{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

V.U. Ann De Mey Bossemstraat 2 9890 Dikkelvenne 09/3844260 basisschool@gvbdikkelvenne.be


Beste lezer,

Nog even en dan zal op allerlei plekken op de wereld weer een schakel aan een oude traditie worden toegevoegd. Een traditie die eeuwen geleden begonnen zou zijn met een échte os, een échte ezel en een échte kribbe, in de kerstnacht bij elkaar gebracht in een grot in een Toscaans bos, ergens tussen Rome en Assisi. Nog steeds worden ieder jaar in december de stoffige verpakkingen in allerlei maten en soorten tevoorschijn gehaald uit hun bergplaats: het jaarlijkse ritueel van het plaatsen van de kerststal kan beginnen. En als de stal – in combinatie met een opgetuigde kerstboom – eenmaal staat, is het feitelijk al een beetje Kerstmis.

Dit jaar geeft Kerstmis ons nog een extra goed gevoel. Onze musical “De sneeuwkoningin” zorgde ervoor dat heel veel mensen samen gebracht werden in aanloop naar dat feest vol gezelligheid en intimiteit. Samen met de kinderen, de juffen, alle personeel, het oudercomité, de sponsors en de vele vrijwilligers maakten jullie allen een magische voorstelling mee. Nog eens hartelijk dank aan allen die dit mogelijk maakten.

We wensen iedereen fijne kerstdagen en een spetterend eindejaar!

Ann De Mey


SCHOLENVELDLOOP 24/09/2019

DIKKE PROFICIAT AAN ALLE DEELNEMERS


Met FIT en PIT naar een gezondere levensstijl ! Kennen jullie Fit en Pit al? Dit schooljaar zetten zij ons aan om gezonder te leven. Ze vertellen ons dat we 1. veel fruit moeten eten 2. veel water moeten drinken 3. veel moeten bewegen In november daagden ze ons uit om elke donderdag op school 2x fruit te eten, onze fles water volledig leeg te drinken ĂŠn extra te bewegen.

Lekker fit ja lekker fit Kom, dan gaan we dansen Lekker fit ja lekker fit Met je handen in de lucht Lekker fit ja lekker fit Als ik in een appel bijt Blijf ik lekker fit

Word jij ook Fit met Pit??????????????????????????????????????????????????????????????????


DE BOEBOEKS ZIJN WEER IN DE KLAS! In kleine groepjes knutselen we een kamertje voor de Boeboeks.

Ze wonen in het Biezebos.

Elke Boeboek heeft ook een naam…

Ze houden van toneel spelen!


Samen op zoek naar “knusse huizen” in het Bruinbos! Op donderdag 21 november gingen we naar het Bruinbos. We leerden er heel veel van Marijke, de bosjuf. (Fleur) Iedereen kreeg een kaartje met een dier op. Voor ons dier moesten we in het bos een woonplaats, een habitat, zoeken. (Seth) Ik vond het leuk om “de post” te brengen bij de dieren in het bos. Op die manier leerden we veel bij over de specht, de steenuil, de muis,… (Olivia) Zo brachten we een brief bij de gaai. We mochten hem helpen om zijn wintervoorraad eikeltjes te verstoppen aan de rand van het bos. (Yarne) Ik vond het grappig dat de bosjuf vertelde dat een specht eigenlijk een flatgebouw maakt en dan 2 huisjes “te huur” zet. (Noa) Ik heb geleerd dat vleermuizen hun behoefte doen in hun huis, even verhuizen als het te vuil wordt en daarna terugkeren als alles opgeruimd is door de natuur. (August) Om even op te warmen speelden we het mierenspel. Hierbij liep er 1 persoon naar het midden. Die nam een kaartje en moest zonder te praten doorgeven aan zijn team hoeveel vriendjes hij/zij nodig had om het voedsel naar het nest te brengen. (Faye) Goed samenwerken was hierbij belangrijk. Het is helemaal niet eenvoudig om mier te zijn. (Ditte) Het uilenspel als afsluiter vond ik het allerleukste! De steenuilen moesten prooien verzamelen voor hun jongen. De eerste 2 keren ging dat heel vlot en onze kuikens hadden het overleefd. De derde keer waren er ook gevaren die ervoor zorgden dat onze kuikens niet voldoende te eten kregen doordat 1 van de ouders het tijdens de jacht niet overleefd had. Hierdoor stierven er enkele kuikens. (Charlotte) We vonden het dus heel leuk en interessant in het Bruinbos. (Robbie)


