Haamun kirjakatalogi kevät 2023

Page 1

KIRJAKATALOGI KEVÄT 2023 Haamu – hämäriä lukukokemuksia kaikenikäisille. HAAMUKUSTANNUS.COM
HAAMUN

Tätä on odotettu! Ramsey Campbell

Palapelistä puuttuva pala suistaa miehen elämän raiteiltaan. Kauhuelokuvahahmo Chucky kummittelee kammottavan murhan traumatisoimassa Liverpoolissa. Vierailu sukulaisten luona muuttuu karnevalistiseksi painajaiseksi. Pikkupoika oppii, että joulupukkia sietääkin pelätä. Piknikki väärään paikkaan saa pakanalliset voimat heräämään.

Ramsey Campbell on psykologisen kauhukirjallisuuden uranuurtaja, jonka tarinoissa arkiset tilanteet vinksahtavat raiteiltaan ja avaavat oven pahaenteisille voimille ja jopa surrealistisille visioille. Campbell on julkaissut yli kolmekymmentä romaania ja satoja novelleja. Hänelle on myönnetty kymmeniä palkintoja, mukaan lukien neljä elämäntyöpalkintoa.

Campbellin novellien helmet vihdoin suomeksi!

KL: 84.2 KÄÄNTÄJÄ: Markus Harju KANSI: Maya Hahto ISBN 9789527413401 ILMESTYY: huhtikuu

KUVITTAJA: MAYA HAHTO on kauhuun, fantasiaan ja scifiin erikoistunut kuvittaja.

2
RAMSEY CAMPBELL

”Ramsey Campbell saa arkisimmankin tilanteen hohkaamaan uhkaa tavalla, jota en osaa selittää. Minulle hän on aina ollut paras kaikista.

KUVA © TONY KNOX
MARKO HAUTALA RAMSEY CAMPBELL "Hei! Olen Ramsey Campbell ja kirjoitan kauhua". Näillä sanoilla kirjailija aina esittelee itsensä missäliikkuukin.tahansa

Anastasia-sarja jatkuu ja kalmankuu koittaa

KALMANKUU

Kristiania ja Elsaa yhdistää lapsuudenystävyys, mutta myös edelliskesän synkät kokemukset. Yhdessä he taltuttivat seutua piinanneen pahan, mutta sillä oli hintansa. Molemmat näkevät lohduttomia painajaisia ja jakavat keskenään vahvan tunteen siitä, että arkipäiväisen pinnan alla jotain kammottavaa on jälleen tapahtumassa.

Kun Mulkku-Eeron tyhjästä kämpästä alkaa öisin kuulua Slayerin säveliä, ja joku alkaa tonkia sortuneen bunkkerin ja Talon raunioita, ja Rannikkoprikaatin sotilas katoaa, Kristian ja Elsa tajuavat, että painajaiset ovat heräämässä henkiin.

Kun Kalmankuu koittaa, ne ovat pahempia kuin koskaan ennen.

KL: N84.2 KANSI: Broci ISBN 9789527413388

ILMESTYY: huhtikuu

KUVITTAJA: BROCI on sarjakuvataiteilija, jonka tyylissä näkyy kiinnostus yliluonnolliseen ja kauhuun.

4
I II ILKKA AUER

”Anastasia on ronskia menoa, kyllä tästä oikein kelpo kauhuleffan saisi.

MIKKO | KIRJAVINKIT-BLOGI

”Ilkka Auer on vakuuttanut kirja kirjan jälkeen loistavana nuorten kauhukirjailijana.

