Issuu on Google+

TORSDAG 8. MAI 2013

UTGAVE NR. 16

LESERNES VÅRBILDER

22 BRITISK HELG PÅ JIMMY LEGS

BAKARØYNÅS BESTE 8-9 INVITERER TIL GATEMARKED

23

GARASJEROCKENS FAR I BYEN

10-11 HAR BESTILT NY TRÅLER

4 GOSPELMARATON

6 14-15


NETTOPP 2 NÅ KONTAKT OSS Telefon: 52 72 00 00 Mail: nettoppna@h-avis.no Tips mail: tipsna@h-avis.no Marked mail: markedna@h-avis.no Twitter:@NettNa Distribusjon: Haugesund (13.220) Karmøy (14.433) Sveio (2.262) Tysvær (4.310) Bokn (366) Vindafjord (3.164) Etne (1.760) Sauda (2.109) Ansvarlig redaktør: Jan Tore Hamnøy

MAGNUS BERNING

HARALD MARTEL BERSAAS

magnus.berning@h-avis.no Twitter: @mugsyb76 Facebook.com/mberning Direkte: 52720375 Mobil: 971 11 318

harald.martel.bersaas@h-avis.no Twitter: @haraldmartel Facebook.com/haraldmartel Direkte: 52 72 03 70 Mobil: 952 04 414

MARGRET RUN EINARSDOTTIR margret.einarsdottir@h-avis.no Twitter: @maggarun Facebook.com/missmagga Mobil: 959 89 359

Haugesunds Avis forbeholder seg retten til å lagre og utgi alt innsendt og innkjøpt materiale i elektronisk form.

EKSTASE: Haugalendingene på bortetribunen på Viking stadion i fjor hadde mye å feire. Å spille ut storebror på bortegress er ikke hverdagskost, selv om Viking ikke har slått ARKIVFOTO: SCANPIX Haugesund i seriesammenheng siden 2000.

Stolte haugalendinger i siddisland «Tap og vinn med samme sinn» er det noe som heter, men det er ikke alltid like enkelt når det er erkerivalen og storebror Viking som er motstander. MAGNUS BERNING Vinner vi, feirer vi som om vi skulle ha vunnet VM. Taper vi er alt bare trist. Torsdag er vi der igjen. Årets første slag om Rogaland står for tur. Dagdrømmene går tilbake til

28. april i fjor da Haugesund nedsablet Viking i deres egen storstue. Haugesund vant 0-2, men kunne like gjerne vunnet med flere mål.

Grønske på knærne Rundt 1.000 stolte haugalendinger på tribunene ble stående igjen å synge høylytt på Viking stadion. Dagen der Jostein Grindhaug, Eirik Horneland og Kjell Inge Bråtveit kom inn i garderoben med grønske på bukseknærne etter å ha seilt bortover sidelinjen i gledesrus over Geir Ludvig Fevangs scoring i det 80. minutt. Det er noe helt spesielt med stemningen på disse kampene. O-feltet, som er bortesuppor-

Haugalandet Nettopp NÅ arbeider etter «Vær varsom!»-plakatens regler for god presseskikk. Lesere som mener seg berørt av

ternes tribune på Viking stadion, fylles opp med 700 haugalendinger. Stemningen er elektrisk, nesten som på cupfinalen i 2007. I fjor klarte 1.000 FKH-supportere å overdøve over 12.000 siddiser i 90. minutt.

Ønsker velkommen Morten Ristesund-Sele er leder for privatmarkedet i Viking Fotballklubb. Han ser frem til lokaloppgjøret og ønsker haugalendingene velkommen til Jåttåvågen Kristi Himmelfartsdag. – Det blir en fantastisk ramme rundt kampen. Foreløpige værmeldinger lover bra og mye tyder på at det blir en topp-

urettmessig avisomtale, bes ta kontakt med redaksjonen. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan, som er oppnevnt av Norsk Pres-

kamp. Begge lag har hatt en veldig bra start på sesongen, sier Ristesund-Sele. I forrige uke sendte Viking 600 billetter nordover til Haugesund. Fellesturene i regi av FKH og Måkeberget er utsolgt, men det skal ikke hindre andre fra å ta turen sørover. Billetter nærmest garanterer RistesundSele uansett. – Vi fyller opp bortetribunen, men åpner også for at de som vil sitte andre steder, kan gjøre det. Som vanlig oppfordrer vi til å følge normal folkeskikk og til at de som ønsker å sitte andre steder enn på bortefeltet, bærer litt mer nøytrale farger enn de hardeste supporterne. Normalt bruker dette å gå helt

seforbund for å behandle klager mot medier i presseetiske spørsmål. Adresse:

fint for seg, sier Ristesund-Sele.

VIF søndag Ingenting føles deiligere for en FKH-supporter enn å slå Viking i Stavanger, og vi har gode erfaringer med det. Viking har faktisk ikke slått oss mer enn en gang i seriesammenheng de siste 13 årene. Da teller vi med både hjemme- og bortekamper. Storkampene står for øvrig i kø. FKH-spillerne får bare to og et halvt døgn hvile før Christian Grindheim, Kjetil Rekdal og de andre profilene i Vålerenga kommer på besøk til Nye Haugesund stadion søndag ettermiddag.

TRYKK Schibsted Trykk Bergen AS

PRODUKSJON Haugesunds Avis


NETTOPP 3 NÅ


NETTOPP 4 NÅ

NORLI AS: Brødrene Magne, Valter og Karl Rasmussen satser med nybygg på nyåret.

ARKIVFOTO: HAUGESUNDS AVIS

Har bestilt ny topp moderne tråler Fiskeriselskapet Norli AS i Vedavågen har bestilt sitt nye trål/snurrevadfartøy. Skipet er konstruert av Seacon AS, hjemmehørende i Måløy.

pet i dag har rettigheter/kvoter for, som for eksempel konsumfiske i Nordsjøen etter ulike arte hvitfisk og reker. Dette vil foregå med både trål og snurrevad. Videre vil fartøyet bli rigget for fiske med snurrevad etter torsk i nord samt loddetråling, skriver Skipsrevyen.no.

MAGNUS BERNING

Norsk utstyr

Fartøyet skal døpes «Quo Vadis», og skal utrustes ved Tersan Shipyard i Tyrkia. Planlagt overlevering er ved nyttår. Utrustningen skal skje parallelt med utrustningen av søsterskipet «M. Solhaug», som skal leveres like før nyttår. Det over 34 meter lange og 9,5 meter brede fartøyet er et kombinasjonsfartøy rigget for trål, dobbelttrål og snurrevad. Lastekapasiteten er på 180 m3 kjølerom og 200 m3 CSW-tanker.

Familierederi Fiskeriselskapet Norli AS er et familierederi som eies og drives av brødrene Karl, Valter og

«QUO VADIS»: Slik blir den nye tråleren seende ut. Magne Rasmussen. Rederiet har lang tradisjon innenfor pelagisk fiskeri og konsumtråling i Nordsjøen. Brødrene Rasmussen har nå bestemt seg for å satse videre

med nybygg. «Quo Vadis» er et kombinasjonsfartøy rigget for trål, dobbeltrål og snurrevad. Fartøyet er i utgangspunktet også prosjektert for not og kan med enkelte forandringer se-

ILLUSTRASJON: SEACON AS

nere også rigges for notfiske. Fartøyet vil således bli svært fleksibelt og kan anvendes til flere forskjellige fiskerier. I første omgang vil fartøyet bli rigget for de fiskerier selska-

Når det gjelder utstyr så har rederiet valgt i størst mulig grad å satse på norske underleverandører. Alt det vesentligste utstyrer som f.eks hovedmotor, gear, propellanlegg, sidepropeller, hjelpemotorer, akselgenerator, wincher, kraner, el instrumenter, fiskebehandlingsutstyr samt is- og kjøleanlegg m.m blir levert fra Norge. En betydelig del av kontraktsummen utgjøres således av norske leverandører. – Rederiet er særlig fornøyd med den positive holdningen en har fått fra Innovasjon Norge for dette prosjektet. Uten Innovasjon Norge sin deltakelse i finansieringen, så hadde dette prosjektet neppe latt seg realisere, skriver Skipsrevyen.


NETTOPP 5 NÅ


NETTOPP 6 NÅ

Kultklassikere på Høvleriet

GARASJEROCKENS FAR: Roky Erickson har levd et hardt liv, men har på imponerende vis klart å komme seg på rett kjøl. Comeback-abumet fra 2010 mottok strålende kritikker også her hjemme.

En lys levende rockelegende, Roky Erickson, står på scenen i Høvleriet lørdag. - Veldig kult at lille Haugesund får besøk av en artist med en slik historie, sier Johnny Liadal, som selv oppdaget Erickson på begynnelsen av 80-tallet.

antageligvis er selvopplevd, sier Liadal. Erickson forsvant helt i mer enn et tiår, men i 2010 kom garasjerockens fanebærer med sin første soloplate på 14 år. Veien tilbake ble samtidig dokumentert med filmen «You’re gonna miss me» fra 2007. Albumet «True love cast out all evil» fikk overveldende mottagelse også i pressen her hjemme med femmere i blant annet Dagbladet, Dagsavisen, Aftenposten og VG. Sistenevnte avis skrev «Helt usedvanlig bevegende» om plata.