Onze verteltassen voorstellen in de kleuterklas! Tijdens het thema “speuren in het bos� maakten we een verteltas. Aan de hand van een meegebracht prentenboek maakten we een spel (ganzenbord of memory). We zochten prenten en kleurplaten op die bij het verhaal pasten. Daarna gingen we onze verteltassen voorstellen in de kleuterklassen.


It's the most wonderful time of the year There'll be much mistletoeing And hearts will be glowing When loved ones are near It's the most wonderful time of the year

Het eerste trimester is weer voorbijgevlogen. Het zijn dan ook drukke tijden geweest. We zijn het schooljaar gestart met een Wine Tasting en een verkoop van zeevruchten, truffels en wijn. Deze verkoop heeft een mooie opbrengst opgeleverd. Die zal gebruikt worden voor de heraanleg van de grote speelplaats. Aan iedereen hartelijk dank om op deze manier een steentje te hebben bijgedragen.

In plaats van de lichtjestocht die we elk jaar voor de kerstvakantie organiseren, was het dit jaar de school zelf die voor warmte en magie heeft gezorgd. Na maanden voorbereidingswerk was het vorige week eindelijk zover: de musical “De Sneeuwkoningin” werd vier keer opgevoerd in de Racing. En wat een prachtspektakel van toneel, muziek en dans was het. Iedereen in het publiek werd meegevoerd in het ontroerend mooie verhaal van de kille sneeuwkoningin die de mooiste wou blijven, maar die op het einde de kracht van vriendschap ontdekte. We werden door een bijzondere verteller geleid langs magische wezens, snoezige rendieren, angstaanjagende bewakers, dansende pinguïns, stralende sterren, schattige dansertjes op het feest van de koning en de koningin en nog zoveel meer. Het was voor iedereen in de zaal snel duidelijk dat de voltallige school haar hart en ziel in deze musical heeft gestopt. Alles – van kostuums tot decor, van licht tot muziek – was tot in de puntjes afgewerkt. Alleen een topteam kan zoiets realiseren. Bravo en dankjewel! Hopelijk heeft de traktatie van het oudercomité met chocoladekoeken na afloop van de voorstellingen gesmaakt!

De volgende activiteit van het oudercomité is het Valentijnsontbijt op zondag 16 februari. De voorbereidingen zijn gestart om jullie opnieuw een overheerlijk ontbijt aan te bieden. Binnenkort zullen jullie uitgenodigd worden om jullie bestelling te plaatsen. Maar eerst kijken we uit naar een welverdiende en deugddoende kerstvakantie. Na alle inspanningen van de afgelopen maanden is het tijd om weer even de batterijen op te laden. We wensen iedereen prettige feestdagen toe samen met familie en vrienden.

En voor 2020: veel geluk en een goede gezondheid!


Op donderdag 19 september 2019 gingen we naar de Kaaihoeve. We stopten een koekje in onze jaszak, deden ons fluohesje aan en deden onze fietshelm op. Toen konden we veilig vertrekken met onze fiets naar de Kaaihoeve. We kwamen aan en werden opgewacht door 2 meneren: Rik en Peter. We gingen naar een zaal en moesten alsof slapen terwijl we naar een verhaal luisterden. Het verhaal ging over onze klas die met een schip een eiland ontdekte. Daarna mochten we per twee een land kiezen. We moesten opdrachtjes doen op het “gevonden eiland”. Terwijl konden we het eiland beter leren kennen. We leerden bij over insecten, de grond, de omgeving en nog veel meer. Nadat we met ons tweeën een paar opdrachtjes gedaan hadden, zat het er op. We fietsten allemaal terug naar school. De jongens vooraan en vervolgens de meisjes. Ik vond het een superleuke voormiddag!

