborg, som også supplerede med forslag og idéer til indretningen. Bella Vista har stået for leveringen af en større del af det nye inventar. ”Vi kunne først overtage lejemålet den 1. november, og vi gik i gang med det samme, fordi vi gerne ville være færdige med indretningen af salonen til juletravlheden i december.Væggene blev spartlet ud, filt opsat og malet. Vi fik gips på loftet som også er beklædt med filt og malet, og vi har så pyntet med en stukkant i loftet.Til et holdbart gulv er der valgt massiv parket i mørkt træ fra Junckers. Da vinduer og indgangsdøren var hele nye, har vi beholdt dem. I baglokalet er der opsat skillevæg, så vi har fået et lille privat sted, hvor vi kan spise frokost. Desuden har vi køkken, vaskemaskine og tørretumbler.Vægge i baglokalet er hvidskuret og malet hvide, gulvet har fået linoleum.” STRAM OG ENKEL LINIE Salonen fremstår nu i en smuk stram og enkel linie, hvor de overvejende farver er hvid-sort. Hyggen, som er så vigtig for Charlotte Burslund og Helle Bilgrav er blomster og stearinlysene udenfor. Indenfor serveres café latte og varm kakao. Der er to vaskepladser og fem betjeningspladser. ” Vi kører den stramme linie med lidt designermøbler iblandet ”hygge”, siger Helle Bilgrav, som forklarer at ”hyggen” er en ældre PH-lignende lysekrone fra 1930erne med kupler, der går

Behandlingspladser har Philippe Starckstole og høje spejle fra Bella Vista.

Café latte og stilrent look < 57


NY!

COLOResse

FARVEN UDEN AMMONIAK

DESIGN EDITION

SLIP FARVERNE LØS I DIN SALON 27 FORSKELLIGE FARVER

Lysekronen er en ældre PH-lignende af slagsen fra 1930erne med kupler. De to vaskepladser har Philippe Starck-stole.

Coloresse indeholder desuden plejende ingredienser, der vil styrke håret. Ring og bestil på 98 10 32 11. Læs mere på www.parykker.dk

Ventepladserne har flotte Charles Eames stole kombineret med Ikea-bord.

Euro-Tech Design – Ren æstetik. Den fascinerende kombination af teknisk perfektion og lækker grafisk finish. Ekstra skarp – ekstra holdbart, takket være MicroCarbide stål.

BEGRÆNSET MÆNGDE.

Så længe lager haves.

CJ3 Design – Ren livsglæde. AR INVENT

OLE INGSST BETJEN U-BOX MODEL GER IN BETJEN HIC NEW C X STOL MODEL ED U-BO ING M E K S VA SN EN-BELY HALOG R A ENT DIV. INV . CL X E T I AL

KR. 42.0

Den vellykkede forbindelse mellem ergonomi og slankt design. Kan også fåes som skulptersaks model CM 36 Design.

00,-

00,KR. 41.0 00,.0 5 KR. 2 00,.0 5 2 KR. 00,KR. 50.0 00,.0 KR.181

op og ned. Både vaskepladser og behandlingspladser har Philippe Starck-stole med spejle fra Bella Vista. Det specielle ved behandlingspladserne er de små borde ved siden af. Hverken Charlotte Burslund eller Helle Bilgrav ønskede den sædvanlige konsol på tværs foran spejlene. I stedet har det købt skamler fra Ikea, som er sprøjtelakeret hvide og står ved siden af de kæmpestore spejle med brede rammer. Alt er i sort og hvidt. Ventepladserne er helt specielle med flotte Charles Eames stole kombineret med Ikea-bord og salgshylde. Hestestolene er fra Bella Vista. Receptionsdesken er aflang og ren i stilen, hvorpå computeren er placeret. På væggen hænger en fladskærm, hvor kunderne om morgenen kan følge med i nyhederne og TV2’s Go’morgen Danmark. Belysningen kommer fra halogenlamper i loftet. BLOMSTER OG LYS Den nye salon har booking via internetbooking, og allerede fra første dag var der stor interesse for Charlotte Burslund og Helle Bilgravs nye salon med tæt booking hele dage. Regnskabet er også i gode

hænder på de to selvstændige frisører, idet Helle Bilgravs mand,Tom Østergaard, arbejder som revisor og han har også lovet at tage sig af den talmæssige side af sagen. Allerede nu er ledige tider sjældne.Udenfor salonen oplever kunderne, at de er velkomne. Her har de to indehavere placeret en bænk foran salonen flankeret af en stor zinkbalje fyldt med hyacinter og levende lys i en kæmpehurricane.

