Page 1

PRO QUALITY NEWS 2013


Vi hjälper dig hålla dina löften Har du gett några löften inför den nya golfsäsongen? Varje år lovar tusentals golfare att de ska göra något som förbättrar deras spel jämfört med föregående år.

känna på de senaste klubborna, bagarna och prova ut nya snygga golfskor och kläder. I år är shopen fulladdad med justerbara drivers, bagar som väger runt kilot och vagnar som du smidigt kan vika ihop och ta med dig överallt. Men oavsett vilken nyhet du fastnar för i år eller vilka klubbor du ska byta ut så är grundprincipen densamma: Du spelar bättre golf med vår hjälp!

Vissa ska spela mer safe. En del vill bli bättre på att slå med drivern. Andra ska sluta slå med drivern. Många lovar att de ska träna mer närspel och boka in fler lektioner. Tyvärr är det många som har för höga ambitioner och därmed bryter sina löften.

Vi vet, det låter kaxigt. Men faktum är att vårt jobb är att hjälpa dig att spela bättre golf. Hos oss får du alltid professionell hjälp av en utbildad PGA-tränare och vi är auktoriserade för en personlig anpassning av utrustning från alla våra leverantörer. Vid en utprovning av klubbor har vi hjälp av all modern utrustning som krävs och en mängd olika testklubbor.

Vi tycker det är rätt att du har höga ambitioner och drömmar men för att nå dit kan du behöva rådgivning på vägen. Vi i shopen vill hjälpa dig att hålla dina löften säsongen 2013. Vilka löften du gett för i år vet du bara själv men välkommen in till oss för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att hålla dina. Inför varje säsong fyller vi shopen med de senaste nyheterna och det här året är inget undantag. Det är lika roligt varje år att få

Men det absolut viktigaste är också det som gör oss unika. Mångårig erfarenhet, kunskap och ett tränat öga ger oss möjligheten att göra rätt bedömning om vilken utrustning som passar dig bäst. Vi hjälper dig självklart också med att vässa till din nuvarande utrustning genom att t ex byta grepp eller se om det är någon enstaka klubba du saknar. En liten

2

ändring som inte behöver kosta en förmögenhet men som enkelt kan förbättra ditt spel. Till sist, innan du går loss på årets nyheter, vill vi även passa på att påminna dig om att satsa på rätt grejer från början. Det kommer ge dig och dina klubbor, skor eller vad det må vara ett längre och roligare förhållande. Och skulle det inte kännas rätt efter ett tag så finns vi i shopen för att se till att det känns rätt och tillsammans ser vi till att de där löftena hålls. Så välkommen in i shopen och till golfsäsongen 2013! Känn och kläm på alla nyheter, fråga oss om hjälp eller rivstarta säsongen med att boka in en lektion eller två. Och kom ihåg att oavsett vad du kan tänkas behöva hjälp med finns vi här för dig. Varje dag. Hela golfsäsongen.

Alan Harris Nyköpings GK


Hjänslaget –Golftävlingen som gör skillnad Tillsammans fortsätter vi kampen mot Alzheimers sjukdom och för ”Tack för att du gör skillnad!” tredje året i rad stöttar PQ golftävlingen Hjärnslaget i samarbeta ”Som ordförande för Alzheimerfonmed Alzheimersfonden. Demens är inget normalt åldrande den vill jag rikta ett stort tack utan en sjukdom som angriper hjärnan och långsamt till alla er som varit med och förstör vår kognitiva förmåga. Det finns ännu inget spelat Hjärnslaget. Tillbotemedel och i dag är cirka 150 000 människor i sammans har ni spelat in Sverige drabbade av Alzheimers sjukdom. En sjukEn tävling närmare en halv miljon dom som också kallas dem anhörigas sjukdom. kronor under de två sponsrad av Räknar man med de anhöriga så landar vi någonåren som tävlingen stans runt 800 000 personer med anknytning till arrangerats tillsamsjukdomen som innebär en fruktansvärd resa för mans med PQ. Det alla inblandade. till förmån för är en fantastisk siffra och jag ser fram emot Tillsammans kan vi som medlemmar på PQ:s att fortsätta vårt fina samarbete. golfklubbar bidra till forskningen om att hitta en

Innehåll

Pro Quality

lösning på Alzheimers sjukdom. Under de två åren PQ har stöttat Alzheimerfonden har alla som deltagit i Hjärnslaget spelat in närmare en halv miljon kronor. Det ska vi alla vara oerhört stolta över och vi hoppas att ännu fler vill spela Hjärnslaget 2013. Hör efter i shopen för tävlingsdatumet på din klubb och anmäl dig till tävlingen som gör skillnad på riktigt.

