Page 1

Дистрибуционна логистика:

Когато процесите са напаснати като колела от зъбчат механизъм Снабдяване | Складиране | Дистрибуция | Реализация


Високи цели в името нашите клиенти Снабдяването със суровини, складът, транспортът, дистрибуция и информационният поток: само когато всички тези сектори си взаимодействат абсолютно точно и сигурно, логистиката става това, което трябва да бъде: едно безупречно функциониращо цяло. Съгласно този стандарт Gebrüder Weiss разработи комплексно логистично решение за автомобилния доставчик FCI Austria и в последствие пое изцяло дистрибуционната логистика на фирмата. Така FCI Austria може да се съсредоточи изцяло върху своите приоритети.


През годините на нашата съвместна работа Gebrüder Weiss винаги е била на ниво. Служителите й и особено тези, които работят непосредствено по нашите поръчки, освен специфичното си ноу-хау притежават и необходимите познания относно нашите дейности и работни процеси. Gebrüder Weiss създава нови стандарти за точност и спазване на сроковете. Точната и навременна доставка е основно изискване към доставчиците на компоненти за автомобилната промишленност, какъвто сме ние. www.fci.com

Gebrüder Weiss s не е просто доставчик на услуги, а и активен съветник.“ Andreas Reiter, Leiter Logistik


The Challenge.


The Challenge FCI Austria GmbH FCI Austria е част от френската група FCI, която упражнява дейност по целия свят. Във филиала в Матигхофен (AT) фирмата произвежда контактни и контролни елементи от пластмаса за редица известни автомобилни марки. Концернът FCI има поделения в 30 страни и 14 000 служители в целия свят. В Матигхофен, близо до Залцбург, около 400 служители създават продукция за близо 70 милиона евро годишно. Дистрибуционна логистика за FCI Austria GmbH Фокусирането върху основните компетенции и логистичният аутсорсинг подобряват конкурентноспособността и понижават разходите. Изхождайки от това разбиране и провокирани от нуждата за освобождаване на допълнително пространство за производствени нужди, FCI Austria взема решение да възложи изцяло дистрибуционната логистика на външен доставчик. При избора на логистичен доставчик фирмата набляга на изискването за клиенско ориентирано логистично решение, което да създаде единни рамкови условия за доставките по целия свят/ Поставено е също условието доставчикът да работи в ERP системата на фирмата. От 2008 г. Gebrüder Weiss управлява целия дистрибуционен процес на FCI Austria – от производството до клиентите по целия свят. За целта в логистичния център в Бергхайм (AT) са предоставени 800 високостелажни палетни места и 800 квадратни метра площ за обработка на доставките.


The Solution.


The Solution От производството към склада Транспортното решение е интегрирано в производствения процес, за да се постигне оптимален резултат и найкратки срокове за реакция. Gebrüder Weiss предоставяна FCI Austria совалкови превози шест дни в седмицата, при трисменен режим на работа. Процеси, ориентирани към целта Динамичните процеси на вкарване и изкарване от склад, базирани на принципите на Supply-Chain мениджмънта, създават минимални задържания на стоките. От момента на заприхождаване в системата стоките са на разположение за диспониране. Митническо оформяне Gebrüder Weiss издава необходимите документи и осъществява изцяло митническата обработка и оформяне на стоките, в завивисмост от вида на транспорта и дестинацията. Концепция на услугата Бързо, съгласно заявката: авизото за доставка е в рамките на 24 часа. Стоки, комисионирани и опаковани до 12 часа, са готови за транспорт на следващия ден. Висока гъвкавост и ангажираност гарантират и своевременната доставка на спешните поръчки.


The BeneďŹ ts.


The Benefits Електроннен обмен на данни Прозрачна дистрибуционна логистика на най-модерно технологично ниво дава на клиента възможността за проследяването чрез собствения му ERP-софтуер. Статусът на поръчките също се следи в собствената система. Силно партньорство Осъществяването на цялостно логистично решение изисква тясно сътрудничество с доставчика на логистични услуги. Чрез открития диалог и детайлното планиране отделните етапи се съчетават оптимално един с друг. Фокус върху производството Чрез аутсорсинга на целия дистрибуционен процес клиентът спести складово пространство и получи възможност да се съсредоточи върху своите основни компетенции.


The Process.


Висока ефективност на веригата за доставка С цялостния набор от решения на Gebrüder Weiss, стоковите потоци на FCI Austria са в добри ръце. От транспорта на готовата продукция до логистичния център Бергхайм през най-съвременната складова логистика до дистрибуцията на стоките до крайнитеклиенти – Gebrüder Weiss гарантира непрекъсната и ефективна логистична верига. За повишаване на ефективността допринася също и качественото управление на мрежата. Използването на най-модерен софтуер гарантира синергийни ефекти в глобалната мрежа.


www.gw-world.com

FCI-CaseStudy-BG  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you