Page 1

nr. 43 > august 2013

Thomas Lauritsen At være frisør skal give mening

Dansk frisør i Argentina

Frisørsalonen på hjul

Kunden skal føle sig speciel

Kasper Thomas giver tips til unge frisører med udlængsel

Louise Kærså styler kendisser i sin TrailerOne

Marianne Kyhl fra Helsingør har fået værktøjerne til succes


C O P E N H A G E N

0%

AmmONIA RECORCINOl PPD

STAND OUT OF THE CROWD ICON HAIRSPA INTRODUCERER FREmTIDENS HåRFARvE… ZenZTherApy AlTernATiVe Color er en helt nyt dansk farveserie. en helt alternativ hårfarve serie, forstået på den måde, at ZenzTherapy Alternative Color bygger på den filosofi, at dét vi udelader fra vores produkter er lige så vigtigt, som dét vi tilfører. resultatet er, at ZenzTherapy Alternative Color er et udtryk for det bevidste valg indenfor hårfarvning. et farvesystem der er afstemt efter langt de fleste forbrugeres forventninger - et farvesystem uden Ammoniak, resorcinol og ppD. indeholder skånsomme naturlige ingredienser for hovedbunden udvundet fra noni planten, Jojoba olie samt eksklusive æteriske olier fra Tea Tree, lavendel og rosmarin. ZenzTherapy Alternative Color er et overskueligt farvesystem med 80 forskellige nuancer. nuancerne er fordelt på både mixtoner samt intense varme og kolde

nuancer. et farvesystem der sikrer 100 % dækning af gråt hår, og tillader samme kreative muligheder som almindelige traditionelle hårfarver. Teknologiens verden i kombination med naturens visdom har resulteret i denne intense, blanke og holdbare farveserie. STAnD oUT oF The CroWD, og prøv denne nye fantastiske danske professionelle hårfarve serie. Denne alternative hårfarve serie, kan medvirke til at tiltrække nye kunder til salonen, og vil ligeledes være et populært valg for frisøren og de ansatte, der ønsker at undgå de mest betænkelige indholdsstoffer i traditionelle permanente hårfarver.

Hør mere hos ICON Hairspa på tlf. 57660300 eller se mere på www.iconhairspa.dk

INDEHOlDER IkkE SlS

NATURlIgE Og økOlOgISkE PRODUkTER UDEN SUlFATER, FARvESTOFFER EllER kUNSTIg FARvE Zenz Therapy er en professionel og naturlig hår- og hudpleje serie, der tager udgangspunkt i aromaterapiens velgørende univers. Alle produkter er naturlige og økologiske og indeholder ingen sulfater, farvestoffer eller kunstig parfume.

ZenzTherapy forhandles af: ICON Hairspa A/S

Energivej 3 . 4180 Sorø . Ordretlf: 57 66 03 00 . www.iconhairspa.dk

Vi anvender aromaterapeutiske duftstoffer fra planter, der er certificerede økologiske, biodynamiske eller vildtvoksende. Alt med respekt for, og hensyntagen til, både vores indre og ydre miljø.


Dokumenteret omsætnings­ udvikling i frisørsaloner

UNIKT UDDANNELSESKONCEPT DESIGNET TIL FRISØRER. ØG INDTJENINGEN PÅ PRODUKTSALG OG BEHANDLINGER – UDEN AT SÆLGE. Rådgivning er det konceptuelle omdrejningspunkt i Advice Peoples uddannelse, der hjælper frisørsaloner til at forbedre indtjeningen på produktsalg og behandlinger. Det er et ud­ dannelseskoncept, der tilgodeser frisørernes kreative tanke­ gang. Som får kundetilfredsheden til at stige. Og som giver målbare resultater på bundlinjen i form af et øget salg af be­ handlinger og produkter.

ADVICE PEOPLE FORANDRINGSPROCES ©

FASE 1 2 timers træning i salonen Fælles målsætning i salonen for salg af kurbehandlinger samt opfølgning via Facebook

Mere end 50 saloner har været igennem Advice People for­ andringsproces ©. Det er et gennemprøvet koncept, som til fulde har bevist sin effekt – salonernes produktsalg er steget fra 30 til flere hundrede procent.

FASE 2 2 timers træning i salonen

Alle Advice Peoples koncepter og værktøjer er beskyttet med copyright ©.

Fælles målsætning i salonen for salg af produkter samt opfølgning via Facebook

For at deltage skal salonen have mere end 3 ansatte. Men som noget nyt kan små saloner med op til 3 ansatte deltage på åbne uddannelser, hvor der vil være frisører fra andre saloner.

FASE 3

HVAD SKAL DU GØRE? HVIS DU OGSÅ HAR LYST TIL AT SKABE ENDNU BEDRE RESULTATER I SALONEN SÅ KONTAKT THOMAS KLITTENBERG PÅ TELEFON 20 30 20 80

Fra venstre:

SKAL VI HJÆLPE DIG MED AT UDVIKLE DIN SALON?

2 timers træning i salonen Fælles opfølgning på forandringspro­ cessen samt opfølgning via Facebook

FREMGANG EFTER PROCES MED ADVICE PEOPLE KYHL COIFFURE

43

%

PRODUKTER

SALON ZIG-ZAX

41

%

HÅRKURE

30

%

PRODUKTER

FASHIONCUT

2400

%

HÅRKURE

35

%

PRODUKTER

HOLK INTERCOIFFURE

46

%

HÅRKURE

56

%

PRODUKTER

Konsulent Karina Kiil, konsulent Peter Larsen og

Vi er glade for at præsentere vores to nye skarpe konsulenter. Karina Kiil har en baggrund som blandet coach og underviser. Karina har også været nordisk PR­ og marketingchef hos ghd. Peter Larsen har mange års erfaring indenfor ledelse, salg og kommunikation. Peter har blandt andet været regionschef hos Coop Danmark.

ejer og konsulent Thomas Klittenberg Foto: Lars Degnbol

Vi har blandt andet samarbejdet med

FØLG OS PÅ FACEBOOK OG FÅ TIPS, INSPIRATION OG GODE RÅD TIL HVORDAN DU KAN VIDERE­ UDVIKLE DIN SALON. SØG EFTER ADVICE PEOPLE PÅ FACEBOOK. Eksklusiv samarbejdspartner

Nyvej 21, 1 tv. DK­2600 Glostrup

info@advicepeople.com www.advicepeople.com

+45 20 30 20 80


OPLEV DEN NYE NATURALS KOLLEKTION Nye Looks. Nye Nuancer. Nye Muligheder.


artiKler

hold øjnene åbne – lad dig inspirere

indhold 16

at være frisør skal give mening thomas lauritsen fra Hair Construction har fundet værdien i at være frisør…

27

wavey volume af kenny aleksandr lad dig inspirere og send pigerne ud i sensommeren med flot wavey hår.

32

salon med synergier synergier er et kodeord i den nye salon klip & stil i rønne.

38

frisørsalonen på hjul louise kærså styler kendisser i sin trailerone til tv- og filmoptagelser, photoshoots med mere.

44

inspiration og bæredygtighed i paris ”more inside”. sådan beskrives davines World Wide Hair tour 2013, hvor Hair magazine var med.

48

kunden skal føle sig speciel ”kunden føler sig speciel, og vi tjener flere penge i salonen”. sådan lyder det fra marianne kyhl i Helsingør. læs hvorfor.

54

slip kreativiteten løs med wella Wellas Color.id kan ændre frisørernes tankegang omkring farver.

58

trenden er bæredygtighed Bæredygtighed er oppe i tiden, og zenz og danHair præsenterer zenz organic products.

60

vi er ikke som de andre... malou og Jens kjeldsen har netop åbnet deres salon nr. 3 på djursland, og de har nogle klare holdninger til, hvordan man driver en salon med succes.

66

lad frisørfaget tage dig ud i verden kasper thomas følte, han var kørt fast i danmark. derfor tog han til Buenos aires. læs om hans tur og arbejde i argentina.

76

wella sebastian nordic urban explorer event I stockholm tilbragte 300 frisører en weekend i sebastians fearless ånd.

82

Hår skal der til ”der er kommet meget mere fokus på extensions de senere år”, siger Charlotte elsted fra House of Waldorf.

84

style master international Contest 2013 i madrid Colomer group overgik endnu engang sig selv og afholdte style master Contest i madrid, hvor over 3.000 frisører var samlet.

86

vild med søren og HairContrast en oplevelsesrig og imponerede håraften i bedste vild med dans-stil for de 117 frisører.

Personlig undervisning, hvor du er og når det passer dig

88

en pandoras æske af inspiration australske grant norton fra evo giver danske frisører sit bud på tendenserne i tiden.

En SMS til din kunde beregnet ud fra sidste besøg

96

ginger girl af kenny aleksandr miss ginger er inspireret af sommeren og superheltinder. en form for sommergudinde med power.

af chefredaktør Pia Finne Inspiration er kodeordet. uden inspiration bliver tingene kedelige og ligegyldige. derfor skal øjnene holdes åbne, og ørerne spidses, når der er nyt at hente, hvad enten det gælder nye tendenser, ny indretning, nye muligheder eller bare nyt fra verden, der kan have en indflydelse på, hvad der sker i salonerne. netop inspirationen er også den røde tråd igennem artiklerne i dette nummer af Hair magazine. og det gælder netop inspiration på rigtig mange forskellige plan. marianne kyhl blev inspireret af advice people til at øge salget af såvel behandlinger og produkter i sin salon med det resultat, at bundlinjen blev forbedret og frisørerne i salonen blev gladere og mere engagerede. thomas lauritsen blev inspireret til at finde meningen med og værdien i dét, at være frisør. ”skal jeg være frisør resten af mit liv, skal det give mening”, siger han, og meningen har han bl.a. fundet i glæden ved at drive en god forretning og den tilfredsstillelse, det er, at tale med kunderne.

”Jeg har været frisør i 20 år, så det faglige, det ligger på rygraden. det er det menneskelige, der betyder noget”, siger thomas til Hair magazine. masser af inspiration er der naturligvis også at hente i de shows, der denne gang præsenteres, hvor frisører - både danske og udenlandske – har indtaget scenen for at vise danske frisører, hvordan de kan arbejde med faget, udvikle sig og inspireres, ligesom en række danske frisører har rejst ud, bl.a. til paris med salonsupport.dk for at hente ny energi og inspiration, der kan bruges hjemme i salonerne. den danske frisør, kasper thomas, er blevet inspireret til at rejse ud, og i en artikel i bladet inspirerer og opfordrer han andre unge til at gøre det samme. ”Jeg var kørt fast i frisørfaget i danmark. Jeg trængte til ny energi, nye input og ikke mindst til at lære noget nyt. nu har jeg fået glæden ved frisørfaget tilbage”, fortæller han efter at have tilbragt halvandet år i Buenos aires i argentina, hvor han arbejder som frisør. også indretningsmæssigt er der denne gang inspiration at hente i hele to artikler om nye, spændende salonindretninger. så uanset, hvor man vender sig hen, er der altså inspiration at hente. det handler blot om at være åben over for den, tage den ind og fortolke og bruge de mange input, man hele tiden får, på sin egen måde i det daglige i salonen.

Der er ikke én...

...men mange gode grunde til at arbejde med Admind Med 10 år i frisørbranchen kan Admind garantere dig en IT-løsning, der er skræddersyet til dine behov som frisør:

WebApp til dine kunder for hurtigere kontakt Rutebeskrivelse så dine kunde nemt kan finde dig Facebook som informationskilde til dine kunder

Chefredaktør > pia finne Koordinator > louise klitgaard art Director > morten sørensen Distribution > postdanmark Forsidefoto > francesco group tryk > scan print udgives af > freeminds aps, frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 københavn k, telefon +45 33 32 07 08, e-mail kontakt@freeminds.dk

Martin Svensson

- Østeraa Hairlounge, Aalborg

gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse samt godkendelse af freeminds aps. erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster, priser fra leverandører samt manuskripter, fotos og lign. indsendt uopfordret.

klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.

...se flere gode grunde på Admind.dk


shortcuts

20% rabat

på kurser i august og september

Invester i din frisørelev og få dem klippeklar på få uger

Send din historie til Louise Klitgaard på lk@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

Aftenkursus indenfor make-up giver mulighed for ekstra uddannelse Dagtimerne er dedikeret til kunder og fridagene er hellige. Sådan ser de fleste frisørers hverdag ud, hvilket kan gøre det udfordrende at supplere nuværende viden med mere uddannelse. Dette problem har Art of Style and Makeup gjort noget ved og op­rettet 10 ugers aftenkurser inden for eksempelvis make-up. Kurserne koster fra kr. 9.800 og udover 40 timers undervisning får man en make-up kuffert med i prisen. For mere information se hjemmesiden www.styleandmakeup.dk. Kursustilmelding kan ske på telefon 33 16 17 00.

Dennis Knudsen fik nyt hår af vennerne Mesterfrisøren fik en ualmindelig gave, da han for et par måneder siden fyldte 50 år og i den forbindelse holdte stor fest. Dennis Knudsen er nemlig træt af, at tindingerne kravler længere og længere op, og netop derfor valgte en række venner, heriblandt Sanne Salomonsen, Annette Heick og Søs Egelind, at give ham en hårtransplantation hos Hårklinikken. Han ser ikke nogen grund til at skjule beslutningen, og ser frem til resultatet. En behandling hos Hårklinikken består af flere moduler, og flere kendte har fået fore­taget sådanne indgreb, herunder også skuespiller og operasanger Joachim Knop.

Formålet er, at du får en mere engageret elev, samt en elev, der er i stand til at bidrage økonomisk til salonens drift på et langt tidligere tidspunkt end det traditionelt er tilfældet.

Dennis Knudsen har nu mulighed for at få tindingerne gjort mindre.

HairContrast afholdte leg og lær kursus HairContrast afholdte leg og lær kursus, der blev en rigtig øjen­ åbner for deltagerne. Kursisterne skulle se nærmere på brugen af løse hårdele og extensions. Det specielle ved kurset var, at de også selv skulle arbejde med hårdele, der kan give en kunde pandehår eller flotte farvede effekter i både kort og langt hår. Hele seancen foregik i en dejlig afslappet stemning, og det fik kursisterne til at føle, at der ikke er den opsætning, de ikke kan klare.

Eleven vil efter endt kursus være i stand til at betjene herrekunder i salonen.

Eleven bliver trænet i klippe-, brushing- og stylingsteknik hos Women DOGMA kurset.

Endnu engang kan frisørelever deltage i Hair Constructions succesfulde DOGMA-kurser for frisørelever. Under DOGMA findes to kategorier; Mens DOGMA der finder sted fra 19. august – 1. september samt 28. oktober – 10. november og Womens DOGMA der er fastlagt fra 2. september – 11. september og igen fra 11. november – 20. november, hvor bl.a. Jesper Buch og Hasse Kliem vil optræde som gæste­ instruktører.

Kilde: Ekstra Bladet

På kurset lærer du, hvordan farver sammensættes og hvordan de bruges samt at arbejde med kontrastfarver og lære at beherske kolde og varme farver.

Kode: Hair Magazine

Tilmelding kan ske hos Jeanette Hansen på tlf.: 20 25 67 25 eller på mail: jh@haircon.dk.

