Page 1


Kære forældre og elever.

Endnu engang har vi samlet artikler og billeder til en sommerudgaven af skolebladet. Bladet indeholder en masse artikler og billeder, der beskriver en del af de mange ting, der sker på skolen. Eleverne får mange indtryk/oplevelser igennem deres skoletid – indtryk som ikke kun er placereret i klasselokalet, men anderledes oplevelser som forhåbentlig er med til at gøre deres undervisning spændende og supplere klasseundervisningen. Det er også oplevelser/aktiviteter, som forældrene kan være svært at få et indtryk af, idet det jo er meget forskelligt hvor meget eleverne fortæller, når de kommer hjem og får stillet spørgsmålet ”hvad har I lavet i skolen i dag” Vi håber at dette lille blad kan være med til, at I får et bredere indtryk at livet på Hadbjerg skole og at I måske kan inddrage artikler og billeder i jeres snak med eleverne om livet og dagligdagen på skolen. Det har været et godt skoleår. Vi har fået os indrette os i de nye omgivelser, fået taget de nye lokaler i brug over et helt skoleår og kunne udnytte de nye muligheder i den daglige undervisning. Vi har startet en række fælles aktiviteter i aulaen bl.a. fælles morgensang. De nye udearealer bruges af alle med stor glæde og i det kommende skoleår skal vi til at færdiggøre områderne med bl.a. beplantning, bål hus m.m. Vi kan mærke i hverdagen, at eleverne er glade for omgivelserne og trives med det nye. I det kommende skoleår vil der blive et stort fælles arrangement på skolen i uge 43 - 44 i samarbejde med foreningerne i lokal området. Overskriften er ”Luther” og op til d. 31. oktober vil der blive en række spændende arrangementer for alle beboere i HØST området Det hele kulminere med en stor fælles dag tirsdag d. 31. oktober – dagen, hvor Luther for 500 år siden slog sine teser op på kirkedøren i Wittenberg. Jeg vil gerne ønske jer alle en dejlig sommer og tak for skoleåret 2016/17. Vi ses til et nyt og lærende skoleår med start onsdag d. 9. august kl. 7.5 Venlig hilsen Niels Fensby


Et øjebliksbillede fra en dag i SFO Det er bare en helt almindelig tirsdag. Hvor nogen måske holder en fridag. Vejret skifter mellem sol regn og blæst Men børnene ved hvor i SFO’en legen er bedst.

På legepladsen bor, det er sikkert og vist Både monstre, prinsesser og en kæmpe hest. Børnene flyver afsted på fuglens vinger Og gemmer sig i fuglens mave så ingen dem finder.

Biblioteket er i dag invaderet af SFO Der er børn alle vegne der er i gang med at glo På egnen og andres ipad spil. Og hjælpe hinanden det gerne de vil.

Når skoledagen for nogen er lang Er sofaen go’ endnu engang. I SFO’en kan man lege og hygge Og hver dag et nyt venskab opbygge.

Så på sådan en helt almindelig tirsdag I en helt almindelig SFO dag Er der mange eventyr der folder sig ud For både Hanne, Willy og Knud


På rundtur med 4a 4a fortæller om de mange oplevelser de har haft gennem året

Turen til ARoS Den 10 januar var en speciel dag, for 4.a de skulle nemlig til ARoS. Vi kørte med bus derhen, det var hyggeligt. Da vi kom hen til ARoS, stod der en dame der skulle vise os rundt. Hun var rigtig sød. Vi fik at vide vi skulle se noget flot. Vi skulle nemlig se en Valkyrie. Valkyrien var lavet af stof og perler, og var rigtig pæn. Det var Joanna Vasconcelos der havde lavet Valkyrien. “Tænk dig, den var 50 meter lang!” Nogle steder var der snore der hang ned fra loftet, den kunne også lyse. Det var virkelig godt og pænt lavet. Her kommer lidt info, om en hvad en valkyrie er: Valkyrierne arbejdede for odin. Når der var krig svævede de rundt på slagmarken og tog sjældne fra de døde krigere tilbage til valhal. Efter vi havde set valkyrien skulle vi ind og se andre af de ting, som Joanna Vaskonselas havde lavet, som fx 3 hjerter der var lavet at skeer, knive og gafler, et bord med hårtørre, en sko der var lavet af grydelåg. Men det skøreste var nu en helikopter der var lavet af flamingo fjer. Alle udstillingerne havde en historie, som fx hjerterne var tre piger oppe og skændes over en dreng. Efter det skulle vi spise vores medbragte mad. Maden var god og vi hyggede os virkeligt meget. Efter vi havde spist skulle vi lave noget sjovt. Det sjove var at vi skulle lave vores egen valkyrie som vi skulle tage med hjem. Vi skulle alle have en slags stof, som skulle være vores grunddel af valkyrien. Vi kunne også sætte en slags stof kugler på vores valkyrie. Vi fik allesammen lavet nogle flotte valkyrier.