JAGUAR-FREMSTØD 15.02. TIL 31.03.2008 Euro-Tech Design og CJ3/CM 36 Design kun kort tid til AKTIONSPRIS.

”Vi er meget glade for resultatet i vores nye salon, og vi glæder os hver dag til at komme på arbejde. Faktisk kommer vi alt for sent hjem, fordi det er så rart bare at gå i forretningen og rydde op og vide, at denne salon er vores egen. Det er vigtigt for at, at vi rigtig hygger om kunderne med café latte, cacao og masser af humor,” slutter Helle Bilgrav ■

Spørg din fagforhandler.

ww w. p ary kke r. d k 58 > Café latte og stilrent look

www.jaguar-solingen.com


Tekst > Line Valentin Krüger Foto > Frank Cilius

DEN GODE SAKS VÆRKTØJETS KVALITET SPILLER EN ALTAFGØRENDE ROLLE FOR EN VELLYKKET KLIPNING. EN GOD SAKS GIVER FLOT OG SUNDT HÅR. EN DÅRLIG SAKS DET MODSATTE. HAIR MAGAZINE BESØGTE HH SIMONSEN TIL EN SAKSE-DEMONSTRATION. Det er en selvfølge, at man som frisør har behov for ordentlige redskaber som gode sakse for at kunne klippe optimalt. Men hvilke kriterier skal en saks opfylde for at være god? Hvorfor holder nogle sakse længere end andre, og hvorfor klipper nogle sakse bedre end andre? Betyder det også noget for håret, hvis det klippes med en saks af dårlig kvalitet? Hair Magazines udsendte medarbejder tog på besøg hos HH Simonsen i Kolding for at blive klogere på sakse, deres kvalitet og klippeegenskaber.Tim Payne skulle her fortælle om forskellen mellem gode og dårlige sakse. Da jeg kom, troede jeg egentlig ikke, at der jeg kunne lære ret meget om sakse og kvalitet. Men jeg tog grundigt fejl! Det virker logisk for os, at kirurger og kokke vælger kvalitetsredskaber til deres arbejde. Knivens snit skal være perfekt, når lægen opererer. Og kokkens saks skal både være skarp og fri for rust, når han er i gang med at udskære slagtekød. Hvis knivene ikke opfyldte disse krav, ville hverken kirurg eller kok kunne udføre arbejdet tilfredsstillende. FLERE SAKSE En kok har mange forskellige knive til mange forskellige formål. Han kan f.eks. ikke filetere med en slagtekniv. Okay, måske ville han kunne, - men resultatet bliver også derefter. De fleste frisører har også en eller to sakse. Der findes nemlig ikke sakse, som kan bruges som allround saks. Nogle sakse er fremstillet til at kunne slice, andre er lavet til at lave point cutting osv. Mange sakse er lavet på en sådan måde, at de ender med at ødelægge kundens hår i stedet for at efterlade det velklippet og smukt, som jo er meningen med en klipning. 60 > Den gode saks

STØBT ELLER SMEDET For at kende årsagen til hvorfor nogle sakse ødelægger håret og andre ikke, skal man vide hvordan en saks produceres. Der findes to forskellige måder at lave sakse på. Dels kan en saks støbes, og dels kan den smedes. Hvis man støber en saks, bliver der lavet en stor form, hvori man hælder flydende stål. Ud kommer en masse sakse dele, som derefter samles. Fordi man hælder det flydende stål i formen frem for at smede det, krystalliserer stålet. Når det sker, vil stålet indeholde små bitte revner, hvor vand kan trænge ind. Saksen vil med tiden ruste og nedbrydes, og den mister evnen til at klippe ordentligt. LANG LEVETID Hvis saksen smedes, bliver stålet bearbejdet på en sådan måde, at der ikke efterlades små revner. Fordi der arbejdes med små stykker stål, som varmes op og bliver banket i den ønskede form, kommer strukturen på stålet til at bestå af bitte-bitte små korn. Det betyder, at vand ikke kan trænge vand ind i materialet, og saksen vil ikke kunne ruste. Og netop fordi vandet ikke kan trænge ind i små revner, som sløver og nedbryder saksen, vil den i meget lang tid kunne klippe ligeså godt som var det en ny saks. Selvfølgelig skal en saks vedligeholdes ved at den slibes og smøres.Til gengæld vil den kunne holde i 20 – 30 år. OVERRASKELSE For at illustrere, hvad Tim fortalte, havde han medbragt to sakse fra samme producent. Den ene var 21 år gammel, den anden var tre år. Saksene blev sendt rundt til alle i gruppen, og vi skulle gætte hvilken saks, der er ældst. Den ene saks var mørk og slidt at se på, den anden

Den australske saksemester Tim Payne demonstrerede sammen med stylisten Sue Edwards en lang række sakse.

