Page 1

nr. 23 > AUGUST 2009

BRANCHENS GRUNDSTEN: UDDANNELSE ER ET ”MUST”

modeugen backstage

mie Juul fra egoboost skær ned eller invester...

Tag med Hair Magazine bag scenerne

Jeg er nok bare lidt mere skør!

Paul Mitchell i nyt domicil


Color Collection autumn-winter 2009-2010

www.lorealprofessionnel.dk

By the world’s greatest hairstylists


The new ghd Pink Limited Edition box set Includes a pink ghd IV styler, bag, styler pouch, hairbrush and sectioning clips.

ghdhair.com | Phone: 8611 9902 | Available in the finest salons. â‚Ź10 per styler sold is paid under the gift aid scheme to the breast cancer charities in Scandinavia.


Pureology

en ny generation af pleje til farvebehandlet hår. Brandet er nr. 1 i USA*, udviklet specielt til eksperter inden for hårfarve. Den eksklusive teknologi med AntiFade Complex ® hjælper til at forlænge farvens holdbarhed og glans. Koncentrerede, luksuriøse formler, 100% veganske** ingredienser med økologiske planteekstrakter plejer og beskytter farvebehandlet hår. Oplev det ypperste inden for pleje af farvebehandlet hår, en garanteret mere holdbar hårfarve, eller få pengene tilbage.

* I 2005, 2006 og 2008 udvalgt som det bedste inden for professionel pleje af farvet hår af www.behindthechair.com, USAs største frisørforum med 50 000 klik per måned. ** Beskyttelse af kloden for de kommende generationer: Der ndes ingen animalske ingredienser eller ekstrater deraf i formlerne.

For yderligere information og besøg af en salgskonsulent, kontakt: 43 24 67 17

PUREOLOGY.COM


T HE HAIRD RE SS ER S T EA M

Mød os på Hair Trend 2009 (også kaldet Landsstævnet)

Vi glæder os allerede!

26. & 27. september 2009 Du finder os nemt

KÆRE FRISØR! Vi glæder os allerede til at møde dig på Hair Trend 2009 med masser af gode tilbud og spændende nyheder. Oplev blandt andet inventar der kan leveres i alle regnbuens farver…uden det koster ekstra! Hvis du ikke allerede har sat kryds i kalenderen så gør det nu! Med venlig hilsen og på gensyn Michael Vesthave Adm. Direktør Cosmobell Danmark A/S Forhandler af førende mærker som

Lidt om Cosmobell Cosmobell Danmark startede i 1996 og er landsdækkende. Med 34 dynamiske medarbejdere er du sikret seriøs behandling og god service. Hos Cosmobell kan du bestille professionelle frisørprodukter i højeste kvalitet. Du får dine varer leveret hurtigt og skulle der opstå et lille problem klarer vi det med et smil på læben. Cosmobell arbejder seriøst på at gøre din arbejdsdag så let og indbringende som muligt. Kender du ikke allerede Cosmobell Danmark kan du lade dig inspirere på www.cosmobell.dk

S

COSMOBELL DANMARK A/S · Cypresvej 25 · 7400 Herning

P

O

R

T

Tlf. 97 22 33 44 · Fax 97 21 42 52 · cosmobell@cosmobell.dk


kom oP På uddannelsesbarrikaderne Af redaktør Pia Finne Videreuddannelse. Sjældent har frisør­ ernes generelle holdning været mere klar: Det er simpelthen det, der giver liv til branchen. Derfor er der heller ingen tvivl om, at det bestemt ikke er på videreuddan­ nelse og kurser, der skal spares, selv om krisen sætter sine spor. Tværtimod er det den nye energi, de nye in­put og de nye tendenser, der kan hentes på kurserne, der skal være med til at differentiere din salon fra nabosalonen. Men det gælder ikke kun kurser i trends, tendenser og nye klippeteknikker. Det handler også om at blive bedre til kundeservice og salg, og også her skal der sættes ind. Der­ for er det en super idé at lave en kursusplan for dig selv og dine medarbejdere, hvad mener I, I mangler?, og hvor kan man præcis få det. ”For det handler jo om at få mest for pengene”, som Poul M siger det. Michael Lane kalder videreuddannelse for ”grundstenen i vores industri”, og i hans daglige omgang med frisører, er

han ikke i tvivl om, at langt de fleste frisører elsker at lære, at blive inspireret, at udforske og at afprøve nye teknikker! Men det handler om at tage skridtet og komme op af stolen! Ikke kun salonindehaverne, men også medarbejderne i salon­ erne. For som Preben Gundorph Hansen siger: ”Følger man ikke med, gør man jo sig selv arbejdsløs i længden”, godt suppleret af Hasse Kliem, der melder klart ud: ”Jeg gider ikke have ansatte, der ikke gider være med på holdet, men hel­ lere vil bruge sin aften på at se Matador. Jeg har valgt at sige, at mine ansatte skal interessere sig for mode og den udvikling, der sker”. Og når det er sagt, er det allerbedste jo eksemplets magt, nemlig de mange frisører og stylister, der i forbindelse med den netop overståede Copenhagen Fashion Week stod backstage og lavede det fedeste hår – under pres og umulige arbejdsforhold. Men med en energi og en atmosfære, der ikke findes andre steder. Netop derfor har Hair magazine denne gang set på håret fra de forskellige catwalks rundt omkring i København fra De­ signers Remix til Bruuns Bazaar og Karen by Simonsen. For alt andet end lige er der også her masser af inspiration at hente for frisørerne.

Hairtools edb-system giver os frihed til at være kreative

indhold 12

kom op på uddannelsesbarrikaderne! Uddannelse giver liv til branchen, lyder det i lederen.

14

short Cuts

20

tæt på videreuddannelse Hair magazine går denne gang tæt på frisørernes videreuddannelse.

24

aha-oplevelse til frisørerne Academic Creativity og on­line kurser fra Project no 1.

26

at uddanne sig er afgørende Stuhr Interschool uddanner i teknik og trend.

28

uddannelse er et ”must” Hair magazine har spurgt fem frisører om deres holdning til uddannelse.

32

perfektion via uddannelse... Grundstenen i vores industri, kalder Michael Lane frisørernes videreuddannelse.

38

Jeg er nok bare lidt mere skør! Mie Juul fra Egoboost er anderledes og vild ­ og det er hendes salon også.

46

man kan skære ned eller investere... Paul Mitchell får luft under vingerne i nyt domicil gearet til fremtiden.

54

Cutting edge

58

tilbage til pionerånden Next kalder Sebastian sin nye generation af produkter.

62

den er en del af min sjæl ­ siger Elisabeth Cappello om sin nye salon.

66

Haircare update

70

få selvtilliden tilbage Hårrødderne skal vækkes til live.

76

optimisme og forførende glamour Få et smugkig på modens tendenser til forår/sommer 2010.

80

som var de netop steget ud af badet Med frisør BUCH backstage til Bruuns Bazaar show

82

råt og grafisk Karen by Simonsen viste sin debutkollektion med Redken backstage.

84

vilde orkideer Sebastian var backstage på Designers Remix showet, det var rocket og feminint.

86

masser af hår! Mode kræver masser af hår ­ og House of Waldorf leverer...

88

Inhouse update

Mark, Founder/Creative Director, Project No. 1, København

Hairtools edb-system giver dig værktøjer til at blive en bedre og gladere leder for et tilfreds og motiveret personale i en salon, som skaber gode præstationer. Book en gratis demonstration på tlf. 70 11 10 09. Hairtools ApS Havnegade 39 1058 København K www.hairtools.dk

Chefredaktør > Pia Finne Koordinatorer > Louise Wright og Sarah Maria Carl Art Director > Morten Sørensen Distribution > PostDanmark Forsidefoto > Toni&Guy Tryk > Coolgray Udgives af > Freeminds ApS, Frederiksberggade 2, 1. sal, 1459 København K, telefon +45 33 32 07 08, e­mail kontakt@freeminds.dk Gengivelse af bladets artikler eller dele heraf kun tilladt med kildeangivelse. Erhvervsmæssig gengivelse af bladets annoncer er ikke tilladt. Hair magazine påtager sig intet ansvar for fejl i produkttekster og priser fra leverandører.

Klik ind på hairmagazine.dk og se hvordan du kan bestille et gratis abonnement.


shortcuts Send din historie til Sarah Maria Carl på smc@freeminds.dk, eller ring på telefon 33 32 07 08

NYT STJERNESKUD PÅ DEN DANSKE FRISØRHIMMEL Sam Shimoun har rigeligt at se til. Han blev udlært frisør i 2006 og har allerede nu vundet adskillige priser. Han arbejder tæt sammen med Søren Hedegaard, og var med til at lave Malene Birg­ ers show under den nyligt over­ ståede Fashion Week.

En af Europas største messer indenfor frisørbranchen har måttet melde fra i sidste øjeblik. Det ellers så besøgte og anerkendte MCB i Paris er aflyst. Tilsyneladende var det manglende ressourcer og stærk kon­ kurrence om de besøgende fra Salon International messen i London, der gjorde, at de måtte aflyse. Men heldigvis er det kun i år, at vi må und­ være – MCB vender stærkt tilbage i 2010, forlyder det.

JAGUAR BEKÆMPER PLAGIATER MED SUCCES I lang tid har andre villet profitere af det stærke mærke, Jaguar har, og ved hjælp af forfalskninger skære sig et stykke af „suc­ ces­kagen“. Jaguar­kopier fra falskneriværksteder specielt i Pakistan og Kina findes overalt i verden. Ved første øjekast er det svært at skelne de falske Jaguar­sakse fra de ægte, da det ikke kun er det velkendte Jaguar­logo, der er kopieret. Falsknerne kopierer også delvist indpakningen, karakte­ ristiske sakseformer, tilbehør, komponenter og modelnavne. JaGuar forsvarer sIG med suCCes Hvordan kan man så beskytte sig mod bedrageriet? Se Jaguars bud på, hvad der kan gøres for at undgå kopivarer i artiklen på www.hairmagazine.dk

Farverig håropsætning ved MCB sidste år.

DU SKAL IKKE TRO DU ER NOGET!

Jaguar­forfalskning i sammenligning med en original.

Hvis der er nogen indenfor frisørbranchen, som har formået at brande sig selv, så er det Gun­ Britt Zeller! Hendes liv er en sand Hollywood historie, der har givet rigeligt materiale til at udforme en læseværdig bog. Den indeholder alt hvad hjertet begærer ­ drama, kærlighed, mord, ulykke, lykke ­ og frisørbranchen selvfølgelig!

Sam er uden tvivl et spirende talent, som vi vil få meget mere at se til. Eksempelvis er han lige blevet udvalgt som make­up­ og hårstylist til næste sæson af det succesfulde show ”Vild med Dans”. Sam går rundt med masser af drømme, om at etablere sig som kombineret Hair designer og makeup­artist – vi venter i spænding på at se, hvad fremtiden vil bringe!

MCB PARIS AFLYST!

Sam Shimoun vandt 3. pladsen ved DM for make­up artister.

Gun­Britt har gået gennem ild og vand for at nå til, hvor hun er i dag, så hvem ved – måske denne bog indeholder opskriften på den succes indenfor frisørbranchen, alle ønsker!

Gun­Britt kan skrive meget på sit CV – nu også forfatter.

Også genstand for forfalskninger: Jaguars logo med originale rettigheder

se flere billeder På

hairmagazine.dk

MIZUTANI – FRISØRBRANCHENS JOBPORTAL

Genialt håndarbejde til fingerspidserne. Perfekt - en klasse for sig!

Handmade in Japan since 1921

BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk • www.salondanmark.dk


PACT A/S MED DANHAIR ÆNDRER NAVN TIL TIL ELEVTRÆF I ISHØJ ICON HAIRSPA A/S

Ved DFKF’s Elevtræf i weekenden d.16.­17. maj 2009 leverede DanHair ApS. et fantastisk flot show!

PACT A/S har haft vokseværk på alle punkter. Firmaet har udvidet på alle fronter; flere medarbejdere, flere nye produktmærker og nu også helt nyt stort firma domicil. Med de mange nye agenturer er behovet opstået for at kunne markeds­ føre firmaet under ét fælles nyt navn, der kan illustrere de mange mærkevarer firmaet distribuerer. Navnet ICON Hairspa, er det perfekte navn ­ da man med det under­ streger, at der er samlet nogle af de største ikoner indenfor hårbranchen under èt firma, samt at man beskæftiger sig indenfor frisør/spa seg­ mentet. ICON Hairspa beholder naturligvis samme se.nr, telefonnumre og adresse som PACT A/S.

Frisør Britt Persson fra Salon Stoens i Odense samt DanHair’s tekniker Lone Madsen havde på forhånd farvet 9 modeller, som alle blev stylet med “grønne” stylingprodukter fra Farouk Systems og Simply Organic. De forrygende modeller var alle elever på skolen AFUK (Akademiet for utæmmet kreativitet), og de viste artisteri, som virkelig kunne underholde frisøreleverne.

? ? ? ? ?? ? ? ? ?

? ? ?

HAR DU NOGET PÅ HJERTET?

ICON Hairspa’s populære sortiment består nu bl.a. af: Label.m, Kevin Murphy, ZenzTherapy, Purepact, Villa Lodola og Hypact

?

HOUSE OF WALDORF SKIFTER EJER

Sker der noget spændende i din salon, som andre burde vide? Sidder du inde med nyt og interessant information om frisør­ branchen? Hvis du vil dele din historie med os, så send en mail – så kan det være det bliver netop din historie, der kan læses om i næste udgave af Hair Magazine!

Se meget mere af ICON Hairspa’s sortiment på www.iconhairspa.dk

Short Cuts er nyheder og artikler om både stort og småt indenfor frisørbranchen. Send din historie på mail til Sarah på smc@free­ minds.dk eller ring på 33 32 07 08.

Icon Hairspa forhandler bl.a. eksklusive Label.m.

Den 1. april overtog make­up­ artist og stylist Charlotte Elsted den gamle velrenommerede parykforretning House of Wal­ dorf på Frederiksberg. Charlotte Elsted har i mange år arbejdet med mode og re­ klamemediet og er en fast del af Sebastians kreative team. Mange frisører kender hende nok fra de mange shows i Wella­studiet, men nu har hun altså også kastet sig over parykforetagendet og lover, at der vil ske mange nye tiltag samtidig med at det gamle velkendte såsom levering fra dag til dag bevares. Se mere på: www.houseofwaldorf.dk

PARYKKER • ALT I TEKNISKE HÅRLØSNINGER MILJØVENLIGE FARVER • BEJSE • LYSNINGSPULVER PLEJEPRODUKTER • ØVEHOVEDER • EXTENSIONS Ring 98 10 32 11 for katalog og prislister

i n f o @ p a r y k k e r. d k

w w w . p a r y k k e r. d k

Hairmagazine_2009.indd 1

24/02/09 23.25

Handmade in Germany since 1931

Teamet ved Danhair elevtræf var grøn kreativitet!

Design og kvalitet i verdensklasse. Håndarbejde til sidste klip. BELLA VISTA A/S • DK-8600 Silkeborg • Tlf.: 86 80 48 11 info@bella-vista.dk • www.bella-vista.dk • www.salondanmark.dk


DANMARKS

DANISH FASHION WEEK Den danske modebranche har for alvor vakt interesse på den internationale arena. Der var liv og glade dage, da Hair Magazine var ude at dække flere af de forrygende shows under den stjernebesatte modeuge.

Se Bruun Bazaar’s show på side 80.

Se hele Karen by Simonsen’s show på side 82.

Designerne har for alvor fået øjnene op for vigtigheden af at hår og påklædning går op i en højere enhed, og lige præcis derfor er frisørfaget blevet en større og vigtigere del af et sprudlende show. Endnu engang formåede de danske designere at retfærdiggøre, hvorfor lille Danmark kan klare sig i det store udland! Se de fantastiske billeder i de fulde artikler her i bladet! Backstage hos Designers Remix Collection – Se side 84.

Frisørvikarer søges Ønsker du et mere fleksibelt arbejdsliv som frisør? - Så meld dig som vikar hos Nelleberg. Vi søger professionelle frisører med den 4-årige uddannelse til vikariater i øst- og midtjylland. Ring på tlf. 61 30 16 86 og hør mere om hvordan du kan få et varieret arbejdsliv.

Online salg til frisører, assistenter, elever og andre relaterede brancher. Vi leverer direkte til dig

www.fnb.dk

NELLEBERG

Agent for frisører og makeup-artister Tlf. 61 30 16 86 annemette@nelleberg.dk • www.nelleberg.dk

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 98 18 60 66 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Stouby/Vejle - Borgergade 8 - 7140 Stouby - 75 89 78 76 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Videreuddannelse har aldrig været vigtigere

Danmark er et af de lande i verden, hvor frisørerne er bedst uddannede. Alligevel er videreuddannelse og træning i salonen essentielt for salonens såvel som for medarbejdernes udvikling. Ikke mindst i tider som nu, hvor det handler om at skabe både loyale medarbejdere og loyale kunder. Netop nu overvejer mange saloner landet over, hvor de kan skære ned, forretningen reevalueres, og budgetterne gennemgås. Hvor skal der prioriteres, og hvad er vigtigt for forretningen?

Sådan får du mest ud af uddannelsen i en krisetid • Fokuser på at forbedre din kundeservice • Reevaluer dit produktsortiment. Matcher udvalget dine kunder? • Giv medarbejderne en oplevelse – tag dem evt. med til et show med andre nøglespillere i branchen, som kan give dem inspiration. • Tænk ud af boksen. Uddannelse behøver ikke være frisørorienteret. Den kan også være forretnings orienteret. • Som frisør skal du udvikle dig selv og din kunnen. Ser du på dig selv, ved du godt, hvor dine svagheder er. Stil spørgsmål og lær. • Sender du én medarbejder på kursus, skal du sikre dig, at det er den rette person, der kommer af sted, så de er i stand til at træne resten af medarbejderstaben, når de kommer tilbage. • Uddannelse er essentielt for vækst i salonen.

Uddannelse og træning kan være et område, hvor mange saloner vælger at skære ned, At undvære en frisør for en dag eller måske endnu længere koster penge på flere måder end blot mistet omsætning, og at få kunder i salonen er vel meget vigtigere lige nu end noget andet! Eller er det? For netop nu handler det også om at få mest ud af teamet, og at kunne præstere en kvalitet helt i top, og her spiller netop videreuddannelsen ind. Det handler i høj grad om at stramme op og være på forkant, når konkurrencen er hård. Det handler om mangfoldighed, og ikke mindst om at kunne spille på flere strenge. Derfor er det endnu vigtigere end hidtil at holde sig ajour med de nyeste teknikker og de seneste nye tendenser inden for frisørverdenen. Dels ved at benytte sig af leve­ randørernes kurser og dels via andre kursusformer, der giver mulighed for at lære nyt. Det er også nu, der skal tages fat på at styrke de områder, hvor de en­ kelte frisører i forretningen har deres svagheder. Udnyt de måske lidt færre kunder til at træne de professionelt svage sider og brug tiden til at lære personalet endnu mere om service. Det gælder ikke blot frisør­ erne men også elever, ledere og andre ansatte. Forretningen skal ses efter i sømmene eventuelt i samarbejde med leve­randøren, og super fint kan det være, at få nogle tal fra leve­randøren, der gør, at man kan måle sig op imod andre frisører. Se på salget af produkter og behandlinger i salonen, og invester tid og energi i at gøre personalet endnu bedre til at sælge disse varer. Det betyder øget om­ sætning og bedre bruttoavance!