MAGNUS BERNING Roky Erickson startet karrieren i bandet «13th Floor Elevators» på 60-tallet, som var pionerer innen den psykedeliske rocken. – Psykedelia kom på mange måter som en reaksjon på rene popband som The Beatles. Amerikanske ungdommer startet garasjeband i opprør mot det mer etablerte, sier Liadal. Han gleder seg veldig til lørdagens konsert. – Jeg oppdaget Roky Erickson da jeg leste om han i en musikkfanzine på begynnelsen av 80-tallet. Som «Roky

Turboneger

MUSIKKVITER: Johnny Liadal gleder seg til å få oppleve Roky Erickson i levende live på Høvleriets ARKIVFOTO: HAUGESUNDS AVIS scene lørdag. Erickson and The Aliens» ga han da ut et par fantastiske plater, men da jeg sjekket ut solokarrieren hans fra 70-tallet forstod jeg også hvor viktig han var for det tiåret. Musikalsk og låtmessig har han mange likhetstrekk med Alice Cooper. Livsløpet hans minner mye om Syd Barrett, sier

den lokale musikkeksperten til Nettopp Nå.

Innlagt med schizofreni Erickson står bak kultklassikere som «I Walked with a Zombie», «Night of the Vampire» og «Two Headed Dog». – Mange trodde at han la seg frivillig inn på mentalsy-

kehus for å slippe en narkotikadom, men det viste seg at han slet med schizofreni. Det høres igjen i tekstene. Jeg husker jeg var veldig fasinert over tekstene hans. Når man kjenner Ericksons historie forstår man at det ikke dreier seg om ren oppdiktning, men at mye av det

– Det er første gang jeg ser ham live og gleder meg veldig. Håper publikum møter opp. Det er veldig kult at lille Haugesund får besøk av en artist med en slik historie. Vi skal huske på at band som Gluesifer og Turboneger nærmest siterer Roky Erickson som er av de største innenfor deres sjanger. Det viser at han påvirker stadig nye generasjoner, avslutter Liadal. Supportband lørdag er indierock-kvintetten «The Drowning Men» fra California som har gitt ut to album etter at de debuterte med EP-en «Kill the matador» i 2007.


NETTOPP 7 NÅ


NETTOPP 8 NÅ

HJEMME PÅ BAKARØYNÅ: Ugonna Anyora har bodd i huset til Ivan og Astrid Henriquez siden han kom til Haugesund som 18-åring.

ARKIVFOTO: ØYSTEIN EIDE/HAUGESUNDS AVIS

Bakarøynås beste I en liten kjellerleilighet på Bakarøynå bor Ugonna Anyora (22). FKHs nigerianske midtbanespiller trives i Haugesund og i eliteserien, men drømmer om neste steg i karrieren. ØYSTEIN EIDE Det er ikke så mye vi vet om Ugonna Anyora, eller «Hugo» som Jostein Grindhaug døpte ham til like etter at han hentet ham fra Nigeria i 2010. Vi vet at han har store sko, et bredt glis, meget gode fotballferdigheter og han tidvis har blitt omtalt som ett av FKHs heteste salgsobjekter.

Hjemme hos Når Hugo skal intervjues hjemme på privaten, betyr det at vi flytter oss fra den triste kjellerleilighten og til Ivan Henriquez sin stue, to etasjer opp. Henriquez har vært reservepappa for FKH-spilleren fra

som profesjonell fotballspiller må man ofre noe, sier Anyora. Samtalen foregår på engelsk, selv om 22-åringen har lært seg en god del norsk i løpet av sine år i Haugesund.

Onkel Hugo han kom til Haugesund, slik han også var det for semifinalehelten Rodolfo «Foffo» Rodriguez da han var i klubben. Anyoras virkelige familie bor hjemme i Nigeria. – Jeg snakker med familien min på telefonen nesten hver eneste dag. Det eneste som begrenser mengden samtaler er størrelsen på telefonregningen, smiler han. Familen hjemme består av mor, far, storebror, storesøster, lillesøster og en adoptivsøster. Hugo er den eneste i familien som spiller fotball. – Mamma jobber som lærer, og storebroren min er musiker. Det er klart jeg savner dem, men for å leve ut drømmen

I fjor fikk Hugo nok en grunn til å lengte hjem. – Jeg ble onkel for første gang. Han er litt over ett år nå, og jeg har kun sett ham to ganger. En gang i fjor sommer, og nå i desember da jeg var hjemme i Nigeria. Jeg prøver å hjelpe familien så mye jeg kan, og sender penger hjem stort sett hver eneste måned. Å komme til FKH og norsk eliteserie var en drøm som gikk i oppfyllelse for midtbanespilleren.

Neste steg – Jeg var på et par prøvespill i Spania, før tilfeldighetene gjorde at jeg havnet i Haugesund. Jeg var blant annet i Villareal,

Levante og Mallorca, men skader gjorde at jeg ikke fikk vist meg fra min beste side. Da Jostein Grindhaug så meg i aksjon, spilte jeg for et akademilag hjemme i Nigeria. For øyeblikket har jeg det veldig fint her i FKH, men det er klart jeg drømmer om å ta steget videre i karrieren. For å klare det må jeg jobbe knallhardt hver eneste dag. Det eneste som er sikkert i fotball er at du aldri vet hva fremtiden bringer. Selv beskriver han sin egen utvikling i FKH som jevnt positiv.

Målløs i serien – Jeg har blitt bedre og bedre. Det handler om å ta steg, stablisere seg og så ta nye steg. 2013 skal bli mitt år, sier han selvsikkert. Så langt kan Hugo skilte med 64 kamper for FKH. Kun fire ganger har han funnet veien til nettmaskene. Alle målene har kommet i cupen. – Målene vil komme. For

meg handler det om å bidra for at laget skal vinne hver gang vi går på banen, og det betyr ikke noe hvem som setter ballen i nettet. Det som har skjedd er historie, og neste kamp er alt som betyr noe. Jeg jobber for å starte hver kamp vi spiller, og lar det være opp til trenerteamet å bestemme om jeg er god nok. Historie er også den mye omtalte albuebruken mot Rosenborg da mange forståsegpåere hevdet at han fortjente rødt kort etter duellen med Jonas Svensson. – Alle som kjenner meg vet at det ikke var med vilje. Jeg prøvde å ringe Rosenborg-spilleren for å si unnskyld. Slike ting skjer i fotball og jeg tenker ikke mer på det nå, sier Anyora, før han tasser ned trappene for se fotball på TV i kjellerleiligheten.


NETTOPP 9 NÅ

Distriktets flotteste

HAGESENTER?

Åpent Kristi Himmelfartsdag til 10-18!!

DUELLKONGE: Anyora er ikke lett å skubbe seg på i duellspill, noe Rosenborgs Jonas Svensson har fått erfare flere ganger. ARKIVFOTO: SCANPIX

99

90

6-pakk SOMMERBLOMSTER SPANSKE MARGERITTER, HVITE MARGERITTER, SURFINIA KR

BARE CUPMÅL: Anyora har notert seg for fire cupmål, sist mot ARKIVFOTO: SCANPIX Nest/Sotra i cupen.

SUNSET SOFAGRUPPE GRÅ ELLER BRUN kr.

2.990;

– Stort sett happy Ugonna Anyora ble kåret til Haugesunds beste av publikum søndag. Han nyter også respekt hos lagkameratene. Bare spør Eirik Mæland. Denne sesongen har Anyora og Mæland startet de fleste seriekampene sammen sentralt på FKHs midtbane. To spillere som utfyller hverandre bra. – Han har enorme fysiske forutsetninger og har tilpasset seg eliteserien på en bra måte. Han er kanskje ikke den mest målfarlige spilleren i troppen, men det snakker vi ikke om, smiler Mæland. – Hvordan er han utenfor banen? – Han er litt humørsyk. For det meste er han smilende, glad og byr på seg selv, men han kan også være stille og rolig, sier bømlingen og lagkameraten fra Nigeria.

5 sekker DEKKBARK 80 liter kr

300;

5 sekker PLANTEJORD 50 liter kr

200;

Hageland Karmsund (vis a vis Oasen Storsenter) Austbøvegen 17 B Tlf. 52 85 10 07 Åpningstider: Hverdager 9–20 Lør & 'Søndag 12–18

www.hageland.no


NETTOPP 10 NÅ

Kvalitetsartister på løpende bånd Det er internasjonalt preg på artistene som gjester Jimmy Legs denne uken. Britiske Pete Molinari går på scenen torsdag, mens P3-favorittene i norsk/ britiske Casa Murilo gjester byen lørdag. – Kvalitet fra ende til annen, sier arrangør Helge Bro Matland. MAGNUS BERNING Besøket har tatt seg opp i det lille konsertlokalet i Haraldsgata. Studentene, som flyttet inn i huset i fjor høst, utgjør nå cirka en tredjedel av konsertpublikummet på Jimmy Legs. – Vi skulle selvfølgelig ønsket at vi også hadde solgt ut de siste 50 billettene slik at vi fikk stinn brakke, men konsertene med for eksempel Honningbarna, Ida Jenshus, The Low Frequency In Stereo og Jonas Alaska ble bra besøkt, sier Matland.