Den gode saks < 61


ANDRE TYPER SAKSESTÅL ER:

• 400 Typisk meget billig kopi saks (Vietnam, Pakistan, Kina, Indien) • 420 Typisk tyske sakse, samt billige sakse fra Kina • 440 Dyre tyske sakse mærker • 440A Billige japanske sakse mærker • 440B Medium japanske sakse mærker • 440C High Class japanske mærker • ATS314 High Class japanske mærker

– V I E R T I L FOR DINE KUNDER! Tim Payne tegner og forklarer om sakse og deres tilblivelse.

De sidste tre stål typer,Takefu CS1. RSP stål og Damascus stål bliver kun brugt til super sakse fra Japan og det er kun ganske få sakse, som produceres af disse ståltyper.

HVAD GØR EN DÅRLIG SAKS VED HÅRET? så ud som ny. Overraskende nok var saksen, som både så mørk og slidt ud den nyeste. Grunden til at de så forskellige ud, selvom de var fra samme producent, var, at firmaet for mange år siden skiftede fra at smede deres sakse til fremgangsmåden med at støbe. FLERE KVALITETER Fordi producenten i dag støber saksene, kan vandet nemt trænge ind og saksen ruster og bliver mørk. Når man sidder med en sådan slidt saks i hænderne, kan man ikke lade være med at tænke på, at man aldrig ønsker sig at blive klippet med den slags sakse. Selvfølgelig kommer resultatet ikke kun an på måden, som saksen er lavet på. Det er også vigtigt, at materialet er i top. Der er stor forskel på, hvordan stålet er forarbejdet, hvor stort indholdet er af jern, krom osv. Der findes så mange former for saksestål, at man skal holde tungen lige i munden for at kunne finde rundt i det. Det stål, Tim bruger i sine sakse, er japansk Hitachi ATS 314. En meget høj kvalitet, hvor stålet stadig bliver stadig håndlavet ■

Som kunde kommer man til sin frisør og har fuld tiltro til, at ens hår bliver sundere og smukkere, fordi de spaltede ender klippes af. Desværre er det ikke tilfældet, hvis frisøren klipper med en dårlig saks.Ved brug af en dårlig saks knuses håret mellem saksens klinger og kunden får problemer med spaltede spidser. Håret vil se dødt ud samt filtre sammen i spidserne. Det samme gør sig gældende, hvis man slicer med en sløv saks. Derudover er det vanskeligt for kunden at style sit hår. Endelig mister farvet hår glans i spidserne. Hvis man derimod klipper håret med en skarp saks, bliver håret skåret over uden at spalte. Kundens hår bliver let, livligt og falder blødt. Fordi håret nærmest er skåret over, holder kundens klip også længere, inden det begynder at spalte.Ved at slice med en skarp saks får man den ønskede c-bevægelser, som gør, at håret svipper flottere med spidserne, og det bliver nemmere for kunden at style sit hår. I længden kan det kun resultere i tilfredse kunder.

Den gode saks < 63


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Brian Jensen/Version1

HAIR.DK

– NY HJEMMESIDE TIL DINE KUNDER I SALONEN

HAIR.DK ER EN HELT NY HJEMMESIDE MED NYHEDER OM HÅRPLEJE, SKØNHED OG WELLNESS. PÅ DENNE PLATFORM FINDES ALT AF INTERESSE FOR FRISØRFAGET. OGSÅ EN SPÆNDENDE NY BREVKASSE. Klik ind på hjemmesiden www.hair.dk og frem toner øverst på siden ”Hair.dk - Danmarks største portal indenfor Hårpleje, Skønhed & Wellness”. Hair.dk er et splinternyt tiltag fra Freeminds i Danmark. Hair.dk præsenterer sig selv på den nye hjemmeside med ordene: ” Hair.dk er skabt ud fra et ønske om at levere relevant, interessant, underholdende og inspirerende stof til dig, der vil vide mere om hårpleje, skønhed og wellness.” På hjemmesiden kan man læse artikler om alt mellem himmel og jord indenfor ovenstående emner. Læserne kan deltage i daglige konkurrencer om lækre produkter. De kan se videoer med instruktion i, hvordan man styler hår, lægger den rigtige make-up, plejer negle – og meget mere! Desuden har brugerne mulighed for hurtigt at få et overblik over de forskellige mærker og brands, så det er både nemt og hurtigt at finde frem til, hvor man kan købe sine hårpleje produkter. Endvidere får man på Hair.dk også et overblik over nogle af de bedste frisørsaloner i Danmark, hvor man bl.a. kan få lavet sine første hair extensions, eller der er oplysninger om adresser og telefonnumre på saloner, hvor man kan få ordnet negle. Til sommer vil man kunne finde telefonnumre og adresser på samtlige frisørsaloner i hele Danmark. Sidst men ikke mindst, tilbyder Hair.dk et ekspertpanel bestående af nogle af branchens mest erfarne og bedste folk, som sidder klar til at svare på spørgsmål. TRE DANSKE FRISØRER Tre af Danmarks bedste frisører sidder i panelet for at svare på forbrugerspørgsmål. Allerede nu kan interesserede e-maile deres spørgsmål til Søren Pjedsted, Hasse Kliem eller Jesper Buch. Søren 64 > Hair.dk – ny hjemmeside til dine kunder i salonen