Invester med omtanke Skærer man i videreuddannelsesbudgetterne er det vigtigt, at pengene bruges med omtanke. I stedet for at tage et fem-dages kursus kan der vælges et et- eller to- dages kursus, men på kursus skal de ansatte! ”Træning er grundstenen, strukturen og i det hele taget den base, din virksomhed skal bygges op på”, lyder det fra eksperter i branchen. For­ brugerne er nemlig også mere opmærksomme end nogensinde på ser­ vice og tendenser, og salonerne skal være på forkant med det. Forventningerne er således højere hele vejen rundt. – ikke blot fra kundernes side, men også i salonen. Derfor skal medarbejderne udvikle sig for at holde sig up-to-date. Giv tid til inspiration Det handler om videreuddannelse ja, men det handler også om at give medarbejderne tid til at lade sig inspirere til den næste nye teknik eller til den seneste trend. For der er ingen tvivl om, at et veluddannet team er et mere velfungerende team, der står sammen om at rykke grænserne, om at tage den ekstra tørn, der skal til i forhold til såvel salonen som i forhold til kunderne, som så igen vil sørge for den mundtil-mund reklame for salonen, der, når alt kommer til alt, er den allerbedste. For uddannelse er indpakningen for så mange inspirerende muligheder, der alle er til fordel for salonen; fra at lære de hotteste nye looks, de nye klipninger og farveteknikker, der kan give nyt liv i salonen til effektiv forretningsdrift, der kan være med til at sikre, at kundernes behov dækkes bedst muligt. Alle disse elementer styrker virksomheden, hjælper til at styrke med­ arbejder-teamet og sidst men ikke mindst styrke kunderne. Videreuddannelse har aldrig været vigtigere < 21


det betaler sig at investere i medarbeJderne

Det er værd at huske, at frisørkunder bruger penge – også i nedgangstider. Men de bruger kun penge der, hvor de føler, de får god ”value for money”.

1. medarBeJderloyalItet Uddannelse er altid vigtigt for at holde den høje standard samt for at sikre en sund virksomhed, men i nedgangstider er det vitalt. Igennem mange år har vi set, at når tiderne er svære, bliver medarbej­ derne nervøse, og det kræver et godt lederskab. Investering i uddan­ nelse hjælper med til at skabe sikkerhed for medarbejderne, ligesom det giver dem mulighed for at udvikle sig. Uddannelse giver således mulig­ hed for at inspirere, skabe loyalitet, fortælle hvad god praksis er og at skabe teams, der yder deres bedste. 2. øGet moral Moralen hos de medarbejdere, der bliver i en virksomhed, når tiderne er hårde, er vigtig. Og også de falder fra, hvis de ikke kan se, at ledelsen investerer i virksomhedens fremtid. Med en lav morale kommer højt fravær og dårlige præstationer. Ved at fokusere på de gode færdigheder, bekræfter man vigtigheden af den rolle, medarbejderne spiller i virksomheden, og ikke mindst behovet for at arbejde endnu hårdere på at løfte virksomheden op på et højt niveau. Det skaber sikkerhed for salonen såvel som for medarbejderne. 3. klar når krIsen vender Historien fortæller os, at når der igen er optur i økonomien, er mange virksomheder for sløve til at komme ud af starthullerne, fordi de ikke har de rigtige medarbejdere på plads. Igennem lignende recessionsperioder har det således vist sig, at manglende investeringer har resulteret i en mangel på kvalificerede medarbejdere, når tiderne vender, og deraf følgende begrænset vækst. Manglen på kvalificeret arbejdskraft kan således have en langtidseffekt på virksomhedens indtjening år efter at opsvinget har sat ind. 22 > Videreuddannelse har aldrig været vigtigere

4. øGet IndtJenInG Det er værd at huske, at frisørkunder bruger penge ­ også i nedgangs­ tider. Men de bruger kun penge der, hvor de føler, de får god ”value for money”. Og værdien handler ikke kun om prisen, men om hele oplevel­ sen og ikke mindst om, hvordan medarbejderne præsterer. Kunderne kigger efter medarbejdere, der klipper godt og som samtidig er opmærksomme og effektive – alt sammen noget, der afhænger af en god oplæring. 5. kundeloyalItet Godt uddannet personale er positivt for kundeloyaliteten. En saloninde­ haver skal derfor stille sig selv en række nøglespørgsmål omkring servicen i salonen og omkring kvalitetsniveauet: • Har salonen den kunnen, der skal til for at tiltrække og fastholde kunderne? • Er kundeservicen opmærksom, effektiv og åben i forhold til kunderne behov? • Alt i alt; giver salonen kunden en huskværdig oplevelse, der tilskynder hende til at komme igen og til at fortælle andre om det? 6. konkurrenCepræGet k ant Branchen bliver mere og mere konkurrencepræget. Derfor er det vigtigt for salonen at have en kant i forhold til de tætteste konkurrenter. At få de rette medarbejdere og at sørge for, at de har den rette viden og kun­ nen, er med til at sikre succesen. Succesfulde salonindehavere bliver dem, der investerer i træning og som høster frugterne af netop den træning – i modsætning til mange af konkurrenterne, der vil skære ned og som utvivlsomt vil lide som resultat af det.

Genopbyg skønheden indefra Ny BC Hairtherapy fra Schwarzkopf. En helt ny generation af hårpleje! Together. A passion for hair


vi vil give frisørerne en aha-oPlevelse

Der er intet mere tilfreDsstillenDe enD at lave en klipning og se, at håret falDer som Det skal. Den oplevelse vil vi give Deltagerne på vore kurser, og De frisører, Der vælger at være meD på vores nye on­line træningssystem”, siger mark anDersson, project no. 1.

You`ll never know if you don´t try...

Opfundet, designet, udviklet og testet af frisører!

Academic Creativity. Sådan lyder kodeordet hos Project no 1, der tilbyder kurser til de danske frisører. ”Det er et nyt koncept, vi har startet op i Danmark”, forklarer Mark Andersson, der står bag Project no. 1.

FORDELE

Enkle i brug, enkle at forstå - baseret på elementær faglære.

RESULTAT Academic Creativity. Sådan lyder kodeordet hos Project no 1, der tilbyder kurser til de danske frisører. ”Det er et nyt koncept, vi har start­ et op i Danmark”, forklarer Mark Andersson, der står bag Project no. 1. Og der arbejdes udelukkende med instruktører, der har mange års erfa­ ring i at undervise. ”Vi kalder det Academic Creativity eller akademisk kreativitet, fordi vi netop forener erfaring og viden med kreativitet”. Til september får Academic Creativity endnu en dimension. På Hairtrend i Herning lancerer Project no.1 nemlig et 100 pct. dansk on­line trænings­ system på nettet. ”Planen er, at frisørerne kan abonnere på trænings­ systemet, hvor de kan se step­by­step klipning, farvning, langthårs­ frisering og styling. Frisørerne kan bruge det hjemme eller f.eks. på morgentræninger i salonerne”, forklarer Mark Andersson. Selv om det er planen at, træningssystemet skal lanceres internationalt, er det i første omgang skabt på dansk til det danske marked. ”Vi har sammensat det, så alle kan forstå det, og det henvender sig såvel til store trendy saloner som til mindre saloner, hvor indehaveren står alene, og ikke har mulighed for at tage på kurser. For alle har ret til at modtage træning og motivation”, er Mark Anderssons holdning. Systemet opdateres hver måned, og når frisørerne ser step­by­step præsentationerne, kan de samtidig stille spørgsmål direkte til den instruktør, der har lavet den pågældende klipning, farvning eller andet. ”Samtidig vil vores fysiske specialkurser også være linket op, så deltagerne får et log in, og dermed mulighed for at følge op på kurset derhjemme”. den Gamle skole Mark Andersson er uddannet i den gamle skole, og han ser frisørfaget som et håndværk. Jeg bliver ofte spurgt, om det er kunst at lave hår, og min opfattelse er, at kan du håndværket, kan du også skabe kunst”. I kurserne hos Project no. 1 er det allervigtigste forståelsen for det, man arbejder med; det være sig materialerne, produkterne og håret. ”Og så 24 > Videreuddannelse har aldrig været vigtigere

graver vi dybt. Vi går tilbage til roden i håndværket, for vi har mange teknikker, og de er meget forfinede, men ind imellem bliver tingene komplicerede bare for at være komplicerede. Vores mål er at videregive et budskab så folk forstår det og ikke mindst kan bruge det”, fastslår Mark Andersson. I akademisk kreativitet forløbet giver man således frisørerne nogle værktøjer og fortæller, hvordan de skal bruges. ”For det handler om at bygge et fundament i en klipning – en base, og herefter kan man være kreativ. Det er det, vi gør med vores klippesystem”. en ny klIppeteorI ”I dag hersker der total forvirring blandt unge frisører om, hvordan tingene er. Vi har samlet al teori omkring graduering, former, klippemåder og teorier på fire sider – kogt ned til noget, der er til at forstå!”. Mark Andersson og Project no. 1 har således udviklet deres egen klippe­ teori igennem de seneste seks år, og selv elever på kurserne, der har klippet i 15­20 år, kommer nu tilbage og siger: ”Nu forstår vi det”, fortæller Mark Andersson. Hos Project no. 1 fokuser man på motivation og videreuddannelse. Der køres klassiske en­dags kurser med demon­ stration og hands­on, og op til tre­dages kurser, hvor frisørerne for al­ vor får teknikkerne ind under huden. ”Og så er efterspørgslen på per­ sonlig træning faktisk stor – både fra uddannede frisører, der føler, der mangler noget, eller fra helt nyudlærte der gerne vil nå et skridt videre”, fortæller Mark Andersson. Til den personlige træning sammensætter man et program fra 3 dage til 4 ugers varighed som omfatter det, frisøren gerne vil blive bedre til.

Micro-farvepigmenter giver tættere pigmentering, dybere indtrængning og længere holdbarhed. - Bevarer håret sundt og glansfuldt.

NY TEKNOLOGI

Penetration Delayed Oxidation Technology - Farven oxygerer først, når den bliver påført håret. Fantastisk farveserie med lang holdbarhed og unikke muligheder for faglig kreativitet!

TIGI Colour With Style

Alt i alt har Project no.1 16 forskellige kurser at tilbyde frisørerne opdelt i basic, advanced, der er salonhår og creative, der er en legeplads, hvor man kan presse sine egne grænser.

c. f. tietgens boulevard 32 | dk-5220 odense sø. tlf: 6613 3990 | fax: 6613 3995

www.hairmix.dk


At uddanne sig er afgørende

Stuhr Interschool er for Stuhrs egne frisører såvel som for alle andre frisører, der vil deltage på de eksterne kurser, hvor de lærer de nyeste teknikker og ikke mindst ser de nyeste tendenser.

Udviklet af Toni&Guy Artistic team til frisører… En serie af fantastiske produkter i et lækkert, eksklusivt design indeholdende en høj kvalitet af naturlige ingredienser, som er udvundet ved koldtvandspresning. Dette er en enestående proces for at opnå væsentlige fordele af de naturlige olier, uden at udsætte dem for ekstrem varme. Denne proces kaldes også Extraction2 proces, og sikrer at potentialet i hver ingrediens er maksimeret.

“Mestrene er ofte ikke så vilde med at sidde på skolebænken side om side med svendene” Niels Christiansen mener videreuddannelse er afgørende for frisørerne i dag.

- Niels Christiansen

Ydermere indeholder serien et helt nyt patenteret complex, eksklusivt for label.m, kaldet Enviroshield. Et stærkt koncentreret UV lter, med ere beskyttende fordele:

Hos STUHR er videreuddannelse et must blandt medarbejderne.

”Videreuddannelse er afgørende for vores firma, og vi bruger meget tid på at uddanne vore frisører - selvfølgelig via Stuhr Interschool - inden for såvel det teknisk faglige som når det gælder, hvordan de skal ge­ bærde sig i forretningerne”. Det siger Niels Christiansen fra Stuhr.

markedsføring og at drive sin forretning på innovativ vis, er et ”must”, mener Niels Christiansen. ”Det er vigtigt, at kunderne kommer ind i sa­ lonen og finder ud af, hvad deres behov er, og hvad glæde de kan få af deres hår”.

Al undervisning hos Stuhr foregår i Stuhr Interschool-regi, og således har de 12 personer, der udgør den kreative gruppe, hele tiden fingeren på pulsen. Men det er bestemt ikke kun Stuhrs eget personale, der har gavn af Stuhr Interschools ekspertise inden for såvel trends og ten­ denser som inden for de nyeste klippeteknikker.

Stuhr Interschools eksterne kursusprogram rummer typisk teknik-kurser og kurser i de seneste nye modetendenser, fortolket af Stuhrs kreative team. Kurserne tæller typisk 15 personer, og således demonstreres de nye tendenser på modeller, ligesom klippeteknikker og farveteknikker forklares og afprøves. ”Og de er meget populære”, fortæller Niels Christiansen, der tilføjer, at man også har stor succes med kurser alene for mestrene.

Der afholdes 10 kurser pr. halve år, og ikke mindst svenske og norske frisører tager turen til Danmark og til Stuhr Interschool på Vester­ brogade i København i weekenderne. Herudover arbejder Stuhr Inter­ schools kreative team sammen med L’Oréal, arrangerer opvisninger og produktpræsentationer. Men undervisning i forretningsdrift er også en del af Stuhr Interschool. ”Det var os der lancerede ”Har du 10 minutter, så kom ind og få en god idé”. I begyndelsen grinede de andre frisører af os, men min holdning var klar: Grin I bare videre, så får I i hvert fald tid til det! For det at skabe 26 > Videreuddannelse har aldrig været vigtigere

”Mestrene er ofte ikke så vilde med at sidde på skolebænken side om side med svendene, og vælger derfor et kursus målrettet dem”. Eleverne Stuhr Interschool arbejder naturligvis også med Stuhrs egne elever, der klipper modeller hver dag i forretningen, ligesom de klipper modeller på skolen. ”Og seks gange i løbet af de fire år, skal de aflægge en prøve for mig, så jeg kan se, hvor langt de er nået, hvad de mangler, og hvordan vi kan få dem videre”, lyder det fra Niels Christiansen.

· Beskytter håret mod ekstreme miljømæssige stress faktorer som sol, vind o.s.v. · Bekæmper strukturel skade som følge af jævnlig varmepåvirkning fra f.eks. hårtørrer eller stylingjern · Beskytter mod at hårfarven falmer · Modvirker ltret hår · Efterlader ikke produktrester i håret · Giver optimal glans til håret

Hertil kommer den revolutionerende blanding af cupau butter og barbados cherry, kaldet Mex 3, der sikrer at frisurer med glat hår beskyttes samt sikrer en intens fugtgivende pleje til håret. Med Coil E Complex 626 som indeholder Glycine og Alanine samt letvægts copolymerer, beskyttes frisurer med krøller eller fald mod fugtige omgivelser og forhindrer krus, hvorved krøltegningen bevares.

ICON HairSpa Energivej 3 4180 Sorø Telefon: 57 66 03 00 E-mail: info@pact-systems.dk Web: www.pact-systems.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Diverse

Poul M, Poul M:

Uddannelse er et

”must” Hvor vigtig er videreuddannelse egentlig? Det har Hair magazine spurgt fem frisører om, og svaret er ganske entydigt: Videre­ uddannelse betyder alt! For saloninde­ haveren og for de ansatte. Og på trods af krisen bruger de frisører, vi spurgte, ikke færre penge på kurser og arrange­ menter i 2009 – snarere tværtimod. Det er sjældent, enigheden er SÅ stor. Men når det gælder videreuddan­ nelse af salonens frisører, hersker der ingen tvivl: Det er super vigtigt, og det betyder alt, at man kan tilbyde kunderne at blive behandlet af inspire­ rende frisører, der har fingeren på pulsen, når det gælder de seneste nye tendenser. Og det gælder uanset om frisørerne har salon i det indre København eller om salonerne ligger i provinsen. Der skal videreuddannelse til!

”Faget kan ganske enkelt ikke leve uden videreuddannelse. Og ingen tvivl om det, frisørfaget er meget specielt, hvad det angår, og heldigvis er det en helt naturlig ting for frisører at deltage i kurser, hvad enten det er aftenkurser eller weekendkurser”, lyder det fra Poul M. Han og hans frisører deltager aktivt på kurser i foråret såvel som i efter­ året og herudover afholdes mange interne kurser, hvor tre af de ansatte eksempelvis tager til London for at se de nyeste tendenser, der herefter videreformidles til resten af Poul M’s 126 ansatte. ”Det handler jo om at få så meget ud af kursuspengene som muligt, og den kombination har vi stor succes med. Vi har piger, der meget gerne rejser ud, og vi har piger, der har små børn, og som har vanskeligt ved at rejse verden rundt. De får så inspirationen på anden vis”. Poul M laver kursusplaner. Han taler med personalet om, hvad de føler, de mangler, og går målrettet efter de kurser. ”Dermed får vi det optimale ud af kurserne, for jeg tror ofte, man skyder over målet, og er man ikke opmærk­ som, får man måske kun noget ud af seks ud af ti kurser. Det går jo ikke”. Læg planer Det er vigtigt, at høre de ansatte, hvad behovet er, og det er vigtigt, at de lærer noget brugbart. Det nytter jo ikke noget, at de lærer alt om nye, smarte krøller, hvis kunderne ikke vil have krøller”, er hans holdning. Hos Poul M afholdes kurser, enten internt eller eksternt godt 10 gange om året, og herudover tager et team af piger på kurser i udlandet. Han mener, det er sundt at få inspiration, at komme ud og snuse til noget andet, komme væk fra den daglige trædemølle og ikke mindst at få talt med andre frisører, og ad den vej hente god inspiration. Poul M kræver ikke af sine ansatte, at de skal videreuddanne sig, men på den anden side, mener han også, at interessen må være så stor for faget, at man naturligvis gør det. ”Vil man ikke gøre en indsats for at være med, skal man ikke være i en salon, der vil være med fremme. Så det regul­ erer sig selv”. Og selv om Poul M ikke længere er så aktiv ude i salonen, er han stadig med på kurser for at holde sig ajour. ”Man finder ikke ud af, hvad der sker, ved at gemme sig bag et skrivebord. Jeg er fagnarkoman, og jeg har lysten til faget og lysten til at se, hvor vi bevæger os hen”. Sparer ikke Spørger man Poul M om, hvor meget han bruger på kurser i 2009, svarer han, at han bruger det samme som i 2008. ”Naturligvis skal man trimme omkostningerne i en krisetid, men det er vigtigt, at man ikke skærer så dybt, at man afskærer sig fra omverdenen. Jeg tror ikke, en butik dør af at sidde lidt på standby et halvt år, hvis økonomien er meget dårlig, men generelt tror jeg, de fleste frisører har svært ved at holde igen på netop den front. Vi er jo et nysgerrigt folkefærd!”.

