Page 1

Vårens gleder Stauder se side 18-19

Sommerblomster se side 20-21

lokkedeg ut

La våren

Din lokale gartner

Syrin

er

Syrin g Lemo a vulgaris Syrin ine, hvit/ g Ande a v. n Ludv ken an ig Sp æth, rødlil la før: 2 99,- TILBUD! nå:

149,-


La romantikken blomstre -En romantisk hage har en gammeldags, avslappet sjarm, sier gartner Jostein Gridseth -I dag finner du et bredt utvalg av det vi kaller ”oldemors” stauder som du kan plante i bedene. Disse plantene vil bli en stor suksess, dessuten er sortimentet av de gammeldagse/historiske rosene, med duft, blitt stort og variert. La frukt-trær og bærbusker blande seg med roser og stauder, og du får en hage med mange beundrere, råder gartneren.

tips!

e hage mantisk

Ro

Les mer om romantiske hager på side 4-5

Jostein har ordet

Nyttige y g tips p om den spiselige hagen

BoGr BoGrønt Grøn Gr øntt er stedet der hhagefolk øn møtes, sier vi. Både vi som jobber her og folk som handler hos oss , er mennesker som først og fremst er opptatt av kvalitet.

Bærbuskene er noe av a det minst kravstore du kan ha i hagen og de blomstring i mai gir klaser med deilige gir mye tilbake. Beskjeden Bes bær i juli. Du kan ka lage nyrørt syltetøy, smoothies og næringssaft - eller du kan ganske enkelt spise bærene rik, deilig sa busken. Hvis buskene skal holde seg unge, bør rett fra b du beskjære med 3-års mellomrom, og du bør sspandere en neve gjødsel hver vår. Men det er også alt. Les mer om rips, solbær og allåkerbær o

Vårt sterke fokus på kvalitet er også vårt viktigste konkurransefortrinn. Vi selger kun kvalitetsvarer og har faglig dyktige medarbeidere. I mange av hagesenterne er det alltid en gartner tilstede i åpningstiden. Vi satser på et bredt vareutvalg, først og fremst blomster og planter, men også tilhørende varer som jord, krukker, redskap, gaveartikler og alt du forventer å finne i et velassortert hagesenter.

Se side 14-15

Klar, K lar, fferdig, erdig g, hekk Ved og velge Prima Færdig Hæk® i full størrelse får du et spennende

uterom med det samme, og du behøver ikke og vente i 5-6 år. Se side 12-13

D

ER

2

N

N

Din lokale gartner

U

Bogrøntt Slætta • Styreformann

T

K

Josteinn Gridseth

LOKALE GA R

N

Velkommen til ditt lokale Bogrønt hagesenter!

IN

SK

AP

& K VA L

IT

E

T


Peoner er en av de vakreste staudene du kan plante i hagen. På et solrikt sted vil den blomstre stadig mer praktfullt, år etter år.

Silkepeoner i store potter finnes i flere farger

249,-

Peoner får flotte store duftende blomster som er fine å sette i vase. De blomstrer i juni/juli og blir ca 80 cm høye. Tåler full sol og halvskygge. Peoner liker å ha kalkrik og god drenert jord.

3


Romantikken blomstrer Ønsker du deg en romantisk hage? En hage som lister seg rundt luktesansen og som blomstrer fra vår til høst? Her er tips til deg som planlegger å lage en hage i romantisk stil. Rosebusker som dufter, duftskjærsmin og syriner hører hjemme i den romantiske hagen. Har du en bitteliten hage kan du bruke oppstammede syriner. Buer av tre eller smijern er flotte å bruke til klatreplantene, selv om det kanskje kan være mest romantisk å la klatreplantene klatre i trær og nedover gjerder. Når du skal planlegge et nytt bed, unngå da å kjøpe en plante av hver sort. Prøv i stedet med tre til fem stauder av samme sort og farge og plant i grupper. I løpet av få uker vil du få et vakkert bed. Et bord eller en stol under et tre eller en busk; og hagen får et trivelig midtpunkt. Men for mye plast og betong hører ikke hjemme i

en hage som vil fremheve den romantiske stilen. Derimot passer det godt å bruke materialer av tre og naturstein. Hagemøblene bør være laget i tre, kurv eller i støpejern. Plant et eller flere frukttrær. En hage der det blåser mye, vil bli lunere, og når det er som varmest om sommeren, finnes det ikke noe bedre enn å tilbringe tiden under et tre som kaster skygge. Dessuten er det en egen følelse å høste frukt fra egen hage. Bærbusker er også et ”must” i en romantisk, gammeldags hage. Husk at det er ultramoderne med kortreist mat.

