Page 1

idrottsgymnasiet


Brinner du för din idrott men undrar hur du ska få ihop träning och studier? På Idrotts­gymnasiet hjälper vi dig att hitta rätt balans. Alla våra program på Hagagymnasiet ger dig en bred, kvalificerad utbildning och kan kombineras med en seriös idrottssatsning. Enda kravet är att din idrott måste vara godkänd av Riksidrottsförbundet.

2 Idrottsgymnasiet | Hagagymnasiet


På Idrottsgymnasiet jobbar vi i samarbete med din idrotts­ förening, där vi tillsammans kommer fram till ett schema som ger dig de bästa förutsättningarna för både studier och träning. Så oavsett om du väljer Samhälls­vetenskap, Naturvetenskap, Ledarskap – BF eller Tvärvetenskap, får du möjlighet att utvecklas maximalt i din idrott och samtidigt skaffa dig kunskaper för vidare studier.

Hagagymnasiet | Idrottsgymnasiet 3


4 Idrottsgymnasiet | Hagagymnasiet


Tillsammans med dig och dina tränare lägger vi upp din utbild­ ning, där du genom dina val kan styra hur din idrottsinriktning ska se ut. Kurserna genomförs på skoltid två gånger i veckan, uppdelat på ett träningspass i Fysgrupp eller Fotbollsgrupp samt ett teoripass. Fysgruppen Här är alla idrotter välkomna. Eleverna jobbar bland annat med sin fysiska status genom olika träningsprogram och metoder. Idrotterna som finns representerade just nu är rugby, orientering, ridning, kanot, tennis, friidrott samt rehabträning för fotbollsspelare. Fotbollsgruppen Syftet med Fotbollsgruppen är att individanpassa träningarna och utveckla eleverna i teknisk och taktisk skicklighet.

Utöver träningen får du teore­ tiska kunskaper om kost och idrottspsykologi, idrottsskador, ledarskap, träningslära, mental träning, anatomi och fysiologi. Här ser du kursplanen för idrottsprofilen, men hur din totala kursplan ser ut beror givetvis på vilket program du väljer. Läs mer på vår hemsida.

Kursplan för idrott

Poäng

Kurser inom ordinarie gymnasieprogram

2 200

Inom programfördjupning eller som utökad kurs: Åk 1: Träningslära 1

100

Inom det individuella valet: Åk 2: Idrott och hälsa 1 – specialisering Åk 3: Idrott och hälsa 2 – specialisering

100 100

Mer utförlig struktur finns på vår hemsida. Hagagymnasiet | Idrottsgymnasiet 5


På Hagagymnasiet ser vi till att alla har bra redskap för lärande. Därför får alla elever tillgång till var sin bärbar dator.

6 Idrottsgymnasiet | Hagagymnasiet


Tar du första steget, så gör vi resten tillsammans Det finns en människa du drömmer om att bli. En du, fast mycket mer och bättre. Om du bara kommer till oss precis som du är, och vågar prova dig fram för att se vad som passar dig, lovar vi att ge dig så mycket uppmärksamhet och så trivsam miljö vi kan för att du ska kunna bli den människan. I den årliga undersökningen bland alla gymnasieelever i årskurs 2 ligger Hagagymnasiets elever i toppskiktet när det gäller att rekommendera sin skola till andra. Även när det gäller hur nöjda eleverna är med den utbildning de går, ligger vi i täten. Välkommen till Hagagymnasiet! Hagagymnasiet | Idrottsgymnasiet 7


2013.11 LEON

VI GÅR VÅRA EGNA VÄGAR . TILLSAMMANS.

Adress: Hagagatan 36, 602 15 Norrköping Tel: 011-15 38 30 Fax: 011-12 76 59 www.hagagymnasiet.norrkoping.se

Hagagymnasiet: Idrott  

Brinner du för din idrott? Vill du få en kvalificerad gymnasieutbildning fast du är osäker på inom vilket område du vill plugga? Undrar hur...

Hagagymnasiet: Idrott  

Brinner du för din idrott? Vill du få en kvalificerad gymnasieutbildning fast du är osäker på inom vilket område du vill plugga? Undrar hur...

Advertisement