Page 1

utgave nr.155. oktober 2013

Smart ny boligserie Songdal er et av husene i den nye BoSmart-serien som vi nå lanserer. Dette er forholdsvis små, smarte og rimelige hus med Husbankfinansiering. side 2–3

Moderne eneboliger i Førre Hageby  side 6–7

20 nye hyttetomter ved Vågslidvatnet side 10

Flytt rett inn på Hemmingstad side 4–5


2

Niels Christian Hald, Magne Jensen, Jarle Troland, Nils Skålnes og Nils Terje Solberg i Berge Sag.

Det er ingen selvfølge å ha råd til egen bolig Spesielt hvis du er i etableringsfasen, eller kun har én inntekt. Blink Hus åpner inngangsporten til drømmen om eget hus med konseptet BoSmart.

V

i har et oppriktig ønske om at unge og enslige skal ha mulighet til å realisere boligdrømmene sine. – Med dagens tomtepriser og byggekostnader er det en hel generasjon som har problemer med å etablere seg med eget hus og hage, nemlig de som er i startfasen av livet, eller de som må starte på nytt. Disse ønsker vi å gi en sjanse, og har på grunnlag av dette utviklet konseptet BoSmart. Det kan by på utfordringer for de unge og enslige å komme inn på dagens pressede boligmarked. Tomteprisene er mange steder i landet skrudd godt opp, og de siste årenes boligpolitikk har gjort det vanskelig å få lån uten en god egenkapital i bunnen. Mange som skal etablere seg for første gang velger å kjøpe leilighet fordi prisene for denne boformen er lavere enn for eneboliger.

Mange er tvunget ut på leiemarkedet. BoSmart bygger på prinsippet om at alle skal ha mulighet til å bygge og eie sin egen bolig, og med dette i bakhodet utviklet arkitektene i Blink Hus ni modeller som byggeteknisk er konstruert så kostnadsmessig lavt som mulig. – Vi har skåret ned på vinkler og utbygg, og de ni hustypene fremstår med enkle og rene linjer. På den måten unngår vi kostnadskrevende konstruksjon, samtidig som boligeier får et funksjonelt og hyggelig hus. Flere av BoSmart-modellene åpner for bygging i etapper. Det betyr at huset i første omgang settes opp med en fullstendig funksjonell etasje, og at for eksempel annen etasje eller kjeller ferdigstilles senere. Med BoSmart håper vi å åpne døren inn til boligmarkedet for mange flere enn vi kan i dag, blant annet fordi prosjektene

BoSmart kan leveres fiks ferdig med nøkkel i døren.

kan Husbankfinansieres. BoSmart kan realiseres enten på egen tomt, eller som bolig i etablerte prosjekter der for eksempel Berge Sag selger både hus og tomt. Modellene i BoSmart er også tegnet for rekkehuskonstruksjon, der carport eller bod skaper det naturlige

skille mellom naboer. På denne måten kan mindre tomteareal utnyttes maksimalt. Med BoSmart er Berge Sag nå leverandør av boliger for livet. Den enslige med kun en inntekt eller den unge familien i oppstartfasen bygger seg inn i markedet med et behovstilpasset økonomisk hus, mens drømmehuset realiseres når storfamilien krever armslag og økonomien er mer romslig. – Vårt fokus er at kundene i samarbeid med Berge Sag finner den optimale løsning for bolig slik at individuelle behov og ønsker om involvering i byggeprosessen er ivaretatt. Med BoSmart er det en begrensning i individuelle valg basert på at kostnadene skal holdes ned, men det er selvfølgelig rom for å sette personlig preg på huset ved hjelp av farger og interiør. – Vi går alle igjennom ulike faser i livet, og de fleste kjenner tilfredsstillelsen ved å realisere en etterlengtet drøm. Spesielt når vi har jobbet hardt for å nå den. Unge og enslige mennesker fortjener å få en mulighet i et presset marked, og vi er glade for at BoSmart kan åpne døren til den livsinvestering som ligger i eget hus.