28 > Uddannelse er et ”must”

Hasse Kliem, Moreteasir:

”Videreuddannelse er rigtig, rigtig vigtigt. Det er det, der motiverer mig selv og mine ansatte, og det er det, der gør, at man får lyst til at gå på arbejde”, mener Hasse Kliem. Og han er ikke i tvivl om vigtigheden af at udvikle sig. ”Ellers bliver det, man laver jo mormor- og morfarklip. Og det er det, der er så fedt ved vores fag: Selv om man er en gammel ræv som jeg, lærer man hele tiden nye ting. Og ved at bruge sin kreativitet, udvikler man sig selv”. Hasse Kliem og de ansatte i hans salon ’Moreteasir’ afholder godt 40 opvisninger om året, og det er også en del af videreuddannelsen. Herud­ over afholdes inspirationsmøder i salonen, hvor der er fokus på trends, laves inspirationsplancher med videre, og så tager frisørerne på kurser primært i udlandet. ”Så træningsaftener bruger vi ikke så meget. Vi laver shows i stedet, og det er i øvrigt også super lærerigt for eleverne at følge med i. Dog klipper de naturligvis modeller i arbejdstiden”. Hasse Kliem er kommet på Vidal Sassoon Advanced Academy hvert år igennem de seneste 25 år, han rejser med Sebastian rundt i hele Europa, og her hentes masser af inspiration. ”Der er altid en af de andre deltagere, der gør tingene på en ny eller anderledes måde, og det er super spændende”. Videreuddannelse er et krav Hasse Kliem stiller som et krav til sine ansatte, at de videreuddanner sig. ”Vi er en lille salon og vi laver mange ting, så jeg gider ikke have ansatte, der ikke gider være med på holdet, men hellere vil bruge sin aften på at se Matador. Så allerede når jeg ansætter frisører, har jeg valgt at sige, at de skal interessere sig for mode og den udvikling, der sker, og de skal kunne lide at arbejde på en scene”. For Hasse selv har den konstante videreud­ dannelse betydet rigtig meget for hans karriere. ”Når man tager kørekort, lærer man først at køre bagefter. Sådan er det også med frisørfaget. Man lærer først rigtigt at arbejde med hår, når man kommer ud i det virkelige liv. Jeg troede selv, jeg kunne alt, indtil jeg kom på kursus hos Vidal Sas­ soon og fik et chok. Jeg kunne jo slet ikke klippe! Men det lærte jeg”. Hasse Kliem bruger også i hvert fald samme beløb på uddannelse i 2009 som hidtil: ”Vi har faktisk haft fremgang i år, så jeg mærker ikke krisen, og bruger stort set det samme på uddannelse i år som tidligere. Men klart: hvis en ansat ikke når sine tal, sender jeg ikke vedkommende til England på et 30.000 kr.’s kursus!

“Træningsaftener bruger vi ikke så meget” - Hasse Kliem Uddannelse er et ”must” < 29


Gun-Britt, Gun-Britt Coiffure:

“Videreuddannelse hos os er alfa omega” - Gun-Britt ”Videreuddannelse hos os er alfa omega. Faktisk er det hele grundstam­ men i virksomheden, fordi det netop er videreuddannelse, der sørger for, at vi holder det høje niveau”, lyder det fra Gun-Britt. Omkring vigtigheden af videreuddannelse siger hun: ”Videreuddannelse er så utroligt vigtigt, fordi vi arbejder i et kreativt fag, og hvis man ikke er først på “beatet”, så kan man heller ikke drive en god forretning. Så for mig er videreuddannelse et “must” for at kunne udvikle og drive en god forretning i vores branche”. Hos Gun-Britt bruger man videreud­ dannelse til dels at vide, hvad der sker på trendsiden, og dels til rent teknisk at sørge for, at man er med helt fremme. Vi sk al være på fork ant ”Vi skal sikre os, at vi hele tiden er på forkant med, hvordan vi bedst muligt giver vores kunder det bedste af det bedste”. Hos Gun-Britt Coiffure er videreuddannelse et krav, Gun-Britt stiller til sig selv, og dermed også til sine ansatte. ”Det er også grunden til, at vi træner alle vores ansatte fast en gang om ugen”. For Gun-Britt selv har videreuddannelse betydet alt. ”Uden videreuddannelse havde jeg ikke været frisør i 45 år. Det har været altafgørende for min karriere og ikke mindst for min passion for faget”. Gun-Britt bruger flere penge på uddannelse i 2009 end i 2008. ”Jeg bruger løbende flere og flere penge på videreuddannelse, netop fordi videreuddannelse bliver stadigt vigtigere i fremtiden. Der er øget fokus på det, specielt hvis man vil bibeholde de unge i faget”. 30 > Uddannelse er et ”must”

Preben Gundorph Hansen, Ny Klip:

”Frisørfaget er et modefag, og videreuddannelse og dét hele tiden at holde sig ajour, er meget vigtigt. Der sker en udvikling hele tiden, og det er vigtigt at alle følger med, i hvad der sker”, mener Preben Gundorph Hansen. Samtidig mener han, at videreuddannelse gør det mere spændende at være i faget for de ansatte. ”Ellers kunne man jo lige så godt sidde på en cigarkassefabrik!” Han fornemmer dog, at det i de senere år er blevet sværere at motivere personalet til at videreuddanne sig, og han efterlyser de weekendkurser, der tidligere var lørdag, søndag, mandag. ”Dermed kunne man bruge en weekend og så havde man masser af inspiration. Men at de er af­ skaffede, kan vi jo takke fagforeningen for!”. Preben Gundorph Hansen opfordrer løbende sine medarbejdere til at videreuddanne sig, og han laver også selv kurser – eller køber en eks­ tern instruktør - for sine 40 ansatte i salonerne. ”Følger man ikke med, gør man jo sig selv arbejdsløs i længden. Kunderne vil gerne prøve nyt, og de kan godt fornemme, om vedkommende, der klipper dem, interesserer sig for, hvad der sker, eller om man bare foreslår frisuren som sidst!” Bruger det selv meget Preben Gundorph Hansen har selv altid brugt det at videreuddanne sig. Startende med Vidal Sassoon og efterfulgt af mange andre kurser. Og han vil gerne bruge flere penge på kurser, end han gør. ”Vi tilbyder hele tiden kurser til de ansatte, men jeg synes som sagt, der er for få, der bruger det. Dem, der så benytter tilbuddene er de samme gang på gang, nemlig dem, der synes det er sjovt; og dem, der faktisk trænger til det, gider ikke”.

Victor Moreno, Studio 35 og Chao Chao:

Eksklusiv forhandler af

Matsuzaki sakse

”Videreuddannelse og træning betyder ganske enkelt forskellen på en middelmådig frisør og eliten. Det betyder, at man også udadtil viser, at man går op i det, man laver, og at man ikke hænger i en klokkestreng men har en passion for faget. Jeg kan lide at distancere mig fra andre, og det gør jeg bl.a. med oplevelser og inspiration”. Victor Moreno selv er ud over at være uddannet frisør også uddannet make-up artist og stylist, og ydermere har han taget en lang række kurser og efteruddannelse hele sin karriere igennem. ”Og jeg gør det stadig, ligesom jeg også selv underviser”. Victor Moreno forventer således at de godt 12 ansatte i såvel Studio 35 i København og Chao Chao i Ålborg alle tager på efteruddannelse 3-4 gange om året. ”De bestemmer selv om det er på messer, hvor de ser shows, om det er hos leverandører eller andet. Men inspiration og nytænkning skal der til. Og det er et krav!” Herudover holder man også selv kurser og workshops, og også det er de ansatte en del af, ligesom man laver hår for bl.a. tv. ”Så vores ansatte får faktisk masser af inspiration”. Victor Moreno mener, det er vigtigt, at medarbejderne har personlige mål om at videreuddanne sig. ”Det er svært at blive ved med at have selvtilliden i orden i forhold til de kunder, vi beskæftiger os med, hvis det er kunderne, der fortæller én, hvad moden er. Er du ikke med, får du også den type kunder, der ikke er det, og modsat er du med, tiltrækker det kunder, der er det”. Personlig udvikling Videreuddannelse har også været meget vigtig for Victors personlige udvikling. Han mener, at man altid kan lære – om man så er 20 eller 80 år gammel. ”Og man skal aldrig føle sig for god til at lære. Man skal ikke tro, man kan alting bedre end alle andre. Det giver bagslag”, mener han. Selvudvikling er således vigtigt for Victor, og han henter masser af inspiration også på kurser, der ikke er direkte målrettet frisører. Det kan være arki­ tektur, tegning eller andet. Victor Moreno afholder ligeledes marketingkurser for sine ansatte, ligesom han tilbyder kurserne til andre firmaer. ”For ham, der er halvt så dygtigt, men som er en bedre sælger, er ham, der løber med pengene”. ”Det handler om at få masser af redskaber og teknikker også på det område, for som frisører skal vi sælge os selv bedst og dyrest”. Victor Moreno bruger også samme beløb på uddannelse i år som tidligere. ”Selv om der er en smule nedgang, mener jeg ikke, man skal skære ned på videreuddannelsen. Så må man bare være kreativ på andre områder. Tilbyde kundeaftener, tiltrække kunder på utraditionel vis og yde en indsats der”, er hans holdning.

70 70 12 60 www.fanzy.eu www.matsuzakidanmark.dk


Tekst > Michael Lane Foto > Claus Peuckert

Perfektion via uddannelse...

At lære, at blive inspireret, at udforske og at afprøve nye teknikker giver det ekstra drive, der skal til for at udvikle og forbedre kundeservicen.

Uddannelse er vejen frem. For skal man overleve som frisør i fremtiden, handler det om at udvikle sin kunnen og forbedre kundeservicen i salonen. Det mener salonkonsulent Michael Lane, der denne gang giver gode råd til, hvordan man bedst tackler videreuddannelsen af såvel sig selv som sine medarbejdere.

“Det er let at bruge en formue og spilde en masse tid på uddannelse og kurser” - Michael Lane

Grundstenen i vores industri De fleste frisører elsker at lære, at blive inspireret, at udforske og at afprøve nye teknikker! Som salonkonsulent, kan jeg kun støtte op om den holdning, fordi kun igennem uddannelse kan vi fortsætte med at udvikle vores kunnen og forbedre vores kundeservice!

Det rigtige uddannelsesprogram Det er let at bruge en formue og spilde en masse tid på uddannelse og kurser. Saloner, der planlægger en VELAFBALANCERET tilgang til deres uddannelsesprogram, er typisk dem, der får mest ud af deres uddan­ nelse. Jeg mener, at fire arrangementer om året, fungerer fint.

Falsk økonomi I det nuværende økonomiske klima, er vi alle på udkig efter nye måder at drive vore forretninger mest omkostningseffektivt på. Jeg kan se en tendens i såvel salonerne som fra leverandørerne af produkter, der går imod at skære ned på uddannelsen, og det er FALSK økonomi.

De må være et mix af interne (mennesker, der kommer i salonen) og eksterne (dig og dit team tager et sted hen). Et program kunne se således ud: Januar (internt) April (eksternt) September (eksternt) November (internt)

Uddannelsesplanlægning Som jeg har nævnt i tidligere artikler, er planlægningen nøglen til at drive en succesfuld frisørforretning. At have en uddannelsesplan sikrer, at du maksimerer den tid og de penge, du investerer i uddannelse. Det er vigtigt at lave en plan, der fokuserer på de behov, og de teams salonen har, og som giver omgående fordele og action. Behovsanalyse Jævnlige samtaler med dine medarbejdere giver dig en god idé om hvilke behov, teamet har. Når jeg arbejder med en salon, opdeler jeg behovene i fire grupper, der omfatter såvel de individuelle behov som teamets behov: Basis kunnen: Farve og klip Avanceret kunnen: Klipning Avanceret kunnen: Farve Team-kunnen: Kundeservice og komunikation/Team Building. Ved at bruge disse fokusområder, hjælper det dig til at vælge det rigtige program for dig og dit team.

Det er også vigtigt, at have en balance i, hvem man benytter til at ud­ danne sit personale. For der findes masser af uddannelsesmuligheder, og for meget af det samme kan blive negativt. Hvis du har et speciale, er der heller intet galt i at holde kurset selv! Hemmeligheden er at gøre det interessant og spændende og ikke mindst fokuseret på teamets behov! “Sælg” uddannelse til dit team Der er to indgangsvinkler til alle aspekter af det, at drive en succesfuld frisørforretning. Din indgangsvinkel – som ejer/leder og arbejdsgiver. Teamets indgangsvinkel, som medarbejdere/individer og ansatte. At styre disse forskellige indgangsvinkler er en af de lederevner, man skal have (se min seneste artikel i Hair magazine). Mange saloninde­ havere kæmper med de mange problemer, der er omkring uddannelse. Jeg får mange spørgsmål omkring, hvordan man bedst kommer omkring emnet, og svaret er ganske enkelt. Perfektion via uddannelse... < 33


Nyt image?

Videreuddan dit team via kurser og engager dine medarbejdere til ny og spændende udvikling.

klarHed Betyder alt! Vær afklaret omkring, hvordan du ser dit ansvar og dit engagement i forhold til dit team, når det gælder uddannelse. Vær lige så afklaret omkring, hvordan du ser teamets ansvar og enga­ gement i forhold til de uddannelsestilbud, du stiller til rådighed. Det er netop derfor, jeg kun anbefaler fire arrangementer om året – det kan alle overskue. Målet er nemlig at ALLE får noget ud af det. Klar kommunikation virker, uklar kommunikation gør det ikke. Hvis du ikke er sikker så få hjælp! mål fordelene Vi har alle været på kurser og uddannelsesarrangementer, der har efter­ ladt os med tanken… Var det virkelig det værd? Det ved du kun ved at måle resultatet af din investering i uddannelse. En god lærer på et kursus vil altid sørge for en evaluering af kurset i forhold til deltagerne, når kurset er slut. Hvorfor ikke give dit team i salonen et lignende evalueringsskema, som de skal fylde ud efter et ar­ rangement eller et kursus. “take aCtIon” Ved den først givne lejlighed foreslår jeg, at du og dit team samles for at evaluere jeres fælles oplevelse! I kan selv bedømme, om det var det værd eller ej?!! I kan også blive enige om, hvilke elementer i uddan­ nelsen, I gerne vil fokusere på i salonen i de kommende uger. Begynd med det samme, mens alt er i frisk erindring. 34 > Perfektion via uddannelse...

konklusIon Jeg håber, jeg med denne artikel har vist den rigtige vej til, hvordan man på succesfuld vis kan opnå de mål, der er sat for salonen, ved at investere i uddannelse. Her er en række af hovedpunkterne igen: PLANLÆG programmet ANALYSER behovene. VÆLG de rigtige arrangementer/kurser. SÆLG uddannelsen til teamet. MÅL fordelene og udkommet. TAKE action. Uddannelse er en vigtig faktor i forhold til din fremtidige succes. Så lad ikke stå til!

mI CH ae l la ne

Michael Lane tæller blandt Skandina­ viens mest innovative og succesfulde salon­ og forretningskonsulenter, og han har 15 års erfaring inden for professionelle saloner og produktsalg. Michael Lane’s passionerede, erklærede mål er, at hjælpe professionelle fri­ sører med at tjene flere penge!

mation på: Kontakt Michael Lane for mere infor t.net ultan cons alon mlane@s magazine.dk – eller på ekspertpanelet på www.hair

www.salonsupport.dk Telefon 3616 1609


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Jeg er nok bare lidt mere

skør!

”Ens ego et ens eget – det man rummer, og det skal boostes. Det mener Mie Juul, der startede sin salon Egoboost for tre år siden. Hendes salon er som hende selv: Anderledes, spændende og vild - og allerede kult i undergrunds­miljøet, for som Mie selv siger det, er hun frisør med hjertet ikke med pengepungen. ”Jeg ved da godt, at man ikke kan forandre verden ved at klippe hår, men man kan i hvert fald gøre den til et smukkere sted at være”. Sådan siger Mie Juul, der for tre år siden – og i en alder af 21 år - startede Egoboost i Klareboderne i Københavns centrum. ”Jeg kan blive helt høj af at klippe. For mig er det en kunstform at lave hår. Jeg står 100 pct. til ansvar for det, jeg laver, og det er mig, det falder tilbage på, hvis det ikke er godt nok”. Og Mie er frisør med hjertet en hel del mere end med pengepungen. ”Jeg er ikke frisør for kunderne. Jeg er frisør for mig selv. Det gør, at jeg hele tiden yder mit bedste for at det, jeg præsterer, holder. Gør jeg andet, svigter jeg kunderne”, forklarer Mie. Hun mener, mange frisører – som i mange andre fag i øvrigt – blot ser faget som et job, der skal til for at tjene nogle penge. For Mie er det hele hendes livsstil, også selv om det faktisk var lidt et tilfælde, at hun åbnede sin salon for tre år siden. ”Det værste, nogen kan sige til mig, er, at der er noget, jeg ikke kan klare. Så gør jeg det! Og de fleste troede klart, det var en dødssejler, da jeg kom ind med 4-toget fra Ebeltoft og efter et halvt år i København ville starte min egen salon. Men det lykkedes”, smiler Mie. 38 > Jeg er nok bare lidt mere skør!

Mie er helt sin egen, og hendes salon er præcis som hende; anderledes, spændende og vild. Bordet er et kæmpe akvarium med guldfisk, på væggen hænger hjortehoveder med gevir, knagerne til kundernes jak­ ker er vandhaner, og glasbordet ved betjeningspladsen er fyldt med plastikgræs. Mie har tapetseret en halvmur med gamle aviser og ellers står murene rå og afskallede. ”Jeg ville ikke have en eller anden forfinet salon. Den skulle ligne en garage”, forklarer Mie. Og stemningen er unik. Den er afslappet, men man er ikke et øjeblik i tvivl om, at pigen bag har ben i næsten og en kæmpe sans for stil og detaljer. ”Da jeg startede min egen salon, gav jeg min mor mange søvnløse nætter. Men nu tror jeg faktisk, hun sover meget godt igen”, smiler Mie. Jeg vil udfordres Mie mener klart, det værste, man som frisør kan gøre, er at sætte auto­piloten på. ”Man skal hele tiden udfordre såvel sig selv som kunderne, ellers bliver det en sovepude, og så ender man med at brænde ud”. Der er slet ingen tvivl om, at Mie sætter en stor ære i sit fag, og det er da heller ikke uden grund, at hun allerede er blevet optaget i den velrenommerede

”Vi er alle sammen uddannede, og vi har alle sammen lært det samme. Men jeg er måske bare lidt mere skør!”, siger Mie Juul, der imod alle odds startede Egoboost for tre år siden.


