Page 1

V.U. Ann De Mey Bossemstraat 2 9890 Dikkelvenne 09/3844260 basisschool@gvbdikkelvenne.be


Beste ouders, grootouders, vrienden van de school, Terwijl ik dit voorwoord schrijf is de zon stilaan aan het ondergaan. Het was vandaag een prachtige dag! De zomer is volop begonnen! Even leven met de voet op de rem om de dagen te vullen met tragere dingen. Extra uurtjes om te doen wat je zo graag wou, maar steeds opzij schoof omwille van die overvolle agenda ‌ Heerlijk genieten van zomerse temperaturen, voetjes in het water, misschien een cocktail in de hand en een goed boek om te lezen, die wensen staan alvast op mijn lijstje. De leerlingen van het zesde leerjaar verlaten ons. We zijn er trots op en wensen hen veel succes toe in hun verdere schoolloopbaan. Ik wens jullie allemaal een fijne zomer en ook al zit het weer niet altijd mee, dat is nog altijd beter dan dat het weer eens niet mee zit! Veel leesplezier! En laat de cocktail smaken! Ann De Mey Directeur


1ste en 2de SAMEN OP SCHOOLREIS NAAR DE DIERENTUIN VAN PLANCKENDAEL

In de klas leerden we tijdens groepswerk over de giraf, de koala en nog andere dieren. - Ariana

Het was super leuk in Planckendael! Kai-Mook had al twee kleintjes gekregen, dat had ik nooit verwacht. – Ditte

Mijn lievelingsdieren waren de flamingo’s, de aapjes, de pinguïns, de neushoorn en de kamelen. – Laure

Ik vond het leuk dat de neushoorn zijn bad nam terwijl we ons tussendoortje aten. – Ben

Ik had nog nooit het hoogteparcours gedaan. Toen we boven waren, zagen we het verblijf van de olifanten. De laatste speeltuin vond ik ook heel leuk. – Finn

Ik vond het leuk om op de touwen te klimmen zoals de schattige aapjes die we zagen in het park. – Seth

 

Ik wist de naam van een uil dat de juf niet wist. Het was een bosuil. – Fabian Het jachtluipaard en het przewalskipaard waren heel mooi. Jammer dat we het sneeuwluipaard niet helemaal zagen. – Lieze

Ik bewonderde de roofvogels. Het ijsje vond ik lekker. - Yarne


Als MOS - school hechten wij belang aan het klimaat. We blijven dikketruiendag ( 12 februari ) en wereldwaterdag ( 22 maart ) in de kijker zetten. Door het verhaal van ‘ Bas en het gasmonster’ leerden de kinderen van de zonnetjesklas dat het belangrijk is om energie te sparen. We zetten die dag de verwarming veel lager en deden onze dikke pull aan. Verder letten we erop dat de deuren niet blijven openstaan als de verwarming aan staat. Op die manier komen er minder vieze gaswolken in de lucht en dragen wij zo een klein steentje bij aan het milieu. Het was een leuke afsluiter toen we met onze jassen,

mutsen en sjaals de woorden ‘klimaat’ en ‘energie’ creëerden. Op wereldwaterdag werkten we in groepjes rond het verhaal van ‘Eric, de waterkapitein’. We bedachten enkele tips hoe je zuinig met kraantjeswater kan omgaan. Verder hadden we veel plezier met ons waterlied. En met alle kinderen van de school dansten we de waterdans.


Sportklas 4de leerjaar : 4-7 juni 2019

We beleefden een leuke tijd. De beelden / foto’s bewijzen dat. We gingen naar Technopolis, niets was daar echt logisch. Af en toe gingen we naar het speelplein, dat vonden we reuzefijn. Kajakken deden we de tweede dag, met een hele grote lach. Tijdens het zeilen viel er regen, maar dat hield ons niet tegen. Mountainbiken deden we in kleine groep, af en toe viel er iemand op zijn poep. We bezochten ook het strand, we maakten taarten met het zand. Het touwenparcours was heel hoog, boogschieten deden we met pijl en boog. De één tegen allen deden we in de zaal, dat was een opdracht voor ons allemaal. Met de bonte avond sloten we af, toen waren we bekaf. We beleefden hier een toffe week, wat is het hier een mooie streek.