- titel door Olivia, tekst door Flore, tekening door Scott -


Lotte-Marie / Estée S. / Jennifer

Estée V. / Juliette

Pieter

Valérie / Eireann


Op maandag 4 en dinsdag 5 november 2019 kregen we in onze klas bezoek van Lukas Dhont. Deze oudleerling van de dolfijne school is scenarioschrijver en regisseur en staat onder meer bekend door zijn debuutlangspeelfilm ‘Girl’. Voor zijn nieuwe film wou hij onder meer te weten komen waarmee leerlingen uit het zesde leerjaar bezig zijn zoals: welke hobby’s beoefenen ze, hoe gedragen ze zich in de klas,… We vonden het super om Lukas te leren kennen en wensen hem veel succes met zijn volgende film!


Wij zijn de pinguĂŻns van het eerste leerjaar, dansen kunnen wij als de beste, echt waar! Onze pootjes gaan op en neer, onze buikjes schudden heen en weer! Lieve mensen in de zaal, hopelijk genoten ook jullie allemaal!


SAMEN SOLIDAIR ‘Samen solidair’ is de campagne van Welzijnszorg waarmee we dit jaar tijdens de advent werken in alle klassen. Het 4e leerjaar bracht ons op 29 november het toneeltje van het verhaal van Robby en het 3e leerjaar zong het themalied voor ons. Het was prachtig!

We leren de kinderen het hele jaar solidair te zijn. Voorbije activiteiten: -op Rodeneuzendag gaven heel veel kinderen gehoor aan de oproep om in het rood gekleed naar school te gaan -2 oktober vlogen de kraanvogels van het 5e en het 6e samen met 30.000 andere naar de IJzertoren tijdens de Vredesweek -4 oktober brachten het 5e en 6e leerjaar een prachtige voorstelling naar aanleiding van Saved by the bell -Begin november zamelden we speelgoed in voor Een Hart voor Vluchtelingen -20 november vierde het 2e leerjaar 30 jaar Kinderrechten -In de rospotjes begin december zaten 18 kg roste centjes! Zo konden we 130 euro schenken aan Kom op tegen kanker. -We zetten de kinderen elke dag aan om te helpen en te delen!


Leerlingen van Gaverse scholen planten duurzaam bos aan langs Sportdreef

Bron:

Op woensdag 20 november maakten we een avontuurlijke fietstocht naar het speelplein van Gavere. Daar zouden we deelnemen aan de boomplantactie! Eerst zetten we onze fiets weg en verzamelden we rond de boswachter (de papa van Fien), die ons uitleg gaf over het doel van de voormiddag. Omdat onze klas heel snel klaar was, mochten we andere klassen helpen. Dat vonden we natuurlijk heel leuk! Sommigen hebben 18 nieuwe boompjes gepland! We doopten ons nieuw aangeplant stukje tot de ‘Topperdetopperdetopperdetop-laan’. Onze tenen waren redelijk gevoelloos geworden door de bittere koude, terug fietsen ging dus moeizamer dan de doorrit. We waren blij dat we terug waren in onze warme klas maar vonden het een superleuke voormiddag!

Geschreven door het zesde leerjaar


Aurélie De Schryver, ° 23 juli 2019, dochtertje van Maxime en Janna

Wettinck, broertje van Gilles (jip & jannekesklas) Aryen Jacobs, ° 4 september 2019, zoontje van Dimitri en Marina Petelnikova, broertje van Emilia (kikkertjesklas) Alice Den Haese, ° 13 september 2019, dochtertje van Michiel (oud-leerling) en Charlotte Delabie (vroeger interimaris op onze school), kleindochtertje van Lieve De Spiegeleer (juf toppertjesklas) Joseph Meert, ° 8 oktober 2019, zoontje van Fabien en Christel Van Coster (vroeger kleuterjuf op onze school) Joanne De Clerck, ° 26 november 2019, dochtertje van Jan en Katrien Dirkx, zusje van Jan-Benjamin (jip & jannekesklas) Marthe De Moor, ° 15 december 2019, dochtertje van Laurens en Tine Beeusaert (juf klas smileys)