Egoboost ligner bestemt ikke enhver anden frisørsalon. Væggene står rå, gulvet er beklædt med aluminiumsplader, i bordet er der guldfisk og disken er tapetseret med gamle aviser. Mie står i øvrigt selv for indretningen.

Marcel Klub, hvilket hun i øvrigt ser som en stor ære. ”Der er ingen tvivl om, at man kan lære utroligt meget af de ”gamle” i faget, men de kan sikkert også få inspiration af mig og min måde at tænke hår på. Det handler jo i høj grad om gensidig respekt og nye måder at tænke- og inspirere hinanden på. Og så er det rart at vide, at man altid kan ringe til en af Marcel kollegaerne, hvis man skulle få brug for hjælp”. Til januar har Mie været en del af Marcel Klubben i tre år, og hun er en af de kun 5-6 piger i klubben. En stor del af sin inspiration får Mie dog også fra det københavnske undergrundsmiljø, og det et også fra det miljø en stor del af hendes kunder kommer. ”Jeg bor i nr. 10, og der lig­ ger tre frisører før mig, så det handler altså om at henvende sig til at andet publikum, end de gør, og for mig handler det i høj grad om ikke at være bange for at prøve noget nyt”. Selv om det primært er unge mennesker, der kommer i Egoboost, kom­ mer der også andre typer kunder, men frem for alt er det sjove men­ nesker, der har fundet vej til Egoboost, og faktisk har Mie fået oparbej­ det en så loyal kundekreds, at har en kunde været ”utro”, kommer de tilbage og siger, at det ikke skal ske igen, fortæller Mie med et smil. Stemningen er super vigtig Stemningen i salonen er utroligt vigtig for Mie, og hun melder klart ud, at hun ikke lefler for nogen. ”Det kan godt være, det er naivt og ungt, men det er OK med mig. For mig er det essentielle, at jeg er tro mod mig selv”. Så når kunderne sidder i stolen, er der fuld gang i snakken. Mie ”hooker” kunderne op med hinanden, der arrangeres fester, og der grines, for humoren er et vigtigt element for Mie, når hun arbejder. ”Jeg vil ikke kæmpe for at komme på TV eller sætte mig store drømme om at lave film, shows og photoshoots. Mange unge frisører vil det hele, jeg mener, det er vigtigt, at man har det godt med det, man gør. Man skal passe på ikke at flyve af sted og tro, man kan gå på vandet. For det vigtigste er kunderne i butikken”. Dermed bestemt ikke sagt, at Mie ikke har ambitioner, men hun tager tingene, som de kommer. Således af­ 40 > Jeg er nok bare lidt mere skør!

holder hun kurser i samarbejde med Salonsupport.dk, foruden selv at deltage i mange kurser. ”Det betyder alt, at man holder sig ajour med, hvad der sker. Fagligt og på det mere inspirationsmæssige plan, og for mig handler det langt hen ad vejen om at fange, hvad der sker på kunst­ scenen og musikscenen, i byen og i undergrunden” ”Der, hvor jeg kommer fra, er jeg ikke vant til begrænsninger, og selv om jeg ikke kan mødes med veninderne til latte kl. 12 en lørdag, så kan jeg noget, de ikke kan. Jeg har min egen salon. Men jeg har også kæmpet for det”. Hår, kultur og mode Mie mener, det betyder meget – ikke mindst når man henvender sig til den målgruppe, hun gør – at man viser, man er en del af byen. At håret, kulturen og moden hænger sammen. ”Og jeg får ikke inspiration af at sidde hjemme og se TV2 Charlie. Jeg får min inspiration af at leve livet og ved at give mig selv lov til at fyre den af. Mie mistede sin far, da hun var 17 år, og selv er hun ikke i tvivl om, at det har været medvirkende til, at hun i dag tør leve livet og tør tage chancer. ”Jeg vil ikke ende som den sure, gamle dame i Netto, der ikke har turdet leve sine drømme ud!” Og så mener hun i øvrigt, at lærerne Jette og Rikke fra Randers Frisørskole er nogle af de mest inspirerende frisører, hun har mødt. ”De har et stort medansvar i forhold til, at jeg er i stand til at drive min egen salon i dag”. Jeg er ikke sælger I modsætning til mange saloner, melder Mie klart ud med, at hun ikke er, og heller ikke vil være sælger. ”Jeg informerer om, hvordan kunderne kan sætte deres hår, og om hvorfor det sidder, som det gør, men jeg forsøger ikke at sælge dem produkterne. Vil kunderne have produkter, siger de selv til!” Og selv om det har været Mies indstilling fra begyndelsen, har hun lige fra starten kunnet hente sin månedsløn hjem. Hun har aldrig annonceret. Egoboost er blevet kendt via mund-til-mund metoden, og Mie har forstået at arbejde i det miljø, hun befinder sig i. Og nu er hun


Ny funklende PARYK kollektion

der henne, hvor hun gerne vil have en ansat i salonen, hvis hun vel at mærke kan finde en, der passer ind, for endnu engang handler det om den afslappede, rare atmosfære. Og så handler det om at booste egoet. ”Ens ego et ens eget – det man selv rummer, og det skal boostes så meget som muligt. Derfor valgte jeg at kalde salonen for Egoboost”, forklarer Mie. Når det gælder produkter, sørger Mie dog hele tiden for at have nye varer på hylderne, og hun sætter en stor ære i at kunne stå 100 pct. inde for produkterne. ”Jeg føler, at det er mit navn, der står på produkterne i lige så høj grad, som det er leverandørernes, når jeg sælger dem i min salon. Derfor tes­ ter jeg hele tiden nye varer, og jeg har også en klar holdning til, at det, vi sender ud i vore afløb, skal være så rent som muligt. Jeg får også børn en dag, og de skal leve i den verden, vi efterlader dem”. Mie serverer således også økologisk kaffe, og hun bruger ikke stanniol, når hun farver hår men nedbrydeligt papir.

Guldfisken svømmer glad og tilfreds rundt i bordet.

Jeg er lidt mere skør! Spørger man Mie, hvad det er, der gør hende anderledes i forhold til andre frisører svarer hun med vanlig jysk beskedenhed: ”Jeg skal ikke være for højtflyvende. Vi er alle sammen uddannede, og vi har alle sam­ men lært det samme. Men jeg er måske bare lidt mere skør!” ”Jeg kan se en form for mig, og når jeg klipper så klipper jeg meget med hænderne; føler, mærker og udvikler frisuren hen ad vejen. Og så elsker jeg at udfordre mig selv. Jeg klipper f.eks. ikke med den samme saks hele dagen, jeg leger med nye måder at gøre tingene på – uden at det går ud over kunderne”, fortæller Mie med et smil. Og så mener hun, det er god træning at skulle stå foran 200 frisører på en scene og vise, hvad man kan, som det jo er tilfældet i forbindelse med Marcel klubbens arran­gementer. ”Det er super angstprovokerende, og man undgår ikke tanken; hvad kan jeg, som de kan lære noget af? Men har man ikke den følelse, så kan man lige så godt pakke sammen”, mener Mie. Det er den, der skaber de gode resultater.

Hjortehoveder med et æble på geviret og en ”fake” blomstereng er blot nogle af de vilde dekorationselementer i Egoboost.

Mie ser de store shows i bl.a. London, New York og Paris, og hun mener aldrig, man bliver for god til at lære af andre frisører, men hun henter endnu mere inspiration fra folk på gaden, fra stemningen og fra musik­ ken i storbyerne. ”Jeg ser på ting på en anden måde, end andre men­ nesker gør. Ser jeg en cykel, ser jeg måske en form, jeg kan bruge i en frisure, og jeg elsker at bruge utraditionelle materialer, f.eks. hønsetråd og garn i håret”. Og hun er egentlig ikke bange for, at tilskuerne til et show ikke kan lide det, hun laver. ”Bare de får en lille ting med hjem, så er der rykket en grænse, og det er det, der er vigtigt for mig”, siger hun. Mie holder af kontrasterne; en pæn kjole og mærkelige sko, eller brudehår med tyl flettet ind i frisuren, og hun synes, det er herligt, at der er en tendens til, at danske kvinder igen gerne vil have sat håret, når der skal festes. ”Der er så mange for­ skellige stilarter, der kan leges med, og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Det handler bare om at skabe et smukt resultat”. Lidt for meget fabriksarbejde Skulle det være gået nogens opmærksomhed forbi, betyder frisørfaget alt for Mie. Men hun ved også, hvor i branchen, hun har det bedst. ”Jeg er fascineret af dem, der forstår at sælge sig selv. Jeg kan bare ikke gøre det. Og modsat mener jeg, discountfrisørerne kan ødelægge branchen. Der går lidt for meget fabriksarbejde i det, og kvaliteten holder ikke. Mie’s drøm er at forene tøj, kunst og hår i salonen. ”Jeg maler selv, og har en vis passion for kunst. Samtidig synes jeg, det kunne være herligt at have små, sjove og anderledes, mærkelige ting i butikken, som kunderne kan købe. Ting, der kun er her lige nu, og næste gang finder man noget nyt – og så tror jeg ikke, København slipper for mig foreløbig”, siger Mie med et stort smil, ”for måske er andres drøm en fed bil, et lækkert hus og en jordomrejse. Min drøm er, at få lov til at være frisør med hjertet”. 42 > Jeg er nok bare lidt mere skør!

Katalog bestilling på 47 38 50 22 Mie er frisør med hjertet en hel del mere end med pengepungen. ”Jeg er ikke frisør for kunderne. Jeg er frisør for mig selv. Det gør, at jeg hele tiden yder mit bedste. Gør jeg andet, svigter jeg kunderne”

se flere billeder på

hairmagazine.dk

www.waldorf-ragn.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Paul luft Mitchell får under vingerne

Et kig igennem kontorarealet, hvor rumopdelingen sker med glasvægge, der sikrer, lys og luft i lokalet.

Med et klart mål om at frisørerne skal tjene penge, har G&G Danmark nu etableret et nyt meget flot og funktionelt domicil med rig mulighed for at holde kurser for frisørerne. Det gælder kurser i tendenser og produkter, men også i salg og areamanagement. ”For det er super vigtigt, at frisørerne bruger deres energi rigtigt i fremtiden”, mener Jesper Löfvall.

Mange virksomheder pakker sig ind i krisen. Hos G&G Danmark A/S, der forhandler Paul Mitchell I Danmark, har man valgt at anskue krisen fra en positiv vinkel. ”Vi kan naturligvis mærke krisen som alle andre, men den tid og energi, vi har haft i overskud, har vi valgt at investere i et helt nyt domicil, så vi er max klar, når tiderne bliver bedre”. Sådan lyder det fra adm. direktør Jesper Löfvall, der i øvrigt allerede nu ser tendenser til, at tiderne er ved at blive bedre for samfundet og ikke mindst for frisørbranchen. I det nye domicil i Dragør på Amager side om side med lufthavnen, er der indrettet teorilokale og et stort undervisningslokale med vaske og behandlingspladser, så frisørerne for alvor kan arbejde hands-on. ”Det har været meget vigtigt for os, at kunne samle undervisningslokalerne, lageret og kontoret som det nu er blevet muligt”, fortæller Jesper Löfvall, og han lover allerede nu, at Paul Mitchells kunder i fremtiden vil få tilbudt langt flere kurser inden for produktkendskab, men også inden for f.eks. salg og lignende. ”Det er utroligt vigtigt i dag, at frisørerne får nogle fif til, hvordan de kan sælge uden at de føler, de ”prakker” kunderne noget på, og det er klart 46 > Paul Mitchell får luft under vingerne

et område, hvor vi vil sætte ekstra ind i fremtiden”. Når man ankommer til G&G Danmarks nye domicil, slåes man af, hvor smukt det ligger; egentlig i et nyt industriområde, men et meget smukt udført et af slagsen. Bygningerne er ens og sorte, og de spiller fint op til den lidt strandagtige natur, der omgiver dem. 1000 kvm. har G&G Danmark således sat sig på – i første omgang. For man har købt nabogrunden, så der med tiden er plads til udvidelser. I kontorområdet mødes man af en grøn sofa, der optager en dominerende plads midt i rummet. Og ganske bevidst. ”Den skal nemlig hele tiden minde os om, hvor grønne Paul Mitchell produkterne faktisk er – og altid har været det. Også dengang ingen andre tænkte grønne tanker”, fortæller Jesper Löfvall og hans mor, Vita Löfvall, der ligeledes er direktør i den virksomhed, hun etablerede sam­ men med sin mand, Gert Löfvall for 18 år siden. ”Faktisk var de ”grønne” produkter essentielt for Paul Mitchell, og han fandt mange af ingredienserne til sine første shampooer i naturen på Hawaii. Den filosofi er man stadig tro mod, og den grønne linje er videre­ ført frem til i dag, hvor virksomheden drives af John Paul.

Vita og Jesper Löfvall i den grønne sofa, der hver eneste dag skal minde dem om, at Paul Mitchell produkterne er ”grønne”.

Superflot er Paul Mitchells nye domicil i Dragør på Amager som det ligger i en smuk sort nuance og enkel i sin form.


I krisetider kan man vælge to ting: Man kan skære ned, eller man kan investere. Hos G&G har man valgt det sidste, og således har man brugt den ekstra tid og energi, der har været, til at etableret et nyt domicil. 100 pct. klart til når det atter går løs.

senere er man hos os. Nemmere kan det ikke være”. Og uddannelse og kurser, mener Jesper og Vita Löfvall, er essentielt i forholdet til frisør­ erne i fremtiden. ”Vores primære mål er ikke at få flere kunder, men at skabe et tættere forhold til vores eksisterende godt 500 kunder over hele landet. Derfor er vores helt klare mål, at frisørerne skal tjene penge!”, understreger Jesper Löfvall.

I hver ende af bygningen findes en stor terrasse, hvor solen kan nydes.

Store lyse lok aler I det hele taget er lokalerne på A.P. Møllers Allé meget lyse og venlige, alle skillevægge er af glas, og der er frit kig til de to store terrasser, der findes i hver ende af bygningen. En indbydende kantine til G&Gs medar­ bejdere findes også. ”Vi startede virksomheden hjemme i spisestuen, siden har vi bygget ud men fortsat haft kontorer i forbindelse med mit hjem i Hellerup”, fortæller Vita Lövall. ”Men i de 18 år er virksomheden stødt og roligt vokset, og nu var tiden inde til at flytte ud, få luft under vingerne, og samtidig få et funktionelt domicil, der giver os alle muligheder for at leve op til fremtidens krav om bl.a. undervisning”. Siden starten har en del af filosofien også været, at man udelukkende ville samarbejde med frisører – og altså ikke sælge Paul Mitchell produkterne via super­ markeder eller andet. ”Vi har eksempelvis 18 shampooer til alle typer hår, men skal slutbru­ geren have gavn af det, kræver det en professionel rådgivning hos en frisør, og det kræver at frisørerne kender produkterne til bunds”, fast­ slår Jesper Löfvall. Og som John Paul siger det: ”Frisørerne har gjort os til det, vi er i dag. Derfor svigter vi heller ikke dem!” Frisørerne sk al tjene penge Placeringen af det nye domicil gør, at kunder fra hele Danmark let kan komme til G&G Danmark. ”I dag kan man flyve retur fra Jylland for 300 kr. Når man lander i København hopper man i en taxa og få minutter 48 > Paul Mitchell får luft under vingerne

Anbefales til kunder der lider af udtynding i håret.

Derfor holdes kurser i produktkendskab, men også kurser i salgsmotiva­ tion, hvor der undervises i salgssituationer enten af eksterne under­ visere eller af undervisere fra G&G. ”Når frisørerne kommer på kurser, bruger de en dag, hvor de skal booke sig ud. Derfor er det vigtigt, at der er noget indhold i kurserne. Dels noget inspiration og nogle nye impulser, og dels noget de kan tage med hjem og bruge i salonerne”, er holdningen hos Jesper og Vita Löfvall. Og Jesper er ikke i tvivl om, at det bliver mere og mere vigtigt for frisørerne at kende de psykologiske mekanismer, der anvendes inden for salg. Et velfungerende salgsareal ”Det er på produktsalget de store dækningsbidrag ligger”, fastslår han, men han er også klar over, at det handler om at finde en balance, hvor også frisørerne synes, det er rart. Men en undersøgelse, Paul Mitchell lavede, hvor man spurgte en række kunder, der kom ud fra frisørsaloner om deres forventninger til behandlingen, viser, at 90 pct. af de ad­ spurgte forventede, at frisøren fortalte dem, hvilke produkter de skulle bruge i deres hår. Langt under halvdelen svarede, at de havde fået den vejledning! ”F.eks. er det en god idé at etablere et velfungerende salgs­ areal, hvor kunderne dels selv kan ”shoppe rundt” og dels få råd og vejledning, og så handler det om, at frisøren hele tiden fortæller, hvilke produkter, der bruges, og hvad de gør for håret”. ”Det er også vigtigt, at man første gang en kunde køber, sælger hende et produkt, hvor hun tydeligt kan se en forskel, f.eks. et stylingprodukt i modsætning til en shampoo, hvor det kan være sværere at se forskellen. Når hun så er blevet glad for brandet, skal hun også nok købe shampoo’en”, mener Vita Löfvall, der som Jesper og i øvrigt hendes nu afdøde mand, Gert Löfvall er uddannet frisør. Faktisk er en stor del af de ansatte hos G&G Danmark uddannede frisører. Dog er der sælgere, der ikke er frisøruddannede. ”Og det er fint. Ind imellem kan man godt som frisør se tingene lidt med skyklapper på, og modsat kan vi som frisører sætte os bedre ind i vore kunders problema­tikker. Derfor er kombinationen af frisører og ikke-frisører alle tiders”, mener Jesper Löfvall, der i øvrigt påpeger, at 96 pct. af alle

Giv dit hår nyt liv med Priorin Det er helt naturligt, at kvinder af og til får tyndere hår. Du kan opleve, at håret er blevet tyndt og glansløst og har brug for ekstra næring. For at dit hår skal kunne få nyt liv igen, har hårrødderne brug for næring. Kosttilskuddet Priorin er udviklet specielt til kvinder, og det virker indefra. Priorin tilfører hårrødderne de naturlige næringsstoffer, som er nødvendige for, at du får din normale hårvækst tilbage. Priorin har dokumenteret effekt og mærkes efter tre til seks måneder. Besøg www.priorin.dk, hvis du vil vide mere.

