Page 1

Kilde: Hair MagazineLine Munkholm, Af: www.q.dk

Dato 24/11 2011

Hjælp til kunder med hårproblemer

”Vi vil etablere seriøse aliancer med frisørerne på et højt fagligt niveau”. Det fastslår Lars Skjøth, indehaver af Hårkliniken, og han ser frisørerne som de ideelle samarbejdspartnere ikke mindst på grund af den fælles faglige interese.

kampen for at hjælpe danskere med hårproblemer. ”Vi vil rigtig gerne have samarbejder i gang med en række danske frisører, der er interesserede i at kunne yde deres kunder en større hjælp og vejledning i forbindelse med problemer med hår og hovedbund”, fastslår Lars Skjøth.

Rigtig mange mennesker har problemer med håret eller hovedbunden. Det kan være hårtab, tyndt hår eller andre generende problemer, og ofte står frisøren magtesløs i forhold til at hjælpe kunden. Det gør de til gengæld ikke på Hårklinikken, hvor man fra ni klinikker i Danmark, Norge, Tyskland og USA konstant har godt 20.000 mennesker i behandling.

Han vil uddanne frisørerne, så de i højere grad bliver i stand til at vurdere om en kunde har et hårproblem, der kan behandles med plantebaserede specialshampooer og balsammer fra Hårklinikken, som sælges hos frisøren, eller om der er tale om et problem, der kræver en konsultation og eventuel behandling hos Hårklinikken.

Derfor foreslår grundlæggeren af Hårklinikken, Lars Skjøth, at frisørerne og Hårklinikken forener kræfterne i

Han vil uddanne frisørerne, så de i højere grad bliver i stand til at vurdere om en kunde har et hårproblem, der kan behandles med plantebaserede specialshampooer og

www.haarklinikken.dk

Artikel om hårtab på Hair Magazine


balsammer fra Hårklinikken, som sælges hos frisøren, eller om der er tale om et problem, der kræver en konsultation og eventuel behandling hos Hårklinikken. ”De frisører, vi gerne vil samarbejde med, skal selvfølgelig være engagerede og interesserede i at lære mere om hårproblemer. De skal være interesserede i at gøre en forskel, og interesserede i at blive bedre til at give deres kunder den optimale service. Frisørerne kan komme ”i lære” her på Hårklinikken i København eller i Århus i nogle dage, og vi vil tilrettelægge et undervisningsforløb, der gør dem i stand til i langt højere grad end hidtil at vurdere kundernes problemer ude i salonerne”, lyder det fra Lars Skjøth. Faktisk ser han gerne, at der løbende er frisører på besøg

www.haarklinikken.dk

på hårklinikkerne. ”Vi kan give dem noget, men vi kan også få meget ud af at høre deres synspunkter”. Og så harmonerer tankegangen hos Hårklinikken fint med den filosofi, der arbejdes ud fra hos de ”grønne” frisører. Så også her passer produkterne ind.

Lys for en den af blindgyden

Frisør Søren Hedegaard er meget begejstret for ideen om at frisørerne nu får adgang til mere viden om hårtab. ”Ofte står man som frisør i en blindgyde, når man har en kunde – kvinde som mand – der taber håret, og man har ingen mulighed for at hjælpe eller tilbyde behandling”. Søren Hedegaard bruger selv ekstrakterne og shampooerne fra Hårklinikken, og han er meget begejstret, og ikke mindst er han glad for at kunne anbefale en behandling til sine kunder, der ikke bare er på forsøgsstadiet, men som beviseligt virker. ”For mange, ikke mindst unge mænd eller kvinder er hårtab et statusfald. Derfor er det perfekt for frisøren at kunne tilbyde et middel, der virker eller at have muligheden for at henvise til Hårklinikken”, mener Søren Hedegaard, der ser det nye samarbejde mellem frisøren og Hårklinikken som et lys for enden af blindgyden. Ydermere har Søren Hedegaard fulgt Lars Skjøth igennem årene, hvor han har rådgivet omkring klipning og styling af Hårklinikkens klienter. ”Det har jo også givet mig mulighed for at snakke med klienterne, og for mange af dem, er resultatet intet mindre end mirakuløst”, lyder det

Artikel om hårtab på Hair Magazine


begejstret fra Søren Hedegaard. Ikke mindst for kvinder, fortæller Søren Hedegaard, er det, at tabe håret et meget tabubelagt område, som de bestemt ikke ynder at tale om – slet ikke når hårtabet sker af samme årsag som hos mændene, nemlig alder. ”Der forsøges meget med parykker og toupeer, men det bedste er jo, når man kan få håret til at vokse fra ens egen hovedbund igen”, mener han. I øvrigt mener Søren Hedegaard, at det er rigtig fint, at man drager videnskaben mere ind i frisørbesøget. ”Det skaber tillid og det giver mange flere muligheder”, siger han.