Hos Men’s DOGMA vil 90% af eleverne opnå et fagligt niveau svarende til en ny udlært.

Jeg kan sagtens forstå, at Hairtools er branchens foretrukne it-system. Det fungerer bare - og så er det nemt. Lina - Danevig by Danevig - Odense

På kun 10 uger lærer du at lægge en smuk make-up – hvad enten det er galla, show eller blot en naturlig dagsmake-up.

Spændte deltagere inden de selv fik fingrene i håret.

495,- pr. måned

Dine kunder mærker forskellen Du lærer også aften make-up med kraftige farver og flotte udtoninger til aftenbelysningen.

Meget hår, lidt hår eller skaldet, så har HairContrast håret der løser problemet.

www.hairtools.dk 70 11 10 09


lær BaneBrydende teknIkker - tIlmeld dIg maHogany kursus the mahogany team besøger københavn 31. august og 1. september, og i den forbindelse får du mulighed for sammen med schwarzkopf professional at opleve en række banebrydende teknikker. deres kurser giver en god forståelse for at bruge alle klippe- og farveteknikker i salonen, og teamet er dygtige til at få skønhed, mode og kunst til at gå op i en højere enhed. tilmeld dig hos schwarzkopf professional på tlf.: 86 80 48 11

de tre mænd fra mahogany. fra venstre Colin greaney, antony licata og neil atkinson.

soulmates lanCerer ny dansk frIsureBog med den nye frisurebog, mandatory, har du nu mulighed for at finde trendy, brugbare herrefrisurer til dine mandlige kunder i salonen. modsat mange andre frisurebøger er denne tiltænkt kunden i stolen, og skal fungere som et konsultationsværktøj. det smarte ved bogen er, at alle vinkler af frisuren bliver vist – både fra ansigtet, nakken og fra siden, hvilket gør det let tilgængeligt for frisøren og nemt for kunden at ”sammensætte” sin egen frisure. når man taler med Jan lauritsen der har stået for bogen, er man da heller ikke i tvivl – han er pavestolt! ”Jeg er meget tilfreds med resultatet af bogen, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver langt nemmere at kommunikere med de mandlige kunder, netop fordi de har et visuelt værktøj at forholde sig til”. Jan lauritsen fortæller at ideen udsprang af, at der aldrig er noget til mænd. ”Jeg oplever ofte, at mine kunder tager billeder af kendte og modeller med, som de har set i blade, men derfra er det svært at kommunikere, hvordan f.eks. nakken skal klippes. målet var at lave relevante, kommercielle frisurer som kunderne kan forholde sig til og ikke blot vilde frisurebilleder, som ingen alligevel kan se sig selv med”.

d dig og tilmel n io t a ir p få ny ins y kurset maHogan

Foto: Claus Peuckert

for at bestille den flotte frisurebog ring på tlf.: 60 15 69 00 eller se www.mandatory.dk. se mere på side 36 og 37.

Jan lauritsen med den nye frisurebog.

y n a g o h a M m Tea 31. august og 1. september ER DU KLAR TIL.... En frisøroplevelse i verdensklasse? Et internationalt, kreativt indspark? En på opleveren du sent glemmer? Ses vi i København....? Med Colin Greaney, International Creative Director, som frontfigur stræber Mahogany efter at booste kreativiteten med energi og teknisk perfektion. The Mahogany Team får kunst, mode, skønhed og arkitektur til at gå op i en højere enhed. Vigtigst af alt, så har de en visionær kombination af banebrydende teknikker, som også kan omsættes til kommerciel succes. Deres kurser giver en fantastisk forståelse for, hvordan man kan bruge alle klippe- og farveteknikker i salonen.

JoBportalen frIsorJoB.dk Har fået ny HJemmesIde! danmarks jobportal for frisører er netop blevet opgraderet med en ny hjemmeside. siden hjælper frisørmestre med at finde den rette frisør, med at sælge salonen eller udleje en stol. står du netop og mangler en frisør kan frisorjob.dk let og hurtigt hjælpe dig. frisørelever.dk er desuden netop blevet lanceret. Her kan frisørelever gratis oprette sig som søgende og frisørmestre har mulighed for at søge en elev til salonen. frisørelever.dk er både gratis for elever og mestre. for spørgsmål eller mere information ring på telefon 88 80 72 73. 14 > shortcuts

Lørdag 31. aug. 14.00 Tjek ind på Radisson Blu Falconer 16.45 Velkommen - kaffe & kage 17.30-18.30 Show med Team Mahogany 19.00-22.30 Middag og afterparty i Falconersalen Søndag 1. sept. 07.30-09.30 Morgenmad 10.00-12.00 Look & Learn med Team Mahogany 12.00-13.00 Frokost 13.00-15.00 Look & Learn med Team Mahogany

Adresse

Radisson Blu Falconer Falconer Alle 9 2000 Frederiksberg

Pris: kr. 2500,-

Prisen inkluderer show, middag, after party, Look & Learn og frokost. Hotel er ikke inkluderet i prisen, men SAS Radisson tilbyder dobbeltværelse til kr. 550,- pr. person. Priserne er pr. nat.

Tilmelding til Bella Vista på 86 80 48 11


tekst > pia finne Foto > Claus peuckert

AT VÆRE FRISØR SKAL GIVE MENING tHomas laurItsen Har været Blandt de Hotteste frIsører I Byen. Han Har lavet store sHoWs og været med overalt. I dag Betyder det mere for Ham, at Han HvIler I sIg selv, og at Han Har fundet værdIen I at være frIsør…

16 > at være frisør skal give mening

at være frisør skal give mening < 17


En verden uden ammoniak - for dit hår og din hovedbund, for frisørens helbred og for vort miljø

Skønne nyheder fra Farouk Systems!

Skønne nye plejeprodukter, som kan omdanne det mest medtagne hår til et sundt, smukt og blankt hår. De mest sofistikerede ingredienser reparerer og beskytter håret og tilfører keratin, som omgående giver håret elasticitet og reparerer spaltede spidser, samtidig med at håret fugtes og tilføres masser af glans. Indeholder bl.a. Keratin, Argan Olie og Jojoba Olie. Er uden gluten, sulfat og parabener.

I Hair Construction på Hvidovrevej kommer kunder fra Rottehullet ved siden af, og der kommer kunder kørende i store biler fra det nordlige København.

”For mig handler det om at finde værdien i at være frisør. For skal jeg gøre det resten af mit liv, skal det give mening”. Det siger Thomas Lauritsen, der ejer Hair Construction på Hvidovrevej i Hvidovre. ”Min kone er også uddannet frisør, men for otte år siden valgte hun at blive jordemor i stedet. DET er meningsfyldt, og pludselig blegnede frisørfaget noget. Men i bund og grund er man som frisør med til at skabe et menneskes personlighed igennem udseendet. Derfor betyder det rigtig meget for mig at tale med mine kunder, at have en dialog. Jeg har været frisør i 20 år, så det faglige, det ligger på rygraden. Det er det menneskelige, der betyder noget. Samtidig betyder det også meget for mig at få al den paratviden, jeg gør, ved at tale med mine kunder”, fortæller Thomas. I salonen på Hvidovrevej kommer kunder fra Rottehullet ved siden af, og der kommer kunder kørende i store biler fra det nordlige København. Kunder, der kommer fra Hvidovre, og kunder som er så glade for atmosfæren i salonen, at de gerne kører langt. ”Det giver rigtig meget på det sociale plan”, siger Thomas, der efterhånden helst klipper herrekunder. ”Så kan vi få os en god snak om alt fra fodbold til politik”, siger han med et smil, og tilføjer, at hvor det for 10 år siden var det kreative, han synes, var sjovt, er det i dag det personlige. Gammel barbersalon Salonen på Hvidovrevej åbnede Thomas’ farfar i 1941 som herrebarber, dengang Hvidovrevej var en grusvej med et hospital og nogle bondegårde. I 1966 overtog Thomas’ far og onkel salonen, og døbte den Kaj & Peter. Kæden blev udvidet med flere saloner i københavnsområdet, 18 > At være frisør skal give mening

og Thomas, der bestemt ikke vidste, om han havde lyst til at blive frisør, valgte efter sin studentereksamen, at prøve kræfter med faget. I 2003 generationsskiftede Kaj & Peter med deres sønner Thomas og Jan Lauritsen. De to fætre valgte at splitte forretningen op, og Thomas byttede roller med sin far, Peter, og blev chefen. ”Det fungerede og fungerer fortsat fint, for min far er stadig i salonen. Min far var træt af at bruge så meget energi på personale, administration med videre, og omvendt havde jeg lyst til mere end bare at klippe hår”, fortæller Thomas. hair construction Frem til 1984 stod Thomas’ farfar faktisk også i salonen med sin kniv og sit læderbælte… Thomas’ fætter Jan byggede Hair Construction op, og i 2008 valgte Thomas at blive en del af det pilotprojekt. Salonen blev sat i stand for en halv million kroner, og Hair Construction kom på facaden. I dag har man fælles hjemmeside, fælles leverandørforhand­linger og ind imellem laver de to fætre shows sammen, ligesom Hair Construction på Vesterbro var inspirationen til indretningen af salonen på Hvidovrevej. ”Det vil sige, salonen er delt op i en herre og en damesektion samt et kemiområde. Men det var den faktisk allerede i forvejen”, fortæller Thomas, og tilføjer, at det fungerer rigtig fint. I dag har Thomas været frisør i 20 år, og han fortryder bestemt ikke, at han fulgte i familiens fodspor. ”Det har givet mig rigtig meget. Jeg har lavet show for 600 mennesker i Cirkusbygningen, masser af shows med Marcelklubben, arbejdet med forskellige firmaer og mødt en masse skønne mennesker.”

Nye BioSilk produkter specielt udviklet til det skandinaviske hår! En unik blanding af silkeproteiner og Volumen kompleks med bl.a. risproteiner, som tilsammen løfter hårrødderne og giver håret vitalitet, fylde og glans uden at tynge. Et UV-filter beskytter håret mod solens stråler. Er uden gluten, sulfat og parabener.

Begge serier fås i prøvepakninger til meget favorable priser! Ring til os og hør mere på tlf. 55370076

Brydegårdsvej 8 D, Ørslev, 4760 Vordingborg, Tlf. 5537 0076, fax 5537 0074, info@danhair.dk, www.danhair.dk


”For mig handler det om at finde værdien i at være frisør. For skal jeg gøre det resten af mit liv, skal det give mening”, siger Thomas Lauritsen.

Thomas er netop fyldt 41, og for ham har det været tid til at finde andre aspekter i faget. ”Jeg higer ikke så meget efter det nye mere. Jeg vil hellere finde min plads i min egen virksomhed, tage mig af medarbej­ derne og tage mig af forretningen”. For som Thomas fortæller, synes han, det er spændende at drive forretning. ”I en årrække fik den bare lov til at køre sideløbende med shows, Marcelklubben og alt det andet. Forretningen kørte jævnt, og jeg brugte ikke de store kræfter på den. Da vi for fem år siden renoverede salonen, besluttede jeg mig også for at lægge meget mere af min energi og engagement i salonen, i medarbejderne, i indretningen og i økonomien og selv om vi da også har kunnet mærke krisen, har det faktisk givet pote. I dag kører salonen rigtig fint”. Snakker meget med kunderne Når Thomas får en ny kunde i salonen, bruger han meget tid på at tale med vedkommende. ”Man skal selvfølgelig se, hvilken tøjstil de har, men det kan jo være, de lige den dag har klædt sig lidt anderledes, end de plejer. Derfor er det vigtigt for mig at have en dialog med dem, og få en fornemmelse af, hvad det er for et menneske, der sidder i stolen”. Og det sker, at Thomas undervejs finder ud af, at personen faktisk er en anden type, end han først fornemmede. ”Så justerer jeg undervejs. Gør frisuren skarpere eller ”fader” den lidt ud. Faktisk kan jeg rigtig godt lide at arbejde med håret undervejs og ikke bare holde mig til præcis det, jeg havde besluttet mig for fra begyndelsen”. Men det handler selvfølgelig rigtig meget om sikkerhed og ro. ”Udstråler man det, stoler kunderne også på, at det, man gør, er rigtigt”, fastslår Thomas. ”Man er nødt til at vise, at man har styr på det, ikke mindst overfor kvinder”, siger han med et smil. ”Med mænd går det meget mere ”gelinde””. ”At vise usikkerhed overfor en lidt ældre kvinde er som at trykke på en knap. Så stoler de ikke på noget som helst, man gør og sætter spørgs­ 20 > At være frisør skal give mening

målstegn ved alt. Derfor: Vis at det er dig, der ved noget om tingene fra begyndelsen”, siger han, og sådan råder han også de yngre frisører i salonen. Plads til alle typer I Hair Construction i Hvidovre er der plads til alle typer. ”Ellers kunne vi ganske enkelt ikke overleve i Hvidovre”, siger Thomas. Og prismæssigt har man lagt sig på et mellemleje. ”Og vi eksisterer stadig”, siger han med et smil. Han tror på, der er plads til alle typer saloner i Danmark, både de billige og de dyre, men man må tilpasse sig det område, man ligger i. ”Kunderne er blevet meget kvalitetsbevidste. For nogen er 275 kr. mange penge at betale for at blive klippet, andre betaler gerne mere. Derfor har vi også differentierede priser i forhold til om det f.eks. er en junior stylist eller en art director, der klipper”. Generelt mener Thomas Lauritsen, at frisørfaget er inde i en fin udvikling i Danmark. ”Vi har et kæmpehøjt niveau i Danmark, og vi udvikler os løbende. Der er mange gode kurser, og for mig spiller Marcelklubben en stor rolle”. Thomas er vicepræsident i klubben og kører et fint parløb med Johnny Poulsen, der er præsident. ”Klubben rummer rigtig mange fantastiske levemennesker. Vi sparrer rigtig meget med hinanden, vi kan diskutere driftsmæssige ting, og generelt i klubben bruger vi hinanden både fagligt og socialt”. Thomas har været med i Marcelklubben siden han var en lille dreng, hvor hans far var medlem, og at Marcelklubben løbende udvikler sig, ser han som en helt naturlig ting. ”For 10-15 år siden, var Marcelklubben en anden, end den er i dag. Heldigvis; for udvikling er sundt, og selv om vi er en lille fast kerne, kommer der hele tiden mange nye, unge og progressive frisører til. I princippet er det jo fantastisk at have en klub, der kan rumme alle”.