Sportklas 4de leerjaar : 4-7 juni 2019

Technopolis

Zeilen

Kajakken

Mountainbike

Klimmen

Hoogtouwenparcours


NIEUWS UIT HET OUDERCOMITÉ Laat die zomer maar komen!

Het schooljaar is voorbijgevlogen. Het is bijna tijd voor twee maanden zomervakantieplezier. Vooraleer we de poort definitief achter 2018-2019 sluiten, blikken we vanuit het oudercomité nog graag even terug op de afgelopen maanden. We hebben alweer niet stilgezeten. Als voorlaatste actie van het jaar heeft het oudercomité samen met de school de receptie verzorgd voor de kinderen van het eerste leerjaar die hun eerste communie deden. De eerste communie vond plaats op 30 mei 2019 in de kerk van Gavere. Na de viering waren er in de school bubbels voor de mama’s en de papa’s, een kinderbuffet met allerlei lekkers en enkele heerlijke hapjes bedacht door de koks van dienst van het oudercomité. Het was de ideale gelegenheid om samen met de andere ouders en de leraren van de school een toast uit te brengen.

De laatste actie van het jaar staat gepland op donderdag 27 juni. Op die avond nodigen we alle ouders en kinderen uit om samen heerlijke tapas te proeven. Die worden geserveerd vanaf 16u. Op datzelfde moment vindt ook het oudercontact plaats. Blijf dus gerust even hangen na het oudercontact en hef met ons het glas op de laatste schooldagen.


Naast de tapas-avond voor het grote publiek organiseren we in juni nog enkele andere activiteiten om het werkingsjaar van het oudercomité af te sluiten. Op 21 juni is er de laatste vergadering van het oudercomité en eind juni houden we een laatste activiteit. Tijdens die eindactiviteit nemen we ook afscheid van de leden die het oudercomité verlaten en zetten we hen in de bloemetjes. Zonder de vele helpende handen zou het niet mogelijk zijn om onze activiteiten in te richten en zo de school een financieel duwtje in de rug te geven. Tijdens een werkingsjaar van het oudercomité zijn we niet alleen bezig met de acties die we organiseren, maar hebben we ook oog voor ruimere thema’s in het schoolbeleid. Daarom is de directeur van de school altijd uitgenodigd voor de vergaderingen, zodat zij een update kan geven van het belangrijkste schoolnieuws. Een belangrijk thema dit jaar is de veiligheid van de schoolomgeving geweest. Zowel in een van de vorige nieuwsberichten van het oudercomité als in nieuwsbrieven van de school is gevraagd om de kinderen zo veilig mogelijk naar school te brengen. Dit houdt in dat de verschillende zones aan de schoolpoort correct gebruikt worden, zoals de Kiss and Ride-strook, de parkeerplaatsen en de fietsenstalling. Ook de gemeente Gavere wil hier voor al haar schoolomgevingen een actiepunt van maken. Er is door de Vlaamse Regering budget vrijgemaakt om schoolzones zo veilig mogelijk in te richten. Om dat budget te kunnen krijgen, moet de gemeente een aanvraag indienen. Gavere wil dit graag doen en heeft daartoe op 16 mei 2019 een startvergadering georganiseerd met delegaties van elke school. Leden van het bestuur, het lerarenteam en het oudercomité waren uitgenodigd. Tijdens de startvergadering zijn de mogelijke manieren om een schoolomgeving veilig in te richten voorgesteld. Het is nu aan elke school om een plan van aanpak uit te werken. Dit moet in september met de gemeente worden besproken, zodat een subsidieaanvraag kan worden opgesteld. Het voorstel van de school wordt zeker ook verder besproken in het oudercomité. We hopen hierover in het volgende schooljaar meer nieuws te kunnen brengen.