3

husbankFinansiering BoSmart-husene er tilpasset finansiering gjennom Husbanken. Husbanken gir i dag to hovedtyper av boliglån: • Startlånet som håndteres av kommunene og blir gitt til kjøp av bolig – er myntet på førstegangsetablerere og vanskeligstilte husstander. • Grunnlånet, som blir håndtert av Husbanken, blir gitt til bygging av ny bolig eller utbedring/ombygging. Felles for lån gjennom Husbanken: • Gunstig rente. • Løpetid inntil 30 år • Avdragsfrihet i inntil åtte år Songdal

Ulstein

Gimse

Elverum

Tomt i Tømmerdalen?

Ring Magne i dag for avtale om gratis tomtebefaring i Tømmerdalen eller andre steder:

Har du tomt eller venter du på tildeling av kommunal tomt i Tømmerdalen – eller et annet sted? Ring i dag å få gratis befaring på tomt og opptegning av ditt nye hjem av vår arkitekt.

For å tegne ditt eget hus, gå inn på Blink-Hus.no, og klikk deg inn på «Tegn ditt eget hus». Her kan du velge mellom forskjellige hustyper, og deretter forme boligen du har lyst til å bygge!

Ser du frem til å eie din egen bolig? Vi har vært i markedet i 125 år, og vår kunnskap kan komme deg til gode. Berge Sag er medlem av Blink Hus-kjeden. Dermed gir vi deg tilgang til Norges fineste huskatalog, med flotte hus, både moderne og klassiske. Alle er tilpasset de nyeste reglene for energisparing og god tilgjengelighet for alle. Kataloghusene kan du bygge akkurat slik de er, eller du kan få hjelp av oss til å endre dem slik at de blir akkurat slik du vil. Har du egne arkitekttegninger eller noen ideer, så kan du ta dem med til oss og så kan vi sammen foredle dem til bygge-

klare hustegninger. Valget er ditt! Har du lyst til å tegne ditt eget hus, men vet ikke hvordan du skal komme i gang? Vær din egen arkitekt. Prøv Blink-hus sitt tegneprogram og lag huset ditt med utgangspunkt i et av våre standardhus. Enkelt og kjempegøy! Her kan du: l Flytte på vegger l Bytte materialer på vegg/gulv. l Møblere – med reelle møbler fra bl.a. Ikea – og flytte på alle elementer. l Se resultatet i 3D, hvor du både kan ta bilde og «gå inn» i huset.

Kontaktperson

Magne Jensen

Telefon: 982 29 314 magnej@bergesag.no


4

Vågslidvatnet i høststemning.

Salget av tomter ved Våg 20 nye flotte tomter ved Vågslidvatnet er lagt ut for salg. Dette er siste byggetrinn Vågslidvatnet vest.

Fjellstad

til Oslo

E 134

20 nye tomter til Haugesund

Solgt/ferdig utbygd 20 nye tomter

Oversiktskart hyttetomter Svarttjønnåsen, Lomtrønnhaugen, Vågslid. I det skraverte området er alt solgt/ ferdig utbygget.


5

slidvatnet er startet Hytte på Vågslid er investering i helse og trivsel. Vi kan friste med flere flotte hyttetomter på Fjellstad/Svarttjønnåsen – et skjermet og flott hyttefelt uten byggeklausul.

Alle tomter har regulert veg fram til hytta og vann, strøm og avløp fram til tomtegrensa. Dette blir siste byggetrinn for Vågslidvatnet vest. Her har du nærhet til skiløyper om vinteren, og stinett utenom skisesongen. Dermed har du alltid gode muligheter til å komme deg ut i naturen.

Prisene vil ligge fra 690.000 til 1.490.000. Tomtkjøp er uten byggeklausul. Du står her fritt til å velge hytteleverandør. Vi i Berge Sag har en stor database med hytter som kan tilpasses til dine behov. Slik at du nettopp får din drømmehytte. Se www.bergesag.no for mer informasjon.