Har blodfans Etter å ha gjort to konserter på Vikedal Roots Music Festival i 2011 og én konsert på den nedlagte Café Moody, er den britiske singersongwriteren Pete Molinari tilbake i Haugesund torsdag. En legende som Bruce Springsteen har blant annet skrytt ham opp i skyene, men det store gjennombruddet har uteblitt. At han spiller på Jimmy Legs har ifølge arrangøren to hovedgrunner. For det før-

ste at Molinari etter hvert har blitt en personlig favoritt av Helge Bro Matland, men mest av alt at det er haugesunderen Camilla Sørhus som har hentet ham til byen. ��� Molinari har opparbeidet seg en del blodfans i Haugesund og blir vel sett på som en skjult skatt. Da han spilte i Vikedal i forfjor var det ingen som visste hvem han var, men har klarte å begeistre et stort antall publikummere. Han har definitivt mye å fare med. I desember sto det blant annet et to-siders oppslag om ham i musikktidsskriftet «Mojo». Han er en krysning av trubadur og artist og virker komfortabel med det, sier Matland.

Mer britisk Lørdag står norsk/britiske «Casa Murilo» på scenen. De ble dannet etter at to britiske menn fant seg norske kjærester under et opphold i Brasil. De flyttet til Oslo og dannet bandet som først ble kjent gjennom NRK Urørt og som senere har hatt flere låter listet på Petre. I

PETE MOLINARI: Mange satte pris på konsertene til briten under Vikedal Roots i 2011. Torsdag er han tilbake. Denne gang på Jimmy Legs i Haugesund. Brasil bodde de i huset til en mann med navn Murilo, derav navnet «Casa Murilo». Bandets andre album «The Rise & Fall's», som kom ut i fjor sommer, inneholder blant annet radiohiten «Wrecking Ball» som ble listet på de største radiokanalene. I 2013 gjennomfører de 35

konserter i Norge i tillegg til en travel festivalsommer. Til høsten starter innspillingen av bandets tredje album. – Som arrangør er jeg inhabil, men denne ukens artister vil jeg anbefale på det sterkeste. Personlig har jeg gledet meg til disse, sier Matland.

Partivare – 40’ lagercontainere HAUGESUND: Uniteam søker avdelingsleder til ny Uniteam avd. Raglamyrveien 13.

kr

14 000,-

Oppstart snarest. Ring 400 18 014 for mer info. CV sendes: oystein.thoresen@uniteam.no

Leie kun kr

750,pr. mnd.

OBS! Prisen gjelder så langt lageret rekker. Alle priser eks. mva. Mulighet for enda lavere priser ved langtidsleie eller større kvanta.

UNITEAM VEST – Gamleveien 25 – 4315 Sandnes Telefon: 452 32 898 – 406 46 383 E-post: vest@uniteam.no – Web: uniteam.no

Containere – Moduler – Anleggsrigger – Onshore – Offshore


NETTOPP 11 NĂ…

CASA MURILO: De to britiske frontfigurene Chris Winfield og Dan Hesketh dannet band med fire nordmenn i Oslo.


NETTOPP 12 NÅ

Fritid

Sørhauggt. 150, Haugesund www.eiendomsmegler1.no

SVEIO

Hytte til Vigdarvatnet Strandlinje. Strandlinje til Vigdarvannet som gir mulighet for fiske og bading. Enkel hytte som består av stue, kjøkken og soverom. Naust. Lagringsplass under deler av hytten. God parkering på parkeringsplass like ved hytten.

Adresse: Kvalvågvegen 374 Visning: Etter avtale.

LANGELAND / OTERTONG

Adresse: Langeland Visning: v/megler på tlf. 91172820

SVANDALEN

Prisant. kr 650 000 + omk. Omkostn.: P-rom/bra: Ant. sov.: Byggeår: Tomt: Oppdr.nr:

ca. 2,7% ca. 31/31 kvm. 1 1970 400 kvm. 70111052

Kontakt: Telefon:

Knut Einar Rovik 52 80 98 83 / 907 83 233

Usjenert beliggende hytte m/meget stor tomt og flott utsikt Langeland / Otertong. Ta av E 134 ved Solheim. Følg veien mot Skjoldastraumen. Ved krysset hvor man kan kjøre til Åsosen, skal man holde til høyre mot Skjoldastraumen. Hytten ligger på oppsiden av veien like etter nedkjørsel til Otertong. Selges delvis møblert. For den rette har eiendommen mange muligheter.

Prisant. kr 1 340 000 + omk. Omkostn.: P-rom/bra: Ant. sov.: Byggeår: Tomt: Oppdr.nr:

ca. 2,7% Gr.fl ca. 59/Bra ca 54 kvm. 2 + hems 1977 15 679 kvm. 70120513

Kontakt: Telefon:

Runar Aarekol 52 80 98 87 / 911 72 820

Stor og flott hytte, attraktivt beliggende like ved skitrekket. Hytten er flott inredet over to plan i tillegg til innredet loft med hems og ett soverom. Samlet seks soverom, stue, kjøkken, to bad, badstu, vaskerom, garasje og hems/tv-stue. Tiltalende hytte med flislagte bad. Flotte tregulv i alle oppholdsrom. Stort kjøkken med integrerte hvitevarer. Åpen himling og store vindusflater. Usjenert og solrik terrasse. Garasje med god lagringsplass for ved og ski, direkte adkomst til vaskerom.

Adresse: Haugane I Visning: Etter avtale med megler

SVEIO

Karmsundsgt.9, Kopervik www.eiendomsmegler1.no

Prisant. kr 3 500 000 + omk. Omkostn.: Bra: Ant. sov.: Byggeår: Tomt: Oppdr.nr:

ca. 2,7% ca. 183 kvm. 6 2006 Festetomt 71130074

Kontakt: Telefon:

Jan Erik Østbø 51 91 54 54 / 464 23 323

Hyttetomt m/bruksrett til strandlinje og utsikt - Oa Hyttetomten ligger på ett høydedrag med flott utsikt utover Ervesvågen og området. Solrikt beliggenhet, usjenert. Nærhet til sjø. Ingen byggeklausul.

Adresse: Oa Visning: Kan fritt besiktiges.

SKÅNEVIK

Prisant. kr 575 000 + omk. Omkostn.: Tomt ca.: Eierform: Oppdr.nr:

ca. 2,7% ca. 1 100 kvm. Eiertomt 70130240

Kontakt: Telefon:

Knut Einar Rovik 52 80 98 83 / 907 83 233

Tiltalende hytte med nydelig utsikt og båtplass - Mortveit Fra Etne (gamleveien langs sjøen) er det ca. 23 km. Fra Skånevik kai ca 4,7 km til hyttefeltet. Kjør ned i feltet og se etter "til salgs"-skilt. Bel. helt nederst m/panorama utsikt. Unik nærhet til sjø. Solrikt. Feltet har også badestrand, båtopptrekkplass og båtplasser. Fullstandard hytte med bl.a. 2 helfliset baderom og moderne kj.innr. Rommelig terrasse mot sør og vest. Her er det lèvegg slik at man kan nyte utsikten og solen i fred og ro.

Adresse: Mortveit Visning: Etter avtale med megler 911 72 820

SLETTEDALEN

Prisant. kr 2 950 000 + omk. Omkostn.: P-rom/bra: Ant. sov.: Byggeår: Tomt: Oppdr.nr:

ca. 2,7% ca. 96 kvm. 3 2007 1 114 kvm. 70130149

Kontakt: Telefon:

Runar Aarekol 52 80 98 87 / 911 72 820

Usjenert beliggende, nyere hytte i flott skiterreng. Flott beliggende i snørike Slettedalen. Fine turområder sommer som vinter. Lysløype like i nærheten. Slettedalen er ca. 25 min. kjøring fra Sauda sentrum i retning Røldal.Hytten er innredet på ett plan i tillegg til hems.Inneholder vindfang, toalettrom, gang, ett enkelt og ett dobbelt soverom, vaskerom, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til stor overbygd terrasse. Romslig hemsløsning med to overnattingsrom.

Adresse: Slettedalen Visning: Etter avtale med megler

Prisant. kr 1 190 000 + omk. Omkostn.: P-rom/bra: Ant. sov.: Byggeår: Tomt: Oppdr.nr:

ca. 2,7% ca. 58 kvm. + hems 2 2009 Festetomt. 71120157

Kontakt: Telefon:

Jan Erik Østbø 51 91 54 54 / 464 23 323


NETTOPP 13 NÅ

Fritid

Sørhauggt. 150, Haugesund www.eiendomsmegler1.no

SKJOLDASTRAUMEN

Velholdt hytte m/meget stor tomt, naust og flott utsikt-Nes Nes, Skjoldastraumen. Attraktivt beliggende hytte med nydelig utsikt. Kjør forbi Grinde mot Skjoldastraumen. Ta til venstre v/ skilt Nes og følg veien ca. 2,7 km og ta av til venstre v/skilt Nes en gang til. Kjør ca. 1,6 km og ta ned gårdsvei til venstre v/bosscontainere. Følg veien gjennom to grinder. Eiendommen kommer på h. hånd.