Een vooruitblik op volgend jaar laat zien dat er opnieuw enkele acties gepland zijn. Een van de eerste acties houdt in dat we iets verkopen ten voordele van de school. Dit jaar hebben we wafels, wijn en whisky verkocht. Tijdens de evaluatie van die actie hebben we ons de vraag gesteld of dit wel de producten zijn die de ouders het meeste aanspreken. Daarom hebben we tijdens het schoolfeest op 18 mei een enquête georganiseerd waarbij we enkele mogelijke producten op een rijtje hebben gezet (zoals wijn, bloembollen en een groentepakket). Op basis van de resultaten van die enquête zullen we die actie verder vormgeven. In ieder geval is het onze bedoeling om al onze acties grondig te evalueren en af te stemmen op de reacties van de ouders. Feedback en opmerkingen zijn dan ook altijd welkom op het e-mailadres van het oudercomité: ocdolfijnschool@gmail.com.

De eerste actie van volgend jaar zal de koffiestop zijn. Die heeft meteen op de eerste dag van het nieuwe schooljaar plaats. Na twee maanden genieten van een welverdiende vakantie kan een kop koffie zeker goed van pas komen om vol goeie moed de eerste schooldag aan te vatten. Allen welkom dus bij onze stand op de speelplaats! Ondertussen maken we ook werk van onze communicatie. De Facebook-pagina wordt bijgehouden en vermeldt alle acties van het oudercomité en de thema’s waarmee we bezig zijn. Volg deze pagina om op de hoogte te blijven van al het nieuws van het oudercomité: https://www.facebook.com/OCDolFijnDikkelvenne/. De school zelf heeft trouwens ook een Facebook-pagina, neem een kijkje via de volgende link: https://www.facebook.com/Basisschool-De-Dol-Fijn-Dikkelvenne-2568537666605166/. Voor de goede werking van het oudercomité is het belangrijk dat er genoeg leden zijn die hun schouders onder de projecten willen zetten. We willen daarom dit nieuws uit het oudercomité eindigen met een warme oproep voor nieuwe leden voor volgend schooljaar. Je kunt ons hiervoor contacteren via de Facebook-pagina, via mail of spreek een van ons aan in de school. Dan laten we jou weten wanneer de eerste vergadering van het oudercomité plaatsvindt en kun je alvast even komen kennismaken. Aarzel niet!


en Manika Cosijns,

Noya Sachem, ° 28/02/2019, dochtertje van Sebastien zusje van Mayro (muisjesklas) Dorian Schollaert, ° 4 april 2019, zoontje van Quinten en Sarah Van De Wiele, broertje van Danilo (smileys) en Elena ((jip & jannekesklas) Julot Snoeck, ° 18 april 2019, zoontje van Guillaume en Mariska Demaret, broertje van Amaury (jip & jannekesklas) Mauro Van der Heyden, 10 mei 2019, zoontje van Tom en Lynn De Ceukeleire (oud-leerling), zusje van Mila (kikkertjesklas) Ymke Van Overwaele, ° 20 mei 2019, dochtertje van Andy en Tina De Backer, kleindochtertje van Ingrid De Smaele (onze poetsvrouw)

Gaston De Beir (10 december 1939 – 12 april 2019), schoonvader van Jimmy Trossaert (doet de opvang ), grootvader van Barbara en Kenneth Baert (oud-leerlingen) Daniël Vermeersch (30 september 1934 – 9 mei 2019), schoonvader van Isabelle Van Acker (boekhoudster van de scholengemeenschap) Maurice Depriester (30 mei 1924 – 15 mei 2019), vader van Hilde Depriester (juf kikkertjesklas), grootvader van Laurien, Lotte en Seppe Ruysschaert en van Reinout Coppens (oud-leerlingen) René Martens (5 november 1946 – 10 juni 2019), vader van Isabelle en David Martens (oud-leerlingen), grootvader van Emiel (vosjesklas) en Remi Verschelden (vlindertjesklas) Romain Beeusaert (15 mei 1929 – 16 juni 2019), grootvader van Tine Beeusaert (juf smileys)