KIRJAPÖLLÖN HUHUILUJA -BLOGI

”Tunnustan, että tätä kirjaa lukiessani oli pakko välillä vilkaista olan yli. KIRJAHULLUN PÄIVÄKIRJA

ILKKA AUER kauhustaFantasiasta, ja hullaantunutroolipeleistä haaveilija, joka tietää, että unelmakesien varjoissa lymyää painajaisia.myös

KUVA © HAAMU

ISTVÁN MÄKI

Pinnan alla kirous

HARRI ISTVÁN MÄKI: KIROTTU

Viktorin ja Melissan piti olla ikuisia ystäviä, kaksi toisensa löytänyttä kummajaista koulun tasaharmaan oppilasmassan kansoittamalla käytävällä. Mutta Melissa pilasi kaiken, ja Viktor päätti tehdä Melissan elämästä elävän painajaisen.

Kun Viktor kohtaa Melissan sattumalta järven rannalla, hän tönäisee kinastelun päätteeksi uimataidottoman tytön laiturilta. Viktor syöksyy auttamaan, mutta liian myöhään.

Seuraavana päivänä Melissa ilmestyy kouluun kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pian Viktor huomaa itse olevansa keskellä painajaista.

Märät jalanjäljet, hurjat hallusinaatiot, armottomat kiusanteot ja ansat johtavat Viktorin takaisin kirotulle rikospaikalle.

Järven pimeissä syvyyksissä odottaa karmaiseva totuus.

KL: N84.2 KANSI: Iines Partanen ISBN 9789527413326 ILMESTYY: helmikuu

KUVITTAJA: IINES PARTANEN ihailee sammalkarikkeessa möyriviä pikkuotuksia ja kuvittaa mielellään metsän hämäriä olentoja.

6
HARRI

”Halusin kirjoittaa horrortarinan, joka saisi sukat pyörimään jaloissa päivälläkin. Tästä se alkaa, olkaa hyvät. Matka kohti parempia painajaisia! harri istván mäki

HARRI

IdearikasMÄKIISTVÁN ja palkittu kirjailija, joka syyttää ja kiittää sukujuuriaanunkarilaisia siitä, että hämärätkiehtovat.kauhutarinat

KUVA © HAAMU

Täyttä laukkaa kohti hyytävää kartanoseikkailua

SEITA RÖNKÄ: KAKSOISJOEN KARTANON

KUMMITUSKIERROS

Reetta saapuu pakkolomalle Kaksoisjoen kartanoon yhtä lämpimällä mielialalla kuin taloa natisuttava jäätävä sää.

Vaihtoehtojen puuttuessa hän alkaa vähitellen kotiutua. Salakäytäviä ja outoja huoneita täynnä olevan kartanon lumo alkaa purra kuin ulkona paukkuva pakkanen.

Kun perinteiseen kummituskierrokseen kaivataan uusia oppaita, Reetta kavereineen ottaa haasteen vastaan. Mukana tuntuu liikkuvan myös ylimääräinen aave. Varsin hyytävä tapaus. Pyytääkö se Reetalta apua?

Kartanon mailla alkaa pyöriä kummaa väkeä, ja myös outo tallirenki hiippailee Reetan kintereillä. Pian käy ilmi, ettei Reettaa ole tuotu korpeen sattumalta. Jotkut tahot ovat liikkeellä pahoin aikein. Ja ne ovat huomanneet Reetan.

KL: N84.2 KANSI: Miranda Mord ISBN 9789527413340 ILMESTYY: helmikuu

KUVITTAJA: MIRANDA MORD luo unenomaisia kuvituksia, joissa on kauhuromanttisia tunnelmia.

8
SEITA RÖNKÄ

Seita Röngän Kaksoisjoen kartanon kummituskierros on jännittävä ja aavemainen seikkailu, jossa neuvokkuus ja rohkeus punnitaan.

SEITA RÖNKÄ

Taikuudesta ja erilaisuuden voimasta ammentava kertoja, joka löytää aina eläinystäviä sekä salaisia polkuja, joita muut eivät ole huomanneet.

