{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1


Welkom in ons knus en gezellig schooltje Elke kleuter verdient hier zijn eigen plekje in een warme en familiale sfeer. Vanaf de eerste dag werken we aan een toffe klas, aan een (h) echte groep, aan een mini – familie. Ons kleuterteam zorgt ervoor dat jullie kleuter zich thuis voelt in zijn nieuwe wereldje. Met de kindjes van hun eigen klas komen ze terecht in een boeiende wereld vol uitdagingen. We gaan samen op pad, om te ontdekken, te beleven, te leren , te spelen, onze talenten te ontwikkelen.


Een dag uit het leven van onze kleuters Goeiemorgen! ‘s Morgens 7u00: kinderopvang Dolfijn opent zijn deuren en verwelkomt alle vroege vogels. 8u15: onze schoolbus brengt alle kindjes veilig (en gratis!) naar de school. Voormiddag 8u15: toezicht op de grote speelplaats 8u30: ontvangst door kleuterjuffen op de kleuterspeelplaats 8u45: start van de activiteiten in de klas 10u25: speeltijd op onze kleuterspeelplaats 12u20: we eten samen onze ’bokes’ melk of water bij de boterhammen (ook gratis!) Namiddag 12u50: buiten spelen op de kleuterspeelplaats of rusten in de slaapklas 13u35: activiteiten in de klas en op het speelplein 14u25: speeltijd op onze kleuterspeelplaats 14u40: activiteiten in de klas en op het speelplein 15u30: einde schooldag Avond

15u45: onze schoolbus brengt de kindjes naar ‘Dolfijn’ 18u00: alle kindjes zijn knusjes thuis en ‘Dolfijn’ sluit de deuren

Tot morgen!


In de klas van Jules...

Voor onze peuters en kleuters willen we graag een warme omgeving creëren waar de kindjes zich thuis voelen en waar ze de kans krijgen om zich ten volle te ontwikkelen, ieder op zijn manier, ieder op zijn tempo. Samen met juf Leen en juf Annelies en Jules, onze klaspop, exploreren en ontdekken wij de grote wereld rondom ons. We leren al spelend! We leren met de andere kindjes omgaan (bevorderen van sociaal contact). Nieuwe technieken: vingerschilderen, knikkerverven, knippen, … Begrippen: groot – klein

open – toe

op – onder, …

Nieuwe woordjes (a.d.h.v. een belangstellingspunt). De kleuren herkennen en benoemen. Puzzelen, we oefenen tot 9 stukken Experimenteren: de peuters ontdekken zelf aan de hand van het aangebrachte materiaal in de klas. Jasjes aandoen. Liedjes en versjes. Spelen met (on)bekende materialen zoals klei, speeldeeg, zand, water, …


… bij juf Annelies en juf Leen

Stapsgewijs zullen wij verschillende technieken op een veilige manier onder de knie proberen te krijgen: schilderen, knippen en zoveel meer! Door veel te experimenteren en te creëren doen onze kleuters in de klas veel ervaringen op.

Verder werken we veel op zelfredzaamheid. Zo leren wij zelf ons neusje snuiten en onze jas aandoen. En dat allemaal samen met onze vriendjes! We trekken er ook op uit: Planckendael, Kinderboerderij Loeierdeloei, sporten op de kleutersportdagen, … Meester Mathias helpt ons bij het knutselen, puzzelen, spelen…. Ook tijdens toilet- en eetmomenten staat hij paraat.


In de klas van Fien (4-5j)… … bij juf Greet en juf Annelies

In de tweede kleuterklas nodigen wij regelmatig mama’s, papa’s en ook grootouders uit om enkele uurtjes samen in de klas door te brengen. Tijdens de fietsweek brengen onze kleuters hun eigen fietsje mee en gaan we de ganse week oefenen op ons fietsparcours. Voorts besteden we veel tijd om onze motoriek te verfijnen. Tijdens de teamteaching werken met 2 juffen in de klas. Dan kunnen we nog moeilijkere opdrachtjes aanpakken. Ons reisprogramma ziet er zo uit: - Rollebolle: Dat is speels oefenen van de grove en de fijne motoriek. -Technopolis (Mechelen): Het kinder-doe-centrum is een wereld op kindermaat: doe-activiteiten over het lichaam, het park, de werf en de stad worden aangeboden. -Tivolipark (Mechelen): we maken een begeleide kabouterwandeling en kunnen zo vertrouwd geraken met allerlei boerderijdieren. - Tijdens de voorleesweek in november bezoeken we de bibliotheek in Nijlen.