Iets wat ons zeker gaat bijblijven is sportklas in het vierde leerjaar. Het was onze eerste openluchtklas van een volledige week waar we bleven slapen! We hebben superveel leuke activiteiten gedaan. Het was een TOPervaring! - Janelle en Manon

Wat we nooit zullen vergeten is bosklas. We hebben er leuke activiteiten gedaan zoals: speleo, hoogteparcours, kajakken en nog veel meer! We sliepen voor het eerst in glamping tenten. Wat een luxe! Bosklas blijft een mooie herinnering voor altijd! - Marte en Alizée

Het inleefatelier Guatemala. We mochten ons verkleden en kregen allemaal een rolletje. Sommige kinderen mochten milkshakes maken en andere dan weer tortilla’s. Toen we het atelier verlieten, wisten we hoe de mensen in Guatemala leven.

We hebben elk jaar de veldloop gedaan. Dit was elk jaar tegen dezelfde scholen. Het bezorgde ons veel zenuwen. Onze school had vaak een beker! Dat was fijn! - Alexia

- Dorothée en Rune

Zoë en Matisse

Zeeklassen… We waren aan zee met de derde graad. We sliepen in huisjes met acht leerlingen. We gingen kajakken en mochten met een speedboot naar de overkant van het meer gaan. Het raften zullen we ook nooit vergeten. Zeeklas was super! - Elynn

In het eerste leerjaar gingen we naar Boudewijn Seapark. Iedereen vond dat heel tof. Het was ook echt superleuk. Dankjewel juffen voor de leuke activiteiten doorheen het schooljaar. - Nathan

In het derde leerjaar gingen we naar Pairi Daiza. Al die mooie dieren!! En op het einde kregen we een leuk souvenir! Echt iets wat ik nooit zal vergeten. Dankjewel juffen. - Victor

De eerste schooldag was het moment dat we iedereen terug zagen. Dat was een superleuke dag. Dat is wat ik ga onthouden van de lagere school. - Mariama


1ste trimester:

VERLOFDAGEN en ACTIVITEITEN

2 september 2019 9 september 2019 16 september 2019

20 september 2019 23 september 2019 24 september 2019 27 september 2019 4 oktober 2019 10 en 11 oktober 2019 23 oktober 2020 24 oktober 2019 25 oktober 2019 26 oktober 2019 - 3 november 2019 4 november 2019 11 november 2019 13 & 14 december 2019 20 december 2019 21 december 2019 - 5 januari 2020

2de trimester:

6 januari 2020 27 januari 202 0 3 februari 2020 16 februari 2020 19 februari 2020 20 februari 2020 21 februari 2020 22 februari – 1 maart 2020 2 maart 2020 6 maart 2020 9 t.e.m. 13 maart 2020 3 april 2020 4 april 2020 - 19 april 2020

3de trimester:

20 april 2020 1 mei 10 mei 2020 15 mei 2020 17 mei 2020 18 mei 2020 21 mei 2020 22 mei 2020 24 mei 2020 25 mei 2020 1 juni 2020 2 t.e.m. 5 juni 2020 9 t.e.m. 12 juni 2020 14 juni 2020 25 juni 2020 29 juni 2020 30 juni 2020 1 juli 2020

schooljaar 2019-2020

Start van het nieuwe schooljaar, vanaf 7u30 een kopje koffie van het oudercomité Info-avond 2de en 3de graad Info-avond kleuters en 1ste graad Pedagogische studiedag (school gesloten) Strapdag Scholenveldloop Startviering 10u30 Wijndegustatie oudercomité Grootouderfeest Pedagogische studiedag (school gesloten) Oudercontact lager en kleuter Herfstwandeling Herfstvakantie Instapdag nieuwe peuters Wapenstilstand Musical Rapport 1 10u30 Kerstviering Kerstvakantie Instapdag nieuwe peuters Lokale verlofdag (school gesloten) Instapdag nieuwe peuters Ontbijtmand oudercomité Snuffeldag instappertjes Oudercontact voor kleuter en lager Rapport 2 Kindercarnaval Krokusvakantie Instapdag nieuwe peuters Kinderfuif oudercomité met kaarting voor de ouders cultuurklas 3de lj. Solidariteitsmaal Paasvakantie Instapdag nieuwe kleuters Feest van de arbeid Moederdag Rapport 3 Schoolfeest Lokale verlofdag (school gesloten) Eerste communie O.L.H.-Hemelvaart Hemelvaartvakantie Vormsel Instapdag nieuwe peuters Pinkstermaandag Zeeklas 5 & 6 Sportklas 4de lj. Vaderdag Afscheid 6de lj. Rapport 4 Oudercontact + ‘Food & drinks’ 9.30 Slotviering School eindigt om 11u40 Start zomervakantie


