Page 1

INSTANT INSPIRÁCIÓ WWW.BERENDEZLEK.HU

Nappali A szürke és a rózsaszín jegyében Ebben a nappaliban a feladat egy kis átalakítás és enteriõrfrissítés volt. Vagyis egy kis inspirációra volt szükség a meglévõ bútorok felhasználásával.

Alapvetõen a rózsaszín-szürke kanapé határozza meg a teret, ezért ennek színeire hangoltuk rá a kiegészítõket. A nyílászárók és a bútorok miatt nagyon kevés szabad falfelület maradt a dekoráció kialakítására.


Minimális átrendezés A 3+2+1 ülõgarnitúra meghatározó eleme ennek a nappalinak. Ezen kívül egy vendégágy elhelyezését is meg kellett oldani. Ez utóbbi nem kis feladat volt, mert a szabad falfelületek szabdaltsága és a kandalló miatt kevés lehetõség volt az optimális elrendezésre. A nappalibútor egyik elemét - melyikben a hifi kapott helyet - áthelyeztük az ablak mellé. Ide került a tv állvány is, amit meghosszabbítottunk egy ... Cm méretû bútorlappal, és ez szolgál számítógépasztalként.


Dekoráld a falat Mivel a tapéta nem jöhetett szóba a kandalló mögé, egy szürke vágott kõ panellel emeltük ki ezt a falszakaszt. Ide került a szép ingaóra, alá pedig a telefon asztalka.

Az ablakokra egy színben és mintában is harmonizáló kétoldalas black out sötétítõ került. A dekor másik oldala csíkos, amibõl díszpárnákat tehetünk a kanapéra. A 3 személyes kanapé maradt az ablak elõtt, a 2 személyes pedig vele szembe került.


Mini íróasztal Hogyan alakíts ki egy minimális helyigényü irodát? A vendégágyat az ablak másik oldalára tettük, ahol a falikar eredetileg megtalálható. A tv állványt az ágy lábához helyeztük. A magányos irodai széknek is kerestünk helyet, és egy kis toldást készítettünk a tv állvány színével megegyezõ bútorlapból. Így az asztalka természetes fényt is kap. A mellette lévõ szekrény elemen található a hifi, így minden mûszaki készülék egy csoportban kapott helyet.


INSTANT INSPIRÁCIÓ

A hangulat Az elegáns enteriõr eléréséhez a falakat az eredeti rózsaszínrõl halvány szürkére festettük. A textíliák ezüst és sötét rózsaszín mintázata harmonizál a kárpitokkal.

Felhasznált anyagok Ehhez az inspirációhoz nagyon kevés anyagot használtunk fel, ezért minimális költségvetésbõl megvalósítható:

- kõburkolat: Monte Carlo 2. Színkód (Praktiker) 6.300 Ft/nm - függöny: Pisa 503 (Gardenia) 5.300 Ft/m - számítógép asztalka a tv állvány színében

Instant Inspiráció  

Nappali inspiráció rózsaszín és szürke harmóniában.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you