Adresse: Nesvegen 462 Visning: v/megler på tlf. 911 72 820

IMSLAND

Karmsundsgt.9, Kopervik www.eiendomsmegler1.no

Prisant. kr 2 750 000 + omk. Omkostn.: Gr.fl.: Ant. sov.: Byggeår: Tomt: Oppdr.nr:

ca. 2,7% ca. 83 kvm. 3+sovehems 1985 3 622 kvm. 70130196

Kontakt: Telefon:

Runar Aarekol 52 80 98 87 / 911 72 820

Flott nyoppført hytte med fantastisk utsikt og båtplass. Beliggende med fantastisk utsikt i Imslandsjøen ved Vindafjorden. Gangavstand til felles småthavn. Imslandssjøen er kun 40 minutter fra Sauda skisenter og ca. 2 timer og 15 minutt fra Stavanger Hytten er innredet med alt på ett plan i tillegg til innredet hems. Lekkert innredete, lyst og tiltalende. Enstavs eikegulv. Flott flislagt bad og vakserom. Tre gode soverom + hems. Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer. 50 kvm. terrasse med Jacuzzi.

Prisant. kr 3 190 000 + omk. Omkostn.: P-rom/bra: Byggeår: Tomt: Oppdr.nr:

ca. 2,7% ca. 90/90 kvm. 2012 527 kvm. 71130044

Kontakt: Telefon:

Jan Erik Østbø 464 23 323

Adresse: Imsland Visning: Etter avtale med megler

SVEIO

Hyttetomter på Oa. Naturskjønne og idylliske omgivelser. Sveio. Kjør via Våga mot Erve. Ta over broen forbi Erve, ta deretter til venstre etter ca 300 meter. Hyttetomtene i alt 3 stk ligger i skråhelning mot vest med kort avstand til sjø. To av tomtene er planert. Egen sjøtomt til hver av tomtene. Ordnede forhold og ferdig regulert. Ingen byggeklausul og kjøper står fritt til valg av Byggefirma. Kan selges samlet til fordelaktig pris.

Prisant. kr 400 000 + omk. Omkostn.: Tomt ca.: Eierform: Oppdr.nr:

ca. 2,7% ca. 1000 kvm. Eier 70110734

Kontakt: Telefon:

Knut Einar Rovik 52 80 98 83 / 907 83 233

Adresse: Oa Visning: Fritt besiktiges.

TYSVÆR / HETLAND

Flott beliggende hytte m/nydelig utsikt - mulighet for båtplass og nausttomt Hetland, Tysvær. Tiltalende hytte beliggende i ett meget populært hytteområde til Førlandsfjorden. Nydelig utsikt. Solrikt. Kjør fra Aksdal mot Kårstø. Ta inn til venstre ved gamle Hetland Skole, kjør innover i feltet til du får hytta på venstre hånd på en naturlig høyde. Isolert uthus brukt som gjestehytte/oppholdsrom. Mulighet å overta båtplass for kr 50.000,-. samt Nausttomt på 5,5 x 8 meter for kr 495.000,- . Usjenert og rommelig terrasse ved inngangsparti. Nyere hytte med flott beliggenhet!

Prisant. kr 2 490 000 + omk. Omkostn.: Gr.fl.: Byggeår: Tomt: Oppdr.nr:

ca. 2,7% ca. 86 kvm. 2000 ca 1100 kvm. 70130160

Kontakt: Telefon:

Runar Aarekol 911 72 820

Adresse: Hetland Visning: v/megler på tlf. 911 72 820

ÅKREHAMN

Fritidsbolig med 2 båtplasser, hav på begge sider og høy standard Beliggende med fantastisk utsikt over havet i vest. Båtplass like utenfor. Hytten består av tre soverom med 5 sengeplasser, gang, flott bad, stue med utgang til bryggen, Stue og kjøkken i 2.etg. Fantastisk beliggenhet med hav på begge sider av hytten. Gangavstand til flotte Åkrasanden, butikker og fiskehandel.

Adresse: Stongsvingen 51 Visning: Etter avtale m/megler.

KOLNES

Prisant. kr 2 550 000 + omk. Omkostn.: Felleskost.: P-rom/bra: Ant. sov.: Byggeår: Eierform: Oppdr.nr:

ca. 2,7% kr 90 pr. mnd. ca. 98/100 kvm. 3 2007 Eier 71120038

Kontakt: Telefon:

Kristine Thoresen Strønstad 51 91 54 53 / 95 92 67 02

Naust med loft og støpt brygge til Førresfjorden Solid oppført naust beliggende nedenfor Pedersbakken på Kolnes. Bygget på støpt plate med brygge. Naustet er isolert foruten loft og bod i ende. Stor brygge med gode dybdeforhold. 2 sidehengslede dører i front. Innvendig panel på vegger og himling. Bør besiktiges for rett inntrykk!

Adresse: Kolnes Visning: Etter avtale med megler

Prisant. kr 1 050 000 + omk. Omkostn.: Bra:

ca. 2,7% ca. 30 kvm.

Byggeår: Tomt: Oppdr.nr:

2010 68 kvm. 70110774

Kontakt: Telefon:

Håkon Andre Nilsen 52 80 98 71 / 922 86 486


NETTOPP 14 NÅ

Sommergospel jubilerer:

Synger Sommergospel er 25 år i år. Fra klokken 23.00 fredag 31. mai og hele 1. juni gjennom blir det gospelmaraton i Skudeneshavn. MAGNUS BERNING

Geir Sommerfelt og pinsemenigheten Salem i Skudeneshavn har vært arrangører hele veien. – Helt ufattelig at tiden går så fort. De første ti årene hadde vi både romjulsgospel og sommergospel, før vi falt ned på en ren sommerfestival, sier Sommerfelt. I anledning 25-årsmarkeringen blir årets arrangement helt gratis og for å få plass til alle de inviterte artistene, blir tre scener tatt i bruk i de 25 timene det hele står på.

Gratis også i fremtiden? MYE FOLK: Det bruker å være folksomt i Parken under Sommergospel. Arrangørerene ser for seg et enda større innrykk i ARKIVFOTO: HAUGESUNDS AVIS jubileumshelga.

Strandgata 122, 5527 Haugesund post@skandisport.no % Tlf. 916 90 857 Åpent: Man–fre: 12–18 %Tors: 12-19 %Lør: 10-15

– Vi begynner i Skudehallen klokken 23.00 fredag kveld og holder oss innendørs frem til klokken 09.00 neste morgen. Da serverer bys-


NETTOPP 15 NÅ

juni inn barnet Margit Vea og klasse 10b ved Skudenes ungdomsskole sunn frokost i sentrum samtidig som musikken fortsetter fra paviljongen. Klokken 16.00 flytter vi opp til Parken og holder på frem til midnatt, sier arrangøren. Det koster mye penger å gjøre et så stort arrangement gratis for publikum, men ikke mer enn at Sommerfelt vurderer å fortsette med å gjøre festivalen gratis for publikum også i fremtiden. – Vi skal evaluere og se nærmere på muligheten for å gjøre det når vi er ferdig med årets konserter. Vi har gode sponsorer som har vært med å drive festivalen de første 25 årene, men det er klart at det å gjøre en slik festival gratis for publikum også betyr at artistene må stille gratis mot at vi dekker reiseutgiftene. Det er en spennende tanke, som vi må se nærmere på om lar

seg realisere, sier Sommerfelt.

Fokus på barn Det beste med hele arrangementet er ifølge arrangøren de flere hundre barna som blir involvert i korsang på lørdagen. Lisa og Sofie Børud, Jarle Waldemar og Seven Jentene er alle barneartister og de skal øve sammen med lokale barn lørdag formiddag. På ettermiddagen står opp mot 300 barn sammen på scenen. – Barna representerer fremtiden. Den delen av festivalen varmer mitt hjerte mest, sier arrangøren. De siste årene har rundt 2.000 mennesker vært innenfor portene i Parken. Med flere arenaer og det faktum at det er gratis, ser Sommerfelt for seg at det blir riktig folksomt under 25-årsjubileumet.