Pjedsted er landskendt fra sin medvirken i TV2’s Go’morgen Danmark og ejer frisørkæden Cha Cha Cha. Hasse Kliem er ekspert i crazy hår med egen salon i København med navnet ”Moreteasir”. Hasse Kliem har i 12 år arbejdet for DR TV, hvor han hver mandag sørger for, at håret sidder som det skal på studieværter, skuespillere og andre, der skal på skærmen. Det fantastiske hår på Casper Christensens optræden ”Husk lige tandbørsten” var også Hasse Kliems fortjeneste. Jesper Buch har sin salon Buch i nærheden af Rundetårn i København. For nylig åbnede han også en herresalon. Vidal Sassoon har spillet en stor rolle for Jesper Buch gennem hele hans karriere. Blandt andet ligger en rigtig klassiker indenfor frisørfaget fremme på bordet – en bog af Vidal Sassoon – som viser hans klip og frisurer, og som Jesper Buch er stolt over at kunne vise i sin forretning. Selv om det næsten er 50 år siden Vidal Sassoon revolutionerede frisørbranchen med at gøre klippeteknikker til alfa og omega for en velsiddende frisure er hans idéer stadig gældende med sin verdensomspændende skole for de ypperste klippeteknikker. WEBREDAKTØR Personen som styrer og redigerer Hair.dk, er webredaktør Signe Petersen, 29 år. Signe Petersen er selv uddannet frisør i Slagelse og har tidligere arbejdet i salon i Roskilde. ”Min primære opgave på Hair.dk er at skrive artikler om alt indenfor hår og makeup, hud- og skønhedspleje samt wellness – og få samlet det hele under én hat. Jeg har været i gang i et stykke tid og ved, at der

Tre af Danmarks bedste frisører besvarer spørgsmål i brevkassen på Hair.dk. Her ses fra venstre Hasse Kliem, Jesper Buch og Søren Pjedsted.

Hair.dk – ny hjemmeside til dine kunder i salonen < 65


at klikke sig ind på Hair.dk. Derfor håber jeg også, at frisører over hele landet vil fortælle kunderne om Hair.dk og fortælle, at på vores internet-side kan de få en masse nye og spændende ting at vide om hår og personlig pleje. Jeg vil også arbejde for, at vi kan præsentere et stort frisure-galleri med smarte, flotte og moderne frisurer. Et frisure-galleri kan også bruges praktisk i salonerne. Kunden har måske set en frisure på Hair.dk og hos frisøren kan hun igen klikke ind på Hair.dk og vise frisøren, hvordan hun kunne tænke sig at blive klippet.” SPØRGSMÅL OG SVAR De tre frisører og brevkasse-redaktører glæder sig til en masse spørgsmål fra forbrugerne. Alle tre er garvede folk i branchen og har igennem årene måttet lægge øre til mangt og meget og svaret på alle mulige spørgsmål om hårprodukter, hårpleje og klip. Jesper Buch ser frem til rollen som en af frisørerne i ekspertpanelet: ”Jeg forventer helt bestemt, at jeg kan hjælpe forbrugere, når de sender spørgsmål ind til hair.dk. Med mange års erfaring har jeg gennem tiden skullet svare på lidt af hvert.” Søren Pjedsted får bl.a. en del spørgsmål om hårvask og fortæller, at når det gælder hårvask, er de forskellige shampoo’er i dag er så tilpassede, at daglig hårvask ikke skader håret. Hasse Kliem var for nylig ude for en pige, som havde misforstået rækkefølgen, når hun vaskede hår: ”Først kom hun balsam i håret, og derefter vaskede hun det. At hun kan tage fejl, viser blot hvor vigtigt en korrekt vejledning er!” siger Hasse Kliem. Måske er det ikke lige netop disse spørgsmål, som bliver stillet til eksperterne. Men Signe Petersen vil løbende sørge for at uddybe vigtige emner og bringe nye og spændende informationer på en levende og interessant webside ■

