Page 1

I N T E R I O R

D E S I G N

P O R T F O L I O

HAEWON CHO


HEALTHCARE PROJECT MANHATTAN ALZHEIMER CENTER


MANHATTAN ALZHEIMER CENTER Location: Whitehall, 17 Battery Place Project Area: 19th floor - Rooftop(33,850 sq. ft.) Project Type: Alzheimer Care Center Design Intention and Concept

AXONOMETRIC VIEW

INSPIRATION IMAGES

The concept of the design is based on the special connection of light with Alzheimer patients. One thing to consider was the clear wayfinding as Alzheimer patients mostly have difficulty in directions. Light is the source of finding our way physically and metaphorically. Also natural light helps Alzheimer patients’ sleep disorders and nervousness theoretically. Finding many connections of light and Alzheimer patients led to the design decision to make the space filled with natural light. To compensate for the location’s lack of connection to natural light, a glass house was added on the rooftop. The slanted walls in the interior and glass walls in the exterior reflect the irregular movement of light while letting lights reflects in. The place integrates a space for welcoming children. Based on the research of the disease, it is said that communication with children can reduce symptoms of Alzheimer patients. On the rooftop, patients and children communicate by doing art therapy and music therapy together.


19TH FLOOR REFLECTED CEILING PLAN

20TH FLOOR REFLECTED CEILING PLAN

ROOFTOP FLOOR REFLECTED CEILING PLAN

NOT TO SCALE

NOT TO SCALE

NOT TO SCALE

19TH FLOOR PLAN

20TH FLOOR PLAN

ROOFTOP FLOOR PLAN

NOT TO SCALE

NOT TO SCALE

NOT TO SCALE

CROSS SECTION

LONGITUDINAL SECTION

NOT TO SCALE

NOT TO SCALE


M a i n A r e a ( 2 0 TH F l o o r ) – Healthcare Services

20TH FLOOR PARTIAL PLAN

20TH FLOOR PARTIAL ELEVATION

NOT TO SCALE

NOT TO SCALE

20

floor

th

patients They MATERIALS

and

give FURNITURE

PERSPECTIVE VIEW

the

visit

visit

therapy, allows

space, eyes

building

and to

main

floor

healthcare doctor ’s

yoga

massage.

rooftop the

can

can

water

is

facilities.

office,

room,

hair

Skylight

opened

natural

sunlight

center

rest

pod

inside

where

salon to

with the

gym, the

inside plants

enclosed

space.

PERSPECTIVE VIEW


ROOFTOP FLOOR PARTIAL PLAN

ROOFTOP FLOOR PARTIAL ELEVATION

NOT TO SCALE

NOT TO SCALE

FURNITURE

LIGHTINGS

GLASSWALL DEATIL DRAWING

MATERIALS

NOT TO SCALE

R o o f t o p A r e a ( 2 1 th F l o o r ) – Art Studio Glasshouse Patients visiting

can

the

children. can

Alzheimer

patients.

the

family spend

rooftop

work

children is PERSPECTIVE VIEW

on

on

children’s and

time

art

Based

ease

friends together.

is on

the

Right

side

the

studio.

therapy my of

always

with

research,

symptoms

playground. can

art

the

of

atelier

Patients’ visit

and


R o o f t o p A r e a ( 2 1 th F l o o r ) – GARDEN

Rooftop ROOFTOP FLOOR PARTIAL PLAN

ROOFTOP FLOOR PARTIAL ELEVATION

NOT TO SCALE

NOT TO SCALE

for FURNITURE

the

PERSPECTIVE VIEW

is

garden

the

Patients

can

gardening

and

to

their

own

plants.

who

visit

the

their

place

therapy

patients,

enjoy MATERIALS

garden

how

learn

care

Also

of

people

hospital time

for

on

can the

rooftop.

PERSPECTIVE VIEW


SKETCHUP VRAY RENDERING


Milam Residence Interior renovation - detail rendering


Milam Residence Interior renovation – daytime rendering


Milam Residence Interior renovation – nighttime rendering


Restaurant Design rendering


Restaurant Design rendering


Cafe Design rendering


FURNITURE DESIGN


Profile for Hye Won Cho

Haewon Cho Interior Design Portfolio  

Haewon Cho Interior Design Portfolio  

Profile for haewoncho
Advertisement