Page 1

v책ren 2012

kursprogram


Välkommen till vår värld! Björn Axén öppnade sin första salong på Sibyllegatan i Stockholm redan år 1963. En av hans drömmar var att starta en frisörskola och utbilda riktigt skickliga frisörer. 1993 gick Björn tragiskt bort och företaget ärvdes och drivs idag av Johan Hellström och Peter Hägelstam. År 2004 förverkligade vi Björns dröm och slog upp portarna till Björn Axén Academy! Sedan dess utbildar vi 24 elever per år med en ständig vilja och strävan av att vara Sveriges bästa frisörutbildning. Ett bevis på vår framgång är att vi numera är beviljade CSN-stöd för dessa heltidsstudier. Numera består Björn Axén Academy av vår grundutbildning, vårt Artistiska Team som gör kurser och visningar både i Sverige och utomlands samt även av ett gediget utbud av vidareutbildningar för frisörer. Det är just vårt utbud av vidareutbildningar som du nu håller i din hand! På Björn Axén har vi ett starkt och drivet team av kursledare. Service är ett av våra honnörsord och vår ambition är att alla våra kursdeltagare ska känna sig välkomna och väl omhändertagna, samtidigt som inspirations- och kunskapsbanken fylls på. För mer information om våra kursledare, se www.bjornaxen.se eller kontakta utbildningsansvarig. Nu är det dags för tredje upplagan av våra vidareutbildningar. I kursprogrammet finner du både gammalt och nytt. Vi hoppas att något faller dig i smaken och att vi får nöjet att hälsa dig välkommen till oss på Björn Axén Academy.

Petra Lundin petra.lundin@bjornaxen.se +46 8 545 27 368 www.bjornaxen.se


Innehåll • Uppsättningskurser Om våra uppsättningskurser................................................. sid. 6 Uppsättning Del I................................................................... sid. 7 Uppsättning Del II.................................................................. sid. 8 Uppsättning Del III................................................................. sid. 9 Uppsättning Vecka................................................................. sid. 11 • Up to Date................................................................................ sid. 12 • Avancerad Styling.................................................................... sid. 13 • Brud......................................................................................... sid. 15 • Män med Skägg....................................................................... sid. 16 • Urban by Björn Axén Om Urban by Björn Axén........................................................ sid. 18 Inspirationskväll med Urban by Björn Axén........................... sid. 19 En dag med Urban by Björn Axén.......................................... sid. 19 • En kväll med Björn Axén.......................................................... sid. 20 • Skräddarsytt............................................................................ sid. 21 • Frisörutbildning....................................................................... sid. 22 • Anmälan................................................................................... sid. 23


våra Uppsättningskurser Även denna säsongs kursprogram fokuserar mycket på uppsättningar, dess teknik och dess konstart. Med arvet från Björn Axén ständigt närvarande känns denna inriktning helt självklar för oss! Björn Axén var själv en mästare på håruppsättningar och en formidabel konstnär vilket ledde till många framgångar. Sina färdigheter fick han med sig från tiden då han arbetade tillsammans med Monsieur Alexandre i Paris, som var den tidens mästare inom hår. Björn tog med sig glamouren tillbaka till Stockholm och hans vision var att kunna erbjuda kunden en helhetslösning inom exklusiv hårvård i kombination med skönhet och mode av högsta kvalitet. Björn Axén höll en hög servicenivå i salongen; kvalitet, kreativitet och service var hans absoluta honnörsord. Björn Axén gick bort 1993 och lämnade inte bara företaget efter sig utan även arvet och kärleken till hantverket. Just uppsättningskonstens hantverk vurmar vi extra mycket för och det försöker vi förvalta väl. Vi förfinar hela tiden tekniker, skapar nya former och uttryckssätt. Vi brinner för uppsättningen som konstform och bjuder in dig att vara med och ta del av allt detta.

