Page 1

JANUARI 2012, jaargang 2, nummer 2 Clubblad Gymclub Altis Eeklo VZW Van en voor leden, ouders, bestuur, lesgevers en sympathisanten

Seizoen 2011-2012 Verantwoordelijke uitgever: Bart De Meyer, Krekelmuit 30, 9900 Eeklo  09/329.86.75 http://www.gymclubaltiseeklo.be altis.eeklo@telenet.be


Inhoud Inhoudstabel ……………………………………………………………………………… 1 Woordje van de redactie ……………..…………………………………………... 2 Postbus ………………………………………………………………………………………. 3 Sintbezoek ……………………………………………............................................. 3 Pagina voor & door onze clubleden ……………………………………... 4 Recreatoernooi en minicup te Eeklo …………………………………….. 5 Eeklo leeft ………………………………………………………………………………….. 6 Altis 25 jaar ……………………………………………………………………………… 8 Beveiliging sporthal …………………………………………………………………. 9 Koekenverkoop …………………………………………………………………………. 11 Coole Gymmanieren ……………………………………………………………….. 13 Altis Eeklo @ the web …………………………………….………………………. 14 Tussenkomst mutualiteit ……………………………………………………….. 14 Spelpagina ……………………………………………………………………………….. 15 Wist-je-datjes? …………………………………………………………………………. 17 Wedstrijdkalender 2011-2012 ........................................................ 18 Data om te onthouden …………………………………………………………… 19

-1-


Woordje van de redactie Beste lezers, Het volledige bestuur wenst elk van jullie een fantastisch 2012 met veel sportiviteit en een goede gezondheid. Als club hopen we hieraan bij te dragen. Januari betekent traditiegetrouw de start van het wedstrijdseizoen voor tumblers, acrogymnasten en trampolinespringers. We wensen hen van harte goede resultaten en veel plezier toe tijdens de verschillende wedstrijden. Mogen we ook dit jaar weer op medailles hopen? Ook dit jaar organiseert onze club een acrowedstrijd in samenwerking met de Gymnastiek-Federatie Vlaanderen. Op 12 februari 2012 ontvangen we ongeveer 350 gymnasten in onze sporthal. Supporters zijn steeds welkom! Ook aan ontspanning wordt gedacht. Op 12 mei 2012 staan onze activiteiten gepland voor het 25-jarig bestaan van onze club. Inschrijven dus! We wensen jullie alvast weer veel leesplezier toe.

-2-


POSTBUS Omdat onze bestuursleden niet altijd aanwezig kunnen zijn in de sporthal, staat er aan de ingang van de sportzaal een postbus. Deze postbus is uitsluitend bestemd als communicatiemiddel tussen al onze leden en het bestuur. Hierin kunnen allerlei zaken gedeponeerd worden, zoals: - attesten mutualiteit - documenten bij een sportongeval - inschrijvingsstrookjes bij evenementen - suggesties voor ons clubblad - enz‌ Graag steeds de naam van de gymnast + de groep vermelden op de formulieren.

Sintbezoek op 03/12/2011 Op 3 december was het weer zover: de sint heeft ook de gymnasten van Altis traditiegetrouw een bezoekje gebracht. Al onze kleuters en de jongens en meisjes van de lagere graad stonden al te popelen om hem de hand te schudden en om hem en zijn pieten hun kunstjes te tonen. De sint was zo in de wolken van al die lieve gymnasten, dat iedereen een pakketje vol lekkers meekreeg. We kijken nu al weer uit naar zijn terugkomst in december!