Ouderavond rond gamen Vanuit het “Huis van het Kind van Gavere” en de “Gezinsbond van Gavere” wordt een ouderavond georganiseerd op donderdag 24 oktober om 19u30 in de leeszaal van de bibliotheek.

Het specifiek gaan over gamen. Kinderen en jongeren besteden heel wat tijd aan gamen. Ouders hebben hier heel wat vragen bij. Wat zijn de voor-en nadelen van gamen? Welke games zijn gepast voor welk kind? Hoe kan ik de grenzen bewaken en het gamegedrag veranderen? We staan stil bij de geschiedenis van gamen, potentiële risico’s, maar ook positieve aspecten. Op een interactieve manier bespreken we ook opvoedingsvragen aan de hand van filmpjes. Er wordt onder andere ingegaan op het belang van open communicatie en grenzen stellen. De ouderavond is bedoeld voor ouders van kinderen uit de bovenbouw basisonderwijs en de eerste graad secundair onderwijs


Het jaarproject van 2018-2019 luidde

STAP JE MEE? Elke maand stonden schoenen in de kijker met daarbij een passende insteek: -september: WELKOM -oktober: OP WEG NAAR ANDEREN -november: IK BEN ANDERS -december: VOORZICHTIG -januari: GOEDE VOORNEMENS -februari: SAMEN WERKEN -maart: WAARHEID, DURVEN, DOEN -april: FAIR PLAY -mei: ZORG DRAGEN -juni: STAP VOOR STAP In mei hielden we de Week van de Goeiedag. We leerden de kinderen dat een goeiedag een mooi gebaar is en een lach op het gezicht tovert!

Op vrijdag 28 juni sprongen we met de hele school het schooljaar uit

en de vakantie in!


De aangekochte chromebooks werden regelmatig gebruikt tijdens de lessen WO. Via ons eigen account konden we powerpoints maken, teksten schrijven, … Dat was leuk en leerrijk! Pieter

Ik zal de juffen van het 5de leerjaar altijd herinneren als SUPER juffen! Juf Tine: Je lieve lach en extra hulp zorgden ervoor dat ik me goed voelde bij jou in de klas. Juf Annelies: Je humor en grappige moppen tussendoor toverden een glimlach op ieders gezicht! Estée V.

Het nieuwe vak Frans in het 5de leerjaar kon mij van bij de start onmiddellijk boeien! De speelse lessen, leuke toneeltjes, toffe spelletjes, maar ook de goed uitgelegde lessen zorgden ervoor dat ik nu al een aardig woordje Frans kan spreken! Juliette

Wat leuk dat de juffen zorgden voor extra spel en ontspanning tijdens de lessen door indien nodig bv. Liedjes, just dance, bewegingsspelletjes, lopen op de speelplaats, massage… Seppe

Zoë en Matisse

Bosklas was een groot avontuur. De activiteiten waren zeer leuk en super avontuurlijk. We verbleven in Durbuy in glampingtenten en dat was een onvergetelijke ervaring!

Het 5de leerjaar was in het algemeen super! Zo kan ik heel wat leuke herinneringen opsommen die mij altijd zullen bij blijven: leuke en lieve juffen, toffe klasgenoten, interessante lessen, leuke uitstappen zoals bosklas / inleefatelier Guatemala,… Jammer dat het 5de leerjaar zo snel voorbij gevlogen is!

