Page 20

Tekst > Pia Finne Foto > Claus Peuckert

Jeg er nok bare lidt mere

skør!

”Ens ego et ens eget – det man rummer, og det skal boostes. Det mener Mie Juul, der startede sin salon Egoboost for tre år siden. Hendes salon er som hende selv: Anderledes, spændende og vild - og allerede kult i undergrunds­miljøet, for som Mie selv siger det, er hun frisør med hjertet ikke med pengepungen. ”Jeg ved da godt, at man ikke kan forandre verden ved at klippe hår, men man kan i hvert fald gøre den til et smukkere sted at være”. Sådan siger Mie Juul, der for tre år siden – og i en alder af 21 år - startede Egoboost i Klareboderne i Københavns centrum. ”Jeg kan blive helt høj af at klippe. For mig er det en kunstform at lave hår. Jeg står 100 pct. til ansvar for det, jeg laver, og det er mig, det falder tilbage på, hvis det ikke er godt nok”. Og Mie er frisør med hjertet en hel del mere end med pengepungen. ”Jeg er ikke frisør for kunderne. Jeg er frisør for mig selv. Det gør, at jeg hele tiden yder mit bedste for at det, jeg præsterer, holder. Gør jeg andet, svigter jeg kunderne”, forklarer Mie. Hun mener, mange frisører – som i mange andre fag i øvrigt – blot ser faget som et job, der skal til for at tjene nogle penge. For Mie er det hele hendes livsstil, også selv om det faktisk var lidt et tilfælde, at hun åbnede sin salon for tre år siden. ”Det værste, nogen kan sige til mig, er, at der er noget, jeg ikke kan klare. Så gør jeg det! Og de fleste troede klart, det var en dødssejler, da jeg kom ind med 4-toget fra Ebeltoft og efter et halvt år i København ville starte min egen salon. Men det lykkedes”, smiler Mie. 38 > Jeg er nok bare lidt mere skør!

Mie er helt sin egen, og hendes salon er præcis som hende; anderledes, spændende og vild. Bordet er et kæmpe akvarium med guldfisk, på væggen hænger hjortehoveder med gevir, knagerne til kundernes jak­ ker er vandhaner, og glasbordet ved betjeningspladsen er fyldt med plastikgræs. Mie har tapetseret en halvmur med gamle aviser og ellers står murene rå og afskallede. ”Jeg ville ikke have en eller anden forfinet salon. Den skulle ligne en garage”, forklarer Mie. Og stemningen er unik. Den er afslappet, men man er ikke et øjeblik i tvivl om, at pigen bag har ben i næsten og en kæmpe sans for stil og detaljer. ”Da jeg startede min egen salon, gav jeg min mor mange søvnløse nætter. Men nu tror jeg faktisk, hun sover meget godt igen”, smiler Mie. Jeg vil udfordres Mie mener klart, det værste, man som frisør kan gøre, er at sætte auto­piloten på. ”Man skal hele tiden udfordre såvel sig selv som kunderne, ellers bliver det en sovepude, og så ender man med at brænde ud”. Der er slet ingen tvivl om, at Mie sætter en stor ære i sit fag, og det er da heller ikke uden grund, at hun allerede er blevet optaget i den velrenommerede

”Vi er alle sammen uddannede, og vi har alle sammen lært det samme. Men jeg er måske bare lidt mere skør!”, siger Mie Juul, der imod alle odds startede Egoboost for tre år siden.

4. udgave 2009  

Hair Magazine 4. udgave 2009

4. udgave 2009  

Hair Magazine 4. udgave 2009

Advertisement