FESTIVALSJEF: Geir Sommerfeldt har ledet festivalen i hele sin 25 år lange historie. ARKIVFOTO: HAUGESUNDS AVIS

– Vi i har aktivt brukt lokalguiden.no i vår markedsføring siden 2005. Responsen er meget god og vi vil fortsette å bruke lokalguiden.no framover. Oddvar Ravnås

Otto Mikal Ravnås, daglig leder

Du finner det du trenger på: www.h-avis.no/lokalguiden


NETTOPP 16 NÅ


NETTOPP 17 NÅ


NETTOPP 18 NÅ

Topp 40

Uke 19

Nr Sist uke Ant. Uker Artist 1 1 10 Bigbang 2 3 7 Michael Bublè 3 5 9 Bjørn Berge 4 2 15 Haim 5 6 10 Temet Nosce 6 4 15 Bon Jovi 7 8 10 Frank Ocean 8 9 7 Lissie 9 10 7 Allen Stone 10 12 6 Lido Lido 11 14 7 Birdy 12 15 6 Gunnar Toft 13 18 5 Ford Rekord 14 7 13 Alicia Keys 15 23 6 Fun 16 17 5 Christel Alsos 17 19 4 Martin Halla 18 20 4 Bruno Mars 19 33 2 Justin Timberlake 20 39 2 Pink / Nate Ruess 21 11 18 Røyksopp / Susanne Sundfør 22 24 5 Melancholia 23 13 11 Neon Trees 24 26 4 Roger Pedersen 25 16 11 I Was A King 26 29 4 Rihanna / Mikky Ekko 27 21 19 The Lumineers 28 30 4 Electric City NUMMER 1: Øystein Greni og Bigbang holder stand på 29 31 3 Tom Odell toppen av Topp40 med «The Oslo Bowl» 30 22 7 Brighton ARKIVFOTO: SCANPIX 31 34 3 Cazadores 32 37 2 Frank Turner 33 40 2 Kacey Musgraves 34 25 12 Eva and The Heartmaker 35 -1 Zara Larsson 36 27 9 Margaret Berger 37 28 8 Philip Phillips 38 32 14 Hellbillies 39 -1 Imagine dragons 40 -1 Half Moon Run Telles ned lørdag kl. 13.00–16.00, søndadg kl. 14.00–17.00

Tittel The Oslo Bowl It's a beautiful day Hush Don't save me Rock the world Because we can Lost Shameless Sleep Sleeping on my piano Skinny love Noen Hei, e du min by Brand new me Carry on Let's pretend Illuminate the sky When I was your man Mirrors Just give me a reason Running to the sea How it seems Everybody talks Say my name A million signs Stay Ho hey Solitaire Another love Nothing wrong City still sleeping Recovery Merry og round Joanna Uncover Feed you my love Home Kom te meg Demons Full circle


NETTOPP 19 NÅ

Nye toner fra Dybdahl Thomas Dybdahl gir oss en forsmak på albumet «What’s left is forever» som kommer i september, med ukens låt på 102. På Topp40 topper fortsatt Bigbang. Bigbang holder seg på toppen foran Michael Bublè og Bjørn Berge. Karmøybandet Temet Nosce var i helgen på Preikestolen og laget video til «Rock the world» som klatrer til 5. plass og er nå på A-listen. Bjørn Berge og Temet Nosce er de to høyest plasserte lokale artistene, og totalt er det hele 11 artister med lokal tilknytning på ukens Topp40. 18 av låtene er med norske arister. Raskeste klatrere er Justin Timberlake «Mirrors» som går fra 33 til 19 og Pink / Nate Ruess «Just give me a reason» som går fra 39 til 20.

Nykommer Zara Larsson fra Sverige har fått en stor hit her i landet med «Uncover», og nå er hun høyeste nykommer på 35. Imagine Dragons er ny på 39 med «Demons», og kanadiske Half Moon Run kommer inn på 40 med «Full circle».

UKENS LÅT: Tre år etter «Waiting for that one clear moment» er Thomas Dybdahl tilbake med nytt album. «Man on a wire» er førstesingel og ARKIVFOTO: SCANPIX ukens låt på 102.

Ukens låt Ukens låt er «Man on a wire» med Thomas Dybdahl som er en forsmak på albumet «What’s left is forever» som kommer i september. Du hører «Man on a wire» hver ettermiddag på Radio102. Ha en fin musikkuke, Med vennlig hilsen Egil Houeland Journalist / Programleder/ Musikkansvarlig Radio 102

SKJØTSEL OG VEDLIKEHOLD AV UTEOMRÅDER

Kontakt oss på tlf eller besøk vår hjemmeside vaglid.no

Tlf. 52 82 74 64

A-LISTET: Temet Nosce fra Karmøy klatrer til 5. plass på Topp40 denne uken.


NETTOPP 20 NÅ

Super-Silje på 17.mai-TV Om ikke statskanalen besøker våre trakter på 17.mai, er det i alle fall godt å kunne høre en velkjent stemme og se det glade åsynet til haugesunderen Silje Sirnes Winje i TV-ruta på nasjonaldagen. MAGNUS BERNING Winje skal komme inn med direkte rapporter fra Karl Johans Gate der Oslos lange barnetog passerer. Over 400.000 nordmenn var innom NRKs sju timers lange 17. mai-sending i 2012. Det er nesten 70 prosent av de som ser TV på nasjonaldagen.

Besøker 30 steder I år er det Line Andersen og Karen Marie Ellefsen, begge kjent fra NRK Sporten, som sammen med NRK Supers alltid så strålende haugesunder skal guide befolkningen gjennom den sju timer lange sendingen. NRK skal besøke nesten 30 steder i inn- og utland i løpet av sendingen. Barnetoget i Oslo kan du i år se i sin helhet og uavbrutt på NRK2. For niende gang er det Ellefsen som leder sendingen. Det er foreløpig ikke offentliggjort hvor NRK sender fra 17.mai, men det er klart at alle distriktskontorene skal involveres.

HURRA!: Fra Karl Johans Gate i Oslo skal Silje Sirnes Winje gi TVseerne mange direkte øyeblikk fra feiringen på nasjonaldagen. Her er haugesunderen avbildet i den flotte Rogalandsbunaden. FOTO: OLE KALAND/NRK

Feirer nasjonal veterandag Frigjøringsdagen og den nasjonale veterandagen feires i Karmøy 8. mai. Ordfører Aase Simonsen inviterer til markering ved de falnes minnesmerke ved branntomta til Kopervik kirke klokken 16.30. Fra 2011 ble frigjøringsdagen 8. mai også en nasjonal veterandag. Dette ut fra et ønske om at samfunnet skal anerkjenne innsatsen til både de som har deltatt i frigjøringskamper for eget land og til de som har deltatt i fredsbevarende operasjoner i andre land i nyere tid. Veteraner i Norge er de som har gjort en innsats i 2. verdenskrig, Korea, tysklandsbrigaden og i internasjonale FNog NATO-operasjoner helt fram til i dag. – Jeg er svært takknemlig for innsatsen fra norske soldater og frihetskjempere som krigs-

seilerne. I samarbeid med Haugesund og omland forsvarsforening ønsker jeg derfor å markere dagen og å ha en liten samling i rådhuset, sier ordfø-

rer Aase Simonsen til kommunens hjemmeside. Hun inviterer veteraner og krigsseilere, samt forsvarsforeningen til samling i rådhuset klokken 17.


NETTOPP 21 NĂ…

DEN TRYGGE VEIEN TIL FĂ˜RERKORTET

Rogalandgt &$"$d Kontakt Tr    & "# #%.no ' # !  !"##!%#.

U Helgjødsel Husk ü gjødsle nü!

www.lilleskogtrafikkskole.no

Margeritter, hvite

1950

Lobelia BlĂĽ ampel 99,NĂĽ ku

n

,-

Tilbudene gjelder t.o.m 16. mai

Ă˜len, tlf. 53 76 80 26 9-19 (9-18) Sønd. 12-18 Kristi himmelfartsdag 12-18

Veakrossen, tlf. 52 82 44 08 9-19 (9-18) Sønd. 12-18 Kristi himmelfartsdag 12-18

Kun

199,149

Spannaveien 355, tlf 52 83 24 00 Kristi himmelfartsdag, stengt 9-21 (9-18) Sønd stengt

www.bogront.no

Prins Pelargonia

2950

Orkide 2-grenet, div. farger NĂĽ ku

n

99,,-


NETTOPP 22 NÅ


NETTOPP 23 NÅ

Inviterer til gatemarked Vise & Lyrikkfestivalen i Haugesund tar steget ut fra Høvleriet og ut i Strandgata når det lørdag 8. juni inviteres til gatemarked. Arrangør Bjørn Dybdahl håper på sør-europeisk stemning i kvartalet rundt Gamle Slaktehuset. MAGNUS BERNING – Vi har fått stengt av Strandgata mellom Knutsen OAS Gate og Lillesund Terrasse. I tillegg tar vi i bruk forgården til Slaktehuset og Høvleriets bakgård, sier Dybdahl. Libris holder boksalg, HIM deler ut gratis kompostjord og Grønn Hverdag viser hvordan man kan bruke kompostjorden på en god måte. I tillegg deler Petrotech ut gratis vannprøveflasker fra sin stand og tilbyr testing av vannkvalitet på for eksempel hyttevann.

Økologisk fokus – Fra arrangørenes side blir det fokus på økologiske løsninger. Det blir retromarked, hagemarked og gratis råd om økologisk dyrking i kjøkkenhager og lignende. Ingvald Erga holder i tillegg miljøseminar i Høvleriets bodega klokken 11. Samtidig åpner vi for at folk kan komme til oss med sine egne ideer og produkter, sier arrangøren.

