Page 1

Portofolio Guus Noij


Inspiratiekanalen Twitter

Twitter is een social media vorm dat gebaseerd is op volgers en tweets. Ieder persoon beschrijft zijn/haar “updates” over zijn/ haar leven in vorm van tekst en foto’s. De volgers van deze persoon krijgen deze tweet binnen en zo blijven de personen van elkaar op de hoogte.

Youtube

Youtube is een site waarop alleen video’s geupload kunnen worden. Youtube bevat allemaal verschillende soorten video’s van sport tot muziek en van muziek tot games en ga zo maar door. De filmpjes kunnen geliked worden en er kan geaboneerd worden op de uploader van de video.

Tumblr

Tumblr is een site waarop alle soorten media kan worden gepost. Video’s, tekst, audio etc. Tumblr is daarom ideaal voor een blog aangezien een blog kan bestaan uit allemaal verschillende soorten media. Tumblr werkt ook met volgers net als met twitter en zo krijg je berichten wanneer iemand die je volgt iets upload. Ook kan je op tumblr je hele pagina personaliseren en vormgeven, dit is ideaal voor creatieve geesten.

Reddit

Reddit is een sociaalnieuws en entertainment website. Alle geregistreerde mensen kunnen met elkaar reageren op verschillende media. Je kan ieders mening up- en downvoten, zo krijg je de beste meningen eruit gefilterd. Er bestaan ontzettend veer verschillende Reddit platvormen voor veel verschillende media, hierdoor spreekt het veel verschillende doelgroepen aan.

Instagram

Instagram is een mobiele app waarmee je foto’s kunt maken en deze kan delen met je vrienden. Zo kun je verschillende mensen volgen en zo veer verschillende “foto-werelden” van je vrienden zien en hierop reageren.

Gekozen kanalen:

Tumblr, twitter en youtube. Al mijn werk zal gepost worden op tumblr, wanneer dat werk gepost wordt zet ik een tweet op twitter dat ik nieuw werk heb gepost op tumblr om zo meer volgers te krijgen. Het youtube kanaal gebruik ik om Wmijn video op te plaatsen en zo een andere doelgroep aanspreek.


Inspiratie

Portofolio’s

Devin Super Tramp

Devin Super Tramp is een filmmaker met fantastische beelden van fantastische evenementen/activiteiten. Het is altijd prachtig naar deze video’s te kijken en zien hoe creatief je kan zijn met bepaalde sporten/activiteiten. Devin is vooral actief op youtube. http://www.youtube.com/devinsupertramp


Tony Goran Tony Goran is een fotograaf en maakt prachtige landschaps foto’s. Ik vindt dit zo mooi omdat bij iedere foto zijn eigen sfeer uitstraalt. Hij is actief op 500px.com 500px.com/tonygoran


Peter Jackson Peter Jackson is een geweldige filmregisseur van prachtige films zoals: The Lord of the Rings. Deze films zijn geweldig om te zien omdat je in een hele andere wereld terecht komt. Hij heeft met deze films ook verschillende oscars gewonnen.

“The most honest form of filmmaking is to make a film for yourself.� -Peter Jackson


My personal

DNA De personal dna test is een test over jezelf. De vragen van personal DNA vind ik juist gesteld en makkelijk te beantwoorden. Ook kon ik mij de meeste situaties goed vinden en bleef het verder ook een interessante test. De resultaten zijn soms wat onverwacht maar toch past het resultaat goed bij mij.

