Page 1

Decra Roof Systems

Decra速 Het slimme daksysteem zonder zorgen


Decra daksystemen ®

Want u kiest slim… Met Decra® beschermt u uw waardevol gebouw! Decra® is een duurzaam daksysteem met een onbreekbare stalen kern en een meerlaagse bescherming Met Decra® bedekt u elk dak als nieuw – klassiek, rustiek of modern. Voor renovatie of nieuwbouw, ideaal bovenop verouderde bestaande dakbedekking. Met Decra® vindt u altijd de perfecte oplossing. Decra® biedt altijd en overal zekerheid! Decra® daksystemen worden geplaatst vanaf 12° dakhelling tot verticaal. Door de perfecte pasvorm en veilige sluiting blijft uw dak altijd waterdicht. De systeemeigen bevestiging van Decra® zorgt voor een inbraakveilig dak. Beleef met Decra® ontspannen elke orkaan! Decra® daksystemen bieden u de grootste zekerheid tegen elk onweer door de unieke bevestiging. Van stortregen tot sneeuwvlagen, van stormwind tot orkaan, Decra® blijft verankerd op uw dak. Decra® is ijzersterk en toch zeer licht! Met zijn sterke stalen kern weegt Decra® slechts 4,5 kg/m² (Elegance) tot 6,7 kg/m² (Classic). Ideaal dus voor renovatie bovenop uw bestaande dak. Sterk moet niet zwaar zijn. Decra® is de nummer 1 in Europa! Meer dan 40 jaar ervaring in Europa met onze daksystemen vindt u terug in de knowhow van Decra®. Decra® maakt waar wat het belooft! Dankzij de dubbele lagen thermische verzinking en bijkomende beschermcoating geeft Decra® 30 jaar garantie. En dat met een individueel garantiecertificaat.

2


Decra® productbrochure

… maar ook dit zal u overtuigen! Voor een duurzaam dak gebruikt men de beste materialen. De dakbedekking moet immers een leven lang meegaan en extreem weersbestendig zijn. Met Decra® kiest u uit meerdere mooie daksystemen: bekleed met natuurlijke steengranulaten of in een ultra gladde uitvoering - mat of glanzend – en dat in vele kleuren. Bij uw dakrenovatie biedt Decra® u de ideale oplossing: dit daksysteem kan men immers over de bestaande verouderde dakbedekking zoals leien, shingels, roofing en golfplaten plaatsen. Tijdens de werken heeft u geen last van weersinvloeden want uw bestaande dak blijft dicht en bovendien worden er u geen dure kosten aangerekend voor afbraak, transport en storten van bouwafval. Poreuze (en dus niet-vorstvrije) vervuilde traditionele dakpannen worden in de dakrenovatie meer en meer vervangen door Decra®. De dragende constructie wordt gecontroleerd en waar nodig uitgelijnd en verbeterd. Decra® noemt men niet voor niets het slimme daksysteem! Het resultaat achteraf spreekt voor zich: een perfect waterdicht, stormvast, inbraakveilig en vooral mooi dak dat de waarde van uw gebouw onmiddellijk verhoogt. Ook in de nieuwbouw kiest men voor Decra®: door het lichte gewicht en omdat het kan geplaatst worden vanaf een zeer kleine dakhelling (12°) kan u flink besparen op uw onderliggende dakconstructie. De plaatsing gaat zeer snel en voor elke aansluiting en afwerking bestaat er een passend hulpstuk.

voor

tijdens

na

3


Decra Elegance ®

Ultra glad in mat en glanzend Het uitgebreide en unieke kleurenpalet van Decra® Elegance geeft een exclusief karakter aan uw dak. De elegant ogende oppervlakte past perfect bij uw gebouw en laat zelfs veel ruimte voor een persoonlijke tint.

De hoogwaardige en duurzame poedercoating van Decra® Elegance biedt de beste UV-bescherming en wordt exclusief door Icopal gebruikt. In de matte kleuren ziet men niet alleen de keramische uitstraling, men voelt het zelfs. Door de extra dubbele epoxy-coating op de kern van hoogkwalitatief thermisch verzinkt staal kunnen wij u met zekerheid een individueel garantiecertificaat van 30 jaar aanbieden. Decra® Elegance Acoustic Voor een veeleisend akoestisch comfort kiest u voor Decra® Elegance Acoustic, een Decra® dakpan op en top, maar met een gelamineerde kern voor een zeer sterke geluidsreductie.