I FESTIVALSTEMNING: Bjørn Dybdahl har fått stengt av Strandgata og åpner både Slaktehusets forgård og Høvleriets bakgård for det ARKIVFOTO: HAUGESUNDS AVIS planlagte gatemarkedet 8. juni. Gjenbruksmarkedet i Høvleriets bakgård gjør at arrangørene denne gang ikke åpner for loppesalg i Strandgata, men alt annet er av interesse. – Jeg vil oppfordre de som ønsker å åpne stand om å ta kontakt med Helge Toft på Gamle Slaktehuset. Han koor-

dinerer og hjelper de som ønsker stand. Vi er åpne for både tilbydere av mat og underholdning, sier Dybdahl. Selv går han med et lite håp om at Tollvesenet spiller på lag. Ved fint vær og dersom alle papirer fra Tollvesenet er i orden, planlegger Dybdahl nem-

lig å åpne garasjebryggeriet sitt i Høvleriets bakgård for prøvesmaking.

Barnevennlig – Det blir også mye kjekt for barna. Haugesund Teater planlegger forestilling inne på området. I tillegg blir det blant an-

net ansiktsmaling for de små. Nå håper vi folk har gode ideer og ønsker å være med å skape skikkelig gatestemning for de som tar turen til sentrum denne lørdagen, avslutter Dybdahl.

20% RABATT PÅ VOLVO SERVICE

Tilbudet gjelder alle Volvomodeller eldre enn 2005 modell Priseksempel Volvo V70 D5 – 2004 modell fra kr 2870,For bestilling i Haugesund

Tlf: 52 70 24 50 Odda: 53 64 26 99

Åpningstider verksted Man – fre Lør

: 0730 - 1530 : stengt

www.laastad.no


NETTOPP 24 NĂ… Fantomet

Sudoku

Enkel



                           

Vanskelig

 Singel & sugen



     

      



     

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in

Barnas planet

Juniorsudoku

35,..7,/ 35,.. 7HJQHQVWUHNPHOORPSULNNHQH IUDWLOIRUnVHKYDVRP VNMXOHUVHJEDN'RQDOG

Løsning pü ukens bildekryssord

5,.7,*5(..()‘/*( +YDHUULNWLJUHNNHI¥OJHIRUELOGHQHL GHQQHWHJQHVHULHQ"







/2*,6.

 ‹ 'LVQH\





/‘61,1*(5

5,.7,*5(..()‘/*(RJ/2*,6.7UHILVNHURJILUH





6HSnKDXJHQH KYRUPDQJHILVNHU RJKYRUPDQJH NURNHUVNDOGHW Y UHLGHQVLVWH KDXJHQ"


NETTOPP 25 NÅ

!

Sudokuløsninger 6 8 7 1 5 2 3 4 9

1 5 2 4 9 3 8 6 7

4 3 9 6 8 7 1 2 5

9 1 8 3 4 5 6 7 2

3 7 5 2 1 6 9 8 4

2 4 6 9 7 8 5 3 1

1 4 2 8 5 9 7 6 3

3 6 9 7 2 4 5 8 1

Enkel

8 6 1 7 2 9 4 5 3

5 7 8 3 6 1 9 4 2

6 3 4 2 7 8 1 5 9

8 5 7 9 1 3 6 2 4

9 2 1 6 4 5 3 7 8

2 8 6 1 9 7 4 3 5

7 9 5 4 3 2 8 1 6

4 1 3 5 8 6 2 9 7

tatt, selv om skiltingen på stedet viser at maksimal hastighet tillatt er 90 kilometer i timen. Nå er 36-åringen dømt til 14 dager fengsel, men slipper å sone dersom han holder seg innenfor loven de neste to årene.

7 9 3 5 6 4 2 1 8

En 36 år gammel mann fra Haugesund slipper å sone fengselsstraffen han er idømt, men må ut med penger for bot etter råkjøring på motorveien i Stavanger i midten av mars. Mannen holdt 139 kilometer i timen da han ble

5 2 4 8 3 1 7 9 6

Råkjørte på motorveien

Vanskelig

Juniorsudoku


NETTOPP 26 NÅ

moten

nettopp NÅ

Hvit fortsettelse Flere designere lekte seg med hvite stoffer allerede forrige sesong. Men nå som sommeren står for døra, har antall hvite innslag i kolleksjonene vokst. Sitter du på noen skatter i garderoben allerede, fortjener de kanskje en ny sjanse. Det er heller ingenting i veien for å gå til anskaffelse av noen flere. Mens Elle melder om at hvite jeans nå er i ferd med å bli allemannseie, skriver Vogue om at også designerne har eksperimentert mye med det lyse i forkant av denne sesongen. Den som tenker at hvitt er kjedelig, bør tenke om igjen. Det hele beror på hvilkentype hvit du er, ifølge moteekspertene. Du kan være romantisk som Valentino, sporty som Stella McCartney, stilren som Prada eller leken som Moncler Gamme Rouge. Men pass på, det er lett å få grønske på knærne!

ANTREKK: Et ellers helhvitt antrekk kan ha godt av litt kontrast i form av en jakke eller lignende. Disse klærne er hentet fra Zaras garderobe.

LEKENT: Her ser du ett av franske Moncler Gamme Rouges siste sprell på catwalken. Antrekket skal iallfall ikke beskyldes for å være kjedelig. FOTO: DOMINIQUE MAITRE / WWD / NTB SCANPIX

FOTO: PRODUSENTEN

KORT: Vil du få litt sol på beina, er det fint å trekke inn i et kort skjørt. MQ står bak denne modellen.

LYST: Lyse jeans, som disse fra Bik Bok, kan bli ett av sommerens favorittplagg.

KJOLE: Denne sommerlige kjolen er fra MQ. Plagget er ikke noe du bør møte opp i bryllup med - med mindre det er du som er bruden.

LUFTIG: En luftig topp er fin å ha hvis sola steker og lufta står stille. Denne er fra Lindex.

INNSVINGT: Oasis viser former med denne kjolen.

SOMMERFEST: Denne kjolen er hentet fra barneavdelingen på Lindex, men størrelsene går opp til 170 cm.

MAI: Et hvitt plagg kan passe fint inn i et 17. mai-antrekk i flaggets farger. MQ er blant kjedene som mer enn gjerne kler opp folk til nasjonaldagen.


NETTOPP 27 NÅ

Priser levert Åkrehamn. Co² utslipp fra 95 g/km.


NETTOPP 28 NÅ

KOPIERER FJORÅRET: Lexus har de mest fornøyde eierne - igjen. Dette er nye GS, en bil som konkurrerer mot blant andre BMW 5-serie og Audi A6.

FOTO: NETCARSHOW.COM

Stor norsk undersøkelse:

De mest fornøyde bileierne Resultatene fra årets under- undersøkelse betyr utrolig mye hver kunde. Dette er en svært Resultatene fra årets søkelse er akkurat klare og vi- for hele organisasjonen. Dette viktig del av vår totale merkeAutoIndex- undersøser at det neppe var tilfeldig at er en pris vi verdsetter høyt, vareopplevelse, og resultatene kelse er akkurat klare nykommeren Lexus vant i fjor. sier Lexus-sjef Jan Christian i AutoIndex beviser at kundene verdsetter den opplevelsen De går nemlig til topps igjen i Holm, i en pressemelding. og viser at det neppe de får hos våre forhandlere. Vi år. var tilfeldig at nykomViktig volummodell skal gjøre vårt beste for at våre meren Lexus vant i Klarere margin Lexus har vært i Norge i mange kunder utnevner Lexus til besDa Lexus vant i fjor, var det år, men et begrenset (og eks- te bilmerke også i fremtiden, fjor. De går nemlig til med høyest samlet poengsum klusivt) modellutvalg har gjort lover Jan Christian Holm. topps igjen i år etter noensinne. De vant også samt- salget relativt marginalt. at 18.800 norske Introduksjonen av Golfklas- Status quo lige underkategorier - det hadbileiere har talt. se-bilen CT 200h ga imidlertid BMW beholder andreplassen de aldri skjedd før, KNUT SKOGSTAD/BROOM.NO AutoIndex 2013 er undersøkelsen hvor mer enn 18.800 norske bileiere har gitt sin mening om bil og bilhold. De har svart på en rekke spørsmål innen fire kategorier: Bilmerket, forhandleren, verkstedet – og lojalitet. Bilene som er omfattet, er registrert i perioden 20062012.