KUVA © JUHA NELIMARKKA

Kun leivänpaahtimetkin lentävät

- SCIFIKIRJOITUSOPAS

Lentävä leivänpaahdin on tieteiskirjallisuuden eli scifin kirjoitusopas, joka vilisee robotteja, galakseja ja aikamatkoja. Älä silti säikähdä, scifin kirjoittaminen ei ole monimutkaista vaan ihan yhtä hauskaa, innostavaa ja antoisaa kuin minkä tahansa muun lajityypin kirjoittaminen. Kokeile vaikka!

Anna Orionin ja lentävän leivänpaahtimen johdattaa sinut mielikuvituksellisten tarinoiden ja tuntemattomien aikojen ja planeettojen äärelle. Siellä odottavat lukuisat kirjoittamattomat seikkailut!

Sarjakuvataiteilija Brocin kuvittama opas on suunnattu kirjoittajille noin kolmannesta luokasta ylöspäin. Se sisältää sekä tietoa että vinkkejä kirjoittamiseen – ja runsaasti kirjoitusharjoituksia, jotka on suunniteltu sekä vasta-alkajille että jo tottuneemmille kirjoittajille.

KL: N86 KUVITTAJA: BROCI ISBN 9789527413371

ILMESTYY: huhtikuu

10 MERVI HEIKKILÄ & ANNE LEINONEN

ANNE LEINONEN

spekulatiivisenSuomalaisenfiktion palkittu voimahahmo, joka rakastaa kansanperinnettä, noitia, aaveita ja metsänhenkiä

MERVI

jokaPalkittuHEIKKILÄkirjailija, pitää kurpitsoista,tähtiöistä, metsistä ja kaikista määkivistä jaolennoista.miukuvista

