Page 1

# 20 > jANUAR 2009

EN KRISESIKKER SALON!

SEKS GODE RåD TIL, HVORDAN MAN KOMMER IGENNEM KRISEN – MED SUCCES!

eksperTerne hjælper hair magazine's nye team giver læserne svar på alt

marcelklubben: Vi var med til optagelse af tre nye medlemmer

Wella TrendVision: alt om de seneste hårtrends


L’Oréal Professionnel introducerer et nyt styling koncept, Cosmestyle, baseret på ultimativ kvalitet. Revolutionerende dobbelt zone teknologi med perleprotein transformerer håret på molekyleniveau for skræddersyet styrke, kontrol, hold og beskyttelse.

www.lorealprofessionnel.dk

By the world’s greatest hairstylists


Styler exchange Upgrade your current heat appliances with ghd IV stylers for free. Exchange 3 of your stylers, straighteners or curling tongs and upgrade them to the ghd IV styler collection for free when you buy 6 ghd IV stylers.

ghdhair.com | Phone: 8611 9902 Available in the finest salons For more information contact your ghd sales consultant.


REVOLUTIONERENDE NYHED THE EVOLUTION OF HAIR

Fiber parykker, som kan tåle

VARME!!!

– og til en fornuftig pris

Den nye FIBER-TWIST teknologi gør det muligt at ændre frisure i parykken med et termostatstyret krølle- eller glatjern. Efter vask gendannes den seneste styling så parykken ikke skal styles efter hver vask. 4 nye modeller i varme resistent fiber:

www.waldorf-ragn.dk

Ring 47385022 for brochure, priser eller mere info!


Tag mulighedernes briller på Det er tid til at tage fat på en ny sæson i frisør­ branchen, og vel har vi en krise hængende over hovedet, men det betyder ikke, at vi skal gå i stå. Tværtimod. Dem, der rykker, er dem, der vinder kapløbet om forbrugernes penge. Derfor er det vigtigt at bevare optimismen og positiviteten og ikke mindst at motivere kunder såvel som personale og at købe fornuftigt ind til den kommende sæson. For selvfølgelig skal man passe på omkostningerne, men det nytter ikke at spare så butikken bliver kedelig og uinspirerende. Det trækker ingen kunder til. Tværtimod. Michael Lane giver denne gang Hair Magazines læsere seks gode råd til, hvordan man kan krisesikre sin salon, så man kommer igennem – måske endda styrket – på den anden side af den finansielle krise, der præger Danmark netop nu. Og i hans terminologi er krisen lig med muligheder for at have det sjovere og for at skabe endnu mere suc­ ces! En god idé er at benytte lejligheden til at gennemgå og ikke mindst gennemtænke virksomheden og fremtiden. Sætte sig nye finan­sielle mål, se på marketing og annonceringsplaner, lave en plan for personaleuddannelse samt se på kundeservice og i det hele taget

Det var overraskende nemt at komme i gang med Hairtools edb-system Janni, Green House, Jelling

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

på atmosfæren og udtrykket i salonen. ”At have kontrol over de dele af din virksomhed er essentielt”, mener Michael Lane. Og netop fordi der er lavkonjunkturer forude, er det også endnu vigtigere end nogensinde at lade gejsten og inspirationen komme helt ud i butikken – ud til de medarbejdere, der skal formidle salonen og begejstringen for produkter såvel som ydelser videre til forbrug­ erne, til dem, der skal fortælle og give deres viden videre og trans­ formere det til et salg. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at man lader sit personale deltage på kurser og inspirationsarrangementer, hvor de kan få nye ideer, nye tanker og ny inspiration, der kan formidles videre til kunderne i frisørstolen. Frisørbranchen er en branche præget af personligt engagement, og det er netop det engagement, der skal skabe succes i salonerne. For det handler om at tage mulighedernes briller på. Selvfølgelig skal vi være realister, men i stedet for at synke hen i negativitet skal man kigge på de succeskriterier, der er for at skabe succes. Og der er ingen tvivl om, at engagement, indleven og viden bliver konkurrencepara­ metrene i fremtiden.

indhold 10

Leder - Tag mulighedernes briller på

12

Short Cuts

16

En krisesikker salon

22

Wella Trend Vision: Passionerede professionelle

28

Gør lærredet klart – Shu Uemura. En ny luksusserie fra L’Oréal

34

Eksperterne hjælper Hairmagazines læsere

44

Cutting edge

48

Når indretningen bliver en proces

52

Nye måder at tænke på. Z.One Concept lanceres på det danske marked

56

Mangler du inspiration

58

Hairmagazine var med: Til optagelsesprøve i Marcel klubben

64

Haircare update

72

Den store London-aften med Marcel Klubben

76

Fokus på farver. Cha Cha Cha og Wella i nyt samarbejde

78

Inspirerende og luksuriøst i selskab med PACT

79

Med Redken til Prisuddeling

80

På grænsen mellem det smukke og det rå. Når Auras stil skal skabes

84

Forårets make-up

86

Inhouse Update

89

“Lifestyle” – et inspirerende ghd-seminar

Chefredaktør > Pia Finne Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Toni & Guy Tryk > From & Co. Udgives af > Freeminds, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shorTcuTs

STYr uDEn OM FINANSKRISEN Mangler du i denne finanskrisetid inspiration til hvordan du kan få gang i din forretning så har vi på www.hairmagazine.dk oprettet et menupunkt til frisøren om mersalg i salonen.

Send din historie til Line Hansen på lhh@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

PAUL MITCHELL WEEKEND I ROM i november afholdt Paul Mitchell deres anden europæiske sammen­ komst. Således havde alle de europæiske kunder fået mulighed for at komme til rom for at se de sidste nye trends inden for hår, og samtidig blive præsenteret for nye produkter ­ og ikke mindst få muligheden for at møde selveste John Poul Dejoria.

Her er fyldt med tips og gode råd til hvordan du både i krisetider styrer din salon uden om store økonomiske problemer, men også hvordan du i dagligdagen får gang i forretningen, øger din kundekreds, sælger flere produkter og behandlinger.

HAR DU VUNDET L’OréALS rubiLAnE KOnKurrEnCE? Har du deltaget i L'Oréal Professionnels store rubilane konkurrence og er du spændt på at finde ud af, om du har vundet en af de mange fantastiske præmier, så gå ind på www.rubilanekonkurrence.dk og se om dit nummer er blevet udtrukket.

Det var en spændende weekend, som startede med et stort show i bedste amerikanske stil. Der var flotte modeller, flot hår, smukt tøj og masser af det! Efterfølgende var der workshops og en ”pep talk” fra en af Paul Mitchells mest innovative frisører, som gav ideer til salonind­ retning samt til motivering af såvel personalet som af sig selv. Derudover blev der vist forskellige gode teknikker i langthårsopsæt­ ning, som de deltagende frisører senere selv fik lov at afprøve. Om aftenen var der stor gallafest, hvor alle kom klædt i guld eller sølv. næste dag blev der vist flere modeller med flotte klipninger og farver. Og frisørerne fik et indblik i, hvor meget Paul Mitchell giver tilbage til diverse hjælpeorganisationer rundt om i verden. Weekenden slut­ tede af med endnu et brag af et show, og alle de deltagende frisører havde fået en masse ny viden og inspiration med hjem i bagagen. Fra Danmark deltog bl.a. Sasscha Hirtsgaard fra Guys & Dolls i Helsingør.

LEVERANDøRLISTE HAr Du nOGET På HAirMAGAzinE.DK

Hairmagazine.dk’s leverandørliste indeholder en oversigt over leverandører af alt fra hårpleje til sakse til parykker og meget mere. Du kan her få overblik over, hvilke leverandører der forhandler hvilke produkter, ligesom der er links direkte til de enkelte leverandørers hjemmeside, så du nemt kan finde ud af, hvordan du kontakter dem. Se mere på www.hairmagazine.dk.

COLOResse

MILJØVENLIG FARVE UDEN AMMONIAK 27 FORSKELLIGE FARVER Dækker 60% af gråt hår Holder efter mindst 8 hårvaske Skader ikke håret eller hovedbunden

www.parykker.dk eller 98 10 32 11

På HJErTE?

Har du, arbejder du i eller kender du en spændende salon som er lidt anderledes end andre saloner? Skal der ske noget nyt i din salon som du synes det kunne være interessant for andre frisører at læse om? Har du noget spændende eller interessant at fortælle, eller har du bare en god historie? Så skriv til os. Short Cuts er nyheder og artikler om både stort og småt inden for frisørbranchen. Send din historie på mail til Line på lhh@freeminds.dk eller ring på tlf. 33 32 07 08.

MIZUTANI Genialt håndarbejde til fingerspidserne. Perfekt - en klasse for sig!

Handmade in Japan since 1921

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk • www.salondanmark.dk


Young Intercoiffure fotokonkurrence 2009 Så er Young Intercoiffures fotokonkurrence anno 2009 skudt i gang. Denne gang dyster de unge om 5 dage i Paris sammen med andre unge frisører fra resten af verden. Invitationen til de unge Intercoiffure medlemmer er sendt ud, og dead­ line for indsendelse af billeder er 30. marts – vinderen afsløres tilYoung Intercoiffure showet 30. april. Kriterierne for billederne er, at det skal være et Fashion foto, hvor de unge viser deres fortolkning af moden anno 2009. Det vil sige, det skal være et modebillede a la det, du ser i modebladene, og det skal inde­ holde alt, ikke kun hår, men også make-up, tøj, accessories, og hvad der ellers tænkes ind i billedet. Vinderen offentliggøres på www.hairmagazine.dk 1. maj.

Sidste års vinderbillede lavet af Ditte Kragballe fra ChaChaCha i Holte.

Simone, Cha Cha Cha

Æbler hos frisøren I januar måned har mange jyske frisører delt æbler ud til deres kunder. Bag projektet står Frugt på Solsiden, et Århus-firma som i flere år har sørget for firmafrugt til mange virksomheder. Og netop firmafrugt er i dag et meget populært personalegode i mange danske virksomheder. Målet med kampagnen har da også været at få endnu flere firmaer til at gøre en indsats for sund­ heden ved at tilmelde sig en firmafrugt-ordning.

DANMARKS

”Mange af de mennesker som går til frisøren, har naturligvis også et job på en virksomhed. Med denne kampagne vil vi gerne åbne frisør-kundernes øjne for fordelen ved at tegne et abonnement på levering af frisk frugt på jobbet,” fortæller Johnny Rasmussen fra Frugt På Solsiden. På hvert æble sidder der en lille folder, som fortæller om forde­ lene ved et frugtabonnement. Hvis du får lyst til at høre mere om Frugt På Solsidens abonnementer, kan du besøge firmaets hjemmeside www.frugtpaasolsiden.dk eller ringe til kontoret på 70 25 05 06 og tale med en konsulent.

Tenna, Capaldi

Ann-Katrine – London Shop

Revolutionerende skønhedsprodukter nu også i Danmark Nu præsenteres de revolutionerende skønhedsprodukter fra Medik8 også i Danmark. Medik8 er en engelsk hudplejeserie, som er udviklet af dermatologer, og målet er at skabe produkter, der går ind og virker på specifikke områder. Medik8 har allerede slået sit navn fast ude i verden, både hos Holly­ wood stjerner, men også hos den almindelige befolkning, og nu er turen så kommet til Danmark. Der findes lige nu fire serier, som virker på hver deres måde: • Injection Free som opstrammer og udvisker fine linier og rynker uden brug af sprøjter eller kirurgi. • Solutions som specielt behandler problemområder som åresprængninger, indgroede hår, opstramning af hals og bryst mm. • Firewall, der beskytter og udfylder de frie radikaler, så huden genopbygges og forbedres. • Daily, som er produkter til daglig brug, som renser, beskytter, fugter osv. I Danmark repræsenteres Medik8 af C-PR, tlf. 21 70 88 17, og du kan således læse mere om Medik8 på Hairmagazine.dk eller på deres egen hjemmeside www.medik8.com. 14 > ShortCuts

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 98 18 60 66 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Stouby/Vejle - Borgergade 8 - 7140 Stouby - 75 89 78 76 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


En

krisesikker

salon! Tekst > Michael Lane Foto > Claus Peuckert

Michael Lane giver seks gode råd til, hvordan man kan krisesikre sin salon, så man kommer igennem – måske endda styrket ud – på den anden side af den finansielle krise.

Jeg vil gerne indlede min første artikel i 2009 med at ønske alle et godt og udbytterigt nytår! Og det er også temaet for min artikel.Vi befinder os nu i et økonomisk hårdere klima, end tilfældet har været i mange år. Men i stedet for at kalde det krise, ser jeg det som en MULIGHED for at have det SJOVERE og for at skabe endnu mere SUCCES! Enhver kunde har forventninger til sit besøg i din salon. Det er en oplevelse, som hun eller han ønsker at nyde, og som du vil have dem til at huske! Det handler om at skabe WOW–faktoren. At opnå den hver eneste dag er en stor udfordring, men indsatsen betaler sig tilbage mange gange.

Her er seks skridt til, hvordan man kan arbejde med de udfordringer, man som salonindehaver kom­ mer til at stå overfor i 2009. Seks råd, der kan være med til at skabe din egen kriseklare salon! Aldrig har der været en tid, hvor det at arbejde med branchen frem for blot at arbejde i branchen har haft større vigtighed! En krisesikker salon! < 17


It´s OSIS star time

Analyser resultaterne og sæt et mål for væksten f.eks. 10 pct. på nogle områder i salonen, som eksempelvis behandlinger. Her kunne det i øvrigt sagtens være tættere på 20 pct.! Andre ting, man skal være opmærksom på, er forandringer i basisomkostningerne, personale­ omkostninger, marketingplan, den lokale arbejdsløshedssituation og de demografiske mønstre med videre.

1. skridt: En gennemgang af virksomheden. Foretag en fuldstændig gennemgang af din virksomhed. Gennem­ gangen skal indeholde følgende områder: • Finansielle mål • Marketing og annonceringsplaner • Plan for personaleuddannelse • Større kundeservice/ en plan for salonens daglige drift • Feedback/evalueringsplan At have kontrol over disse dele af din virksomhed er ESSENTIELT for at have SUCCES. Mange vil sikkert tænke, hvordan og hvornår skal jeg gøre alt det?! Planlægning og hjælp er det enkle svar! Book dig ud en dag og foretag din gennemgang samt kontakt professionelle som revisoren, for­ retningsrådgiveren eller en god salonkonsulent, der kan hjælpe med ekspertrådene.

Din revisor vil kunne konstruere en ”Excel”-model til dig, som giver dig mulighed for at afprøve forskellige vækstniveauer og derigennem se, hvilken effekt de har på din forretning. Når du har dine målsæt­ ninger på plads, er det meget vigtigt, at dele dem med dit personale. De har brug for at vide, hvad du FORVENTER! 3. skridt: Marketing & annonceringsplan. Alle succesfulde virksomheder investerer i promotion for at drive deres forretninger succesfuldt. Det gælder også frisørfaget. En enkel men original, sæsonopdelt plan er en super god måde at komme i gang på.Vinter, forår, sommer og efterårspromotions fungerer super, hvis de er planlagt rigtigt, og hvis de tilbyder forbrugeren noget ekstra for pengene.

OSIS STYLING STARS - time to look different

Her er fem eksempler: Vinterloyalitets promotion – januar/februar. Bestil to klipninger og føntørringer og få en farve­genopfriskning med i prisen. Forårs Re-Style promotion – marts/april. Bestil en re-styling og få et produkt med i prisen.

2. skridt: Finansielle mål. Finansielle mål er virksomhedens grundpille, og det er derfor meget vigtigt at sætte sig forventninger og mål. Hvor meget skal der tjenes på farve, hvor meget skal der tjenes på behandlinger, på klipninger og på salg af produkter. Det skal alt sammen skrives ned, planlægges og overvåges på en ugentlig basis, så du ved præcis, hvor du er i forhold til dine forventninger. Dermed får du også mulighed for at tage positiv action hurtigere, hvis salonen ikke lever op til målsætningerne – og for at øge aktiviteten, hvis du er foran!

Efterårs rød farve promotion - oktober. Bestil en efterårs rød farve behandling og få en hjemmebehandling til rødt hår med i prisen.

Al finansiel planlægning og målsætning kræver et startpunkt eller et referencepunkt, og den bedste reference er, hvad der skete sidste år!

Tal med din produktleverandør eller brug en salonkonsulent, der kan hjælpe dig med at planlægge og lancere disse promotionevents.

Summer Highlights promotion- maj/juni. Bestil highlights og få et solbeskyttelsesprodukt med i prisen. Efterårsbehandling/Hair Repair promotion - september. Bestil en behandling/hair repair og få en shampoo med i prisen.

the art of contradiction.

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 • info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk 18 > En krisesikker salon!


MICHAEL LANE

Michael Lane tæller blandt Skandinaviens mest innovative og succesfulde salon- og forretningskonsulenter, og han har 15 års erfaring inden for professionelle saloner og produktsalg. Michael Lane’s passionerede, erklærede mål er, at hjælpe professionelle frisører med at tjene flere penge!

tion på: Kontakt Michael Lane for mere informa om ltd.c mlane@retailconsultants irmagazine.dk – eller på ekspertpanelet på www.ha

Du og dine medarbejdere er virksomhedens største værdier. Sørg for at holde jer up-to-date, og at udvikle jer som frisører. Det er en meget vigtig del af din succes!

når du har besluttet dig for det, skriv det ned – fra A til z! Det er din ”salon­filosofi”. En guideline til, hvordan din salon skal køre i det daglige. Del din salonfilosofi med dine medarbejdere. De skal forstå, hvad det er, du vil have. Dine medarbejdere skal gå ind for filosofien, og det er din opgave at lære dem, hvordan de skal formidle filosofien i forhold til kunderne. Du er i din gode ret til at forvente deres samar­ bejdsvilje. Du betaler dem, og det er deres job!