-3-


Pagina voor & door onze clubleden Als club zijn we er ons van bewust dat onze train(st)ers heel veel energie steken in hun hobby om het voor de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Om hen een hart onder de riem te steken, plaatsen we hier enkele reacties van ouders die reageerden naar ons clubemail altis.eeklo@telenet.be. Reactie n.a.v. daguitstap Tumbling C naar Oostende Beste Annelies en Jente, Nogmaals heel erg bedankt voor jullie inspanningen! Lander heeft weer een onvergetelijke dag beleefd! Hij is er heel enthousiast over. Als ouders vinden we het heel tof dat jullie dat voor jullie team organiseren. Presteren is niet het enige wat telt, ook het hebben van een goed team waar alle kinderen zich goed voelen is belangrijk. Proficiat, Ouders van Lander Reactie n.a.v. start seizoen basis zaterdag Hallo, Onze dochters waren superenthousiast over de proefles van zaterdag ll. (ikzelf was ook wel aardig onder de indruk van hoe professioneel jullie te werk gaan.) We hebben hen dus ingeschreven en de overschrijvingen zijn onderweg. Hartelijke dank in naam van Elise & Charlotte Laroy

-4-


Reactie n.a.v. proefles bij de mini’s Hallo Daisy, Via deze mail wou ik even vertellen dat Febe het heel graag doet. Het gaat perfect met haar huiswerk en ze heeft nog energie over. Thuis demonstreert ze alle oefeningen die ze doet in de turnzaal. Het is echt wel haar ding. Ik ben heel blij dat ze het zo graag doet. Groetjes Sylvie Coppens

Stuur jullie ideeën (foto’s, leuke anekdotes, tekeningen, enz.) gerust door naar redactieclubblad@telenet.be of altis.eeklo@telenet.be of geef ze af aan jullie disciplineverantwoordelijke.

Recreatoernooi acro + minicup te Eeklo Op zondag 12 februari 2012 organiseert onze club in samenwerking met de Gymnastiek Federatie het tweede recreatoernooi acro en de minicup. Een definitief programma hebben we nog niet ter beschikking, maar een ganse dag zullen de recreatieve acrogymnasten in de verschillende leeftijdscategorieën er hun beste beentje voorzetten. Jullie zijn natuurlijk van harte welkom om onze eigen gymnasten te komen aanmoedigen.

-5-


Eeklo leeft op 25/09/2011 Onder de noemer 'Eeklo Leeft' werden voor het eerst alle verenigingskrachten gebundeld: De leden van de cultuurraad, sportraad en jeugdraad toonden zich op een actieve manier aan de Meetjeslanders. In het zonovergoten stadscentrum heerste er op 25 september 2011 een gezellige drukte. De combinatie van Open Straatdag, Cultuurmarkt en een forse sportieve en jeugdige injectie bracht veel volk op de been op de Markt, op de afgesloten gewestweg N9 en in de Boelare.

Onze club was natuurlijk ook van de partij en toonde demonstraties van onze acro- en tumblinggroep en rope skipping. Er was ook een turnparcours opgesteld voor basisgymnasten.

-6-


Dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar!

Meer foto’s van dit evenement zijn terug te vinden op onze website.

-7-


Evenementen 25 jaar Altis De voorbereidingen voor de evenementen voor ons 25-jarig bestaan zijn reeds volop aan de gang. Het programma staat ondertussen grotendeels vast en jullie zullen zeker later op het seizoen nog allemaal per brief meer gedetailleerd geïnformeerd worden. Er werd ook beslist om het programma te herleiden tot 1 dag ipv 2 dagen. Ons evenement zal doorgaan op zaterdag 12 mei. Hieronder een overzicht van het programma: - 13.30u: Deuren open voor publiek - 14.00u: Welkomstwoord - 14.30u: Het grote uitdagingspel + demo wedstrijdgroepen - 15.30u: Pauze met hapje en drankje - 16.30u: Vervolg uitdagingspel + demo - 18.00u: Poging Wereldrecord tijdens aperitief + prijsuitreiking pronostiek uitdagingspel - 19.00u: Groot eetfestijn + projectie Altis 25j op groot scherm - nadien tot … : open bar Het grote uitdagingspel: elke groep heeft een aantal uitdagingen ontvangen en zal één van deze uitdagingen aangaan. Het is de bedoeling dat alle groepen al hun uitdagingen winnen, maar misschien is dit onmogelijk. Er zal ook een pronostiek lopen voor de verschillende uitdagingen en wie alle pronostieken juist gegokt heeft maakt kans op een prijs. Houd deze datum dus alvast vrij in jullie agenda!