”I bund og grund handler det om at nå et resultat både kunden og jeg selv er tilfredse med. det er vel meningen med at være frisør!”

den største oplevelse spørger man thomas, hvad hans største frisørmæssige oplevelse har været, er han ikke i tvivl: ”det var i 1998, da Jan og jeg stod for opvarmningen, da Wella havde inviteret patrick Cameron til at lave show i Cirkusbygningen for 600-700 frisører. forud for showet havde vi filmet en hel dag til baggrund, bygget et gammelt herretoilet op, og modellerne præsenterede håret, mens de stod og ”kiggede sig i spejlet” og fløjtede tom Jones. det var stort, og en kæmpe oplevelse… men det var da også en oplevelse første gang, jeg var på salon International i london som nyudklækket frisør, og da jeg var med sebastian i la”, husker thomas. I dag sender thomas sine ansatte i salonen på Hair Constructions dogmekurser, for at de kan få nogle gode oplevelser. og når talen falder på salonerne, er det naturligt at spørge, om thomas vil have flere saloner, nu han har fundet en ny glæde med forretningsdriften. men det er ikke tilfældet. ”flere saloner har jeg ikke planer om. I stedet bruger jeg krudt på at få denne salon op i gear og skabe et godt arbejdsmiljø for pigerne og mig selv”, siger han. for thomas er det supervigtigt, at han nu føler, han hviler i sig selv, og derfor søger han ikke nødvendigvis nyt hele tiden. ”Jeg kan sagtens bruge en teknik, man brugte i 70’erne, og som jeg lærte af min faster, hvis det er den, jeg synes, passer til den frisure, jeg er ved at klippe. det er rart at have det hotte og trendy med i baggagen, men det er også rart at have erfaringen. så når jeg arbejder, har jeg ikke én klipning på tapetet, jeg har rigtig mange, for i bund og grund handler det om at nå et resultat både kunden og jeg selv er tilfredse med. det er vel meningen med at være frisør!”

22 > at være frisør skal give mening

thomas er netop fyldt 41, og for ham har det været tid til at finde andre aspekter i faget. ”Jeg higer ikke så meget efter det nye mere. Jeg vil hellere finde min plads i min egen virksomhed”.

“flere saloner har jeg ikke planer om. I stedet bruger jeg krudt på at få denne salon op i gear og skabe et godt arbejdsmiljø for pigerne og mig selv”

INTRODUCING THE ART OF HYPER-DESTILLATION TECHNOLOGY HAIR IS REBORN ONCE MORE

- thomas lauritsen

Distributed in Scandinavia by www.WAREHOUSE.AS • Tlf 80 88 57 49


zoom collection af Francesco Group


G

! EN EN LON NG A LI S IL LE ST HE BE IL PÅ S T R” AP A I SN “H S V TI RI RA SK Å G F

O

Hår & make-up > kenny aleksandr Foto > Camilla Bendz Model > maria C. Hamann

Wavey Volume aF KennY aLeKsanDr

U ra N ME OW f H S &

, 9 9 6 ms

o l. m

eks

ALLE BILLETTER ER INCLUSIVE: Glögg, entré, garderobe, hyggelig juleudsmykning, 3 retters serveret på06. tallerkener ved | 29. NOV | menu 30. NOV DEC bordene, en øl eller et glas vin til maden, kaffe, underholdning, live CARLSBERG/TAP1 TLF: 35 24 08 50 / INFO OG BILLETTER: JULESHOW.DK band, overraskelser, storskærme

Sommeraftenerne i disse måneder er så smukke; skyerne og himlen er som oliemalerier med ild. Jeg blev inspireret til at bruge curler, jeg elsker curler og efter diverse stylingjern har taget over, bruger jeg desværre efterhånden mere og mere sjældent curler i mine jobs i hverdagen.

Wavey volume af kenny aleksandr < 27


Jeg elsker den volume, og det lækre bølgende look man kan få af curler. Jeg har brugt heat protection spray til at rulle håret op på. Inden har jeg fugtet og føntørret lidt saltvand ind i håret for lidt volume. Efter curlerne er kølet af, har de fået en omgang lak, og så har jeg touperet bunden sammen og gennembørstet hele håret.

Det er altid et sats at lege ude i naturen - dels er man ikke herre over lyset, som kan forsvinde på få minutter, men også vinden og vejret kan drille. Heldigvis var der lidt læ på toppen af det tag, hvor billederne til dette shoot er taget. Jeg håber I vil sende mange flere piger ud i sensommeren med flot wavey hair.

28 > Wavey Volume af Kenny Aleksandr

Wavey Volume af Kenny Aleksandr < 29


NYSK ABELSEN, DER STARTEDE EN REVOLUTION INDEN FOR HÅRPLEJE. Hos Moroccanoil brænder vi for sundt, naturligt smukt hår: Vi forbedrer enhver hårtype, bevarer integriteten af hvert eneste fiber og skaber effektive nyskabelser inden for hårpleje. Oplev vores første produkt: The Original Moroccanoil Treatment. Et revolutionerende og banebrydende produkt inden for hårpleje med olie, som alene stod for den verdensomspændende begejstring for arganolie. En enestående formel, der er essentiel til styling, pleje og en luksuriøs glansfuld finish. Oplev THE ORIGINAL. Moroccanoil—brandet, der startede det hele med et produkt, kendetegnet ved dets ikoniske, turkise label og særlige originale glasflasker.

36 16 16 09 | www.salonsupport.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Morten Svenningsen

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Salon med synergier Klip & Stil i Rønne er helt ny og indrettet med inventar fra Schwarzkopf Professional. Indehaver er Janni Lundt, og hun ser masser af synergier, dels i at ligge sammen med Nyt Syn, der giver en god kundegennemstrømning, og dels i at have to saloner, så der kan købes større ind.

Klip & Stil ligger sammen med Nyt Syn. ”Der er nogle super synergier i det samarbejde. Brillekunderne opdager frisørsalonen, og vi hjælper tit vore kunder med at finde nye briller”, lyder det fra Janni Lundt.

Stolene er runde i formerne, mens spejlene er firkantede, så de geometriske former spiller op til hinanden.

inventar

Stilen er stilren – holdt i sort og hvidt. Janni Lundt er meget tilfreds med sin nye salon.

Midt på det hyggelige torv i Rønne på Bornholm har Janni Lundt netop åbnet sin anden Klip & Stil salon i det bornholmske. På utraditionel vis hænger salonen sammen med optikerforretningen Nyt Syn, og der er masser af gode synergier i det, fortæller Janni. For godt halvandet år siden åbnede Janni Klip & Stil i Åkirkeby, også i forbindelse med Nyt Syn, der drives af Jannis mand, og da muligheden bød sig for at få de unikke lokaler på torvet i Rønne, slog parret til. ”Frisører har det som regel godt med at ligge sammen med andre. Og med Nyt Syn er der masser af samarbejdsmuligheder”, fortæller Janni Lundt, der også samarbejder med en kosmetolog i salonen i Åkirkeby. ”Rigtig mange mennesker har svært ved at få briller og frisure til at matche. 32 > Salon med synergier

Det kan vi hjælpe med, og så kommer der rigtig mange brillekunder hos optikeren, og de får øjnene op for frisørsalonen”, fortæller Janni. Stilren salon Salonen i Rønne er splinterny. Faktisk er de sidste detaljer kun lige kommet på plads, inventaret og udsugningen fra Schwarzkopf Professional er lige monteret, og den stilrene salon står snorlige med hvide vægge og geometriske former på såvel stole, som spejle med videre, der spiller flot op til hinanden. ”Stolene er italiensk design og runde i formerne, mens spejlene er kvadratiske og spiller op til bordene ved behandlings­ pladserne, der samtidig agerer kasser, hvor man kan have brochurer med videre i”, fortæller Janni Lundt, der har indrettet fem behandlings­

pladser samt to nye vaskepladser i salonen. ”Vaskestolene er de samme, som jeg allerede har i salonen i Åkirkeby, for dem er jeg super glad for, og de fungerer, så det ville jeg ikke lave om på”. Vi må tænke kreativt Janni Lundt er ikke i tvivl om, at krisen har gjort, at man er nødt til at tænke kreativt, og hun er også helt sikker på, at netop konstellationen af en frisørsalon og en optiker er rigtig god. ”Vi hjælper hinanden. Taler vi med en frisørkunde om briller, kan vi hente et udvalg af briller med forskellige farver og former, de kan prøve, eller vi kan gå ind i brilleforretningen efterfølgende, og vi sætter i øvrigt også gerne tid af til at hjælpe en kunde med at finde de rigtige briller, og det har vi stor succes med”.

2 stk. massagevaske 5 stk. betjeningspladser

kr. 38.000 kr. 15.000

5 stk. pumpestole 1 sæt udsugning 1 sæt inventar div.

kr. 15.000 kr. 19.000 kr. 20.000

Pris i alt, excl. moms

kr. 107.000

Til at drive salonen i Rønne i det daglige, har Janni ansat Karen Christensen, som hun tidligere har arbejdet sammen med, og som har været frisør i Rønne i mange år. Og planen er at udvide med en elev samt yderligere en assistent, ligesom Janni selv vil være i Rønne et par gange om ugen. Men hun er ikke bange for, at salonerne ”stjæler” kunder fra hinanden. ”Bornholmerne er ikke vant til at køre langt efter f.eks. en frisør. Jeg har nogle Rønne–kunder i Åkirkeby, men bortset fra det, kommer vi ikke til at mærke noget”, er Janni sikker på. Bortset fra at hun kan mærke på vareindkøbene, at hun kan købe større ind, og dermed få bedre rabatter.

Salon med synergier < 33


TEXTURE & SHINE COLLIDE THE COUNTER BALANCE COLLECTiON

NEW

vaskepladserne er også leveret af schwarzkopf professional, og de er magen til dem, Janni har i sin salon i åkirkeby. “de er super gode og de fungerer, så dem valgte vi igen”, siger hun.

SHINE SHAKER & TExTuRE mAKER

Jeg stoler på sCHwarZkopf professional at det blev schwarzkopf professional, Janni valgte at købe sine nye møbler til salonen hos, hænger bl.a. sammen med, at hun i forvejen arbejdede med schwarzkopf professional i sin salon, og er glad for og stoler på, at de gør et godt stykke arbejde. ”og netop at kunne stole på hinanden er super vigtigt”, siger hun, og fortæller, at selv om indretningen skete, mens laust klemmensen var på sommerferie, var han hele tiden til at få fat på. ”det er god service”, lyder det fra Janni. det var også schwarzkopf professional, Janni købte inventar hos, da hun indrettede sin første salon for halvandet år siden, og dengang tog hun til silkeborg for at se udvalget. derfor kunne hun denne gang vælge ud fra brochurematerialet. ”salonen i rønne er blevet lidt mere stilren end den i åkirkeby, men det gør bestemt ikke noget, at de ikke ligner hinanden”, lyder det fra Janni, der forklarer at salonen ligger bag i optikeren, så frisørkunderne ikke sidder til skue, og samtidig deler klip & stil disk med nyt syn, så Janni har indrettet en venteplads men behøver ikke at have plads til disk og kasseapparat. I salonen i rønne kan der også udvides med endnu en lejer, der kan supplere salonen, og hvem det skal være, er Janni netop nu ved at finde ud af. selve monteringen af inventaret i salonen har Janni selv stået for. ”vi har en håndværker ansat i firmaet, for der er hele tiden noget, der skal laves. Han har naturligvis også stået for monteringen af inventaret, malerarbejde med videre. vvs og det elektriske har Janni haft lokale fagfolk til at tage sig af. kunderne i rønne har taget rigtig godt imod klip & stil. og Janni fortæller, at der kommer alle typer kunder og alle aldersgrupper. ”vi er forskellige aldre, så vi tiltrækker kunder i alle aldre, og selv fyrene finder vej til salonen”, slutter hun. 34 > salon med synergier

Janni lundt ejer klip & stil i rønne mens karen Christensen (t.v.) er afdelingschef i salonen. til højre ses assistent Betina kaiser.

WHAT’S NEXT.


Mandatory af Soulmates Et udsnit af den nye frisurebog der netop er blevet lanceret, hvor bl.a. Jan Lauritsen har lavet mange af frisurerne. Se flere billeder p책 www.mandatory.dk eller bestil den p책 tlf.: 60 15 69 00. Foto af Claus Peuckert

36 > Mandatory af Jan Lauritsen

Mandatory af Jan Lauritsen < 37


tekst > pia finne Foto > thomas fryd og diverse

Frisørsalonen på hjul pernille aalund er en af louises faste kunder. Her styles hun til danish Beauty award.

louIse kærså er ude med traIlerone tIl tv- og fIlmoptagelser, pHotosHoots og når kendIsser skal styles tIl f.eks. danIsH Beauty aWards. traIlerone Har kørt på de danske landeveJe I tre år, og louIse elsker komBInatIonen af at være ude og at Have salonen derHJemme. Julie Berthelsen, medina, lene fra aqua, Claudia rex, pernille aalund, sarah grünewald, Jim lyngvild… listen over de kendisser, der har siddet i louise kærså’s trailerone er lang, og der er rift om den store trailer, der er indrettet som en fuldt funktionsdygtig salon med plads til hårvask og styling ved behandlingspladser med spejle og make-up. med trailerone har louise været med til danish Beauty awards, zulu awards, da medina skulle optage sin musikvideo og meget mere. Ideen til traileren fik louise og hendes mand, mads kærså, der er lydmand, fordi louise var træt af, at backstage forholdene meget ofte er irriterende dårlige, med ringe lys, ingen steder at sidde, strøm – hvis man er heldig og i det hele taget bare forhold, der gør jobbet vanskeligt, når man samtidig skal have det bedste frem i kendisser eller modeller til et photoshoot. 38 > frisørsalonen på hjul

Her styles szhirley af louise til danish Beauty awards.

louise har boet i usa, og huskede at de netop havde de store trailere, de kørte rundt med. det satte mads kærså i gang, og han undersøgte, hvor man kunne anskaffe sig sådan en. det kunne man i amsterdam, og pludselig blev trailerone til virkelighed. altid lidt anderledes egentlig ville louise gerne være make-up artist, men hun fandt hurtigt ud af, at den bedste vej var at blive frisør først. I 1997 blev hun uddannet, og kort efter åbnede hun en salon i fitness.dk i Helsingør – også lidt utraditionelt… Herefter tog hun en uddannelse som make-up artist hos nicci Welsh, og stille og roligt begyndte hun at arbejde backstage på tv- og filmproduktioner. ”I kraft af at min mand er lydmand og musiker i det tidligere moonjam, havde jeg jo en del kontakter til den verden, og egentlig er

llir Hasani team Jiyo da han blev sminket til Clemens musikvideo ”vi ejer natten”. frisørsalonen på hjul < 39


THE COLOMER GROUP

fra danish Beauty awards. louise Wolfe ses til højre.

ALL IN ONE HAIR TREATMENT

Clemens skulle louise lægge make-up på, så ”han lignede en død” til musikvideoen ”vi ejer natten”.

Velplejet hår med

”Jeg laver alt fra tv til photoshoots, musikvideoer med videre, når jeg klipper mine skønne kunder i trailerone”, siger louise kærså.

éT pROdukT T

Gå ikke Glip lip af succesen

uNIQ ONE

læs mere på uniq-one.com

det gået slag i slag derefter”, fortæller louise, der også siden er blevet helt klar på, at man er nødt til at være både frisør og make-up artist. ”ellers når man ikke fem meter i denne branche”, siger hun og kalder branchen for ”de spidse albuers land”. først stylede hun pernille aalund i Qtv, og herefter fik danish Beauty awards og zulu awards øjnene op for trailerone… ”det er selvfølgelig altid svært, når man skal starte noget nyt op, men i dag er traileren faktisk ude hver uge – nogle gange flere gange om ugen”. vi sidder og snakker i traileren, og det er faktisk utroligt bekvemt. Her er småt men godt, og indretningen er selvfølgelig enkel. der skal jo ikke være ting, der vælter rundt, når traileren er på landevejen, og man finder både behandlingspladser, vaskepladser og masser af skabsplads. Her er sminkeborde og sågar en vIp-afdeling med sofaer til hygge og afslapning og et toilet. 40 > frisørsalonen på hjul

som regel er louise med, når traileren er ude, men den kan også lejes til arrangementer af andre, der f.eks. skal style photoshoots eller andet. selv synes hun danish Beauty awards var en sjov oplevelse. ”som frisør er det jo skønt at kunne være med til et arrangement som det”, siger hun. senest har hun arbejdet med en billedserie for Jim lyngvild, hvor udgangspunktet var 1800-tallet. ”det var også super spændende”, siger hun med et smil.