4a´s tur til Climate Planet 2017 4a var en tur til århus, for at se en jordkloden, som er blevet til et slags museum, omkring klimaet, og hvad vi kan gøre for at jorden bliver et bedre sted i fremtiden. Det tog et år at bygge Jordkloden, så vi skulle helst lade vær med at røre ved noget. Vi så en film der inde, der handlede om klimaforandringer. Bagefter vi havde været inde og se filmen, skulle vi ud og bygge lego, og det skulle ligne en flaskeautomat. Før vi gik hen til climate Planet, fik vi lov til at lege i ca en halv time, og efter vi havde set filmen fik vi lov til at bade i et kæmpe vandfald ud til havet.


Da 4.A var ude og køre BMX Dagen startede med at vi kørte over til Harlev BMX bane. Da vi kom derover startede vi med at se på banen. Derefter skulle vi have udstyr på og vi havde fået en BMX. Men der var ikke nok til alle. Vi fik lov til at køre der var nogen der væltede men de voksen hjalp børnene hvis de væltede. Vi cyklede i et stykke tid og da vi havde cyklet lidt skulle vi spise og bagefter skulle så skulle vi cykle om kap og da vi var færdige med det skulle vi hjem i en slags bus. Dem der var køresyge fik lov til at sidde forrest men der var også nogle køresyge der ikke fik lov til at sidde forrest.

9 Klasses sidste skoledag

Vi startede med to almindelige timer. Bagefter var der pause. Efter pausen var der aktiviteter. Vi lavede en konkurrence hvor vi skulle få mest vand i en kop, med en svamp og der var en bane. Så skulle vi tage æbler med munden i en balje vand. Så lavede vi velcro krig. Bagefter skulle vi spise. Så kastede 9. karameller. Vi fik mange karameller. Efter den store spisepause var der underholdning i hallen, Og selvfølig stod 9. klasse får det. Til underholdningen delte 9. klasserne priser ud til lærerne. Fx det bedste skæg bedste humor eller bedste indskolings lære og meget mere

Svømning. I svømning laver vi alt fra hovedspring, til dykning til forskellige svømmearter. I 4 årgang får man svømning. Nogle gange skal vi svømme så mange baner vi kan på 20 min. Derefter får vi måske frisvømning. Vi køre i bus i 25 min. Når vi stiger af bussen, går vi hen til Hinnerup badet. Når man har klædt om går man ind, og sætter sig på kanten. Til svømning har vi Lisa og Casper. Vi kan godt lide at have længdedyk, crawl og brystsvømning. Vi har 15 min til at blive færdige i omklædningen. Hvis man ikke er så sikker på at svømme kan man vælge og være på det lave.


ELVIS THE PELVIS Vi fik en ide

Elvis - the musical

Skrevet af Sara og Lise-Marie 5.b I efteråret vandt Sara og Jakob forfatterspire konkurrencen. Tilsammen fik de 2500 kr til de to 5. klasser. Så gik der et ½ år, Elisabeth og Signe kom med bogen Elvis drengen der blev kendt som kongen, vi læste vær morgen. Det blev mere og mere spændende for, hver dag der gik. Imens var der en elev der købte bogen. Da vi var færdig med bogen kom Elisabeth og Signe med den bedste ide,“ Vi har fundet ud hvad vi skal. Bruge pengene til “ sagde Signe og Elisabeth i kor, vi så begejstret på dem, og de sagde… Vi skal til memphis mansion. Vi Hylde op i begejstringen, Men Signe sagde at vi ikke havde nok penge. Så kom en elev kom med den ideen “At vi kunne lave en musical med Elvis og tjene penge på den måde”. Der gik ikke lang tid før Elisabeth og Signe sagde vi skal lave en musical for de var vilde med den ide. Vi gik i gang med at skive Peter Borbergs bog om Elvis til et manuskriptet i små grupper. To måneder efter var vi i fuld gang med stykket, men inden vi kunne det skulle vi jo først have rollerne.

