Page 1

8

8

Prometheus

Prometheus Op 31 mei 2012 kwam een nieuwe Sci-Fi film in de Nederlandse bioscopen, Prometheus. Geregisseerd door de Amerikaan Ridley Scott, bekend van de Alien-franchise. Fans zullen snel al weten dat Prometheus geen prequel of sequel is van de oorspronkelijke Alien reeks. Deze film speelt namelijk in een andere universum af dat door Ridley Scott is ontworpen.


Prometheus

9

in het kort Prometheus begint met het vertrek van de ‘Engineers’ of de scheppers van de mensheid volgens Elizabeth Shaw (Noomi Repace) en Charlie Holloway (Logan Marshall-Green). Na hun laatste ontdekking op Aarde in een grot zie je in volgende scene het schip Prometheus Net voor dat ze aankomen op hun eindbestemming komt David (Michael Fassbender) in beeld. In de tweejarige reis dat het schip maakt om zijn bestemming te bereiken zorgt David voor het schip. David is namelijk geen mens maar hij ziet eruit en praat als een mens. Hij is werkelijkheid een cyborg die door Weyland Coporation werd ontwikkelt. Hij kan niet doodgaan en veroudert niet dus een ideale robot voor de reis. In de tussen tijd zie je dat David zichzelf ook onderhoud en talen leert voor de expeditie. Tijdens zijn routine op het schip ging een alarm dat ze bijna tot hun eindbestemming zijn aangekomen. Inmiddels ziet David dat Meredith Vickers (Charlize Theron) is ontwaakt en zij gaf de order dat David de rest van de crew ook moest wakker maken. Nadat iedereen is wakker gemaakt en goed heeft gegeten moest de crew verzamelen voor een presentatie. Meredith Vickers stelde zich voor aan de mensen en gaf daarna het woord aan Peter Weyland (Guy Pierce). Peter Weyland is alleen op dat moment niet aanwezig maar in plaats daarvan was een hologram opname. Toen Peter Weyland zijn ding had gedaan, nam Elizabeth en Charlie de presentatie over. Zij legde uit dat ze een link hadden gevonden tussen oude beschavingen op Aarde. Ze vonden grot tekenen, hiërogliefen en andere afbeeldingen. Op elke afbeelding stond een reus die naar de sterren wees. Niet willekeurig maar specifiek naar een aantal bollen. Ze vertelden dat dit misschien de makers ofwel de ‘Engineers’ zijn. Dat LV_223 de maan is waar de Engineers naar wees en waar ze vandaag zijn aangekomen. Eenmaal geland op LV_223 begint de expeditie pas echt. Zal de bemanning van Prometheus de Engineers vinden en op alle hun vragen antwoorden krijgen? Zullen de Engineers vriendelijk of vijandig gedragen? Zonder teveel spoilers weg te geven is de film zeker een aanrader om te gaan kijken. Hij draait nu niet meer in de bioscopen maar gelukkig is Prometheus al te verkrijgen op Dvd en Blu-ray.

9


10 10


11

Prometheus

Marketing Het promoten van film gebeurd vaak met een trailer online of op de filmsite. Ongeveer een week voordat de film uitkomt in bioscopen wordt nog tv-reclames uitgezonden. Hier en daar zie je posters van de film als promotie. Dit klinkt best normaal het is ook normaal om je film te promoten. Op de manier hoe Prometheus werd gepromoot is erg creatief en informatief. De marketing voor Prometheus begint met enkele beelden uit de film en teaserposters. Op internet vind je beelden en dan een trailer van de film. Het begint heel normaal want bijna elke film wordt zo gepromoot. In februari 2012 begon de een viral marketing van de film. Online video’s werden geplaatst waarin Peter Weyland zijn visie deelt tijdens een TED talk in 2023. Later kreeg het publiek een video te zien van David. Een reclame spotje van Weyland corporation om David te promoten. David was volgens de reclame de achtste generatie van Davids.

De marketing bleef niet alleen maar online video’s van Weyland corporation. Op de WonderCon kregen bezoekers visitekaartjes van Weyland Coporation. Als mensen de nummer bellen op het visitekaartje krijgen ze een automatische ingesproken bericht van Weyland coporation. Het ingesproken bericht verwijst naar de viral video van Peter Weylands TED talk. Het hield zich niet alleen maar visitekaartjes van het bedrijf Weyland Coporation. Het ging zelfs verder met maken van reclame poster van het ruimteschip Prometheus. Door deze viral marketing geeft het de publiek steeds meer informatie over de film. Terwijl tegelijk niet het verhaal prijs geeft aan het publiek. Op deze houd je het publiek nieuwsgierig en interesse houden in de film.

11

404 test promtheus spread  
404 test promtheus spread  

Test spread

Advertisement