Page 1

Onderhoudsinstructie

Verwarming

Koeling

Ventilatie

Luchtzuivering

Wat u als bewoner moet weten over het onderhoud van uw ventilatiesysteem Gefeliciteerd! U heeft het ventilatiesysteem ComfoD van Zehnder in uw woning. Dit is een ventilatiesysteem met warmterecuperatie dat uw woning voorziet van verse voorverwarmde en gefilterde lucht. De luchtkwaliteit in uw woning heeft een invloed op uw gezondheid, concentratie en prestaties. Vandaar dat we ervoor moeten zorgen dat de binnenlucht gezond en comfortabel is. Om dit te garanderen is een regelmatig onderhoud van uw ventilatiesysteem vereist. Technisch onderhoud moet worden uitgevoerd door een erkend installateur. Het kleine onderhoud kunt u zelf doen. Op deze onderhoudsinstructie kunt u zien hoe u dit doet.

Reinigen ventielen

1

De ventielen van uw ventilatiesysteem dienen regelmatig schoongemaakt. Vuil en stof kunnen immers de doorgang van lucht belemmeren. De ventielen zitten in de wand of het plafond van woon- en slaapvertrekken (droge ruimtes) en in keuken, badkamer, berging en toilet (natte ruimtes). U kunt zien dat u uw ventiel moet reinigen, wanneer er bij de opening vuil te zien is. Indien u heeft geopteerd voor de ventielen STB (extractie) en STH (pulsie) van Zehnder, gelieve onderstaande reinigingsprocedure te volgen. Voor deze ventielen geldt als principe: de ventielen bij het reinigen NIET VERSTELLEN OF ONDERLING VERWISSELEN. Plaats het ventiel altijd terug zoals u het uit de wand of het plafond heeft gehaald. Ventiel STB (extractieventiel natte ruimtes) Pak het ventiel aan de BUITENRAND vast en trek het met een draaiende beweging in z캐n geheel uit muur of plafond.

2

Noteer de instelling van het ventiel en de ruimte waarin het is opgesteld.

3

Ventiel STH (pulsieventiel droge ruimtes) Let b캐 het uittrekken van het ventiel erop dat er geen rubberring achterbl캐ft. Noteer de ruimte waarin het ventiel is opgesteld.

4

Reinig het ventiel met een sopje. Spoel goed na en droog het ventiel af. Plaats nadien het ventiel terug in muur of plafond.


Reinigen en vervangen filters Afhankelijk van de gekozen filtervuilmelding (zie handleiding) verschijnt er periodiek op de display, de melding “FiL” gevolgd door “tEr” of “Filter I” om u te herinneren aan het reinigen of vervangen van de filters. De LED-indicatie op uw 3-standenschakelaar gaat op dat moment rood oplichten. De filters houden het vuil uit de lucht tegen. Ze zorgen enerzijds voor zuivere lucht in de woning en beschermen anderszijds het systeem tegen vervuiling. Vervuilde filters kunnen na verloop van tijd de luchtdoorstroom belemmeren. Het is daarom belangrijk deze regelmatig te reinigen en tweemaal per jaar te vervangen. Via www.zehndershop.be kan u snel en eenvoudig filters en onderhoudscontracten bestellen. Technisch onderhoudscontract: onze After Sales Service kan u voor het technisch onderhoud van uw unit een onderhoudscontract aanbieden. Dit onderhoud garandeert de optimale werking en een langere levensduur van uw ventilatiesysteem. Wenst u verdere informatie over dit onderhoudscontract, gelieve u te wenden tot service@zehnder.be of telefonisch op het nummer 015/280 530.

reinigen filters: sla stap 5 over vervangen filters: sla stap 4 over

1

2

A. voor een ComfoD basisversie: indien op het display “FiL” “tEr” verschijnt en de LED-indicatie op de 3-standenschakelaar rood oplicht, trek dan de stekker van de unit uit het stopcontact of zet de zekering uit.

4

5

Stofzuig de filters aan beide zijden.

Tip:

B. voor een ComfoD Luxe versie: indien op de CC Ease “Filter I” verschijnt, trek dan de stekker van de unit uit het stopcontact.

Vervang de vervuilde filters 2x/jaar door nieuwe filters.

3

Verwijder de handvatten van het frontpaneel en trek de filters uit de unit.

6

Plaats de filters in de unit en zet de handvatten terug. Steek de stekker van de unit in het stopcontact of zet de zekering terug op. Druk op of op tot de filtermelding verdwijnt. De LED-indicatie op de 3-standenschakelaar licht niet langer rood op.

bij een nieuw huis is het goed om de filters de eerste paar maanden frequenter te reinigen of te vervangen, omdat de filters door het nog aanwezige bouwstof sneller vervuilen.

rshop.be

www.zehnde

Deze onderhoudsinstructie is een praktische aanvulling op de handleiding. Wilt u meer weten over uw ventilatiesysteem, kijk dan in de handleiding die aan uw ComfoD bevestigd is. Is deze niet meer aanwezig, contacteer dan info@zehnder.be.

Zehnder Group Belgium nv/sa ∙ Stephenson Plaza - Blarenberglaan 3C/001 ∙ 2800 Mechelen info@zehnder.be ∙ www.zehnder.be

Voor al uw filters en onderhoudscontracten

Zehnder: Alles over het onderhoud van uw ventilatiesysteem.  

Brochure met onderhoudsinstructies voor de ventilatiesystemen van Zehnder, zoals het ComfoD systeem.

Zehnder: Alles over het onderhoud van uw ventilatiesysteem.  

Brochure met onderhoudsinstructies voor de ventilatiesystemen van Zehnder, zoals het ComfoD systeem.

Advertisement