RINg I dAg Og få ET TILbud dER vIL bOOsTE dIT sALg I sALONEN.

Tlf. 70 22 22 98

almindelig salon når trailerone ikke er ude at køre, fungerer den som almindelig salon for louise hjemme i espergærde, hvor hun har en række faste kunder, der kommer. ”mine kunder booker som regel 2-3 måneder frem i tiden, alligevel kan jeg godt rykke en hel dag, hvis vi får en spændende opgave med traileren. men det tager de med et smil”, fortæller louise.

dEN pERfEkTE kOMbINATION TIL sMukT Og vELpLEjET HåR.


Her ses Jim lyngvild igang med at fotografere.

grc.dk

louise kærså har stylet billeder med Jim lyngvild. settingen var 1800-tallet, og til photoshootet var trailerone en tur på fyn.

Hun kan rigtig godt lide kombinationen af at være ude med traileren til tv- og filmoptagelser og at have kunder i salonen derhjemme. ”det er meget forskelligt arbejde, men det er netop det, jeg holder af. Ind imellem spørger mine kunder mig, om det ikke er kedeligt at stå og klippe hår, når man kunne være ude med traileren.

I sin salon laver hun også hår og make-up på mange brude og konfirmander, og ét af kravene er, at louise får lov til at se kjolen, inden hun vælger frisuren. ”Jeg skal se helheden for at gøre det bedst muligt” siger hun. ”stil og farver skal hænge sammen, for håret har en stor indflydelse på looket”.

og nej, det er det ikke. alt det jeg gør, udvikler mig som frisør, og det er skønt”, siger hun og fremhæver make-up’en af Clemens til musikvideoen “vi ejer natten” som en af de vildeste opgaver, hun har været på.

Jeg sk al være på fork ant for louise kærså er det utroligt vigtigt, at være på forkant med tendenserne, derfor gør hun meget for at hente inspiration. men hun vil ikke lave en frisure bare fordi den er ”in”. ”frisuren skal passe til ansigtet, ellers vil jeg ikke lave det – heller ikke selv om jeg kan miste en kunde på det”, fastslår hun og mens vi går ud ad traileren slutter hun med at fortælle, at hun lever sit liv præcis som hun gerne vil det, og selv om hun altid har travlt er det kombinationen af at være med traileren ude, at være frisør derhjemme og at være mor, der skaber helheden i livet.

”Jeg er uddannet til at lægge beauty make-up, der gør mennesker smukke. Her lød opgaven på at få Clemens og de andre i videoen til at se døde ud”. men hun er også vild med at arbejde med virkelige mennesker, der skal i tv, og som ikke skal se ”sminkede” ud, f.eks. til masterchef. ”faktisk er det enormt svært at få opsat hår til at ligne noget, de selv har lavet”, siger hun. 42 > frisørsalonen på hjul

Øko-venlig Gamma Piu Relax er designet til et maksimalt forbrug på 1900 watt uden det går ud over den høje ydelse. Relax leveres i økovenlig emballage der er 100% genanvendelig.

Mindsker risiko for akustisk stress Designet til at minimere unødig støj i salonen. Du kan nemmere kommunikere med dine kunder uden du behøver at hæve stemmen. 60 dB normal tale 64 dB Gamma Piu Relax

Let og ergonomisk Den reducerede vægt og det ergonomiske design giver et mindre belastet håndled.

Reduceret elektromagnetisk forurening Ny teknologi reducerer emission af elektromagnetiske bølger med 97% sammenlignet med traditionelle føntørrere.

Reduceret tørretid Designet til at yde den perfekte luftstrøm og temperatur for optimal og hurtig tørring af håret.

Produceret i Europa Gamma Piu Relax er designet, udviklet og produceret i høj kvalitet på Gamma Piu´s egen fabrik i Italien.

Tlf. 97 22 33 44


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Pia Finne Foto > Adam Kayser & diverse

Inspiration og bæredygtighed i det smukke

Paris

De to danske internationale Master Trainers for Davines; Kirsten Demant og Brian Suhr.

Fra venstre ses her Rasmus fra salon Une Hairdresser, Gitte fra salon Brügger, Rune fra salon Une Hairdresser og Lenette fra salon Eltved til fest om aftenen.

Mogens Sonne yderst til højre, hvor han er i færd med at forklare hvordan han blev inspireret til denne pink frisure – ideerne udsprang fra hans idétavle i baggrunden.

”More inside”. Sådan beskrives Davines World Wide Hair Tour 2013 allerbedst. Og det samme gælder den nye produktlinje, som blev præsenteret, da Salonsupport.dk havde inviteret en række kunder til Paris til det forrygende arrangement. Paris er en by fuld af passion, fuld af drømme, af glæde og af romantik. En by, der er centrum for Europas kulturelle aktiviteter og hvor berømte modeskabere, kunstnere og forfattere igennem tiderne har sat deres fingeraftryk. Det samme skete, da byernes by dannede den inspi­rerende ramme om Davines World Wide Hair Tour 2013. World Wide Hair Tour er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor frisører fra hele verden har mulighed for at mødes og udveksle idéer og trends. Således deltog 1.600 frisører fra 45 lande, heriblandt 49 danske frisører på turen arrangeret af Salonsupport.dk, der er den danske distri­butør af Davines. Den kreative stemning blev sat da frisørerne mødtes i Folies Bergère, som er en af Paris’ ældste og smukkeste teatre, hvor store stjerner som Charlie Chaplin, Elton John og Frank Sinatra har optrådt. Og her kunne Davines fejre sit 30 års jubilæum i smukke omgivelser og til det største og mest besøgte show i firmaets historie. Den inspirerende historie omkring firmaets værdier og visioner som bl.a. bygger på bæredygtighed og kompromisløs skønhed, blev fortalt, og rummet summede af frisører, som ville være med til at gøre en forskel 44 > Inspiration og bæredygtighed i det smukke Paris

og skabe skønhed uden det er på bekostning af naturen. ”Davines har virkelig evnen til at forkæle sine kunder. De er super professionelle og fantastiske til at stable store shows på benene i Davines’ ånd. Sammensætningen imellem nationaliteterne gør det spændende, sjovt og inspirerende. Jeg skal helt sikkert med næste gang og glæder mig til at se hvilket land vi ender i”, fortæller Katrine Larsen fra Suka Copenhagen Haircare.

Folies Bergère, som er en af Paris’ ældste og smukkeste teatre.

Shows med k ant Det første show var en kompromisløs begivenhed, som bød på det ypperste fra Frankrig, da Samuel Rocher klippede og stylede klassiske franske frisurer til toner, som ledte tankerne hen på det smukke Paris. Men ikke nok med det. Efterfølgende gjaldt det lanceringen af en verdensnyhed inden for bæredygtighed og skønhed. Davines præsenterede således deres 3. generation af produkter under Inspiration og bæredygtighed i det smukke Paris < 45


Gruppen af alle danskerne der var med i Paris.

Christina og Tanja fra JoJo i Esbjerg.

30’er fest med udklædning. Fra venstre Davines Trainer Camilla, Sanne fra salon SUKA, Marie Louise fra salon Fine and Noble og Christian og Katrine fra salon SUKA.

Nye produkter fra Davines der lanceres til efteråret; More Inside.

navnet ”more inside”. Det må siges at være et perfekt navn til en så smuk og gennemtænkt produktlinje. ”Hvert enkelt af produkterne har en skjult sjæl, der eksisterer på et andet niveau – præcis som vi alle har det”, lyder det fra Artistic Director Angelo Saminara. Og publikum var begej­stret efter præsentationen af de nye produkter, som alle efterfølgende fik mulighed for at se, føle, dufte og prøve i teatrets hall. World Style Contest, den internationale konkurrence, der bringer Davines’ kunder sammen fra hele verden og tilbyder dem mulighed for at udtrykke deres kreativitet og talent gennem fotografering og scene­ optræden stod også på programmet, og Danmark var repræsenteret med Mogens Sonne fra Zimmer:Sonne. I konkurrencen indgår farvning, klipning og styling. Mogens har arbejdet med Davines produkter i 10 år og nød at være blandt kollegaer fra de andre lande: ”Det var sjovt og spændende at høre, hvordan kollegaer fra andre lande arbejder”, siger han, og Mogens skabte en flot pink frisure, som illustrerede det glamourøse og moderne. 46 > Inspiration og bæredygtighed i det smukke Paris

Kendte frisører inspirerede Dagens anden store overraskelse kom, da Aldo Signoretti hoppede på scenen, og efter en eksklusiv visning af den nye film ”Hair 35mm” fortalte Aldo om sin utrolige kar­ riere med et CV, der bl.a. omfatter arbejde på Baz Luhrmanns Moulin Rouge og Romeo + Juliet. Efter den inspirerende Aldo, som opfordrede alle til at følge Davines’ vision om at udleve sin passion og arbejde med det, man drømmer om, stod det britiske team fra Allilon klar. Omkring 20 modeller blev præsenteret, og Allilon demonstrerede teknikker, hvor man skærer håret. Helt i tråd med den nye produktlinje ”more inside” havde de sørget for, at fantastiske farver kom til syne i løbet af klipningen. Allilon rykkede grænser, ingen tvivl om

det, og inspirationen og begejstringen ville ikke tage en ende. En anden af Davines’ dygtige frisører, der ligeledes viste sin kunnen, var mærkets kunstneriske leder, Angelo Seminara. Angelo er blevet kåret til British Hairdresser of the year 2007, 2010 og 2012, og han imponerede publikum med en præsentation af sin kunst og livsfilosofi ”at gøre kvinder smukke”. Denne filo­ sofi var en fin overgang til den efterfølgende prestigefyldte ECO salonkonkurrence, hvor den mest miljøfokuserede salon blev kåret. Dagen efter stod arrangementet på en række semi­narer, bl.a. med de to danske internationale Master Trainers for Davines, Brian Suhr og Kirsten Demant, der var på scenen for at vise de nyeste teknikker og inspiration.

Udover at demonstrere de nye produkters alsidighed fik publikum lækre frisurer og masser af inspiration med hjem i baggagen af de to danskere. En god afslutning! ”Midnight in Paris” var temaet for turens festlige højdepunkt i fortryllende lokaler i udkanten af Bois de Boulogne hos ”Pavillon d’Armenonville” - en byg­ning fra det 18. århundrede bevaret i Belle-Epoque stilen. Den skabte de perfekte rammer for en fest, hvor frisørerne havde tid til at netværke, dele ideer og mødes med samme visioner på tværs af landegrænser. ”Hele turen var meget professionelt arrangeret, både hvad angik transport, faglige og sociale arrangementer. Især den 20’er inspirerede temafest mandag aften var et anderledes og sjovt input oven på alt det faglige”, lyder det fra Mette og Christina, Frisør De’Mitzie i Holstebro og Lemvig, der slutter af med at sige, at World Wide Hair Tour var et fantastisk samlingspunkt for frisører og stylister i et internationalt og inspirerende miljø. ”Vi ser virkelig frem til næste års tur – den vil vi helt sikkert ikke gå glip af!” Inspiration og bæredygtighed i det smukke Paris < 47


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

“Faktisk steg produktsalget med 43,8 pct. og salget af hårkure steg med 41,5 pct.” - Marianne Kyhl

Kunden skal føle sig speciel

”Jeg har været frisør i over 20 år, og til dato er Advice People-konceptet det eneste, der for alvor har fungeret og som har kunnet ses direkte på bundlinjen”, forklarer Marianne Kyhl.

Kyhl Coiffure i Helsingør.

”I stedet for at stå bag kunden og kommunikere i spejlet, skal man sætte sig ved siden af kunden og se hende i øjnene. Det virker vildt godt”, fastslår Marianne Kyhl.

I Kyhl Coiffure har man i samarbejde med Thomas Klittenberg nu lavet et mål for frisørerne. Det øger fokus”, siger Marianne Kyhl.

”Kunden føler sig speciel og godt behandlet, vi får en større arbejdsglæde, og vi tjener flere penge i salonen”. Sådan lyder det fra Marianne Kyhl, Kyhl Coiffure i Helsingør. Baggrunden for den øgede succes er en række værktøjer, hun og hendes medarbejdere har fået hos Advice People. ”Det kan ses på bundlinjen!” Sådan lyder det fra Marianne Kyhl fra Kyhl Coiffure i Helsingør, der netop har været gennem et forløb med Advice People. Faktisk steg produktsalget med 43,8 pct. og salget af hårkure steg med 41,5 pct. Og det er klart noget, der kan mærkes.

mere roligt. Og selv om det krævede lidt tilvænning, så fungerer det super i dag”, fastslår Marianne Kyhl, og hun fortæller videre, at en anden ting, Thomas Klittenberg fortalte hende og hendes medarbejdere var omkring vigtigheden af at lave en diagnose og skrive den ned.

”Thomas Klittenberg fra Advice People fik lært os nogle teknikker og nogle arbejdsmetoder, der har gjort, at vi uden at skulle ”sælge”, har kunnet øge salget af netop produkter og hårkure”, fortæller Marianne Kyhl. Hun og hendes ansatte har således været gennem et forløb hos Advice People, der består af tre moduler. ”Vi har lært værdien af at have den gode kontakt til og dialog med kunderne, og de teknikker, vi lærte i forhold til at tale med kunden, kunne vi se på salget af behandlinger og produkter”.

Professionelt er det også at lave kundekort, så man ikke behøver spørge kunden, hvornår hun sidst blev klippet, men kan fortælle hende det i stedet. I Kyhl Coiffure har man i samarbejde med Thomas Klittenberg nu sat mål for frisørerne. Og Marianne Kyhl fortæller, at de slet ikke er svære at opnå. ”Sætter man sig nogle mål, gør det også, at man har bedre fokus”, lyder det fra Marianne Kyhl, og samtidig er det hendes oplevelse, at kunderne faktisk går endnu gladere ud ad salonen end før. ”De er gladere, fordi de føler, de har fået rigtig god rådgivning, og vi har en større tilfredshed med vores arbejde”.

”Det handler om at have øjenkontakt med kunderne”, lyder det fra Thomas Klittenberg, og Marianne Kyhl har bevist, at det fungerer. ”I stedet for at stå bag kunden og kommunikere i spejlet, skal man sætte sig ved siden af kunden og se hende i øjnene. Det virker vildt godt –

Facebookgruppe Da man begyndte forløbet med Advice People i Kyhl Coiffure, oprettede Advice People en lukket Facebook gruppe, hvor Marianne Kyhl hver aften skrev om de resultater, der var opnået i dagens løb.