In de de klas van Filou (5-6j) … bij juf Kate

Bij de grootste kleuters zijn er al wat meer ‘moetjes’, want we gaan ons al stilletjesaan voorbereiden op het eerste leerjaar. Op een speelse manier maken we kennis met en stimuleren we de interesse voor letters, cijfers, schrijven,… Toch blijft er nog heel veel ruimte om te spelen, te knutselen, te zingen en dingen zelf te ontdekken. Kortom om kleuter te zijn. Werkblaadjes zijn er wel, maar eigenlijk draait het in hoofdzaak nog altijd rond manipuleren, exploreren en experimenteren. We trekken dan ook vaak naar buiten om bijvoorbeeld in onze moestuin te werken en om te spelen en te ravotten op ons speelpleintje. Ook wij zetten op tijd een stapje in de wereld: 

Sportieve uitstappen zijn de kleutersportdagen en de winterspeeldag

Leren en werken in de natuur doen we in onze moestuin én op de boerderij van boer Dirk Jacobs

En voorts zoekt onze juf enkele leuke schoolreisjes uit.


Een verder nog met‌

meester Mathias kleuterbegeleider

juf Chris kinderverzorgster

juf Kristin zorgjuf

meester Guy

directeur

juf Els administratie


Bewegen is gezond!

Elke week gaan onze kleuters 2 maal turnen in de sportzaal. Juf Katrien zorgt voor aangepaste bewegingsactiviteiten. We turnen in gemakkelijke kledij.

juf Katrien

De kleuters van 3K rijden met juf Kate naar een zwembad in de buurt. Hier staan watergewenning en plezier in het water centraal.


Met GOEZO! Kessel kies je voor…

. ..kleuteronderwijs binnen en buiten de school, vele betaalbare uitstappen dankzij de eigen gloednieuwe GOEZO!-schoolbus. Dus ook schoolbusvervoer naar huis, zwembad, … (vervoer Dolfijn is gratis!). … een ruim speelplein en een lekkere moestuin. … veel aandacht voor fietsvaardigheid en eigen fietsbehendigheidsparcours. samen school maken met (groot-)ouders: papa-/mamadag, grootoudersfeest, ouderwerking, knutseldagen. ... laagdrempelige communicatie met mama en papa, zowel gewoon op de speelplaats als via het internet (‘Smartschool’). Uiteraard zijn er ook georganiseerde oudercontactavonden.


‌ klaslokalen met veilige duplexen die extra ruimte en dus extra mogelijkheden bieden.


Kennismaken? Tijdens onze kijkdagen: Tijdens het schooljaar zijn er 3 momenten waarop je kan kennismaken met alle klassen van onze school. Op deze kijkdagen organiseren we met al onze peuters, kleuters én leerlingen een kijkparcours door de hele school en de omgeving. Zo kan je bij een zeer ruim aanbod van activiteiten en kinderworkshops zien hoe wij ons pedagogisch project ’blikken openen door uitdagen en motiveren’ in de praktijk vertalen.


Inschrijven? Kleuters die de leeftijd van 2, 5 jaar hebben bereikt, zijn welkom in onze klas van Jules vanaf de instapdatum na hun inschrijving. Dit kan op de eerste schooldag na: - de zomervakantie - de herfstvakantie - de kerstvakantie - 1 februari - de krokusvakantie - de paasvakantie - het hemelvaartweekend Wat breng je mee? + - een kids –id of isi -pasje van uw kleuter In onze school kan je inschrijven bij juf Els op het secretariaat: Tel: 03 410 01 50 E-mail: secretariaat.kessel@goezo.be


Wist je dat:

- er in de kleuterschool al vlug geen pampers meer gedragen worden? In de klas trainen we de zindelijkheid verder. Dus ongelukjes kunnen zeker nog gebeuren. Reservekledij is in de klas nog nodig. Onze juf verzamelt deze in de klas. - de eerste dagen een lievelingsknuffel in het tasje troost kan bieden? - we gezonde tussendoortjes belangrijk vinden? Onze kleuters drinken water uit een drinkbus en eten fruit (afsluitbaar doosje!). - we graag en veel buiten spelen op ons grote groene speelveld?

- we hÊÊl veel fietsen hebben op de speelplaats? - we al onze spulletjes (reservekledij, fruit- en brooddoosje, drinkbus,‌) van naam voorzien?


- we ook een slaapklasje hebben ingericht? Hier kunnen de kleinste kleuters een middagdutje doen. - we héél dikwijls op stap zijn met sportdagen en schoolreisjes? - we een héle nieuwe school gaan bouwen?

- Wat zit er in de boekentas? De boekentas voor je kind moet je zelf kopen. Zorg ervoor dat de naam er duidelijk op staat. In het tasje zitten een drankje, een doosje met koek of fruit, een zakdoekje of vochtige doekjes, alles voorzien van de naam. Laat uw kindje al vooraf spelen met het tasje: open en dicht doen, drinken, …


ONS KLEUTERTEAM

Profile for Guy Nelissen

KLeutersi  

Infobrochure kleuterschool

KLeutersi  

Infobrochure kleuterschool

Advertisement