Page 1

Allerlei hapklare toepassingen (hoekenwerk, contractwerk,…) Op het internet staan tegenwoordig kant en klare toepassingen waarmee de kinderen onmiddellijk aan de slag kunnen gaan. Surf gerust eens naar een van de onderstaande websites. Schoolbordportaal: http://www.schoolbordportaal.nl/schoolborden/index.html Hier vind je een verzameling van allerlei kant en klare bordtools, in de eerste plaats bedoeld voor een digitaal schoolbord. Als je met een beamer werkt kan je al deze tools ook gebruiken This is sand: http://thisissand.com/ Een muzisch tussendoortje. Maak met “digitaal zand” een knap werkje. Kan ook een voorbereiding zijn op een opdracht met echt gekleurd zand. Vergeet niet op het grijze vierkantje te klikken voor de legende. Picnik: http://www.picnik.com/app#/home/welcome Een eenvoudig foto bewerkingsprogramma. Na enkele stappen moet je je wel registreren. Dit verloopt heel eenvoudig. Photofunia: http://photofunia.com/ Laat portretten van de kinderen in een hele nieuwe omgeving verschijnen. Heel leuk.


Wrts: http://www.wrts.nl/ Wrts dient eigenlijk om anderstalige woordjes te leren. Met wat creativiteit kan je het ook gebruiken om Nederlandstalige woordjes te leren. In eerst instantie dient het om jezelf te overhoren. Het programma geeft je de mogelijkheid om woordenlijsten aan te maken. Je dient je vooraf wel te registreren. Je kan ook elk kind van de klas registreren zodat jij de resultaten van elk kind kan volgen. Je hoeft dan enkel de registratiegegevens in hun agenda te plakken. Op deze manier kunnen ze thuis ook verder werken. Teach2000 Www.teach.nl/download.php Teach2000 is een te downloaden programma waarmee je als leerkracht overhoringen kan opstellen. Ideaal voor in contractwerk of hoekenwerk. Vraagt wel wat voorbereiding en kennis van het programma. Digischool: Www2.digischool.nl/leerling/po Heel uitgebreide website met heel veel zinvolle spelletjes voor alle leeftijdscategorieën. Je kan de resultaten van de kinderen doorgaans niet opvolgen. Toch is het belangrijk dat we het aanbod van digischool grondig bekijken. Bingel: Www.bingel.be Elke school die met 1 of meer methodes van “Van In” werkt heeft toegang tot Bingel. Momenteel werkt Bingel wat trager maar dit is weldra opgelost. Bingel is werkelijk heel handig. Andere uitgeverijen zullen zich verplicht voelen dezelfde richting uit te gaan. Tijdens het overleg gaan we hier dieper op in, indien je school toegang heeft. Blogger: Www.blogger.com We maken even een zijsprongetje. Blogger is een toepassing van Google waar je een blog kan aanmaken. Met een blog kan je je kinderen allerlei informatie, links, filmpjes, afbeeldingen, toepassingen aanbieden. Kinderen die internet hebben kunnen er thuis ook naartoe surfen. Om gebruik te kunnen maken van Blogger moet je je eerst registreren.


Youtube Www.youtube.com Iedereen kent ondertussen wel Youtube. Niet iedereen weet hoe hij/zij een filmpje kan uploaden naar youtube. Bovendien kan je op onderstaande pagina al je upgeloade filmpjes monteren. http://www.youtube.com/editor Kids.kennisnet: Www.kids.kennisnet.nl Een pagina voor kinderen waar je op een boeiende manier naar verschillende leerrijke spelletjes wordt geleid. Je kan de kinderen bijvoorbeeld in het contract de weg wijzen naar een door jou gekozen opdracht binnen kids.kennisnet

online toepassingen  

uitleg over online toepassingen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you