”Nyt olen lukenut kirjoitusoppaan, joka vie mennessään. kirjan vuoksi -blogi
”Minulle tuo Haamun veikeä logo on yhtä kuin laatutakuu! kirjamessuasiakas haamun kojulla TUTUSTU HAAMUN KOKO TUOTANTOON
13 JAAKKOLA & SWALLOW: AAVEIDEN RAUMA KELOSAARI & ERKKO AAVEIDEN TAMPERE ARTEMIS KELOSAARI: AAVEIDEN TURKU HYTÖNEN & MATILAINEN: AAVEIDEN EESTI TIINA HAUTALA: HOTELLIEN HENGET TIINA HAUTALA: AAVEIDEN KAUPUNKI (VAASA) TIINA HAUTALA: AAVEIDEN POHJANMAA RIINA PELTONEN: NOITIA, KALLOJA, VEDENHENKIÄ MEEDIOPELI AAVEIDEN POHJANMAA AAVEBALLADEJA MUSIIKKI-CD aavemaista tietoa
MARKO HAUTALA: KIROTTU MAA ALA-HUISSI & HEIKKILÄ: VERIKUU MARKO HAUTALA & AL. VALKOISET VARPAAT ALA-HUISSI & AHO: HOTELLI IKUISUUS TUULIA MATILAINEN: HULLU KOIRA Hämäriä lukukokemuksia... karmivaa MARKO HAUTALA & BROCI: VARPAATSARJAKUVA JUKKA LAAJARINNE: HURME-SARJA HURMEEN MAKU | ISIEN PALUU PER FAXNELD. UHRIPUU LAURI LATTU: SUSIRAJA HARRI ISTVÁN MÄKI: KIROTTU ILKKA AUER: ANASTASIA-SARJA ANASTASIA | KALMANKUU RAMSEY CAMPBELL VANHAT SARVET
15 kutkuttavaa
KYMNAASI
SEITA RÖNKÄ: KOUTAMÄKI-SARJA KOUTAMÄEN NOITA | LOITSUN VOIMA | KALMANVÄEN KESTIT MERVI
LOUHEN
|
...kaiken ikäisille SEITA RÖNKÄ KAKSOISJOEN KARTANON KUMMITUSKIERROS
ILKKA AUER: DOMOWIK-SARJA DOMOWIK | NOIDANKIRO ILKKA AUER: KYMNAASI-SARJA
| HORNANTULI
HEIKKILÄ: LOUHI-SARJA
LIITTO
TUONELLA KULKIJAT | POHJOLAN PORTEILLA ANNE LEINONEN: ELOKUUSSA MINÄ KUOLEN
MARKO HAUTALA & BROCI: LAURI LUU -SARJA LAURI LUU JA RIIVATTU LUKUKOIRA Hämäriä lukukokemuksia... MERVI HEIKKILÄ & ANNE LEINONEN: KIRJOITUSOPAS-SARJA KAUHUMAAN KARTTA | PIENI TAIKAKAUPPA | LENTÄVÄ LEIVÄNPAAHDIN TUULA AALTONEN: PIKKUVÄEN POLUILLA HARRI ISTVÁN MÄKI: HIRVIÖ-SARJA MÖRKÖKIRJA | ZOMBIKIRJA | AAVEKIRJA | VAMPYYRIKIRJA MERVI HEIKKILÄ & JUSSI MATILAINEN: KUMMAKYLÄ-SARJA KUMMAJAISTEN KYLÄ | KUMMAJAISTEN KYLÄN KUUMA KESÄ | KUMMAJAISTEN KYLÄN SALAPERÄINEN SYKSY ANTTI SAARNIO: AAVEPOIKA AAPELI -SARJA MÖRKÖLINNA | MUINAINEN METUSALEM | IHMEIDEN AIKA lukuintoa LAURI LUU JA KIRJASTON MUUMIO
17
pikkupelottavaa
...myös lapsille
V. HYTÖNEN & M. NYGÅRD: PROFESSORI PISTRIHIN HULLU MAAILMANJÄRJESTYS M. HEIKKILÄ & M. NYGÅRD: UPPALAN KARTANON AARRE
J.
ALA-HUISSI & M. NYGÅRD: VANHAN MAATALON SALAISUUS T. HAUTALA & S. KARI: LEIKKISÄ LUURANKO TIINA HAUTALA & MARJO NYGÅRD: KANTTORILAN KUMMA VIERAS ROSARIO GARCIA GIL: ROOSA-SARJA VAALEANPUNAINEN KUMMITUS | PUNAINEN MYSTEERI | VIHREÄ ZOMBI MUSEON HASSU HAAMUHERRA

Hämäriä lukukokemuksia...

riimittelyä
JUHA-PEKKA KOSKINEN & MIRANDA MORD: HULLO-SARJA KESKIYÖN KESTIT | HIRVEÄ HEKLA | KADONNUT KUMMITUS | MERIMATKA MEKSIKOON JUHA-PEKKA KOSKINEN & MIRANDA MORD: HULLO-SARJA PIHISTELEVÄ PEIKKO | VIHELTELEVÄ VAMPYYRI | AAVELAIVAN ARVOITUS
19 JAAKKOLA
GHOSTS
ANDARNAS
TIINA
ANDARNAS ÖSTERBOTTEN TIINA
ANDARNAS STAD (VASA) in
T. HAUTALA & S. KARI: DEN STAMMANDE DÖDSKALLEN ROSARIO GARCIA GIL: ROSA OCH DET ROSA SPÖKET MARKO HAUTALA & BROCI: PALE TOES GRAPHIC NOVEL på svenska ...myös
& SWALLOW:
OF RAUMA ARTEMIS KELOSAARI:
ÅBO
HAUTALA:
HAUTALA:
english
muilla kielillä
KATALOGIN KANSIKUVAT: MAYA HAHDON KUVITUSTA VANHAT SARVET -TEOKSEEN HAAMUKUSTANNUS.COM FOREIGN RIGHTS HAAMU: info@aaveet.com & FERLY tuomas@ferlyco.com (MARKO HAUTALA & JUHA-PEKKA KOSKINEN):
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.