Visste du at... ...potteroser kan plantes ut etter at de er avblomstret inne.

4

Leonardo Da Vinci rose


Pletter i luften 11 cm potte

39,-

Gjør seg veldig godt som en kontrast i sammenplantninger. Trives både ute og inne, er grønn til langt ut på vinteren.

Konfirmant i huset? Bruk konfirmantens barnesko sammen med blomster som passer til, så får du et personlig festbord.

Infinity Rose 11 cm potte

89,-

Langtidsholdbar rose, kremhvit med store blomster, ca 7 cm i diameter. Kraftig vekst. Ca 5 ukers holdbarhet på én blomst innendørs, lenger utendørs. Mørke, tykke blader- tåler derfor litt mer tørke.

Hortensia trives både i sol og skygge, bortsett fra den hvite som kan bli brun i kantene ved direkte sollys. Hortensia må aldri tørke ut.

Monte Christello rose ,11 cm potte

89

Potterose er en fin stueplante, men vel så fin i krukker og bed ute. Blomstrer hele sommeren, kan også i mildere strøk komme igjen hvert år.

Hortensia pr stk

199,5


1

Syringa vulgaris Lemoine

2

hvit Fylte hvite blomster i mai-juni med god duft. 3-4 meter høy. Tåler vind og tørke. Nøysom, men best i sol.

Syringa v. Andeken an Ludvig Spæth rødlilla

Rødlilla enkle blomster i mai-juni. Dufter. Blir ca 3 meter høy. Tåler vind og tørke. Nøysom, men best i sol.

før 299,-

TILBUD!

149,-

299,-

299,-

Syringa villosa: Blomstrer ca 2 uker senere enn vanlig syrin og blir 1-2 m høy. Blomstrer på årets skudd. Enkle blomster med svak, søtlig duft. (‘Minuett’ har ikke duft, men er den laveste og mest tettvoksende )

Syringa villosa ‘Agnes Smith’

1

hvite blomster

Syringa villosa ‘Royalty’

2

rødfiolette blomster

Syringa villosa ‘Minuett’

3

lys rosa blomster

Syringa villosa ‘Miss Canada’

4

rosa blomster

rd gir Kalkrik jo mstring! frodig blo

Herlig vår...

6

3

299,-

4

299,-


Kurvpotter ter fra

149,-

r til Fine potte k. nebru ute- og in

Pilflett P fra fr ra

Cordyline australis ’Red Star’ 17 cm potte

199,-

119,-

Lettstelt ”palme”, perfekt til planting i krukker sammen med sommerblomster. Liker sol, varme og mye vann. Kan overvintres i en kald kjeller.

Urne fra

399,-

7


6 pk

Margeritter i rosafarger Margeritt gir deg mye glede hele sommeren. Ved å fjerne visne blomster får du stadig ny blomstring. Tåler direkte sol og litt tørke.

99,-

TILBU D

!

Vakre hager

For å få en vakker og sunn hage, er det viktig at du velger riktig type jord og gjødsel tilpasset plantene i din hage.

Valgfritt TILBUD!

3 for

250,-

BoGrønt Krukkejord 50 liter. Spesialjord til krukker, ampler og balkongkasser. Inneholder langtidsvirkende gjødsel og Leca-kuler. Gir flott og frodig vekst. BoGrønt Rhododendronjord 50 liter . Passer til rhododendron og alle andre surjordsplanter og til generell vinterdekking av bed.

BoGrønt Kugjødselkompost 50 liter. Dette produktet egner seg svært godt til jordforbedring i bed og innblanding i jord ved ny- og omplanting. Er også ypperlig til gjødsling av bær- og rosebusker 8


Giva langtidsgjødsel består av granulerte korn med innkapslet næring. Det er enkelt å blande de små kornene i jorden, og næringen frigjøres ved kontakt med vann og varme. På denne måten tilgodeses plantens egne næringsbehov, og dette gir en kontinuerlig og jevn næringstilgang. En eneste gjødsling holder til optimal gjødsling gjennom hele vekstsesongen

Klatrehortensia. Klatreplante som har sugekopper og klatrer av seg selv, med unntak av på helt glatte flater hvor den vil trenge litt hjelp. Når den har etablert seg, blomstrer den med hvite blomster i store skjermer i juni-juli. Tåler skygge, men blomstrer best i sol.