Volgens de test ben ik een: Advocating Inventor


Advocating Inventor


Hoe heet ik? Guus Hoe oud ben ik? 17 Wat zijn mijn hobby’s? Piano, Ga eveel zijn we in het gezin? 6 Hoeveel broers heb ik? 2 Hoeveel zussen h games speel ik op dit moment? League of Legends, mark of ninja en fas iek, Jazz, pop en filmmuziek. Eigenlijk bijna alles. Zijn er veel feesten in G Wat voor een sfeer houd ik van? Een rustige kalme sfeer maar niet te sa Mijn oogontsteking is bijna weg dus ik voel me wel goed! Heb ik zin in kanalen heb ik gekozen voor mmd? Tumblr twitter en youtube Vindt ik Waardoor wordt ik geïnspireerd? Door mensen die de wereld vanuit een in plannen? Nee niet heel erg goed Ben ik netjes? Nee niet echt Vindt ik een voordeel? Omdat dit voor minder stress zorgt. Stress ik veel? Nee n er, Suits en Lie To Me Denk ik soms te ver door op een opdracht? Ja Erg Ja! Vindt ik het moeilijk om zo 100 vragen te bedenken? Ja! Lijkt het een een weer is het? Bewolkt met wat zonnestralen. Waarin type ik dit besta Gaan deze vragen steeds dieper of een andere kant op? Ja Zit ik vragen niet echt Houd ik van een gokje wagen? Ja Wie zit er naast mij? Joep Zit koop ik mijn kleding vooral? Sting Is dit de beste kleding winkel voor m de helft? Bijna! Heb ik mijn stijl nu eigenlijk al gevonden? Nee nog niet dit een goede site? Ja helemaal perfect Wat vindt ik tot nu toe de beste Jazeker Vindt ik het nog steeds moeilijk om vragen te verzinnen? Jup Du chocomel van mijn tafel? Ja Ben ik nu meer ene verhaal aan het vertelle dje Wat vindt je van facebook? Iedereen post zijn perfect life dat nieman volgende week ook veel aan het school werken? Jazeker Bestaat God? Ik ik het leuk op deze studie? Ja maar ik vindt het nog wel moeilijk De hoe dropbox? De middelen matrix voor het vak DEM Hoe ver zijn we met de creatiever door te proberen Vindt ik mijn docent voor MMD leuk? Ja Vin Vindt ik het vak MMD leuk? Nee Begint mijn inspiratie uit te werken? Ja er nu aan het presenteren? Myron Waarin heeft hij zin presentatie gema Heb je het druk voor DEM? Ja vrijdag is de deadline voor het communic het moeilijkste van MMD? Je merk ik vinden Is dit een flinke lijst van vra achter elkaar? Nog nooit misschien onbewust in me gedachten. Vindt ik spatiebalk teveel bij de vorige vraag? Ja Waar krijgen we nu les in? Inde je nu aan het doen? Hoe lang geleden was dit? 20 seconden geleden W Ga ik het nou weer over mijnzelf hebben? Ja Waar houdt ik het meest v in de vragen flow houden? Ja Ben ik goed in 2 dingen tegelijk doen? Ne deze opdracht klaar is? JA Heb ik uiteindelijk iets aan deze opdracht geh aan gehad dan? Jawel soms kreeg ik een goede vraag waarbij ik moest vanbinnen op het gebied van vragen? Ja Hoeveel vragen heb ik nou al g

100 vragen over mezelf


amen, Chillen, Feesten, Series kijken Waar woon ik? Gennep Met hoheb ik? 1 Ben ik blij met mijn gezin? Mijn familie is alles Wat voor een ster than light. Wat voor een soort muziek speel ik op de piano? KlassGennep? De laatste tijd niet zoveel maar volgende week is het kermis! aai. Is het koud vandaag? Ja opzich wel frisjes Hoe voel ik me vandaag? morgen? Jawel, alleen moet nog wel wat voorbereiden Wat voor een dit leuk werk? Ja super leuk! Wat is mijn droombaan? Werken bij pixar. n ander perspectief bekijken. Wordt ik snel afgeleid? Ja! Ben ik goed k dit erg? Nee ik vindt het soms wel een voordeel. Waarom vindt ik dit nauwelijks Welke series kijk ik op dit moment? How i met your mothger ik me eraan als mensen zich te veel zorgen over iets kleins maken? n eeuwigheid te duren voordat je pas bij vraag 31 bent? Ja Wat voor and? Word Hoe goed bent ik al met adobe pakket? Vrij amateuristisch n te verzinnen waarvan ik het antwoord al weet? Ja Vindt ik dit erg? Nee t ik nu in de klas? Ja Waar is de klas nu mee bezig? Presentaties Waar mij? JaGaan deze vragen een verkeerde kant op? Ja Zijn we al bijna over echt Heb ik wel al een kleuren schema? Jaa hier ben ik ook trots op Is e opdracht van mij? De moodboard Is dit de eerste vraag over de helft? urf ik het om stiekem 1 vraag over te slaan? Ja hoor Pakte Job net zijn en dan vragen aan het stellen? Ja Heb ik facebook? Ja sinds een maannd heeft. Heb ik zin in volgende week? Ja dan is het kermis! Moet ik k durf het niet te zeggen, ik ben wat dat betreft wel een realist Vindt eveelste vraag is dit? Nummero 64 jazeker Wat is er net geupload naar e presentaties? Bijna op 1/3 Hoe ben ik creatief gezien? Ik wordt steeds ndt ik mijn docent voor DEM leuk? Ja Vindt ik het vak DEM leuk? Nee a Moet ik steeds meer moeite doen om vragen te verzinnen? Ja Wie is aakt? Prezi Ben ik net over 3/4? Ja Waar ga ik dalijk aan werken? DEM catie plan Wat is het moeilijkste van DEM? De kennis toetsen Wat is agen? Jazeker huuuuge Heb ik ooit zoveel vragen aan mezelf gesteld k het leuk om creatief te kijken naar voowerpen? Jazeker Heb ik een esign Wat is de laatste vraag die ik van iemand heb gehoord? Wat ben Wie stelde deze vraag? Simon Schaminee Waar woont hij? In boxmeer van? Weet ik niet, je weet dat pas als je niets meer hebt. Moet ik mijzelf ee absoluut niet? Hoeveel vragen moet ik hierna nog? 5 Ben ik blij als had? Nee ik kon me er niet bij concentreren Heb ik er absoluut niets nadenken over de vraag en mezelf ontdekte. Ben ik nou helemaal leeg gesteld? 98 Hoe was deze opdracht? Onvergetenlijk.


Mindmap

Bij de ene tak kwam ik wat verder dan de andere, dit was wel leuk om te zien en om over na te denken. Toch vind ik een mind map niet heel goed werken om mijzelf te ontdekken. Ik gebruik liever een moodboard met beeld.


“We are shaped by our thoughts; we become what we think. When the mind is pure, joy follows like a shadow that never leaves.� -Buddha


Lezing Ruud de Boer In de presentatie werden verschillende punten behandeld: Merk innerlijk, Merk uiterlijk, Merk gedrag, Brand activation, Praktijk en Personal Branding. Ruud verteldt hoe een goed merk tot stand komt en door welke kenmerken dit kan gebeuren. Ik vond het een interessante presentatie omdat hij het de hele lezing door leuk wist te houden. Met sommige grappige voorbeelden en weetjes hield hij mijn aandacht er wel bij. Ik vond de presentatie wel iets te lang duren van mij had hij wel wat korter gemogen maar ik begrijp wel dat het moeilijk is om zo’n presentatie in te korten. Al met al vond ik het interresant om naar de presentatie te luisteren en ik heb geleerd dat er heel wat meer achter een merk zit dan de meeste consumenten zullen denken.


My Personal Brands Piano: Deze moest er van mij op. Ik bespeel de piano al ongeveer 8 jaar en het is gewoon een deel van me leven geworden. Eastpak: Wat moet je nou weer zonder een eastpak? Betere, sterkere en fatsoenlijkere tassen bestaan er niet. Diesel horloge: Wat is er nou beter dan tijd lezen met stijl? HTC: Wie kan er nog zonder in deze tijd? Portemonnee: Abonnee pasjes school, pasjes, pin pas, oude London underground kaartjes, pasfotoâ&#x20AC;&#x2122;s, geld, mijn hele leven zou hier in kunnen zitten. Laptop: Een echte game laptop voor een echte gamer maar ook voor de studie hoor. Headset: Praten met je vrienden en gamen tegelijk, nog eens goede muziek kwaliteit ook. Fred Perry schoenen: Lopen op stijl. WiiU: Wie houdt er nou niet van een lekker spel met de hele familie of gewoon alleen? Ipod: I <3 Music Jokers: Misschien ben ik zelf wel een beetje een joker, en wie houdt er nou niet van de film: Batman The Dark Knight?