Det var den økonomiske besparelse, der fik os til at skifte, men selve farve­ resultaterne har næsten været endnu bedre Hans ReinHoldt, Reinholdt intercoiffure Rødovre, 6 ansatte

Med alt det på plads, er det blot et spørgsmål om øvelse, øvelse og endnu mere øvelse. 4. SKRIDT: PLAN FOR PERSONALEUDDANNELSE. Du og dine medarbejdere er virksomhedens største værdier. At holde jer up­to­date, og at udvikle jer som frisører er en meget vigtig del af din succes! Evaluer dit og dine medarbejderes behov for efteruddannelse to gange om året, i f.eks. januar og juli, og vælg og invester i træning og kurser i eller uden for salonen i løbet af forårets og efterårets uddannelsesperioder. uddannelsesudvalget i dag er meget stort, og priserne varierer voldsomt! Find frem til, hvad venner og kollegaer, du stoler på, har prøvet, og få deres tilbagemeldinger før du foretager dine egne valg. Se bl.a. et stort udvalg af kurser på www.hairmagazine.dk. 5. SKRIDT: KUNDESERVICE OG EN PLAN FOR SALONENS DAGLIGE DRIFT. For mig er dette punkt det aller vigtigste i bestræbelserne på at føre din virksomhed godt ind i 2009! Enhver kunde har FOrvEnTninGEr til sit besøg i din salon. Det er en OPLEvELSE... som hun eller han ønsker at nYDE, og som du vil have dem til at HuSKE! Det handler om at skabe WOW –faktoren. Det, der gør din salon anderledes, og som i sidste ende gør, at kunderne kommer tilbage. At opnå det hver eneste dag er en stor udfordring, men indsatsen betaler sig tilbage mange gange. Kun få saloner opnår WOW­faktoren uden en positiv ledelse, en ”salon­filosofi”, et styreværktøj og en stor investering i tid samt i hjælp fra en konsulent. Her er de grundlæggende regler for, hvad der er behov for, for at det skal fungere. Det er din virksomhed, så du kan bestemme, hvilken oplevelse, du vil have, dine kunder skal have! 20 > En krisesikker salon!

6. SKRIDT: FEEDbACK & EVALUERINGSPLAN. Efter at have brugt masser af tid og ikke mindst energi på skridtene 1­5, ville det være en skam ikke at følge op på, hvor succesfuld du er blevet i såvel dine kunders som i dine medarbejderes øjne. reelle tilbagemeldinger fra kunderne er meget værdifulde, og bruges de rigtigt, kan de hjælpe dig til at forbedre den måde, du driver din salon på! Et enkelt svar­kort med ikke mere end fem spørgsmål er mere end nok til at hjælpe dig til at få de informationer, du behøver. når du har samlet de ønskede informationer (tre gange om året), er det yderst vigtigt at bruge svarene effektivt – og både de positive og de negative svar kan bruges til din fordel. En tilfreds medarbejderstab skaber en god atmosfære i salonen, og det er min erfaring, at de filosofier, der byder at man giver og tager, at man skaber personlig udvikling, retfærdighed og vigtigst af alt: værdsætter sine medarbejdere, alle er ingredienser, der er behov for, i bestræbelserne på at opnå et veltilfreds team. Løbende (2­3 gange om året) og personlige evalueringer er meget vigtige. De giver både dig og dine medarbejdere mulighed for at dele både det gode og det dårlige fra begges sider. Med jævne mellemrum (en gang om ugen) holdes korte “team­ møder”. De er super for motivationen, de sørger for at alle ved, hvad der foregår, og de er med til at skabe den “holdånd”, der er så vigtig. KONKLUSION Alle de ovenstående skridt er afprøvede og testede, og de vil hjælpe dig med at skabe en krisesikker salon, når vi møder udfordringerne i det nye økonomiske klima. Held og lykke! ■

www.salonsupport.dk Telefon 3616 1609


Tekst > Pia Finne Foto > Kai Sairanen og Pia Finne m.fl.

Pia Maria Nielsen fra Wellness Trend of Hair med sin pris og i selskab med modellen Michella Munk.

Wella Trend Vision 2009:

Passionerede professionelle Wellas Trend Vision for 2009 blev i november præsenteret ved et storslået show i Lissabon i Portugal. Samtidig introducerede man to nye kreative direktører, stylist Eugene Souleiman og farveekspert Josh Wood og lancerede dermed en ny æra for Wella, ”Passionate Professional” med såvel en ny brandvision som en ny produktlinje. ”Skal man forblive blandt de førende i vores branche, kræver det konstant udvikling. På lang sigt fastholder vi således fokus på dem, der er passionerede omkring hår, og ved at forblive tro mod vores mangeårige arv, sikrer vi en fortsat succes for Wella Professionals”. Det fastslog Wella Professionals adm. direktør Gabi Schupp, da Wella Professionals i november præsenterede deres Trend Vision 2009 samt ”Passionate Professional”, der markerer en ny æra for Wella med to nye Global Creative Managers, den internationalt kendte Eugene Souleiman på stylistsiden og den lige så verdenskendte farveekspert Josh Wood. ”Dette er begyndelsen på en meget spændende tid for Wella Profes­ sionals, og meget mere følger i takt med at vi bevæger os videre på en rejse, der tager vores forretning og vore kunder til et helt nyt niveau”, lyder det fra Gabi Schupp. Noget helt nyt i forbindelse med Wellas Trend Vision er, at man også præsenterer en ”personalized” trend. Det vil sige, man tager trenden og gør den relevant – men andre ord bringer haute couturen ud i salonerne. ”I krisetider skal brands være innovative for at adskille sig. Det handler om en kombination af kreativ intuition, markedsanalyse og ekspertise”, lyder det fra Gabi Schupp. Således fortæller hun, at man arbejder med trenden frem i tiden på lang sigt – 3-5 år frem, på halvlang sigt – 18-24 måneder frem og på kort sigt – 3-9 måneder frem i tiden. 22 > Passionerede professionelle

Pia Maria Nielsen i færd med at lægge sidste hånd på sin frisure til Wella Trend Vision Color Award.

Wella Professional præsenterede fire trends: Intersexion, der skubber til grænserne for forførelse. Stilen udfordrer de sociale stereotyper og antyder en ny æra hvor det handler om at forstå seksualiteten. Det gælder ”New Age”-glam, hvor den masku­ line og den feminine verden tørner sammen – ikke for at skabe et androgynt look, men nye, uforudsigelige afarter. På hårfronten handler det om at kombinere stilene. Glat og frizzy, rundt og firkantet. Stilen skal understrege en attitude, en kontrast mellem den runde og den kantede klipning, cool farver og et skin­ nende finish. Farverne: • Mørk/lys • Farveblokke • Sorte og brune • Lilla /mørke blå Formerne og klipningerne: • 80/20 – 80 % feminint/20 % maskulint • Rundt og formantet • Skinnende/mat • Glat/frizzy Virtual Life befinder sig i grænselandet mellem den virkelige verden og fantasien. Vi har fået en frihed til at skabe vores egen virkelighed.

Sølvvinder i Wella Trend Vision Color Award blev Pia Maria Nielsen fra Wellness Trend of hair som ses yderst til højre.


Intersexion

De-Lush

På frisuresiden handler det om sensuelle kurver og feminine bølger. Store dimensioner og i det hele taget overdådighed.

Utopia

Farverne: • Varme • Rige farver – gyldne, brune kobbernuancer Den interaktive generation er utålmodig, kreativ og ved magten. Virtual Life er den yngste af tendenserne, og således handler det om at sende stærke signaler. Farverne: • De er baseret på en naturlig base med stærke og klare farver. Formen og klipningen: • Den er baseret på fleksible klipninger, og ”larger than life”-princippet. Utopia er en fremtidsrettet trend, der fremkalder en blidere verden fyldt med følelse. Alt er nyt, klart og inspirerende, pastel nuancer ses med en blid, varm base. Den nye pastelblonde er den reneste af alle blonde looks understreget af luftige klipninger. Farverne: • Cool blonde • En pastelagtig tilgang til lys Formerne og klipningerne: • Korte, • Definerede • Rene • Futuristiske De-Lush. Overdådighed er en tilstand. En moden, fyldig og selvsikker tilgang til livet. De-Lush er adgangsdøren til dén attitude. Det handler om at acceptere dem, der tør. Den naturlige krop i al sin pragt. 24 > Passionerede professionelle

Formerne og klipningerne: • Fulde • Intensive • Voluminøse kurver og bølger Wella Trend Vision Awards I konkurrencen, der blev afviklet i forbindelse med Wella Trend Vision 2009, vandt Pia Nielsen fra Wellness Trend of Hair i Odense 2. præmien i Trend Vision Award i den nye ”Color Award”kategori. Således blev ”Young Talent” vinderne: • Gold: Japan - Fumiaki Sato from CUT ž S • Silver: Hungary - Péter Batki from UNIQUE STÚDIÓ • Bronze: Australia - Stephanie Bellairs-Fleay, Head Graffiti Hair & Beauty Color vinderne: • Gold: United Kingdom - D'nae Udall from Hob Salons, Camden • Silver: Denmark - Pia Maria Nielsen fra Wellness Trend of hair • Bronze:Taiwan - Hung Chia Wei from Hair Culture Taiwan Hele 25 deltog I konkurrencen i Farve-kategorien, mens 56 deltog i konkurrencen for de unge talenter, og vinderne blev udvalgt af en jury bestående af nogle af verdens mest respekterede eksperter inden for frisørfaget nemlig Stephen Moody, Sassoon International Education Director; Catherine Rame, fra det globale trendbureau Carlin samt Wella Professionals Global Creative Directors, Eugene Souleiman (Care & Style) og Josh Wood (Color).

”Missing link” mellem hår og mode Wellas to nye, kreative direktører Eugene Souleiman og Josh Wood blev også anbragt i den ”varme” stol foran 120 pressefolk fra hele verden i forbindelse med ”Trend Vision 2009”. Begge herrerne rejser verden rundt i forbindelse med store shows, fotoshoots for verdenskendte magasiner og meget mere, og som Eugene Souleiman udtrykker det, ser han sig selv som ”missing link” mellem hår og mode. ”Det er meget vigtigt at signalere, at frisørbranchen bevæger sig i en ny retning.Vi står foran en ny æra, og det er vigtigt, at Wella såvel inspirerer som uddanner frisørerne i produkterne”, mener de to, Josh Wood og Eugene Souleiman. De ser begge ansættelsen som kreative direktører i Wella som en mulighed for at give noget af det tilbage til branchen, som branchen har givet dem – med Wella som platform. ”Og der er slet ingen tvivl om, at vi vil inspirere fremtiden, og fremtiden vil inspirere os”, under­ streger de ■

Virtual Life


Tekst > Pia Finne Foto > L’Oreal Proffesionnel

Gør lærredet klart

L’Oréal proffesionnel har netop lanceret den eksklusive serie Shu Uemura, der er skabt i samarbejde med – og navngivet efter – den japanske kunster inden for moderne skønhed. Manden, der ophøjede skønhed til en kunstform, Shu Uemura.

Igennem de seneste 30 år har Shu Uemura opbygget et internationalt brand, synonymt med professionel præcision, kunstnerisk udtryk, renhed og kvalitet. Han er manden, der gjorde skønhed til en kunst­ form ved at tage en ny og revolutionerende vej og gøre make-up til noget populært, og hans store passion for skønhed har således gjort, at han igennem årene har gjort det til sin livsopgave at hjælpe kvinder med at få det smukkeste frem i alle dimensioner. ”I Danmark er der en stigende interesse for at kunne tilbyde sine kunder en anderledes service. De rejser meget, og oplever i det hele taget meget mere luksus end tidligere. Med lanceringen af Shu Uemura-serien i Danmark, kan vi nu tilbyde det allerbedste i en super eksklusiv hårplejeserie”, fortæller Nathalie Brogaard Jensen fra L’Oreal Proffesionnel. 28 > Gør lærredet klart

Men ikke nok med det: I de fem Shu Uemura atelierer, der er eller er ved at blive etableret hos Bomholt Intercoiffure i København, hos Stuhr i Hellerup og i København, hos Maria S i Ålborg samt hos Per Intercoiffure i Århus skabes der en ultimativ oplevelse for kunden. Tankerne bag den japanske te-ceremoni overføres til en hårpleje­ ceremoni - en æstetisk ceremoni, hvor kunden får massage, hvor der kræses om kunden på alle områder, og hvor frisøren ikke blot er ekspert i hår men ekspert i skønhed. Derfor skal de frisører, der skal arbejde med Shu Uemura igennem et uddannelsesprogram, der dels indvier dem i ceremonierne, og dels giver dem information om produkterne – ikke mindst om, hvad der adskiller dem fra andre mærker.

Mr. Shu Uemura

ser hårpleje som

en kunstform.

Gør lærredet klart < 29


new styling – svanemærket fordi vi tænker på dig

”Muroto Volume til fint hår.

”Silk Bloom” til ødelagt hår.

”I princippet er den behandling, kunderne får i en Shu Uemura-salon at sammenligne med en hudpleje- og skønhedsbehandling”, fortæller Nathalie Brogaard Jensen. Om Shu Uemura Shu Uemura debuterede som make-up artist i Hollywood i 1958, og igennem årene har han hjulpet mange store skuespillere som bl.a. Audrey Hepburn og Frank Sinatra med at finde magien i make-up’en og med at findes deres specielle udtryk. I 1965 vendte han tilbage til Japan for at lære japanske kvinder at bruge make-up, og i 1967 åbnede Shu Uemura sin første forretning i Japan. Siden – i 1986 - åbnede han endnu en forretning i Paris. Sjældne naturlige ingredienser Skønhed er en kunst for mr. Shu Uemura. På make-up siden og når det gælder håret. For tingene hænger sammen, er Shu Uemuras klare holdning. Derfor indeholder den nye serie af hårplejeprodukter sjældne, naturlige ingredienser, der i samspil med intens forskning skaber det ultimative, kunstneriske skønhedsudtryk – og giver den bedste pleje til såvel hovedbund som hår. Shu Uemura forener således østens renhed og minimalisme med vestens glamour i sine bestræbelser på at ”gøre lærredet klart” – at skabe et sundt, smukt hår i en perfekt balance mellem struktur, form og glansfuldhed. Der arbejdes med fire linjer, der alle indeholder essentielle olier. Det gælder ”Full Shimmer” til farvebehandlet hår, ”MoistureVelvet” til tørt hår, ”Silk Bloom” til ødelagt hår og ”Muroto Volume” til fint hår. Alle serierne indeholder en shampoo, en conditioner og en kur. 30 > Gør lærredet klart

”Moisture Velvet” til tørt hår.

Full Shimmer” til farvebehandlet hår.

”Full Shimmer” til farvet hår indeholder muskrose olie, der er kendt for at give håret glans, den er rig på fedtsyrer og vitamin A, og den har en beskyttende effekt. • Giver liv til farvet hår • Giver optimal glans fra rod til spids • Beskytter farvet hår ”Moisture Velvet” giver fugtighed til tørt hår med kamelia-olie. Kamelia-olie har traditionelt været brugt af Geishaerne til at glatte og blødgøre håret. Kamelia olie er en af de hurtigst absoberende olier, giver fugt og glatter hårfiberen samt beskytter mod udtørring. • Giver tørt hår fugt • Skaber en fløjlsagtig hårstruktur • Giver glans ”Silk Bloom” genopbygger ødelagt hår med arganolie.Argan træerne vok­ ser i meget uvejsomme områder af verden, og de producerer en meget eftertragtet olie, der er kendt for sine genopbyggende egenskaber. • Hjælper med at genopbygge hårfiberens struktur • Giver fylde til fiberen • God glans Muroto Volume til fint hår med dybhavsvand, toner fiberen og giver en letvægtsbalsam. Mr. Shu Uemura var i øvrigt den første, der fandt på at bruge dybhavsvand i kosmetik i 1998. Det ekstremt rene vand stammer fra Grønlands Gletchere og hentes 320 meter under havoverfladen ud for Murotokysten i Japan. Dybhavsvand rummer mere end 60 havmineraler. • Håret tones • Skaber en letvægtsbalsam • Stor glans

TLF. 97 22 33 44

...if you care for your hair!


Poul Meineche Hansen vandt årets frisørawards ærespris 2008. L’Oréal Professionnel ønsker mange gange tillykke med den flotte og velfortjente pris. Poul M. driver i dag 14 saloner, og har mere end 100 ansatte, og det er bl.a. hans engagement og nærhed med sine medarbejdere, der var grundlaget for at det netop var Poul der vandt prisen i år. Når jeg vælger leverandør til mine saloner, vælger jeg mere end blot en produktleverandør. Jeg vælger en samarbejdspartner. Det er vigtigt for mig, med så stor en virksomhed, som den jeg driver, at have en professionel sparring på alle mine forretningsområder. Det gør at vi som salon kan tilbyde vores kunder den bedste service og de bedste produkter. Med L’Oréal Professionnel som samarbejdspartner har jeg adgang til branchens bedste uddannelse, fantastiske produkter og markedsføringsmaterialer.

Poul M Randers, Silkeborg, Ikast, Ålborg, Herning, Viborg, Horsens

Dream. Excel. Succeed… Together. L’Oréal Professionnel arbejder målrettet på at skabe mere vækst for vores samarbejdssaloner end resten af markedet. Kontakt: 43 24 64 84


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

Eksperterne hjælper Hair magazines læsere Hair magazine har som noget helt nyt sammensat et team af eksperter, der fremover kan hjælpe frisørerne med alt fra spørgsmål omkring produkter til rekonstruktion af virksomheder med økonomiske problemer, effektive salgsteknikker og optimering af forretningen.