Giva Langtidsgjødsel 250 g

49,Klatrehortensia Hydrangea an. Petiolaris 3 liter potte

Hansker fra

39,-

TILBUD!

99,-

Pipeholurt Aristolochia macrophylla 2 liter potte

Papegøyesaks pr stk

99,-

149,-

Klatreplante med opp til 30 cm store hjerteformede blader. Må bindes opp. Har brune/grønne blomster i mai-juni, men disse er uanselige da de dekkes av bladene. 5-8 meter lange slyngende greiner.

9


Trelanterne

Blomsterdekor

fra

div. varianter, fra

29,-

499,-

troll Søte små r. nte til pottepla

Fagerrørkvein Calamagrostis acutiflora Overdam 17cm potte

99,-

Festuca glauca Intense Blue 17 cm potte

99,-

Dekorativt blågrønt gress som blir kun 30 cm høyt. Planten bevarer sitt intense blåskjær hele sommerhalvåret. Velegnet både i bed og krukker.

Potte i fiber, fra 10

399,-

Planteskål fra

149,-


Lykt i kurv fra

198,-

Urne fra

399,-

Pilflett fra

199,-

Pilflett kan stå ute om vinteren. Pass på å gi rikelig med vann og gjødsel.

11


Ved å velge Prima Færdig Hæk® i full størrelse får du et spennende uterom med det samme, g du behøver ikke og g vente i 5-6 år. og

Skaff bilde på prima

Per Kristiansen Bogrønt Rom • Tønsberg

Før

Etter

Ferdighekk Hvor stor skal hekken være? Prima Færdig Hæk® fås igjennom Hagesenterkjeden BoGrønt som gir råd og veiledning og hjelper deg med å få umiddelbar glede av hagen med en ferdig løsning. Drømmen om å sitte usjenert på den nye terrasse kan bli til virklighet. Drømmehuset i det nyetablerte boligområdet står ferdig og nå kommer drømmene om å

Drømmen om å sitte usjenert på den nye terrassen kan bli til virkelighet.

nyte sol og sommer i den nye hagen. Store ferdige hekkplanter kan gi det ønskede privatlivet. I tillegg skaper en ferdigklippet hekk le, så det blir mer trivelig å oppholde seg på terrassen, selv når det er vind ute. Den levende hekken er det miljøriktige alternativet til et plankegjerde eller en mur. Velges de riktige kvalitetsplantene gis det også i kjøpet ”Grogaranti” i din hage.

Prima Færdig Hæk® fås i høyder fra 125 cm til 220 cm og i mange varianter. Du velger selv høyden avhengig av behov og hvor lenge du har tid til å vente på at hekken skal bli i ønsket høyde. Plantene er klippet for å gi en tett greinstruktur og mange røtter.

Ribes alpinum 140 cm Opprett vekst, god forgreining, hardfør. Gul høstfarge. Ubetydelige blomster i april-mai. Nøysom, tåler vind, skygge, salt. Kontakt med ditt lokale hagesenter for å få plantesorter som trives der du bor.

H7

H4 12

H4 Liguster Liguster fås fra 125-220 cm 000 cm

Agnbøk fås fra 125-220 cm

Hekk med små, grønne blader. Tett forgreinet. Blomstrer med hvite blomster i juni-juli og kommer senere med sorte bær. Det blir færre blomster og bær når hekken holdes klipt. I enkelte mildere strøk finnes det også en vintergrønn variant. Hekken bør klippes til St.Hans og på høsten.

Et røft bladverk som kler en funkis villa godt. Beholder 30-40% av bladverket på vinteren, noe som vil gi noe skjerming. Har pålerot noe som er fordelaktig om det skal plantes mange.

Kontakt med ditt lokale hagesenter for å få plantesorter som trives der du bor.

Kontakt med ditt lokale hagesenter for å få plantesorter som trives der du bor.


Bøk fås fra 125-220 cm Friske grønne blader i mai som skaper en god vårstemning. Beholder 80% av bladene på vinteren, og gir derfor en god skjerming på vinteren.