5.klasserne har skrevet og opført musical om Elvis. De fortæller her om forløbet.

Da vi øvede Elvis musicalen... Det var mega sjovt og træls Asger, Magnus, Theo og Christian : Vi startede med at øve forskellige scener inde i klasseværelset, det var ikke så sjovt. Kun en lille smule, når vi lavede fejl. Men bagefter rykkede vi ind på biblioteket, det blev en hel del sjovere.Efter en uge eller to så kom alle rekvisitter og lys, som vi skulle bruge. Vi blev ved med at øve, indtil vi kunne det hele. Og så, skulle vi vise det!. I starten var vi lidt nervøse, men det gik hurtigt over. Så næsten alt i alt var det sjovt. Men det var også ret svært.

ELvis blev mobbet i High School men fik hjælp af Red - og det var mig, der skulle spille mobber. Vi skulle læse Elvis og så skulle vi få vores replikker, og jeg blev mobber. Jeg blev glad for mine replikker. Jeg skulle sige til Elvis at han skulle klippes, fordi han havde bakkenbarter og mærkeligt hår. Da vi skulle til at optræd var jeg nervøs, men jeg klarede det meget godt alligevel.


Manuskriptet Vi startede med at skrive et manuskript. ud fra bogen, Drengen der blev kendt som kongen lavet af Peter Borberg. Vi blev fordelt i forskellige grupper, hvoraf vi fik nogle kapitler som vi skrive om til scener. Alt det kedelige var overstået Og efter vi havde lavet alt det kedelige, begyndte vi med at øve. Men vi skulle jo lige have vores roller, først.Så vi skulle skrive os på en liste. de lavede nogle roller. Og så var det bare med at komme i gang. Vi startede med at øve med manuskript. Men hurtigt efter kunne de fleste deres replikker udenad. Og vi øvede og øvede, så det blev rigtigt godt. Nervøsiteten kom Og forestillingen kom tættere og tættere på, og vi blev mere og mere nervøse. Men det gik som det skulle. Med lidt små fejl. Hist og her kom vi igennem forestillingen og vi var rigtig stolte af os selv. Men det var ikke helt overstået endnu, vi manglede nemlig ekstra forestillingen for skolen. og der var nok 450 mennesker så der fik vi virkelig kriller i maven. Og det men det gik som det skulle, og vi blev rigtig glade og vi fik, meget ros.

NIKOLAJ FORTÆLLER OM ARBEJDET : “Det har været fint. Man lærte mange ting om Elvis Presleys liv. Arbejdet har været sjovt. Inden vi skulle optræde, var jeg nervøs. Jeg skulle ikke sige noget i min første rolle, og i min anden rolle skulle jeg bare sige “hej!” Det hele gik fint, da jeg gik på scenen. Da skulle spille for hele skolen, fik jeg et chok, da min lærer spurgte mig, om jeg ville tage Mads’ rolle. Jeg svarede ja, men det var nervepirrende, at jeg skulle lære nye replikker på 45 minutter. Men det gik fint. Jeg spillede Priscillas far. Da jeg kom ind på scenen, kunne jeg ikke sige Amerika. Jeg skulle sige: “Du må forstå, at jeg ikke kan sende min 17-årige datter hele vejen til Amerika, når hendes mor og jeg sidder her i Tyskland.” Andreas sagde Amerika for mig, så jeg kunne sige det. Jeg var lettet, da gik af scenen.”