2 01 3

Jag d el

et

i Hjärnsla g g to

Sid 4

Drivers 

Sid 6

Fairwaywoods och Hybrider Sid 8

 Nyheter  PQ leder utvecklingen

Sid 10

Järnklubbor 

Sid 14

Junior

Alzheimerfonden delade under 2012 ut drygt 20 miljoner kronor till förmån för ändamål som stödjer forskningen kring Alzheimer. Under 2013 fortsätter vi arbetet med att försöka besegra sjukdomen och jag hoppas att just du vill vara med och bidra. Tillsammans kan vi göra skillnad!”

Stefan Sauk

Ordförande Alzheimerfonden

Bollar och wedgar Putters och handskar Dammode Herrmode

 

Shopinfo 

Ordförande Pro Quality

Helen Alfredsson Ambassadör för fondenSid 12 Sid 13

Sid 16 Sid 17 Sid 18 Sid 20

Bagar och vagnar Sid 22

Sven-Arne Bolten

Även om du av någon anledning inte har möjlighet att delta i Hjärnslaget, kan du självklart ändå lämna ett bidrag till Alzheimerfonden på PG 90 11 19-8 eller BG 901-1198.

Skor

Carin Koch

Ambassadör för fonden

3

Per-Ulrik Johansson Ambassadör för fonden

Sid 23


Skor

Rätt skor. Bättre golf. Spikeless hyllas. Med dagens nya moderna golfskor kan du gå direkt från golfbanan till restaurangen. Och vice versa. De nya golfskorna ser till att du alltid är redo att ge dig ut på golfbanan. Kvar finns självklart också de klassiska modellerna med softspikes som ger dig bästa möjliga kontakt med banan. Här delar vi med oss om vad du bör tänka på vid val av ett par nya golfskor. Spelar du fortfarande i gympadojor? Läs då extra noga.

Är du snäll mot dina fötter? Under en golfrunda går du drygt en mil. Hur många mil på golfbanan du gör under en säsong kan du då ganska enkelt räkna ut. Tänk nu på dina fötter och vilka skor du går i på banan. Kan du med gott samvete säga till dina fötter att de har sällskap av ett par stabila och fräscha golfskor?

4

Vikten av rätt par golfskor Rätt par utprovade golfskor ökar din koncentrationsförmåga och din prestation på golfbanan. De är även skonsamma mot kroppen och minskar skaderisken, något som kan förlänga din golfsäsong. Viktigt att tänka på är att dina golfskor ska ge dig stabilitet, det är grunden till en bra sving och ett rakt slag. Tester visar att man slår både rakare och längre i ett par golfskor än med gymnastikskor.

Testa dig fram Softspikes eller spikeless? Klassisk design eller ny modern? Valen är många och svaren beror helt och hållet på din golfstil, nivå, kontinuitet på banan samt tycke och smak. Tips och råd kan du få i shopen men för att bli helt säker över ditt val behöver du helt enkelt testa dig fram. Köp, testa och byt om de inte passar. Det viktigaste är att du trivs i dina golfskor. Det är tryggt och säkert att köpa skor hos oss, därför har vi två års garanti och endast 1 % reklamationer.


Herr

Callaway Sport Era 795:-

Adidas Adizero Tour 1.695:-

Adidas Pure Motion 995:-

Callaway Xtreme 1.095:-

Ecco Golf Street 1.295:-

Puma Spark Sport 1.395:-

TaylorMade FootJoy AQL Cardiff Ashworth 1.095:- 1.095:-

Callaway RAZR 1.495:-

Ecco Biom Hybrid 1.695:-

Puma FAAS Grip 1.195:-

Ecco Biom Golf Hybrid 1.995:-

Dam

Callaway Chev Tech 895:-

Adidas Adizero Tour Dam 1.195:-

Callaway Jacqui 995:-

Puma Royal Tee 1.295:-

FootJoy AQL 995:-

Puma FAAS Grip 995:-

Ecco Golf Street 1.295:-

Ecco Biom Hybrid 1.595:-

5

FootJoy LowPro 1.095:-

Ecco Biom Golf 1.795:-

FootJoy Contour 1.195.-

FootJoy Contour BOA 1.595:-


Drivers

Justerbara drivers. Eller snarare rätt justerbar driver, kan få många att utveckla sitt golfspel flera nivåer. Men det gäller att hitta rätt. Och att få en individuellt utprovad driver behöver inte kosta skjortan. Alla PQ:s shoppar erbjuder gratis utprovning med riktiga PRO:s. Bättre kan det inte bli. Varför en justerbar driver? Med en justerbar driver är du aldrig låst. Du kan med din PRO:s hjälp enkelt testa dig fram till vilket läge som passar dig bäst. Och skulle den där slicen komma tillbaka mitt under säsongen går det numera skruva bort den. En justerbar driver ger dig även möjligheten att anpassa klubban utefter din egen utvecklingskurva, t ex genom att variera loften.

