Page 1

INSTANT INSPIRÁCIÓ WWW.BERENDEZLEK.HU

Nappali A szürke és a rózsaszín jegyében Egy tiniszoba átalakítása volt a feladat ebben a lakásban. A szoba adottságait tekintve nem egyszerû, hiszen egy 2 m széleségû és 5 m hosszú helyiség optimális kialakítása több problémát is felvetett.

Többek között azt kellett megoldani, hogy egyszerre legyen háló és tanulószoba, vendégágy is kapjon helyet, de a meglévõ komód is elférjen. Nézd meg, hogy sikerült megoldanunk!


Mediterrán színvilág kialakítása Mivel az elképzelés egy meleg színvilágú, mediterrán jellegû szoba volt, elõször is a tökéletesen ide illõ komódból indultunk ki. Mivel ez egy alap darab, ez határozta meg a szoba színvilágát. Így esett a választásunk erre a textil hatású, narancs árnyalatú tapétára, amit ugyanennek a családnak a bézs változatával ötvöztünk. A lambéria burkolat szürkészöld színe rusztikus hatást kelt, és kiemeli a bútorok meleg barna tónusait. A színeket ezen kívül a tulajdonos kedvenc patchwork ágytakarójához is hozzá kellett igazítani, amit ezekkel a tapétákkal meg is valósítottunk.


Használjuk ki a helyet! Mivel az egyik fõ gondot a vendégágy elhelyezése okozta, dobogóval növeltük meg a hasznosítható területet. Ehhez a radiátort fentebb kellett emelni, így egy 5 cm átmérõjû Blickle talpas görgõkön kihúzható, ágynemûtartós, összesen 21 cm magas

dobogót tudtunk kialakítani. Ez alá elfér egy 8 cm vastag habszivacs vendégágy. Ha az ágynemûtartóra nincs szükség, akkor egy 150 cm széles fekhelyet varázsolhatunk elõ a dobogó alól, a tetején pedig a heverõ helyett egy kinyitható kanapénak is helyet adhatunk. Így akár 4 fõ is elfér a kicsiny szobában.


ELÖTÉTFAL SZEREPE Hogyan használd az elötétfalat, hogy ne vegyen el helyet? Az elõtétfal 40 cm széles gipszkarton elem. Pont ekkora a komód mélysége, így azt kényelmesen betoljuk a neki készített mélyedésbe. A fölötte lévõ helyet szintén beépítjük egy kétajtós szekrénnyel, aminek az ajtajai egyedileg készülnek, a komóddal összhangban. A komód mellé kerül egy szintén méretre vágatott íróasztallap, fölé pedig polcok. Itt kap helyet a nyomtató is. A kanapé fölött 3 süllyesztett spot világít, ha olvasni szeretne a tulajdonos.


INSTANT INSPIRÁCIÓ

A hangulat A mediterrán színvilágot ötvöztük a vidám tiniszoba hangulatával. A narancs, piros és a zöld visszaköszönnek a patchwork ágytakarón is. A falakat borító textilmintás tapéta nagyon kiegészítõje a rusztikus szürkészöld lambériának.

Felhasznált anyagok

- függöny: Gardenia Porto narancs (208)

Ehhez az inspirációhoz az alábbi anyagokat használtuk fel:

- rusztikus tölgy bútorok és laminált padló

- Tapéta: Rasch Funky Flair 2015 721539 és 721546

- Blickle BPA-TPA50G talpas görgõk

- kanapé: IKEA Karlaby (Isunda narancs)

Instant Inspiráció  

Egy tiniszobára (SZM-2013)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you