Masser af erfaring

Lars Skjøth startede Hårklinikken i 1991, og siden har han åbnet to i Danmark og en i Norge, fire klinikker i Tyskland samt to i USA, der i øvrigt drives af to af verdens førende specialister inden for hårproblemer, nemlig Dr. Paul Rose og Dr. Panos Vasiloudes. ”Vi kan hjælpe godt 70 pct. af de mennesker, der kommer på klinikken enten ved hjælp af individuelt tilpassede, plantebaserede ekstrakter, der behandles med, eller via en hårtransplantation. De resterende 30 pct. sender vi typisk videre til andre relevante behandlingsmuligheder”, forklarer Lars Skjøth, og det er meget vigtigt for ham at pointere, at man ikke behandler bare for at behandle. ”Vurderer vi, at vi ikke kan gøre noget for at hjælpe klienten, begynder vi ganske enkelt ikke behandlingen. I øvrigt tilføjer han, at godt 80 pct. af klienterne på Hårklinikken kan hjælpes med ekstrakter, så man springer altså ikke

www.haarklinikken.dk

lige ud i en hårtransplantation. Hver eneste klient, der kommer på Hårklinikken, får en individuel konsultation og behandlingen tilrettelægges, så den matcher den enkelte. ”Og ikke to behandlingsforløb er ens”, lyder det, ligesom behandlingen og de produkter, der anvendes i behandlingsforløbet, justeres løbende,så behandlingen bliver optimal. Når man frem til, at en hårtransplantation er den bedste løsning, er det bestemt ikke, som mange forestiller sig en større, blodig operation. ”Faktisk går klienterne ud herfra næsten uden at man kan se det, og i løbet af ganske få dage, er sporene fra operationen helt væk”.

Samarbejdet med frisørerne

Lars Skjøth fornemmer, at mange frisører har behov for og lyst til at vide mere om hårproblemer, så de bedre kan hjælpe deres kunder ude i salonerne. ”Vi kan sætte dem i stand til at vurdere en kundes problem - og ikke mindst afhjælpe det”.

Artikel om hårtab på Hair Magazine


Hårklinikken vil gerne have fat i godt 200-300 frisører landet over, man kan samarbejde med, og det behøver ikke være de store saloner. ”De mindre saloner kan sagtens have det engagement, der skal til”.

vil med andre ord etablere seriøse alliancer med frisørerne på et højt fagligt niveau”, understreger Lars Skjøth, der ser frisørerne som de ideelle samarbejdspartnere ikke mindst på grund af den fælles faglige interesse.

De produkter, der kan sælges i salonerne, er produkter, der ikke kræver en specifi k tilpasning, men som kræver information og vejledning. Det gælder shampooer og balsammer samt stylingprodukter; gelé, voks og hårspray, der ligeledes er fremstillet uden brug af nogen former for problematiske ingredienser. ydermere overvejer Lars Skjøth at sammensætte en-to ekstrakter, som frisørerne også kan arbejde med. Det handler med andre ord ikke om at konkurrere med de eksisterende produkter, men i stedet om at være et supplement. ”Vi

”Hudlæger ser hudproblemer over hele kroppen – ikke bare i hovedbunden, og skal man i kontakt med en hudlæge, kan der være 3-4 måneders ventetid. Frisørerne har en daglig kontakt til masser af mennesker, der har problemer, men som ikke får gjort noget ved det”.

www.haarklinikken.dk

Faktisk har 20 pct. af alle mænd og kvinder i 20’erne problemer, 20 pct. af alle mænd og kvinder i 30’erne og opefter. Og hvor mange mænd i 50’erne med en måne og høje tindinger ser man ikke? I øvrigt etableres også et område på Hårklinikkens hjemmeside forbeholdt de frisører, man samarbejder med. Her kan frisørerne hente informationer, downloade produktinfo, bestille produkter og se før- og efterbilleder.

Godt halvdelen er mænd

Rundt regnet er halvdelen af Hårklinikkens klienter mænd. 90 pct. af de klienter, der får en hårtransplantation er mænd, og når det gælder behandlinger med ekstrakt er tallet fifty/fifty.

Artikel om hårtab på Hair Magazine

Hjælp til kunder med Hårtab  

Rigtig mange mennesker har problemer med håret eller hovedbunden. Det kan være hårtab, tyndt hår eller andre generende problemer, og ofte st...