Vad är absolut viktigast att tänka på när man väljer driver?

Nu är det slut med bortförklaringarna 6

Att den gör dig bättre. Helt enkelt att den passar dig och på så sätt hjälper dig att förbättra ditt spel. Och det är långt ifrån alltid den dyraste eller den senaste. Prata med din PRO som hjälper dig ta reda på vilken driver som bäst hjälper dig att utveckla ditt spel från tee.

Vad händer sen? För att få ut det mesta av din nya driver bör du så tidigt som möjligt boka in en lektion med din PRO. Under en lektion lär du dig mer om hur inställningarna kan påverka bollbanan och du får med dig ett par olika lägen att använda dig av. Viktigt att tänka på är att du inte skruvar på drivern själv, det är lätt hänt att det får motsatt effekt istället. Ta hjälp av din PRO när du känner att din driver trilskas och du vill prova en ny inställning.


Herr Wilson SuperLight D100 10.5, 12 och HL 2.295:-

Cobra AMP Cell Justerbart loft 2.995:-

Cobra AmpCell Offset 10.5, 12 och HL 2.495:-

Ping Anser Justerbart loft 3.795:-

Mizuno JPX 825 10.5, 12 och HL 2.995:-

Titleist 913 Justerbart loft 3.995:-

Ping G25 Justerbart loft 3.195:-

Callaway X-Hot Justerbart loft 2.995:-

Taylor Made R1 Justerbart loft 3.995:-

Callaway Razr Fit Extr Justerbart loft, Custom f채rg 3.995:-

Taylor Made RBZ Stage 2 Justerbart loft 2.995:-

Designa din egen driver! L채s mer p책 sid 12.

Dam Wilson Super Light D100 10.5, 12 och HL 2.295:-

Mizuno JPX 825 10.5, 12 och HL 2.495:-

Cobra Offset 10.5, 12 och HL 2.495:-

Ping Serene 10.5, 12 och HL 2.695:-

7

Cobra AMP Cell Justerbart loft 2.995:-

Callaway Hot X Justerbart loft 2.995:-

Taylor Made RBZ Stage 2 Justerbart loft 2.995:-


FW & Hybrider

Alla kan slå långt! Fairwaywoods eller hybridklubbor frågar sig många. Svaret är att den ena inte behöver utesluta den andre. Viktigt är att du frågar dig själv vad du vill uppnå med dina klubbor. Vill du nå green på två slag på ett par 5-hål? Trivs du inte med dina långa järn? Eller ska du använda klubban som ett alternativ från tee? När är hybriden som bäst? Bollen ligger fint på fairway men du har fortfarande en bra bit kvar till green. I detta läge kanske du sneglar på den där järntrean i bagen och får en olustig känsla i kroppen. Då är hybriden som bäst. Hybriden passar utmärkt som ett alternativ till de långa järnen men kan även ersätta järnklubborna helt för den som önskar. Det är också en klubba som kan ge dig längd från både bunker och ruff.

När ska jag välja fairwaywooden? Fairwaywooden är den klassiska transportklubban som tar dig från punkt A till punkt B på fairway. Det är också den klubban du kan plocka fram på tee när du endast har en smal passage mellan träden att landa på. Dagens moderna fairwaywoods har betydligt mer förlåtande egenskaper än förr om åren och passar därför alla golfare oavsett handikapp.

Vad är egentligen skillnaden mellan en hybrid och en fairwayklubba? Fairwaywooden har ett betydligt längre skaft vilket ökar hastigheten på klubbhuvudet och därmed längden på bollbanan medan en hybridklubba ger dig mer kontroll över slaget. Kika in i shopen så hjälper vi dig prova ut vilka klubbor som passar dig och din spelstil bäst.

8


Fairwaywoods Herr & Dam Cobra Baffler T rail 1.795:-

Ping Serene/G25 1.795:-/1.995:-

Callaway X Hot 1.995:-

Taylor Made RBZ Stage 2 1.995:-

Visste du att...