Het inleefatelier Guatemala was een verrassende en interactieve uitstap waarbij we ons mochten inleven in een rol. Ik was een verkoopster op de markt in Guatemala. Wat een coole uitstap!

Jennifer Estée S. Alice

Ik weet niet waar te beginnen… we deden zoveel leuke dingen zoals creatieve knutselwerkjes maken, toffe uitstappen, de Franse lessen, toneeltjes,… MAAR we hebben ook veel tips gekregen bij het leren leren, want een goede werkhouding is zeer belangrijk! De juffen motiveerden ons hierbij! Alexine


Bosklas, dat was een fantastisch avontuur in Durbuy! Hier een terugblik in enkele dagboeken…

Dag 1: dinsdag 11 juni Dag allemaal! Via dit dagboek wil ik wat meer vertellen over BOSKLAS! We vertrokken aan het voetbalterrein en reden wel liefst 4 uur tot in Durbuy. Toen we aangekomen zijn, mochten we eten: appelmoes met aardappelen en balletjes in bruine saus! Hmmm, lekker! Daarna hebben we het stadje Durbuy bezocht aan de hand van een fotozoektocht. En brak een super spannend moment aan. We kwamen te weten bij wie we zouden slapen in de glampingtenten. ’s Avonds werden we beloond met lekkere spaghetti. Daarna deden we speleo! Dat was echt het leukste van de dag! Ik deed zowel het groene (makkelijke) als het rode (moeilijke) parcours! Na het voorlezen van een verhaaltje kropen we in ons bedje… Alice

Dag 2: woensdag 12 juni Na een lekker ontbijt met chocoladekoeken gingen we naar het hoogtouwenparcours. Dat was super tof! We waren net als aapjes in de bomen. In de namiddag vertrokken we met de lijnbus naar de Ourthe om 6 km te kajakken! Ik zat met Fien in een kajak. Super gezellig! Na lang kajakken gingen we eten en na het verhaaltje weerklonk al snel ‘ZZZZZZ’ in de tenten. Dora


Dag 3: donderdag 13 juni Zoals steeds begon de ochtend met een lekker en gezellig ontbijt. We werden hierna verdeeld in groepjes van 4 personen om het park Adventure Valley met de groene opdrachten zelfstandig te verkennen. We mochten op de speeltuin, tubing slide, het nettenparcours en het 3D-labyrint met skywalk op 32 m hoogte! Na het eten deden we wildcraft: mochten we zelf een shelter bouwen en leerden we vuur maken. Daarna aten we marshmallows. Ons laatste avondmaal bestond uit hotdogs! En dan was het BONTE AVOND met een spetterende party! Scott

Dag 4: vrijdag 14 juni Oh, nee! Nu al de laatste dag! We deden één tegen allen en het is ons gelukt om te winnen van de juffen! Hier een paar voorbeelden van opdrachten: verzin een bosklaslied, vorm in levende lijve het woord bosklas, masseer de juffen 10 min., wees 10 min. stil met de volledige groep,… Als beloning kregen we 2 snoepjes. En als kers op de taart zagen we voor een 2de keer de voetballer Kompany. We konden zelfs met hem praten en bijna iedereen kreeg een handtekening op de arm! Aan alle mooie liedjes komt een einde, want toen was het tijd om met de bus terug naar Dikkelvenne te vertrekken… Emile

Terugblikken op bosklas… Ik vond bosklassen super! Ik heb me echt rot geamuseerd! En ik zou graag nog eens terug gaan! Als ik eerlijk mag zijn, kan ik niet kiezen welke activiteit ik het leukste vond! Ik heb de juffen ook nog beter leren kennen en ook de mensen daar waren zeer vriendelijk! Bedankt juffen en 3de graad voor de leuke sfeer en de toffe week!

Estée V.


Een schooljaar lang sporten! Tijdens het afgelopen schooljaar kregen de leerlingen de kans om op woensdagnamiddag aan allerlei sporten deel te nemen. ·

Gymnastiekland voor de eerste graad.(te weinig deelnemers)

·

Tussen 4 vuren voor de tweede graad.