Frisør Signe Petersen er ny webredaktør på www.hair.dk

er meget, som skal organiseres og koordineres, og jeg synes jobbet er særdeles spændende,” fortæller Signe Petersen og oplyser videre, at Hair.dk henvender sig til forbrugeren, hvor der lægges vægt på den professionelle vejledning hele vejen igennem. ”Det er de professionelle inden for faget, der guider forbrugerne, og som naturligvis også kan give den bedste vejledning. Det kan være banale spørgsmål om, hvorfor man overhovedet skal gå til en frisør for at få en hårkur. Der er masser af spørgsmål, som eksperterne kan give svar på. Hvor skal man købe shampoo og balsam, - hos frisøren eller i supermarked? Og er der forskel på produkterne? Det kan frisørerne også forklare med, at man kan få den professionelle rådgivning, hvor frisøren har den faglige uddannelse til at kunne vælge netop det produkt, som passer den enkelte kundes hår,” siger Signe Petersen, og tilføjer at de gode produkter også er langt drøjere i brug. Men det er først noget forbrugeren finder ud af, når de er kommet i gang med at bruge produkterne. DET SKAL VÆRE PROFESSIONELT For Signe Petersen er det afgørende, at den nye hjemmeside styres professionelt. ”Vi er så heldige, at vi på Hair.dk kan yde en faglig god hjælp og rådgivning med en vejledning, man ikke får andre steder end hos frisørerne. Uden en god vejledning er risikoen for fejlkøb langt større. Men ved at frisøren hører om dit hår og dine eventuelle problemer samt ønsker, kan han – og nu Hair.dk’s tre frisører give saglig og god vejledning. Man hører om fejlkøb, og så er pengene spildt. Det kan godt være, at et produkt er 50 kr. dyrere hos frisøren, men intet går til spilde og kunden får med sikkerhed glæde af sit produkt.” Signe Petersen forklarer at Hair.dk primært beskæftiger sig med hår, frisurer, hårpleje og hair extensions. Men hele pakken med makeup, hud- og skønhedspleje og neglepleje samt wellness er også med.Webredaktøren vil løbende skrive artikler og informere om produktnyheder. ”Det vigtigste for mig lige nu er, at alle får lyst til 66 > Hair.dk – ny hjemmeside til dine kunder i salonen

DARE COLOMER DANMARK SØGER ENDNU EN TEKNIKER... Dare Colomer er en nytænkende og ekspanderende virksomhed, der forhandler professionelle frisørprodukter til det meste af verden. Vi har fuld fart på vores undervisningsafdeling i Danmark og søger derfor en ny kollega, som har bopæl i København eller omegn.

Denmark A/S

Jobbet som tekniker indebærer blandt andet undervisning, vejledning og servicering af vores kunder ude i salonerne, som er fordelt i hele Danmark - samt undervisning på vores studie beliggende centralt i København. Da vi er en del af en international organisation vil det være en fordel, hvis du taler engelsk. Vi forventer at du allerede har gode faglige kundskaber og er motiveret for at udvikle disse yderligere i et fagligt udfordrende miljø. Yderligere vil det være en fordel hvis du er velbevandret og interesseret i farvernes verden. Vi forventer, at du har en 4-årig frisøruddannelse. DU GARANTERES Et job, der tilbyder både faglig og personlig udvikling Løbende efteruddannelse Topprofessionelle produkter Gode kolleger Bil og telefon i arbejdstiden - løn efter kvalifikationer Oplevelser lidt ud over det sædvanlige DU LEVERER Loyalitet, fleksibilitet og entusiasme Evnen til at arbejde selvstændigt og i team Et udadvendt og vindende væsen Gode resultater og overblik

Ansøgningsfrist: 15/2 2008 - Send din ansøgning på engelsk til: Dare-Colomer Att: Head Of Education - Janni Sørensen - Vesterbrogade 18, 1620 København V


Tekst > Karen Fredslund Ellegaard Foto > Goldwell m.fl.