KAN KØBES HOS MATAS OG PÅ APOTEKET. Bayer Healthcare, Nørgaardsvej 32, 2800 Kgs. Lyngby. Telefon: 45235000


I lokalet bag Vita og Jesper Löfvall er man i fuld gang med at indrette et undervisningslokale til 100 kursister med vaske­ og behandlingspladser, så frisørerne kan arbejde hands­on med produkterne.

hårprodukter sælges i supermarkederne, og det er vel at bemærke ikke fordi kun 4. pct. af befolkningen har råd til at købe kvalitetsprodukter i frisørsalonerne. Det tal er meget højere. ”Derfor ser jeg supermarked­ erne som mine konkurrenter og ikke mine kollegaer i branchen. Her er det snarere vigtigt, at vi står sammen i fælles front for at sikre, at flere kunder i fremtiden vælger at købe sine hårprodukter hos frisøren”, er den klare holdning. For som Jesper siger det: ”Man kan sagtens se kunder, der går forbi tre frisørsaloner, for at nå hen til supermarkedet for at købe en shampoo. Og det skal der laves om på!” areamanaGement På kurserne fortæller man naturligvis også om Paul Mitchells filosofi og grundholdning, så frisørerne kan videreformidle dem til kunderne, lige­ som areamanagement er et af de områder, man tager fat på. ”Lad f.eks. være med at bruge vinduet som garderobe. Den kan placeres allerbagerst i salonen, og brug heller ikke vinduet til fancy blomster­ dekorationer. Lad det være det udstillingsvindue for produktsalg, som det egner sig allerbedst til”, foreslår Jesper Löfvall. Og han fortæller, at man ofte har frisører på kursus i netop areamanagement, der går hjem og re­indretter salonen helt – og med stor fordel. ”De danske frisører er klart blevet meget bedre til at styre deres butik inden for de senere år, men der er da et stykke vej endnu – og ganske klart, for det er jo ikke et område, hvori frisørerne er uddannede. Det skal de lære”. Derfor sætter Paul Mitchell også gerne salgsreoler op i butikkerne, som de mener, det skal gøres. ”Men ofte ser vi, at frisørerne vil gøre det så godt som muligt, og derfor stiller produkterne superflot og kreativt. Ind imellem med det resultat, at kunderne ikke tør røre ved pro­ dukterne, for så ødelægges tegningen”, siger Jesper Löfvall med et smil. støtter proJekter verden over Paul Mitchell tænker i øvrigt ikke blot grønt, men tænker også men­ neskeligt, og således støttes bl.a. kræftforskning med store beløb samt bl.a. et madprogram i Afrika, og projektet Global Relief, der går ud på, at virksomheden skal være CO2 neutral. ”Der er et produktionsapparat og der er transport af varer, der udleder CO2. Målet er i Global Relief­regi at plante så mange træer, at man er CO2 neutral”. 50 > Paul Mitchell får luft under vingerne

I det nye domicil samles kontorer, lager og undervisningslokaler, og det var netop ét af de helt store formål med flytningen.

Faktisk sætter firmaet Paul Mitchell halvdelen af overskuddet hvert år – Paul Mitchells andel af virksomheden ­ i en fond, der støtter humani­ tære tiltag over hele verden. Også emballagen arbejdes der med, og således gennemtænkes hvert eneste skridt i virksomheden. ”Men danskerne har ikke været specielt lydhøre overfor de ”grønne” tanker før nu. Så nu skal vi naturligvis have fremkommunikeret det budskab og den filosofi, som vi har arbejdet med i hele virksomhedens levetid”. fremtIden for paul mItCHell Jesper Löfvall ser en fremtid i den danske frisørbranche, der naturligvis byder på udfordringer, men også på vækst for Paul Mitchell. ”Vi udvikler os hele tiden, og der kommer hele tiden nye, spændende og innovative produkter til”. Lige nu er der stor fokus på farve. ”Hidtil har vi ikke gjort så meget på farvefronten, fordi vi ikke kunne tilbyde noget, der var bedre eller anderledes end alle andre. Det kan vi nu, og derfor går vi nu ud med vore farver til forhandlerne”, lyder det fra Jesper Löfvall. Spørger man til de to direktørers yndlingsprodukter er der lidt drilsk uenighed, for alle har netop deres favoritprodukt. ”Men den nye Superstrong Liquid Treat­ ment har i hvert fald et rigtig godt potentiale hos forbrugeren”, lyder det fra Jesper, mens Vita supplerer med at fortælle, at de produkter Paul Mitchell lancerede for 30 år siden stadig er i sortimentet i let videre­ udviklede former ­ og er blandt de 3.­4. bedst solgte.


DANMARKS

WWW

.FRISORLAND.DK

Frisørland.dk bygger på en vision om, i samarbejde med nye og eksisterende kunder, at skabe ultimative indretninger i frisørsaloner. Vores målsætning er at være i særklasse hele vejen fra inspiration, indretningsforslag, planlægning, levering til evt. montering med en gennemgående service på højt niveau. 5 showrooms danner rammen for eksklusivt inventar fra de absolut førende internationale designhuse og europæiske producenter. Frisørland.dk er en seriøs og professionel partner i alle typer opgaver inden for etablering og renovering af frisørsaloner i alle størrelser. Velkommen hos Frisørland.dk.

Billeder venligst udlånt af Trendzoom

Tjek www.frisorland.dk

Aalborg - Sofiendalsvej 83 - 9200 Aalborg - 98 18 60 66 Viborg - Livøvej 10a - 8800 Viborg - 87 27 10 60 Stouby/Vejle - Borgergade 8 - 7140 Stouby - 75 89 78 76 Odense - Klokkestøbervej 15 - 5230 Odense M - 66 17 30 38 København - Dampfærgevej 13 - 2100 København Ø - 61 61 73 61


cutting Der leges. Med det lange hår og med de korte hår. Farver får frit spil, og krøllerne rykker i både det helt lange og det halvlange hår. Asymmetri og pagehår er også en del af trenden, og så er anderledes frisurer til mændene for alvor ved at komme i vælten. Så der er masser af nyt at tage fat på.

Toni&Guy Creative Team

Marcel Klubben/Karin Bay Madsen

Sam Burnett, Rush London

Seung Ki Baek, Rush London

Seung Ki Baek, Rush London

Z.One Concept

Seung Ki Baek, Rush London

Paterson SA Edinburgh

Toni&Guy Creative Team

Z.One Concept

se flere billeder på 54 > Cutting Edge

hairmagazine.dk


Marcel Klubben/Mie Juul

Toni&Guy Creative Team

Toni&Guy Creative Team

Z.One Concept

Marcel Klubben/Karin Bay Madsen

Z.One Concept

Toni&Guy Creative Team

Toni&Guy Creative Team

Paterson SA Edinburgh

Z.One Concept

Toni&Guy Creative Team

Sam Burnett, Rush London

Toni&Guy Creative Team

Toni&Guy Creative Team

se flere billeder p책 56 > Cutting Edge

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Sebastian

se video På

se flere billeder På

hairmagazine.dk

hairmagazine.dk Flow består af produkter, der giver bløde, bølgende frisurer og som tilfører næring og beskytter håret.

tilbage til

Pionerånden Cory Kennedy er et stilikon og ambassadør for Sebastians hero­produkt Whipped Crème.

neXt kalDer sebastian sin nye generation af proDukter. Det hanDler om at gen­ opfinDe, om at uDforDre og om at turDe, og foruD for skabelsen af Den nye kollektion er gået interviews meD 10.000 frisører, stylister og forbrugere. Frygtløs var det ord, der gik igen og igen, da Sebastians nye kollektion Sebastian Next blev præsenteret. • At turde har altid været vores DNA. • At udfordre grænserne. • At genopfinde stilen. • At være innovativ og skabe vores egen identitet.

trendy stil, som Sebastians produkter er kendt for, og spurgt ind til, hvad der kunne gøres endnu bedre.

Sådan lyder det, når Sebastian selv skal beskrive tankerne bag den nye kollektion, der består af 50 produkter inddelt i fire serier: Flaunt, Form, Flow og Foundation. De fire temaer blev præsenteret på flot vis på et pressearrangement af Annette Tandrup fra Sebastian og Hasse Kliem fra Moreteasir. Og der er ingen tvivl om, at Sebastian Professional lige nu gennemgår en totalforvandling.

”Det handler i høj grad om inspiration gennem partnerskab”, lyder det fra Annette Tandrup, og således kalder Sebastian Next­serien for genopfindelsen af Fearless styling. ”Ved genopfindelsen af Sebastian Professionel har vi taget udgangspunkt i feedback’en, fra vore vigtigste kunder, kreative stylister og slutbrugere”, lyder det fra Anette Tandrup.

Under ledelse af modemagasinernes hotteste stylister som bl.a. Jimo Salenko fra London, Thomas Dunkin fra New York og Cori Bardo fra Los Angeles går Sebastian tilbage til den pionerånd, som siden 70erne har skabt varemærket. De kreative grænser udfordres og får yderligere drivkraft af modevisionærer som Cory Kennedy og Charlotte Ronson, og også Annette Tandrup og Hasse Kliem gav den nye Sebastian­stil deres helt eget twist. veJen tIl GenopfIndelsen For at finde frem til de mest perfekte produkter, har Sebastian igennem to år interviewet over 10.000 stylister, frisører og slutbrugere over hele verden om deres krav til produkterne, man har diskuteret den 58 > Tilbage til pionerånden

Form består af produkter, der giver stærke frisurer med struktur og stærkt hold.

floW Flow består af produkter, der giver bløde, bølgende frisurer og som tilfører næring og beskytter håret, så det får et fleksibelt hold med en blød finish. Det gælder hårets must­have løsninger i essentiel, plejende styling.

form Form består af produkter, der giver stærke frisurer med struktur og stærkt hold. Den er skabt til personer, der ønsker ”frygtløse” frisurer, og som elsker at tiltrække sig opmærksomhed.

Whipped Crème er et gennembrud. Det er det første produkt, som både giver hold som en mousse og en nærende behandling som en creme. Den kan anvendes til at forme spændstige krøller og bløde bølger.

Det gælder en ny dimension af forandring. Krævende produkter strækker fantasien til at holde­forme­skabe. Inspireret af modens evne til at på­ virke holdningen.

Potion 9 er klassikeren, og nu er lillesøsteren her! Den genopbygger underernæret hår med en cocktail af beskyttende ingredienser og giver håret et let hold samt gør stylingen lettere.

Re­Shaper er nyt i denne serie, og det gælder favoritterne Shaper og Shaper+, der mødes i den ultimative hårspray, som giver hold og fleksibilitet.

Flaunt er Sebastians nye superglans­serie.

Foundation er basen før stylingen. Den indeholder tre serier med shampoo og conditioner.

Herefter tog man atter produktet ind i laboratoriet og gennemførte en intensiv forsknings­ og testperiode, hvor helt nye styling­ og hårpleje­ produkter er blevet udviklet.

”Og de vil have banebrydende teknik og alsidighed, ligesom de vil inspireres af produkterne. Derfor bygger vi videre på Sebastians innovations­ tænkning med ny teknik, samtidig med at vi satser på helt nye produkter som f.eks. Whipped Crème, der giver fantastisk glans og ekstra næring”, fortæller hun. Next­serien er således en optimering af Sebastians nuværende stjerner, for som de selv siger det, handler det om innovation igennem nye produkter med ny teknologi. Sebastians eksisterende hero­produkter som Potion 9 og hårsprayen Shaper, får dermed følgeskab af nye spændende produkter og således gives uendelige muligheder. ”Det ultimative værktøj til kreativ styling”, kalder Sebastian det selv, og Hasse Kliem er enig. Specielt er han glad for Re­Shaper hårspray’en, der giver det ultimative hold

flaunt Flaunt er Sebastians nye superglans­serie. I denne serie findes produkter, som virkelig giver håret det rette look med holdbar beskyttelse og et glansfuldt finish.

foundatIon Foundation er basen før stylingen. Den indeholder tre serier med sham­ poo og conditioner, hvor hver serie passer til en bestemt hårtype: Fint/ normalt, kruset/tørt eller skade/kemisk behandlet.

Her spiller Wow­faktoren ind, for serien er designet til at skrue op for glam­looket og disco kicket.

Det gælder de nyeste behandlinger i salonen. Perfekt tilpassede behand­ linger for hår, der ønsker en eksperts opmærksomhed.

Halo Mist giver således håret et næsten nylakeret look. Den er ultra let, og det bedste resultat får man ved at spraye på afstand og lade glans­ skyen falde ned over håret.

Volumizers og texturizers aktiverer højt specialiseret volumen. Glans boosters og colorizers maksimerer lyset. Hår behandles til den ultima­ tive finish.


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

sebastian Relanceringsevent Dresscode var sort, location var Statens Museum for Kunst i København, og gæsterne var Danmarks frisører. Aftenens formål var at introducere det ny-relancerede Sebastian Professional opdelt i serierne: Flaunt, Form, Flow and Foundation. Det var intet mindre end en fantastisk aften, hvor man blev overrasket, inspireret og taget med storm. Sangerinden Aura åbnede det storslåede sceneshow, hvor der efterfølgende kom dansere

Casper Thomas fra MoreTeaSir.

på rulleskøjter, SM-klædte modeller og mere Barok-inspirerede mod­ eller. Den ene frisure og håropsætning var mere spektakulær end den anden. Folk var helt vilde, der blev sunget og danset i takt til musikken, og arran­ gementet var alt i alt utrolig vellykket – Sebastian Professional fik i den grad understreget deres nye image!

Gæsterne blev budt flot velkommen og sørget godt for under hele aftenen.

En koncentreret Hasse Kliem lægger sidste hånd på værket.

Morten Lynge fra KUSHI.

se flere billeder på Et spændt og veloplagt publikum sad som på nåle før showet startede.

Anette Tandrup fra Sebastian.

SM – Klædte modeller med spektakulære frisurer var blot èt af aftenens temaer.

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Søren Holm/Chili

Salonen er en del af min sjæl

inventar i alt kr. 56.000,i alt kr. 75.000, kr. 22.000,i alt kr. 28.000,Betjeninger kr. 10.000,Receptionsdisk i alt kr. 12.000,Salgsarealer i alt kr. 15.000,Diverse inventar 00,- Montering og levering i alt kr. 32.0

Betjeningsstole Massagevaske Vandfald

I alt excl. moms.

kr. 250.000,-

Elisabeth Cappello har lagt al sin sjæl og al sin personlighed i indretningen af sin nybyggede salon i Grenå. Og stilen er enkel men med et twist, for Elisabeth har krydret funktionaliteten med aladdinlamper og en enkelt guldbuddha – og så løber der en fin grøn tråd igennem salonen...

Befriende og dejligt anderledes. Det var kodeordene for Elisabeth Cap­ pello, da hun for få måneder siden indrettede sin nye salon i Grenå. Og på trods af krisen, tog hun skridtet fuldt ud. Hun byggede ganske enkelt en salon i forbindelse med sit eget hus på Djursgade i Grenå. ”Jeg har forsøgt at skabe en blanding af det stilrene og så den fornem­ melse af wellness, som jeg mener, der skal til i frisørbranchen. Det gælder indiske lamper i loftet og et vandfald som rumdeler”, forklarer Elisabeth Cappello. Den rolige, afslappede atmosfære har været meget vigtig for Elisabeth, og således spilles f.eks. kun loungemusik. ”Kunderne skal slappe max af, når de er her. For selv om salonen kan være travl, gør det stilrene og hyggelige udtryk, at kunderne ikke fornemmer stresset, men hygger sig”, fortæller hun. Elisabeth Cappello har selv haft ideerne til den nye salon, og da hun skulle vælge en samarbejdspartner på møbelsiden, blev det Bella Vista. ”Jeg har arbejdet sammen med Bella Vista tidligere, men at det blev dem, var egentlig fordi jeg så et vandfald i London, som jeg bare MÅTTE have til min salon, og det havde Bella Vista. Herefter har Claus Trampedach været en rigtig god sparringspartner, både med hensyn til de over­ ordnede linjer i indretningen, stole til behandlingspladserne og da det gjaldt massagestole ved vaskepladserne – for det skulle der naturligvis til”, lyder det fra Elisabeth Cappello, der også sender roser til montørerne fra Bella Vista, som hun kalder supereffektive, dygtige og meget venlige og hjælpsomme.

Elisabeth i fuld sving ved vaskepladserne der bl.a. er leveret af Bella Vista.

Banken var heldigvis med Elisabeth Cappello begyndte i lære for 10 år siden i Grenå. Da hun var udlært, startede hun en salon op, som hun bestyrede indtil dette forår, da den lukkede, og hvor hun besluttede sig for at blive selvstændig. ”Jeg følte ganske enkelt, at nu var tiden inde til, at jeg skulle være mig selv. Jeg ledte efter saloner og lokaler, men det var svært at finde lige dét, jeg søgte. Så da jeg så købte et hus på Djursgade med en tilhørende grund, valgte jeg at bygge 110 kvm. salon i stedet”. For Elisabeths hold­ ning er klar: Man kan lige så godt tænke stort fra begyndelsen. I dag er der kun hende og en elev i salonen, men planen er, at der skal være 4-5 ansatte i Cappello i Grenå. ”Og heldigvis var banken med, da jeg fore­ lagde dem sagen”, siger Elisabeth med et smil - på trods af at tiderne er hårde. ”Jeg forelagde dem mine budgetter, og de stolede heldigvis på, at kunderne nok skulle rykke med fra den salon, jeg bestyrende, og til min nye salon”. Og så er Elisabeth i øvrigt af den overbevisning, at finan­ skrise eller ej; driver man en moderne salon, der altid er med på moden, kommer man ikke til at kede sig….

Elisabeth Cappello ville gerne skabe loungestemning i salonen, bl.a. med de lette stole i sort og stål i venteområdet.

”Det kan være, at kunder lige nu kommer hver 8. uge i stedet for hver 6. uge, men de kommer”, siger hun. Der sk al tænkes nyt Da Elisabeth Cappello skulle indrette sin nye salon, var hun ikke i tvivl om, at der skulle tænkes nyt – og grønt. Og det er alt sammen hendes egne ideer.

Elisabeth Cappello valgte at bygge sin egen 110 kvm store salon på en grund i tilknytning til hendes bolig i Grenå.

62 > Salonen er en del af min sjæl

Guldbuddhaer og bonsaitræer står således side om side med enkle stole betrukket med limegrønt læder på indersiden og sort på ydersiden, og moderne spots, der giver det helt rigtige lys, hænger i selskab med seks indiske aladdinlamper, som Elisabeth har fundet helt specielt til sin salon. ”Claus fra Bella Vista har været rigtig god til at komme med input, og påpege fordele og ulemper, som da jeg valgte de tofarvede stole, var han ikke sen til at nævne, at man jo lettere kunne blive træt af den lime­ grønne, og herefter var det jo op til mig, at tage beslutningen”, fortæller Elisabeth Cappello. Og hun valgte de to farver, ”for når jeg er træt af dem, så er det nok også tid til at skifte dem ud”, er hendes holdning. ”Er salonen alt for strømlinet, kommer jeg jo til at ligne de andre, og det er netop det, jeg ikke vil!” Elisabeth Cappello roser også Bella Vista for det store arbejde, der har ligget i at tegne salonen op, så der kunne laves de helt rigtige indretningsplaner.