·

Swimmathon voor de tweede en derde graad.(te weinig deelnemers)

·

Netbal voor de derde graad.

·

Badmintoninitiatie voor de tweede graad.(te weinig deelnemers)

In alle disciplines hebben we mooie resultaten behaald.(zie vorige schoolkrantjes) PROFICIAT AAN ALLE SPORTIEVE DEELNEMERS!!

Tijdens de lesuren zijn de meeste klassen ook op sportief vlak eens op stap of bediend geweest op school. ·

Scholenveldloop voor alle klassen van het lagere en de derde kleuterklas te Gavere.

·

Sportdag voor alle kleuters te Asper.

·

Sportdag voor alle kinderen van het lagere op het voetbalterrein.

·

Sportklas met allerlei sporten voor het vierde leerjaar te Hofstade.

·

De eerste en tweede graad speelden een toernooi van trefbal.(een hele namiddag op het voetbalterrein)

·

De derde graad speelde een toernooi van trefbal en voetbal op het voetbalterrein.

·

De derde graad ging op bosklas te Durbuy met heel veel sportactiviteiten op het programma.

·

Sportdag voor de kleuters op het voetbalterrein.

Je ziet maar, op onze school vergeet men niet van te sporten. Geniet van de vakantie, maar vergeet vooral zelf niet om nu en dan zelf eens te gaan sporten .

Juf. Veerle


Een kunstenaar op bezoek Tijdens het thema: “ik, een kleine kunstenaar” brachten we een bezoek aan een echt museum SMAK. en kwam er ook een echte kunstenaar Rudy op bezoek (opa van Hannah) Met veel plezier en enthousiasme bracht hij de kleuters heel wat weetjes en kneepjes van het palet schilderen bij ( kleuren mengen, hanteren van een schilderspalet, .. ….) We kregen een echte demonstratie… langzaamaan kwam het kunstwerk tot ‘leven’ En zoals de kleuters het zeiden: “ het lijkt wel een foto, een prachtig plaatje”

Onze klas is nu een prachtig kunstwerk rijker en je kan het steeds komen bewonderen in onze klas! Dankjewel opi Rudy!!!!


Janelle Van Durme Ilias van Hoe Viktor Vastmans Arthur Vergotte Alizée Verhulst Manon Verhulst Ella Snauwaert Mathis Demoor

Lux Boonen Kamiel Breyne Jack De Brabandere Marte De Keyser Mathis Demoor Elynn De Puysseleir Leon Derudder Matteo Desmet Sébastien De Vulder Tuunde Dewaele Charlotte Diependaele Matisse Forret Maxime Goddeeris Nathan Goddeeris Emmerick Impe Mariama Jammeh

Janelle Van Durme

Alexia Masureel

Ilias van Hoe

Rune Onyn

Viktor Vastmans

Kobe Oosterlinck

Arthur Vergotte

Jean-Loup Parisis

Alizée Verhulst

Thomas Pattyn

Manon Verhulst

Dorothée Polfliet


Schooljaar 2018 - 2019 kinderparlement Het kinderparlement, zo’n goed idee! Dus luister nu even mee. We hebben iets te vertellen. Heb je hierna nog vragen, dan kan je ze komen stellen. We vonden het altijd super fijn, om in de groep van het kinderparlement te zijn! Opgelet: volgend jaar neem je misschien onze plaats in. Dus luister goed naar deze zin: Het kinderparlement heeft jou nodig. Niemand is overbodig! Het afgelopen jaar was super cool. Het kinderparlement geeft ons een goed gevoel. We wensen jullie een goede vakantie vol met zonneschijn, zodat we volgend jaar er terug volledig opgeladen bij kunnen zijn!

Veel liefs, Parlementariërs: Alizée en Viktor (6de), Jeanneke en Scott (5de), Joséphine en Marie (4de) Voorzitster: juf Tine

K i n d e r


Profile for Ann De Mey

Schoolkrant zomer 2019  

Schoolkrant zomer 2019  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded