Page 32

Folklórdokumentációs Könyvtár és Archívum Kapcsolat | (+36-1) 225-6059, martinmedia@hagyomanyokhaza.hu

Martin Médiatár Médiatárunk állományát Martin György néptánckutató páratlan néprajzi könyv- és kéziratgyűjteménye alapozta meg, ezt a frissen megjelenő és folyamatosan beszerzett szakmunkák egészítik ki. Az állomány része Lajtha László zeneszerző és népzenekutató könyveket, kottákat és kéziratokat magában foglaló hagyatéka, valamint az egykori Néptáncosok Szakmai Házának videoanyaga is. Munkatársaink készséggel nyújtanak segítséget népzenei, néptáncos és néprajzos kérdésekben. Kérésre adott témában adatgyűjtést, témakutatást végzünk, bibliográfiát készítünk. Igény szerint szívesen látunk csoportokat előadással egybekötött könyvtár- és gyűjteménybemutatóra. Több mint 15 000 kötettel, folyóirattal, hangzó- és filmanyagokkal, a táncházmozgalom történetét feldolgozó dokumentumokkal várjuk látogatóinkat! Nyitva tartás: hétfő 11–17, kedd 10–16, csütörtök 11–18, péntek 10–15 óra között

Online néptánc- és népzene-adatbázisok http://www.hagyomanyokhaza.hu/main/mediatar/adatbazisok

Folklórdokumentumok keresőrendszere: Népzene-, néptánc- és más folklórgyűjtéseket, néprajzi adatokat tartalmazó hang-, film-, video- és fényképfelvételek részletes feldolgozását tartalmazó adatbázis. Hangzó kiadványok adatbázisa: Publikált népzene- és néptáncfelvételek adatbázisa, amely folklórgyűjtéseket és a folklórmozgalmak képviselői által előadott és közreadott revival felvételeket is tartalmaz. A felvételek meghallgatására, megtekintésére könyvtárunkban van lehetőség.

Fotó: Turbéky Dénes

Könyvtári keresőrendszer: A Martin Médiatár könyvtári katalógusa, amely folyamatosan bővül, jelenleg több mint 72 000 tételt tartalmaz.

32

2014/2015 bérletek, sorozatok, képzések  

A Hagyományok Háza 2014/2015 évi bérletei, képzései, programsorozatai

2014/2015 bérletek, sorozatok, képzések  

A Hagyományok Háza 2014/2015 évi bérletei, képzései, programsorozatai

Advertisement