Nå gjentar de dette, med enda klarere margin enn i 2012. I Norge selger Lexus primært hybridbiler, og kundene bekrefter at de er mest fornøyd av alle med disse bilene. – På vegne av alle medarbeidere i Lexus-organisasjonen vil jeg takke for kundenes tillit og lojalitet til oss. At kundene igjen plasserer Lexus som soleklar vinner i bransjens mest omfattende og prestisjefylte

Lexus en viktig volummodell. Nå er en ny utgave av mellomklassebilen IS også snart klar og Lexus har også kompaktSUV på gang. – Vi har store ambisjoner framover, og skal lansere flere nye hybridmodeller. Selv om vi blir større og selger flere biler, skal kundene likevel oppleve en annerledes kundebehandling hos oss. Det skal fortsatt brukes mye tid og ressurser på

fra i fjor, det er også veldig stabilt blant de øvrige som er inne på topp 10. Audi holder tredjeplassen, Toyota står i ro på fjerde - og Mercedes er igjen på femteplass. Også Subaru beholder sin plassering, på sjetteplass. Volvo klatrer imidlertid en plass på årest resultatliste, fra åttende til syvendeplass. På plass åtte finner vi Honda, opp fra tiendeplass i fjor.

På niende finner vi Skoda, som faller fra syvendeplass i fjor. Og på nummer 10 i år er

Flotte bussturer i Norge!

TELAVÅG 8. MAI 2013

SPENNANDE TUR MED MYKJE KRIGS- OG LOKALHISTORIE!

820,- PER PERS.

Vi gjentar suksessen og set opp ny dagstur til Telavåg i 2013. Me ankommer Telavåg i 12 tiden og reiser direkte til Glesvær kafè der me vil få servert heimelaga klippfisk. Etter dessert og spennende lokalhistorie fra Handelsstanden Glesvær, bærer turen videre til Telavåg Nordsjøfartmuseum. Her skal me sjå film fra de katastrofale krigsåra og vil også få mulighet til å kikke litt rundt på den nye utstillinga. Me har med oss lokal guide med spennende forteljinger fra både nåtiden og krigsåra rundt på Sotra.

Ta gjerne kontakt med Marianne for ytterligere informasjon. Tlf. 959 78 989

NORDVESTLANDSTUREN

20. MAI 2013

5400,- PR PERS* RJUKAN 10-11.6.2013 FOR ENKELTROM: KR 6650,- EIN INNHOLDSRIK TUR TIL RJUKAN

5 DAGER FRA DEN Ankommer Olden Fjordhotell på kveldingen og vi får servert flott middag. Vi skal innom Olden fabrikkutsalg for Skogstad Sport, Ricco Vero, Sunde, Moods of Norway og skal også innom gavebutikkken Kari Trestakk. Lunsj på hotellet før vi igjen setter vi oss i bussen som frakter oss til Briksdalsbreen. Her blir vi fraktet helt opp på breen med ”trollbiltransport”. I Ålesund skal vi besøke Atlanterhavsparken samt ha lunsj på Aksla som er Ålesunds byfjell. Fra her har vi nydelig utsikt over skjærgården, by - sentrum og Sunnmørsalpene. Retur til Olden via Solevåg, ferje til Festøy- Ørsta- Volda- Austefjord og via den nye tunellen til Hornindal som åpna september i 2012. Det blir også tid til mye mer!

2900,- PR PERS*

*TILLEGG FOR ENKELTROM: KR 200,-

Bli med Knapphus Buss og Haakon Sørbye til Rjukan i juni! Underveis fortel Haakon si unike historie som motstandsmann og fange under den andre verdenskrig. Avreise til Gaustablikk høgfjellshotell kl 17.30 og vi får servert middag kl 19. Etterpå blir det dansemusikk, så ta med swingfoten! Etter frokost setter vi kursen mot Flatdal der vi skal besøke den flotte eventyrgarden Uppigard Natadal, som kanskje er mest kjent for ikke å servere hamburger til New York Times! Her blir det servert god lunsj samt omvisning og kåseri med mye mer.

Knapphus, 5576 Øvre Vats E-post: buss@knapphus.no www.knapphus.no


NETTOPP 29 NÅ

Disse bileierne er minst lojale

MINST LOJAL: Eierne av Nissan-biler er de minst lojale mot forhandleren sin. På bildet ser vi en Nissan Sentra 2013-modell.

Enkelte bilforhandlerne har grunn til å være bekymret. Norske kundebarometers store 2013-undersøkelse er akkurat ute. KNUT SKOGSTAD/BROOM.NO Den måler blant annet tilfredshet blant kundene innenfor en rekke bransjer. Vi har tidligere sett nærmere på hvor fornøyde eierne av de ti merkene som er med i undersøkelsen er med forhandleren sin. Norsk Kundebarometer har også et punkt som går på loja-

litet. Her er spørsmålet formulert slik: Hvor sannsynlig/usannsynlig er det at du kommer til å fortsette som kunde hos denne forhandleren?

Nissan sist Som på tilfredshet, er det også her et godt stykke mellom topp og bunn, men avstanden er mindre enn når målingen kun går på tilfredshet. De bileierne som er mest troende til å skifte forhandler, kjører Nissan. Det japanske bilmerket scorer 72,5 på lojalitet. Med det havner de på sisteplassen – og er på dette punktet forbigått av merket som har de minst tilfredse eierne, nemlig Ford. Men lojaliteten hos Ford-

kundene er heller ikke imponerende. De er på nest sisteplass i undersøkelsen, med 72,9. Dermed havner disse to merkene på bunnen i begge kategorier, og har helt klart noe å jobbe med.

Bytter plass Tredje sist på lojalitet er Volvo. Volvo-eierne er litt mer tilfredse med bilforhandleren sin enn det Volkswagen-eierne er, men på lojalitet bytter de to merkene plass. Volvo scorer 73,5 på dette punktet, for Volkswagen er tallet 76,4. Deretter følger ytterligere to merker som havner på 70-tallet: Først Skoda som får 77,2, deretter Peugeot, som ender på 78,1. For Skodas del er det rela-

FOTO: NETCARSHOW.COM

tivt stor differanse mellom tilfredshet og lojalitet. De er nummer fire på tilfredshet – nummer seks på lojalitet.

Mercedes i særklasse De mest lojale bilkundene kjører Toyota, men det er også verdt å merke seg Mercedes, som er bare hårfint bak Toyota. Mercedes er faktisk det eneste bilmerket i undersøkelsen som scorer høyere på lojalitet enn på tilfredshet. På tilfredshet er Mercedeskundene på sjetteplass – men på lojalitet er de helt oppe på andreplass. Med andre ord: De er kanskje ikke superfornøyde – men de tenker ikke å bytte forhandler av den grunn!

Slik scorer de ulike bilmerkene: Nissan Ford Volvo Volkswagen Skoda Peugeot Audi BMW Mercedes Toyota

72,5 72,9 73,5 76,4 77,2 78,1 80,9 81,0 81,9 82,2

Nyhet! hos

RUSTIKK

ALV

FNUGG

NB! Husk vårt gode utvalg i HAGEMØBLER

WHITEWOOD ÅPENT 10-20 (10-16) Tlf. 52 71 78 85

(Tidligere Spareland, Raglamyr)


NETTOPP 30 NÅ

Lesernes vårbilder

PADDER: Fotograf Nils J. Tollefsen traff et par våryre padder på grusveien ut mot Ryvarden.

HUGGORM: Når vårsola steker og temperaturen stiger titter også FOTO: NILS J. TOLLEFSEN huggormen frem fra dvalen.

SVANEREIR: Knoppsvanen på bildet har hekket på samme sted her på Torvastad i flere år og i fjor klarte sju av åtte unger seg, sier den ivrige fotografen Bodil Hagen. Reiret er laget av takrør og siv og ligger helt ute ved sjøkanten

KUSOM: Det er blitt merkbart mindre av Kusom her på nordKarmøy, men jeg vet at på mange av øyene på vestsiden av Karmøy er det fortsatt store forekomster av den, skriver fotograf Bodil Hagen til Nettopp Nå.


NETTOPP 31 NÅ Velkommen til en god handel

AMFI Åkrehamn

på Karmøys største handlesenter

Sommerstrikk fra PT-design Nydelige modeller til barn og voksne – kun hos oss på Karmøy. Velkommen til Haugalandets sprekeste garnbutikk! Symaskiner | Sytilbehør | Strikkekafé | Reparasjon av symaskiner

ginungagap.no

*

! r e k e l r Vå

*

*

* Kun Åkrehamn

I Kaigata, rett ned fra Victoriahjørnet i Haugesund sentrum Telefon 47 01 77 99 | 2. etasje midt i Krossen i Åkrehamn Telefon 40 47 78 43 Hent inspirasjon og idéer på Facebooksida vår | Åpent mandag – fredag 10 – 17 Torsdag 10 – 18 Lørdag 10 – 15 | symedoss.no

PAKKEPRIS

1999.-

149.-

Spar 1000,-

VIP PETS Med hver vip pets følger det med tilbehør, velg mellom 6 ulike.

