En pingles dagbok: Hundedager

Page 1

DU BURDE JAMMEN SLIPPE INN LITT SOLLYS HER …

NA

PP

FREES!


HITTIL UTKOMMET PĂ… NORSK I SERIEN EN PINGLES DAGBOK: En pingles dagbok En pingles dagbok 2: Rodrick ruler En pingles dagbok 3: Siste stikk En pingles dagbok 4: Hundedager


Jeff Kinney

DAGBOK Oversatt fra engelsk

av Hege Mehren, MNO


Text and illustrations copyright © 2009 Wimpy Kid, Inc. DIARY OF A WIMPY KID®, WIMPY KID™, and the Greg Heffley design™ are trademarks of Wimpy Kid, Inc. All rights reserved. First published in the English language in 2009 By Amulet Books, an imprint of Harry N. Abrams, Inc., New York Original English title: Diary of a Wimpy Kid: Dog Days (All rights reserved in all countries by Harry N. Abrams, Inc.) Norsk utgave © Gyldendal Norsk Forlag AS – Gyldendal Barn & Ungdom 2011 Design: Jeff Kinney Omslagsdesign: Chad W. Beckerman og Jeff Kinney Sats: Veronica Sande Trykk og innbinding: Tlaciarne BB s.r.o., Slovakia 2011 Papir: 90 g Ensolux Cream (1,6) Boken er satt med: WimpyKid 15/21,5 p. ISBN 978-82-05-40660-5 www.gyldendal.no


Juni Fredag

For meg er sommerferien egentlig bare tre måneder med dårlig samvittighet. Bare fordi det er pent vær, venter folk at du skal være ute og «nyte» det, eller noe så nt. Og hvis du ikke er ute døgnet rundt, tror alle det er noe galt med deg. Men i virkeligheten har jeg alltid likt meg bedre innendørs. Det jeg helst vil gjøre i sommerferien, er å sitte foran TV med et spill med gardinene igjen og lyset av.

7


Dessverre er mutterns oppfatning av en perfekt sommerferie en helt annen enn min – DU BURDE JAMMEN SLIPPE INN LITT SOLLYS HER …

Muttern sier det ikke er «naturlig» for gutter å være inne når sola skinner. Jeg sier at jeg bare prøver å beskytte huden så jeg ikke skal bli så skrukkete nå r jeg blir like gammel som henne, men det nekter hun å høre på. Muttern prøver å få meg til å gjøre noe ute, som å dra og bade. Men jeg lå hele første del av sommeren ved bassenget til kameraten min, Rowley, og det gikk ikke særlig bra, faktisk.

8


Faren og moren til Rowley er medlemmer av en privat klubb, og da skoleferien begynte, dro vi dit hver eneste dag.

Men så gjorde vi den tabben å invitere med oss en jente som heter Trista, som nettopp hadde flyttet inn like ved oss. Jeg trodde det kom til å bli skikkelig fint å dele luksuslivet vårt med henne. Men fem sekunder etter at vi kom til bassenget, traff hun en badevakt og glemte helt de gutta som hadde invitert henne dit.

9


Det jeg lærte da, er at noen folk bare utnytter deg glatt, særlig når det er en privat luksusklubb med i bildet. Men jeg og Rowley klarte oss fint uten en jente i hælene. Vi er begge single for tiden, og om sommeren er det best å ikke være bundet. HAL-LO, DER!

For noen dager siden oppdaget jeg at servicenivået på klubben begynte å bli dårligere. Som for eksempel at det var noen grader for varmt i badstua, og en gang glemte poolbar-servitøren å sette en sånn liten paraply i smoothien min.

10


Jeg gikk og klaget til fattern til Rowley. Men av en eller annen grunn tok ikke Mr. Jefferson det opp med sjefen for golfklubben.

Og det er ganske rart, egentlig. Hvis det hadde vært meg som betalte for å være medlem i en sånn klubb, ville jeg sørget for at jeg fikk noe skikkelig for pengene. Uansett – litt senere kom Rowley og sa at han ikke fikk lov til å ta meg med til poolen mer, og det er helt greit for MEG. Jeg har det mye bedre hjemme i huset med klimaanlegg og det hele, der jeg ikke trenger å sjekke om det er veps i brusboksen hver gang jeg skal ta en slurk. 11


DU BURDE JAMMEN SLIPPE INN LITT SOLLYS HER …

NA

PP

FREES!