48 > Kunden skal føle sig speciel

Kunden skal føle sig speciel < 49


Faktisk steg produktsalget med 43,8 pct. og salget af hårkure steg med 41,5 pct. i Kyhl Coiffure. Og det er klart noget, der kan mærkes.

Elev Kimia Hasheni igang med en klipning.

Thomas Klittenberg var også med i Facebookgruppen, så han kunne følge udviklingen. ”For os betød det, at alle hele tiden var opdateret. Samtidig kunne Thomas Klittenberg følge med, og da vi mødtes igen, kunne han sætte fingeren på, hvor vi havde problemer, f.eks. med videre­salgsprodukter, og han kom med løsningsforslag”. ”For det handler ikke om at ”sælge” en masse, men i stedet om at motivere; rådgive og servicere”, forklarer Thomas Klittenberg, der fortæller at Advice People’s koncept er en del af L’Oréal Business Academy. ”Vi giver frisørerne nogle værktøjer, de kan bruge i hverdagen, og på kurserne er 60 pct. af det, vi gør, træning, så frisørerne bliver trygge ved den nye adfærd. At være frisør er ikke samlebåndsarbejde. Det handler om fokus og nærvær, og om at give kunderne den opmærksomhed, de fortjener, så kundetilfredsheden stiger”, siger Thomas Klittenberg. Det fungerer Marianne Kyhl har været frisør i over 20 år, og til dato er Advice Peoplekonceptet det eneste, der for alvor har fungeret og som har kunnet ses direkte på bundlinjen. ”Thomas er super til at få tingene forklaret, han forstår branchen, og han ved, hvad man skal have fokus på”, lyder det. 50 > Kunden skal føle sig speciel

Hos Kyhl Coiffure er vanerne nu indarbejdede. ”De værktøjer, vi fik, var så enkle at anvende, at vi faktisk bruger dem. Vi printer kundekort ud, så vi ved, hvornår kunden var her sidst, hvad hun fik lavet, og hvad hun købte, og vi spørger ind til det. Samtidig var det en stor fordel, at kurset forløb over tre moduler, så vi ikke fik det hele ind på én gang, men kunne tage det lidt ad gangen”. Og netop dét, at alle i salonen har været sammen om projektet har gjort, at der er opstået en ny energi i salonen. ”Det har været fedt, og vi har haft gang i noget sammen. Og så har medarbejderne jo også oplevet, at de tjener mere, fordi de får provision af salget. En dag, hvor vi var fire på arbejde, solgte vi 37 produkter!” Dog kan Marianne godt fornemme, at kunderne nu er ved at have hylderne fyldt op. ”Men sådan er det jo, når man pludselig sætter fokus på produktsalget. Når flaskerne er tomme, så køber de jo igen”. I bund og grund handler det om, at kunden skal føle sig speciel. Og Marianne Kyhl er ikke i tvivl om, at netop dét har hun og hendes medarbejdere lært på Advice People kurset. ”Det har været alle pengene værd, og jeg kan kun anbefale andre frisører, at bruge de penge, det koster”, slutter Marianne Kyhl, der påtænker, at hun og medarbejderne skal på et opfriskende kursus i efteråret, så de gode takter fastholdes i fremtiden.


British Hairdresser of the Year Nominee af Hooker & Young


Tekst > Pia Finne Foto > Peter Hartley

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Slip kreativiteten løs med wella

De fremmødte deltagere kom helt tæt på produktet og fik lov til at afprøve det.

John Erik fra Stender har arbejdet med Color.id siden november og er meget glad for produktet.

wella Color.id kan ændre frisørernes tankegang omkring den måde, man bruger farver på. ”Og nye udfordringer stimulerer den kreative tankegang”, lyder det fra John Erik Skovbæk fra Stender, der har arbejdet med Color.id siden november.

Kreativiteten slippes løs, når Wella introducerer Color.id. Nu kan man nemlig påføre farver ved siden af hinanden – uden folie – og uden at de smitter af. Color.id blev præsenteret for en række frisører i Wella Studio, og begej­ stringen var stor. Ikke mindst John Erik Skovbæk fra Stender på Strøget, der er en del af Wella Color Club, og som har arbejdet med Color.id siden november, er glad for det. ”Color.id har klart åbnet en række nye, kreative muligheder”, siger han. ”Det har ikke helt erstattet folie eller striber, men det er en hurtig teknik, der giver mulighed for at skabe nogle anderledes, sjove effekter i håret – også i helt kort hår”, forklarer John Erik, der denne aften er backstage, hvor han styler modellerne sammen med Wellas team. ”F.eks. kan man lægge brede striber ind som bånd i håret”, fortæller han, men det færdige udtryk bliver naturligt og smukt og med masser af spil og liv. Color.id er en væske, der blandes med enten Koleston eller Illumina farverne, hvorefter farven påføres håret. Faktisk separerer Color.id farverne så effektivt, at det er muligt, at flette de farvede hårtotter, mens farven trækker i håret. Og John Erik Skovbæk ser det som en spændende udfordring, at skulle arbejde med en ny teknik. ”Nye udfordringer stimulerer den kreative nytænkning”, er hans holdning. 54 > Slip kreativiteten løs

Nina Larsen, Sebastian Urban Artist, i færd med modelstylingen.

Væk fra de klassiske striber Med Color.id handler det i høj grad om flader af farver frem for klassiske striber, og en af de helt store fordele er, at det kan bruges i kort hår, der normalvis kan være et mareridt at farve, fordi man let kan se banerne. Med Color.id kan man bare totte det med farverne. ”I langt hår kan man bruge en slags dip dye-teknik”, fortæller Wella Educator Stine Schmidt Höppner, der har arbejdet med Color.id i halv­ andet år, og hun og John Erik er enige om, at man næsten kan halvere den tid, det normalt tager at farve en kundes hår. Man kan bruge så mange farver, man vil, og op til tre tonehøjders spring må ligge op ad hinanden. ”Langt hen ad vejen handler det jo om at ændre frisørernes tankegang omkring den måde, man arbejder med farverne på”, mener Stine Schmidt Höppner, og hun tilføjer: ”I 60’erne var det nye helfarven, i 80’erne kom farvehætterne, så kom folien, og wraps’ene og nu kommer color.id”. ”I bund og grund handler det om at have et produkt, der følger med tendenserne i tiden”, fastslår Stine Schmidt Höppner. At skabe et hår med en rolig base og med et flot spil hele vejen igennem. Og frem for alt så handler det bare om at lege! Color.id kommer ud i salonerne i løbet af august og september.

Især i kort hår kan man med Color.id skabe nogle sjove effekter, mener John Erik Skovbæk.

Wella Educator Stine Schmidt Höppner fortæller begejstret om det nye produkt til de fremmødte frisører.

Color.id separerer farverne så effektivt, at det er muligt, at flette hårtotterne, mens farven trækker i håret.


bold colours af Leslie Henshaw

56 >


advertorial

advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > Louise Klitgaard og diverse

Et anderledes samarbejde der bygger på

Anne-Sophie Villumsen, stifter af Zenz Organic Products og Ditte Zuschlag fra DanHair der forhandler produkterne fra Zenz Organic Products.

bæredygtighed

Bæredygtige produkter Zenz Organic Products, der er udviklet af Anne-Sophie Villumsen og forhandles af DanHair, omfatter en bred vifte af professionelle produkter til frisørog skønhedsbranchen.

Bæredygtighed og skønhed med mening er oppe i tiden, og netop bæredygtigheden er i fokus, når Zenz og DanHair i fællesskab præsenterer Zenz Organic Products. Skønhed med mening! Det handler om bæredygtighed, og det handler om at give frisørerne de bedste arbejdsvilkår samt at give dem mulighed for at tilbyde kunderne produkter med god samvittighed. Samtidig er skønhed med mening også kodeordet for samarbejdet mellem Zenz og DanHair omkring Zenz Organic Products.

”Svanemærket er ikke blot et miljømærke i dag. Det omfatter bl.a. social ansvarlighed, som vi føler, er vigtigt, udvikling af medarbejderne i salonen og vidensdeling”, lyder det fra Anne-Sophie Villumsen, der i den forbindelse fortæller, at Zenz er gået aktivt ind i Projekt Hjemløs, hvor man søger at skabe bedre vilkår for de allersvageste i vores samfund.

”Vi har samarbejdet igennem mange år, vi har de samme værdier, og vi har begge et mål om aktivt at påvirke frisørbranchen i en grøn retning. Derfor var det en naturlig udvikling, at det netop blev DanHair, der i fremtiden skal sælge Zenz Organic Products”, lyder det fra den miljøbevidste, grønne frisør Anne-Sophie Villumsen, som i mange år har arbejdet for at give bevidste forbrugere og frisører et sundere alternativ til de mange skadelige hårprodukter, som findes på markedet i dag.

Inspiration og shows Netop for at give frisørerne muligheden for at opleve Zenz Organic Products ”live”, holder Zenz og DanHair en række shows og inspirations­aftener.

Anne-Sophie Villumsen er ikke i tvivl om, at bæredygtighed betyder mere og mere i frisør- og kosmetikbranchen, forbrugeren efterspørger det i høj grad.

I forbindelse med ”Verdens bedste nyheder-kampagnen” præsenterer Zenz sammen med Modelhouse, ”Skønhed med mening” den 18. september på Refshaleøen i København. Her gælder det et trendshow med fokus på fattigdom og bæredygtighed, og hele overskuddet går til Projekt Hjemløs. For frisørerne bliver der masser af inspiration, og der gives input til de nye trends inden for hår og mode.

Zenz Organic Products, svanemærkede produkter, er produceret i Danmark, og således også bæredygtige i forhold til transport og arbejds­ sikkerhed. Hertil kommer, at produkterne har en officiel mærkning; nemlig Svanemærket.

Samtidig støtter man et godt formål. På programmet står bl.a.: liveband, sceneshow med klip/farve/opsætning, catwalk med danskproduceret haute couture fra Elsa Adams, tombola, vind makeover, stand med henna og mineralmakeup. Pris 100 kr. pr/person via billetto.dk

Herudover indeholder Zenz Organic Products en serie med botaniske hennahårfarver uden parfume, en serie med multifunktionelle olier til hår og hud samt en make-up serie baseret på rene mineraler og pigmenter. Ønsker du at vide mere om Zenz Organic produkter eller hvordan du får dem i salonen, kontakt DanHair på telefon 55 37 00 76.

På frisørskolen i København, 10. september kl. 19-21.30, og på Frisørskolen i Århus 17. september, kl. 19-21.30 holdes ”Grøn aften” med Anne-Sophie Villumsen og hendes team fra Zenz. I løbet af aftenen gives inspiration til et grønnere og sundere arbejdsmiljø. Der bliver vist både farvninger, klip og make-up og masser af styling. Kurset koster 195 kr., og tilmelding kan ske på tlf. 55 37 00 76.

”Men bæredygtighed er mange ting. Jeg synes, det er bæredygtigt at arbejde i en forretning, hvor man ikke bliver syg, og hvor man kan tilbyde kunderne produkter med god samvittighed. Men bæredygtighed handler også om at vide, hvad man står med i hænderne, og hvor varerne kommer fra”.

58 > Et anderledes samarbejde der bygger på bæredygtighed

Seriens styling paste blev kåret som vinder af Årets Danske Produkt ved Danish Beauty Awards 2011.

I serien findes ZENZ ORGANIC HAIR, der rummer svane­mærkede produkter til hårpleje. Serien omfatter en shampoo, balsam og hårkur med naturlige ingredienser. Seriens styling paste blev kåret som Årets Danske Produkt ved Danish Beauty Award 2011.

Zenz og DanHair præsenterer i fællesskab Zenz Organic Products.

Et anderledes samarbejde der bygger på bæredygtighed < 59


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Pia Finne Foto > Camilla Schmidt

Vi er ikke som de andre... Malou og Jens Kjeldsen har netop åbnet deres salon nr. 3 på Djursland. De har nogle klare holdninger til, hvordan man driver en frisørsalon med succes, og de har klare holdninger til indretningen, som Frisørland står bag.

Vaskepladserne i Frisør Malou i Auning, der blev nyindrettet for fire år siden med inventar fra Frisørland.

Alle medarbejderne i de tre Frisør Malou-saloner.

inventar Salon i Mørke 2 Olymp Comfort massagevaske m/ termostatmixer a kr. 38.995,7 Olymp Bow pumpestole a kr. 7.195,- (på tilbud netop nu kr. 3.995,-) 7 White HighGloss konsol med spejl a kr. 2.495,Salon i Hornslet 2 Olymp Comfort massagevaske m/termostatmixer a kr. 38.995,6 Wave pumpestole a kr. 7.250,- (på tilbud netop nu kr. 5.800,-) Salonen i Auning, der i øvrigt har eksisteret som frisør i 100 år.

“Vi vil ikke være som alle andre. Vi laver vores eget markedsførings­ materiale, vores egne billeder, og vi har vores klare holdning til, hvordan vores saloner skal drives”. Det siger Jens og Malou Kjeldsen, der ejer tre gange Frisør Malou i henholdsvis Mørke, Auning og med Hornslet som sidste skud på stammen. De to driver salonerne sammen, og det, mener de selv, er en af de helt store styrker. Jens Kjeldsen tager sig af det admini­strative; indkøb, løn og markedsføring, mens Malou tager sig af den kreative og faglige del af salonernes drift. Malou begyndte med salonen i Mørke, som hun overtog som 21-årig i 1998. I 2009 købte hun salonen i Auning og i 2013 kom salonen i Hornslet til. Og medarbejderstaben er vokset fra to elever til 10 ansatte. 60 > Vi er ikke som de andre...

6 White HighGloss konsol med spejl a kr. 2.495,-

Den røde tråd er det enkle og stilrene og det sort/hvide look, men stolene ved behandlingspladserne er f.eks. forskellige, selv om alt inventaret er købt hos Frisørland.

samt en børnestol til hver salon, ligesom man har leveret to ”state of the art” vaskestole til hver salon. “Vi har valgt det bedste af det bedste. Med massage med videre”, fortæller Malou.

Vi har vores eget koncept “Jens og jeg er bedst til at have vores eget koncept”, lyder det fra Malou, og da de for ganske nyligt indrettede den nye salon i Hornslet og renoverede salonen i Mørke skete det også med en rød tråd i indretningen. “Men samtidig føler vi, det er vigtigt, at de tre saloner har deres egen personlighed”, lyder det.

“Vi har altid købt vores inventar til alle salonerne hos Frisørland. Vi har en rigtig god kommunikation med Klaus Østergaard. Han har altid kaldt en spade for en spade, vi får en god service og nogle rigtig gode produkter”, fastslår Jens Kjeldsen, og tilføjer, at salonen i Auning blev renoveret, da man overtog den for fire år siden.

Bordene ved behandlingspladserne har Frisørland også leveret, mens man selv - i samarbejde med en arkitekt - har designet spejle, diske og hylder til produkter.

Således er det Jens, der primært har skabt stilen, mens Malou har været inde over det mere frisørmæssigt praktiske.

Således har Frisørland også leveret inventaret denne gang. Det gælder alle stolene til behandlingspladserne; seks til Hornslet og syv til Mørke

Selv er hun primært i salonen i Mørke, men besøger naturligvis de andre saloner løbende.

