Page 17

2018. október 12.

Dr. Czeglédy Katalin előadását hallgathatják meg az érdeklődők A magyar nyelv eredete és keleti kapcsolatai címmel október 18-án, csütörtökön 18 órától a SZE Apáczai Karán (Liszt Ferenc u. 42.) a Magyar Évezredek sorozatban.

A fiatalok istentiszteletét a Győri Evangélikus Egyetemi Lelkészség vasárnap esténként 20 órától tartja az öregtemplomi gyülekezeti teremben (Petőfi tér 2.).

Családi alkotó délutánt szerveznek, ahol újrahasznosított alapanyagokból állatos tárgyakat készíthetnek kicsik és nagyok a Generációk Házában (Aradi vértanúk útja 23.) október 20-án 15 órától.

Torma Attila író a Régi győri szállodák, vendéglők, kávéházak című könyvét mutatja be a Győri Német Önkormányzat (Győr, Kazinczy u. 4.) székházában október 17-én 18 órai kezdettel. Közreműködik Kulcsár Béla harmonikaművész.

A Győri Ütőegyüttes ad koncertet „Once upon a time...” címmel október 13-án 18 órától az Egyetemi Hangversenyteremben (Kossuth Lajos utca 5.).

17

Harmonikás találkozót rendeznek október 19-én 17 órától a József Attila Művelődési Házban (Móra park 1.). Az esten a győri Akkordeon Harmonika Zenekar és meghívott vendégeinek műsorát láthatja, hallhatja a közönség.

PROGRAM AJÁNLÓ Összeállította: Földvári Gabriella

A Zrínyi Ilona című előadást láthatja a közönség a Klebelsberg Kultúrkúria vendégjátékaként október 20-án 18 órától, az Újvárosi Művelődési Házban (Liget u. 55.).

Az ÚJ Akropolisz KKE október 14-én, vasárnap 10 órától városi sétára invitálja az érdeklődőket. A program az Ihlető Győr címet viseli. Találkozó a Dunakapu téri, Vaskakas-kútnál, a sétát Nyári Erzsébet vezeti. A Császári és Királyi 19. Győri Gyalogezred (a város egykori háziezrede) emléknapját tartják október 19-én 16 órakor, a győri székesegyháznál található emlékműnél. Megnyitó- és köszöntőbeszédet mond dr. Fekete Dávid alpolgármester, megemlékező beszédet tart Géber Gábor hagyományőrző.

„Utazás a maszájok földjén” címmel tart úti élménybeszámolót Oláhné Markó Éva október 16-án 17 órakor a Rómer Házban ( Teleki L. u. 21.).

Lehet jót gyorsan és olcsón? címmel Győr 20. századi lakótelepeiről tart előadást Hartmann Gergely építész az Életünk utcái, terei című helytörténeti előadás-sorozatban, október 17-én 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Baross Gábor út 4.).

A programokról részletesen a győri Látogatóközpontban érdeklődhet (Baross Gábor út 21., 96/311-771, 336-817, gyor@tourinform.hu). A Programajánlóba szánt híreket, meghívókat a kulturaliskinalo@gyorplusz.hu címre várjuk!

Győr+ Hetilap – VIII. évfolyam 41. szám  
Győr+ Hetilap – VIII. évfolyam 41. szám  
Advertisement