e s y l a n a k i k r e M

Ik ben creatief en Mijn boodschap naar de spontaan, ik luister naar jeugd is dat ik een fijn iedere mening dus persoon ben om mee iedereen kan met samen te werken. mij samenwerken. Spontaan, beleefd, Het medium dat ik Spontane Als ik iets goed kan jongen met een horeca soms zal inzetten is: ga ik er ook echt social media. eigen kledingWerk vinden in het geen een beetje voor. Ik kan goed wat ik leuk vindt om te doen binnensstijl Propedeuse halen en de in groepen werken. mond. studie leuk afronden. Laat zijn Doorzetter, perfectionist, mening optimist en betrouwbaar. weten. Is muzikaal. HTC. Zakelijk, betrouwbaar en Rustige spontaan. stem. Familie, Always look on the bright side of vrienden, Spontaan, life. klasgenoten rustig en Spontaan en creatief vreemden gevoelig en collegaâ&#x20AC;&#x2122;s. Geur van deo, geur van kauwgom en Gaat het werk goed? Mijn vrienden kunnen Op welke punten kan het koffie. mijn gedrag veranderen zich verbeteren? Is het niet te door mij te helpen beslissen bij eentonig? Wat gaat er wel goed? sommige keuzes. Ik ben vrij Wat heb ik geleerd? Al deze williger van een jeugdvereniging feedback past bij mijn hier leer ik veel van. Ook Interne Communicatie. beĂŻnvloed mijn familie mij met sommige keuses.


Moodboard Met een moodboard merkte ik al snel dat ik sneller mijn eigen sfeer ontdekte. Ik heb bij beide van deze moodboards de sfeer van zwart wit plus kleur gekozen. Ik vindt dit een prachtige sfeer geven die laten zien dat je niet alles zwart en wit kan zien. De boodschap die ik met deze moodboards wil overbrengen is dat alles zijn specialiteit heeft waar het geen goed in is. Bij het een is dit wat duidelijker als bij het ander maar alles heeft het en dat vindt ik zo mooi. Ik heb deze sfeer niet alleen in de moodboards zitten maar ook in mijn logo en heb eigenlijk mijn hele merkstijl hierop aangepast.


â&#x20AC;&#x153;Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.â&#x20AC;? -Mahatma Gandhi


Transmedia projecten Devin Supertramp Devin supertramp is een filmmaker die vooral actief is op youtube. Hij reist de hele wereld af om speciale activiteiten/evenementen vast te leggen. Van slow-motion beelden van honden tot “a human catapult” hij filmt het. Organistaties nodigen hem uit om te komen filmen voor een grotere naams bekendheid. Ook organiseerd Devin zelf ook veel ‘‘extreme’’ activiteiten. Wanneer hij zelf zo’n activiteit organiseerd nodigt hij iedereen uit om hieraan mee te doen via twitter, facebook en instagram. Wanneer je hem dus volgt via deze kanalen maak je dus kans dat een van deze activiteiten dicht bij jou in de buurt is en nodigt dit uit om hem te volgen via meerdere kanalen dan alleen youtube.

The Voice of Holland ThuisCoach The voice of holland is een talenten jacht op zoek naar “the voice of Holland”. De eerste ronde van deze show is altijd met de zo genoemde “Blindauditions”. De jury zit met de rug naar het podium toe. Wanneer de jury vertrouwen in het gezang heeft kan de jury op de knop drukken en zo zich beschikbaar stellen als coach. Je kan dit ook thuis doen in de vorm van een app. Wanneer jij juist hebt gedrukt kun je punten winnen en met die punten kun je prijzen winnnen. Ook kan je de punten delen op jouw social media. Zo ben je interactief bezig met het tv-programma. Daarom is dit een goed voorbeeld van een transmedia project.