349.Spar 150,-

BRUDER MB TØMMERBIL Med full fungerende kran og vippende vegger. Skala 1:16 Veil: 499,-

249.Spar 150,-

Tilbudene gjelder kun hos Brio Åkrehamn tom 11.mai

BRIO Åkrehamn Tungarden 1 4270 Åkrehamn Tlf: 52 81 59 85

STOR TRAMPOLINE Trampoline 4 m i diameter m/sikkerhetsnett og polstring. Vi selger også beskyttelsekant, sikkerhetsnett og stige enkeltvis. Veil pris kr 2999,-

LEKETELT FOR BARN Inneholder 3 telt: Igloo, indianertelt og tunnel. Veil pris kr 399,-

Ekte lekeglede hos

www.briobutikken.no


NETTOPP 32 NÅ

NISSAN LEAF: Her er 2014-utgaven av Nissans elbil. I april 2013 var den Norges nest mest solgte personbil.

FOTO: NETCARSHOW.COM

April-tallene er klare:

Norges nest mest solgte er elbil Rekkevidden til elbiler er i praksis forhold til det totale bilsalget, er det in- er helt parkert – og Leaf dominerer marAt Nissan har de minst gen steder den selger bedre enn i Norge. kedet fullstendig. Akkurat det kommer vanskelig å måle rent matematisk, her lojale kundene ser ikke imidlertid ikke til å vare veldig lenge – kan det være betydelig forskjell mellom Ikke bare for menigheten snart begynner nemlig leveringene av teori og praksis. ut til å påvirke elbilsalI april kunne Leaf notere seg for en ny Tesla Model S til alle de som har bestilt get. Nissan Leaf fortset80 til 100 km milepæl. Da ble den nemlig Norges nest den. Her i Norge spiller topografi og ikke ter å imponere. I april var mest solgte bilmodell, bare slått av Ned i pris Volkswagen Golf! minst klima/årstider inn. Men 80–100 den Norges nest mest I et vanligvis temmelig konservativt Leaf fikk en facelift tidligere i år, og Nis- kilometer per lading bør absolutt være solgte personbil. bilmarked, er det rett og slett ganske san har også redusert prisen på bilen. realistisk når man kjører fornuftig. KNUT SKOGSTAD/BROOM.NO Den ble kåret til Årets Bil i Europa da den kom – og har blitt et skikkelig gjennombrudd for elbilene. Nissan Leaf er den første elbilen som har klart å selge i betydelig antall. Og i

oppsiktsvekkende. Og det beviser at elbil absolutt ikke lenger bare er for «menigheten». I april ble det solgt 494 biler med elektrisk motor i Norge, av disse var 455 Nissan Leaf. Dette viser også for et solid grep denne bilen har på segmentet sitt. En tidligere bestselger som Mitsubishi i-MiEV

Den gikk ned fra 255.000 til 231.790 kroner. Bilen selger særlig godt rundt og i det største byene. Mange eiere har den som bil nummer to – eller kanskje tre. Men i praksis dekker en elbil som Leaf en stor del av bilbehovet i det daglige. Nordmenn kjører i snitt 42 kilometer per dag.

Norge utmerker seg med å gi elbilene svært mange fordeler. Dette omfatter blant annet moms- og avgiftsfritak, gratis adgang på ferger, fri bomringpassering, adgang til kollektivfelt, gratis parkering, redusert årsavgift og lavere firmabilskatt.

LEAF: Sitter du bak dette rattet, kan du både kjøre i kollektivfeltet, parkere på egne - og ofte gratis- parkeringsplasser og suse gjennom bomringen uten å betale. Og har du elbil som firmabil, sparer du også FOTO: NETCARSHOW.COM mange tusen i skatt hvert år.


NETTOPP 33 NĂ… STANDARD

Fra 599,MEGA ROTERA %%% % %$&! STANDARD D

NYHET

Fra 980,MEGA TURNERA %% % % %$&! EXCLUSIVE

Fra 1.395,-

s s o r Vi ta e n e k k e d v a u d n a k ĂĽ s ! n e r u t l i b nyte

MEGA LAZERA  % %%$" CARGO

Fra 895,MEGA FERRERA 5 % %$#! 4X4

Fra 945,MEGA ROCKERA % % %$&! SPATH

NYHET

Fra 1.345,SP 24  % % % %$   

Komplette lg e f g o k k de a r f r e k k a p

, 8 9 9 . 3

ommer SoSm -r m e dedkekkk fra fra

79T 155/80R13 cmax 102, a Tr t e g lg d fe u B Rotera med Mega

SPATH

Sjekk pris en! 235/35ZR 19

Fra 1.595,SP 21  % % %%%$

Kr.

50 ĂĽr 19

63 -2013

Bygnes, 4294 Kopervik

33999.,-175/70T

Budge t Tra 155/8 cmax 102 0R13 79T

R13

895,-

www.bilgummilageret.no

      + Monteringspriser og miljøavgift kr. 15 kommer i tillegg pr. dekk.


NETTOPP 34 NÅ

foreninger hobbyer klubber underholdning aktiviteter

Fortell oss om ditt arrangement Ønsker du at vi skal skrive noen setninger om ditt arrangement? Ring oss eller send mail til tipsna@h-avis.no. Til det neste nummeret

av «Haugalandet Nettopp Nå» må vi ha mottatt din henvendelse innen søndag 12. mai. Husk å få med dato, tid, sted og gjerne litt info om

arrangementet. Har du et bilde å slenge på, setter vi også pris på det. Mvh redaktøren

7 DAGER PÅ HAUGALANDET stjerneskudd Grainne Duffy leverer en ytterst groovy og naturlig flom av soul, r&b, blues og rock’n roll, med en stemme som setter følelsene ytterst på kniveggen. Noe vi fikk oppleve under Dark Season Blues 2010, da hun tok Longyearbyen med storm og mye følelser.

Torsdag 9. mai:

«Pete Molinari» Sted: Jimmy Legs, Haugesund. Tid: Kl. 21.30 Pris: 200,- (ordinær)/ 150,(student) Forhåndssalg på Scanticket.

Grainne Duffy beskrives som en krydret slektning av BB King eller Bonnie Raitt, og mye av musikken hennes befinner seg i et grenseland mellom soul, blues, rock og country.

Info: Mannen som er hyllet av Uncut og Mojo, og som av ex.

Lørdag 11. mai:

«Roky Erickson»

PETE MOLINARI: Spiller på Jimmy Legs torsdag.

GRAINNE DUFFY: Spiller på Festiviteten fredag.

Pulp vokalist Richard Hawley omtales på følgende måte: «Pete Molinari could sing the fucking Yellow Pages and make it sound cool» er klar for en liten rundtur i Norge – der han spiller på små, intime scener. Torsdag 9. mai legger briten tu-

ren innom Jimmy Legs ! Molinari blir gjerne sammenlignet med storhetene Bob Dylan og Woody Guthrie, og byer som New Orleans og New York fungerer som kulisser i flere av hans tekster.

Fredag 10. mai:

«Grainne Duffy» Sted: Festiviteten, Haugesund. Tid: Kl.21.00 Pris: 150,Info: Irlands Blues & Roots-

(Support: The Drowning Men) Sted: Høvleriet, Haugesund. Tid: Dørene åpner kl. 20.00. Pris: 350,Info: En lys levende rockelegende er på vei til Haugesund og Høvleriet! Roky Erickson startet karrieren i bandet 13th Floor Elevators på 60-tallet som var pionerer innen den psykedeliske rocken. Lørdag blir det kompromissløs garasjerock og en solid dose galskap. Gjør deg klar for en helaf-

ROKY ERICKSON: Legenden inntar Høvleriet lørdag.

ten med kultklassikere som «I Walked with a Zombie», «Night of the Vampire» og «Two Headed Dog»!

«Standup med Åsleik Engmark» Sted: 1866, Kopervik. Tid: Kl.21.00 Pris: 200,Åsleik Engmark går for å være en av Norges beste improvisasjonskomikere, og det er nettopp dette som gjør hans opptredener så unike.


NETTOPP 35 NÅ

CLENA og KRÆNZLE høytrykkspylere Dansk og Tysk kvalitet for den kvalitetsbevisste forbruker. Pris fra kr

5.500,- + mva

Kaldvann Varmtvann Bensindrevne Dieseldrevne Spesialtilpassede

Flexilanse Teleskoplanse Turbodyse mye annet utstyr

SOLO motorsager, Pris fra kr

Fra «The Voice» til Saloonen Lørdag 11. mai er den populære artisten Elisabeth Kristensen tilbake på scenen i Old River Saloon i Etne. Den glade jenta fra Lofoten er i dag regnet som en av landets mest populære trubadurer. Mange husker henne kanskje fra forrige runde av The Voice på TV 2, der hun endte på en åttendeplass. Kristensen, som har besøkt Saloonen før, huskes best for sin «hese» stemme og smittende humør. Hun har publikum med på en musikalsk reise som inneholder hits fra internasjonale artister så vel som våre hjemlige hits.

2.800,-

+ mva Gode priser på kjeder og sverd

CF MOTO og CECTEK ATV`er Benytt sjansen nå til en god handel, flere modeller på lager.

Vi sluttselger våre GENERIC MOPEDER til hyggelige priser

Tlf.: 52 69 50 70"Stølevn. 2, 5514 Haugesund " www.agripartner.no

Container? Ring oss på tlf 09700

www.norskgjenvinning.no


NETTOPP 36 NÅ


Nettopp nå 8 mai 2014