3a på besøg på DR 3a var på spændende besøg på Danmarks Radio

Kl: 10.45 begyndte vi at gå hen til busstoppestedet. Efter lidt tid kom bussen, vi gik alle ind i bussen og fandt os en plads. Det tog ca. 20 min. at køre til DR. Da vi kom af bussen, skulle vi gå et lille stykke for at komme til hovedindgangen. Så gik vi ind og hængte vores jakker på bøjlerne. Efter lidt tid kom vores guide Laura. Vi gik op i et mødelokale for at høre om DR’s historie. Efter det gik vi op i Studie 1, hvor der var et green screen. Her var blandt andet X factor auditions blevet optaget. Derefter gik vi ind i Studie 1a, hvor de var ved at lave en ny kulisse til en anden serie. Vi så også hvordan de klippede programmerne. Det var rigtig spændende. Vi kom også udenfor, hvor vi så Stor Nørds vogn og Hej Ramasjangs lade. Da vi kom ind igen gik vi igennem kulisserne og gik ind i Studie 12 hvor Krea Kampen var ved at blive filmet. Da vi kom var de lige blevet færdige med at filme et klip. Desværre mødte vi ikke Sofie Østergaard, hun var til frokostpause. Vi gik lidt rundt og kiggede os omkring og tog nogle billeder. Da vi kom ud mødte vi 2 af pigerne fra Krea Kampen. Vi fik taget nogle billeder med dem. Det var fedt. Efter det kom vi ind i det samme lokale som vi startede i. Vi lavede en quiz og vi fik klistermærker og et ultra kort.


Trivselsdag Trivselsdag på Hadbjerg skole den 3.marts.

Den nationale trivselsdag d. 3. marts blev på Hadbjerg Skole afholdt på hele skolen i 1. - 4. lektion. I første lektion havde vi venskabsklasse time. ”De store” elever (5. - 9. klasse) havde planlagt forskellige aktiviteter for ”de små” elever, hvor samarbejde og trivsel var i fokus. Her havde elevrådet været til stor hjælp med at planlægge denne del af dagen. I 2. - 4. lektion arbejdede hele skolen med Red Barnets materiale Min skole - Min ven. Som produkt af dagen, skulle alle klasser hænge et blad på skolens trivselstræ, med et trivselsudsagn fra dagen. Vores trivselstræ hænger i vores nye aula. Gennem red Barnets materiale Min skole - Min ven fik eleverne en forståelse for værdier som tolerance, respekt og omsorg. Og gennem dialog fik de mulighed for at arbejde med, hvordan det kan omsættes til konkrete handlinger. I Indskoling Eleverne skulle arbejde med, hvordan man kan være gode venner, der hjælper hinanden. Der var helt konkrete redskaber til, hvad eleverne kan gøre for at forebygge, at der opstår mobning i klassen. Der var også redskaber til at håndtere situationer, hvor nogen for eksempel bliver kede af det.

Mellemtrin og udskoling Eleverne skulle forholde sig til cases, der afspejler deres hverdag. Det gav dem øvelse i, hvordan de kan reagere i forskellige situationer, hvis noget lignende skulle opstå for dem selv. De forskellige cases handlede både om at forebygge mobning og om at komme mobning til livs. Aktiviteterne gjorde det muligt for eleverne at forholde sig til deres eget liv, uden at det blev for sårbart. Der var forskellige cases til henholdsvis mellemtrin og udskoling. På baggrund af de forskellige aktiviteterne skulle hver klasse lave deres egne Min skole – Min ven bud, der foreslår, hvordan man kan øge klassens trivsel og undgå mobning.


6ab på lejrskole til Bornholm 6a og 6b har været på lejrskole på Bornholm i uge 22. Vi skulle mødes på Hadsten station klokken 10:00. Vi steg på et tog som kørte til Århus. Så skiftede vi tog og fortsatte til København. Da vi var ankommet til København, havde vi lidt tid til at gå rundt på stationen. Så skulle vi gå op til vores bus, som kørte til Ystad i Sverige. Der var andre skoler der skulle til Bornholm, så færgen var fyldt med andre klasser. Da vi så endelig var ankommet til Bornholm, var klokken ca. 18.00 og vi var trætte. Vi tog en bus til Gudhjem, og så gik vi hen til vores vandrehjem. Vores vandrehjem var fint, men kunne godt have været bedre. Vi skulle selv rede vores seng, da vi havde gjort det skulle vi sove. Asger & Malthe 6a