Syv behandlingspladser på stribe med tofarvede stole fra Bella Vista, runde spejle og enkle glashylder – og med den lækre detalje, at stenene i gulvet fortsætter op ad væggen.

Salonen er en del af min sjæl < 63


se flere billeder På

hairmagazine.dk

Bløde, lækre former Elisabeths ideer til indretningen er alt sammen tanker, hun har gået og leget med et stykke tid, og for hende har det været vigtigt at stilen var på den ene side naturlig og på den anden side lidt flippet, ny, rå og sej. ”Det er meget min egen stil, og når de ideer, man har haft så bliver til virkelighed, og det fungerer, så det er jo bare super”, siger hun. Formerne er bløde og runde. På stolene ved behandlingspladserne, på vaskepladserne og på møblerne i venteområdet, og den limegrønne går igen – diskret, for den skal ikke dominere – som en fin rød ­ eller limegrøn ­ tråd!

Følger du med udviklingen? ... det gør vi! For kr. 595,- pr. md. får du branchens komplette system � Nemt, hurtigt og sikkert

”Inden jeg f.eks. valgte stole til behandlingspladserne, har jeg siddet i rigtig mange forskellige udgaver. Og kombineret med de erfaringer, jeg har fra tidligere, er jeg helt sikker på, at den stol, jeg har valgt, er den helt rigtige. Det er meget vigtigt for mig, at kunderne slapper af i stolene og ikke tænker på, at de kunne sidde bedre eller blødere, men bare har det behageligt”. Spejlene ved behandlingspladserne er runde i samme størrelse som stolene, og herudover er der enkle glashylder ved hver behandlingsplads. det Handler om at stresse af For at understrege, at det handler om at stresse af og hygge sig i salonen, har Elisabeth Cappello også lanceret en Lux Hair behandling, hvor kunderne køber en behandling og med i købet får de fodbad med æteriske olier, en lang hovedbundsmassage og i det hele taget masser af det ekstra, der gør at man for alvor forkæler sig selv. Og ved vasken findes tre massagestole, så kunderne kan få benene op og ryggen masseret. ”Det er min klare holdning, at når man gør noget, skal man gøre det ordentligt, og derfor valgte jeg også at gå hele vejen og få præcis de møbler og den indretning, jeg ønskede mig. I forhold til økono­ mien i et nybyggeri betyder 200.000 kr. faktisk ikke så meget”, fortæller Elisabeth Cappello.

� Komplet overblik ... også når Internettet er nede � Automatisk bogføring i eget finansprogram

incl. online booking med egen hjemmeside Elisabeth Cappello i sin nye salon.

Admind ApS • tlf.: +45 70 20 18 76 • www.admind.dk

rammerne er perfekte Elisabeth er meget glad for at hun valgte at bygge helt nyt. ”Selvom jeg måske ikke havde bundet an med projektet, hvis jeg på forhånd var klar over det enorme arbejde, der faktisk ligger i at styre et sådant byggeri”, siger hun smilende. ”Der skal hele tiden tages stilling til ting, der skal holdes øje med byggeriet. Samtidig skal der findes indretning til salonen og produkter til at stille på hylderne – og ikke mindst skal man sætte sig ind i regnskaber med videre. ”Det har været en utrolig hård proces – men super sjovt og fedt. At få lov til at skabe min egen salon, hvor man kunne få det præcis, som jeg ville have det, har givet mig en drivkraft, jeg ikke troede, jeg havde!” Selve rammerne omkring Cappello er enkle, men alligevel er der over­ raskelser. Som gulvet i grå sten, der fortsætter op ad væggen bag be­ handlingspladserne og de sorte kontakter.

- eller 395,- pr. md. uden online booking

16-7 Admind Hair MZ A5 ann 2 2009.indd 1

16-07-2009 22:15:16

Det sorte, højglans køkken er en del af baglokalet, som Elisabeth Cappello har indrettet i samarbejde med Bella Vista så såvel funktionen som den gode atmosfære blev sat i højsædet.

”De indiske lamper og stolene i venteområdet tog mig lang tid at finde, for jeg ville have, at de skulle stå stilrene og enkle – loungeagtige”. Dis­ ken har Elisabeth Cappello fået speciallavet så den holder den lette, enkle stil med fire stålben og en front i frostet glas, og så sørger en fladskærm for, at kunderne er underholdt, mens de venter. I dag kan Elisabeth ikke sætte fingeren på en eneste ting, hun ville gøre an­ derledes. Hun er ikke gået på kompromis, og det er hun glad for. kunderne er fuldt med Da Elisabeth forelagde sit budget for banken var en forudsætning, at kunderne fulgte med. Og det har de gjort. Allerede nu – tre måneder efter åbningen – er ventetiden tre uger eller mere. ”Og det er faktisk for lang tid, så efter sommerferien, når der er kommet lidt ro på, skal jeg finde i hvert fald én frisør mere”. Og Elisabeth har også kræset for med­ arbejderne i den nye salon. Baglokalet spiller smukt op til stilen i salonen, som det står med et køkken i sort højglans med stålbord. ”Vi skal kunne sidde og snakke, slappe af og have samtaler i baglokalet, og derfor var det vigtigt for mig med en indretning, der var rar at opholde sig i, samtidig med at den er nem at holde i orden, og med masser af gode skabe til lagervarer. Og det sørgede Claus for, at vi fik!”. 64 > Salonen er en del af min sjæl

goGreen

Ingen parabener Certiserede organiske essentielle olier Ingen pesticider eller herbicider

Vil du høre mere, så ring på tlf. 5537 0076 DanHair ApS., Brydegårdsvej 8 D, Ørslev, 4760 Vordingborg, www.danhair.dk


I harmoni med naturen La Biosthetique præsenterer Natural Cosmetic, hvor alle produkterne i serien er 95­100 pct. naturlige. Op til en tredjedel af indholdsstofferne er fra kontrolleret, biologisk dyrkning, og serien rummer alt fra shampoo til hårkur, glanscreme og hovedbundslotion.

Masser af naturlighed Ariella er klar med en shampoo, Ariella Schamee Herbal Wash, baseret på æteriske olier som salvie, eucalyptus, mynte, nelliker og lavendel og uden hverken parabener, parfume eller sodium lauryl sulfat.

The Fresh Line

tre håndede!

Nu også for vens

Swing Set Swing Set (venstre)

Til fest og glamour Bella Vista lancerer nu OSiS Glamour Queen fra Schwarzkopf Professional, et stylingprodukt til fest, galla og glamour. Glamour Queen er således en ultrafin hårspray, der ikke tynger håret. Ydermere er Glamour Queen udstyret med en ny aerosolspray, der fordeler sprayen fint som støv. Pris 139 kr.

haircare naturlige ingreDienser og intens pleje til håret efter sommerens sol er blanDt overskrifterne på nyheDssiDen. nye, innovative proDukter er også på banen, og så er Der ingen tvivl om at smukke krøller bliver et ”must” i efteråret. også til mænDene og til De unge ses nye, spænDenDe serier.

Nyt og innovativt Lanza Powder Up Texturizer er et nyt og innovativt produkt, der forhandles af HairCare Danmark. Hårpudderet giver øjeblikkelig tekstur og fylde til alle hårtyper. Det absorberes straks i håret og støver ikke. Pris 149 kr.

• Saks (5“ og 5,5“) • Sculpter saks (5,5“)

Helt naturligt Danhair er klar med nyheder i Simply Organic serien – naturligvis uden parabener, sulfater og parfumer. Det gælder en Volumizing and Thickening Spray til 187 kr., en Body Wash og en Body Lotion til 84 kr.

Styling med mælk Z.One Concept er klar med milk_shake lifestyling; en stylingserie, der er bygget op på mælkeproteiner og litchisfrugt, som er ekstremt rig på C­vitaminer, naturlige mineraler og antioxidanter, og dermed yder en god beskyttelse mod solen samt bevarer farvens intensitet.

Lækker gaveæske Hairtech har samlet tre Keune Care Line Color Brillianz produkter i en gaveæske, der sælges for 298 kr. mod normalt 498 kr. Alle produkterne er til farvet hår og sikrer en lang holdbarhed, smidigt, silkeblødt hår og en forbedret glans.

Svanemærket og mildt Hairmix præsenterer Soulglow; en mild og svanemærket shampoo og conditioner, der kan anvendes i både farvet og ikke farvet hår. Produkterne indeholder solsikkeolie og er baseret på en række vegetabilske ingredienser. Produkterne koster hhv. 149 kr. og 155 kr.

66 > haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Superkur til farvet hår Seah Hairspa Blosson Intense fra Schwarzkopf Professional forstærker og forlænger farven i håret på blot fem minutter. Blossom Intense, der forhandles af Bella Vista er en salonkur med UV­filter

Energigivende pleje Volumengivende og energi­ givende pleje er målet med den nye shampoo ’Volumintense’ fra Kérastase. Volumintense er baseret på små mineralske partikler, der fordeles på overfladen af hårstrået og tillader håret at optage fibre, så det genopbygges.

tre håndede!

Nu også for vens

Swing Set Plus Swing Set Plus (venstre) • Saks (5“ og 5,5“) • Sculpter saks (5,5“) • Swing Razor

FLOW Form spændstige krøller og bløde bølger. Sebastian præsenterer stolt stylingserien ’Flow’ . Her er en række lækre produkter, der giver bløde, bølgende frisurer, som tilfører næring og beskytter håret, så det får et fleksibelt hold med en blød finish.

Isblonde, lyse lokker Redkens nye komplette serie af lysnings­ og farveprodukter giver nu frisøren muligheden for at tilbyde kunderne de flotteste, isblonde, lyse lokker. Blonde Glam Collection byder desuden på spændende teknikker for de smukkeste blonde farveresultater.

se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

more

at

www.haaro.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


Fremhæv krøllerne Milk_shake curl passion line hedder den serie fra Z.One Concept, der fremhæver krøllernes naturlige elasticitet. Produkterne samler krøllerne smukt og gør håret silkeagtigt og glans­ fuldt. Alle produkterne har anti­krus effekt og er opbygget på mælke­ proteiner, grapefrugt, æble og fersken.

Hårpleje til mænd be-delicious lancerer nu Inebryas serie til mænd – Inebrya MEN. Serien rummer seks produkter: Relaxing Scalp Fluid, Equi­balance Shampoo, Hair & Body Recharge, After Shave Face Cream og Maximum Hair Gel samt en moulding putty.

FLAUNT Skru op for WOW faktoren, glam looket og discokicket med Flaunt; Sebastians nye superglansserie der giver håret det rette look, holdbar beskyttelse og et glansfuldt finish. Det bedste reultat fås ved at spraye på afstand og lade glansskyen falde ned over håret.

Classic Pro ekstra let • ekstra fin • ekstra lille

Naturlige mineraler Crush Black Pearls fra Cosmobell er en ny serie fra Gazette. Serien består af fire produkter, der tilfører naturlige mineraler til håret. Det patenterede Triple Strengh Complex styrker håret indefra og giver anti­breakage effekt. Produkterne er en Aqua styler, en Waxflow, en Daily Balm og en Hair Spray.

Volume styling Redken er klar med Layer Life 07 og Rootful 06. Layer Life 07 er en let spray­gelé som giver god fylde specielt til længderne, og som modvirker frizz. Rootful 06 er en spray, der giver langvarig fylde ved hovedbunden og dermed et naturligt løft.

Trendy stylingserie Matrix lancerede i juni den nye trendy stylingserie Design Pulse. Nu udvides den med fire produkter; Shape Scene Sculpting paste, Switch Flicks Gel­Wax, Go Big Extra Strong Hold Mousse og Hair Lock, Extra Strong Hold Hairspray. Produkterne koster 140-150 kr.

Til thermostyling Kérastase er klar med Chroma termique, en varmeaktiverende creme, som beskytter og genopbygger håret. Under varmepåvirkningen bliver de forskellige teknologiske ingredienser aktiveret og udglatter hårfiberet ved at reparere det.

FOUNDATION Med Sebastians nye produktserie Foundation giver du dit hår den rigtige base før styling. Foundation består af tre serier med shampoo og conditioner, hver tilpasset en bestemt hårtype: Fint/normalt, kruset/tørt eller skadet/kemisk behandlet hår. Håret behandles til den ultimative finsih.

Sommerforvandling Ghd Opulence mask er en sommer­ forvandling til svækket hår fra ghd. Olivenvoks virker indefra og giver en intensiv fugtbehandling, og beskadiget hår bliver sundt og blankt igen. Yder­ mere har Opulence Mask anti­ ageing egenskaber og beskytter imod solens stråler. Pris 279 kr.

Classic Pro F (ergonomisk)

Classic Pro (symmetrisk)

Saltvandsfølelse Waterclouds Saltvandsspray og Altitude Spray Wax er to nye produkter fra Hairtech. Waterclouds Ocean Mist Spray er en drøj hårspray med saltvandsfølelse, mens Altitude Spray Wax er en mat spray wax – også med saltvandsfølelse. Kur til salonbrug Kérastase er klar med Volumorphose – en kur til brug i salonen. Kuren er den første hydro­aktiverende kur bygget op omkring Intra­Cylane teknologien, som skaber ny substans i cortex.

Farveopfriskende kure Cosmobell har nu Colour Mask – et farveopfriskende kurprodukt i fem spændende farver, der forbedrer og genopliver hårets farvenuance. Colour Mask føres i rød, kobber, champagne, chokolade og violet.

Maksimal beskyttelse HairContrast er på banen med en ny Hydro Balance med coating til extensionhår. Den nye coating giver håret maksimal beskyttelse og har en plejende effekt, som giver extensionhåret maksimal levetid.

FORM:

Varmebeskyttende nyheder L’Oréal Professionnel har udvidet sin populære stylingserie tecni.art med to varmebeskyttende nyheder, udviklet specifikt til styling med varmeredskaber. Det gælder Natural Liss og Volume Riche. Produkterne, der henvender sig til kvinder med fint hår, koster 159 kr. stk.

Ny Gel-generation La Biosthetique præsenterer den nye Gel­genera­ tion, Gel Ultra Strong, der garanterer en ekstra god fasthed, dog stadig med en elastisk film med utroligt gode kosmetiske egenskaber. Ud over stærkt hold har Gel Ultra Strong en god holdbarhed, er dryssefri og hurtigt tørrende. Pris 95 kr.

68 > haircare update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Til dig der ønsker ekstra opmærksomhed er Sebastian klar med ’Form’ – produkter der giver stærke frisurer med struktur og stærkt hold. Stræk fantasien og forbered dig på en ny dimension af forandring, hold og fleksibilitet.

www.joewell.de

se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Ørstedvej 1 • 4622 Havdrup DK Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk


advertorial

MAKE-UP ARTIST/STYLIST SKOLEN I ODENSE

Tekst > Pia Finne Foto > Bayer

Emilie B. Søgaard & Kenneth H. Godskesen

â&#x20AC;&#x153;Kvinders selvtillid ligger i hĂĽret. Uanset om man vil det eller ejâ&#x20AC;? ­ Sara Klittegaard

Sølv er Guld og ste? v le e s n le en nÌ ndt sko I 2009 va Bliver du d . M D i g n 8 ga for 17 & 1

giv kvinderne selvtilliden tilbage

selvtilliD og smukt hür hÌnger uløseligt sammen for mange. Derfor er Det et stort problem, nür man, som Det sker for forbavsenDe mange kvinDer, pluDselig taber hüret. og frisørerne har stort set vÌret magtesløse. men nu kan frisørerne faktisk hjÌlpe Deres kunDer meD priorin, Der billeDligt talt vÌkker hürrøDDerne til live.

Vind 10 ugers makeupartist uddannelse VĂŚrdi 15.200 kr. Se pĂĽ website hvordan www.makeupskolen.dk

FAGSKOLEN FOR DEKORATIV KOSMETIK Her er skolen for kreativitet i de rigtige professionelle rammer. Det drejer sig om Danmarks ĂŚldste makeupartist- og stylistskole: Fagskolen for Dekorativ Kosmetik, som ď&#x192;&#x17E;ndes i gĂĽgaden i Odense. Skolen er specialiseret inden for alt i styling og makeup og er idag et af Europas bedste internationale uddannelsescentre i branchen. Et univers for uddannelsen for kommende professionelle makeup- og hĂĽrartister og stylister. Mange af skolens tidligere elever arbejder i dag med faget i bl.a. medieverdenen. Men skolen er ogsĂĽ stedet, man kan henvende sig til for mere uforpligtende aften- og wekendkurser i hĂĽr og makeup/styling.

Kvinders selvtillid ligger i hĂĽret. Uanset om man vil det eller ej! Et smukt hĂĽr er for langt de fleste kvinder synonymt med øget per­ sonlig velvĂŚre, og bĂĽde nĂĽr det gĂŚlder selvtillid og social omgang spiller et pĂŚnt hĂĽr derfor en meget vigtig rolle. SĂĽledes er det ogsĂĽ et stort problem for mange kvinder, hvis de pĂĽ grund af f.eks. stressfulde perioder, lĂŚngere medicinsk behandling, store vĂŚgttab, graviditet eller andet lider af stort hĂĽrtab, og for mange frisører er det et tilsvarende problem, at der faktisk ikke har vĂŚret nogen reel mulighed for at hjĂŚlpe disse kvinder. Men det er der nu. Bayer Healthcare har nemlig lanceret kosttilskuddet Priorin pĂĽ det danske marked, og dermed kan frisørerne hjĂŚlpe kunderne med at fĂĽ deres normale hĂĽrvĂŚkst tilbage. â&#x20AC;?Priorin er ikke en mirakelkurâ&#x20AC;?, understreger Sara Klittegaard, Brand Manager BHC CC, Bayer Healthcare, der stĂĽr bag Priorin. â&#x20AC;?Det er et 100 pct. naturligt kosttilskud, der hjĂŚlper de mennesker â&#x20AC;&#x201C; primĂŚrt kvinder â&#x20AC;&#x201C; som lider af øget hĂĽrtab. Det hjĂŚlper altsĂĽ ikke dem, der ønsker mere, lĂŚngere eller fyldigere hĂĽr, men kun de mennesker,

70 > Giv kvinderne selvtilliden tilbage

WWWMAKE

UPSKOLEND K

Ring til 66 17 71 73 for uforpligtende oplysning eller besøg www.makeupskolen.dk Vestergade 59, 1., DK-5000 Odense C, Danmark


NY!

advertorial

der har et problem”, forklarer hun videre. Så har man fint hår, som mange skandinaver har det, vil man altså fortsat have fint hår – også efter be­ handlingen. I Danmark blev Priorin lanceret for godt halvandet år siden, men i Tysk­ land har man arbejdet med produktet i over 40 år, og således er doku­ mentationsmaterialet, der ligger til grund for produktets effektivitet, stort. Faktisk er Priorin blandt de mest anvendte midler mod hårtab i Tyskland i dag. ”Priorin hjælper ganske enkelt forbrugerne til at få et bedre hår og bedre hårrødder, og frisørerne kan hjælpe kunder med problemhår med at få håret tilbage til normal vækst”. Det betyder, at frisøren kan give kunden en øget service i form af kvalificeret rådgivning, der kan afhjælpe et stort problem, men på lang sigt betyder det også, at kunden får mere hår, der skal sættes og klippes oftere. Blodcirkulationen øges Priorin går ind og aktiverer blodcirkulationen omkring hårrødderne – den såkaldte microcirkulation - og tilfører næringsstoffer og mineraler indefra direkte til hårroden. Normalt taber en kvinde 40-100 hår om dagen. Ved normal hårvækst befinder 85 pct. af håret sig således i den anagene fase, det vil sige i voksefasen, mens 14 pct. er i den telogene fase – hvilefasen og 1 pct. falder af. Det bliver afstødt, og der dannes nye hårrødder. ”Taber man mere hår, end man skal, vil en del af de 85 pct. hår, der er i vækstfasen pludselig gå i hvilefase – helt op til 30 pct. i forhold til de normale 14 pct. Priorin kan ved at øge blodcirkulationen få de hår, der ligger i hvilefasen, til atter at vokse, så fordelingen bliver normal”, forklarer Sara Klittegaard, og hun fortæller videre, at Priorin er baseret på et unikt kompleks af hirseekstrakt, hvedeklimolie, B-vitaminet pan­ totensyre og aminosyren L-cystin. Indholdsstoffer, der på hver sin måde bidrager til at styrke hårrødderne og fremme en sund hårvækst.