I salonerne kommer alle typer mennesker. “I Mørke har vi bredden, fordi vi overtog en eksisterende salon, i Auning og Hornslet startede vi op som det brand, vi gerne vil være, nemlig en super frisør med en høj klasse i provinsen, og det afspejler sig i kundesammensætningen – selvom vi Vi er ikke som de andre... < 61


KaL

Om

MANGLER DU EN FRISØRELEV? fra den nye salon i Hornslet, hvor stolene og bordene ved behandlingspladserne er fra frisørland. spejlene har Jens kjeldsen selv designet.

fra salonen i mørke, der også blev totalrenoveret. Her ses bl.a. de nye stole og borde fra frisørland.

N ALL y SER gp E FR VIc åE LEV ISØR E TIL ER I M DIt ESTR E: LO RåD

Så KLIK InD på FRISØRELEVER.DK Og FInD DIn FRISØRELEV hELt gRatIS.

RING TIL LOUISE på tELEFOn 88 80 72 73

FRISØRELEVER.DK I LOUISE@FRISORJOB.DK I +45 88 80 72 73 –

malou bag disken i salonen i mørke.

de nye ”state of the art”-vaskestole med massage fra frisørland i salonen i Hornslet.

også her har mange familier, unge som ældre”. og kunderne har taget rigtig godt imod de nye og nyindrettede saloner. ”de er begejstrede over det nye udtryk, og kommer med rigtig mange positive tilkendegivelser”. at frisør malou ikke findes i f.eks. århus, men i mindre byer, er helt bevidst. ”vi er i dag den største salon på djursland, vi kender de byer, vi ligger i, rigtig godt, vi er kendt i lokalområdet, og her kan vi være de bedste”, fastslår Jens, og understreger, at alle salonerne er på et højt niveau, og at kunderne kommer fra en stor radius. vi går ikke på kompromis netop fordi man vil være sin egen, står Jens og malou også selv for alt markedsføringsmateriale; bannere, billeder til salonen med videre. ”Jeg vil gerne vise, hvad jeg kan visuelt i salonerne og markedsføringsmæssigt. og så er både Jens og jeg nok typerne, der går til højre, når alle andre går til venstre”, siger malou med et smil, og hun og Jens er helt enige om, at skal man have succes, må man være forandringsvillig og satse på servicen. ”men skal man drive en ordentlig salon, må man også have fokus på tal; regnskaber, bookingprocenter med videre. at drive en frisørsalon i dag er ingen hobbyvirksomhed”, lyder det fra Jens kjeldsen, der ved siden af at være frisør malou’s administrative bagmand, også driver en række ejendomme. således ejer parret også selv 62 > vi er ikke som de andre...

alle de ejedomme, salonerne ligger i. at man har valgt at investere i nyog ombygninger netop nu, er bevidst. ”Har man midlerne, er det i hårde tider, man skal slå til”, siger malou, og spørger man hende og Jens, om der er planer om flere saloner, er svaret: ”ikke lige nu, men vi har en tendens til, at der skal ske noget nyt ca. hvert fjerde år, så hvem ved….”. frisør malou på faCebook I øjeblikket er malou og Jens i gang med at etablere en ny hjemmeside samt en facebook profil, og det handler alt sammen om at servicere kunderne bedre. netop derfor tager frisørerne i frisør malou også løbende på kurser i både danmark og i udlandet, man deltager i konkurrencer med videre, og malou slår fast, at hendes team alle er super engagerede og dygtige.

F R I S Ø R B R A N C H E N S

E L E V P O R TA L

Der er ikke én...

...men mange gode grunde til at arbejde med Admind Med 10 år i frisørbranchen kan Admind garantere dig en IT-løsning, der er skræddersyet til dine behov som frisør:

Admind holder dig opdateret når du er på farten Opret aftaler, hvor som helst og når som helst Friske nøgletal i takt med dagens transaktioner Admind er først og fremmest en komplet løsning Specielle ønsker? Admind er gearet til dette

”vores mål er at give den bedste løn i området, og så vil vi have lov til at stille krav den anden vej, og det fungerer”, lyder det. I løbet af de seneste 15 år har malou uddannet 11 elever, og det vil hun fortsætte med. samtidig fortæller hun, at alle i salonen er jævnbyrdige. ”giver man ansvar fra sig, tager medarbejderne det også”, er holdningen. for malou og Jens kjeldsen er det vigtigt hele tiden at være på forkant; såvel med forretningsdriften som med salonindretningen. ”for går man i andres fodspor, er man et skridt bagefter!”

Hanne Olsen

- Frisørhuset Pandrup

...se flere gode grunde på Admind.dk

E


Fitzroy Grit af Rob Mason

LANE LANE

NY

15.09.-31.10.2013 AKTIONSTILBUD Hos alle deltagende grossister.

GRACE

64 >

GERTSSON TRADING AB / TEL. +46 (0) 430-541620 W W W. J A G U A R - S O L I N G E N . C O M


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Lad frisørfaget tage dig ud i verden

Kasper Thomas backstage til Adrien de Bontin modeshow.

”Fortæller man dem med overbevisning i stemmen, at man er superstjerne i Danmark, og har man billeder med af det, man har lavet, så tror de på det” - Kasper Thomas

Kasper Thomas følte, han var kørt fast i Danmark. Derfor tog han til Buenos Aires i Argentina, hvor han nu har boet og arbejdet i halvandet år. Han fortæller om sit liv i det sydamerikanske og giver gode tips til unge frisører, der har udlængsel. Kasper Thomas følte, han var kørt fast i frisørfaget i Danmark. Han trængte til ny energi, nye input og ikke mindst til at lære noget nyt. Derfor tog han for halvandet år siden til Buenos Aires i Argentina. Egentlig var det ikke planen at blive i det sydamerikanske så længe, men Kasper brugte sit fag og sine gode evner, og i dag arbejder han for et af de hotteste stylistbureauer i Argentina samt i storbyens mest progressive og hotte frisørsalon. Og han har frem for alt fået glæden ved frisørfaget tilbage. ”At føle, man er gået i stå, er ødelæggende for kreativiteten. Det, at lære nyt, er det, der driver værket”, siger han. Og netop det boost og den fornyede glæde ved frisørfaget, har han fået tilbage. ”Det betyder meget at komme til et andet land med en anden kultur og et meget anderledes syn på hår. Og netop at opleve, hvordan man arbejder med hår her, har givet mig den glæde tilbage, som jeg følte, da jeg var ny i faget og alt var spændende”, fortæller Kasper Thomas. Netværk betyder meget Kasper tog egentlig af sted for at lære spansk og hygge sig, men efter nogle måneder begyndte han at kede sig og søgte arbejde. 66 > Lad frisørfaget tage dig ud i verden

”Jeg var ude hos 40-50 teater- og filmselskaber med ansøgninger uden at det gav det store, men en dag talte jeg med en kammerat, og han sagde, jeg skulle kontakte estudioh og hilse fra ham. Det gjorde jeg, og fik jobbet. At have kontakter betyder ganske enkelt rigtig, rigtig meget...” Jobsamtalen gennemførte Kasper på halvgodt spansk, men til gengæld havde han sørget for at have rigtig meget billedmateriale med hjemme­ fra, ligesom han havde sin hjemmeside, hvor der ligger masser af bil­ leder af det arbejde, Kasper har udført. ”Og det visuelle kommer man rigtig langt med. De ved, at frisøruddannelsen i Danmark er super god, og kan man så fremvise billedmateriale af ens kunnen, er man nået langt”, fortæller han og tilføjer med et smil, at man bestemt ikke skal sætte sit lys under en skæppe. ”Fortæller man dem med overbevisning i stemmen, at man er superstjerne i Danmark, og har man billeder med, af det, man har lavet, så tror de på det”, siger han. estudioh laver 90 pct. af alle modeshows i Buenos Aires. Så når fashionweek er i gang, laver de otte hårstylister 45 shows på 10 dage. Hertil kommer reklamer til modemagasiner, kampagner med videre.

Fra salonen ROHO, der er en af de hotteste saloner i Buenos Aires, og hvor Kasper arbejder.

SR Amor modeshow, hvor Kasper var med backstage.

Lad frisørfaget tage dig ud i verden < 67


”Jeg kan klart mærke, at mine klippe­ teknikker er et helt andet sted. Her sætter de f.eks. ikke håret op med clips, når de klipper, de reder det bare til siden”

Praktisk talt alle argentinske kvinder vil have håret farvet lysere, fortæller Kasper.

- Kasper Thomas

Covers og serier i modemagasiner tæller blandt Kaspers opgaver på estudioh. Her fra Joseph and Daniel.

I estudioh er arbejdet sæsonbetonet omkring modeugerne, derfor har Kasper Thomas netop fået job i ROHO, der betegnes som en af de mest avancerede og hotteste saloner i Sydamerika, og som Kasper sammenligner med Moresteasir i København, hvor han arbejdede. På med gummihætten Det hår, der laves i Argentina, er meget anderledes end det, der laves i Danmark, og gummihætten, som Kasper kun havde brugt et par gange, før han kom til Argentina, er det allermest anvendte, når man farver hår. ”De er mere konservative i deres udtryk, og kvinderne vil helst have langt hår. Så gummihætten er flittigt brugt. De fleste vil gerne farves naturligt blond. Og surferfarvninger, hvor håret lysnes gradvist mod spidserne, er jeg blevet ekspert i”, siger Kasper med et smil, og han tilføjer, at en farvning kan tage op til 5-6 timer… Men så er det også flot! Generelt, fortæller Kasper, som jeg i øvrigt taler med på en Skypeforbindelse en tidlig morgen i Buenos Aires, er frisørniveauet ret lavt, og frisørerne i Argentina har slet ikke den gode, lange uddannelse, vi har i Danmark. Faktisk er der mange, der slet ingen uddannelse har! ”Jeg kan klart mærke, at mine klippeteknikker er et helt andet sted. Her sætter de f.eks. ikke håret op med clips, når de klipper, de reder det bare til siden, og ærlig talt ligner det ofte noget, man gør, som det lige falder sig for. Og at klippe sider og top sammen, det kan de slet ikke…”, fortæller Kasper, der har høstet imponerende blikke, når han har lavet en svær klipning. ”Det kan såmænd bare være en page med graduering i nakken, de imponeres over”, siger han med et smil, og fortæller videre, at et af kriterierne for at være en god hårstylist i Argentina er, at man er hurtig. ”Og det er jo helt modsat af alt, hvad jeg har lært. Men er de hurtige, tror kunderne også, de er gode”. 68 > Lad frisørfaget tage dig ud i verden

Jeg savner Danmark Kasper er begyndt at savne Danmark, men dog ikke nok til, at han vender næsen hjemad. ”Jeg har en kæreste, der bor i Mexico, og vi er ved at finde et universitet til hende her i Buenos Aires, så hun kan læse engelsk. Og så længe jeg lærer noget nyt, er det spændende at blive. Det er en anden kultur, og de har en anden måde at gøre tingene på, og det er spændende. Inden for den sidste tid, fornemmer jeg selv, at jeg kan begynde at mikse den latinamerikanske stil med den europæiske stil, og det er fedt, for det var et af mine mål. At lære noget, jeg kan bruge….” Kasper vil klart anbefale andre frisører at rejse ud, hvis lysten er der. ”Det er selvfølgelig vigtigt, at man laver lidt research, inden man tager af sted, og at man eventuelt kontakter stylistbureauer og frisørsaloner og får nogle aftaler, man kan komme ud til. Men alfa og omega er, at man har nogle gode billeder med af det, man har lavet. Faktisk havde jeg skrevet en rigtig fin ansøgning, men det var de sidste sider med billeder, der for alvor betød noget”. ”Og så skal man bare opføre sig som en stor stjerne fra Danmark. Jeg gik efter det bedste af det bedste, og fører man sig rigtigt frem, tror de på dig”, siger han med et smil. Og med den danske uddannelse i baggagen kan man sagtens leve op til det! Vil man gøre det lidt lettere for sig selv, kan man vælge et land, hvor de taler et sprog, man kan i forvejen, f.eks. engelsk. ”Jeg skulle jo bruge det første lange stykke tid på at lære spansk, og stod på den måde over for en dobbelt udfordring”, siger han smilende. Når det gælder længden af en rejse, mener Kasper, man skal sætte i hvert fald et års tid af til det.


der er fuld aktivitet backstage på adrien de Bontin showet.

”det er nødvendigt, hvis man skal ud og arbejde, hvis man skal bevise sit værd og ind under huden på de mennesker, der bor, der hvor man er”. men generelt tror kasper, det er lettere for danske frisører at rejse ud end for så mange andre, fordi vi netop er godt uddannede. ”og de kender godt til den danske uddannelse ude omkring”, siger han, og tilføjer, at der jo også ligger en stor udfordring i at komme fra en dansk salon, hvor man har meget at skulle have sagt til en arbejdsplads, hvor man starter som helt ny og måske oven i købet ikke taler sproget så godt. Jeg Har lært en masse kasper er helt klar på, at han har lært en masse. ”I moreteasir lavede vi jo ekstreme ting, så det kunne jeg. Her har jeg først og fremmest lært at lave surferfarvninger og at skabe flot, naturligt hår. og så har jeg lært at føntørre hår med bølger ved at bruge hænderne”, siger kasper med et smil. på den mere menneskelige side, har kasper også lært en masse – ikke mindst om mentalitets- og kulturforskellene. ”de første par måneder gik med at vænne sig til kulturen. når vi f.eks. havde aftalt at mødes kl. 7 backstage til et catwalkshow, var jeg, dansk som jeg er, der selvfølgelig kl. 6.45. min chef og mine kollegaer kom kl. 9, og det var dem, der vidste, hvad vi skulle lave. når de så senere begynder at hundse rundt med én, fordi man er presset og bagud, så er det svært at holde masken”. faktisk er det nok det, der har været vanskeligst, fortæller kasper; at komme til et land, der er så uorganiseret, hvor vi i danmark helst skal have styr på alt. ”det er da nederen at skulle være to timer ekstra på arbejde, fordi de andre ikke dukker op til tiden, men på den anden side tager de altså tingene mere afslappet og roligt. faktisk har jeg, siden jeg kom hertil, ikke haft problemer med ryggen, som jeg havde det i danmark. Jeg troede, det var forkerte arbejdsstillinger, men jeg er nået frem til, at det nok snarere var stress. og det har jeg klart lært af”.

“argentinske kvinder er mere konservative i deres udtryk, og de vil helst have langt hår”, fortæller kasper.

”Når vi f.eks. havde aftalt at mødes kl. 7 backstage til et catwalkshow, var jeg, dansk som jeg er, der selvfølgelig kl. 6.45. Min chef og mine kollegaer kom kl. 9, og det var dem, der vidste, hvad vi skulle lave.” - Kasper Thomas

det er ikke for pengenes skyld kasper understreger også, at man bestemt ikke skal rejse ud for pengenes skyld. ”Jeg arbejder et af de bedste steder i sydamerika, og jeg kan kun lige klare mig for min løn! og jeg kan bestemt ikke spare op til noget”.

kaspers råd Hvis du vil reJse ud:

Han bor i en lejlighed, som han deler med andre, og han flytter ofte, for i argentina kan man ikke leje en lejlighed uden garanti fra sine forældre i det hus eller den lejlighed, de bor i. ”og det er faktisk det, jeg hader mest; at leve i en kuffert”.