Callaway Razr Fit Extreme 2.495:-

Titleist 913 2.795:-

... din hybrid 4:a kan ha exakt samma vinkel som din järn 3:a?

Cobra AMP Cell 1.995:-

Det innebär att du kan sitta med två klubbor med exakt samma vinkel och endast olika nummer. Det betyder i sin tur att du kan sakna en klubba för ett visst avstånd. Kanske det där avståndet du får problem med gång på gång. Ta med bagen in i shopen så hjälper vi dig.

Hybrider Callaway X Hot 1.695:-

Cobra Baffler T Rail 1.595:-

Taylor Made RBZ Stage 2 1.795:-

9

Callaway RAZR 1.995:-

Cobra AMP Cell 1.795:-


Junior

PQ stöttar framtidens golfproffs PGA FUTURE FUND är Sveriges största individuella idrottsstipendium och har sedan starten delat ut över fyra miljoner kronor till lovande svenska PGA PROs.

sin golf vidare ännu en nivå. Pro Quality stöttar stolt PGA Future Fund och vem vet, kanske är det din klubb som får fram någon av framtidens stipendiater.

Pengar som många gånger är avgörande för att svenska spelare ska kunna slå sig in i världseliten, få mogna och skärpas i internationell konkurrens. Sedan 1998 har 55 PGA proffs fått stipendier på mellan 60 – 100 000 kronor vardera. Varje år får mellan två till sex lovande killar och tjejer medel för att ta

Tillsammans blir golfen ännu roligare För många är golfen starkt förknippad som en individuell sport vilket det i grunden också är. Men att stå och nöta och träna på egen hand är inte alltid det roligaste. Tur är det då att alla klubbar, där PQ är representerat, erbjuder gruppträning för klubbens alla juniorer. I gruppträningen utvecklas barn och ungdomar tillsammans för att bli bättre golfspelare. Med utmanande och lekfulla

10

övningar framtagna av professionella tränare lär de sig behärska nya tekniker samtidigt som de träffar nya vänner. Golfen blir lätt ett gemensamt intresse för hela familjen. Genom spel på banan eller i träning kan hela familjen umgås tillsammans och alla kan vara med. Det är inte i många sporter där barn, föräldrar och mor- och farföräldrar kan spela ihop på lika villkor. Det måste vi ta tillvara på.


Satsa på ett juniorset från PowerBilt På PQ har vi hela juniorset med både klubbor och bag för alla åldrar från tre år och uppåt. Har ni redan bag och klubbor kan ni köpa separata klubbor från 149:-/st.

Checklista för juniorer 1. Rätt anpassad utrustning

Juniorer behöver ha klubbor som är anpassade efter deras egen storlek. Oftast klarar sig en junior med ett mindre antal klubbor i bagen och ett juniorset behöver idag inte kosta mer än ett par nya fotbollsskor.

3–5 år PowerBilt Juniorset 895:-

5–8 år PowerBilt Juniorset 1095:-

Junior

9–12 år PowerBilt Juniorset 1195:-

PowerBilt Juniorset 1295:-

5–8 år PowerBilt Juniorset 1095:-

2. Be om hjälp

Vi har sagt det förut och säger det igen. Välkommen in i shopen så hjälper vi er hitta rätt utrustning från början.

3. Anmäl er till gruppträning eller nybörjarkurs De flesta klubbar erbjuder gruppträningar för juniorer vilket ger dem chansen att utveckla sitt golfspel med utmanande och lekfulla övningar. Barn och vuxna kan även ta grönt kort tillsammans.

Ditt barn ska gå långt! En lång golfkarriär innebär många mil på golfbanan. Tänk då på att välja rätt par skor. Det är skonsamt för fötterna men ger också bättre förutsättningar för långa och raka slag.

4. Ha skoj! FootJoy Juniorhandske 99:-

FootJoy Junior 495:-

11

PowerBilt Juniorhandske i skinn 99:-


Klockan som ger dig rätt avstånd

Vattentäta bagar

Med Bushnells nya GPS-klocka får du full koll på alla avstånd på 25 000 golf-banor världen över. Klockan är lätt att använda, bekväm att bära och har lång batteritid. Den känner automatisk av vilken bana du är på och det tillkommer inga extra nedladdningskostnader. Och skulle du behöva dyka efter favoritbollen efter ett jobbigt slag går även det bra, den är nämligen vattentät ner till 30 meters djup.

Om du vill vara på det torra under golfsäsongen 2013 bör du satsa på en vattentät bag. De flesta av våra leverantörer erbjuder bagar som står emot vatten på bästa tänkbara sätt. Ogio lanserar bl a en helt vattentät linje under namnet Aquatech. Välkommen in i shopen för att rundtur bland de senaste bagarna.