Seks eksperter inden for vidt forskellige områder har indvilliget i at være en del af et team, der fremover skal hjælpe frisørerne med at få svar på de mange spørgsmål, der uvilkårligt dukker op i forbindelse med driften af en virksomhed. ”Ikke mindst i denne tid med lavkonjunkturer og finansiel krise, er det vigtigt at drive sin forretning optimalt på alle fronter”, fastslår Line Holm Hansen, projektleder hos Freeminds, der står bag Hair Magazine. Og hun ser det som Hair Magazines klare opgave at hjælpe frisørerne til at få den helt rigtige rådgivning fra mennesker, der er eksperter på hver deres felt. ”Vi er utroligt glade for, at netop de eksperter, der nu sidder i vores ekspertpanel har valgt at stille deres 34 > Eksperterne hjælper Hairmagazines læsere

Her ses det nye ekspertpanel fra Hairmagazine.dk*

viden og tid til rådighed for Hair Magazines læsere, for jeg er sikker på, at den konstellation af viden, giver frisørerne de bedst tænkelige mulig­ heder for at optimere deres forretning”, fastslår Line Holm Hansen. Spørgsmålene til Hair Magazines team af eksperter skal stilles via hjemmesiden www.hairmagazine.dk, og svarene gives ligeledes på hjemmesiden. ”Vi har talt om de forskellige muligheder, der er. Men vi lever i en moderne tid, og derfor har vi valgt at bruge nutidens hurtige kom­ munikationsform til netop spørgsmål og svar fra eksperterne. Det er brugervenligt og relevant”, lyder det fra Line Holm Hansen. *Efter artiklens færdiggørelse, har Jørn Lund og Karin Astrup måttet trække sig fra ekspertpanelet af forskellige årsager.


PRODUKTEKSPERTERNE

• Martin Justesen rådgiver frisørmestre og ansatte om deres ansættelsesforhold og rettigheder i forhold til hinanden som arbejdsgiver/ ansat, f.eks. med hensyn til opsigelse, bortvisning og løn/feriepenge. Derudover er Martin Justesen specialist i lejeret og rådgiver i forbind­ else med overtagelse af lokaler og indgåelse af lejekontrakter, samt ved opstart eller salg af forretning.

discover more at www.z-one.it

art&concept > z.one creative team photo: Fulvio Maiani

Ekspertpanelet består således af:

innovation quality dynamism energy design impact people

bRANCHEEKSPERTEN

Henrik borg Kristensen og Anne­Dorte Mathiesen, chefkonsulenter i brancheforeningen SPT. • Henrik Borg Kristensen er ekspert når det gælder kosmetik og ingredienser i frisørprodukter lige fra konserveringsmidler som parabener til parfume, men kan også svare på spørgsmål om økologi, kosmetikreglerne og meget andet. Det kan være svært for en frisør at holde styr på de mange forskellige indholdsstoffer og vanskeligt at finde svar, når kunderne spørger. • Anne-Dorte Mathiesen er ekspert. når det gælder kosmetik og ingredienser i frisørprodukter lige fra konserveringsmidler som parabener til parfume, men kan også svare på spørgsmål om økologi, kosmetikreglerne og meget andet. Det kan være svært for en frisør at holde styr på de mange forskellige indholdsstoffer og vanskeligt at finde svar, når kunderne spørger.

ADVOKATERNE

J. bertel rasmussen og Martin Justesen, bertel rasmussen Advokater • J. Bertel Rasmussen er medejer af Bertel Rasmussen Advokater, som han startede i 2004. Hans ekspertiseområder er bl.a. virksomheds­ former - anpartsselskab, aktieselskab, I/S, produktansvarsspørgsmål og rekonstruktion af virksomheder med økonomiske problemer, management­buy­out og rådgivning om retssager generelt eller do­ kumentudarbejdelse – dvs. købekontrakter eller skødeberigtigelser.

36 > Eksperterne hjælper Hair Magazines læsere

Søren unmack, Frisør og sælger. Forfatter til bogen ”Sælg bedre” • Søren Unmack har arbejdet med frisørbranchen hele sit liv. Som frisør og som sælger af Carmen Curler. i dag har han ud over at være forfatter, egen salon i Tåstrup. Og som han siger ”Det handler ikke kun om at sælge produkter og behandlinger, for før du kan gøre dette skal du kunne sælge dig selv. Salg er service og man sælger det folk har brug for. Søren kan rådgive i alt, hvad der handler om at sælge dig selv og din salon bedre og dermed forøge din fortjeneste”.

KONSULENTEN

z.one concept™, et af de hurtigst voksende firmaer inden for frisører verden, er nu i Danmark. Alle vores produkter er lavet med et højt indhold af naturlige ingredienser, og med respekt for miljøet. Michael Lane, konsulent

z.one concept™, vejen til succes for frisører verden over.

• Michael Lane arbejder med indehavere af saloner og deres medarbejdere på konsulentbasis. Første skridt er at foretage en analyse af virksomheden. Det gøres typisk ved at benytte en SWOT analyse, hvilket vil sige (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats). Det gøres gratis. Hvis indehaveren af salonen vil fortsætte, laves en strategiplan, der omfatter de behov, der er i salonen.

/ the ultimate beauty

Forhandler midt, syd Jylland og fyn

Tlf. 22 98 78 88

Vandmanden 10 K _ 9200 Aalborg SV _ Tlf. 42 13 81 80 _ www.z-oneconcept.dk


DET MENER EKSPERTERNE For at få et endnu bedre billede af, hvad eksperterne kan hjælpe frisørerne med, har Hair Magazine taget en lille snak med hver af dem. vi har spurgt dem, hvordan de arbejder med frisørbranchen?, hvad de kan hjælpe frisørerne med?, Hvordan de ser frisørbranchen nu og i fremtiden?, og hvad de mener, frisørerne kan blive bedre til i fremtiden? PRODUKTEKSPERTERNE: Henrik borg Kristensen er 30 år, han er uddannet cand.tech.soc i 2005, med fokus på kemikalielovgivning, miljø og sundhed, og blev ansat i SPT i 2003 og har siden 2008 været chefkonsulent.

ADVOKATERNE: Martin Justesen er født i 1980 og uddannet fra århus universitet i 2005. ”Jeg har et godt kendskab til frisørbranchen og de udfordringer som branchens virksomheder møder. Jeg er selv født ind i branchen, og har praktisk talt fået branchen ind med "modermælken", da min egen mor gennem knap 22 år har været selvstændig frisørmester”, fortæller Martin Justesen, der siden 2006 har været ansat hos advokat J. bertel rasmussen.

Anne­Dorte Mathiesen, er 40 år, og er uddannet cand. brom i 1992. Hun har i flere år arbejdet med ingredienser til fødevarer og kosmetik og i brancheforeninger under Dansk industri, og har været ansat i SPT siden 2001 som chefkonsulent på kosmetikområdet.

J. bertel rasmussen har møderet for Landsret og møderet for Højesteret. i 1996 blev han udnævnt af Justitsministeren som auto­ riseret bobestyrer i forbindelse med behandling af dødsboer. Han har under vist i erhvervsret på Svendborg Erhvervsskole siden 1980, samt på Erhvervs Akademiet i Svendborg. Kurser og foredrag holder han også, ligesom han sidder i godt 20 bestyrelser inden for en række brancher. På spørgsmålet om, hvad de som advokater kan hjælpe frisørerne med, er svaret klart:

For lige at få lagt fast, hvad SPT egentlig er, forklarer de to: ”SPT varetager kosmetikbranchens erhvervs­ og samfundspolitiske inte­ resser. Foreningen arbejder aktivt med en række miljø­ og sundheds­ politiske spørgsmål, ligesom der arbejdes med at etablere og udbygge forbindelser med relevante nationale og internationale institutioner og organisationer.

”Der er en række områder, hvor vi har vores ekspertise. Det gælder bl.a. virksomhedsformer, skal man registreres som et anpartsselskab, et aktieselskab, et I/S eller skal man eje salon som personligt ejet. Produktansvarsspørgsmål er et andet område, samt navnespørgsmål ­ hvad må virksomheden hedde, og hvordan beskytter man sit navn. Er der mangler ved frisørbehandlingen, og kunden klager, kan vi også

REVOLUTIONERENDE FØNTØRRING MED SAHIRA Nyhed! Komplet føntørrer sortiment fra Wella Professionals.

Jeg er SelV Født ind i BrancHen, og Har praktiSk talt Fået BrancHen ind Med ModerMælken

SPT har næsten 100 medlemsvirksomheder. Frisører kan ikke være medlem af brancheforeningen SPT, men vi samarbejder bl.a. med Danmarks Frisørmesterforening om forskellige tiltag. Et samarbejde, der bl.a. er udmundet i en kampagne med titlen ”Er du blomsterhand­ ler eller frisør?” om frisørernes mange muligheder for at øge salget af produkter ud af salonen.

når det gælder de områder Henrik borg og Anne­Dorte Mathiesen kan hjælpe frisørerne på, lyder det: ”vi kan svare på (eller i hvert fald finde svar på) mange forskellige spørgsmål om kosmetik. vi kender Kosmetikbekendtgørelsen og Kosmetikdirektivet – og vi arbejder også med fremtidens Kosmetikforordning. Således kender vi mange ingredienser og har adgang til megen information om inCi­navne, funktioner, økologi, konservering, allergi osv.” Og Henrik borg og Anne­Dorte Mathiesen har nogle klare ønsker og håb for frisørbranchen. ”vort håb er, at frisørerne bliver bedre til at formidle deres viden om hår og ikke mindst om velegnede produkter til kunderne, mens de har dem i frisørstolen. Gør de det, kan de nem­ lig generere et produktsalg, der matcher kunden perfekt”. Samtidig er det også Henrik borg og Anne­Dorte Mathiesens ønske, at frisørerne spørger ind til og tjekker kundernes velbefindende. Har de allergi? Har de fået lavet en hennatatovering? Og at de tjekker om hovedbunden er rød og irriteret – fx. inden en farvebehandling udføres. ”Alt i alt håber vi, at frisørerne finder en ære i at gøre arbejdet efter forskrifterne. At de ikke glemmer, hvad de har lært på frisør­ skolen”, lyder det fra Henrik borg og Anne­Dorte Mathiesen. 38 > Eksperterne hjælper Hair Magazines læsere

rådgive, ligesom vi arbejder en del med insolvens, og dermed med re­ konstruktion af virksomheder med økonomiske problemer. Manage­ ment buy out enten til andre eller til et andet selskab beskæftiger vi os også med. Det vil sige den overskudsgivende del af en virksomhed søges videreført i andet juridisk regi. Ansættelsesspørgsmål, er et andet område og f.eks. spørgsmål i for­ bindelse med lejekontrakter samt rådgivning om retssager generelt eller dokumentudarbejdelse som f.eks. købekontrakter eller skøde­ berigtigelser”, lyder det fra J. bertel rasmussen og Martin Justesen. Et af de vigtige indsats­ og arbejdsområder er i disse ”krisetider” den positive rekonstruktion af virksomheder. ”Det gælder såvel juridisk som økonomisk”, lyder det fra J. bertel rasmussen, der ser frisør­ branchen som en branche, hvor meget er afhængigt af at de personer, der arbejder i virksomheden laver omsætningen. ”Det handler måske om at tilpasse personalet i en tid, hvor kunderne vælger at gå til frisøren lidt færre gange om året end ellers, eller det kan handle om at være hård og brutal og få sagt sit lejemål op i tide, fordi der ofte er lange opsigelsesvarsler og leasingvarsler på lejemål, biler med videre”, fastslår J. bertel rasmussen, og han forklarer, at der arbejdes med en negativ og en positiv insolvens. Positiv insolvens handler om at rekonstruere virksomheden, så den kan overleve, negativ insolvens handler om afvikling. i det hele taget skal man – ikke mindst nu ­ være på forkant. ”Man skal lave en forretningsplan, der omfatter de fremtidige planer. Det viser f.eks. banken, at virksomheden er sund, og dermed er det også lettere at få deres hjælp”.

Nu lancerer Wella Professionals et komplet sortiment af føntørrere. Sahira Power er en ny, unik føntørrer, der er designet til professionelt brug. Sahira Power er føntørreren til dig, som søger en høj ydeevne, en kraftfuld føntørring og et fleksibelt værktøj. Sahira Light er til dig, som ønsker at arbejde med en let og støjsvag føntørrer. Sahira Anti Static er føntørreren til dig, som ønsker det bedste kompromis mellem kapacitet og vægt. Du er velkommen til at besøge www.wella.dk for at få flere oplysninger om Sahira.


På spørgsmålet om, hvad advokaterne mener, frisørerne skal gøre i fremtiden, lyder det: ”Som alle mindre og mellemstore virksomheder skal de være dygtige til hele tiden at skære virksomheden til. Det hand­ ler om ind imellem at sætte sig op i helikopteren og se sin forretning fra et lidt andet perspektiv. Kører vi i den rigtige retning, hvordan opfatter vore kunder os, hvordan føler de sig, når de træder ind ad døren?”.

blot hver anden kunde, har man på samme tid tjent 15 klipninger! Og det er da værd at tage med”.

Et problem, som Martin Justesen ofte ser i frisørbranchen er, at langt de fleste frisører driver virksomhed fra lejede lokaler, men ofte mang­ ler de kendskab til deres rettigheder som lejere.

De salgsparametre Søren unmack mener, frisørerne skal bruge er: • Tid - Kan det man skal sælge skaffe kunden mere tid, har man et stærkt argument. • Penge - Skaf folk penge. Enten en økonomisk besparelse, eller en økonomisk fortjeneste ved køb af et produkt, en idé eller andet. • Skønhed - Skønhed er en ting, vi alle ønsker. Og ét af frisørens stærkeste argumenter. Hvad gør produktet ved håret • Magelighed – Produktet er nemt at bruge

”Mange selvstændige har også oplevet at komme ud i problemer i forbindelse med ansættelse eller afskedigelse af medarbejdere. bl.a. set i lyset af de strenge krav, der stilles til ansættelseskontrakter i dag, og de alvorlige økonomiske konsekvenser, det har, hvis reglerne ikke overholdes, vil det være et af de emner der med fordel kan belyses for Hair Magazines læsere”, lyder det fra Martin Justesen, der har lovet at bidrage med nogle konkrete værktøjer, der kan hjælpe nye selvstændige til at komme godt fra start. bRANCHEEKSPERTEN: Søren unmack kom i frisørlære i 1955. indtil 1965 arbejdede han som frisør, indtil han så en stor udfordring i at være med til at starte Carmen Curler op i Danmark. Senere startede han også salget op i Tyskland og østrig, norge og Sverige. i 1967 åbnede han sin første frisørsalon i valby, og senere kom også vallensbæk og Tåstrup til. i dag

Hvorfor »ansætte« Admind til kr. 395,- pr. md.

®

Søren unmack laver salgskurser, der kan tilpasses de enkelte saloner. ”Det er en god investering, hvis man med et kursus på nogle timer kan lære at forøge sin fortjeneste væsentligt”.

kr. 595,- inkl. online booking

Fordi Admind: fastholder alle informationer vedr. aftaler, kunder, salg, varelager etc. ... også når Internettet er nede • dækker alle funktioner fra online booking til automatisk bogføring • er et komplet administrativt system, der hjælper dig til en bedre indtjening • konterer alle dagens kassetransaktioner, uden at du skal røre en finger • er så fantastisk nem at arbejde med •

KONSULENTEN: Michael Lane arbejder med indehavere af saloner og deres medarbejdere på konsulentbasis. når han får kontakt til en salon, er det første, han gør, at foretage en SWOT­analyse af virksomheden. Det vil sige Strengths,Weak­ nesses, Opportunities,Threats (styrker, svagheder, muligheder og trusler). ”Det gør jeg gratis. Hvis så indehaveren af salonen vil fortsætte, laver jeg en strategiplan, der omfatter de behov, der er i salonen og afhængigt af, hvor meget tid, der skal bruges, bliver vi enige om en pris. Spørger man Michael Lane, hvad han mener, han kan hjælpe frisørerne med, lyder det: ”Jeg kan tilbyde dem forskellige niveauer af information, alt efter behov. i

Mange SelVStændige Har opleVet at koMMe Ud i proBleMer i ForBindelSe Med anSættelSe eller aFSkedigelSe aF MedarBeJdere.

driver han salon i Tåstrup samtidig med at han holder foredrag og kurser for frisører med overskriften ”Tjen flere penge”. Søren unmack er også forfatter til bogen ”Sælg bedre”, og det er netop fif til et bedre salg og fif til, hvordan man kan tjene flere penge i salonen, som Søren unmack kan hjælpe Hair Magazines læsere med. ”Frisører er kreative mennesker, men de er generelt dårlige sælgere. Det handler meget om at give kunden følelsen af, at hun har brug for de produkter, man vil sælge. Mange synes, der er noget odiøst i at sælge, men som frisører er vi jo i den unikke situation, at vi har kunden fastholdt i lang tid, og at vi faktisk kan sælge hende noget, hun bliver glad for”, lyder det fra Søren unmack. Mange frisører føler, det er et problem at tale med kunderne. ”Selvfølgelig skal man undgå diskussioner og modsigelser, men brug hv­ordene: Hvor var du henne på ferie, hvordan var det, hvem var du sammen med o.s.v. Det er altid en god indgang”. når der kommer en ny ansat eller en ny elev i Søren unmacks frisørsalon, sørger han for at de klædes på til salg. Det gælder fra, hvordan man modtager kunden over at huske at smile til at skabe mersalg – sælge produkter. Han synes, salgstræningen mangler i de unge frisørers uddannelse, for som han forklarer, kan man faktisk ved at sælge halvandet produkt tjene det samme som på en klipning, der tager en halv time. ”Så har man 10 klipninger og sælger produkter til 40 > Eksperterne hjælper Hair Magazines læsere

Admind ApS

Tlf.: +45 7020 1876

www.admind.dk

det store hele fra A-Z i forbindelse med Shop i Shop/detail, kundeservice og kommunikationstræning,branding,marketing & promotion,forretnings­ planer, ledelse og drift af en salon, klippe­ og farveseminarer samt produkt­ valg”. Og når det gælder frisørbranchen i fremtiden, er han ikke i tvivl om, at frisørbranchen i 2009 vil stå overfor nye udfordringer i takt med at det økonomiske klima skifter.”Men som jeg ser det,er det en kæmpe mulighed! Jeg mener, at den professionelle salon i dag har stort potentiale, men at der er en akut mangel på professionel rådgivning og støtte for frisørerne i bestræbelserne på at leve op til deres fulde potentiale. når det gælder fremtiden er den største ændring af fokus i branchen, at vi fremover skal give kunderne en klart anderledes oplevelse. Mennesker, kommunikation og en ”Salon filosofi” er de næste større ting, der skal ske! De store leverandører er meget fokuserede på markedsandele, men de gør ikke så meget for den professionelle frisør på det menneskelige plan. Jeg forudser en stigning i antallet af mindre, selvstændige og innovative leverandører af produkter, der er indstillede på at give frisørerne en mere individuel og forbrugerrettet støtte. Min konsulentbistand handler om alt det!” Således mener han, at de kreative og tekniske standarder i Skandinavien er blandt de bedste i verden! ”Men, som ejeren af en af Danmarks største saloner engang sagde til mig, er klipning og farvning ikke nok i dag... vi skal kunne tilbyde mere! Og han har ret. Frisørfaget er følel­ sespræget og en wow­faktor branche. Det er her, fremtiden er!” ■

goGreen

Ingen parabener Certiserede organiske essentielle olier Ingen pesticider eller herbicider

Vil du høre mere, så ring på tlf. 5537 0076 DanHair ApS., Brydegårdsvej 8 D, Ørslev, 4760 Vordingborg, www.danhair.dk


DANMARKS

WWW

.FRISORLAND.DK

Frisørland.dk bygger på en vision om, i samarbejde med nye og eksisterende kunder, at skabe ultimative indretninger i frisørsaloner. Vores målsætning er at være i særklasse hele vejen fra inspiration, indretningsforslag, planlægning, levering til evt. montering med en gennemgående service på højt niveau. 5 showrooms danner rammen for eksklusivt inventar fra de absolut førende internationale designhuse og europæiske producenter. Frisørland.dk er en seriøs og professionel partner i alle typer opgaver inden for etablering og renovering af frisørsaloner i alle størrelser. Velkommen hos Frisørland.dk.

