Page 4

FREDAG 28. JUNI 2013

4 ● SKUDEFESTIVALEN 2013

HAUGESUNDS AVIS

5 om festivalen Hva har Skudefestivalen betydd for Skudeneshavn og Haugalandet?

Aase Simonsen Ordfører i Karmøy – Festivalen er etablert som en stor attraksjon og høydepunkt lokalt og regionalt. Vi blir stolte, over å ha Norges best bevarte småby. Yndet mål for båtfolk.

MED LOKAL HJELP: Christian Ingebrigtsen (foran t.v.) og a1 har med seg skudenesbuen Kjell Harald Litangen på gitar, under konserten. Kjell Arvid Svendsen Tidligere ordfører i Karmøy – Festivalen bidrar positivt innad og utad. Sveiser folk sammen. Trekker mye folk. Setter byen og regionen på kartet. Gagner handelsstanden.

a1 og Trine Rein Intet jubileum uten storslagne gaver. Når Skudefestivalen feirer 20 år, er det publikum som får gaven lørdag kveld.

Marit Ellingsen Lensmann i Karmøy – Festivalen betyr utrolig mye for folk i byen. Vi berømmer ildsjelene. Imponerende. Syr byen sammen og er noe vi viser fram til alle besøkende i regionen.

Lars Peder Solstad Adm.dir. Solstad Offshore – Det beste som har skjedd byen på mange år. Skaper identitet, dugnadsånd, oppmerksomhet og trekker mye folk. Til nytte for regionen.

KJELL EINAR ØREN kjell.einar.oren@h-avis.no

S

kudfestivalarrangørene er i sitt mest gavmilde hjørne, når de gjennomfører sin 20. festival. Publikum får en gave utenom det vanlige – en jubileumskonsert med a1 og Trine Rein og Karmøys egen Sveinung Hølmebakk som syngende konferansier. – Jeg gleder meg. Trives svært godt på Haugalandet, sier Trine Rein som hadde julekonsertpremiere i Åkra kirke. Artisten avslører at hennes neste juleturné vil ha premiere i Etne. Hun møtte noen nye kor da hun var her sist, og det fris-

tet til nytt samarbeid. Hun har med seg Øystein Lund Olafsen på keyboard. a1 kjenner hun fra samarbeidet under «Gift og Japan» der var med for å hjelpe etter tsunamien. Trine Rein som er en kjent artist i Japan – verdens nest største musikkmarked – er glad i sjø og saltvann. – Det er jeg avhengig av, sier hun.

a1 med lokal gitarist – Vi kommer med fullt show, og vi stiller med fullt band. Der er Kjell Harald Litangen som er vokst opp i Skudeneshavn, gitarist, forteller Christian Ingebrigtsen. Ingebrigtsen som er sønn av den kjente norske trubaduren Stein Ingebrigtsen ble kjent med medlemmene i a1 – Mark Read, Ben Adams og Paul Marazzi – etter at han i 1996 fikk plass på talentskolen, Paul McCartneys Liverpool Institute for Perfoming Arts. Der studer-

JUBILEUMSKONSERT: Trine Rein skal synge i Skudeneshavn. FOTO: SCANPIX

te han låtskriving og produksjon. Boybandet som ble til i 1998, oppnådde stor suksess og holdt på til 2002. Da ble bandet oppløst, da Paul Marazzi forlot det. I 2009 gjorde de tre første comeback. Ingebrigtsen gleder seg til å komme til Skudeneshavn. Men har flere konserter som soloartist – og sammen med faren – før det.

Tenor med dobbeltrolle Skudefestivalen byr på dobbel dose Sveinung Hølmebakk. KJELL EINAR ØREN kjell.einar.oren@h-avis.no

Marit Synnøve Vea Leder Avaldsnesprosjektet – Fokuserer på kystkultur med levende båtliv. Skaper blest om og markedsfører Haugalandet. Kombinasjonen båtliv, trehus og musikk trekker folk.

– a1 framstår i «ny dress» – tilpasset musikken i 2013. Jeg er glad for at både voksne og unge kan ha glede av musikken vår. Vi har også fans som er 15 år gamle – ikke bare de som lyttet til musikken vår for mellom 10 og 15 år siden, sier han. – Jeg skulle gjerne ha vunnet Melodi Grand Pris, innrømmer artisten etter tre andreplasser de siste fem årene.

SKAL JODLE: Sveinung Hølmebakk har jodlet siden han lærte det av å høre på Busserulls som sjuåring.

Hølmebakk som kommer fra Sævelandsvik skal være konferansier lørdag og opptre sammen med onkelen, lyriker Reidar Munkejord, på Tåkelurfabrikken fredag. – Jeg gleder meg til dobbeltoppgaven på «himabane». Det er en glede og en ære å få være konferansier i

jubileumsgave-konserten, og synge sammen med Trine Rein, sier tenoren som er både, kjent og anerkjent som en av de tre i Nordic Tenors. I tillegg skal han introdusere de andre artistene. Men fredagskvelden blir «Seinkveld med Sveinung og Reidar» – sanger og dikt med undertittelen «Sveinung og Reidar synger og leser om damer de aldri fikk». – Noen har spøkefull spurt hvor lang tid vi har til rådighet, for dette blir et omfat-

tende tema, sier han. Og legger til at det nok blir både humor og alvor i dialogen mellom to generasjoner. Hølmebakk synger sine nyskrevne sanger, mens onkelen kommer med ny diktsamling i høst som han leser fra. Han leser også fra tidligere diktsamlinger. Blant sangene er «Hymne til Karmøy», hans nye singel «Sommertider» som kom ut i juni og «Sov mitt barn», skrevet til hendelsene 22. juli 2011.

Skudefest