“Mange kvinder ser dét at tabe hår som en del af livet og som en del af dét at blive ældre. Men det er kun fordi, der ikke tidligere har været noget, der kunne hjælpe med til at holde hårrødderne i gang” - Sara Klittegaard

Sort, stærk, elegant!

Selvtillid og smilet tilbage ”PANIK var det første, der overmandede mig, da børsten begyndte at være fyldt med større mængder hår, hver gang jeg redte mig. ”Ku’ nogen mon se det bagfra?”, tænkte jeg. Sådan fortæller 39-årige Merete Overbeck.

HD 3900 SILK FLOWER

”Jeg blev selvfølgelig virkelig ked af det, da jeg begyndte at miste mit hår sidste år. Jeg havde prøvet det to gange før, hvor behandlingen var stråler hos hudlægen tre gange om ugen og fedtede behandlinger. Denne gang prøvede jeg i stedet Priorin. Da jeg kom tilbage efter et par måneder, spurgte min hudlæge, om jeg var blevet permanentet. Så markant var resultatet. Det var fantastisk at få mit hår tilbage! Jeg følte nærmest, jeg voksede en halv meter af fornyet selv­ tillid. Jeg er ikke vildt forfængelig, men som kvinde er mit hår naturligvis en stor del af min identitet. I dag behøver jeg ikke at skulle dække dunede pletter i hovedbunden, når jeg skal ud. Hårtabet stoppede, og jeg har endda fået de krøller tilbage, der ikke har været der, siden jeg var teenager. Priorin har været et vendepunkt for mig, fordi det har stimuleret min hårvækst indefra. Det har været nemt at bruge og med større resultat, end jeg nogen­sinde har oplevet før. Samtidig har det været trygt, at Priorin er et naturligt produkt helt uden bivirkninger.

”Har man en kunde, hvor man kan se, at der tabes mere hår end nor­ malt, eller at håret ikke vokser mere end tre centimeter og så stopper, hvor hårrødderne altså ikke virker optimalt, kan man anbefale Priorin”, fortæller Sara Klittegaard. Og netop fordi Priorin er et kosttilskud, skal det købes på apoteket eller hos Matas. Selve behandlingen varer 3-6 måneder, fordi det er en proces, der skal have lov til at udvikle sig. Så det er altså ikke nogen ”crash-kur”, men en langsigtet behandling. ”Mange kvinder ser dét at tabe hår som en del af livet og som en del af dét at blive ældre. Men det er kun fordi, der ikke tidligere har været noget, der kunne hjælpe med til at holde hårrød­ derne i gang”, lyder det fra Sara Klittegaard, og hun fortæller videre, at de danske forbrugere er langsommere til at tage imod produkter som Priorin, fordi det er kosttilskud, end man er i de øvrige europæiske lande. ”Vi er lidt mere skeptiske, og selv om vi i dag spiser mere kosttilskud end tidligere, er vi stadig lidt tilbageholdende. Vi tror ganske enkelt ikke på, at det virker. Indtil vi hører om andre, det har virket for. Så tør vi tro på det?”. Også til moderat hårtab Men man behøver ikke være på vej til at blive skaldet for at bruge Pri­ orin. Faktisk kan det også bruges af kvinder, der blot har et moderat hårtab – hvor det altså ikke kan ses, men føles. ”Skal man have rettet op på en hårtabscyklus skal man have en behand­ ling over 3-6 måneder, men vil man blot give håret et ekstra boost, fordi man føler, man taber mere hår end normalt, kan man blot tage en pille en gang om dagen”, slutter Sara Klittegaard. 72 > Giv kvinderne selvtilliden tilbage

www.jaguar-solingen.com

Det rette udgangspunkt For at få succes, er det vigtigt, at man har det rette udgangspunkt. Så har man ikke hårrødder, der ligger og hviler, får man ganske enkelt ikke noget ud af at bruge Priorin. Og det er her, frisørernes ekspertise kommer ind.

I kort tid til

AKTIONSPRIS 15.09. – 31.10.2009 Spørg din specialforhandler.


NY!

hairmagazine.dk Nye Kurser på Hairmagazine.dk! Så er kursusoversigten på www.hairmagazine.dk opdateret med masser af super spændende kurser, der strækker sig over resten af året. Kurserne omfatter alt, hvad du som frisør må begære; lige fra videre­ uddannelse i klassiske farve-, klip-, og opsætningskurser til brunch­ arrangementer og ikke mindst kurser i at blive salonens supersælger. Bliv rigere på oplevelser, finpuds din ekspertise eller få en anderledes aften med kollegaerne på et af de mange farverige kurser. Lad dig inspirere på www.hairmagazine.dk under menupunktet ”kurser”

Artikler Nu er artiklerne på www.hairmagazine.dk blevet mere overskueligt ind­ delt så du lettere og hurtigere kan finde frem til præcis den kategori af artikler, der er netop din favorit – eksempelvis de populære frisure­ kollektioner! Derudover har vi fået Intercoiffure, Marcelklubben foruden branchens bedste shows & kurser på menuen.

DENNE ANNONCE ER KUN RETTET MOD DIG, DER IKKE HAR TID TIL AT LÆSE DEN, FORDI DU STÅR OG MANGLER EN FRISØR!

SAPHIR Den nye elegante saksegeneration fra Jaguars designsmedje. En ny saks med klassiker-potentiale.

Bliv opdateret i frisørbranchen på www.hairmagazine.dk under menupunktet ”artikler”

Spørgsmål til brevkassen

Q: Hej, jeg er en ung frisør, som har startet min egen lille salon. Jeg har for ca. 6 måneder siden ansat en medarbejder, som jeg ikke er tilfreds med. Hun er ikke så dygtig, som jeg havde forventet og passer ikke ind i stemningen…Hvordan opsiger jeg hende???

Henrik Borg Kristensen og Anne-Dorte Mathiesen. Søren Unmack

A: Opsigelsen må altså ikke være udtryk for f.eks. forskelsbehandling, graviditet, racisme, kønsdiskriminering eller andre usaglige hensyn… derfor… Alcohol Denat Q: Hej Henrik. Hvad betyder Alcohol Denat, som ofte står på stylingprodukterne? Mvh. Marianne. A: Kære Marianne. Det betyder, at produktet indeholder alkohol, som er denatureret… Se hvad denaturering betyder, hvordan man opsiger en medarbejder og få svar på mange flere relevante spørgsmål på www.hairmagazine.dk

J. Bertel Rasmussen og Martin Justesen Michael Lane 74 > Hairmagazine.dk

Har du overvejet hvor mange penge du mister i indtjening, hver dag der går, hvor du mangler en ny medarbejder? Ring til os på 88 80 72 71 og find ud af hvor nemt det kan være at finde nye medarbejdere...

I kort tid til

AKTIONSPRIS 15.09. – 31.10.2009 Spørg din specialforhandler.

www.jaguar-solingen.com

Der er ved at komme godt gang i Brevkassen, hvor Hairmagazine.dk’s eksperter besvarer dine spørgsmål, der kan omhandle alt relateret til frisørbranchen indenfor Jura/Revision/Regnskab/Personale/Markeds­ føring/Salg/Økologi og Produktspørgsmål.


Tekst > Pia Finne Foto > CIFF

Light Tech

Ciff trends forår/sommer 2010:

Optimisme – poesi og forførende glamour

Der tales meget om den nye begyndelse, når det gælder trenden til foråret og sommeren 2010. Farverne er på den ene side friske og levende og på den anden; blide og dæmpede. Stilen spænder fra funktionel strenghed over et mere romantisk udtryk til en stil inspireret af den latinamerikanske mangfoldighed.

Light Tech - tilbage til fremtiden.

Light Tech - teknologisk og futuristisk på en sød og legesyg måde.

Light Tech - optimisme og fremgang sætter stemningen.

Der arbejdes med fire trendretninger, når stilen til foråret og sommeren skal lægges. Trendbureauet Nelly Rodi står bag Ciffs bud på de kom­ mende tendenser, der dels kigger tilbage i tiden og dels sætter fokus på den poetiske romantik, ligesom der leges med de levende latinameri­ kanske rytmer og spilles på 70’ernes retro elegance á la Jackie O med et strejf af nutid! De fire trendtemaer er: Light tech, Ode to Nature, Southern Folk og Popular Appeal, og når tendenserne nu er præsenteret, er det frisørernes tur til at skabe deres matchende bud på forårets og sommerens frisurer 2010. Light Tech Tilbage til fremtiden beskrives som en ny begyndelse, hvor optimisme og fremgang sætter stemningen. Teknologisk og futuristisk på en sød og legesyg måde. En genstart med referencer til 50’er naivitet, en ny positiv high-tech. Farverne er friske, syrlige toner. De er ”flashy”, en smule poppede som vitaminladede smoothies: Grøn, pink, turkis, gul og syrlig orange. En an­

76 > Ciff trends forår/sommer 2010

den palet af mere falmede og slørede, grålige toner ses også. Sil­ huetterne er en blanding af funktionel, resolut moderne strenghed i 60’er strukturerede former. Det gælder et rent udtryk med skarpe snit, kittelfrakker og helt simple basisvarer som f.eks. en tubekjole men i luk­ suriøse, tekniske materialer. Her ses også referencer til medicinske bandager og 80’ernes sporty stemning, hvor det kropsnære er i fokus, ligesom raffineret transparens og lag på lag er en del af scenariet. Til mændene ses en meget ren stil i friske farver, hvis enkelhed muliggør eksperimenter med nye associationer og nye måder at bære tøjet på. Materialer: Taft, coated lærred, bomuld, jacquard og kraftigt linned. Ode to Nature En hyldest til naturen. En romantisk, spirituel, og poetisk stemning. Moderne ceremonier, halvt hedensk, halvt religiøst, kalder gudinderne og de vesterlandske jomfruer frem fra antikkens malerier og symbolik. Her er en ophøjet gudindestil med overraskende detaljer og draperinger. Ciff trends forår/sommer 2010 < 77


Popular Appeal Alternativt chikt og mere vildt. Her skabes en legende, girly stem­ning hvor en bland­ ing af vintagemønstre og falmede farver fra 60’ernes og 70’ernes Amerika skaber hverdagsstemning med en skæv vinkel. Popular Appeal - farverne byder på et muntert, men lettere falmet sortiment af 70’er farver.

Ode to Nature – en ophøjet gudindestil med overraskende detaljer og draperinger.

Popular Appeal.

Southern Folk - vi tager til Sydamerika.

Farverne byder på et muntert, men let­ tere falmet sortiment af 70’er farver, der virker som om, de er blødgjort i vaske­ maskinen. Dæmpede toner: bleg blå, fal­ met beige, blød kaki. En palet fuldendt af mere intense gule og violette nuancer med stærke accentfarver som rød og himmelblå. Det gælder en blanding af retroelegance á la Jackie O tolket mere romantisk med figursyede, højtaljede, smalle jakker og toppe med juvellignende broderier, smalle pencilnederdele og capri bukser samt campusinspireret miniblousons i slidt denim og high school-toppe sat sammen med tylskørter.

Ode To Nature

Southern Folk - en kreativ smeltedigel.

Popular Appeal - alternativt chik og mere vild.

Popular Appeal - en legende, girly stemning.

Ode to Nature - en romantisk, spirituel, og poetisk stemning.

Mændene trækker også i 70’er stil sam­ mensat af bukser med svaj, blomstrede skjorter og figursyede jakker. En rock vin­ tage stemning med militær jakker og boot-cut jeans. Retro campus stil med polyamidjakker i bomber-stil, baseball t-shirts og hvidblegede jeans.

Southern Folk – fra appellerende glamour til ydmyg elegance.

HOUSE OF WALDORF Ode to Nature - en hyldest til naturen. Farverne er bløde og klare.

Få det hår du drømmer om! Southern Folk

Farverne er bløde og klare. Her ses jordtoner. Kalket, let, falmet og ud­ tonet, pudder- og talkumnuancer, der bliver akkompagneret af mere intense nuancer indenfor gråbrun, beige og grålilla. Et udvalg af dyna­ miske forårspasteller mikses med en base af pink, orange, grønlig gul og pulserende grøn.

Southern Folk Vi tager til Sydamerika. En kreativ smeltedigel af forskellige indflydelser og civilisationer. I dette univers genopdager vi den appellerende glamour fra forførende S/H filmdivaer såvel som den mere ydmyge elegance fra traditionelle folkedragter.

Silhuetten er forlænget for at fremhæve de lange strukturer i nederdele, kjoler og tunikaer. Til dette formål ses også lette og elegante bukser. Den antikke toga inspirerer one-piece tøj som cover-up eller t-shirt kjoler og jumpsuits, men også detaljer som drapering, draw string, for­ vredne effekter, knuder og fletninger ses.

Farverne er livlige, muntre fest-nuancer. Brændende rød, dyb violet blandet med neutrale nuancer fremkalder tørre, sydamerikanske land­ skaber: Okker, ler, beige og kaktus grøn. Og når det gælder silhuetten er den inspireret af den latinamerikanske mangfoldighed.

Der er fokus på elegance og lethed. Bukserne får tilført pyjamas-kom­ fort, og flydende jersey bløder op på en skræddersyet stil. Til mændene ses et nonchalant look, minimalistisk, elegant og sobert udført i en fleksibel, næsten homewearstil: loose fit, store behagelige former, naturligt krøllet udtryk, rullede kanter og finish. Materialerne til både mænd og kvinder er lette og flydende. De ses alene eller i lag for at skabe en ung, romantisk stemning. Plante- og naturmotiver bruges komplementerende og kan fremstå slørede eller udviskede.

En militær uniformstemning i mix med city attitude. Store rustikke for­ mer inspireret af indiansk stil. Her ses definerede taljer, kegleformede silhuetter, chikke gauchos linjer, 50’ernes forførende kvinder og tango kunstnere. Mændene trækker i en retro-spansk elegance i sorte trimmede jakker og blomstrede skjorter. Et preppy look i en ’bad boy’ latino version, fuld af fantasi. Nylonjakken i ’resort’ stil er mere sporty og moderne, der kalder på et comeback for sejlerskoene. I denne trend ses i øvrigt mas­ ser af overdådige udsmykninger, broderier og applikationer.

Hvilken frisør ønsker ikke at kunne tilbyde det til sine kunder? Hos House Of Waldorf by Charlotte Elsted har vi specialiseret os i hår – alt indenfor extensions, HairTalk med tape, trenser og det eksklusive GreatLengths, toupe, integrations og parykker – men også hårdele – løst pandehår, hestehaler, et og halvparykker Vi fører kun det bedste og leverer til bl.a. landets teatre, lmproduktioner og modeshows.

Ring til os

– vi kan levere fra dag til dag.

35 36 35 62

Mød os ved

Hair Trend

d. 26-27 september (stand 316)

Ny ejer!

78 > Ciff trends forår/sommer 2010

House of Waldorf - Thorvaldsensvej 12 - 1871 Frederiksberg C - Telefon: 35 36 35 62 - info@houseofwaldorf.dk H

- www.houseofwaldorf.dk


copenhagen fashion week

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Som var de netop steget ud af badet Det var Sassoon Professional v. Frisør BUCH, der stod for stylingen, da BZR og Bruuns Bazaar blev præsenteret på modeshows i forbindelse med Copenhagen International Fashion Week. ”Vi blev enige med Bjørn Bruun om at holde en tilgang til looket, der var præget af livets ulidelige lethed. Det er ofte de looks, der er sværest at få til at fungere, da de på engang skal være iøjnefaldende og samtidig umiddelbare”, siger Jesper Buch fra Frisør BUCH. Men resultatet blev et look, der var curlet op for at give ensartet struktur på alle modeller.

bruuns bazaar

Efterfølgende blev håret trukket klinisk tilbage med vand og Sassoon Motion Hold hårspray. Lige inden indgangen til catwalken blev model­ lernes hår fugtet med vand igen, for at fremkalde et ”netop ude af badet-look”. ”Det svære ved et sådan look er, at vi jo faktisk ikke alle ser lige fantas­ tiske ud, når vi stiger ud af badet. Det var vi jo nødsaget til at få alle til at gøre her.”. Derfor brugte teamet meget tid på at forberede struk­ turen inden den afgørende finish. Og looket fungerede faktisk optimalt!

Modellen slapper af, mens Janus Regel knokler med frisuren.

Fyrenes hår skulle også styles. Her af Janus Regel. Jesper Buch styler modellens hår, før hun skal på scenen.

Kristinn Óli Hrólfsson, Frisør Buch for Sassoon Professional i fuld gang med at glatte modellens forhår, mens det lange hår falder ned ad ryggen i bløde bølger.

Jesper Buch og hans team backstage på Københavns Rådhus til Bruuns Bazaar showet.

Kristinn Óli Hrólfsson, Frisør Buch for Sassoon Professional i fuld gang bag scenen.

Jesper Buch lægger sidste hånd på værket.

se flere billeder på Er smukt, naturligt look.