En av årets stora nyheter 2013 är denna eldrivna golfvagn från PowerBug. Vagnen är tillverkad i flygplans-aluminium och med en batterivikt under ett kilo är det en utav marknadens lättaste golfvagnar. Den är även lätt att fälla upp och vika ihop och tar inte mycket plats. Och som om det inte vore nog är den också utrustad med digital farthållare och ”Silent Drive System”.

Ta ett rejält grepp om din puttning Med tjocka puttergrepp från SuperStroke får du en bättre känsla på green. De tjocka greppen låser din handleder och ger dig en större kontaktyta vilket gör att du kan slappna av med händerna. Greppet från SuperStroke finns i tre storlekar och en rad olika färger.

Designa din egen Callaway-driver Callaway är först ut med att erbjuda sina kunder egendesignade drivers. I shopen hjälper vi dig ta fram rätt komponenter medan du enkelt kan välja vilken färg du vill ha på klubbhuvudet och på tillhörande headcover. Du kan välja mellan en rad olika grepp och skaft i alla dess färger och mönster, allt för att få till din drömdesign.

PQ gillar

Hög kvalitet och låg vikt

Den jordnära värmlänningen

Jonas Blixt tog under sin debutsäsong på PGA Touren hem sin första proffstitel och därmed sex miljoner kronor. Trots ett drygt två månaders uppehåll på grund av skada lyckades Jonas komma tillbaka starkare än någonsin. Jonas som inte glömt sina rötter var under skadetiden hemma i Värmland och besökte olika golfläger för ungdomar. Som följd av de stora framgångarna blev Jonas nominerad till Idrottsgalan i kategorierna Årets nykomling och Lilla Bragdguldet och han var även nominerad till PGA Rookie of the Year. Tyvärr räckte det inte hela vägen fram men Jonas kan ändå se tillbaka på ett mycket framgångsrikt år. PQ ser fram emot att följa Jonas under säsongen 2013 och vi vill passa på att önska honom ett stort lycka till!

12

Justera längden på din putter En av de sakerna som är viktigt att tänka på vid val av putter är att den är anpassad efter din längd. Detta har PING tagit fasta på och lanserar 2013 en justerbar putter. Det är en magputter vars skaft är justerbart upp till 23 cm.


Pro Quality presenterar stolt sina utvalda leverantörer

PQ leder utvecklingen Sedan starten 1990 har Pro Quality levt efter grundmottot: att aldrig offra sakkunskapen för att nå ökad lönsamhet. Det tillsammans med att PQ ägs och drivs av shopägarna själva är nyckeln till vår framgång. Det är shopägarna som vet vad varje klubbs medlemmar vill ha och utifrån det bestämmer de själva sortimentet i deras shop. Under åren har vi tillsammans samlat på oss mycket erfarenhet och kunskap om golf som vi gärna delar med oss av. Golf är helt enkelt det vi kan bäst. ”PQ – Nothing but golf ”. För så är det. Vi jobbar med golf, inget annat. Som ett kvitto på det jobb vi lägger ner inom PQ fick en av våra shopar utmärkelsen Merchandiser of the Year 2012. En utmärkelse som delas ut av SGLF – Sveriges Golfleverantörers förening tillsammans med PGA of Sweden. Det var shopen på St. Arild Golfklubb och dess ägare Peter ”Hacke” Hansson som fick den stora äran att ta emot priset för bästa butik ”On Course”. Vi på PQ gläds med Peter och vi är oerhört stolta över att en butik i vår kedja fått den här utmärkelsen. Peter har varit med från början på St. Arild Golfklubb, som ligger fantastiskt i nordvästra Skåne, och han brinner verkligen för sitt jobb, för golfen och för sina kunder. Det var en överraskad Peter som tog emot diplom, blommor och en check på 25 000 kronor under golfmässan i Malmö i höstas. I 25 år har han varit en del av branschen och han delar gärna med sig av vad som varit hans nycklar till framgång. – Som shopägare måste man bry sig om sina kunder. Man måste intressera sig för deras golf och lyssna på vad de