Ferdighekk ttrinn

for trinn t

Kontakt med ditt lokale hagesenter for å få plantesorter som trives der du bor.

H5

Spirea nipp Snowmound, 125 cm

en grøft! Trinn 1: grav

Hvite blomster i mai-juni. Blomstrer litt senere enn brudespirea. Nøysom, men blomstrer best når den får sol. Kontakt med ditt lokale hagesenter for å få plantesorter som trives der du bor.

H6

Hagens grønne vegg

Trinn 2:

Fyll på med Bo Grønt planntteejjoor rdd

Ved å bruke hekkplanter utradisjonelt i hagen kan det skapes små spennende oaser. De grønne avskjermingene skaper le, forlenger sesongen, og det er behagelig å sitte utendørs å nyte solen. Hekkplanter i formasjoner gir spennende lekemiljø f.eks lek av gjemsel. Grønne eller blomstrende hekker kan også danne en vakker kulisse. Store hekker har til og med en positiv effekt på nærmiljøet, fordi de forbedrer CO2 balansen.

rk, ekk med ba Trinn 3: d drypppvanning

ut sett gjerne

FERDIG!!! Prima Færdig Hæk® Produkt innformasjon: www.primaferdig.com

13


Spiselig hage Ønsker du deg en hage du kan spise opp? Og har du aldri dyrket grønnsaker? De fleste har liten hage og enda mindre plass til å dyrke grønnsaker, men det går fint an å dyrke grønnsaker i krukker og kasser. Hovedsaken er at krukker eller kasser er rimelig store og at du har et dreneringshull i bunnen. Dyrker du grønnsaker i krukker, krever det mer vann enn når du dyrker i bed. Gjødsel også. Når jorda synker sammen, det gjør den alltid en gang utpå sommeren, bør du fylle på med mer jord. 14

Viktig For å få et bra resultat er det viktig å velge god jord, den skal holde godt på fuktigheten og være næringsrik. Velg med andre ord bort billigjord når du skal dyrke grønnsaker. Her kommer flere råd: Legg ambisjonene på et lavt nivå. Ikke begynn med grønnsaker som krever mye stell. Dyrker du i bed, bør du ramme bedet inn med planker. Slik holder du ugresset unna. Bland grønnsaker og blomster. Enkelte blomsterslag som for eksempel tagetes hjelper deg å holde utøy (som lus) unna. Når du har sådd eller plantet ut grønnsaksplanter er det viktig at du er nøye med vanningen. De små plantene har ikke rukket å spre røttene sine, og de er dermed svært utsatte for tørke. Hvis plantene gjentatte ganger får litt for lite vann, vil plantene stagnere i veksten. Gressklipp eller halm rundt grønnsakene holder på fuktigheten og hindrer at frøugress etablerer seg i bedet. Nyt smaken av egendyrkede bær.


Jordbær

1 0 pk

TILB U

D!

99,Allåkerbær Rubus stellarcticus, 1 liter potte

69,-

10 cm høy. 25-40 cm lange skudd. Markdekkende/krypende bærplante. 2 sorter for bestøvning. Bær i august.

Hjemmelaget jordbæris sandwich

1/4 ltr. kremfløte 250 g jordbær, friske eller frosne 90 g melis 3 eggeplommer frø fra 1/2 vaniljestang Cookies (velg din favoritt)

Pisk kremfløten stiv. Kjør jordbærene i en blender til ønsket konsistens. Melis, vanilje og eggeplommer piskes lyse og skummende, ndee, ca. 15 min. Bland det hele og hell blandingen over i en form. forrm. Settes i fryseren i minst 3 timer. Rett før servering g legger leg gger du en god spiseskje iskrem mellom to cookies.

sorten Vi har den r du bor. e d s e iv som tr

Solbær/ripss alle slag i 3,5 liter potter ter 3 grener

129,-

Stablepotterr 11,2 liter

129,-

Gi een liten gave... En gave behøver ikke å koste så mye. Er du heldig å eie en hage med frukt og bær h kan du plukke litt å legge i en fin gaveeske le eller kurv og gi den til noen som du setter pris på!

15


D

IN

LOKALE GA R

T N

ER

BoGr ønt KU

N

N

SK

AP

& K VA L I T

ET

Hagegleder

16


VitaGro gjødsel + kalk 7,5 kg

179,-

Til plenen og resten av hagen. Kalking er med på å optimalisere næringsopptaket for plantene og forbedrer jordstrukturen. Gjødsling gir nødvendig næring for en rask vekststart og motvirker mose

er!