uppsättning del i nybörjarkurs i uppsättning

tid/plats

Uppsättning Del 1 är vår uppskattade nybörjarkurs i uppsättning. I denna kurs lär vi ut bastekniker såsom klassisk svinrygg och nackknut. Dessa grundstenar i uppsättningskonstens värld är fundament till många av de uppsättningar som vi arbetar med idag. Utöver detta bjuder vi även på andra frisyrer, lär ut grunder, smarta tips och annat matnyttigt som får dig att känna dig säker och bemästra dina håruppsättningar även i framtiden. Som krydda på detta får du ta del av mycket kreativitet och du inspireras till att efter kursens slut våga arbeta vidare med dina uppsättningar på egen hand. En kurs för dig som inte alls arbetat med uppsättningar förut eller för dig som vill lära dig grunderna i detta ämne på riktigt. Kursledarna guidar dig genom Björn Axéns uppsättningstekniker, demonstrerar och inspirerar samt handleder dig när du själv övar teknikerna på docka.

1 dag Kl 10.00 – 17.00 Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan 124 Stockholm

—————————

datum 10 mars 2012

—————————

pris 3 975 kr exkl moms Verktyg och dockhuvud lånar du av oss. Lunch ingår.

Oavsett om du arbetat mycket med uppsättningar eller om du är ny på området så finner du kurser som passar just dig. Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha tips och råd om vilken nivå på kurs som skulle passa just dig.

6

7


uppsättning del II Kreativ fortsättningskurs

tid/plats

Denna kurs vänder sig till dig som arbetat en del med uppsättningar, eller för dig som gått Uppsättning del 1. Perfekt för dig som lärt dig grunderna, men känner dig för ringrostig för att våga ta dig an uppsättningar på salongen. Under denna helg lär vi ut mer avancerad tekniker än i Uppsättning Del 1. Du kommer få ta del av härliga och användbara uppsättningstekniker. Här fyller vi på din ”uppsättningsbank” med fler frisyrer och efter avslutad kurs kommer du lätt våga rekommendera dessa till dina kunder i salongen. Svårighetsgraden är högre än på Uppsättning Del 1 men eftersom vi arbetar i små grupper så kommer du alltid att få den hjälp du behöver. Kursledarna demonstrerar håruppsättningar och handleder sedan under dagens workshop.

1 dag Kl 10.00 – 17.00 Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan 124 Stockholm

—————————

datum 31 mars 2012

—————————

pris 3 975 kr exkl moms Verktyg och dockhuvud lånar du av oss. Lunch ingår.

uppsättning del iii En unik dag med Johan Hellström och Peter Hägelstam! Även i år har vi nöjet att presentera en exklusiv dag tillsammans med Peter Hägelstam och Johan Hellström! Du får ta del av deras yrkesskicklighet och deras aldrig sinande kreativitet. De delar med sig av sin långa erfarenhet och gedigna kunskap. Här förfinas tekniker och du kommer att bli guidad i en värld av avancerade uppsättningar och kreativa hårskapelser. Denna kurs är för dig som arbetat en del med håruppsättningar eller för dig som vill blicka in i en ny dimension av håruppsättningar och lära dig avancerade tekniker inspirerade av årets uppsättningskollektion. Kursen innehåller både demos och hands on. Missa inte denna dag!

Johan Hellström är Björn Axéns VD och ägare av företaget. Johan har sin bakgrund som lärling hos Björn Axén och tog sedan över företaget 1994. Sedan dess har han tillsammans med Peter Hägelstam drivit det till vad det är idag. Johan arbetar med visningar och shower i Sverige och utomlands. Han fascinerar och inspirerar med en aldrig sinande kraft. Har också blivit en uppmärksammad föreläsare. En dag med Johan lämnar ingen oberörd.

8

tid/plats 1 dag Kl 10.00 – 17.00 Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan 124 Stockholm

—————————

datum 28 april 2012

—————————

pris 4 200 kr exkl moms Verktyg och dockhuvud lånar du av oss. Lunch ingår.