13

har att säga. Genom att lyssna på dem vet jag sedan vad det är jag kan hjälpa dem med och tillsammans finner vi lösningen. På så sätt blir kunderna nöjda och då kommer de gärna tillbaka, menar Peter. Peter som varit medlem i PQ sedan starten 1990 ser bara positivt på samarbetet. Som en del av PQ får han ta del av alla de fördelar som det innebär att ingå i en kedja samtidigt som han har möjligheten att påverka sitt eget sortiment utifrån sina egna förutsättningar. Peter understryker även vikten av gemenskap och att alla inom PQ lever efter samma filosofi och strävar mot samma mål. – För oss som är med i PQ handlar det om kunskap och inte om pris. Det är mitt ansvar som PRO och shopägare att se till att kunderna får den utrustning dem behöver. Det behöver inte handla om att sälja den senaste drivern

utan det kan räcka med att justera den befintliga för att hitta lösningen, berättar Peter. PQ vill rikta ett stort tack till Peter för hans arbete och önska honom fortsatt lycka till med sin shop och framitda projekt på St. Arild Golfklubb. Tillsammans inom PQ fortsätter vi leda utvecklingen för att erbjuda alla våra medlemmar den golfshop dem förtjänar, med rätt rådgivning och kvalitativ utrustning från de ledande leverantörerna. Vi är idag väldigt bra men vi måste alltid sträva efter att bli bättre och det blir vi tillsammans med er medlemmar. Vi är tacksamma för alla tips och råd för hur vi kan utveckla våra shopar ytterligare. Tillsammans kan vi se till att Peters utmärkelse inte var en engångföreteelse utan att vi alltid har en PQ-shop bland de nominerade till bästa golfshopen!


Järnklubbor

Älska dina järn! Hur är det med självförtroendet? På banan? Med järnen? Spelar du verkligen med rätt järn? Eller är det dags att byta till järn du älskar att greppa ur bagen? Järnklubban anses av många vara den mest svårspelade klubban men har betydligt fler förlåtande egenskaper idag jämfört med förr. Tyvärr spelar ofta nybörjargolfare med lånade, skänkta eller andrahandsinköpta äldre klubbor som är de absolut svåraste att starta med. Vill du ge golf en ärlig chans är det läge att investera i järn med en lägre tyngdpunkt och snällare sula. Faktum är att även många rutinerade spelare skulle tjäna på att byta till mer lättspelade klubbor, skapa ett stabilare spel och spara flera slag per runda. Vill du ha mer känsla i spelet? En större utmaning? Då kanske 2013 är året du byter till performance klubbor. Passa på att boka in en eller två lektioner med din PRO för att lära dig hantera dina nya klubbor bättre. Det kommer ge dig möjlighet till ett lekfullare och skarpare spel samt en oöverträffad känsla ute på banan.

14


Herr

Dam

Taylor Made Burner OS 4-Pw, Stål-/Grafitskaft 3.995:-/4.495:-/set

Cobra Baffler 5-Sw, Grafitskaft 4.995:-/set

Mizuno JPX 825 5-Pw, Stål-/Grafitskaft 4.995:-/5.995:-/set

Ping G25 5-Pw, Grafitskaft 6.295:-/set

Cobra Amp 5-Pw, Stålskaft 5.295:-/set

Ping i20 5-Pw, Stålskaft 6.795:-/set

Callaway X Hot 5-Pw, Stål-/Grafitskaft 5.495:-/6.495:-/set

Mizuno MP 64 4-Pw, Stålskaft 8.495:-/set

Titleist Ap1 4-Pw, Stålskaft 6.995:-/set

Titleist CB 4-Pw, Stålskaft 8.995:-/set

TaylorMade RBZ 4-Pw, Stålskaft 5.995:-/set

Wilson D100 6-SW, Grafitskaft 3.995:-/set

Taylor Made Burner OS 6-SW, Grafitskaft 4.495:-/set

Cobra Bafler 7-Sw, Grafitskaft 4.495:-/set

Wilson D100 5-Gw, Stålskaft 3.995:-/set

PowerBilt Dynasty Herrset Driver + FW3 + FW5 + H3 + H4 + Järn (stålskaft) 5–PW

Ping Serene 7-Sw, Grafitskaft 4.995:-/set

Mizuno JPX 825 6-Sw, Grafitskaft 5.295:-/set

PowerBilt Dynasty Plus Damset Helgrafit, Driver + FW3 + HL+ H5 + Järn 6–SW

Callaway Hybridset 5-Sw, Grafitskaft 5.995:-/set

Moderna helset av hög kvalitet innehållande hela tio klubbor!

15

Prisvärt är bara t! förnamnet till

t helse Nytt fräsch byta grepp t priset av at la på dina gam klubbor!

Välj till bag!


Dags att lämna Floridaträsket till samma pris. För att du ska bli helt säker på vilken boll är bäst för dig gäller det att du provar dig fram, kom gärna in i shopen för tips och råd kring ditt val.