grafiet grijs

titaan zwart

amethist rood

wijnrood

terracotta rood

fles groen

mat zwart

kastanjebruin

Voor de recent beschikbare kleuren: zie de technische fiche 4


Decra® productbrochure

Technische informatie Samenstelling van een Decra® Elegance dakelement

Extra duurzame poedercoating toplaag

Dubbelzijdige epoxy-coating

Thermische verzinking Zn 275 gr/m2

Stalen kern

Decra® Elegance (acoustic) Afmeting

1324 mm x 410 mm

Nuttige afmeting

1260 mm x 370 mm

Nuttige oppervlakte

0,465 m2/ 2,15 elementen per m2

Dakhelling

Minimale helling 12° Maximale helling 90°

Staaldikte

0,43mm (Acoustic Dubbel: 0,65mm)

Gewicht

2,1 kg (2,9) per element / 4,5 kg (6,2) per m2

5


Decra Classic ®

Voor een traditionele uitstraling Wie de voordelen van een Decra® daksysteem wil combineren met de uitstraling van stenen dakpannen, kiest voor Decra® Classic. Dit model dakpanelement sluit uitstekend aan bij gebouwen met een traditioneel karakter. U heeft de keuze uit verschillende mooie kleuren met UV-bestendige natuursteenkorrels.

Decra® Classic biedt u zekerheid en duurzaamheid in combinatie met alle voordelen van een licht daksysteem (slechts 6,7 kg/m²) en dat met een traditioneel stenen uitzicht. Decra® Classic is het meest geplaatste, gegranuleerde metalen daksysteem in Europa en heeft zich al vele jaren bewezen in alle weersomstandigheden. Sneeuw, stortregen, hagel of orkanen… geen van deze weersomstandigheden hebben de bestaande Decra® Classic daken verslagen. De natuurlijke steengranulaten op Decra® Classic daksystemen combineren een mooi karaktervol uitzicht met een perfecte geluidsisolatie en een optimale en duurzame bescherming tegen agressies van klimaat en milieu.

antraciet

provence rood

rood

groen

bruin

peper

Voor de recent beschikbare kleuren: zie de technische fiche 6


Decra® productbrochure

Technische informatie Samenstelling van een Decra® Classic dakelement

Transparante beschermingslaag

Natuurlijke steengranulaten

Hechtende acrylhars

Dubbelzijdige epoxy-coating

Thermisch gegalvaniseerde (verzinkte)

stalen kern Zn 275 gr/m2

Decra® Classic Afmeting

1324 mm x 410 mm

Nuttige afmeting

1260 mm x 370 mm

Nuttige oppervlakte 0,465 m2/ 2,15 elementen per m2 Dakhelling

Minimale helling 12° Maximale helling 90°

Staaldikte

0,43 mm (0.6 mm en 0.9 mm optioneel)

Gewicht

3,1 kg per element / 6,7 kg per m2

7


Decra Stratos ®

Authentiek vlak en stijlvol Decra® Stratos is een dakelement met een eenvoudige uitstraling van dakleien. Door dit model met gegroefd accent en afgewerkt met natuursteenkorrels krijgt het dak een authentiek vlak en stijlvol uiterlijk.

Technische informatie Decra® Stratos

antraciet

Afmeting

1300 mm x 360 mm

Nuttige afmeting

1230 mm x 322 mm

Nuttige oppervlakte

0,39 m2/ 2,54 elementen per m2

Dakhelling

Minimale helling 15° Maximale helling 90°

Staaldikte

0,43 mm

Gewicht

2,8 kg per element / 7,2 kg per m2

peper

bruin

Voor de recent beschikbare kleuren: zie de technische fiche

Decra® Roman

Voor een zuidelijke uitstraling Haal de warme sfeer van de zuiderse bouwstijl naar uw eigen leefomgeving. Met een Decra® Roman daksysteem, dat het uiterlijk van ambachtelijke romaanse kleidakpannen toont, geeft u elk gebouw een zonnige en zuidelijke uitstraling.

rustiek rood

rood

Voor de recent beschikbare kleuren: zie de technische fiche 8

Technische informatie Decra® Roman Afmeting

1100 mm x 375 mm

Nuttige afmeting

1052 mm x 350 mm

Nuttige oppervlakte

0,368 m2/ 2,72 elementen per m2

Dakhelling

Minimale helling 15° Maximale helling 90°

Staaldikte

0,45 mm

Gewicht

2,7 kg per element / 7,5 kg per m2


Decra® productbrochure

Decra Oberon ®

Tegelpanvorm in detail

Decra® Oberon dakpanelementen geven uw gebouw de statige uitstraling van originele, vlakke tegelpannen. De gemixte kleurafwerking van de natuurlijke steenkorrels zorgt voor een prachtig en puur effect.