Tjek www.frisorland.dk

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 98 18 60 66 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Stouby/Vejle - Borgergade 8 - 7140 Stouby - 75 89 78 76 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


cutting Masser af farver, der på herlig vis understreger klipningerne og formerne i håret, er med i modebilledet. Fra de dybe røde nuancer til de super lyse toner. For alt er tilladt. Krøller spiller en rolle igen, og så ses der en del korthårsfrisurer, hvor der leges med pagelementet.

Sassoon

per

Toni & Guy

44 > Cutting edge – se flere frisurebilleder på hairmagazine.dk

Toni & Guy

Sassoon

Toni & Guy

Headache

Cutting edge – se flere frisurebilleder på hairmagazine.dk < 45


Toni & Guy

Jesper Buch

Toni & Guy

per

Headache

46 > Cutting edge – se flere frisurebilleder på hairmagazine.dk

Sassoon

Toni & Guy

per

Headache

per

Sassoon

Toni & Guy

Headache

Cutting edge – se flere frisurebilleder på hairmagazine.dk < 47


inventar

Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

Når bliver en proces

Jannes Klip i Skanderborg har fået helt nye rammer. Og med den nye indretning er Janne selv ”vokset”. Hun er blevet meget mere bevidst om sine egne værdier. Hun er så at sige modnet med salonen, og en stor del af æren for det, tilskriver hun Claus Trampedach fra Bella Vista. Han har på bedste vis formået at støtte og provokere, og frem for alt kommunikere, siger hun.

Jannes Klip i Skanderborg.

Intet er en tilfældighed i Jannes Klip i Skanderborg. Linjerne er enkle, og stilen er minimalistisk - men med et tvist. For det er Janne’s salon, og det fornægter sig ikke. Hun skaber atmosfæren og stemningen, indretningen skaber rammerne. Og mere end noget andet har sam­ arbejdet mellem Bella Vista, der står bag indretningen og Marianne Hansen været en proces – et samarbejde, der løbende har udviklet sig. Men også for Janne selv har ombygningen af salonen været en modningsproces, der ifølge hende selv har givet hende meget mere end blot en nyindrettet salon. Janne, som Marianne Hansen kaldes, købte salonen i Skanderborg for fire år siden. Den var mørk og nedslidt og havde et klientel, som Janne egentlig ikke var så interesseret i - og det skulle hurtigt vise sig, at 48 > Når indretningen bliver en proces

Janne glæder sig dagligt over, at hun har det bedste materiale at arbejde med, man kan have, nemlig mennesker. Og at indretningen nu også sender de signaler, hun ønsker, gør, at hun glæder sig hver eneste dag, når hun åbner salonen.

salonen ikke var helt så foranderlig, som Janne gerne ville have, den skulle være. Straks efter at Janne overtog salonen skete der således en markant omsætningsnedgang. ”Da jeg overtog salonen, var der ingen tidsbestilling. Det lavede jeg om på, og personalet blev skiftet ud. Jeg fornemmede hurtigt, at det faktisk var her, et af de helt store problemer lå. Der var bare ikke rart at være i salonen”, siger hun, og råder andre, der skal overtage en eksisterende salon til at bestille en tid og lade sig behandle som kunde, før man slår til. I dag er det Jannes frisørsalon, og omsætningen er oppe, hvor den skal være! Og hvor hun tidligere var flov og følte, hun skulle undskylde, når

der kom nye kunder – og endnu værre, kollegaer, på besøg, er hun i dag super stolt af sin forretning, og hun nyder det, hver eneste morgen, når hun sætter nøglen i låsen for at starte en ny dag. Samtidig har processen dog også fået hende til at indse, at hendes salon netop er en forretning, der skal drives effektivt og give et overskud. Faktisk går hun så langt som til at sige, at processen har været ekstremt meget værd. ”Bella Vista kalder det service. Men det er jo den slags, der ikke kan betales for penge”, lyder det fra Janne, der i dag føler sig meget mere selvsikker og bevidst om, hvordan hun vil drive sin forretning i frem­ tiden. ”Jeg har tjent hver en krone til ombygningen ved at knokle. Mine kunder er naturligvis salonens grundlag, og derfor føler jeg en stor glæde ved nu at kunne ”betale” dem tilbage. De fortjener at sidde i en ny salon”, forklarer Janne. Hun tilskriver en stor del af den nyindrettede salons succes, samar­ bejdet med ClausTrampedach fra BellaVista. ”Sjældent har jeg måttet argumentere så meget for min sag som i forhold til Janne”, fortæller

Salonen er holdt i stramme, rene linjer. Hvide vægge, sorte stole og et smukt gulv med stenmosaikmønster. Indretningen er enkel men funktionel, og Janne har klart sat sit feminine præg på salonen.

Claus Trampedach smilende, og også han er meget tilfreds med resultatet. Budgetoverskridelser har der stort set ikke været, med mindre argumenterne har været solide, og der har ikke været frit slag på alle hylder. ”Jeg har lejet lokalerne, og selv om jeg forventer at blive her i mange år frem, så er der grænser for, hvor meget jeg vil ofre”, fortæller Janne. ”Janne og jeg har talt meget sammen, for det var vigtigt for mig helt at forstå, hvad det var, Janne gerne ville have, før vi gik i gang”, forklarer Claus Trampedach, der kalder Jannes nye salon for prototypen på en moderne, succesrig frisørsalon. ”Den har lige det, jeg mener, der skal til for at få succes. Fem gode betjeningspladser, et par vaskepladser, et venteområde og et overskueligt salgsområde – og holdt enkelt og stilrent.

Betjeningsstole Betjeninger Massagevaske Reception og salgsareal Halogenbelysning Diverse Total excl. moms

30.000 kr. 50.000 kr. 36.000 kr. 24.000 kr. 18.000 kr. 10.000 kr. 168.000 kr.

ombygning Maling El Tømrer/montering VVS Diverse

22.000 kr. 14.000 kr. 25.000 kr. 5.000 kr. 9.000 kr.

Total excl. moms

75.000 kr.

Den smukke lampe er samlingspunkt og samtaleemne i butikken.

Intet er en tilfældighed Intet i Jannes Klip er en tilfældighed. Alt er nøje overvejet og gennem­ diskuteret. Fra spejle til fordeling af betjeningspladserne, der står to og to og en enkelt for sig selv. ”Det giver kunderne mulighed for at være sig selv, og dog en del af fællesskabet i salonen”, forklarer Claus Trampedach, og selv om han kalder salonen for 100 pct. Jannes salon, så mener hun nu også den er lidt Claus’. ”Han har haft utroligt mange gode ideer hen ad vejen, og ind imellem har han også været provokerende”, fortæller Janne smilende. ”Men så lod han mig typisk tænke tingene igennem et par dage, og ganske ofte endte det med, at jeg rykkede mig”. Det er de små detaljer, der skaber personligheden i salonen, og således er der opsat en Når indretningen bliver en proces < 49


Clips ON - OFF

R

DIC

LANGT HÅR PÅ 10 MIN

NO

Vaskerpladserne, der også er holdt i sort, er trukket lidt tilbage, så de ikke kan ses fra gaden.

infostander – en væg, hvor Janne anbringer relevante artikler fra lokale aviser, annoncer, der er med i avisen i den kommende uge og andet. Og selv om Claus Trampedach ville skabe en salon med stramme, rene linjer – i princippet en meget konceptstyret salon ­ har Janne sat sit helt eget præg. Levende lys er vigtigt for Janne i salonen, friske blomster, der skaber stemning og røgelse, der dufter. ”Jeg tror, det er vigtigt, at kunderne får brugt alle sanserne, når de besøger min salon. De skal have en helhedsoplevelse”. Men modsat er Janne også glad for de rene, stramme linjer, for det gør, at blikket ikke forstyrres af kaos, og det er nemmere at se tonerne i såvel hud som hår”, forklarer Janne. En lille ”bar” på hjul med de produkter, der bruges i salonen er et andet element. ”Det giver kunderne mulighed for selv at dufte produkterne, mærke det og forhåbentligt købe det”, lyder det fra Claus Trampedach. belysningen er standard, men den er sat op på den rigtige måde, og giver det gode lys, der er behov for. På gulvet ligger en boligvinyl med et stenmosaikmønster så naturtro, at man får lyst til at bøje sig ned og mærke efter. Også selve indretningsprocessen roser Janne. ikke mindst er hun meget glad for bella vistas håndværkere. ”vi havde kun tre lukkedage i forbindelse med ombygningen. Hånd­ værkerne var vant til at indrette saloner, de styrede præcis, hvornår de forskellige ting skulle ind, og alt klappede. Samtidig var de også parate med gode råd”, fortæller Janne. EN AHA-OPLEVELSE AF DE STORE For mange kunder var det en aha­oplevelse af de store, første gang de kom ind i den nyindrettede salon. ”Mange troede, vi havde ændret 50 > Når indretningen bliver en proces

En "bar" hvor kunderne kan se og prøve de produkter, der bruges, er Claus Trampedachs opfindelse.

se flere billeder på

hairmagazine.dk

rummets form, for i stedet for at fremstå lang og mørk, er salonen nu visuelt blevet meget mere kvadratisk – og selvfølgelig lys”. Før ombygningen følte Janne det meget frustrerende, at hun følte, salonen havde et noget højere niveau end det, indretningen signale­ rede. i dag signalerer den lige præcis det, Janne gerne vil have. Men som hun siger, handler det ikke kun om indretningen. Det handler om at opretholde den gode trivsel, og det gøres bedst i positive rammer. Og Janne fornemmer også et andet flow i kundestrømmen efter ombygningen. ”Mange flere stopper op og kigger ind, og vi får også flere nye kunder af den type, jeg gerne vil have”, fortæller Janne, der kundemæssigt satser på familien. Kvinden, der tager sine børn med, og ind imellem også sin mor... At salonen også fungerer i det daglige, er naturligvis et ”must”, og det gør den. ”Jeg fornemmer, at jeg bruger meget mindre tid på rengøring end tidligere – tid, som jeg nu kan bruge på mine kunder”, siger hun. KOMMUNIKATION ER VIGTIG noget af det allervigtigste, når der skal indrettes en ny salon er kom­ munikation. Det er både Claus og Janne enige om. Og de er også enige om, at det er utrolig vigtigt, at salonen sender de rigtige signaler. ”Mange frisører tænker ikke på den signalværdi, det har i forhold til kunderne, at indretningen er lækker og indbydende, at der tages imod i pæne stole, og at venteområdet er rart at opholde sig i”, mener Claus Trampedach. For Janne har indretningen af hendes salon været en øjenåbner i mere end én forstand. ”Jeg har oplevet, hvor meget det betyder, at omgivel­ serne er i orden, og i forløbet er jeg blevet mere bevidst om mine egne værdier, end jeg nogensinde har været. Og det kan ikke betales for penge...” ■

f s i r p NY

d n u ra k

, 4 6 0 . 1 . k k + moms

1

3

5

7

9

25

M1

M2

M3

M4

M5

M6

Ring til HairContrast

T:

8684 9911


Tekst > Pia Finne Foto > Hanne Paludan Kristensen

redåm eyN åp eknæt ta

Det er anderledes, nytænkende og innovativt. Z.One Concept er helt nyt på det danske marked. Men Jens Peter Rokkedal og Thomas Lundstrøm forventer, at brandet kommer til at tælle blandt de største, for den helt grundlæggende tanke bag konceptet er at adskille sig fra mængden og skabe oplevelser for kunden. Det handler om at skille sig ud fra mængden. Om at være anderledes, og om at kunne tilbyde kunderne noget, de ikke kan få andre steder. Det er filosofien bag det italienske Z.One Concept, som nu også er kommet til Danmark. Jens Peter Rokkedal og Thomas Lundstrøm er mændene bag lanceringen af konceptet i Danmark, og de har allerede høstet masser af positiv respons. I løbet af de første fire måneder, de præsenterede brandet for de danske frisører, har de således solgt ikke færre end 60 startpakker! Milk_Shake, Urban Tribe og u:t hedder de tre linjer, der indtil videre er præsenteret på det danske marked, og Jens Peter Rokkedal og Thomas Lundstrøm bebuder, at der til efteråret kommer endnu en linje, Simply Zen, en luksuslinje, der er baseret på japanske og kine­ siske naturmedicinske tanker og ikke mindst brugen af æteriske olier og aloe vera. ”Det er klart Roll's Royce linjen, og vi glæder os til at vise den til de danske frisører”, lyder det entusiastisk fra de to fyre, der kalder seriens produkter for problemløsere, og de forventer, at der højst findes 300400 potentielle kunder til Simply Zen-serien. Og for lige at slå det fast én gang for alle: Z.One Concept er ingen bolchebutik! Det italienske brand er førende i såvel Italien som Frankrig og Spanien, ligesom man har sin egen afdeling i USA. ”Hvert år siden 2004 har de faktisk fordoblet deres omsætning, der således i 2008 rundede de 1 mia. kr, fortæller Jens Peter Rokkedal. Manden bag Z.One Concept er tidligere chef for Matrix, og lige fra første færd har det været hans intention at skabe et anderledes brand-koncept med en frisk og ny tilgang til alt fra markedsføring til emballage og præsentationsmateriale. 52 > Nye måder at tænke på

”Selv duftene er anderledes. Milk_Shake-serien dufter således af karamel, honning og figen, og der arbejdes med Whipped Cream Conditioner og yoghurtkure”. Og det må medgives. Det er en oplevelse at skrue låget af kuren eller conditioneren, og mærke den skønneste duft af karamel. Jens Peter Rokkedal fik forhandlingen af Z.One Concept for godt et halvt år siden, og herefter allierede han sig med Thomas Lundstrøm. Begge har de en fortid i Wella, og er således godt kendte med branchen.Thomas er uddannet frisør, og har arbejdet for Wella i 11 år, dels som sælger og dels som salgschef, mens Jens Peter har arbejdet som sælger for Wella. Frisørbranchen har han dog haft inde under huden hele livet, idet hans far havde forhandlingen af Wella i Nord­ jylland indtil Wella selv overtog det danske marked, og Jens Peter var ansat i hans virksomhed. Som konstellationen er i dag, ligger Z.One Concepts hovedkontor i Aalborg, hvorfra Jens Peter forestår salget til Nordjylland, Sjælland og Bornholm, mens Thomas Lundstrøm med sin virksomhed Hair Care by Lundstrøm har forhandlingen af konceptet i Midtjylland, Sønderjyl­ land og på Fyn. Koncepterne UrbanTribe er målrettet de forbrugere, der føler, de trænger til noget nyt og mere spændende i udtryk og stil. Urban Tribe rummer stylingog finishprodukter i en flot og farverig emballage. U:t er Z.One Concepts helt unge linje. Den er trendy og anderledes – og priserne er gode. Milk_Shake er hovedserien, der er bygget op på mælkeprotein.

Thomas Lundstrøm og Jens Peter Rokkedal er mændene bag Z.One Concept i Danmark.

95 pct. af ingredienserne er naturlige, Men selv om produkterne langt hen ad vejen er fremstillet af naturprodukter, vil Jens Peter ogThomas ikke lancere dem som ren natur. ”Produkterne er så naturlige som muligt! Og det er som sådan, vi præsenterer dem. Det er højkvalitetsprodukter, og skal vi give for­ brugerne value for money, er vi ind imellem nødt til at bruge kendte og testede stoffer”. Dog er emballagen fremstillet af genanvendeligt plast, og der arbejdes løbende på at såvel produkter som emballage er så miljøvenlige som muligt. F.eks. findes en fikseringsspray, der forstøver som rigtig hårlak men uden drivmiddel. ”Men samtidig skal kvaliteten være i orden, og det nytter ikke, at en kunde, der ønsker en rød hårfarve, får en blegrød udgave, fordi det skal være naturligt”, er holdningen. Jens Peter og Thomas medgiver dog, at der er en stor interesse for det naturlige ude i salonerne – fra såvel forbrugerne som fra frisørerne. Milk_Shake serien rummer såvel produkter til salonbrug – farve, permanent med videre, som produkter til videresalg, både shampoo, conditioners, styling- og finishprodukter. Blandt nyhederne er en No Frizz-kur på spray, en olieshampoo, der ikke får håret til at klaske og en hårkur, der sprøjtes i håret som lak.

Milk Shake produkter i metervis - klar til at komme ud på hylderne hos landets frisører.