Christine Bruyneel (11 maart 1928 – 28 augustus 2019), moeder van Isabelle Van Acker (boekhoudster scholengemeenschap) Lucien Aelbrecht (1 maart 1924 – 14 oktober 2019), grootvader van Rowan (vosjesklas) en Enola Aelbrecht (muisjesklas) Standaert Roland (29 november 1950 – 21 oktober 2019), vader van Gino (oudleerling), grootvader van Marthe (optimistjesklas) en Lena Standaert (oudleerling) Stefaan De Jonghe (15 april 1934 – 24 november 2019), grootvader van Tine Beeusaert (juf smileys) Rosette De Boever (17 december 1947 – 24 november 2019), grootmoeder van Pauline De Jaegher (optimistjesklas) Luc Piens (21 juni 1950 – 16 december 2019), grootvader van Annebet Van der Eecken (oud-leerling), schoonbroer van Marc Gevaert (oud-directeur)


Humor in de 5de klas! In oktober organiseerden we een groot humorfestival! Twee baby's liggen naast elkaar in het ziekenhuis. Zegt de ene baby tegen de andere: 'Hoe laat ben je geboren?’ Zegt de ander baby: ‘Om 12 uur ’s nachts.’ Zegt de ene baby: ‘Wauw, mocht je dan zo lang nog opblijven?’

Het humorfestival was een schitterend spektakel waarbij iedereen een mopje naar voor bracht. In de namiddag van 21 oktober brachten alle leerlingen van het 5e hun grappige, leuke moppen naar voor. Het festival duurde een uur en we kregen van de juf een blaadje waarop we onze mening mochten schrijven en sterren mochten uitdelen. Ik vond de moppen heel leuk. Sommige kinderen hadden een cartoon mee. Naar mijn gevoel waren de leerlingen erg enthousiast. Het humorfestival is zeker de moeite waard! Elise Callebaut

Een dom blondje wil een nieuwe TV kopen en gaat naar de electrozaak. Daar ziet ze een TV staan die haar bevalt en ze zegt tegen de verkoper dat ze die wil kopen. "Sorry, mevrouw," zegt de verkoper, "maar wij verkopen niets meer aan domme blondjes, we hebben daar al genoeg problemen mee gehad". Het domme blondje gaat teleurgesteld naar huis. Omdat ze die TV echt wou hebben besloot ze haar haren bruin te verven. De volgende dag staat ze weer bij de verkoper voor diezelfde TV. "Sorry mevrouw," zegt de verkoper weer, "maar wij verkopen niets meer aan domme blondjes". Verbaasd gaat het blondje weer naar huis, daar scheert ze haar hoofd kaal en doet een zwarte pruik op. De volgende dag gaat ze weer naar de verkoper. "Sorry mevrouw," zegt de verkoper weer, "maar wij verkopen niets meer aan domme blondjes." "Maar hoe weet je nu dat ik een blondje ben?!", vraagt het blondje. "Nou, dat is helemaal geen TV maar een magnetron!"

Hallo! En leuk dat jullie de krant lezen! Ik ben gisteren naar het humorfestival in Dikkelvenne gegaan. Ik vond het daar heel leuk en tof! Sommige kinderen hadden iets mee als decor. Er waren heel veel leuke acts, en heel wat kinderen maakten ook materiaal of een tekening. Bij sommige moppen moest iedereen lachen. Het is een aanrader! Koop nu je tickets voor de volgende voorstelling! Eline De Fauw

"Jantje, waarom sta jij nou onder de douche met een paraplu?" "Omdat ik mijn handdoek vergeten ben."


Profile for Ann De Mey

Schoolkrant kerst 2019  

Schoolkrant kerst 2019  

Advertisement