Østerlars & hyggelig skov Det hele startede med, at vi fik udleveret en cykel. Så cyklede vi ud til Østerlars Rundkirke. Alle var inde i kirken, og alle var oppe i kirken. Bagefter spiste vi sammen og hyggede, vi fik lov til at købe en is, så det gjorde de fleste. Det var meningen, at vi skulle cykle hen og se Rokkestenen, men der var for langt, så vi tog en stille og rolig tur ud i skoven. Det var rigtig hyggeligt. I skoven var der et vandfald, hvor både Melanie og Simon faldt i vandet flere gange. Vi havde det sjovt og fik også taget mange billeder. På vej hjem holdt vi ind ved en campingplads, da mange skulle på toilettet. Der fik vi også lov til at købe noget, så det var der også mange der gjorde. Vi cyklede også ned til Melsted strand på vej hjem. Alt i alt var det en vildt hyggelig tur, hvor man fik snakket med mange man ikke rigtig plejer at snakke med. Freja D & Emma


Hammershus ruin, Helligdomsklipperne og røget sild Onsdag formiddag kom der en bus og hentede os. Bussen kørte os til Hammershus ruin. Vi mødte to mænd, dem skulle vi lave rollespil med. Vi blev delt op i to hold, dansker og svensker. Vi skulle genskabe krigen i 1645. Det blæste så meget, at hattene fra det tøj vi skulle have på fløj af. Første kamp gjaldt om at svenskerne skulle over den første mur. . Anden kamp gjaldt om at komme over anden mur, og den sidste kamp var om borgen. Danskerne vandt to ud af tre kampe. Efter Hammershus ruin blev vi kørt ud til Helligdomsklipperne. Vi var nede ved Den Sorte Gryde. Nogle gik ned i den, andre kravlede rundt på klipperne. Fra Den Sorte Gryde skulle vi gå til Gudhjem, der var ca. 5,5 km. Vi gik i skove og på en strand. Det var hyggeligt. Lisa, Kim og Homasa var gået hen til Gudhjem røgeri og de købte røget sild. Der var nogen der syntes det smagte godt, og der var nogen der ikke syntes det smagte så godt. Simone 6a

Christiansø Torsdag var vi på Christiansø og det var en mega fed tur. Vi kom derover med Christiansøs færgen. Da vi så kom der over fik vi lov til at gå lidt rundt selv da vi så havde gået lidt rundt kom der en mand og som skulle vise A klassen rundt og en dame som skulle vise os rundt. Hun havde 2 sønner og en datter. Hun begyndte at vise os rundt på Christiansø. Vi startede med at snakke om de mange måger der var fordi at der var virkelig mange måger. Efter vi havde snakket om mågerne så vi et fængsel. Så sagde hun at vi skulle op at se redningshelikopteren. Vi så også en masse frøer hvor at hunnerne var latterfrøer og hannerne var grøn frøer og de skulle så lære at sige sådan en speciel lyd. Så kom hendes søn og det var så ham der fortalte om skolen, og på skolen var der kun 14 elever og der var 7 klasser det vil sige at alle på hele skolen er venner, og der er kun den ene skole så når man skal til at i ottende så skal man flytte hjemmefra og så kommer man ikke lige til at bo hos sin mor og far i mange år. Så var vi også nede ved kirken som engang havde været et våbenhus men nu er det så en kirke. Hun havde også tre forskellige blomster med som man kun kunne få på Christiansø. Dem kunne man købe af hende og så tage dem med hjem til sin mor, far eller sig selv. Mille, Amalie, Laura 6b

Hjemrejsen. Det starter med at vi blev vækket kl kvart over fire. En halv time senere skulle vi med bussen hen til vores færge. Færgen tog ca. en time og kvarter om at komme til Sverige (Ystad). Der var ikke plads i det tog som vi brugte på turen derop, så vi måtte køre i bus hele vejen. Der skulle vi køre en lille time fra Ystad til København. Da vi kom til København holdte vi inde på en tankstation for at tage en tissepause. Det var en mega hyggelig tur fordi, vi fik lov til at drikke sodavand og spise slik osv. Det sidste af turen hyggede vi os med høj musik og hinanden. Tobias & Ciano 6b


Hbs skoleblad sommer 2017  

Hadbjerg skoles skoleblad sommeren 2017.

Hbs skoleblad sommer 2017  

Hadbjerg skoles skoleblad sommeren 2017.

Advertisement