Gir frodige plant

Krukkenæring

Baythion Superkonsentrat mot maur

1 ltr

69,-

49,-

Superkonsentrert middel som kan brukes som sperrebelte og hindre maur å komme inn i huset. Punktbehandle der maurene ferdes eller ved innganger til tua. Giften bringes tilbake til tua som utryddes effektivt.

Baythion Quick strø- og vannemiddel 500 g

199,-

Granulert hurtigvirkende kontaktmiddel mot alle maurarter - også stokkmaur. Strøs eller vannes ut der maurene ferdes.

Trim strølett mosefjerner 5 kg

159,-

Granulat mot mose i plen, kan brukes hele vekstsesongen. Vær oppmerksom på at middelet gir misfarging på heller, skifer, grus o.l. 5 kg rekker til 150 kvm

BoGrønt Plantejord 50 liter. God, porøs kvalitetsjord tilsatt kyllinggjødsel og rik på kraftfulle næringsstoffer. Egner seg til dyrking i krukker, balkongkasser og blomsterbed.

Plantejord 50 ltr

149,TILB U

D! 17


Primula Viallii 13 cm potte

49,-

Duftnellik Nellik Diantus kahori 12 cm potte

49,-

Opprinnelig vokser denne planten 3000 m.o.h. i Asia. Den trives godt i delvis og full skygge. Jorden må ikke være for tung og våt. Den blir 20-30 cm høy.

En velduftende nellik som blomstrer fra tidlig vår til det blir frost. Lyst, gjerne direkte sol, tåler ned til -5-8 grader. Tåler tørke og passer i fjellhage, steinpartier, kanter og ved murer.

Snøsløyfe Iberis sempervirens 13 cm potte

49,-

Blomstrer i mai-juni med hvite blomster i skjermer. Fint grønt bladverk som også er vintergrønt, men det bør dekkes mot barfrost. Ca 20 cm høy. Brukes i fjellhager og langs murkanter, men passer inn overalt der jorden er godt drenert.

18

Staudehagen

Ønsker du deg en lukefri staudehage som blomstrer fra vår til høst? Egentlig er det bare ett råd som virkelig gjelder: Velg planter som er skreddersydd for de ulike delene av hagen! Til tørre partier av hagen kjøper du stauder som ikke er altfor tørste. Har du våte partier, for eksempel rundt en hagedam, der planter du stauder som tåler å ha det fuktig rundt røttene. Utvalget av skyggetålende stauder er etter hvert blitt stort, vi skal tipse deg om sortimentet senere. Og er det første gangen du skal stifte bekjentskap med stauder, ikke begynn med de som er mest krevende. Vi kommer til å skrive om stauder som er enkle i drift og som har lang blomstringstid. Så følg med på nettsidene våre, her er det mye førstehjelp å hente. www.bogront.no


Forarbeid er viktig 1) Hvor skal bedet ligge? Du bør tenke nøye gjennom hvor du vil anlegge staudebedet ditt. Unngå steder i hagen der det er mye vind, mye skygge og mye mose. Hvis du er mye borte om sommeren, er det heller ikke bra å anlegge bed under takutstikk. Her kan det fort bli veldig tørt, og du får ingen hjelp av sommerregnet. Bed altfor nær en hekk er heller ikke å anbefale, hekken er en grådig næringstyv. 2) Merk opp bedet før du graver Når du har bestemt deg, merker du opp bedet med kjepper og hyssing. Bedet kan være firkantet, rundt eller usymmetrisk. Det blir vakkert hvis du har plass til å la bedet gå i en bue. Rette bed er ikke alltid det fineste. Så kan du begynne å grave. Husk at stauder stort sett trenger mer jorddybde enn sommerblomster, du bør nok satse på at jorda er minst 50cm dyp der du skal plante stauder. 3) Ugressfri jord Jorda bør dessuten være helt fri for flerårig ugress. Bland inn kompost eller annen moldrik jordforbedring. Sørg for god drenering. En stund før du skal begynne å plante, kan det være lurt å tilsette grunngjødsel (godt formoldet husdyrgjødsel eller fullgjødsel). 4) Ta hensyn til klima Staudene er som regel nøysomme planter. De fleste stauder tåler kalde vintre, men det er likevel viktig å velge sorter som er hardføre i klimaet der du bor. Velg stauder som avløser hverandre når det gjelder blomstring. 5) Bestem fargene Det er alltid lurt å tenke gjennom hvilken fargeskala du foretrekker før du begynner å plante. Form og farge på bladverket er også viktig. Stauder med fint bladverk kan gi et rolig inntrykk mellom mange farger. Planter med røde eller brokete blader kan gi spennende effekter. 6) Plassering Hvis bedet ditt bare kan sees fra en kant, bør du lage en plan der du plasserer de høyeste staudene bak, de laveste i forkant. Lager du et rundt bed som kan sees fra alle kanter, plasserer du de høyeste staudene i midten og lavere ut mot kantene.