Ring oss for en hytteprat

Kontaktperson

Per O. Berge

Tlf. 982 29 310 perb@bergesag.no

Kontaktperson hytter

Jarle Troland

Tlf. 982 29 316 jarlet@bergesag.no

Sirdal – ei moderne fjellhytte Sirdal er ei flott fjellhytte med moderne preg. Fasaden domineres av store vindusflater.

Åpen planløsning i stue og kjøkken, og åpent opp til hems, i tillegg til alle vinduene gir dette en ekstra føleles av lys og luft. Fra stuedelen er det hev og skyvedør ut til en overbygd uteplass. Sirdal har tre soverom med sengeplass til åtte samt mulighet for ekstra soveplasser på hemsen. Her er bad og bod.

Hele prospektet finner du på www.bergesag.no


6

Gamleveien •BRA 153 kvm •Soverom: 2(–4) • Parkett/ fliser på gulv. • Varmekabler på bad/ gang. • Gipsvegger og -himling. • Baderomspanel. • Vegghengt toalett. • Dusjbue. • Innvendig trapp. • Mulighet for carport. • Utvendig sportsbod. • Maskinplanert hage. • Gruset oppkjørsel. • 15 kvm belegningsstein foran stuedøren. • Sentralstøvsuger. •Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. • Grunnbeiset kledning. •Kjøkken/baderomsinnr. • Vedovn med stålpipe.

Byggefeltet ligger lunt og rolig til i Gamlevegen i Førresfjorden. 

illustrasjonsfoto

Priser fra: 2.990.000,-

frakk agjerd

Bo for

E134

3.981,- kr. pr. mnd

Finansiering Med gunstig finansiering i husbanken, startlån fra kommunen og nevnte egeninnsats så kan denne eneboligen bli din for kun

3.981,-

kr. pr. mnd. etter skattefradrag. Forutsetter Husbanklån med flytende rente pr. august 2013 på 2,2%, noen års avdragsfrihet, startlån og innredningsarbeid som egeninnsats. NB! Det er også mulig å få boligen nøkkelferdig om du ønsker det. Kontakt Magne Jensen for mer informasjon om dette unike prosjektet.

Visning etter avtale

gamlevegen

Den oransje ringen viser hvor det nye boligfeltet kommer.

Nye fornuftboliger i Førresfjorden I dette rolige, lune og koselige feltet i Gamlevegen i Førresfjorden kan du legge inn egenkapitalen i form av egeninnsats.

T Kontaktperson

Magne Jensen

Telefon: 982 29 314 magnej@bergesag.no Hele prospektet finner du på www.bergesag.no

nappatjørn

enk deg følgende; plassbehovet er ikke større i dag enn at det er nok å innrede en etasje. Andre etasjen kan da innredes etter hvert som plassbehovet øker. Du kan litt snekkerarbeid eller får med for eksempel far, mor, onkel, tante, søsken eller venner til å ta i ett tak. Eneboligene ved Gamlevegen vil fremstå som funksjonelle og moderne. Tanken bak dette boligprosjektet er å tilby boliger til dere som ønsker å få en fot innenfor boligmarkedet, og ha mulighet for å utvide boarealet etter hvert som behovet for mer plass melder seg. Vi kan

levere disse boligene på to forskjellige måter: 1. En funksjonell bolig, innredet for bruk i første etasje, inneholder stue, kjøkken, to soverom, bad/vaskerom, bod og gang.

2. Komplett bolig ferdig innredet i begge etasjer, levert som «nøkkelferdig bolig», med to stuer, to bad, kjøkken, gang/trapp og fire soverom. Det å ha et valg om en selv kan innrede en etasje er mye etterspurt og mangelvare i vårt nærområde. Her er nå muligheten til selv å få bestemme. Boligene ligger i et populært bo-området i Førre Hageby og like ved Nappatjørn i Tysvær kommune. Her er det kort vei til skole, idrettshall, fotballbane, butikk og flotte turstier. Boligen ligger sørvestvendt og tomten er lun med en lekeplass og fotballbane like ved. Kontakt Magne Jensen for mer informasjon om dette unike prosjektet.


7

Rindane 67 Førresdalen l

94 kvm selveier leilighet Finansiering: Leilighetene har 80 prosent husbankfinansiering.

l

l

Byggene i Rindane 67 begynner å ta form.

Pris: 2.890.000

Leilighetene har tre soverom, perfekt for en barnefamilie.

Finansiering

Bo for 3.845,- kr. pr. mnd

Husbanklån Eksempel: • 80% av total boligpris • Fastrente på 5 år 1,98 % * • 30 års løpetid • 8 års avdragsfrihet Husbanklån fra kun (pr. mnd): 

3.845,-

* pr. 17.6.13

Visning e etter avtal Flott utsikt fra Rindane mot vest.

Bo godt i Førresfjorden Rindane 67 – Husbankfinansierte leiligheter som ligger fint til, høyt i terrenget i Førresdalen i Tysvær kommune.

F

Innhold: Leilighetene inneholder entre, tre soverom, bad/vaskerom, bod, stue, kjøkken og terrasse. Stor sportsbod i første etasje ved med garasjen.Felles eiet tomt. Fellesarealene er pent opparbeidet med plen og beplanting. Gjesteparkering på egne plasser. Nærlekeplass.

Leilighetene leveres med eik-/askparkett på gulv, malte gipsplater på vegger, solrik terrasse, flott bad med vaskerom-løsning, balansert ventilasjon, gasspeis, sentralstøvsuger, opplegg for TV, data og telefon. Parkering for to biler i egen garasje, romslig sportsbod, livsløp-standard. Kontaktperson

rister det med din egen nye leilighet? Livskvalitet handler blant annet om å bo godt. I Førresdalen kan vi tilby lyse og trivelige leiligheter med tre soverom, heis og garasje i Rindane 67. De 12 leilighetene i Rindane 67 ligger høyt i terrenget, noe som sikrer lys og utsikt.

Nils Terje Solberg

Telefon: 982 29 321 nilsts@bergesag.no Hele prospektet finner du på www.bergesag.no

Tysvær kommune er kjent for sine gode tilbud til sine innbyggere, uansett livsfase. Det er kort avstand til dagligvarebutikker og ti minutter med bil/buss til Raglamyr, med et svært godt utvalg av butikker. Adkomst fra Haugesund; kjør E134 østover mot Aksdal. Ta til venstre rett etter tunellen i Førresfjorden. Ta deretter første veg til høyre opp bakke. Leilighetene ligger på venstre hånd etter ca 200 meter.

Se prisliste på www.bergesag.no

Allerede 6 solgte!


8

Flytt rett inn på Hemmingstad V

ed å tenke helhet for området, og med en bevisst stram regi på boliger og uteområder sikres hver bolig best mulig kvalitet og attraktivitet, inne og ute. Med adresse T. H. Skoglands gate 40 ferdigstilles i disse dager 22 selveide leiligheter med areal fra 90 til 150 kvm BRA. Mye er solgt, men fortsatt mange bra leiligheter er ledig for kjøper. Arkitekten har tilpasset bebyggelsen til den vestvendte skråningen på nordsiden av hovedhuset. Garasjeanlegg med heis til hver etasje. Livsløpsstandard. Gode planløsninger, tidsriktig innredning og lyse overflater. Bygget er basert på ny og strengere TEK og Husbankstandard, som sikrer boligen ekstra gode kvaliteter – og ikke minst historisk gunstig finansiering.

Hver leilighet er tildelt egen p-plass og sportsbod i felles låsbart garasjeanlegg. I tillegg er det ekstra p-plasser både under tak og i friluft. Uteområder med store, solvendte terrasser, felles gatetun og nærlekeplasser og ikke minst Hemmingstad Allè som etter hvert vil strekke seg helt fra Spannavegen og bussen til byen i vest, til skogbrynet og flotte turopplevelser i øst. Bydelspark med kvartalslek/ trivselspark med grill – og egen aktivitetssti med både enkle treningsapparater og hvilebenker. Utformingen av uteområdene legger til rette både for egen rekreasjon og sosiale aktiviteter – valget er ditt. Private og felles uteområder er planlagt av landskapsarkitekt og leveres ferdig opparbeidet med bl.a. natur-

g Visni7n . oktober mandag 0 kl 16.00–17.3

VÅR

steinsmurer, asfalt/belegningsstein, levegger, beplantning og isådd plen. Velkommen til visning! Noen utvalgte kvaliteter 3 Ferdige leiligheter 90 til 150 kvm BRA 3 Et hjem du vil trives i 3 Husbanklån inntil 80% med historisk lav rente 3 Rask innflytning 3 Stor solrik terrasse mot vest, og frokostaltan mot øst 3Gode planløsninger, moderne stil 3Fiberkabel til TV, internett og telefon 3 Vannbåren gulvvarme 3Heis til hver etasje 3 Livsløpsstandard 3 Låsbart garasjeanlegg 3 Flotte omgivelser 3 Sentral og rolig beliggenhet

LES VÅRT MAGASIN! Les spennende og inspirerende artiker i vårt innholdsrike bolig-magasin: «Endelig hjemme»

FÅ MAGASINET GRATIS, FRITT TILSENDT! Send epost med tittel «MAGASIN», ditt navn og adresse på epost til: nilsts@bergesag.no


9

Velg en leilighet på Hemmingstad om du vil ha: • Byens flotteste parkområde rett utenfor døren. • Sentral, lun og solrik beliggenhet. • Bolig av høy kvalitet, bygget etter nye tekniske krav. • Funksjonelle løsninger i bolig. • Meget gunstig husbankfinansiering – inntil 80%. • Totalpakke – flytt rett inn høsten 2013.

Finansiering Husbanklån leilighet Eksempel: • 80% av total boligpris • Fastrente på 5år 1,98 % * • 30 års løpetid • 8 års avdragsfrihet Husbanklån fra kun (pr. mnd): 

3.977,-

Husbanklån enebolig Eksempel: • 80% av total boligpris • Fastrente på 5år 1,98 % * • 30 års løpetid • 8 års avdragsfrihet Husbanklån fra kun (pr. mnd): 

4.505,-

* pr. 17.6.13

Følg utbyggingen på Facebook

Kontaktperson

Nils Terje Solberg

Telefon: 982 29 321 nilsts@bergesag.no

www.hemmingstadgard.no Velkommen til visning.


10

Moksheimtunet – salget er startet Vi er stolte av å presentere vårt neste utbyggingstrinn på Moksheim! Først ut er 14 moderne utsiktsleiligheter på ca 94 kvm med terrasser både mot sør og nord. Og ikke minst – billig finansiering i Husbanken. dagligvarebutikk. Heis til begge etasjer. Terrasser både mot sør og nord. Gjennomgående leiligheter med moderne planløsninger, god standard, mulighet for 3 soverom, flott bad med separat vaskerom og vannbåren varme – for å nevne noe. Her kommer mer;

M

oksheim er et så populært boligområde at vi stadig får henvendelser om hva vi skal bygge, allerede før planene er ferdig. Neste trinn i utbyggingen er Moksheimtunet, som etterhvert vil bestå av eneboliger, rekkehus, og små og store leiligheter. Med andre ord noe for enhver smak og lommebok. Berge Sag har bygget boliger på Moksheim i over to tiår. Nå synes vi det er på tide å legge til rette for både barnehage og en flott dagligvarebutikk når vi tar fatt på neste utbyggingstrinn. På Moksheimtunet vil du finne; • Åpen og solrik beliggenhet. • Natursti langs bekken gjennom området. • Stor dagligvarebutikk. • Barnehage. • Gang/sykkelsti. • Lekeplasser og ballplass.