Det finns en del av din golfutrustning som du definitivt använder varje gång du är ute på banan, nämligen golfbollen. Trots att bollen är så pass viktig för en bra score är det många som inte lägger någon vikt eller tid alls för att hitta rätt golfboll. Och sanningen är att ju sämre du är desto mer har du att tjäna på att välja rätt golfboll.

Pinnacle 15-p Dam

Många golfare väljer att spela på för bra och dyra bollar för deras egen kapacitet vilket snarare stjälper än hjälper. Andra gör precis tvärtom och satsar på billigare begagnade bollar som jämfört med en ny går mellan 5-10 meter kortare från tee. Oavsett påverkas golfspelet negativt. Många har inte tillräckligt hög svinghastighet för att spela på så kallade tourbollar och då passar oftast en lite billigare boll bättre. Satsa hellre på en billigare ny boll än en avancerad begagnad

›› Optimerad för damer!

Callaway Solaire

Titleist V1 / V1X

Callaway Hex Black Tour

›› Maxad längd! Gult är fult! Måhända, men faktum är att

de gula bollarna syns bättre och spås bli allt vanligare ute på golfbanorna. Testa du också! Strata Tour

Pinnacle 15-p

Inte utan mina wedgar Wedgen är den klubban som, bredvid puttern och drivern, används mest ute på golfbanan. Lär du dig behärska tekniken kan du spara många slag och samtidigt spela en roligare golf. Vid en inventering av mångas bagar går det lätt att konstatera att det är en eller två wedgar för lite. Många nöjer sig med en pitchingwedge och en sandwedge. Med fler wedgar i bagen får du större möjlighet att slå fulla slag vilket ökar din träffsäkerhet.

PowerBilt SX 52–60° Herr (Stål) Dam (Grafit) 395:-/495:-

›› Maxad känsla!

Titleist Vokey SM4 48–64° 1.395:-

Titleist DT Solo Finns som vit och högoptisk gul.

Bounce... Ett vanligt problem vid köp av wedgar är att man köper klubbor med för lite bounce vilket bland annat ökar risken för duffar. Bounce betyder studs på engelska och en wedge ska ”studsa” mot underlaget. Hur mycket studs det blir bestäms av klubbans bakkants vinkel mot underlaget. Även själva underlaget påverkar såklart. Därför är det viktigt att du har en wedge som passar underlaget på din hemmabana. Vi i shopen älskar att snacka wedgar och hjälper dig mer än gärna att hitta rätt wedgar.

16

NXT Tour / Tour S Finns som vit och högoptisk gul.

Callaway Hex Hot

den Wedgegui) har loft på

edge (PW Pitchingw der. 46–50 gra loft på (GW) har e g d e w p a G der. 50–54 gra på W) har loft (S e g d e w d San der. 54–58 gra ft på (LW) har lo Lobwedge der. 58–64 gra


Putters

STX

TaylorMade Ghost 1.695:-

PB White 495:-

ProFit 6 ( 3 insert ) 1.995:-

Öva närspel!

Ping

Precis som med många andra klubbor är det viktigt att puttern är anpassad efter dig som ska använda den. Aspekter som vikt, längd och lie på din putter påverkar hus vass du blir på greenen. Fördelen med att välja putter är att den är lättast att prova ut. Välj ut dina favoriter i shopen och prova dem på övningsgreenen, känn efter vilken du trivs bäst med och prata med din PRO. Svårare än så behöver det inte vara.

Odessey

År efter år får vi höra att det är på green vi kan spara flest slag. Och i år är inget undantag. Det är på green du kan spara flest slag. Just därför är det viktigt att du spelar med en putter som du trivs med. Puttern är den klubban som kan variera mest i utseende och form av alla golfklubbor och det är väldigt individuellt vad för slags putter man gillar.

PowerBilt

Det är på green det avgörs.

Versa 1.595:-

White Hot XG 2.0 995:-

Nome

Scottdsdale TR Justerbar längd! Läs mer på sid 12

Unna dig själv en riktig handske. Eller två. Den klassiska vita handsken är starkt förknippad med golf. Förutom att det är en snygg accessoar ser golfhandsken till att klubban ligger som den ska i händerna och ger dig rätt förutsättningar för ett bra slag. Numera finns det handskar i fler färger än vitt och i shopen hittar du handskar för alla golftillfällen. Vi rekommenderar att du har minst två handskar i bagen, en golfhandske i skinn och en regnhandske. Söker du en golfhandske som ger dig bästa möjliga komfort, passform och prestanda rekommenderar vi den anatomiskt utvecklade golfhandsken PerformanceGrip från Bionic. En handske framtagen av ledande ortopediska handkirurger i USA och vars design är baserad på handens anatomi, rörelsemönster och ergonomi. Dess egenskaper har tagits fram efter noggranna studier av handens positioner, tryckpunkter och förslitnings- och skaderisker under en golfsving. Bionics golfhandskar ger dig bättre grepp, oslagbar komfort och (högst troligen) ett bättre spel!