-8-


Beveiliging sporthal Het stadsbestuur investeert 231.000 euro om de stedelijke sporthal heel wat veiliger te maken. 'We willen dit nu aanpakken en niet wachten tot het nieuwe zwembad er staat', aldus sportschepen Dirk Van de Velde.

De onveiligheid in en rond de stedelijke Eeklose sporthal is een lang aanslepend euvel. Fietsdiefstallen, vandalisme, inbraakpogingen, het zorgde voor een onveiligheidsgevoel bij de honderden sportievelingen die er dagelijks komen oefenen. Ook wij waren als club reeds slachtoffers van verschillende daden van vandalisme en inbraken. De stad liet een heel grondige screening van de sporthal uitvoeren, en het resultaat daarvan was eigenlijk verpletterend: er moet fors ge誰nvesteerd worden om van de sporthal nog een veilig gebouw te maken. En dat is wat men nu van plan is om te doen. De screening resulteert in eerste instantie in een adequate brandalarminstallatie, een uitgebreide noodverlichting, een camerabewaking in het ganse gebouw met maar liefst 23 camera's, -9-


veiliger vluchtwegen (via twaalf nooddeuren) en een sluitende toegangscontrole. Later volgt ook de compartimentering van de sporthal.

De toegangsdeur aan de kant van de evenementenzaal wordt nu door onze gymnasten en ouders gebruikt als ingangsdeur. In de toekomst denkt men er echter aan dat deze deur enkel als nooduitgang zou gebruikt worden. Ergens in de loop van de maand februari hebben we hierover een gesprek met de sportdienst en de sportraad. We houden jullie zeker op de hoogte.

- 10 -


Koekenverkoop 2011

Net als vorig seizoen werd er opnieuw een grote koekenactie gehouden. Er werden zakjes Lotus-koekjes aangeboden aan de democratische prijs van 6 EUR/zakje. Traditiegetrouw werden onze drie beste verkopers verrast met een mooie attentie als bedanking. Dit jaar ontvingen zij een waardebon. Proficiat en hartelijk dank aan: - Lootens Margot uit recr. trampoline: zij verkocht 55 pakketten!

- Bauters Eline uit rope skipping basis: zij verkocht 43 pakketten!

- 11 -


- D’hoore Cathy uit recr. acro en De Baets Caitlin uit de mini’s: zij verkochten elk 26 pakketten!

Er werd ook nog een huis-aan-huisverkoop georganiseerd. Op 26.11 gingen onze wedstrijdgymnasten samen met hun trainsters in het centrum van Eeklo rond met de koekenzakjes. Op 6 uur tijd werden er zo’n 450 zakjes extra aan de man/vrouw gebracht. Een heel geslaagde actie dus, maar we zijn ervan overtuigd dat het volgend jaar een nog groter succes kan worden ! Hierbij willen we alvast iedereen bedanken die koekjes gekocht heeft, een speciale dank aan de gymnasten die hun best gedaan hebben om zakjes te verkopen, aan het bestuur dat heel veel tijd in deze actie heeft gestoken en aan iedereen die meegeholpen heeft bij de huis-aan-huisverkoop.

- 12 -


- 13 -


Altis Eeklo @ the web Binnenkort start het wedstrijdseizoen. We zetten na elk wedstrijdweekend de resultaten die onze gymnasten behaalden op de site en ook foto’s die werden doorgestuurd kan u er terugvinden. Volg dus de komende maanden zeker onze gymnasten en hun resultaten op via onze site. Ga dus zeker eens een kijkje nemen op www.gymclubaltiseeklo.be. Ook jullie kunnen onze site tot een levendig geheel maken door foto’s, filmpjes en verslagen van gym-activiteiten te bezorgen aan onze webmaster: mail naar webgymclubaltis@telenet.be.