Technische informatie Decra® Oberon Afmeting

1300 mm x 360 mm

Nuttige afmeting

1230 mm x 322 mm

Nuttige oppervlakte

0,39 m2/ 2,5 elementen per m2

Dakhelling

Minimale helling 20° Maximale helling 90°

Staaldikte

0,43 mm

Gewicht

2,8 kg per element / 7,1 kg per m2

mix grijs

mix bruin

Voor de recent beschikbare kleuren: zie de technische fiche

Net als alle Decra® daksystemen kan ook Decra® Oberon verticaal worden geplaatst. Door de vlakke structuur van dit dakpanelement, is het uitermate geschikt om ook als gevelbekleding toe te passen.

9


Uw partner in dakprojecten Licht en uiterst duurzaam dak De Decra® daksystemen hebben zich wereldwijd bewezen door hun hoge kwaliteit en de Icopal groep op haar beurt door haar sterke en brede service. De producten beschikken over alle nodige technische goedkeuringen en beproevingen in verscheidene landen en dragen het CE label. Het Belgische productieproces gebeurt volgens de strengste ecologische voorschriften en beantwoordt volledig aan haar ISO 9001 en ISO 14001-normen. Decra® op zich is een zeer milieuvriendelijk product en alle reststukken zijn ecologisch recycleerbaar. Door de nuttige afmetingen (+/- 0,5m²/stuk) zijn de Decra® dakelementen gebruiksvriendelijk en kunnen ze snel geplaatst worden, maar zijn ze ook perfect bruikbaar bij ingewikkelde vormen van het dak. De bevestiging gebeurt door middel van schroefnagels. Dit verzekert een stevige verankering van de dakbedekking op de onderliggende constructie en het Decra® dak kan hierdoor aan sterke stormen en rukwinden van meer dan 200 km/u weerstaan. Decra® dakelementen zijn onbreekbaar en kennen bijgevolg geen herstellingskosten na een storm. Door hun geringe gewicht bieden de Decra® daksystemen flinke besparingen op de onderliggende dakconstructie, de restafvalverwerking, de arbeidskosten, het transport en vooral op het onderhoudsvrije karakter na stormen en extreme vrieskou. Het Decra® daksysteem kan men bij renovatieprojecten over bestaande dakbedekking zoals leien, shingels, roofing en golfplaten plaatsen. Dit resulteert in een belangrijke tijdsbesparing en dus een flinke bezuiniging in het renovatiebudget. Tijdens de renovatie heeft de bewoner van het gebouw geen last van gevaarlijke weersinvloeden want het bestaande dak blijft dicht.

voor 10

na


Decra® productbrochure

Decra® service

De garantie van een wereldwijd erkend merk Indien uw nieuwe dakbedekking geplaatst wordt door een erkende onderneming, geniet u 30 jaar garantie op de waterdichtheid van elk Decra® element. Vergeet niet uw dakwerker naar ons garantiecertificaat te vragen zodra de werken klaar zijn. Hij zal u op zijn beurt een conformiteitgarantie bieden voor zijn vakmanschap.

Los samen met ons uw dakprobleem op. Raadpleeg daarom vrijblijvend onze technische medewerkers voor een vakkundige succesvolle oplossing van alle dakdetails, nog voor de studie start en het lastenboek wordt opgesteld. Ook adviseren wij u graag over de mogelijke renovatiepremies en verlaagde BTWtarieven. Regelmatig geeft Icopal professionele opleidingen in de diverse toepassingen met Decra® daksystemen. Daarom zijn wij door de Belgische Overheid erkend als een FVB/FFC trainingscentrum. Met Icopal kan onze klant altijd rekenen op een transparante en voordelige samenwerking en op een constante ondersteuning vanaf de eerste tot de laatste stap van het project. Op aanvraag kan Icopal een erkende en gecertificeerde Decra® Expert-Dakwerker aanbevelen of gratis de opleiding verzekeren van een andere aangewezen vakman.

Wilt u meer informatie? 04 240 51 51

info.dgf.be@icopal.com

www.decra-icopal.be 11


ecra ems

Icopal NV R. de Hermée 186 B-4040 Herstal, België Tel: +32 (0)42405151 Fax: +32 (0)42405199 Email: info.dgf.be@icopal.com www.decra-icopal.be

Decra Roof Systems

An Icopal Group Company

Decra Roof Systems  

Decra: het slimme daksysteem zonder zorgen.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you