Hij laat ook in verschillende making of video’s zien dat mensen hem hebben gevonden via zijn andere kanalen en dus hebben meegedaan aan deze onvergetenlijke activiteiten. Hij stelt ook op ieder ander kanaal andere info zodat de info elkaar aanvult op de andere kanalen en niet alleen hetzelfde wordt gepresenteerd op de kanalen.


Typografie in het wild

Ik vond het bij deze opdracht wel leuk om eens naar ieder lettertype te kijken die je ziet en te denken daar heeft iemand over nagedacht. De tegel links boven is hiervan wel het toppunt.


Merkstijl Al eerder vernoemd bij de moodboards wil ik met mijn merkstijl laten overkomen dat ieder zijn specialiteit heeft. Mijn logo moet een pad voorstellen naar het midden toe. Dit pad bestaat uit rood en blauw waarbij rood voor jouw specialiteit staat en blauw voor sociaal. Dit wil zeggen wanneer je je specialiteit gevonden hebt en er sociaal mee omgaat jouw ware identiteit hebt gevonden. Mijn statement staat voor Make Yourself Count. Ieder persoon telt voor mij en ik ben er daarom ook voor iedereen.

Social

Various

Optimistic

Special

Gentle


De pixar tentoonstelling in de Amsterdam Expo was voor mij een hele belevenis. Ik vond het prachtig om te zien hoe Pixar vanuit een idee een varhaal maakt en daarvan samen een prachtige film maakt. Ik ben altijd al fan geweest van de Pixar films daarom vond ik het geweldig om hier naar toe te gaan. Al met al was het een gezellig dagje uit, en ik heb er zeker geen spijt van.


Ab imaximetur, si optatures arum quissit ea imi, quae laut ommodipis apietur? Solupicabo. Uptatur sum asimusa voluptaescia ex evenda aceatem aut vent ad utate omnimWus tiosse maio con cusae la quo incid ut erae dia custo

FIJNE LIJN http://www.tastachova.nl/werk_tIJdschrift.html


INSPIRATIE INFORMATIE

INHOUD 6-2013

9

8 SCHILDERACHTIG LICHT

Ipsanis ese oditint, acil intores sum eos volorup tatusam ut qui desequam id quate pelectas mi, conse con pa nus debit porro eaque plitis remporpore quidero ipsandu cimust harchic tem

27

24 SCHILDERACHTIG LICHT Ipsanis ese oditint, acil intores sum eos volorup tatusam ut qui desequam id quate pelectas mi, conse con pa nus debit porro eaque plitis remporpore quidero ipsandu cimust harchic tem

14 SCHILDERACHTIG LICHT 26 SCHILDERACHTIG LICHT Ipsanis ese oditint, acil intores sum eos volorup tatusam ut qui desequam id quate pelectas mi, conse con pa nus debit porro eaque plitis remporpore quidero ipsandu cimust harchic tem

Ipsanis ese oditint, acil intores sum eos volorup tatusam ut qui desequam id quate pelectas mi, conse con pa nus debit porro eaque plitis remporpore quidero ipsandu cimust harchic tem

18 SCHILDERACHTIG LICHT 36 SCHILDERACHTIG LICHT Ipsanis ese oditint, acil intores sum eos volorup tatusam ut qui desequam id quate pelectas mi, conse con pa nus debit porro eaque plitis remporpore quidero ipsandu cimust harchic tem

Ipsanis ese oditint, acil intores sum eos volorup tatusam ut qui desequam id quate pelectas mi, conse con pa nus debit porro eaque plitis remporpore quidero ipsandu cimust harchic tem


Merkstijlen

Epelles dolum suscipsum faci con ente nus, audanisquia cusae. Iquid expera cupit, omnimus, quo quaeper undelig nimolor esedit dolest aute et ium quamet versperi doloremollam dolorpo repellum dolo berrum quate di dolorer ecusam estio. Nam eatur? Alit, con non corecti doluptas aperore eum cum invenim ilicimus, solo ma volorro et ut fugit officiam aut reicatum re voluptaturi cumet.