Nye måder at tænke på < 53


R

DIC

HIGHLIGHT

”i Milk_Shake serien findes også et rent farvepigment til privatbrug. Det betyder, at kunden løbende kan opfriske sin hårfarve på helt ny og effektiv vis”. Men frem for alt er farvepigmentet super at bruge i salon­ erne.Til at give kunderne den ekstra oplevelse, der er så vigtig. ”Der kan blandes lidt farvepigment i hårkuren eller i permanenten. Det koster ikke mange øre for frisøren, og kunden får en helt speciel oplevelse ved at forlade salonen med f.eks. rubinrødt hår”, fortæller Thomas og Jens Peter. Således er hårkuren til brug i salonen mælkeproteinpulver, der skal mikses med base i forskellige forhold alt efter hårtype. ”ideen er, at kuren mikses inde hos kunden, mens man bruger tiden på at snakke med kunden, forklare hende om kuren, og måske sælge en kur til hjemmebrug”, lyder det fra Jens Peter og Thomas. når det gælder hårfarven, er ideen også – modsat normal procedure – at man indleder med en hårkur – tilfører en ren proteinbombe – så håret fyldes op med protein, og dermed tager bedre imod farven. ”Som når man spartler huller i væggen, inden man maler”.

Skønne emballagefarver kendetegner Urban Tribe produkterne.

FLEKSIbILITET ER VIGTIG Alt kan i princippet tilpasses kunden. Det gælder også bannere og standere til salonen, som frisørerne kan få med eget logo. ”Det hand­ ler om at personalisere salonen og den service, man yder kunden”, mener Thomas og Jens Peter. Således kan forhandlere af z.One Concept føre en eller to af serierne, og måske supplere med enkelte produkter fra en tredje serie. Det er op til frisøren selv.

DISPLAY

NO

z.One Concept har en udviklingsafdeling i italien samt i uSA, og man arbejder sammen med førende laboratorier over hele verden. Således findes i alle Milk_Shake produkterne en patenteret ingredi­ ens, integrity 41, der baserer sig på E­vitamin x 41. Det vil sige anti­ oxydanter, der beskytter håret mod ydre påvirkninger samtidig med, at det opbygger håret.

"Vort mål er at bygge både showroom, kontorer og studie op, og at etablere en teknisk afdeling", lyder det.

”Faktisk anbefaler vi, at man tager én serie ind ad gangen. Derved kan man løbende skabe nyt i forretningen over en lang periode. Markeds­ føringsmaterialet som salonerne får er også top professionelt. Såvel kataloger som brochurer til kunderne. For det handler om service. Således udgives også to livsstilsmagasiner om året, hvor frisørerne får informationer om de tendenser, der rører sig inden for såvel mode som bolig, musik, kultur og mad. vi sidder i lokalerne i ålborg, og de to fortæller, viser, dufter og blander. Man fornemmer klart den energi, de har omkring det nye z.One Concept, og det smitter. For på nuværende tidspunkt er lokalerne lidt spartanske, men der er planer om udbygninger af såvel lokaler som personale. ”vort mål er at bygge både showroom, kontorer og studie op, og at etablere en teknisk afdeling, hvor vi bl.a. også kan undervise frisørerne i z.One Concept”, fortæller Jens Peter. Man underviser naturligvis allerede i dag i konceptet, men det sker typisk som salonindsatser. ”z.One Concept handler om nye måder at tænke på. Det handler om at bruge produkterne anderledes, og om at lade sig inspirere af produkterne til at skabe en spændende hverdag”. VI VIL VæRE MED HELT FREMME Målet for Thomas og Jens Peter er, at z.One Concept skal være blandt de store spillere i den danske frisørbranche. ”Men vi kan jo ikke sælge en hemmelighed. Derfor skal vi nu for alvor ud og promovere konceptet, lyder det. netop derfor har man også allieret sig med en af branchens ”tunge drenge”, nemlig Mark Andersson. ”vi har lavet et samarbejde med ham, hvor vi kan tilbyde hans kurser til vore kunder. Det gælder bl.a. små eksklusive klippeskoler med max. 12 deltagere og super underviserkræfter”. For endnu engang: Det handler om at være nyskabende og ander­ ledes. Om at skille sig ud fra mængden! ■ 54 > Nye måder at tænke på

Standerne og reklamematerialerne er helt i top til alle tre serier; Milk Shake, Urban Tribe og u:t.

se flere billeder på

hairmagazine.dk

SUPER SUPPLEMENTER Til at supplere Z.One Concepts produkter forhandler de også højkvalitets fladjern, klippemaskiner med videre fra Uki, og en helt ny foliemaskine fra Pro Care. Foliemaskinen afskærer folie i præcis den længde, man har bedt om, og den laver en fold på foliestykkerne i præcis den størrelse, frisøren ønsker.Antallet indtastes, og mens farven blandes, skærer maskinen foliestykkerne til. De ender i en lille bakke, der blot kan bæres ind til betjeningspladsen sammen med farven – let og enkelt!

, 0 10

. 1 is

r) p e s

n om g m pa (+

m a K 3

25

Pink

Winered

Blue

Dark Green

M1

M2

M3

M4

M5

M6

Ring til HairContrast T: 8684 9911


NYT Design

Tekst > Pia Finne

• NYE produkter • Mildere konservering • Uden parabener • Naturlige ingredienser • Personlige tilpassede produkter

HAirMAGAzinE.DK HAr FåET nYT DESiGn, SOM GivEr bEDrE OvErbLiK OG Gør DET LETTErE FOr DiG AT FinDE DE TinG Du SøGEr.

Online salg til frisører, assistenter, elever og andre relaterede brancher. Vi leverer direkte til dig

www.fnb.dk VIL DU GERNE SæLGE MERE? Det handler i høj grad om mersalg i salonerne. Derfor har vi nu oprettet et menupunkt netop om mersalg i salonen, ligesom man på forsiden finder en genvej direkte ind til siden. Mersalg i salonen rum­ mer mange spændende artikler og gode råd til, hvordan du får gang i din salon. Og artiklerne handler på trods af overskriften ikke kun om mersalg. Der er også gode råd til, hvordan du får overblik over dit budget, om forholdene og arbejdsmiljøet internt i salonen mellem chef og medarbejdere, hvordan du brander både dig selv og din salon over for dine kunder og meget mere. Så du skal ikke fortvivle her midt i finanskrisen, hvor kunderne måske ikke kommer så ofte, som de plejer, eller bruger helt så mange penge som de plejer. Det er der råd for, du skal bare være åben over for de muligheder der er. SALONINDRETNING Hvis du føler din salon trænger til et skud ny energi, er der masser af inspiration at hente i de forskellige artikler om salonindretning. Frisørsaloner i dag er så forskellige, at det ikke er muligt at sige, ”Det er en typisk frisørsalon”. På Hairmagazine.dk findes der derfor artikler og billedserier om alle typer saloner, både dem, der udtrykker noget helt specielt med deres indretning og de lidt mere gængse, som bare trængte til at få en make­ over eller blive frisket lidt op. Hvis du går med tanker om at overtage eller renovere din salon vil det være en god idé at tage et kig på disse sider, inden du beslutter dig for, hvordan netop din salon skal se ud. KLIPPEVIDEOER Er det længe siden du sidst har været på kursus, og trænger du til lidt inspiration til nye klipninger og teknikker, så tag et kig på vores videoer. vi lægger jævnligt nye videoer ud på hjemmesiden, hvor man trin for trin kan opleve de sidste nye klippeteknikker ■ 56 > Mangler du inspiration?

N U K A N D U S ØGE HÅRMODELLER VIA HAIR.DK Står du og mangler modeller til et show eller til salonen, så kontakt Adam eller Peter på tlf. 33 32 07 08 og hør nærmere.

Ring for en

GRATIS demonstration af

Hårologi på tlf.: 20917504


Tekst > Louise Wright Foto > Claus Peuckert

Hair Magazine var med:

Til optagelsesprøve i Marcel klubben

Før første gang nogensinde var Hair Magazine med, da den eksklusive Marcel klub holdt sin årlige optagelsesprøve. Atmosfæren var afslappet men super professionel, og de tre indstillede frisører, Mette Zimmer og Mogens Sonne fra Zimmersonne og Kasper Thomas fra Moreteasir, gjorde et super stykke arbejde – selv under det pres det var at skulle bedømmes af super professionelle og anerkendte frisører.

Kreativiteten havde frit spil, da der forleden var optagelsesprøve til Marcel Klubben.

”En superflot optagelse”. Sådan lyder det fra Johnny Poulsen, formand for den estimerede Marcel klub, der netop har optaget tre nye medlemmer ved sin årlige optagelsesprøve. Mette Zimmer og Mogens Sonne fra Zimmersonne samt Kasper Thomas fra Moreteasir, der ejes af Hasse Kliem, var blevet indstillet til optagelse i klubben, og for første gang var Hair Magazine også med, da de tre skulle vise, hvad de kunne – om de var værdige til optagelse – for Marcel klubbens ”grand old men”. Efter optagelsesprøven skulle de tre valuteres ind til generalforsam­ lingen af bestyrelsen samt af de 11 længst siddende medlemmer. Og det blev de! Kasper Thomas er den yngste af de nye Marcel klub 58 > Til optagelsesprøve i Marcel klubben

medlemmer, og med sine 26 år er han netop i april blevet færdigud­ dannet som frisør. Men det forhindrer ham ikke i at have masser af ambitioner samt i at mene, at Marcel klubben er det rigtige sted at søge nye udfordringer, når det gælder om at komme ud og lave kreative og anderledes ting som frisør. ”Men også det meget store netværk, man skaber sig i Marcel klubben, er utroligt vigtigt”, lyder det fra Kasper, der allerede kender en del medlemmer i den eksklusive klub, og han mener, det er et godt skridt på vejen til at få foden inden for på den rigtige side af frisørverdenen. Mette Zimmer fra Zimmersonne er heller ikke i tvivl om det positive ved at blive en del af Marcel klubben. ”Det giver mulighed for at komme til at arbejde sammen med nogle rigtig dygtige frisører og ad

Kasper Thomas fra Moreteasir samt Mette Zimmer og Mogens Sonne fra Zimmersonne bestod alle tre optagelsesprøven med bravur.


den vej udvikle sig kreativt i samspil med andre mennesker. Det er klart den fornemmelse, jeg får, og jeg glæder mig til at få ny, god inspi­ ration”. Og Mogens Sonne – den anden del af Zimmersonne – tilføjer, at for ham har Marcel klubben altid stået for høj kvalitet. ”Det, Marcel klubben gør, er noget, jeg gerne vil stå inde for. De andre medlemmer er alle frisører på et højt niveau, og netværket er godt – og det håber jeg da også, jeg kan bruge til at blive mere kendt i branchen”.

Pure Pigments Conditioning Cream Color C. F. Tietgens Boulevard 32 5220 Odense SØ tel: +45 6613 3990 info@hairmix.dk www.hairmix.dk

Samtidig betyder det også meget for Mogens, at atmosfæren er af­ slappet og ikke for selvhøjtidelig, som han føler den ind imellem kan være i den slags faglige klubber. ”Og det miljø kan jeg ikke se mig selv i”, smiler han. Selv om Mette og Mogens fra Zimmersonne allerede i dag under­ viser en del, ligesom de laver hår til shows med videre, så håber de også, at Marcel klubben kan tilføre endnu mere af den slags kreativt arbejde, der kan forenes med arbejdet i deres salon, som de har drevet sammen igennem fire år. I øvrigt kender de hinanden fra skolen, hvorfra de begge blev uddannede i 1997. ”Og så glæder jeg mig til at befinde mig i en klub af professionelle frisører man også kan sparre med på det forretningsmæssige plan”, lyder det fra Mette.

Formanden for Marcel klubben, Johnny Poulsen, fortæller om aftenens program.

Også for Kasper er det først og fremmest vigtigt at få mulighed for at bruge faget til andet end blot at stå i salonen. ”Jeg kan klart mærke på mig selv, at står jeg for længe i salonen, savner jeg vildt at komme ud og lave billeder eller shows. Det handler om at få en balance i tingene”, mener Kasper Thomas.

Tilfører fugt

“

Jeg kan klart mærke på mig selv, at står jeg for længe i salonen, savner jeg vildt at komme ud og lave billeder eller shows. Det handler om at få en balance i tingene.

Efter hans svendeprøve, som han havde arbejdet sig op til igennem fire år, satte han sig et nyt mål; Marcel klubben. Det er nu også nået, og Kaspers overordnede mål med fremtiden er således at komme til at lave lige så mange spændende ting som Hasse Kliem inden for billeder, shows, dvd’er med videre.

Lidt nervepirrende Selv om alle de tre nye Marcel klub medlemmer er scenevante, medgiver de, at det var noget nervepirrende at skulle præstere til optagelsesprøven og vise Marcel klubben, hvad de kunne. Atmos­ færen til optagelsesprøven var afslappet og behagelig men absolut professionel, og de tre frisører følte, som Kasper udtrykker det – et vist pres og en vis nervøsitet. ”Men på den anden side var det også sjovt og fedt at vise noget hår foran dygtige frisører”, lyder det fra Mette, og Mogens supplerer: ”I forhold til at undervise var man her klar over, at ”tilskuerne” havde et højt fagligt niveau. Når man underviser, aner man i princippet ikke niveauet hos dem, der ser på”. ”Det handler jo om at vise, at man er nytænkende, og at man kan arbejde kreativt med hår. Samtidig skal man kunne stå foran de andre i klubben og forklare, hvad det er, man gør”, lyder det fra Kasper Thomas, og han benægter ikke, at der i frisørverdenen klart er pre­ stige i at være en del af Marcel klubben. 60 > Til optagelsesprøve i Marcel klubben

Ny innovativ farveserie med avanceret nanoteknologi og bio-marine terapi


Dommerne studerede og holdt et vågent øje med alt, der foregik.

PACT er din nye forhandler af de professionelle

hud- og hårpleje produkter fra

ZenzTherapy Organic HairSpa… Han havde dog også en ekstra ting at være nervøs over: ”Jeg følte, at jeg som den yngste og mest uerfarne, skulle være endnu længere fremme i skoene, end de andre. Og så vil man jo gerne præstere. Man står over for nogle af de frisører, man selv ser op til, og skal levere varen!”

Det er med stor glæde, vi kan informere nye, såvel som eksisterende kunder – at PACT har indgået samarbejde med Anne-Sophie Villumsen og Julia Kim om at forhandle den naturlige serie fra ZenzTherapy Organic HairSpa. Hos PACT har vi i forvejen stor ekspertise indenfor naturlig hårpleje, og er udvalgt til, i samarbejde med Anne-Sophie Willumsen og Julia Kim at forhandle og videreudvikle produktserien, samt yde den bedste service til salonerne.

Koncentrationen var i top til Marcel Klubbens optagelsesprøve.

MASSER AF FEDT HåR Og der blev vist masser af fedt hår den aften i Marcel klubben. Del­ tagerne i optagelsesprøven skulle vise en færdigklip og en færdig opsætning, ligesom de skulle medbringe en model, der var farvet i forvejen og derefter klippe vedkommende til prøven.

ZenzTherapy Organic HairSpa er en naturlig hud- og hårplejeserie, økologisk, uden parabener, farvestoffer eller kunstig parfume. Vi er rigtig stolte over, at have ZenzTherapy Organic HairSpa i vores sortiment, og glæder os til at præsentere produkterne for dig i salonen. Kontakt din sælger hos PACT eller ring til ordrekontoret for nærmere information.

Og det, der blev vist, var showhår. ”Man skal jo vise, hvad man kan. Jeg arbejdede derfor med meget skarpe og stærke linjer”, fortæller Kasper. Mette zimmer havde taget udgangspunkt i billeder og film, og ud fra det havde hun skabt et univers af hår, tøj og make­up. ”Jeg forsøgte at skabe et tema med personlighed, og temaet gik igen i alle mine tre modeller. Samtidig prøvede jeg at arbejde ud over mine egne grænser, og skabe noget ud over det sædvanlige. Mogens Sonnes showpiece var flippet og kræmmerhusagtigt med masser af extentions og oceaner af forberedelsestid i salonen før optagelsesprøven. Herudover viste han en pige med krøllet hår farvet ind i en lys flamingofarve, og selvfølgelig frisuren, der skulle klippes på stedet, som var farvet ind i en skrap, rød nuance. ”For mig er det enormt vigtigt med helheden. Derfor havde jeg lånt tøj, der blev brugt i forbindelse med ”Den Gyldne Pelsnål”­showet, fortæller Mogens. FORNEMMEDE DET GIK DEN RIGTIGE VEj Alle tre frisører havde på fornemmelsen, at det gik godt til optagel­ sesprøven. ”Man er jo sin egen største kritiker, og er man tilfreds med det, man har præsteret, er der god chance for, at andre også er det – i hvert fald har man gjort det bedste, man kunne”, lyder det fra Mogens. Alligevel var de alle tre glade og lettede, da der forleden kom besked om, at de var optaget i Marcel klubben – og mon ikke, frisør­ branchen vil komme til at høre meget mere til Mogens, Mette og Kasper i fremtiden ■ 62 > Til optagelsesprøve i Marcel klubben

se flere billeder på

hairmagazine.dk

PACT Energivej 3 4180 Sorø Ordrekontor: 57 66 03 00 info@pact-systems.dk


Forebyg ældning Anti-age håret med Lifetex Resist fra Wella Professionals. Med tiden ældes håret, men med Lifetex Resist styrkes hårets naturlige skællag, hvilket bidrager til, at det bedre modstår ældning. Det bevarer ganske enkelt hårets egen styrke og spændstighed. Serien består af Wella LIfetex Resist Shampoo, Foam Emulsion og Serum. Pris 62-116 kr. Nyhed fra KPSS Danmark! KPSS Danmark lancerer Sleek Cream Paste og Texture Gum. Cream Paste er en glattende cremet paste, som forener det bedste fra en creme samt det bedste fra en paste.Texture Gum er en smeltende gum med fiber-effekt, som giver en kraftig struktur i håret og giver en duft af mynte i et moderne grønt look med Flexshine teknologi. Pris 99 kr.