Tussenkomst mutualiteit Verschillende

mutualiteiten

willen

als

gezondheidspromotie

actieve sportbeoefening bij jongeren ondersteunen. Vraag er naar bij uw ziekenfonds en bezorg ons desgewenst de benodigde formulieren. Dit kan via onze postbus aan de sportzaal. Weet ook dat U deze formulieren ook nog kunt indienen van voorgaande kalenderjaren! Gelieve deze steeds te voorzien van de naam van de gymnast en de groep waartoe deze behoort.

- 14 -


SPELPAGINA Breng jij de hoed naar de sneeuwman?

- 15 -


OM IN TE KLEUREN


Wist-je-datjes Wist je dat… … we denken dat het trainersbloed bij sommigen kinderen in de genen zit? … ze dit bij de tumbling B al ondervonden hebben? … ze instructies kregen van een klein jongetje die hen zei hoe het wel allemaal moest? … ze dit allemaal heel grappig vonden? … je ervoor moet zorgen dat je na de les tijdig de zaal uit bent? … je anders opgesloten wordt in de zaal? … sommige gymnasten hiervan kunnen meespreken? … ze er eigenlijk nog rustig bij bleven? … we alle wedstrijdgymnasten veel succes wensen op de komende wedstrijden? … we opnieuw met een groep van 20 mensen naar het Gymgala gingen? … dat iedereen enorm genoot van het optreden van deze topgymnasten?

- 17 -


Wedstrijdkalender 2011-2012

14-15 januari 2012

PV1 TU C

Bilzen

21-22 januari 2012

PV1 TRA/TU A, B, I

Dendermonde

28-29 januari 2012

PV2 TU C

Varsenare

28-29 januari 2012

PV1 ACRO B, C

Oud-Turnhout

4-5 februari 2012

PV2 TRA A, B, C, I

Diest

4-5 februari 2012

PV2 TU A, B, I

Diest

4-5 februari 2012

PV1 ACRO A, I

De Panne

12 februari 2012

Recreatoernooi + minicup ACRO Eeklo

18-19 februari 2012

PV2 ACRO B, C

Kessel-Lo

25-26 februari 2012

PV2 ACRO A, I

Mariakerke

3-4 maart 2012

PV3 TRA/TU A, B, I

Wevelgem

3-4 maart 2012

PV3 ACRO B, C

Bazel

10-11 maart 2012

PV3 ACRO A, I

Niel

17 maart 2012

PV2 TRA C

Oostende

18 maart 2012

Recreatoernooi ACRO

Bree

24-25 maart 2012

VK TRA/TU A, B, I

Ingelmunster

24-25 maart 2012

VK ACRO B, C

Herent

31 maart – 1 april 2012

VK ACRO A, I

Puurs

2-8 april 2012

FIAC

Puurs

21-22 april 2012

VK TU/TRA C + BK TU/TRA B

Schelle

22 april 2012

Recreatoernooi ACRO

Kapellen

28-29 april 2012

BK TU A

Eksel

28-29 april 2012

Coupe KBT ACRO A, B

Gent

Onderlijnde wedstrijden zijn Oost-Vlaamse kampioenschappen

- 18 -


Data om te onthouden Soms valt er een les weg tijdens de schoolvakanties. Raadpleeg in dit verband onderstaande kalender.

Vakantieregeling basis: Krokusvakantie : geen les van 20/02 t.e.m. 26/02 Paasvakantie : geen les van 02/04 t.e.m. 15/04 Een overzicht van de resterende activiteiten dit seizoen:zondag 12/02/12:

Recreatief acrotoernooi + minicup Acrozaterdag 12/05/12

Evenementen 25 jaar Altis

- 19 -

Eekloos gymnastje  

Jaargang 2, nummer 2

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you