Smukt, blødt fald er en del af stylingen til Bruuns Bazaar showet.

hairmagazine.dk


copenhagen fashion week

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

karen by simonsen

Råt og grafisk Håret er råt og grafisk i sit udtryk. Det gælder en rebirth af grungestilen mikset med en sen 80’er fortolkning. Det supernye brand Karen by Simonsen fik sin debut, da der blev holdt show på Gallerys Showscene i forbindelse med Copenhagen Fashion Week. Backstage var der ikke helt den samme rå, cool og afslappede atmosfære, som tøjet og modellerne på catwalken udstrålede. Her skulle Redkens team med educator Lillian Tveiten i spidsen sørge for at skabe det rå look, men modellerne kom for sent og med hår sat til andre shows! ”Det var faktisk lidt af en opgave, vi var kommet på”,

fortæller Lillian, for modellernes hår skulle være langt og glat og føntør­ ret stramt tilbage med et wet, shiny forhår. ”Vi ville skabe kontrasten mellem det tørre, rå look og det stramme grafiske wet look”, forklarer Lillian Tveiten. Produkterne i brug For at opnå de rigtige resultater brugte Lillian og hendes stylist-team Redken spray starch nr. 15, Solid Water for at få det våde look frem samt andre af Redkens produkter. ”Håret blev touperet og glattet med et glattejern, og enkelte af pigerne fik suppleret deres eget hår med extensions”, forklarer Lillian.

”Vi ville skabe kontrasten mellem det tørre, rå look og det stramme grafiske”, forklarer Lillian Tveiten, educator hos Redken og leder af teamet backstage.

Chalina Petersen, Line Jørgensen og bagerst Mille Rodian i fuld gang med at gøre en af modellerne catwalk-klar. Håret er råt og grafisk i sit udtryk. Det gælder en rebirth af grungestilen mikset med en sen 80’er fortolkning.

Da modellen ankom – kort før showstart – var hendes hår touperet og crepet. På scenen skulle det være glat og langt!

Der arbejdes på højtryk backstage før Karen by Simonsens showet går i gang.

se flere billeder på Henrik Lindorff i fuld gang med at føne en af modellernes hår glat tilbage fra ansigtet.

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Vilde orkideer

copenhagen fashion week

designers remix

Det var lidt vovet at arrangere et udendørs megamodeshow på Strand­ station 2 på Amager. Helt her ude, hvor vejret let kunne gå hen og blive den allerstørste spiller på showscenen.

frisurer også være forberedt til, at showet foregik på en udendørs loca­ tion. Således var håret, der var stylet af Sebastian Professional, løsthæng­ ende, med en naturligt glattet struktur og loose midterskilning.

Men Vor Herre viste sig fra sin allerbedste side. Solen strålende, ikke en vind rørte sig, og alle de inviterede gæster nød i fulde drag for en stund at være sluppet ud af messehallerne og showområderne for at kunne nyde det skønne sensommervejr.

For at skabe ekstra effekter og et råt look var der i underhåret arbejdet med extensions indfarvet i farver, så de matchede tøjet. Det gjaldt bl.a. en smuk orange, kold rød og blid fersken.

Designers Remix kollektionen er feminin på en rå og “rocket” måde. Håret skulle naturligvis matche tøjet, men samtidig skulle modellernes

Det feminine og søde i kontrast til de rå og rockede. Fra Designers Remix showet.

Teamet fra Sebastian Professional, der stod bag showet bestod af: Nina Larsen, Anette Tandrup, Charlotte Elsted, Benjamin Martin, Lasse Søren­ sen, Sara Sigurdardottir, Stine Høppner og Karen Pilborg Pedersen.

Nina Larsen, Sebastian Professional i fuld gang med at få modellernes naturlige look på plads.

Sara Sigurdardottir, Sebastian Professional på arbejde.

Naturligt og smukt...

Supersmukt ser det ud med de farvede extensions i det løsthængende naturligt glattede hår.

Stilen var supergennemført, og håret stylet så det kunne tåle den valgte outdoor location.

De farvede extensions anedes tydeligt i det naturligt glattede hår.

se flere billeder på Charlotte Elsted fra Sebastian Professional i gang med at sætte de farvede extensions i modellernes hår.

hairmagazine.dk


Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Masser af

hår!

“Indiske kvinder ofrer deres lange hår til hårguden, når de flytter ind hos deres mand” - Charlotte Elsted

Charlotte Elsted i gang med håret til Designers Remix Collections-showet.

Når modellerne skal på catwalken under Copenhagen Fashion Week kræver det masser af hår, og House of Waldorf leverer.

Masser af hår er super vigtigt i modebilledet netop nu. Langt, tykt, sundt og naturligt. Så når modellerne under Copenhagen Fashion Week går på catwalken, er det ofte med extensions og påsat hår fra House of Waldorf, der er kendt for igennem mange år at levere hår til teaterfore­ stillinger og revyer – og til modeshows. I. april købte stylist Charlotte Elsted, der til dagligt arbejder for Sebastian Professional, House of Waldorf, og dermed forventer hun at kunne forene sin viden og know how på flere fronter. Denne gang stod hun med Sebastian-teamet bag shows som Designers Remix og Bruuns Bazar samt det store show til fordel for Børns Vilkår i Det Kgl. Teater. Men extensions og påsat hår blev brugt til praktisk talt alle shows. ”Når modellerne skal på catwalken, handler det om, at de skal være så ens som muligt. De er levende tøjstativer, og ud over at være smukke, skal de ikke tage opmærksomhed fra tøjet. Tilskuerne skal ikke bruge tid på at overveje om den ene hestehale er flottere, længere eller tyndere end den anden, eller om den ene models hår er længere eller kraftigere 86 > Masser af hår!

end den næstes. Derfor et det påsatte hår uundværligt”, fortæller Char­ lotte Elsted, der absolut taler af erfaring. Og tøjfirmaerne bruger bestemt ikke småpenge på hår. ”I februar brugte Malene Birger 40.000 kr. på trenser. Det betyder så selvfølgelig, at de genbruges denne gang, for håret er indisk tempelhår, den bedste kvalitet, der kan fås”. Til gengæld, fortæller hun, skulle man til Designers Remix showet bruge clip-on extensions i modefarverne som rød og orange, der skulle ligge 10 cm under pigernes eget hår, og kl. 23, aftenen inden showet, kom man i tanke om, at der manglende en kraftig orange. ”Den har man jo ikke lige på lager, så den skulle laves og flyves til Danmark. Det skete og vi modtog den dagen efter kl. 14!”. Fire sæsoner med extensions ”Igennem de seneste fire sæsoner, har der faktisk været brugt rigtig mange extensions til mange af showene”, fortæller Charlotte, ikke

Designers Remix-showet fra februar, hvor House of Waldorf havde leveret de smukke ridehjelme af sort hår.

Så flot ser de farvede extensions ud i modellernes hår.

mindst fordi sundt hår er på mode, og mange af modelpigernes hår er ødelagt og slidt af for mange hårdhændede behandlinger. Skal man have det ypperste inden for extensions er det 1 meter brede trenser af 55 cm langt, indisk tempelhår. ”Indiske kvinder ofrer deres lange hår til hårguden, når de flytter ind hos deres mand. Tidligere brændte man håret, i dag sælger man det. På den måde skaffes penge til templet, og man undgår, at der benyttes hår fra fattige, udsatte kvinder”. Håret indfarves og spaltes, så det kommer til at minde om det tyndere skandinaviske hår, før det kommer på markedet i bl.a. Danmark. Flere kvalitetstyper House of Waldorf har altid arbejdet med hår af allerbedste kvalitet. Men Charlotte Elsted, der overtog virksomheden for fire måneder siden, supplerer nu det eksklusive hår med bl.a. de nye typer fiberhår, der kan krølles og glattes. ”Det er ikke så blankt som andet syntethår, og det passer fint til den danske smag, for vi vil ikke have håret blankt og fejl­

frit, vi kan godt lide det lidt uglet og naturligt”, siger hun. Når det gælder modeshows er det naturligvis clips-on extensions, der bruges, men House of Waldorf har også tape-on extensions, og extensions med keratin. Parykker er også en stor del af House of Waldorfs portefølje, og de laves i salonen på Thorvaldsensvej på Frederiksberg. Charlotte Elsted har læst økonomi, ligesom hun er læreruddannet, før hun uddannede sig til make-up artist og tog frisøruddannelsen, og nu tager hun springet og bliver direktør i egen virksomhed. ”Jeg er 40 og har tre børn, og at være stylist er en hård branche. Derfor synes jeg, tidspunktet til at overtage House of Waldorf var fin”. Ikke at Charlotte opgiver sit stylistjob hos Sebastian – slet ikke. ”I stedet skal vi udnytte den synergi, der er, ved at jeg er ude i marken og kender kunderne”, siger hun. Og ingen tvivl om det, Charlotte har allerede masser af gode ideer til næste sæson, og på programmet står såvel shows som kurser. Masser af hår! < 87


Til det flotte løft Hairtech har nu et nyt supersmart Volumini fladjern, man kan have med overalt. Fladjernet er perfekt, når der skal skabes ekstra volumen og et flot løft fra hovedbunden.

Fuldendt elegance Dyb glinsende sort med snoet blomsterornamentik i fint sølv. Sådan præsenterer Jaguar sine nye hårtørrere HD 3900 Silk Flower og HD mini Silk Flower. Mens HD Silk Flower tilbyder alt, hvad en stylist med høje krav kan forvente, tørrer miniudgaven håret hurtigt og uden megen larm.

Flotte extensions Bd-store.dk har udvidet udvalget af hair extensions. Udvalget består af clips on/off extensions og tape, trenser i ægte hår, crazy colors og hestehaler i syntetisk hår samt tilbehør til hair extensions. Der gives også tips og ideer til anvendelse.

Delikat toning Z One Concept er klar med en blød, delikat og effektiv toning med plejende agenter som hvedeprotein, honning og avocadoolie. Den fås i fire nuancer, og giver perfekt ”tonekontrol” efter blegning eller på naturligt, gråt hår.

nye sakse til professionelle frisører og tilbehør i form af unikke tasker, Der holDer styr på reDskaberne er blanDt nyheDerne. men også uDstyr meD forskel­ lige forDele som Design, styrke eller lyDløsheD ses. make­up til salg i frisør­ branchen er også veD at vinDe inDpas, og så støttes brysterne atter engang! Elegante sakse Saphir. Alene navnet antyder den elegance og tidløse skønhed, der præger den nye saksemodel fra Jaguar. På smukkeste vis kombineres design og funktion, ligesom saksen giver frisøren de bedste forudsætninger for alle klippeteknikker. Fås i str. 5” og 5.5”.

Skrigende skægt Vidunderligt pink og med blafrende sommerfugle præsenterer det nye ST Pink Paradise glattejern fra Jaguar sig. Fuldkeramiske varmeplader sørger for, at håret glider. Temperaturen kan indstilles trinløst, og et tre meter langt kabel gør det muligt at arbejde hurtigt og professionelt.

Extensions i farver Cosmobell lancerer nu et helt nyt TapeOn extension system, Rainbow Label, der som navnet antyder findes i 11 spændende farver. Rainbow Label består af 50 pct. naturhår og 50 pct. High Heat Fiber hår.

Slank og let saks Salonsupport.dk er på banen med sidste nye skud på stammen fra Bmac – nemlig Stiletto, en slank og let saks til præcisions­ klip i vådt og tørt hår. Saksen med klassisk håndstilling, og single fingerhviler findes i str. 5”, 5.5” og 6” til introduktionspriser på 4.495, 4.495 og 4695 kr.

Ny makeup-serie Salonsupport.dk præsenterer nu new <id cosmetics ­ en komplet trendy, og eksklusiv make­up­ serie der endelig er kommet til Danmark. Serien er tilpasset alle, findes i et smukt design og omfatter alt fra compact powder til øjenskygge, mascara, lipgloss med videre. Serien er nem at anvende, farverne er brugbare og priserne attraktive

88 > in­house update / se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Levering inden 48 timer Kun kr. 1.299,excl. moms

Skindtaske til saksene Salonsupport.dk viser den nye ”Zmit large” saksetaske; en rummelig taske i 100% ægte skind. Alle taskerne er unikke, håndsyede og ikke to er helt ens. Der er 4 pistollommer, regulerbart lukkesystem og fås i sort pels eller broget pels. Pris 1.599 kr.

Tidløs skønhed Livet sætter sine spor; rynker, mørke ringe og poser under øjnene. Søvn, væske og sund ernæring kan klare en del af problemet, resten kan La Creme Beaute Contour fra La Biosthetique klare. Den opstrammer huden omkring øjne og læber, nedbryder fedtvæv og stimulerer collegen­produktionen.

in-house

NY STOL?

Støt brysterne Ghd går til efteråret igen i pink med deres nye ghd Pink Limited Edition box set til støtte for Kræftens Bekæmpelseskampagne mod brystkræft. Det er sjette gang ghd indgår i kampen mod brystkræft, og således går 10 euro for hvert solgt Pretty in Pink­styler til Kræftens Bekæmpelse. Vejl. uds: 1499 kr.

Perfekt glathed og krøl Jaguar er klar med yderligere to børster i den populære Quadrus­serie, nemlig børster med diametre på 13 og 23 cm. Quadrus børsten lover perfekt glathed og krøl med én og samme børste, og sætter der sig hår i børsten efter brug, har Jaguar en håndvenlig, hygiejnisk børsterenser. Cool og sort Joewell Black Titanium saksen fra Haaro er udført i japansk rustfrit stål og er dekoreret med et cool dødningehoved. Der er 10 års garanti, justerbart fingergreb og ergonomisk udformning. Den fås i str. 5”, 5.5” og 6” og med saksen fås en T­shirt med dødningehoved i similisten.

Verdens stærkeste Cosmobell kalder føntørreren Gamma Piû 7005 for verdens stærkeste. Med hele 2500 watt giver den fuld power for alle pengene, og med virk­ somhedens mere end 30 års erfaring får man således et super professionelt værktøj.

Et lavt støjniveau Gamme Piû Silent er en ny føntørrer, der forhandles af Cosmobell. Føntørreren har et meget lavt støjniveau, og med den professionelle motor på 2000 watt, får man et stykke værktøj, der holder. Den kan leveres i hvid eller sort med blank finish.

se en komplet leverandøroversigt med kontaktoplysninger på www.hairmagazine.dk

Kik ind og bestil på www.salondanmark.dk - eller ring på tlf 86 80 48 11


frisørbranchens Black Titanium

SØGER EN TEKNIKER

TIL AT UNDERVISE

OG SERVICERE VORES KUNDER

I JYLLAND OG PÅ FYN… Colomer Danmark er en virksomhed der markedsfører, sælger og distribuerer hårprodukter til professionelle frisørsaloner i Danmark. Vi har et af branchens mest attraktive produktsortimenter og har følgende brands: AMERICAN CREW – ALTERNA – REVLON PROFESSIONAL – MOP – D:FI – JOICO. Se mere på www.thecolomergroup.com

Hos Colomer vil vi gerne give vores kunder den bedste service, rådgivning og træning. Derfor er vores ansatte nogle af vores vigtigste aktiver. Lige nu søger vi en engageret og serviceminded tekniker, som er bosat centralt i Jylland til vores undervisningsafdeling, som har fuld fart på.

Gratis slibnings service i 10 år Med kranium skrue og 3D-Joewell-logo skrue Størrelse: 5”, 5,5“, 6“

tis: Gra Skull“ irt „ en T-Sh similist d e m

Jobbet som tekniker indebærer både praktisk og teoretisk undervisning. Det vil derfor være nødvendigt, at du har gode faglige kundskaber, og at du har interesse for farvernes forunderlige verden. Dine primære arbejdsområder vil være undervisning, vejledning og servicering af vores kunder i Jylland og på Fyn, og sekundært at deltage i undervisning på vores studie i København. Da vi er en del af en international organisation vil det være en fordel, hvis du taler og forstår engelsk. Vi forventer, at du har en 4-årig frisøruddannelse. Du tilbydes • Et job, der tilbyder både faglig og personlig udvikling • Løbende efteruddannelse • Topprofessionelle produkter • Kollegaer som alle er ildsjæle og som brænder for frisørfaget • Bil og telefon i arbejdstiden - løn efter kvalifikationer • Oplevelser lidt ud over det sædvanlige

leverandøroversigt Bella Vista Best Collection La Biosthetique Cosmobell Cutrin Danhair Design Frisørerne Frisør Forsyningen Frisørland.dk Fudge ghd Scandinavia Goldhair Goldwell Haircare Danmark HairContrast HairMix Hairstyle Danmark Hairtech Hair & Body Care HH Simonsen Jaguar Danmark L'Oréal Matrix Pact Systems Paul Mitchell Salonsupport.dk Sassoon Sebastian SP Tecnahaircare Thorsen Trading Wella z.one concept

86 80 48 11 96 60 81 76 74 69 40 00 97 22 33 44 86 74 28 22 55 37 00 76 86 24 90 55 75 75 44 22 87 27 10 60 80 88 57 49 86 11 99 02 86 86 50 45 46 15 21 11 70 25 05 70 86 84 99 11 66 13 39 90 70 25 05 70 74 62 03 03 86 84 99 11 73 75 10 12 75 64 11 30 43 24 64 84 43 24 64 84 86 22 57 77 39 40 20 40 36 16 16 09 70 27 07 02 70 27 07 02 70 27 07 02 48 48 27 35 21 23 00 59 33 26 91 11 42 13 81 80

andre leverandører Admind 70 20 18 76 Hairtools 70 11 10 09 Magnetic Nail 47 72 00 73 Nails & Company 33 32 33 32 Nordens Hårimport 50 59 22 95 PHure Beautyproducts 74 53 40 60 Toftild Alternativt Hår 98 10 32 11 Waldorf & Ragn 47 38 50 22 AddX 32 62 23 39 Unicare 44 83 23 00

Du leverer • Loyalitet, fleksibilitet og entusiasme • Evnen til at arbejde selvstændigt og i et team • En udadvendt og positiv personlighed • Gode resultater og overblik

Ansøgningsfrist: Snarest - dog senest d. 18. september 2009 Send din ansøgning til: Colomer Denmark Att: Head Of Education - Janni Sørensen Vesterbrogade 18, 3.sal 1620 København V

www.joewell.de Henvendelse til „din“ frisørgrossist. Info: THORSEN-TRADING Jordbærhaven 34 • DK 2680 Solrød • Tlf.: 212 30059 e-mail: post@thorsen-trading.dk

FORKÆL DIG OG DIT HÅR MED REN LUKSUS KLASSISKE & EKSKLUSIVE HÅRPRODUKTER

HJemmesIder I BranCHen www.hairmagazine.dk www.hair.dk www.frisorjob.dk www.hair.tv www.hairmodel.dk www.spt.dk Se dagligt opdaterede produktnyheder fra leverandørerne på www.hairmagazine.dk

hairmix as | c. f. tietgens boulevard 32 | dk-5220 odense sø | tel: +45 6613 3990 | fax: +45 6613 3995 | info@hairmix.dk | www.hairmix.dk


nr. 23 > AUGUST 2009

BRANCHENS GRUNDSTEN: UDDANNELSE ER ET ”MUST”

modeugen backstage

mie Juul fra egoboost skær ned eller invester...

Tag med Hair Magazine bag scenerne

Jeg er nok bare lidt mere skør!

Paul Mitchell i nyt domicil

4. udgave 2009  

Hair Magazine 4. udgave 2009

4. udgave 2009  

Hair Magazine 4. udgave 2009

Advertisement