Say goodbye to bad handdays LANZA, der forhandles af Haircare Danmark, lancerer Moi Moi Hand Treatment, som er en lækker hånd­ creme specielt udviklet til frisører. Cremen lægger sig som en handske på huden og beskytter hænderne mod op til syv hårvaske.

haircare

Håret genoplives, gøres yngre og sundere med nye produkter, der netop nu lanceres. Der er også fokus på produkter til såvel farvet hår som til extensions, og manden glemmes ikke. Der findes flere og flere produkter specielt udviklet til ham. Farv håret med Café Noir Salonsupport.dk´s populære coffee collection fra INFINITI er blevet udvidet med endnu en farve – 4.036 Café Noir. INFINITI er en af verdens førende og mest avancerede hårfarve­ systemer.

Pirrer dine sanser Hairmix’s RUSK Sensories Calm Cream Detangler, er en letvægtscon­ ditioner, som gør håret let at rede ud samt nemmere at forme. Guarana ekstrakt giver en sund og naturlig glans mens ingefærekstrakt bevarer hårets naturlige glans. Pris 179 kr.

Barcelonisk pulver LAKMÉ, som forhandles af Haircare Danmark lancerer en ny volumen­ skabende pulver. Produktet anvendes i tørt hår for at skabe volumen, fylde og struktur - uden at håret føles hårdt eller kunstigt. Pris 99 kr. De unges valg L’Oreal Professionnels PLAY BALL serie indeholder produkter, som er de unges foretrukne stylingserie. De giver dem nemlig mulighed for at udfordre og lege med produkterne. Og skabe deres helt egen person­ lige frisure. De tre nye PLAY BALL produkter koster 149 kr. stykket. Sleek look MATRIX præsenterer: Sleek.look for kunden, der gerne vil have glat hår med anti-frizz virkning. Man opnår således et flot glat look hele dagen, samtidig med at håret bliver lettere at håndtere. Og ved hjælp af blandt andet Ceramider, Abrikosolie og Sheabutter hjælper Sleek.look, mod skader fra fx glattejern, hårfarvning og sol. Sleek produkterne koster fra 120-130 kr. 64 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

FX PRO

Plejeserie til extensions Hairtech lancerer en ny Keune plejeserie til extensions. Serien indeholder tre produkter: Shampooen, som blødgør hår og hoved­ bund, en conditioner, som tilfører fugt, og en Leave-in-spray uden alkohol, som giver optimal beskyttelse mod varme fra fladjern og føn, samt tilfører glans.

Skab din egen frisure Design Frisørerne præsenterer en ny stylingserie, som giver dig alle muligheder for at videreudvikle og skabe den ønskede frisure. Serien består af otte produkter, der er delt op i fire communities: Shape, Curl,Volume og smooth community. Antiskæl gennembrud L’Oreal Professionnel lancerer nu et teknologisk anti-skæl gennem­ brud! For første gang kan det effektive anti-skæl middel Selendisulfid anvendes i saloner. Power Clear fra Série Expert er en lynhurtig og effektiv kur, samtidig med at den er skånsom mod håret. Allerede efter første behandling bliver selv det mest vedholdende skæl angrebet og kløen reduceres. På lang sigt forebygger Power Clear mod nye skælangreb i op til fire uger efter endt behandling.

„Sværd“-blade Kuglelejeskrue Ergo-design Komfort-stopper

Volume For men Charge Up til mænd fra Hairmix gør håret kraftigere, samtidig med at det styler håret og tilfører fugt. Håret efterlades fyldigt og glansfuldt. Charge Up serien indeholder en shampoo og en conditioner. Pris 129-139 kr. Tone & Shine Danhair præsenterer Tone & Shine fra Farouk, en farve­ bevarende conditioner med Ceramilk. Produktet tilfører håret ultimativ pleje og intensiverer hårfarven i én arbejds­ gang. Hårfarven får dybde og glans og den kan holdes ved lige hjemme.Tone & Shine fås i 10 forskellige farver.

Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Ørstedvej 1, 4622 Havdrup DK Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk

www.joewell.de


Matt Mud renati Matt Mud fra Cosmobell er en ny og spændende mud­voks. Matt Mud er nem at arbejde ind i håret, og der skabes et langtids­ holdbart look med stærkt hold. Pris 159 kr.

TIGER’S EYE

Unikke herre produkter HH Simonsen præsenterer nu Men­u konceptet: Men­u produkterne er udviklet i England, hvor samarbejdet med nogle af de førende herrefrisører samt barbersaloner har resulteret i en række unikke herreprodukter til hårvask, styling og barbering. Men­u har revolutioneret herre produkterne inden for performance via den ultra koncentrerede formel, produkterne er skabt af.

God volumen Amplify volumizing System fra MATRIX er til kunden, som ønsker et tykkere og mere fyldigt hår. Den avancerede teknologi løfter håret ved rødderne og gør håret tykkere. Serien inde­ holder: Shampoo, Conditioner, root Lifter, volumizers og Hair spray. Pris 120-130 kr.

Dramatic i ny emballage Haircare Danmark præsenterer en nyhed fra LAnzA, nemlig Dramatic F/X i ny emballage! LAnzA Dramatic F/X er en miljøvenlig aerosol hårspray, der giver volumen, glans og kontrol uden at klæbe. Produktet er vandopløseligt.

Nyt produkter i nyt design HairContrast lancerer en række nye produkter i nyt design. Det gælder bl.a. HairContrast Shampoo; en special shampoo med lav pH­værdi, som derfor er skånsom ved håret, HairContrast Conditioner; en blødgørende balsam udviklet til hair extensions, PH balance; et specielt sprayprodukt, som fører håret tilbage til dets normale pH­værdi og lukker hårets skællag samt en repair cream og en intense repair cream.

Gratis : Sølv armbånd (værdi DKK 300,-)

more

I chooz… IdHair’s CHOOz er blevet videreudviklet og giver det nordiske hår bedre vilkår. råmaterial­ erne er baseret på styrk­ ende naturlige bjerg­ krystaller og anti­statisk kation plejende stoffer, der giver håret volumen og hold. Produktet inde­ holder uv­beskyttelse. Serien består af 15 stylingprodukter.

Danmarks billigste hårfarve! HH Simonsen præsenterer Danmarks billigste hårfarve! Det gælder et itali­ ensk hårfarvesystem med plejende ingredienser, som honning og kokos­ nød extrakter. Palco professional er en blød og cremet professionel hårfarve, der sikrer en blank og flot farve, som holder i lang tid uden at falme. Hårfarven kan bruges på alle hårtyper. Der findes 86 nuancer i serien.

Glansfuldt hår på 5 min. Tilbyd kunderne en glansgiv­ ende behandling med Color Touch relights fra Wella Professionals. behandlingen er mild, hurtig og enkel, og den passer perfekt til ufarvet hår eller i et farvet hår mellem to farvebehandlinger ­ den tager kun 5 minutter!

Anticurl Antifrizz Hairmix’s rusk Anticurl Antifrizz både til ham og hende er et produkt udelukkende til brug i frisør­ salonerne. Perfekt til kunden, der ønsker velplejet hår uden krus og ”tudsede” spidser. Produktet indeholder plantebaseret keratin, som genopbygger hårets naturlige proteinniveau. Pris 175 kr.

FIRE

more

at

more

at

www.haaro.de

Pure and Simple! Design Frisørerne har netop lanceret Pure and Simple shampoo og conditioner i en 1000 ml. flaske til salonbrug. Produkterne leveres med en miljø­ og økonomibesparende doseringspumpe, der let kan justeres til at pumpe 3,5 eller 7,5ml ad gangen. Pure and Simple er Svanemærket og er deklareret i samarbejde med astma­allergi forbundet. Pris 395 kr.

Ultimativ kvalitet L’Oréal Professionnel lancerer Texture Expert med det innovative stylingkoncept: Cosmestyle; En eksklusiv pleje og stylingserie kombineret med ultimativ kvalitet.Texture Expert er en styling rEvOLuTiOn, som er baseret på et perle­ protein, der aktivt transformerer hårets struktur i dybden. Serien består af alt 10 produkter. Pris 190-225 kr. 66 > Haircare update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

at

www.haaro.de

Gør huden blød! beskyt huden i den kolde tid med Hy­ drosilk Herbal Moisturizer fra Hairmix. Det er en fantastisk lækker bodylotion, som tilfører fugt og efterlader huden blød og smidig. Pris 470 kr.

Røde nuancer på et nyt niveau Hairtech præsenterer Keune Tinta Color red infinity med ny teknologi, der bringer røde nuancer til et helt nyt niveau. KEunE lancerer 5 meget intensive røde farver, rED inFiniTY med langtidsholdbar oxidativ rødt pigment, der binder langt bedre til håret. Holdbarheden er 25% længere end de almindelige farver.

Få det smukke hår tilbage! LAnzA’s avancerede kursystem ultimate Treatment fra Haircare Danmark findes nu i en ny og forbedret udgave. ultimate Treatment er et 3­trins kursystem, som genopbygger og plejer håret indefra. Mulighed for individuel behandling alt efter kundens hårtype. Det unikke salonbehandlingssystem giver med sikkerhed dine kunder et smukt hår tilbage.

www.haaro.de Info: THORSEN-TRADING Tlf.: 212 30059 post@thorsen-trading.dk Gratis gave så længe lager haves


Urban:Tribe Haircare by Lundstrøm lancerer urban:Tribe fra z.One Concept ­ en serie af stylingprodukter lavet som et redskab til at løfte klipningen og tolke udviklingen af trenden til enhver livsstil. Samarbejdet mellem shampooer og conditionerer udfører og garan­ terer maksimalt resultat. Serien er baseret på højteknologiske formu­ larer baseret på nye tekno­ logiske fund kombineret med naturlige ingredienser.

Fra naturen til håret på en naturlig måde Milk_Shake hedder en ny serie fra Z.One Concept. Serien er baseret på mælkeprotein og den patenterede E­vitamin formula, integrity 41, som forlænger og forbedrer farvens holdbarhed. Vedligehold din hårfarve Design Frisørerne A.M.b.A. lancerer endnu en spændene nyhed fra Framesi i italien. Framcolor Add Exalter er en fugt­ givende/blødgørende creme med farvepigmenter. Framcolor Add indeholder hverken ammoniak eller PPD og efterlader håret blødt og glansfuldt. Produktet bruges især til intensivering af hårfarven eller til opfriskning af reflekser. Framcolor Add findes i 10 forskellige nuancer og holder ca. 4­6 hårvaske.

– FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL Kontakt Adam Kayser eller Peter Lind på 33 32 07 08 og hør mere om hvordan de kan hjælpe dig med at finde din næste frisør.

Handmade in Germany since 1931

Design og kvalitet i verdensklasse. Håndarbejde til sidste klip. BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk • www.salondanmark.dk

Reducer knækkede hårstrå MATRIX lancerer biolage Fortetherapie, der giver vitalitet og energi til håret, samtidig med at det gennemfugtes, plejes og gøres smidigt. Derved for­ mindskes antallet af knækkede hår. De forskellige Strengthening produkter koster fra 120-130 kr.


Med en vækst der var næsten 3 gange så høj som markedet*, var 2008 et rigtig godt år for L’Oréal Professionnel. Successen er skabt sammen med jer – nye såvel som eksisterende samarbejdspartnere.

Mere end 300 frisører valgte L’Oréal Professionnel som ny samarbejdspartner i 2008. Vi glæder os til at møde endnu flere i 2009, og håber du vil være en af dem.

Godt Nytår!

Jylland & Fyn Charlotte Mørk Lotte Moslund Preben Jacobsen Carsten Andersen Randi Madsen

Tlf. Tlf. Tlf. Tlf. Tlf.

23 21 23 23 23

73 73 73 73 73

99 53 99 99 99

03 80 04 05 01

Sjælland

Lisa Lund Cortsen Halit Kart Hanne Olling Andersen Susanne Chabert

Tlf. Tlf. Tlf. Tlf.

*SPT 3Q 2008

www.lorealprofessionnel.dk

By the world’s greatest hairstylists

23 23 23 23

73 73 73 73

99 99 99 99

17 08 27 28


Tekst > Louise Wright Foto > Claus Peuckert

den sTore london afTen En våd aften i slutningen af 2008 havde Marcel klubben inviteret inden for til London aften. Arrangementet blev holdt på Jazzhouse, hvor gæsterne sad rundt omkring ved små borde med deres drinks og lyttede til lækker lounge musik inden showet gik i gang. Som navnet antyder, havde alle frisørerne på scenen været til Salon international i London, hvor de var blevet inspireret både på mes­ sen og på de shows, der blev vist, men også af ganske almindelige mennesker rundt omkring på gaderne i London. På scenen var i første omgang rené Prakow, Johnny Poulsen,Tom Hom og Dan bro, som var kommet hjem med meget forskellig inspiration i tasken. Fra kort hår med skarpe kanter til lange bølgende lokker.

Efter pausen fremviste Morten Lynge et par modeller, og derefter blev der plads til Jonas Shiran samt Morten og Claus fra Frisør C i Hellerup. Jonas Shiran havde som den eneste ikke været i London, men der­ imod et smut i rom, hvor han i et par dage havde stået i lære hos en af roms ældste barberer. Så han ville denne aften endnu engang gerne slå et slag for lækkert herrehår. Det var en aften med mange kontraster, og det er tydeligt at de forskellige frisører bliver inspireret af mange forskellige ting.

Rigtig mange frisører havde fundet vej til Jazzhouse for at blive inspireret.

Krøller er en del af den nye trend, Marcel frisørerne have med hjem fra London.

De sidste forberedelser inden turen på scenen.

Der var masser af god London-inspiration ved Marcel klubbens arrangement.

se flere billeder på

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Fokus på

farver

En ny partner giver ny energi i virksomheden og en mulighed for at tænke nyt, se tingene fra nye vinkler. Derfor har Cha Cha Cha og Wella nu indgået et omfattende samarbejde på farvefronten. Og der skal fokus på farver i fremtiden. Det er tendensen i tiden, og farver binder kunderne tættere til salonen.

“

Søren Pjedsted kalder med et lille smil det danske marked for ”bonderøvsagtigt” i forhold til det internationale marked.

erne tænker farve, før de tænker klipning i dag”. Han mener også, at de danske frisører i dag langt fra udnytter de muligheder, der er med farver. ”I Danmark er vi lidt snævertsynede - eller måske konserva­ tive. Vi bruger de farver, der er på mode netop nu. Men med farver er alt muligt, og som frisører skal vi lære at lege mere med farverne”, er hans klare holdning.

han har solgt i forhold til klipninger. ”Farverne giver vore frisører en meget bedre mulighed for at give kunderne en oplevelse af at være helt ”nye”, når de forlader salonen. Det skaber mere tilfredse kunder”, er holdningen hos Søren Pjedsted. Og skaber man tilfredse kunder, kommer de igen! For at kunne implementere Wellas produkter på bedste vis, har man udpeget en person, der er ansvarlig for foran­ dringen begge steder. Det er første gang, man bruger ideen med en

Således får 80 pct. af frisørkunderne i resten af Europa farvet håret, mens det kun drejer sig om 40-45 pct. af de danske frisørkunder, der ”vover” sig ud i farve. ”Derfor skal vi arbejde meget mere med farve i salonerne i fremtiden”, understreger Søren Pjedsted. Og Peter Klaris er ganske enig. ”Farve binder kunden tættere til salonen end en klipning gør. Ikke mindst i denne krise-tid. For springer kunden en enkelt behandling over, går det, men venter man længere, holder det ikke. Og det er en rigtig god ting for salonerne”, lyder det fra Peter Klaris, og han tilføjer, at tendenserne i moden i dag skifter hurtigere og hurtigere. Det kræver nye looks fra top til tå – og dermed også håret. Det skal frisørerne kunne leve op til. ”Vi skal være professionelle, og frem for alt er kvaliteten vigtig”. Et naturligt valg At det blev Wella, Cha Cha Cha valgte som ny samarbejdspartner på farvefronten er ikke nogen tilfældighed. ”Jeg har kendt Wella igennem mange år, og det var derfor et ganske naturligt valg”, lyder det fra Søren Pjedsted. Og Peter Klaris understreger, at når man skal vælge en ledende samarbejdspartner, handler det om at finde en, man føler, man kan stole på, og videreudvikle forretningen sammen med. Selvfølgelig er der noget, der taler både for og imod så stor en beslutning, som det er, at skifte samarbejdspartner, men for Cha Cha Cha handlede det om, at man trængte til forandringen.

Cha Cha Cha og Wella har indgået et omfattende samarbejde på farvefronten. For Cha Cha Cha handler det om at sætte fokus på farver og ikke mindst om at skabe ny energi i salonerne. En energi, der vil vise sig på bundlinjen. Og såvel adm. direktør i Wella, Andreas Spiess som adm. direktør i Cha Cha Cha, Peter Klaris og Cha Cha Chas’s ejer Søren Pjedsted, har store forventninger til det fremtidige samarbejde. Her ses de tre i Cha Cha Chas nye salon i Waterfront Shoppingcenter.