DANSK FRISØR

I INTERNATIONAL PLACERING KIKKI KIEDERLE FRA POUL M. I HERNING KOM IND PÅ EN FLOT 3. PLADS PÅ GOLDWELL TRENDZOOM 2007 I BERLIN. Den seneste internationale Goldwell TrendZoom Challenge 2007, som blev afholdt i Berlin i slutningen af oktober, blev noget særligt for Danmark. Her opnåede den danske frisør Kikki Kiederle fra Poul M. i Herning nemlig at komme ind på en flot 3. plads i konkurrence med frisører fra 25 lande. Forud for deltagelsen i det fornemme internationale selskab havde Kikki Kiederle deltaget i en konkurrence sammen med en række frisører om at vinde i Danmark. Starten på det hele går helt tilbage til maj sidste år, og den blev hektisk for Kikki Kiederle. Goldwells sælger var på det tidspunkt på besøg hos Poul M. i Herning. Han spurgte Kikki, om hun ikke skulle deltage i Goldwells store konkurrence om at skabe en frisure for at kvalificere sig til deltagelse i den internationaleTrendzoom 2007 i Berlin. På det tidspunkt var der kun en uge tilbage før tidsfristen udløb. HEKTISK UGE ”Da jeg så papiret med konkurrence-betingelserne tænkte jeg: Hvorfor skulle jeg ikke prøve det? Så jeg kontaktede min kollega Sheila Fagrakleit og spurgte om hun ville være model for mig. Det ville hun 68 > Dansk frisør i international placering

heldigvis gerne,” siger Kikki Kiederle, mens hun fortæller om en særdeles hektisk uge. I den skulle hun dels have idéen til den frisure, hun ville skabe. Hun skulle blande spændende, nye farver, klippe håret, bestille fotograf og nå at sende fotos ind til bedømmelse hos den danske dommerkomité. Stor var hendes glæde, da hun havde vundet den danske del af konkurrencen. Alt dette ligger helt tilbage til slutningen af maj. PR & Marketingchef hos Goldwell, Janet Thomsen, oplyser at Goldwell havde to trends til bedømmelse. Den ene var Nomadic Freedom, et nordisk og lyst tema inspireret af nomadernes frie liv. Den anden trend var Industerial Soul, hvor fortolkningen lå i ønsket om at vende tilbage til det oprindelige og de sande værdier i livet. Inspireret af de klare strukturer og materialer i gamle industribygninger og det grove arbejdstøj af denim, opstår et moderne cool look domineret af mørk, metalliske og dystre farver. Hårmoden viser moderne, uventede elementer, der bryder med de velkendte geometriske linier. Kikki Kiederle havde fundet sin inspiration og skabt en fortolkning af Industrial Zone. ”Kikki Kiederle havde blandet Elumen farver og klippet en flot frisure på en flot model. Resultatet var en sammensmeltning, hvor

Rikke Kiederle, en glad 3. prismodtager sammen med adm. direktør Birger von Holdt, Goldwell.

Kikki Kiederle's frisure som vandt en international 3. præmie.


NO

R

DIC

XXL

NYHED ekstra længde 60 cm

STORT PROJEKT Kikkis foto med frisuren blev sendt til Goldwells hovedkvarter i Darmstadt,Tyskland, hvor en udvalgt jury med professionelle frisører og pressen vurderede samtlige indsendte frisurer. Kikkis frisure blev valgt til at deltage i den store, internationale konkurrence i Berlin. Her skulle hun genskabe frisuren til bedømmelse overfor en international jury.

STOR INSPIRATION Ved selve konkurrencen i Berlin havde vi tre timer til at genskabe frisuren. Alle frisørerne fra de deltagende lande stod på podiet og arbejdede samtidig med at jurymedlemmerne gik rundt omkring os og dannede sig deres indtryk. Jeg var så optaget af mit arbejde, at jeg knap nok så de øvrige frisører arbejde. Jeg havde slet ikke tid til at kigge på dem ved siden af mig, og vidste heller ikke, hvordan deres frisurer så ud. Først da jeg var færdig med at klippe og style, kunne jeg løfte hovedet og se mig omkring. Selv om jeg ikke anede, hvordan jeg selv lå, kunne jeg dog fornemme, at min frisure var i orden,” fortælle Kikki Kiederle og tænker tilbage på dagene.

I slutningen af oktober tog den danske Goldwell-gruppe af sted til Berlin. For Kikki var det en kæmpeoplevelse at være med. ”Jeg brugte mange timer på at blande farver, for at finde frem til nye blandinger og nye teknikker. Én farve består i virkeligheden af fem farver,” fortæller Kikki. ”Det var et stort projekt, langt større end jeg havde troet. Da vi kom til Berlin, var der allerede gået flere måneder, siden jeg første gang lavede frisuren. Nu skulle jeg igen farve hår på Sheila og klippe nøjagtig den samme frisure. Det som overraskede mig mest, var, at processen tog så meget længere tid, end jeg havde forestillet mig.