· Send ansøgninger til nogle stylistbureauer og saloner. Spørg om du må komme og vise, hvad du kan.

rejser man ud, skal man selvfølgelig også sikre, at man kan få arbejdstilladelse. til argentina er det ikke så svært at få arbejdstilladelse, men det er til gengæld vanskeligt at få visa. men det er forskelligt fra land til land. Inden kasper tog af sted søgte han en række legater, men det er svært som frisør, konstaterede han. dog mener han, man skal forsøge det, hvis man vil rejse.

· Skriv en ansøgning, du kan tage med rundt. Med billeder!

”så for mig handlede det om at spare op. Jeg sparede 100.000 kr. op på et år, og det kan godt lade sig gøre på en frisørløn, hvis man er indstillet på det”. og med 100.000 kr. kommer man faktisk langt i lande som f.eks. argentina.

· Brug den danske uddannelse. Den er god!

70 > lad frisørfaget tage dig ud i verden

· Lav forudgående research.

· Lav en mappe med billeder af dit arbejde. · Lav en hjemmeside med billeder af dit arbejde. · Søg visa og arbejdstilladelse. · Søg legater. · Spar penge op, så du har til et par måneder. · Vær opmærksom på sproget. Det er lettest at begå sig i et land, hvor man kan sproget. · Rejs i hvert fald et års tid, hvis du vil ud og arbejde.

smashing texture or style refreshmen t For nærmere info kontakt Schwarzkopf Professional på tlf. 86 80 48 11


Masser af hold kevin murphy, der forhandles af ICON Hairspa, er klar med super.goo til dem, der vil kreere super smukke eller trendy frisurer. denne pastegel med medium glans og stærkt, men fleksibelt hold, giver håret separation og flot, bevægeligt finish. pris 190 kr.

haircare & inhouse Hvad enten det gælder nye sakse, nyt Inventar eller nye skønne produkter tIl Brug I salonen og tIl vIderesalg, er der masser af nyHeder tIl frIsørerne netop nu. og produkter, der kan gIve mersalg er også at fInde Blandt nyHederne.

spray den brune farve på gold spray tan fra ICON Hairspa giver den smukkeste brune farve - uden parabener. gold spray tan indeholder en luksuriøs, langtidsholdbar formel, der giver huden et fantastisk naturligt udseende, samt en smuk farve, der holder længere. pris 186 kr.

FX Pro gyldne reflekser ICON Hairspa introducerer kevin murphy’s sHImmer. Bug – en ny glitrende nuance, der øjeblikkeligt giver smukke, gyldne reflekser, som nemt kan vaskes ud igen. sHImmer. Bug er en ny spændende tilføjelse til de eksisterende Color.Bugs. pris 158 kr.

sommerterapi Biosilk summer therapy fra DanHair består af silk Bath, der plejer, genopbygger og fugter et soltørret hår. silk protecter; en leave-in conditioner, som tilfører masser af fugt og Biosilk summer therapy silk; en vægtløs leave-in silkeserum. pris for et sæt 299 kr.

light pink

• Suveræn japansk rustfrit stål • Lyserød •“Sværd“ klinge for effektiv klipning • Kuglelejesystemet sikrer let bevægelse til saksen • Ergonomisk design • Str. 5”,5,5”u. 6“

Ny stylingserie davines, der forhandles af salonsupport.dk har netop præsenteret en ny stylingserie; more Inside, der er et resultat af videnskabelig know-how fra davines’ laboratorier og inspireret af artistic director angelo seminara. serien består af 17 produkter.

glitter tatoos g the Body art professional fra HairContrast er klar med tre funklende fede glitter tatoos, der gør det muligt for frisørerne at lave en ekstra behandling på blot 3 minutter. der findes 52 forskellige motiver fordelt på 3 størrelser.

72 > Haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Masser af shimmer kevin murphy, der forhandles af ICONHairspa, har skabt sHImmer.sHIne med lysreflekterende ingredienser, som også anvendes i eksklusive hudplejeprodukter, og uden anvendelse af olier. de reflekterer lyset og giver fantastisk sHImmer. sHIne uanset hvilken hårfarve du måtte have.

Young again ICON Hairspa lancerer den nye young.agaIn serie fra kevin murphy - et tredelt system, der har til formål at modvirke ældningen af håret. I serien findes young.agaIn.WasH, young. agaIn.masQue og young.agaIn.rInse

se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Spørg din forhandler eller sælger Info-Tel.: 21 23 00 59 www.haaro.eu


Joewell Liiberty Ergonomisk frisørsaks e-kwip Joy fra thorsen trading er en ny frisørsaks fra e-kwip, der fås med et sakseetui. saksen er ergonomisk med individuelt justerbare skruer, flytbar fingerring, teflon-coating m.v. et gratis mini glattejern medfølger.

styr på tingene Hairpoint præsenterer et nyt apollo rullebord med stor arbejdsplads og plader til dit værktøj. prisen er 960 kr.

Nytænkende vaskestole Frisørland.dk har to nyheder på indretningsfronten. den ultimative media vaskestol, hvor man blot sætter ipod eller iphone i docken og viser billeder og film eller spiller musik, mens kunderne nyder shiatsu massagen. pris 74.800 kr. samt galaxy stationen, der kan det hele: depot, håndvask og stjernehimmel til 88.480 kr.

Pump it up HairContrast lancerer pump it up touperingskam. kammens tænder, der er i to forskellige niveauer, gør det til en leg at skabe volumen. ved blot et enkelt tag skabes op til 80 pct. mere fylde.

styr på farverne Frisørland.dk præsenterer systemet, der løser farve-opbevarings-problemet: Colourstore med 12 rum, 46 x 40 x 23 cm, kan placeres så rummene kan rumme 2 x 4 eller 3 x 2 tuber til 850 kr. det leveres som saml selv.

gentlemans salon Frisørland.dk lancerer en skøn barber herrestol med nakkestøtte, nedfældelig ryg og super komfort. pris 13.900 kr.

Joewell Liberty Flex med bevægelig tommelfingerring

Lydsvag og kraftig kan du høre at din telefon ringer når du føntørrer din kunde? mange føntørrere larmer så meget du næsten ikke kan kommunikere med din kunde. nu lanceres gamma piu relax, der forhandles af Cosmobell - en lydsvag professionel føntørrer med en kraftig motor på 1900 watt.

saks i light pink thorsen trading er klar med en ny frisørsaks fra Joewell - fx pro i light pink. saksen i japansk supreme stainless steel har ergonomisk form. giver et behageligt greb, sværdblade, der giver kraftfulde klippeegenskaber, bærende skrue for let betjening og komfortabel stopper. fås i størrelserne 5”, 5,5” og 6”.

74 > Haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

sakse der vækker opmærksomhed frisørsaksene lane & lane 33, er designerstykker fra Jaguar, der giver ideelle forudsætninger for alle klippeteknikker. det nye, revolutionært flade smartspIn-ClICk system tillader en eksakt finjustering via klik. saksen fås i str. 5.5’’ og effilérsaksen i størrelse 5.75’’.

Få Facebook med din webapp nu kan du få direkte link til din salons facebook-side på din webapp. det gør det meget nemmere for dine kunder at finde din facebook-side og ”like” den. salonens egen webapp er en del af Hairtools-abonnement.

Joewell Liberty Control med fast tommelfingerring

hhv. lyseblå og pink Dynamisk form graCe og graCe 40 fra Jaguar er frisørsakse med en dynamisk form. let konvekse klinger med delintegrerede skær og en spids skærevinkel sørger for en fremragende skarphed. perfekt egnet til slicen. disse sakse fås i størrelserne 5’’ og 5.5’’, sculptersaksene i størrelse 5.5’’.

Curl it, love it Jaguar viser to nye krøllejern, der udmærker sig ved de specielt lange (18,5 cm), keramikbelagte varme-legemer (Curl 19, ø 19 mm og Curl 25, ø 25 mm). temperaturen kan indstilles mellem 80 og 210° C. se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Spørg din forhandler eller sælger Info-Tel.: 21 23 00 59 www.haaro.eu


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Line Holm Hansen Foto > David Bicho

Sebastian Nordic Urban Explorer event

Gæsterne skulle aflevere deres ”boarding passes” for at få adgang til eftermiddagens event.

Der var små grå i sprøjterne folk fik udleveret af den sorte stewardesse, når de kom ind.

300 frisører fra hele norden fløj til Stockholm for at tilbringe en weekend i Sebastians FEARLESS ånd, og opleve Urban Explorer kollektionen – og de fire byer Berlin, Shanghai, Saõ Paulo og San Francisco – helt tæt på.

Benjamin Martin var weekendens vært.

Kristina Nielsen, Sebastian Urban Core Artist, arbejder meget koncentreret for at blive klar til aftenshowet.

300 nordiske frisører deltog til Sebastian Nordic event.

Eftermiddagsprogrammet startede på Hotel Clarion Sign, hvor sortmalet flypersonale sørgede for at checke gæsterne ind inden de kunne komme videre ind til deres pladser, og blive inspireret af de 4 byer som Urban Explorer kollektionen har besøgt på sin vej. De frygtløse Sebastian gæster blev først budt velkommen af weekendens vært, Nordic Capability Trainer og kreativ ansvarlig for Sebastian, Benjamin Martin, som guidede dem igennem Urban Explorer kollektionen. Til at inspirere gæsterne havde Benjamin indhentet forstærkning i form af Nina Larsen, Sebastian Urban Artist, og Hasse Nilsson, Sebastian International Artist og indehaver af salon Noir i Stockholm. Nina og Hasse viste stylinger fra henholdsvis San Francisco og Saõ Paulo, og sørgede 76 > Sebastian Nordic Urban Explorer event

Hasse Nilsson, Sebastian International Artist og indehaver af Salon Noir i Stockholm, viser sin fortolkning af São Paulo ved eftermiddagseventet.

for at publikum blev inspirerede og havde fået en snert af, hvad aftenens show ville indeholde. Aftenen på Le Bon Palais startede med middag, mens folk havde mulighed for at få taget billeder fra den til lejligheden opstillede fotoboks, hvor gæsterne på billederne så ud som om de havde været på tur rundt i de 4 byer – Berlin, Shanghai, Saõ Paulo og San Francisco. Middagen blev afrundet med kæmpe show i bedste Sebastian stil, hvor der blev spillet på alle tangenter med i alt 60 modeller og dansere, der var stylet efter alle kunstens regler, og der var ikke én frisør der kunne undgå at blive inspireret af de flotte looks. Der var travlt backstage inden aftenshowet, hvor der blev stylet, flettet og touperet.

Spisning på Le Bon Palais inden aftenshowet.


Hen vI hA vis til d R FåE tN (til enn bud yh det e an gæ n lde on jEMM r ti l 20 ce . se og ESIDE pte mbe ! s r 2 par 013 500 )

MANGLER DU EN FRISØR? der stimles sammen for at få gode pladser til showet.

kr

det finske sebastian team viser deres fortolkning af shanghai.

Hair magazines jobportal for frisører kan Hurtigt Hjælpe dig med at finde en frisør, sælge din salon eller udleje en stol.

RING tIL LOUISE pÅ telefon 88 80 72 73

frisorjob.dk i louise@frisorjob.dk i +45 88 80 72 73

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL StillingSannoncer fra 1.995 – ring til adam på telefon 33 32 07 08

det nordiske sebastian team viser deres fortolkning af Berlin.

Hasse nilsson viser sin fortolkning af são paulo.

nina larsens Haute Couture fortolkning af Berlin.

Untitled-4 1

HJÆLP DINE KUNDER TIL MERE HÅR Har du kunder i din salon, der mister håret? På grund af sygdom eller naturligt hårtab. Så hjælp dine kunder videre til Toftild – og til mere hår.

Hasse nilsson og nina larsen takker publikum.

nina larsen, sebastian urban artist, viser sin fortolkning af san francisco.

Aalborg Budolfi Plads 9 . 9000 Aalborg Tlf. 98 10 32 11 Aarhus Hans Hartvig Seedorffs Stræde 10 8000 Aarhus C . Tlf. 88 77 93 55 katja Bertelsen og kristian fra salon mr & mrs deltog også i dagens begivenheder.

Hasse nilssons Haute Couture fortolkning af shanghai.

info@parykker.dk parykker.dk


D.t.h

af Chris Williams

80 >


advertorial

advertorial

Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Hårinstallation af Nina Larsen ved Sebastian Prof. show.

Charlotte styler den internationale model Sara Maria Dyrberg til kampagne for HOW.

Hår skal der til ”EXTENSIONS HANDLER IKKE LÆNGERE BARE OM LANGT HÅR. KREATIVITETEN ER STOR OG FRISØRERNE HAR FÅET ØJNENE OP FOR DE MANGE MULIGHEDER. NU ARBEJDES DER MED EXTENsIONS SOM EN MULIGHED FOR AT ÆNDRE FRISURER”, FORTÆLLER CHARLOTTE ELSTED, DER BL.A. HAR AGENTURET PÅ HAIR TALK. 82 > Hår skal der til

Stine Hjelm Jacobsen fra Electric Lady Lab bruger Hair Talk.

Herudover har hun en salon på Dalgas Boulevard på Frederiksberg, ligesom hun laver hår og makeup på store shows, modemagasiner og reklamekampagner.

”I House of Waldorf har vi gennem mere end 45 år oparbejdet en unik ekspertise indenfor hår og jeg rejser jævnligt verden rundt for at lade mig inspirere og for at tjekke nye produkter ud”.

KUNST MED HÅR Den 3. september, lige inden Hair Trend Messen i Herning, hvor House of Waldorf naturligvis er repræsenteret, holder Charlotte Elsted således et event i København. ”På kurset vil jeg, sammen med Nina Larsen, lede de deltagende frisører gennem vores verden af vidunderlige hår­krea­ tioner og brugshår og give masser af teknikker, tips og tricks til deltagerne. Nina vil vise nogen af de allerflotteste opsætninger og vilde hårinstallationer. Jeg vil vise en lang række muligheder indenfor hårpåsætning, toppe, haler, pålimning af hele hårstykker, valke, parykker og løse hårdele”, fortæller Charlotte Elsted.

Under modeugen i august 2013 sponsorerede Hair Talk og KMS stylingen af håret til Designers Remix’ store show i Den Blå Planet. ”Senest er vi gået ind i et samarbejde med Stine Hjelm Jacobsen fra Electric Lady Lab og det forventer vi også meget af”. DANMARKS STØRSTE UDVALG AF PARYKKER Det Kongelige Teater og DR er nogle af House of Waldorfs store kunder. ”Det en fryd at gå i Operaen og vide, at håret er leveret af House of Waldorf og tilvirket af landets bedste parykmagere. DR benytter også Hair Talk til deres produktioner; eksempelvis til deres tv-værter, til X factor og Melodi Grand Prix.

Charlotte Elsted har altid lavet rigtig mange opsætninger og næsten altid med extensions. Hun fortæller, at der også er godt gang i parykker både til kendisser og helt almindelige mennesker, der gerne vil skille sig ud. ”Parykker giver mulighed for at have langt hår den ene dag og kort den anden, eller måske rødt og lyserødt hår, der kan skabe opmærksomhed ved festlige lejligheder”.