Fagerrørkvein Calamagrostis acutiflora Overdam 17 cm potte

99,Arenaria montana 13 cm

49,-

Lav staude med små hvite blomster i juni-juli. Trives i full sol og blir 10-15 cm høy. Vokser langsomt er bunndekkende og veldig hardfør.

Årets staude Fordi veksten er veldig moderat kan den stå i samme krukke i mange år. Hardført grass som tidlig på våren danner en fontene av blader. Senere på sesongen kan den bli opp til 100 høy med mange dekorative aks.

19


e Femctmupnotg te rosa, 13

59,-

Lobelia rosa 12 cm potte

r rikt hele gn. Blomstre Tåler godt re ere og g blir bare fin sommeren o ampelhøsten. God finere utover nting med i sammenpla fin g o te n la p lomster. nde sommerb e g n e h re d n a

59,-

Lettstelt, behøver ikke knipes og tåler godt regn.

Bacopa rosa ring 12 cm potte

Husk at alle sommerblomster trenger mye mat, dvs. gjødsel, fo r å få et stort blomsterflor. 20

59,-

God ampelplante og fin i sammenplanting med andre hengende sommerblomster.Trives best i halvskygge. Blomstrer rikt hele sommeren og behøver ikke knipes, selvrensende.


Småblomstret Stemor i rene farger

Tilbudet gjelder kun fredag, lørdag og søndag

19,-

k p 0 1

TILBU D

! 21


Sukkulenter i alle farger og varianter

Lettstelt stenbedplante. Trives bĂĽde inne og ute. En lav plante som egner seg godt som bunndekke eller i lave skĂĽler.

TILB U

D!

6 pk

Takløk

9 cm p otte

99,22


Alunrot

finnes i veldig mange farger, og varierer fra 30-70 cm i høyde. Ideell i steinbed og i krukker for å lage kontrast til alt det grønne. Blomstrer i juni-august. Også fin i krukker sammen med sommerblomster.

Alunrot Heuchera, 13 cm potte

49,-

23


Viftelønn Acer palmatum Atropurpureum 60-80 cm høy 5 liter potte

299,-

           

Lav viftelønn med røde blader. Blir 3-4 meter høy, men vokser sakte. Flott kontrastplante. Plasseres lunt og solrikt i luftig jord. Kan plantes med andre surjordsplanter.

24


Alm

erdownii Ulmus camp stamme 10 cm tykk ca 2 m høy tte i 20 liter po

1495,-

einer. e, hengende gr Opprett stamm l. t. Best i so Tåler noe veisal

Kulelønn

Acer Glob osum 150 cm hø y i 7,5 lite r potte og 2 år gamme l krone

799,-

Kuleformet kr one. Tett veks t, seintvoksend e. Gul og rød høstfarge. Gulgrø nne blomster på bar kvist i mai.

25


Enkel og naturlig vei til

Suksess i hagen Kombinasjongjødsel. Naturgjødsel/mineralgjødsel Gir næring til jorden også, ikke bare til planten slik ren mineralgjødsel gjør

Klatrebeinved Euonymus fort. ‘Emerald Gaiety’ 3,5 liter potte Krypende tueformet vekst. Hvitbrokete blad. Dekorativ mellom lave vintergrønne.

99,-

Gir bedre struktur og luftigere jord der mikroorganismer og meitemark trives Effektiv mot mose Kan brukes i hele hagen Snegler liker ikke HELgjødsel!

15 liter sekk

199,TILBUD!