Peter Hägelstam är Art Director och delägare av Björn Axén. Han jobbar aktivt i salongen, tränar sina medarbetare i uppsättningar och i uppsättningstekniker, samt arbetar aktivt med visningar och kurser i Sverige och utomlands. En dag med Peter bjuder alltid på något extra. Med sin närvaro och sin enorma kunskapsbank och fingertoppskänsla slutar han aldrig att imponera på sin omgivning.

9


uppsättning vecka Fem hela dagar med enbart uppsättning Varför inte ägna sig åt härliga uppsättningar under en hel veckas tid? Vi presenterar en kurs på fem heldagar för dig som verkligen vill lära dig allt om håruppsättningar! Här täcker vi in hela bredden av uppsättningsämnet. Grundläggande tekniker, avancerade former, olika strukturer och fantastiska skapelser. Veckan för dig som vill bli grym på håruppsättningar – en gång för alla. Under dessa dagar går vi snabbt igenom innehållet i Uppsättning Del 1 och lägger sedan fokus på innehållet i Uppsättning Del 2 och Del 3. Under denna kurs får du träffa flera av Björn Axéns kunniga stylister som inspirerar, demonstrerar och guidar dig själv när du övar teknikerna på docka. Kursen passar dig som har lite förkunskaper inom ämnet, men som ändå vill repetera grunderna från början igen. Perfekt för dig som har lärt dig uppsättningar under din utbildning men inte sedan vågat arbeta vidare med detta? Efter denna vecka lovar vi att du har gott om kunskap för att arbeta vidare med detta fantastiska ämne och hantverk på salongen!

10

tid/plats 5 dagar Kl 10.00 – 17.00 Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan 124 Stockholm

—————————

datum 10 – 14 april 2012

—————————

pris 13 950 kr exkl moms Verktyg och dockhuvud lånar du av oss.

11


up to date

avancerad styling

Uppdatera gamla kunskaper och fyll på med nya Denna veckolånga kurs fokuserar på frisörhantverket som det ser ut idag! Kursen vänder sig till dig som är utbildad frisör, men som kanske har fastnat i gamla hjulspår? Vi arbetar med frisörhantverket som helhet genom tidsenliga tekniker och fräschar upp dina inneboende färdigheter med dagens finess. Perfekt även för dig som är utbildad frisör men som varit ifrån yrket ett tag. Kanske känner du dig ringrostig och osäker inför att börja arbeta på salongen igen? Kanske behöver du komplettera dina kunskaper? Under denna vecka ger vi dig redskapen du behöver för att komma igång och få nytändning i ditt yrke igen. Vi repeterar grunderna inom klippning och färgning för att sedan ta oss an nya klipptekniker, färgtekniker och stylingar. Kursen fokuserar på dagens salongsarbeten. Under dessa dagar får du möta och inspireras av flera av Björn Axéns lärare. Kursen innehåller demo och hands on.

12

tid/plats

—————————

Denna exklusiva och lekfulla kurs bjuder på inspiration, härliga frisyrer samt handfasta tips och grepp. Fokus ligger på tångteknik, strukturer och finish. Under en och en halv dag får du tillsammans med oss på Björn Axén Academy bl a lära dig hur man gör perfekta 30-talsvågor med tång, hur man skapar volym som håller, hur man uppnår den rätta finishen på stylingen och mycket, mycket mer. Vi lär ut de rätta greppen för att frisyren du vill skapa ska få rätt look och känsla! Vi arbetar både med enklare stylingar som passar vardagen på salong och mer avancerade stilar för fest eller visningar.

pris

Kursen innehåller både demo och hands on.