House of Waldorf har et enormt udvalg af parykker. Dels sælges de til frisører og kunder med behov for en hår løsning ligesom vores parykker bruges i satireprogrammer som Live fra Bremen, Krysters Kartel, Det Slører Stadig og Slemme, Slemme Piger, Cirkus Revyen, i Tivoli og på flere af landets revyscener.

FINT OG SKÅNSOMT HÅR House of Waldorf har som nævnt agenturet på Hair Talk, som Charlotte kalder det absolut mest skånsomme extensionhår på det danske marked.

”Magasin benytter vores parykker og extensions til deres kampagner og vinduesudstillinger. Disse parykker klippes specielt til opgaven, ligesom det har været nødvendigt at fremstille helt specielle farver og længder

”HOW står altid for prima kvalitet. Vi vil ligge i top og være toneangivende for hele branchen”, siger Charlotte Elsted.

for at kunne efterkomme stylistens ønsker”, fortæller Charlotte Elsted, der er uddannet stylist i Paris. Hun har i mange år været en del af Sebastians kreative team og lavet hår og make-up på såvel danske som internationale modeshows. DEN BEDSTE KVALITET BETALER SIG ”Det er min overbevisning, at jeg gennem min passion og store erfaring med hår kan give mine kunder det bedste, både når det gælder kvalitet og vejledning i brug af hårextensions. Jeg kan for eksempel bruge dage på at finde en paryk i den helt rigtige farve eller kunsthår i 5 meters længde, hvis det er det, der efterspørges”. OGSÅ TIL MÆND Seneste tiltag i HOW by Charlotte Elsted er en Barbershop, hvor mænd skal nyde et frirum. Her kan de ud over personlig klip og styling få råd og vejledning i hårtab og hair replacements - Nioxin, Contact-skin og toupé lavet efter mål. For mere information om kursus, extensions eller parykker, kontakt House of Waldorf på telefon 35 36 35 62.

Hår skal der til < 83


Tekst > Anna Teresia Berner Møller Foto > The Colomer Group

Se flere billeder på hairmagazine.dk

Vinderen af Style Master 2013, Cliff Chun Kit Cheung fra Hong Kong ses i midten med sin model.

Style Master International Contest 2013 i Madrid

Modeller der deltog i konkurrencen.

David Raccuglia (i midten) er grundlægger af American Crew. Næsten 3.000 mennesker var samlet i Madrid til det store Style Master show Wild Collection af Revlon Professional.

International teknisk chef for Colomer Group (t.v.) og vinder af konkurrencen (t.h.)

Model, Cliff Chun Kit Cheung og international teknisk chef for Colomer Group.

Colomer Group har afholdt Style Master Contest i Madrid, hvor over 3.000 frisører var samlet fra hele verden. The Style Masters projekt fremmer hårstyling som profession og triumferer den kunst­neriske værdi af at være frisør, samt opdager og støtter nye talenter. Den internationale konkurrence blev i år afholdt i smukke omgivelser i Madrid, hvor også den danske vinder af konkurrencen var med. De syv finalister fra henholdsvis Hong Kong, Peru, Rusland, Ungarn, Polen, Frankrig og Canada, var på scenen under showet, og gav deres bud på, hvordan én klipning kan styles på tre forskellige måder. Den internationale vinder blev i år Cliff Chun Kit Cheung fra Hong Kong, som 84 > Style Master International Contest 2013 i Madrid

med sine tre nytænkende opsætninger, stylede sig ind i dommernes hjerter. Style Master’s dommerpanel bestod blandt andre af Gun-Britt Zeller, som også var på scenen til prisoverrækkelsen. Style Master catwalken overgik endnu en gang sig selv da de smukke modeller fra American Crew, Revlon Professional, og Orofluido banede deres vej gennem publikum. I slutningen af showet blev der sat gevaldigt gang i festen med gæsteoptræden, drinks, dj, og smukke dfi-­ dansere. På den måde beviste Colomer endnu en gang, at Style Master er en konkurrence i verdensklasse, hvor kreative tanker mødes og kun de dygtigste talenter i branchen kan følge trop.

Wild modeller.

Orofluido modeller.

Privée modeller.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Louise Klitgaard Foto > Claus Peuckert

Vild med Søren og HairContrast

Søren Hedegaard anvender også parykker til TV-programmet “Vild Med Dans”.

Michael Andersen, ejer af HairContrast.

Barbara Kehlet (t.h.) som er en del af Vild med Dans teamet. Carina Rehmeier (t.v.) er også en del af Vild med Dans teamet.

Her blev der vist hvordan man sagtens kan bruge lyse hårdele til mørkere hår, så det får J.Lo effekt.

Søren Hedegaard var ikke bleg for at afprøve hårdelene fra HairContrast.

Hele 117 frisører var samlet til HairContrast show.

Louise Liisberg (t.v.) er Søren Hedegaards assistent.

Der var godt fyldt i gildesalen, da HairContrast afholdt Vild med hår aften i Roskilde på smukke Hotel Prindsen. Omgivelserne var perfekte til en gallaaften som denne med hele 117 frisører!

kjoler i bedste Vild Med Dans-stil, og Søren forklarede, hvordan man arbejder på programmet, og hvordan det hele skal gøres til perfektion, før de kendte får lov til at gå på dansegulvet.

Søren Hedegaard førte an med sit team fra Vild Med Dans, hvor de aftenen igennem kreerede smukke opsatte frisurer, og viste derfor på bedste vis, hvordan man anvender de mange hårdele fra HairContrast. Der blev leget med farvenuancer i hårdelene, og Søren Hedegaard forklarede på sin afslappede facon, at man ikke altid behøver finde en matchende hårdel til kundens rigtige hår. Det skaber nemlig liv, og naturlighed når nuancerne bliver mikset! Alle syv modeller bar smukke

En aften der, tilsat Søren Hedegaard og HairContrasts professionalisme og varme, gjorde aftenen til en oplevelsesrig og imponerede håraften for de mange frisører, der kunne gå drømmende hjem i salonerne og arbejde videre med den brugbare viden...

86 > Vild med Søren og HairContrast

Kjoler: eventyr-kjoler.dk Da modellen kom på scenen var hun korthåret - det blev der hurtigt lavet om på!

De syv færdige modeller.

Det må siges at give et ekstra pift til en frisure, når der kommer lidt farve i håret - især når det matcher kjolens nuance.


Se flere billeder på hairmagazine.dk

Tekst > Pia Finne Foto > Peter Hartley

Australske Grant Norton gav gode fif

Grant Norton i gang med glattejernet, og Jonas Topholt der spændt ser til.

De tilmeldte frisører hygger sig med Paradis is i pausen.

Grant Norton, education director for australske EVO har været i København, hvor han gav danske frisører sit bud på tendenserne i tiden, og han fortalte, at det i høj grad handler om at lave hår til hverdagsbrug samt om at bruge tendenserne i tiden, men ikke lade sig styre af dem.

Isen var populær på den varme dag – her ses Jonas Topholt i midten.

Grant Norton er ikke bange for at lave lidt sjov – til glæde for alle de deltagende frisører.

Lykke Bjerg, der er ansat hos Ellegaard (t.v.), Merete Ellegaard (i midten) og Finn Ellegaard der ses helt ude til højre.

”De digitale medier har totalt forandret den måde, jeg ser såvel mode, kunst, tøj, make-up og hår på. Nettet har åbnet en Pandoras æske af inspiration fra unge kunstnere, der tidligere ikke havde mulighed for at vise deres talent, og det bruger jeg, når jeg skal spotte nye udviklinger i tiden”. Sådan lyder det fra australske Grant Norton, der var i Danmark for at fortælle danske frisører om nye tendenser samt for at give gode fif til nye teknikker, der kan bruges i salonerne. Det skete i Finn Ellegaards salon, Hair Factory i København og var arrangeret af LT Brands, der forhandler EVO i Danmark. Internationale tendenser I forbindelse med eventet fik Hair Magazine en snak med Grant Norton om internationale tendenser. Spørger man Grant Norton netop om tendenserne for den kommende sæson, fortæller han, at det handler om 88 > Australske Grant Norton gav gode fif

Grant Norton ses til venstre, mens Phillip Rødkjær fra LT Brands ses til højre.

tekstur og volumen, og ikke mindst ser han stadig masser af fletninger i trenden. ”Men vi følger som sådan ikke catwalk-lookene. Jeg synes, det er langt vigtigere at skabe hår, der kan bruges i hverdagen; brugbare looks som kunderne selv kan skabe, og som de kan bruge i deres hverdagsliv”, fastslår Grant Norton. Og han understreger, at danske frisører er rigtig gode til at klippe og skabe en smuk finish. ”Det, vi forsøger med vores undervisning, er at give de danske frisører mulighed for at mikse produkter, så de kan skabe unikke teksturer og styling teknikker ved f.eks. at bruge børster på andre måder, end de er vant til. Det giver et nyt look”, lyder det fra Grant Norton, der er kåret som Årets Frisør i Australien fire år i træk, ligesom han med stor succes har etableret og drevet seks Tony&Guy saloner i Australien. I dag rejser han verden rundt som EVO’s ambassadør og education director.

Uddannelse er nøglen I forhold til den generelle udvikling i frisørbranchen mener Grant Norton, at uddannelse er nøgleordet. ”Derfor forsøger jeg også at skabe interes­ sante, relevante kurser, der lærer frisørerne teknikker, som inspirerer den enkelte frisørs kreativitet og individuelle talent, og som de kan tage med tilbage og bruge i salonen”. Grant Norton mener i øvrigt, at frisører i dag skal være meget opmærksomme på de tendenser, der er i tiden, men han mener ikke man blindt skal følge dem. ”Gør man det kan den personlige livsstil og bæredygtigheden i frisurerne let gå tabt”. Han beskriver hårmoden som tilbehør, du aldrig kan tage af, og som skal fungere sammen med make-up, materialer, former og farver for at skabe et samlet udtryk. Og spørger man Grant Norton, hvordan han ser fremtiden i frisørbranchen, siger han: ”Jeg tror klart på, at vi vil fortsætte med at se frisørsaloner, der bliver stadig mere udtryksfulde og personlige, med en mere og mere individuel service og med produkter, der lever op til det, de siger, de kan. De digitale medier vil spille en stor rolle i promo­ veringen af produkter og services, men det menneskelige element med den individuelle, personlige kontakt skal også i fremtiden være i fokus”.

Grant Norton mener, at frisører i dag skal være opmærksomme på de tendenser, der er i tiden, men ikke at man blindt skal følge dem; ”gør man det kan den personlige livsstil og bæredygtigheden i frisurerne let gå tabt”.

Australske Grant Norton gav gode fif < 89


PARFUME FRI

“candy” Perfume free O UV Filter

af chumba concept salon

0% Parfume Farvestoffer Parabener Sulfat

n lefo k e t s på ducts.d o t k o onta @gr8pr k o f e in ler info r e l m For 02 64 e 2 27 6


oFF duty

#Alpha #Female #Frisurekollektion #MartinCrean

En frisurekollektion af Suzie McGill: The Metropolis Collection

af tahlya loveday

r i a H r liker

e r ø s i r f 4.000

? u d r ø g . . .

facebo

ok.com

/hairma

gazine.d

. . . e n i Magaz

n med e d o k g Scan hone o p t r a m e din s agazin M r i a like H ebook c a F å p

k

#Kreativ #hårfarve i Dark Tales af #CayleyNorman! Se denne nye kollektion hvor hårfarverne nærmest springer ud af hvert billede

Se den noget anderledes salonindretning hos My&Holger i Ålborg. Indretningen er retro og sammensat af genbrugsting og loppefund. Salonen oser af energi og kreativitet!


køb varer på nettet

- PRÆCIS NÅR DET PASSER DIG Du behøver ikke stresse over at skulle bestille varer inden for en bestemt åbningstid. Køb produkter til salonen præcis hvor og hvornår det passer dig. • Du kan handle på internettet når det passer dig • Der er åbent 24 timer i døgnet – alle ugens dage • Produkterne, servicen og leverandørerne er de samme

Klik ind på hairmagazine.dk/webshops eller scan koden og se hvordan din hverdag i salonen kan blive lettere

frisørensnetbutik.dk


Fotograf > nicolas tobias HĂĽr & make-up > kenny aleksandr Model > emilie rye / scoop models

ginger girl miss ginger er inspireret af sommeren og superheltinder. en form for sommergudinde med power. looket er lavet med kevin murphy mug color i pink og orange coral. det er en super cool effekt og nemt at bruge som effekter, hvis ikke man lige tør at kaste sig ud i en rigtig hürfarve.

96 > kenny aleksandr

af Kenny Aleksandr

kenny aleksandr < 97


Du kan enten sige nej til nye kunDer, eller ja til nye meDarbejDere

af nephan pepin

ring til louise klitgaard på tlf. 88 80 72 73 og hør nærmere.

criminal paths collection

25%

rab

at

ved h den envisn in ne a nno g til nce

Frisørbranchens

leverandøroversigt Bella vista Colomer denmark Cosmobell danhair frisørland.dk goldwell Hair Construction HairContrast Hairmix Hairteam Company Hair & Body Care HH simonsen ICon Hairspa Jaguar danmark kao denmark kerastase l'oréal lt Brands maria nila matrix nioxin Qhair redken salonsupport.dk sassoon sebastian sp thorsen trading Warehouse Wella

86 80 48 11 70 22 22 98 97 22 33 44 55 37 00 76 87 27 10 60 46 15 21 11 20 25 67 25 86 84 99 11 66 13 39 90 20 96 11 67 86 84 99 11 73 75 10 00 57 66 03 00 75 64 11 30 46 15 21 11 43 24 64 84 43 24 64 84 98 18 10 00 69 91 25 14 43 24 64 84 33 26 91 11 44 94 34 00 43 24 64 84 36 16 16 09 33 26 91 11 33 26 91 11 33 26 91 11 21 23 00 59 80 88 57 49 33 26 91 11

På jagt efter design med

attitude? Så stil skarpt på Bow serien fra Olymp. Minimalistisk design. Til dig, der ikke vil nøjes.

andre leverandører admind 70 20 18 76 advice people 20 30 20 80 Hairtools 70 11 10 09 Hårklinikken 31 11 36 10 House of Waldorf 35 36 35 62 toftild alternativt Hår 98 10 32 11 time-Book.dk 53 62 17 37 Waldorf & ragn 47 38 50 22

– FRISØRBRANCHENS JOBPOR TAL

SPAR OVER 3.000,- På OLYMP BOw PuMPEStOL

HJemmesider i branCHen www.frisorjob.dk www.frisørelever.dk www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.hårmodeller.dk www.spt.dk www.dfkf.dk www.frisormester.dk

Valgfri betræksfarve og aluminiums krydsfod med komfort pumpe, sæde højde fra 40 cm. (Perfekt hvis du har ondt i nakken.)

Kampagnepris kr. 3.995,Normalpris kr. 7.195,-. Leasing kr. 136,- pr. md. Priserne er excl. moms.

se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

inspiration til dig og din salon

Tel. 87 27 10 60 Viborg · Aalborg · Vejle · Vallensbæk


NY STYLING SERIE

www.salonsupport.dk | 36 16 16 09

Hair Magazine august '13  
Hair Magazine august '13  
Advertisement