”Det handler om at få ny energi ind i virksomheden.Vi skal have ny luft, nye muligheder for udvikling, og vi skal i det hele taget se fremtiden i et nyt perspektiv”. Sådan lyder det fra Cha Cha Cha’s adm. direktør Peter Klaris, og det er grunden til, at Cha Cha Cha netop har indgået et samarbejde med Wella om brugen af Wellas farver i alle Cha Cha Cha’s 18 saloner. Såvel Peter Klaris som Søren Pjedsted lægger ikke skjul på, at man har været meget tilfredse med det næsten 30-årige samarbejde, man har haft med L’Oreal, men samtidig føler de begge, at tiden nu er inde til forandring og nytænkning. ”Vi skal have fokus på farver. Farven er et uhyre vigtigt element i vore saloner, for vi er ikke nogen klippestue.Vi er et sted, hvor kunderne kan få den bedste behandling og ikke mindst få råd og vejledning om alt fra trends til farver og behandlinger”, lyder det fra Søren Pjedsted. Med skiftet til Wella har de ansatte i Cha Cha Cha’s saloner pludselig fået øjnene op for farver igen, og på den anden side, skal Wella som ny samarbejdspartner ind og bevise, at det var 76 > Fokus på farver

det rigtige valg, der blev truffet. Det betyder, at man også hos Wella skal være ”oppe på dupperne”. ”Vi ser det klart som en mulighed for at vise, hvad vi kan præsentere, og der er ingen tvivl om, at vi vil være kreative og nytænkende i vore bestræbelser på at udvikle et samarbejde med Cha Cha Cha i frem­ tiden”, fastslår Wellas adm. direktør Andreas Spiess. Når det gælder brugen af farver, kalder Søren Pjedsted med et lille smil det danske marked for ”bonderøvsagtigt” i forhold til det interna­ tionale marked. ”Når man klipper, giver man kunden et nyt look. Med farver kan man give kunden et helt nyt image”, fastslår han, og han mener klart, at farve og klipning hører sammen. ”De to elementer un­ derstøtter og fremhæver hinanden”, mener han, og Søren Pjedsted er ikke i tvivl om, at hvor det for 15 år siden var klipningen, der var det vigtigste i frisørbranchen, er det i dag farverne. ”Det er farverne, der giver de mange nye ideer, og det er derfor vigtigt, at frisørerne i salon­

”Nu gør alle – frisørerne i salonerne, ledelsen i Cha Cha Cha og Wella en stor indsats for at vise, at det var den rigtige beslutning. Og Wella er klar med såvel produkter som inventar og et omfattende uddannelsesprogram samt management seminarer. ”Vi står klar til at servicere på alle fronter, og vi har den klare holdning, at det ikke bare gælder produkter. Derfor har vi skabt en speciel ”pakke” til Cha Cha Cha, der bl.a. også omfatter uddannelse inden for det kreative såvel som livsstil”, fastslår Andreas Spiess. Hos Wella er man naturligvis også meget glade for det nye samarbejde. ”Og vi er helt klar over, at det kræver den bedste kvalitet og den bedste service. Som jeg ser det, er det en win-win situation.Vi kan tilføre Cha Cha Cha noget, og frisørerne fra Cha Cha Cha kan bringe kreativitet til Wella. Men vi er også opmærksomme på, at vi kun er gode i det omfang, vi lytter til frisørerne, og leverer det, de har behov for”. Tænk ud af boksen Peter Klaris, Søren Pjedsted og Andreas Spiess er alle enige om, at skal man have succes og skabe vækst i frisørbranchen i dag, må man tænke ”ud af boksen”. Det handler om at se tingene på nye måder og fra nye vinkler, og det vil såvel Cha Cha Cha som Wella bruge det nye samarbejde til. Hos Cha Cha Cha sætter man således tal på farvesalget hver uge, så den enkelte frisør kan se, hvor mange farvninger, hun eller

Medarbejderne i Cha Cha Cha har set frem til at arbejde med Wella – og atter at få fokus på farver.

projektansvarlig hos Cha Cha Cha, og det fungerer meget fint. ”Vi har valgt at lade en frisør med erfaring og en ung frisør fraYoung Cha Cha Cha stå for implementeringen, netop for at sende en besked til alle salonerne om vigtigheden af at støtte op om de unge. Det er dem, der er vores fremtid, og det er dem, der kan give faget kant med deres nye måder at tænke på og deres unge tilgang til trends”, forklarer Peter Klaris. Og den energi man ønskede at skabe med leverandørskiftet, er allerede synlig. ”Nu taler frisørerne om farve, der skabes en ”hype” omkring farver, og det kan ses på bundlinjen”, fastslår Peter Klaris, der slutter af med at sige, at Cha Cha Cha bestræber sig på at have de bedste saloner og den bedste atmosfære. ”Og kan vi kombinere det med den bedste behandling, står vi stærkt i det oplevelsessamfund, vi lever i” ■ Fokus på farver < 77


Tekst > Louise Wright Foto > Claus Peuckert

Tekst > Line Holm Hansen Foto > Carlos S. Alvarez

inspirerende og luksuriøsT

med redken Til prisuddeling

i Axelborg’s elegante og rustikke lokaler blev lørdag d. 15. november til en inspirerende og luksuriøs aften i selskab med PACT og Toni&Guy artistic team; afsløring og fremvisning af Toni&Guy’s nyeste kollektion; ’Flux’ en kollektion, der stylingmæssigt kun an­ vender produkter fra mærket. Label M.

Lørdag 6. december løb European Film Awards af stablen i Forum og filmstjerner fra hele Europa var fløjet ind for at deltage i den europæiske pendant til Oscaruddelingen der blev sendt direkte lørdag aften på Dr2. For en filmstjerne, der skal til prisuddeling, starter dagen mange timer før selve uddelingen. For der skal både styles hår, lægges make­up, ordnes tøj og meget mere, og i år var det redken, der stod for håret.

Som en overraskelse og ekstra forkælelse startede aftenen med en ”special performance” af sangerinden Sys bjerre, der til stor begejstring for publikum sang tre af hendes egne numre. Herefter begyndte en stylingsession udført af Toni&Guy art directors, John­ Paul Sherley­ Price, Adam Walmsley og Wayne McHugh som via klipning og styling udførligt fremviste detaljerne karakteristisk for den nye kollektion FLux. i alt fire modeller blev klippet og stylet på scenen, mens ti andre – fem kvindelige og fem mandlige modeller udgjorde interessante og nyskabende eksempler på den nye kollektion, der frem for alt var meget varieret og alsidig ­ dog med enkelte fællestræk.

Karakteristisk for FLux kollektionen er: dybe farver, stærkt mar­ kerede linjer, triangulære former, bløde kurver, dog skarpe kanter og grundigt opdelte lag i håret for derved at skabe mere fylde og tekstur i den endelige frisure. inspirationen til FLux kollektionen er primært hentet fra 80’ernes punk idoler, dog også med en snært af re­introduktion fra 60’erne og 70’erne kombineret med moderne friskhed for at skabe bedst mulig innovation. Et andet essentielt ele­ ment i FLux kollektionen – og for frisørbranchen generelt – er fokus og udvikling på det mandlige område. Som udtalt af medlemmerne fra Toni&Guy’s artistic team, er det vigtigt, at man nu og i fremtiden inkluderer mandlige modeller i showene. Efter en inspirerende fremvisning blev selskabet budt på en delikat tre retters middag med tilhørende vin i Axelborgs ned­ erste lokaler. Her blev desuden afholdt konkurrence for de delta­ gende; to præmier af føntørrere foruden førstepræmien, der bød på en tur til London for to personer. Med fyldte maver og med god stemning fortsatte arrangementet med after party på diskoteket renomé, hvor de friske blev ved til den lyse morgen.

Mange af stjernerne var indlogeret på SAS royal hotellet, og der havde redken fået stillet et værelse til rådighed og indrettet en lille salon. Henrik Damm, redken Educator, og hans team var i gang allerede fra middagstid med at style. Og der blev brug masser af lak, glans og hvad der ellers hører sig til. Stjernerne havde fået tider i løbet af eftermiddagen, som var det en almindelig salon, netop for at undgå

Sissel Nerby og Naja Bidstrup fra Redken klar til Galla.

Henrik Damm, Redken educator stylede alle stjernerne inden showet.

Dybe farver, stærkt markerede linjer og bløde former er karakteristisk for kollektionen.

se flere billeder på

hairmagazine.dk

Tony & Guys artistic directors viste detaljerne i den nye FLUX-kollektion.

Filmstjerner fra hele Europa var til stede ved European Film Awards.

kaos og al for lang ventetid. Og det klappede. Stort set! For et eller andet skal jo gå galt. Og lige som alle fire frisører var godt i gang med hver deres føntørrer, sprang der en sikring. Problemet blev dog løst og efterfølgende hed det; én føntørrer ad gangen! Men trods det lille setback blev alle stjernerne færdige til tiden, og frisør­ erne kunne tage af sted til Forum, hvor de skulle backstage og sætte den sidste prik over i’et, inden de mange stjerner skulle på scenen. Efter prisuddelingen var alle frisørerne enige om, at det bestemt havde været en sjov oplevelse, som de gerne ville prøve igen. Alt andet end lige, så er det noget helt specielt at se det hår, de havde brugt dagen på at sætte, gå ned af den røde løber badet i blitzlys!


På grænsen mellem

det smukke, det rå og det vilde Tekst > Pia Finne Foto > Sebastian Professional

Sangerinden Aura har sin helt egen stil. Når det gælder hår og make-up er den skabt i samarbejde med Nina Larsen fra Sebastian Professional, der følger Aura til koncerter og photoshoots. Hun er med til at skabe det image, Aura gerne vil have, men som også fanger den person, Aura er. Hun er et ”Wild Child”, en sigøjner, et hippiebarn og en ”fashion rebel”. Hun er Pocahontas møder hardcore Flashdance. Hun er den danske sangerinde Aura, og når hun går på scenen, er hun stylet af stylist og frisør Nina Larsen, der arbejder med Sebastian Professional. ”Aura er en kunstnertype. Det kræver mange former for styling, der repræsenterer mange forskellige verdener”, fortæller Nina Larsen, mens vi sidder i Sebastians og Wellas indbydende studie på Frederiksberg. Nina mødte Aura for godt et år siden, efter at Sebastian Professional havde skabt kontakten mellem de to, og dialogen var god. ”Det er meget vigtigt, når man skal style en kunstner, at man taler samme sprog, og at der er en forståelse for hinanden”, forklarer Nina. Når hun møder Aura forud for en koncert for at aftale stylingen, har såvel Nina som Aura allerede gjort sig tanker om hvilken stilart, der passer til en bestemt turné eller en bestemt koncert, og for Nina er det vigtigt at finde en stil i både hår og make-up, der dels rammer den stil, Aura gerne vil have frem, men som også fanger den person, Aura er. ”Udfordringen ligger ofte i, at udtrykket skal være æstetisk smukt uden at det kammer over og bliver pussenusset. Stilen skal være smuk og lækker”, mener Nina Larsen, og i samarbejdet med Aura har hun stor kunstnerisk frihed. ”Aura er altid åben overfor mine tanker, og det betyder, at vi sammen skaber et rigtig godt resultat”. Som da Aura til en koncert i Pumpehuset i København skulle have Pocahontas møder hardcore Flashdance-look. Det skete med to dråbeformende fletninger, extensions og sorte fjer.

Håndværket skal være i orden Mange frisører drømmer om at blive stylister for musikere og maga­ siner, og spørger man Nina, hvad det kræver at blive en god stylist, er hun ikke sen til at svare. ”Håndværket skal være i orden. Og så skal man hurtigt kunne aflæse kunstneren og fornemme, hvor man er henne stilmæssigt, blot ved at kigge på mennesket. Herudover er det super vigtigt, at man får skabt en dialog og ikke mindst, at man får opbygget en tryghed. Auras koncert i Pumpehuset opbød endnu en udfordring, som Nina som stylist skulle tage højde for. I forbindelse med koncerten skulle der afholdes pressemøde, ligesom Sony havde valgt at invitere repræsentanter fra 22 lande til koncerten. ”En kunstners udtryk er bl.a. det, hun skal sælge sig selv på, så derfor var det netop i denne sammenhæng meget vigtigt, at Aura ikke lignede en papegøje, men fik det helt rigtige rå, vilde og søde look”, forklarer Nina Larsen, og hun tilføjer, at mange er bange for at skille sig for meget ud. ”Men tiden er til at skille sig ud, og det look, vi skaber til Aura skal derfor løftes op på et højere plan”. Men selv om der skal skiftes stil fra turné til turné nytter det ikke at bevæge sig fra den ene yderlighed til den anden. ”Er man en kendt musiker som Aura, har man også et image, man skal pleje, og det gælder på alt fra cd covers til billeder, der skal bruges til at supplere et interview i et musikmagasin. Derfor handler det også om at skabe det visuelle image og om hele tiden at videreudvikle det”, forklarer Nina. Og Aura kan godt lide den røde tråd i tingene.Tøjet, håret og make-up’en skal passe sammen ned til mindste detalje – helt

Pocahontas møder hardcore Flashdance var det look, Nina Larsen skulle skabe forud for en koncert med Aura i Pumpehuset. Samtidig skulle det ikke være for vildt, for efter koncerten skulle Aura mødes med den samlede presse og Sony-repræsentanter fra 22 lande.

80 > På grænsen mellem det smukke, det rå og det vilde

På grænsen mellem det smukke, det rå og det vilde < 81


To dråbeformende fletninger, extensions og sorte fjer var elementerne i Auras Pocahontas-stil.

ned til similistenene på fingrene. Og det tager tid. ”Men samtidig er hun et af de mest ukrukkede mennesker, jeg kender. Hun vælger selv sit tøj, er selv meget inde over stylingen, og går i det hele taget meget op i helheden, så intet er overladt til tilfældighederne”. jEG ER DER HELE TIDEN når nina Larsen arbejder med Aura, sammensætter de to som nævnt en overordnet plan. Men samtidig skal nina – i hvert fald til de større arrangementer – være der for Aura hele tiden. Det betyder, at hun rejser rundt i hele Danmark og ind imellem også i udlandet. ”Det giver hende en ekstra tryghed at vide, at jeg er der 200 pct.” '”Men vi er ikke veninder”, pointerer nina, for det handler om at have en professionel tilgang til tingene, og være den, der bakker op og skaber ro back stage. For nina gælder det, at jo mere tid og jo mere ro, hun har til at gøre sit arbejde, jo bedre. Derfor forbereder hun sig meget op til et arrangement. ”Jo mere forberedt og jo mere orga­ niseret, jeg er, jo mere overskud har jeg til at være det for det men­ neske, jeg arbejder med”, er hendes klare holdning. Typisk bruger hun således nogle timer i Sebastians studie op til en koncert med Aura, så tiden lige før koncerten kun skal bruges til at finpudse pandehåret, påføre extensions og lægge make­up. ”Og det kan bestemt også være rigeligt”, smiler nina. FOR FRISøRSKOLESTYRET når man skal style musikere, skal man passe på, det ikke bliver for ”frisørskolestyret”, mener nina. Man skal skabe et kunstnerisk udtryk med et touch af mode. ”Man skal med andre ord se på hår på en anden måde end i en salon”, fortæller nina, der ud over at arbejde for Sebastian også har været hyret til at style f.eks. ved Grøn Koncert, ligesom hun er stylist, når der skal tages billeder af musikere eller andre kendte til magasiner som in, Sirene og Eurowoman. i forbindelse med modeugen i København er nina også altid at finde backstage. bl.a. har hun sammen med Sebastian Professional arbejdet med bruuns bazar og Designers remix Collection. ”Jeg arbejder med alt fra at lægge en make­up til et photoshoot til at skabe store Aqua­parykker, og hver gang giver jeg mig selv 200 pct.”, fortæller nina. For hver gang skal der tænkes helheder. Make­up’en og håret skal matche såvel tøjet som personligheden! Men hun holder dog mest at de samarbejder, hun har med f.eks. Aura frem for bestillingsjobs. 82 > På grænsen mellem det smukke, det rå og det vilde

”Når jeg er ude til en koncert med Aura er det vigtigt, at jeg er der 200 pct. for hende. Det betyder, at jeg skal gøre mange af forberedelserne hjemmefra. For jo mere ro, jeg har på, jo mere overskud har jeg til at være der for hende”, lyder det fra Nina Larsen.

”når man samarbejder, kan man udvikle sig sammen, og jo bedre man kender personen, og jo mere man følger vedkommende, jo bedre bliver resultatet”. nina Larsen har arbejdet med Sebastian igennem 10 år. Hun underviser, og hun er en del af Sebastians kreative team. Senest var hun valgt til at lægge make­up til Wellas store Trend vision show i Lissabon. Lige nu er hun i fuld gang med at skabe lookbooks til alle værterne på Dr1 både når det gælder hår og make­up, og også det er en spænd­ ende opgave, for det betyder selvsagt meget om det gælder en vært på Tv­Avisen, en vært på Aftenshowet eller stylingen til x­Factor. HåRDT ARbEjDE At nina er nået dertil, hvor hun er i dag skyldes hårdt arbejde. Hun begyndte at uddanne sig for 13 år siden, og har været færdig de seneste 5 år. ”Først uddannede jeg mig til kosmetolog, så uddannede jeg mig til make­up artist, men da det ikke gav nogen job, uddannede jeg mig også til frisør. For ingen skulle kunne sige, at jeg manglede erfaring og uddannelse”, fortæller nina Larsen, der ikke tror på det autodidakte. ”At skulle arbejde som jeg gør det, kræver ro og sikkerhed på sig selv, og det giver en uddannelse. For når Aura kommer blæsende ind, og jeg har præcis et kvarter til at lægge make­up og sætte hår, før hun skal på tv, skal det lykkes første gang. Det kræver et overblik, og det kræver, man kan levere et godt resultat. Hver gang! ■


Tekst > Pia Finne Foto > Estée Lauder / Yves Saint Laurent / Helena Rubinstein

Pink irreverence er Aaron De Meys fortolkning af et chic, sofisti­ keret og feminint french look med et ultramoderne twist, hvor to stjernefarver ­ intens PinK og glimtende SOrT – mødes og bliver til en eksplosiv cocktail. Lakerede læber og grafisk definerede øjne... er starten på en helt ny æra indenfor makeup, der sætter lige stor fokus på læber som på øjne. Lancôme og Aaron De Mey kalder det French irreverence.

foråreTs make-up

AFTENKURSUS I MAKE-UP! Makeup- og stylists kolen i Odense

KOnTrASTEr i PinK OG SOrT, ELLEr ET HELT nATurLiGT LOOK. ALT Er TiLLADT i MAKE­uP MODEn TiL FOrårET. Der skal arbejdes med kontrasterne, og så handler det om at skabe stærke øjne og kindben. Og så bliver pink en af forårets nye nuancer. ”Det handler om at skulptere ansigtet, og om at finde det smukke frem i ethvert menneske”, lyder det fra Lancômes make­up artist Henrik Steen, og han var blandt de første, der fik introduceret det nye forårslook.

Pink Irreverence er forårets frækkeste flirt med farver. Inspireret af Andy Warhols berømte billeder har Aaron De Mey sammen med fotografen Nick Knight fortolket kollektionen i to versioner. Modellen er Lancômes ambassadør: Elettra Wiedemann, som Aaron har valgt på grund af hendes feminine, tidløse look og hendes åbne, frimodige personlighed.