Magnolia Stellata 4,5 liter potte

Stjerneformede, hvite blomster i april. 2-3 meter høy, tett og bred buskform. Varm og lun vokseplass.

Les mer på WWW.naturgjodsel.no turgjodsel no 26

299,-


Nyhe

t!

er m blomstr Ny sort so sesongen. er i flere gang

Blåregn Wisteria sinensis Blue Moon i 2 liter potte Romantisk slyngplante som får kaskader av velduftende blåfiolette blomsterranker. Vokser fort og er blomsterrik. Trives i alle jordtyper. Beskjærer du de lange skuddene kommer den lettere i blomst.

149,27


vårens

Vakreste eventyr Magnolia

299,-

Susan 70 cm stamme i 5 liter potte

kerosa Nydelig, fylte, mør blomster i mai.

Prydkirsebær på stamme Prunus ser. Kanzan 120 cm stamme i 7,5 liter potte

599,-

Fylte mørkerosa blomster i mai uten frukter. Rød-brun bark og grønne blader.

28


TILBU D

! Pieris Mountain Fire Salgshøyde 30 cm i 3 liter potte

149,-

Vintergrønn surjordsplante. Kompakt buskform og vokser seint. Blir ca 1 meter. Nye skudd har sterk rødfarge. Noe hvite blomster i klokker i mai, men det er skuddene som har prydverdi. Tåler noe skygge

TILBU D

!

Pieris Forest Flame 3 liter potte

149,-

Opprett buskform. Vintergrønn surjordsplante. Skuddene er lyserøde, men går etterhvert over til grønn. Tåler noe skygge.

29


BoGrønt Drivhuset 13 m2 – dobbel skyvedør – 4 lufteluker

Bruksområdene for et drivhus er mange. I et kaldt drivhus, det vil si et drivhus som ikke har annen oppvarming enn sola, kan du for eksempel:

21.900,-

Drivhuset

I et drivhus som er oppvarmet gjennom hele året, har du enda større muligheter: Dyrke eksotisk frukt som fersken, druer, fiken, sitrusfrukter eller oliven. Bruke drivhuset som urtehage – året rundt. Overvintre planter som ikke tåler frost – for eksempel fuchsia, pelargonia eller georgineknoller 30

Så og forkultivere sommerblomster. Dyrke varmekjære grønnsaker som tomat, agurk, paprika eller chili. Gi stueplantene dine ”sommerferie” – for eksempel i forbindelse med ompotting. Sette vårløk Vi anbefaler at du setter in n en liten varmeovn, så er drivhuset et trivelig oppholdsrom i hagen selv om det er en vårdag. Kall kald det gjerne et lysthus, hages tue eller vinterha ge - kjært hus ha r mange navn .


Naturtråkk N aturtråkk heller h eller ffra fr ra

Natur tråkkheller pr stk

beskytter Lager fint miljø i hagen og å sette t til plen. Egner seg også fin på. ter lyk krukker og

159,-

Dekorstein Artic White 8/15 Artic White 25/40 Artic Elvestein 25/40

199,-

31


Margeritter

www.mediateam.no

6 pk

TILBU D

!

i rosafarger

99,-

Lobelia12 cm lilla-blĂĽ-hvit,

59,Lettstelt, behøver ikke n. knipes og tüler godt reg

TILBU D

!

Valgfritt Krukkejord Rhododendronjord Kugjødselkompost

3 for

250,-

Finn

gartneren!

17. april lanserer vi nye nettsider pĂĽ www.bogront.no. PĂĽ en av sidene har BoGrønt-gartneren sneket seg med, og ďŹ nner du han kan du vinne gavekort pĂĽ 1000,- kroner! Send oss en mail pĂĽ bogront@mediateam.no og fortell oss hvor han er, sĂĽ er du med i trekningen. Vi trekker ut tre heldige vinnere. Lykke til! (PS: Følg med pĂĽ vĂĽr Facebookside for ere vinnersjanser)

0,-

Vinn gavekort pĂĽ 100

facebook.com/bogront

Begrensninger pĂĽ tilbudene kan forekomme. Vi tar forbehold om trykkfeilil og utsolgte t l t varer.

Spannaveien 355 – Tlf 52 83 24 00   6¥QGVWHQJW‡PDL

www.bogront.no

Følg oss pü facebook

Bo grønt spanne 32s  

Finn inspirasjon i katalogen "Vårens gleder" fra Bogrønt

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you