En spasertur unna finner du; • Barnehager. • Skoler. • Svømmebasseng. • Grendahus. • Sjø. • Flott turterreng. • Skogs/sykkelsti til Norheim. • Oasen kjøpesenter. • Tannlege, lege, apotek. • Treningssenter. • Buss til Norheim, Raglamyr og

Haugesund sentrum. Vi er stolte av å presentere vårt nye utbyggingstrinn på Moksheim. Åpent og solrikt beliggende mellom Norheim og Vormedal, snaue 10 min. kjøretur fra Haugesund sentrum og indre kai. Leilighetsbygg med 14 moderne utsiktsleiligheter på ca 94 kvm legges nå ut for salg. Leilighetene ligger i 2. og 3. etasje over en splitter ny

Et utvalg kvaliteter: • Omsøkt 80% Husbankfinansiering. • Egne terrasser både mot sør og nord. • Utsikt over Karmsundet og Avaldsnes kirke. • Moderne planløsning. • Gjennomgående leiligheter. • Vannbåren varme. • Stue/kjøkken på hele 53 kvm! • 2–3 soverom. • Flott bad, eget vaskerom. • Ca 94 kvm BRA. • Heis til begge etasjer. • Plass i carport med sportsbod. • Egen lekeplass.

Allerede 4 solgte!

Kontaktperson

Magne Jensen

Telefon: 982 29 314 magnej@bergesag.no Hele prospektet finner du på www.bergesag.no


11

Vi hjelper deg med byggfornyelse Berge Sag har hatt egen avdeling for byggfornyelse siden 2000. Ingen jobb er for liten eller for stor. Prøv oss! Avdelingen har lang erfaring i bolig-, fritids, og næringsbygg. Avdelingens motto er å hjelpe kunden til og realisere sitt behov med gode løsninger til konkurransedyktige priser. I byggfornyelse er det ikke alltid bare gode løsninger og priser som gjelder. På større ombygginger har vi også den kunnskapen som skal til for å vurdere totaløkonomien for eiendommen. Noen ganger vil en større ombygging bli dyrere enn å bygge nytt. Da er det vår oppgave å kalkulere begge alternativer for riktig valg.

Vi utfører alt innen:

• Påbygg – tilbygg • Rehabilitering • Energisparingstiltak • Garasjer • Naust og kaier • Vinterhager • Tegnetjenester • Prosjektering/ søknader • Termografi og tetthetskontroll Vi dekker Haugalandet samt hytter på fjellet.

Selgere: Dagfinn Fjellet 982 29 312 dagfinnf@bergesag.no Øystein Lærdal 982 29 327 oysteinl@bergesag.no Byggeleder: Geir Inge Waage 982 29 335 geiriw@bergesag.no Teknisk tegner: Cato Pedersen 982 29 333 catop@bergesag.no Termografør John Espevik 982 29 346 johne@bergesag.no

Ikke bare en planke

dIn leverandør av trelast og byggevarer

Ølensvåg Tlf 53 77 54 00 Man-fre 7-17

xl-bygg.no


12

Velkommen til visning Hemmingstad Gård

Vi holder visningsleiligheten åpent mandag 7. oktober fra kl 16.00 til 17.30.

Ølensvåg

Berge Sag og Trelast AS Gjerdevik , 5582 Ølensvåg

Telefon 53 77 54 00 Faks 53 77 54 01

Raglamyr

Berge Sag og Trelast AS, Berg Senteret, Longhammarvn. 36, 5536 Haugesund

Følg oss på facebook www.facebook.com/BergeSag

Layout og produksjon: Mediehuset Haugesunds Avis l Distribusjon: Edda Distribusjon l Trykk: Bladet Sunnhordland

l

Opplag 34.000

Boligavis15  

Berge Sag Boligavis