Page 1

Spouwmuur Isolatie Energiekosten omlaag, wooncomfort omhoog Spouwmuurisolatie houdt warmte binnen en kou buiten. Het isoleren van spouwmuren is één van onze specialiteiten. Het isoleren van de spouw leidt naast een energiebesparing - terugverdientijd binnen 5 jaar is gemiddeld! - tot meer wooncomfort.

Tot circa 1973 werd dit niet gedaan, zodat huizen van die bouwjaren vaak een nog ongeïsoleerde spouw hebben. Spouwmuurisolatie is een relatief kleine ingreep aan de woning, het is dan ook niet zo dat u (veel) aanpassingen aan uw woning doet alvorens er geïsoleerd kan worden.

Wat is spouwmuur isolatie? Een dubbele muur met ruimte ertussen (de spouwmuur) scheidt uw woonkamer van de buitenlucht. Het is belangrijk dat deze spouwmuur goed geïsoleerd is. Dit voorkomt dat warmte verloren gaat en kou binnen komt. Bij een nieuwbouwwoning wordt deze klus meteen geklaard.

Hoe werkt het en met welke materialen werkt Pluimers Isolatie? Bij spouwmuurisolatie gaat het om het aan-, of beter gezegd het inbrengen van isolatiemateriaal in de spouw van uw woning. Dit materiaal wordt via vulgaten in de muur gespoten. Deze vulgaten zijn meestal niet groter dan de voeg en worden na het isoleren weer helemaal weggewerkt.

Bij Pluimers Isolatie zijn de volgende materialen voor deze toepassing verkrijgbaar: HR IsoPlus21 of HR IsoPlus35 (PUR), HR Isowool (wol) en HR IsoPearl (parels). Onze adviseur, die vrijblijvend en kosteloos een advies aan huis komt geven, inspecteert uw woning vakkundig. Via endoscopisch onderzoek (een soort kijkoperatie) wordt de breedte alsmede de geschiktheid van de spouw bekeken. Aan de hand van deze inspectie zullen wij u adviseren in het gebruik van het product. Welk product het best aansluit op uw woning is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ligging van uw woning, spouwbreedte, voegbreedte en staat van uw gevel.

Kijk op www.pluimers.be of mail ons op info@pluimers.be


De producten voor de spouwmuur isolatie Pluimers HR IsoPlus Pluimers Isolatie heeft al jaren ervaring op het gebied van isoleren. Bij het isoleren gebruiken wij onder andere al ruim 30 jaar met veel succes HR IsoPlus; Dit materiaal, PUR schuim, wordt vloeibaar in de spouw gespoten, zakt naar beneden, en schuimt vanaf die positie weer op. Zo wordt de gehele spouw op deze manier naadloos opgevuld. PUR schuim heeft in zijn uitgeharde vorm een zeer hoge isolatiewaarde.

Pluimers HR IsoPlus 35 Het getal achter de twee varianten PURschuim is afgeleid van een belangrijke waarde in de isolatiewereld: de Lambdawaarde. Of eenvoudig, de mate waarin een product warmte doorlaat. Pluimers HR IsoWool De minerale wol HR IsoWool is een hoogwaardig isolerende inblaaswol, die naast andere toepassingen zoals balklaag en dak, uitermate geschikt is voor spouwmuurisolatie. De door Pluimers Isolatie gebruikte minerale wol is een zogeheten virgin wol, wol die speciaal ontwikkeld is voor inblaastoepassingen.

Pluimers HR IsoPearl Pluimers Isolatie werkt met polystyreen parels die een zeer hoge isolatiewaarde hebben. De parels zijn vochtwerend, duurzaam en behouden hun isolatiewaarde. De HR IsoPearl van Pluimers Isolatie is bestand tegen schimmels, vocht en natuurlijke zuren. De polystyreenparels worden, onder toevoeging van een duurzaam bindmiddel, met een speciale techniek in de spouwmuur geblazen.

Spouwmuur isolatie met HR IsoPlus

Spouwmuur isolatie met HR IsoWool

Spouwmuur isolatie met HR IsoPearl

De speciale vezelstructuur van de minerale wol zorgt ervoor dat er een duurzame isolatiedeken ontstaat die niet inklinkt en vochtafstotend is.

Vloer PUR

Wol

Parels

Parels

Pluimers HR IsoPlus (PUR)

PLU BESIPA 0113

Voordelen Isolatie: Energiekosten omlaag Wooncomfort omhoog Lage 6% BTW tarief bij woning >5 jaar Waardestijging woning Milieubesparing

Pluimers HR IsoWool (Wol)

Pluimers HR IsoPearl (Parels)

10 jaar garantie

Pluimers Isolatie BVBA - G. Demeurslaan 112 1654 Huizingen - BelgiĂŤ Tel: +32 (0)2 3590870 - Fax: +32 (0)2 3562490 - E-mail: info@pluimers.be - Internet: www.pluimers.be

Spouwmuur Isolatie - Pluimers  
Spouwmuur Isolatie - Pluimers  

Het isoleren van de spouw leidt naast een energiebesparing - terugverdientijd binnen 5 jaar is gemiddeld!- tot meer wooncomfort.

Advertisement