Som med alt andet i dag, handler make­up også om individualitet. Man skal finde det look, der matcher den enkelte person, er Henrik Steens klare holdning. Men han fortæller også, at der for alvor kommer til at ske noget på farvefronten. Fuchsia now hedder estée lauder’s forårslook.

”Lancôme bruger pink i alle afskygninger ­ fra den transparente perle­ morshvide til den dybe pink ­ som den gennemgående farve. Pink læber, blush i highlight rose, der i øvrigt kan lægges langs kindbenet og op under øjnene, så den former ansigtet. Men også f.eks. sort neglelak og sort øjenskygge ses, og dermed bliver kombinationen af farver mere kontrastfyldt i foråret”, fortæller han.

mikset med strålende elfenben, en dristig kombination af en dyb og en lidt lysere blomme i selskab med pink og en super sofistikeret duo skabt af intens sort og gylden gråbeige. Også læberne er sensuelle og fristende i enten varme beige toner, fristende pink, sensuel rosa eller blød gammelrosa.

Modsat kan udtrykket også være mere ”nude”, som Henrik Steen kalder det – faktiske helt uden mascara. ”Der er ingen gyldne mel­ lemveje. Det holdes enten helt roligt eller kontrastfyldt og legende. Det er ikke noget midt imellem”, lyder det fra Henrik Steen, der slut­ ter med at understrege, at forårets make­up look først og fremmest handler om at forskønne!

PINK IRREVERENCE Lancôme forårslook 2009 er en feminin, næsten uforskammet fræk flirt med farver skabt af Aaron De Mey. En makeup­kollektion, der markerer starten på en ekstraordinær alliance mellem verdens førende selektive mærke, kendt for et elegant og feminint udtryk og en suveræn mester i farver, pigmenter og konsistens.

FARVER I SIN RENESTE FORM inspireret af sin tids største kunstnere kreerede Yves Saint Laurent sine helt egne farvekoder. Farver i deres reneste form, som skabt til at tilføre enhver kvinde et endnu mere intenst og forførende look. Pure Lolor forårskollektionen 2009 er en ny passionerende kollektion af Yves Saint Laurent’s visionære farvesammensætninger bestående af kontraster i vibrerende harmonier af gul og pink, orange og fusia, grøn og violet. Yves Saint Laurents’s make­up paletter er som moderne glas nær­ mest poetisk kunst, der fremhæver kvindens skønhed ved at bade ansigtet i blødt, farvet lys ■

Spændende aftenkursus over 20 uger, hver onsdag kl. 17.00 til 21.00 med start d. 04.03.09. Uanset om du er selvstændig, ansat eller elev så vil du her opleve en spænende verden med masser af professionel make-up til rådighed. Du bliver undervist af dygtige og erfarne fagfolk.

FUCHSIA NOW! inspirationen er hentet på forårets catwalks, og således præsen­ terer Estée Lauder’s sin nye limited edition Fuchsia now Color Collection.

Vi kommer igennem alt hvad du har brug for, hvis du har interesse i at dygtiggøre dig, og lære forskellene på de mange måder man kan sminke på. Du bliver i stand til at rådgive kunden med lige præcis det hun har brug for både til hverdag og fest.

Den er feminin, flirtende og sjov, og den fanger den trend i tiden, der byder at mikse de stærke farver med de blide neutraler. Således rummer Fuchsia now både det lyse og det stærke. varm honning og blid fersken matches med klar fuchsia, og der skabes et look, der klæder enhver hud. Kinderne har et strejf af friskhed, mens øjnene omgives af nuancer af dyb indigo og jordtoner. Læberne er fyldige og bløde og ses i komplimenterende nuancer, så der skabes en upbeat og let stemning. RENDYRKET GLAMOUR Helena rubinsteins Feline beauty make­up kollektion til foråret er rendyrket glamour. øjenskyggefarverne findes i fire kombinationer: En tidløs kombination af brun og gylden beige, en glansfuld antracit

FAGSKOLEN FOR DEKORATIV KOSMETIK

www.makeu pskolen.dk Demi Moore er talskvinde og ambassadør for Helena Rubinstein. Her ses hun i forårets nye look. Farverne er smukke og dybe i Helena Rubinsteins nye look.

Fra Yves Saint Laurents nye forårspalette.Yves Saint Laurent arbejder med farver i sin reneste form i den nye kollektion.

Ring til 66 17 71 73 for uforpligtende oplysning eller besøg www.makeupskolen.dk Vestergade 59, 1., DK-5000 Odense C, Danmark

84 > Forårets make-up


NY STOL? Ekstra længde- optimal dækning Salonsupport’s forklæde er i super lækker kvalitet. Forklædes ekstra længde sikrer optimal og beskyttelse mod farvestænk.

Panasonic 2-i-1 nakkemaskine Hairtech er klar med en ny nakkemaskine fra Panasonic Er­PA11­S, med to skærehoveder. Et til normal klipning og et 6 mm skær til at lave ”tat­ too’s”. Og der følger selvfølgelig afstandsstykker med på 3 og 6 mm. nakkemaskinen har samtidig fået et helt nyt ergonomisk forbedret design.

Levering inden 48 timer Kun kr. 1.299,excl. moms

Cool design HH Simonsen har udviklet en vandforstøver, som ikke kun har et cool design. Flaskens overflade i rubberlook samt udformningen, gør den behagelig at holde om.vandforstøveren sprayer i en vinkel på 60 grader, hvilket giver en god fordeling af vandet.

Stærk letvægtsføn ETi Turbo 3400 xP letvægtsføn fra bella Vista. Elegant, let og stærk letvægtsføn til den professionelle frisør. Letvægtsfønen har fire temperaturer og to hastigheder samt kold­luft­knap.

”Natur” Krøller HH Simonsen’s professionelle stylingjern byder på talrige muligheder for at designe nye kreative krøller i håret. Det kroniske designede formjern giver håret et moderne og meget spændende look. Stylen 3 kan således skabe de nemmeste og hurtigste ”natur” krøller i alle typer hår, og den sikrer et hurtigt, perfekt samt naturligt krøllet resultat.

in-house FrA nYE bETJEninGSSTOLE TiL MiniSTYLErE. DEr Er MASSEr AF SPÆnDEnDE nYT FOr FriSørErnE. bLAnDT nYHEDErnE FinDES OGSå ET nYT børSTESYSTEM, STYLErE TiL bruG i SåvEL SALOn SOM På rEJSE OG iKKE MinDST En FOLiE­MASKinE, DEr Gør DET DAGLiGE ArbEJDE MED AT FArvET Hår En DEL LETTErE. Nyhed fra bella Vista vibE er en italiensk betjening med lys fra bella Vista. Den fås i flere farver.

bliv siddende PSiCHE er en lækker italiensk betjeningsstol fra bella Vista. Stolen fås i flere farver.

børstesystem med skridsikre greb De populære børstesortimenter fra D­ og T­ serien fra jaguar tilbyder nu yderligere tre eksklusive, ioniske stylingbørster fra D­serien.Tunnelbørsten D­4, den lille padlebørste D­5 og den store padlebørste D­6, og dermed kan ses et komplet stylingbørste program. Fremhæv din naturlige glans Salonsupport’s Magic in dækker alle behov. Det glatter håret samtidig med at fugtigheden bevares og hårets naturlige glans fremhæves. Det har blandt andet et termostat fra 80 til 200 grader, anodiseret aluminiumsplader, der sikrer en hård overflade samt en lang holdbarhed. Et instant heat­ up system gør, at det når sin arbejdstemperatur på under 10 sek.

byt nu Styler Exchange er nyt fra ghd. Således kan man få byttet tre af salonens nuværende stylere, glatte­ eller krøllejern til ghd iv stylere. Stylerne fås i tre forskellige varianter: Styler, mini styler og salon styler.

Sæt dig nu Sun fra bella Vista er en lækker italiensk betjeningsstol, der fås i flere farver.

Krøl & Twist Cutek Titanien fra idhair er et fladejern, hvor titaniumpladerne giver en uovertruffen glat og jævn overflade. De afrundede plader er også ideelle til skabelsen af krøl og twist. Og dens design gør det komfortabelt og nemt at håndtere.

86 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Opfrisk krøllerne Curly brush fra HairContrast er en ny børste, der er udviklet til at få det bedste krøl frem i krøllet hår. børsten er velegnet til brug efter vask eller sammen med stylingprodukter.

Hold hygiejnen i top Hold hygiejnen i top med bravehead, som forhandles af Salonsupport.dk. bravehead Disinfection Spray kan bruges til alt frisørværktøj som sakse, børster og fx spejle. bravehead er let at anvende. Den sprayes ganske enkelt på, og der tørres efter med en klud.

Fri for løse hår Salonsupport’s børsterenser, er en specielt designet børste med stivere og spids, der sørger for, at dine børster altid er rene og fri for løse hår.

Få farve i en grå tid Easy-Hair highlight clips ON/OFF fra Hairtech er totter, som fås i mange forskellige farver og som giver mulighed for at skabe effekter på en nem og hurtig måde.Totterne er af ægte hår og tåler derfor fladjern. De er 25 cm lange og med en clips.

Kik ind og bestil på www.salondanmark.dk - eller ring på tlf 86 80 48 11


Tekst > Louise Wright Foto > Claus Peuckert

Lille og effektivt HH Simonsen’s Pocket Straightener er et lille smart glatte­ jern, som er perfekt til håndtasken. Pocket Straightener er et lille glattejern, til den meget kræsne forbruger, som sætter funktionalitet i højsædet. Pocket Straightener er væsentligt mindre end andre små glattejern, og er derfor perfekt til håndtasken, sportstasken og på rejsen. Glattejernet findes i sort, rød, hvid, gul og lilla.

Fiks foliemaskine Lettere kan det næsten ikke blive…. Haircare by Lundstrøm lancerer en foliemaskine ”Procare 24*7”, der beskrives som den ultimative foliemaskine som både klipper og folder folien ved blot et tryk på en knap.vælg længden, størrelsen på folden og antallet af folie stykker ­ og maskinen klarer resten....

Lækkert italiensk design Design Frisørerne’s Hair Station er i flot italiensk design med alle de påkrævede varme/blæsefunktioner. Prisen er på 9500 kr.

Tre skåle i én hånd SKP 3­i­en Highlight bowl med kliksystem fra bella Vista er tre skåle med plads til huskeklip med det aktuelle farvenummer. Skålene er super praktiske og super til highlights.

'lifesTyle'

- eT inspirerende sTylingseminar med ghd inspiration, engagement og kreativitet – med disse nøgleord havde et væld af spændte frisører i november 2008 fundet vejen til et unikt ’Lifestyle’ seminar, præsenteret og udført af ghd.

Som afslutning på den kreative session fik de nu inspirerede frisører lov til at prøve kræfter på modeller og forsøge at genskabe de looks der just var blevet kreeret på scenen.

ghds salgschef Lars Karkov præsenterede aftenens program som var en kombination af sceneshow; præsentation af ghds limited edition ’Purple’, kreativ styling og såkaldt ’Freestyling’ hvor frisørerne fik mu­ ligheden for at bruge kræfter og udfordre egen kunnen og kreativitet med ghd stylere og produkter. Præsentationen af ’Purple’ vakte stor begejstring blandt publikum hvorefter Jo Martin – ghds repræsentant fra Storbritannien – fortalte og forklarede om den samlede cocktail der udmunder i unikheden bag ghd’s produkter thermodynamics.

Som ekstra motivationsfaktor blev det flotteste og mest kreative look kåret som aftenens vinder. niveauet var højt, variationen og kreativiteten bred. ghds nyeste initiativ til frisører er ghds ’Expert program’ som blev præsen­ teret aftenen før ivejle, og der var stor interesse for programmet.

Herefter gik startskuddet til aftenens kreative del. En del af ghds skandi­ naviske team, belinda Stigborn, Dan bro, Alexander Sørensen og Kim Mäenchen gik på scenen for at kreere fire forskellige looks på modeller.

ghd 'Expert Program', som er en kæmpe succes og meget efter­ tragtet i uK, giver udvalgte frisører muligheden for at blive eksperter i anvendelsen af og viden om ghds produkter og stylers; topmålet er at blive såkaldte ghd experts inden for området. Alt i alt var ’Lifestyle’ et inspirerende, godt planlagt seminar med et samspil af god stem­ ning, humor samt faglige kompetencer og udfordringer.

Håndsyet i London! HH Simonsen’s rude Saksebælte vises nu i eksklusive limited edition modeller såsom pink, snake gothic samt cow hide. inspireret af skandinavisk design, kvalitet og luksus har Sarah Shafi ­ engelsk topstylist udviklet et saksebælte, med nye standarder inden for design og funktionalitet. rude er håndsyet i London af det fineste italienske læder. Satin-taske til styler Med kombinationen af ghd’s styler og et ”justine case” beautifier kit fra det amerikanske benefit cosmetics, må der siges at være skabt en ultimativ fristelse for alle skønhedselskere. Ghd’s bidrag er ghd iv styler, mini styleren eller salon styleren samt en sort, varmeresistent satin­taske til opbevaring. Priserne for ghd iv styler og salon styleren er 1699-1799 kr.

Der blev skabt spændende looks med Purple-serien.

ghd's skandinaviske team med deres modeller.

body wave and curly HairContrast lancerer to nye unikke hair extensionsystemer: body wave og curly. Fordelene med det nye body wave system er, at håret alt sammen er samme længde og derfor kan extensionsystemerne bruges til at skabe både længde og fylde på en gang.

Mini pink Hairtech’s mini pink krølle/flade jern er super smart med keramiske plader og anti­slip funktion. Fladejernet varmer både på inder­ og ydersiden, hvor det også er afrundet og derfor er velegnet til både krøller og til at glatte håret med.

se flere billeder på

hairmagazine.dk 88 > In-house update / Se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk


Fuldtidstekniker til Jylland Vi søger en tekniker der kan supportere vores anerkendte INFINITI farver, serier og permanenter. Du skal indgå i et teknisk team og være med til bl.a. at udvikle afdelingen inden for teori, teoretisk materiale samt udvikling af kurser.

Kvalifikationer: ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

Faglig dygtig frisør med min. 5 års erfaring Arbejder selvstændig og struktureret God til at lære fra sig Læser og taler engelsk Kan påtage sig aften- og weekend arbejde i begrænset omfang Kendskab til PC er en fordel Kan indgå i et teknisk team Gerne have undervisningserfaring Kan lide at stå på en scene i et åbent forum

frisørbranchens

DENNE ANNONCE ER KUN RETTET MOD DIG, DER IKKE HAR TID TIL AT LÆSE DEN, FORDI DU STÅR OG MANGLER EN FRISØR!

Vi tilbyder: ■ ■ ■ ■

Spændende og udfordrende job Faglig udvikling God fast løn og pension Firmabil og mobil

Passer du på ovenstående profil, så send din ansøgning mærket ”teknisk konsulent” til nedenstående adresse eller pr. e-mail til produktchef Marianne Bøye Nielsen, mbn@salonsupport.dk.

Trekronergade 149B 2500 Valby

Salonsupport.dk A/S er en af Danmarks største leverandører til professionelle frisørsaloner – og forsat på vej frem. Vi er p.t. 30 medarbejdere og leverer alt hvad en frisør har brug for – fra hårnåle over hårplejeprodukter til total-indretning af saloner. Se meget mere på www.salonsupport.dk. Det er vort erklærede mål at yde Danmarks bedste personlige service, rådgivning og træning overfor vore kunder. Har du samme ambition er du velkommen på holdet!

Har du overvejet hvor mange penge du mister i indtjening, hver dag der går, hvor du mangler en ny medarbejder? Ring til os på 88 80 72 71 og nd ud af hvor nemt det kan være at nde nye medarbejdere...

leVerandøroVersigT Albaline bella vista best Collection La biosthetique Cosmobell Coss Cutrin Danhair Design Frisørerne Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge Gb products ghd Scandinavia Goldhair Goldwell Haircare Danmark Hairconnexion HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & body Care HH Simonsen Jaguar Danmark L'Oréal Matrix Pact Systems Paul Mitchell PlanOrganic Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Tecnahaircare Tendenz Thorsen Trading Wella z.one concept

36 78 80 83 86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 97 22 33 44 66 11 20 44 86 74 28 22 55 37 00 76 86 24 90 55 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 33 11 58 34 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 87 38 27 00 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 86 22 57 77 39 40 20 40 70 20 25 29 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 87 38 27 00 21 23 00 59 33 26 91 11 42 13 81 80

Økologisk kvalitetshårpleje for børn

ANDRE LEVERANDøRER Admind 70 20 18 76 Den Mobile Frisør 70 10 00 01 Hairtools 70 11 10 09 Magnetic nail 47 72 00 73 nails & Company 33 32 33 32 nordens Hårimport 50 59 22 95 PHure beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Waldorf & ragn 47 38 50 22 Addx 32 62 23 39 unicare 44 83 23 00

eco.kid er måske det mest økologiske hårprodukt på markedet.

rn mellem 3 og 12 år. •Specialudviklet til bø k af ECOCERT. •Certiceret økologis •Forebygger mod lus. bener, sulfater eller •Indeholder ingen para kunstige parfumer.

HjEMMESIDER I bRANCHEN www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.frisorjob.dk www.hair.tv www.hairmodel.dk www.spt.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

C.F. Tietgens Bouldevard 32 5220 Odense SØ Tel. +45 6613 3990

info@hairmix.dk www.hairmix.dk


# 20 > jANUAR 2009

EN KRISESIKKER SALON!

SEKS GODE RåD TIL, HVORDAN MAN KOMMER IGENNEM KRISEN – MED SUCCES!

eksperTerne hjælper hair magazine's nye team giver læserne svar på alt

marcelklubben: Vi var med til optagelse af tre nye medlemmer

Wella TrendVision: alt om de seneste hårtrends

1. udgave 2009  

Hair Magazine 1. udgave 2009

1. udgave 2009  

Hair Magazine 1. udgave 2009

Advertisement