5 dagar Kl 10.00 – 17.00 Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan 124 Stockholm

—————————

datum 16 - 20 april 2012

11 950 kr exkl moms Du tar med dina egna personliga verktyg.

tid/plats 2 dagar Dag 1, Kl 10.00 – 17.00 Dag 2, Kl 10.00 – 13.00 Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan 124 Stockholm

—————————

datum 24 – 25 mars 2012

—————————

pris 6 000 kr exkl moms Verktyg och dockhuvud lånar du av oss. Lunch ingår.

13


brud Denna dag är full av inspiration! Vi bjuder på härliga brudar, kreativa former, från klassiskt till avantgarde. Fokus ligger på fästtekniker när det gäller diadem, slöjor, blommor eller andra hårsmycken. På toppen av det får du uppleva fantastiska frisyrer och ta del av kursledarnas egna tips och råd. Att klä brudar och vara med på en del av en bröllopsdag är verkligen något alldeles extra. Ingen gång som denna vill vi prestera vårt allra bästa. Under denna dag får du verktygen du behöver för att våga fullt ut och för att nå exakt det perfekta reslutat som du och den blivande bruden önskar. Kursledarna tar dig genom Björn Axéns tekniker, demonstrerar och inspirerar, samt handleder dig när du själv tränar på docka.

tid/plats 1 dag Kl 10.00 – 17.00 Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan 124 Stockholm

—————————

datum 17 mars 2012

—————————

pris 3 975 kr exkl moms Verktyg och dockhuvud lånar du av oss.

14

15


Män med skägg

Lina Ressner från Björn Axén Academy och Håkan Ström från Barber & Books

tid/plats

Överallt ser vi män med skägg och mustasch, ett mode som varit vilande så pass länge att vi har en hel generation frisörer som är osäkra på att lägga markeringar och formklippa skägg.

1 kväll Kl 19.00 – 21.00

Vi presenterar ett unikt samarbete mellan Björn Axén Academy och Barber & Books. Ta del av handfasta tekniker för männen i salongerna genom Lina och Håkans enorma yrkesskicklighet, erfarenhet och fingertoppskänsla.

—————————

De guidar dig genom grunderna i skäggklippning, bjuder på matchande frisyrer och delar frikostigt med sig av handfasta tips och tekniker.

pris

Lina Ressner är utbildningsansvarig på Björn Axén Academy och har under de senaste åren mer och mer intresserat sig för tekniker inom frisyr, skägg och herrmode. Titeln ”Årets Frisör Herrklippning 2011” är ett bevis på hennes framgång.

16

Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan 124 Stockholm

datum 29 mars 2012

—————————

1 195 kr exkl moms Vi bjuder på något lättare att äta och dricka.

Håkan Ström driver framgångsrikt Barber & Books på Södermalm i Stockholm sedan 2007. Med sitt unika salongskoncept har Håkan snabbt blivit en stark förespråkare av manligt mode och skönhet. Tidigare har Håkan många år av erfarenhet som Top Stylist på Björn Axén och som utbildningschef på Wella.

17


Tid

19.00 – 21.00

Salongskonceptet Urban by Björn Axén slog upp portarna till sin första salong 2004 på Norrlandsgatan i Stockholm. Idag finns 3 salonger i samma koncept, två i Stockholm och en i Göteborg. Urban står för storstad och inspireras av en gatunära subkultur där närheten till musik, konst och mode spelar stor roll. När utbildningsteamet från Urban by Björn Axén skapar så ligger fokus alltid på klippningar och färgningar. Stilen är ung, djärv och tar sitt uttryck i en rå kaxighet. Allt detta är dock fast förankrat i Björn Axéns ständiga mission om att aldrig tappa hantverket och äktheten i det vi gör. Utbildningsteamet från Urban by Björn Axén har som ständig mission att våga tänja på gränser, uppmana till mod och utmana det vedertagna. Individualiteten är viktig och de laborerar gränslöst med färg, linjer och former. I vår finns det två tillfällen att ta del av vad teamet har att bjuda på! En hel kursdag som innehåller både demo och hands on, eller en kväll där du bara lutar dig tillbaka och tittar på det som teamet har att erbjuda.