Epelles dolum suscipsum faci con ente nus, audanisquia cusae. Iquid expera cupit, omnimus, quo quaeper undelig nimolor esedit dolest aute et ium quamet versperi doloremollam dolorpo repellum dolo berrum quate di dolorer ecusam estio. Nam eatur? Alit, con non corecti doluptas aperore eum cum invenim ilicimus, solo ma volorro et ut fugit officiam aut reicatum re voluptaturi cumet millese.

Epelles dolum suscipsum faci con ente nus, audanisquia cusae. Iquid expera cupit, omnimus, quo quaeper undelig nimolor esedit dolest aute et ium quamet versperi doloremollam dolorpo repellum dolo berrum quate di dolorer ecusam estio. Nam? Alit, con non corecti doluptas aperore eum cum invenim ilicimus, solo ma volorro et ut fugit officiam aut reicatum re voluptaturi cu-


Epelles dolum suscipsum faci con ente nus, audanisquia cusae. Iquid expera cupit, omnimus, quo quaeper undelig nimolor esedit dolest aute et ium quamet versperi doloremollam dolorpo repellum dolo berrum quate di dolorer ecusam estio. Nam? Alit, con non corecti doluptas aperore eum cum invenim ilicimus, solo ma volorro et ut fugit officiam aut reicatum re voluptaturi cumet millese.

Epelles dolum suscipsum faci con ente nus, audanisquia cusae. Iquid expera cupit, omnimus, quo quaeper undelig nimolor esedit dolest aute et ium quamet versperi doloremollam dolorpo repellum dolo berrum quate di dolorer ecusam estio. Nam? Alit, con non corecti doluptas aperore eum cum invenim ilicimus, solo ma volorro et ut fugit officiam aut reicatum re voluptaturi cumet


Reflectieverslag Ik vond Multimediadesign een super leuke course. Het hele idee achter de course was in het begin een beetje vaag maar werd al snel duidelijk. Ik vond het moeilijk om zo snel een eigen stijl te kiezen terwijl ik nog niet eens naar heel veel stijlen apart heb gekeken. Wanneer toen eindelijk mijn eigen stijl een beetje duidelijk werd was het toch nog moeilijk om die stijl te realiseren. Dit kwam voornamelijk doordat ik nog nul ervaring had met adobe. Het was vaak het geval dat het idee er was maar het uitwerken toch niet goed verliep. Ik merkte wel dat ik steeds beter werd door de course heen. Je kan soms een duidelijk stijgende lijn zien in al het werk en dit stimuleerde mij ook weer door de course heen. Ik had dus vooral moeite met het onder de knie krijgen van de software en het realiseren van mijn ideeën. Sommige opdrachten gingen mij gemakkelijk af zoals de moodboards, ik merkte al snel dat ik veel meer met beeld kan vertellen dan dat ik met woorden kan vertellen. Daarom had ik ook wat meer moeite met de lezing van Ruud de Boer bijvoorbeeld. Toen ik deze course begon had ik nog geen flauw idee wat er nou van mij gevraagd werd en hoe ik mijzelf nou als merk kon neerzetten, maar naar mate de course vorderde werd het steeds helderder. Ik begon mijn eigen stijl te ontwikkelen en dit is voor mijn gevoel ook in verre maten gelukt. Ik merk soms wel dat mijn eigen “stijl” in sommige opzichten nog niet helemaal af is, maar dit kan goed kloppen aangezien ik zelf nu nog vanalles aan het ontdekken ben, en constant mijn “perspectief” aan het veranderen ben. Al met al vond ik het een leuke course en heb ik er ontzettend veel van geleerd, een goede course om deze opleiding mee te beginnen en ik ben trots op mijn werk.


â&#x20AC;&#x153;Only a life lived for others is a life worthwhile.â&#x20AC;? -Albert

Einstein

Portofolio