”For mig var det en fantastisk oplevelse at være med, at få så megen inspiration fra så mange kollegaer og se et kæmpestort og flot show, hvor vi fik lov til at smugkigge på trenden 2008. Gallafesten efter konkurrencen var også en meget stor oplevelse!” For Kikki Kiederle har den flotte placering betydet stor interesse fra kundernes side. Hun har været omtalt i den lokale avis, og fagligt har 3. præmien resulteret i, at Goldwell har bedt Kikki Kiederle medvirke på et Goldwell-kursus til april. Alt sammen inspirerende og faglige udfordringer, som hun kan arbejde videre med ■

både model og frisure afspejlede et synligt bevis på, at man her havde at gøre med en dygtig frisør, der var i stand til at forene look’et med modellen. Det gjorde Kikki til en vinder,” fortæller Janet Thomsen.

70 > Dansk frisør i international placering

Tape ON and OFF

XXL

Har lavet en hel ny eksklusiv kollektion på 60 cm hårlængde

one concept

·

one family

HairContrast T. 8684 9911


Total herre-luksus Med barbersættet Collezione Barbiere fra Acqua di Parma, er vi ovre i den ultimative luksuriøse afdeling med hudpleje til mænd. Sættet består af fire shaving-produkter samt en eksklusiv barberbørste med hår i topkvalitet til 2.070 kr. Desuden en tung, lækker barberskraber designet til at give maksimal komfort og behag ved barbering, pris 1.775 kr.

Organisk makeup Nvey er en helt ny makeup-serie fra Plan Organic. Serien er fremstillet efter eksklusive bio-organiske formler og metoder. Ingredienserne er nøje udvalgte udtræk af planter og mineraler kombineret med naturlige botaniske ekstrakter og antioxidanter.

Hårfarve til vipper og bryn Stærke, syntetiske hår på Refectocil farvepenslerne fra Goldhair Engesvang gør det nemmere skånsomt at påføre hårfarve til vipper og bryn med stor præcision. Penslerne fås i to udgaver, pris 59,75 kr. eksl.moms.

Futuristisk hvid Lancôme viser futuristisk forårslook i kridhvide mineraler med kølige accentfarver med blandt andet L.U.C.I. Phonotic pudderbrush spreder et lysreflekterende, mat slør over ansigtet, 399 kr. Øjnene markeres i kølige nuancer med L.U.C.I. Eyes pudderskygge, 399 kr.

BEAUTY MENS KULDEN ER PÅ SIT HØJESTE TÆNKER CHANEL ALLEREDE PÅ FORÅRSLOOK’ET OG LANCERER EN KØLIG OG SOFT VINTERHVID FORÅRSMAKEUP UNDER OVERSKRIFTEN BLANC DE CHANEL. OGSÅ LANCÔME HAR SKABT ET FUTURISTISK FORÅRS-LOOK AF KRIDHVIDE MINERALER. Kontur med glans Phyto-Lip Gloss er en læbekontur blyant med glans fra Sisley. Blyanten får læberne til at virke mere fyldige. Konturblyanten fås i fire glansfulde og klare farver.

Glat og ensartet hud Den nye Intervene makeup SPF 15 fra Elizabeth Arden sætter hudens ældningsproces på pause. Mikromineral pigmentet i den flydende makeup får huden til at syne glat og ensartet. Intervene Makeup SPF 15 fås i 10 forskellige nuancer, pris 300 kr.

Maskulin vinter En ny duft, Polo Explorer, fra Ralph Lauren er på trapperne. Duften er direkte, forfriskende rå og udpræget maskulin, fås som Eau de Toilette i to størrelser, 295 kr. og 395 kr. samt After Shave Gel, 395 kr.

Rosenduft Rose Essentielle fra Bvlgari er en ung og raffineret duft fyldt med skønne rosennoter, der skaber en sofistikeret duftoplevelse. Eau de Toilette Rosée koster 465 kr.

Vi har fladskærme der dækker alle dine behov, lige fra 7” skærme til 50” skærme

FLADSKÆRME I DIN SALON?

� Gør din salon endnu mere interessant for dine kunder med en visuel oplevelse � Opnå mersalg på dine videresalgsprodukter, som fx shampoo og stylingprodukter, ved at vise reklamevideoer på dine fladskærme � 19” Viewpia LCD TV med indbygget DVD, LV-19IEB6: 2.699,26” Viewpia LCD TV med indbygget DVD, LV-26IEB6: 3.999,Fås også med indbygget digital tuner. Alle priser er INKL. moms

� Specifikationer: HDMI tilslutning – Kontrast 3000:1 – Responstid 8 ms Smeltende rensegelé Pure Melt Cleansing Gel fra Clarins er en effektiv honningfarvet rensegelé med marula olie, der løfter alle spor af makeup og urenheder væk, 210 kr.