18

Plats

Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan 124 Stockholm

Tid

1 dag, 10.00 – 17.00

Plats

Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan 124 Stockholm

Pris

895 kr exkl moms

Datum

22 mars 2012 Vi bjuder på något att dricka samt lättare förtäring.

Pris

3 575 kr exkl moms

Datum

3 mars 2012 Lunch ingår. Medtag egna verktyg.

19


en kväll med björn axén Välkommen att följa med på en kväll där delar av Björn Axéns utbildningsteam tar sig an och tolkar Björn Axéns senaste linje, och därmed visar prov på sin yrkesskicklighet och kreativitet. Du får något i glaset och kan lugnt luta dig tillbaka och njuta av håruppsättningar, stylingar och fantastiska skapelser. Avant Garde blandas med mer salongsnära frisyrer och du får ta del av smarta lösningar, tips och kursledarnas egna erfarenheter.

tid/plats 1 kväll 19.00 – 21.00 Björn Axén Academy Birger Jarlsgatan 124 Stockholm

—————————

skräddarsytt Behöver du inspireras? Få ny input, kunskap eller nya tekniker? Klippning, färgning, uppsättning eller annat? Efter nästan 50 år i frisörbranschen vågar vi påstå att vi kan hår. Vi har möjlighet att skräddarsy en kurs eller en visning just för dig! Vi håller till i våra lokaler eller så kommer vi till er.

info För prisuppgift, kursupplägg, tillgänglighet eller andra frågor kontakta Petra Lundin på: petra.lundin@bjornaxen.se eller på 08 – 545 27 369.

datum 15 mars 2012

—————————

pris 895 kr exkl moms Vi bjuder på något att dricka samt lättare förtäring.

20

21


frisörutbildning Heltidsstudier Drömmer du om att bli frisör? Låt våra yrkesskickliga lärare hjälpa dig att förverkliga den drömmen! I vår frisörutbildning studerar du koncentrerat under ett år i våra fräscha lokaler innan det är dags för ca 10 månaders praktik på salong. Därefter kommer du tillbaka till oss på skolan för 6 veckors Björn Axén Examen- och gesällförberedande utbildning. Björn Axén Academys frisörutbildning är godkänd av Skolverket och står under statlig tillsyn. Den är även godkänd av Sveriges Frisörföretagare (SFF) och Handels. Du har också möjlighet att söka studiestöd för vår utbildning via CSN. För ansökningsformulär och mer information om utbildningen besök vår hemsida www.bjornaxen.se eller kontakta oss på academy@bjornaxen.se / 08 – 545 27 357.

kursstart/ intag 2 gånger per år, maximalt 12 elever per kursstart

anmälan För anmälan, frågor eller för mer information, kontakta kursansvarig: Petra Lundin petra.lundin@bjornaxen.se 08 – 545 27 369

—————————

Du kan även boka din kurs på: www.bjornaxen.se

pris

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

190 000 kr

Vi samarbetar med Best Western Time Hotel. Uppge koden ”AXÉN” när du bokar så erhåller du 10 % rabatt. Best Western Time Hotel Vanadisvägen 12, Stockholm 08 – 545 474 00 reservations@timehotel.se För dig som går någon kurs på Björn Axén Academy erbjuder vi under kursens gång 30 % på alla produkter från Björn Axén, Urban by Björn Axén och Björn Axén Tools. Avbokar du din kurs mer än 10 dagar före kursstart får du pengarna tillbaka. Därefter debiteras hela kostnaden. Mer information om våra kursledare finner du på www.bjornaxen.se

22

23


www.bjornaxen.se

version 3.0 november 2011

Birger Jarlsgatatn 124 114 20 Stockholm

Björn Axén kursprogram våren 2012  

Frisörutbildningar 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you