Hvidt forår Hos Chanel er forårs makeup’en på trapperne. Blanc de Chanel – det sarte hvide look - er forårs sæsonens high-tech ikonfarve i en mælkehvid collection iblandet rosa og blålige nuancer. Le Blanc de Chanel Sheer Illuminator Fluid (bruges sammen med den almindelige foundation til soft effekt), 285 kr., Poudre Cristalline Chanel pudder koster 385 kr. og de sarte øjenskygger, 4 Fleurs de Chanel 370 kr.

72 > Beauty update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Ring til os på telefon 70 20 13 73, besøg os på www.globevision.dk eller kontakt os på info@globevision.dk for at høre hvad vi kan gøre for netop din salon! Globe Vision ApS, Rotheagade 6, 2100 København Ø Globe Vision har specialiseret sig i levering af fladskærme til detailhandelen. Vi giver dine kunder en bedre helhedsoplevelse og kan i mange tilfælde øge dit salg i salonen.

Anbe fale af BT t 31. ok tob 2007 er


Hvor præcist skyder du, når du skal ramme en frisør?

På FRISORJOB.DK rammer vi frisørerne med din jobannonce. Og vi skriver den gerne for dig uden ekstra beregning.

.

FRISORJOB DK - F R I S Ø R B R A N C H E N S J O B P O R TA L

FRISØRBRANCHENS LEVERANDØROVERSIGT Albaline Bella Vista Best Collection La Biosthetique Cosmobell Coss Cutrin Danhair Design Frisørerne Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldwell Haircare Danmark Hairconnexion HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen Jaguar Danmark L'Oréal Matrix Pact Systems Paul Mitchell PlanOrganic René Kordon Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP System Professional Tecnahaircare Tendenz Thorsen Trading Wella

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

36 78 80 83 86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 97 22 33 44 66 11 20 44 86 74 28 22 55 37 00 76 86 24 90 55 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 46 15 21 11 70 25 05 70 87 38 27 00 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 86 22 57 77 39 40 20 40 70 20 25 29 44 94 34 00 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 87 38 27 00 21 23 00 59 48 19 02 00

ANDRE LEVERANDØRER Admind Den Mobile Frisør E-administration Hairtools House of Waldorf Magnetic Nail Academy Nails & Company PHure Beautyproducts Toftild Alternativt Hår Vikarcentret Waldorf & Ragn AddX Unicare

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

70 20 18 76 70 10 00 01 30 25 32 36 70 21 07 17 35 36 35 62 47 72 00 73 33 32 33 32 30 31 56 57 98 10 32 11 70 24 24 70 47 38 50 22 32 62 23 39 44 83 23 00

Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

new

BC STYLING TREAT Every time you style, you treat. Hårpleje og styling er en del af din hverdag. Nu har du chancen for at fuldende begge dele.

Aminosyre-teknologien i BC STYLING TREAT sørger for en dyb og intensiv pleje.

Med BC STYLING TREAT får du en hel stylingserie som faktisk er en del af din daglige hårpleje.

Det nyskabende Silke-Polymer Complex arbejder uden på håret, hvor det giver hold, form og fylde.

Den dybdevirkende næring til dit hår forlænger plejeeffekten. Nu kan du opnå et naturligt og nænsomt stylet look der forstærker hårets naturlige skønhed.

En serie med unikke produkter, der giver dig den perfekte balance mellem styling og pleje.

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk


gefühl.

# 15 > JANUAR 2008

MARK ANDERSON One Stop Shopping. Totalleverandør. Kald det hvad du vil. Salonsupport.dk er i hvert fald en af Danmarks største leverandører til professionelle frisørsaloner. Om du er nystartet eller en gammel ræv betyder ikke noget. Vi hjælper dig med alt fra hårplejeprodukter og inventar til kurser og tilbehør. Prøv fx vores Bmac sakse. De hører til blandt de skarpeste sakse i salonen. De er 100% håndlavede og med en præcision, der kun findes i Japan. Moshi Moshi. Se mere på www.salonsupport.dk og kontakt os på 36161609.

UDFORDRINGER LIGGER I FREMTIDEN

TIM PAYNE

– han ved alt om sakse

PIA HANSEN

– dobbelt så meget i kassen

FRISØRMESTER – på Det ny Teater

1. udgave 2008  

Hair Magazine 1. udgave 2008

1. udgave 2008  

Hair Magazine 1. udgave 2008

Advertisement