FootJoy

Titleist

Weather sof Rain Grip 139: 139:-

Perma soft 179:-

17

Mizuno

Bionic

Retro Flex skinn 179:-

PerformanceGrip 249:-

1. Till viss del är det en smaksak vilken putter som du föredrar. Du kan välja allt ifrån klassiska bladputters till nya high tech-modeller och belly putters. För att kunna ge råd är det viktigt att veta om din puttrörelse är rak eller bågformad. Fundera över det nästa gång du är på greenen. 2. Detaljer som om du har rätt loft när du träffar bollen och rätt längd på skaftet gör också en enorm skillnad. 3. Belly Putter gör de allra flesta till bättre puttare på kortare avstånd. Här finns det slag att tjäna. Befinner du dig längre från hålet kan det dock vara svårt att hitta längdkänslan. 4. Öva närspel! Ett slitet råd kanske, men det finns många slag för medelgolfaren att hämta här. En eller ett par lektioner kan göra underverk och ge dig massor med spelenergi. Träna gärna mer långputtar för att hitta din längdkänsla.

Här kan du lära dig om tekniken bakom Bionic®-handsken.


Även om klubborna ibland krånglar och slagen går lite snett kan du i alla fall alltid vara snygg medan du spelar. Nya och snygga kläder kan göra mycket för självförtroendet och glädjen på banan och ska inte underskattas. I år har vi återigen fyllt shopen med de senaste trenderna från de vassaste leverantörerna.

Foto: Elenore Örtlund

Kläder Dam

Snygg och glad på golfbanan I shopen hittar du funktionella och snygga kläder för alla tillfällen och stilar. Vi jobbar enbart med märken som står för samma kvalitetstänk som oss själva vilket garanterar bästa tänkbara material, passform och komfort. Kom in i shopen och prova ut och känn på de senaste modellerna i lugn och ro.

Kika gärna in på våra leverantörers hemsidor för att se hela deras utbud, vi kan beställa hem det du vill ha.

Peak Galvin Green Lyle & Scott

www.ivanhoe.se

www.dailysports.se

www.rohnisch.se

18


www.peakperformance.se

www.abacus-golf.com

www.catmandoo.com

Låt inte regnet hindra dig Att det svenska vädret inte är helt att lite på vet vi alla. Rätt som det är kommer det en regnskur och då gäller det att vara förberedd. Det är du med riktiga golfkläder. I shopen hittar du kläder som står emot både vatten och vind och som ser till att du håller dig varm och torr under golfrundan.

© Galvin Green

www.galvingreen.se

www.lyleandscott.eu

19


Kläder Herr

Svinga snyggt! Det sitter i kläderna. Klä dig som ett proffs och du spelar som ett proffs. Nästan. Sanningen ligger kanske någonstans mittemellan. Med rätt kläder som sitter där de ska och som dessutom är snygga agerar du med större självförtroende på golfbanan. I shopen har vi ett brett sortiment av både snygga och bekväma kläder som passar såväl på touren som under sällskapsrundan.

www.lyleandscott.eu

Våra leverantörer har vi valt ut för att de skapar snygga och stilsäkra kläder med fokus på såväl kvalitet som funktion. Välkommen in i shopen för att prova ut din nästa outfit och ta ditt golfande ett steg närmare proffsen. Du kan även ta en titt på våra leverantörers hemsida och skulle det behövas kan vi ta hem det du önskar.

www.ivanhoe.se

www.baag.se

20


www.catmandoo.com

www.abacus-golf.com

www.galvingreen.se

Ett minne blött

Endast hos ProQuality

Glöm inställda golfrundor på grund av lite regn och rusk. Med riktiga golfkläder som står emot både vatten och vind håller du dig alltid varm, torr och redo för en golfrunda.

www.peakperformance.se

www.underarmour.com

21

GORE-TEX är materialet som appliceras på högpresterande textilier och som håller vätan ute. Endast ett fåtal plaggtillverkare har licens för att använda det och alla plagg testas noggrant innan de godkänns för tillverkning. För att du ska veta att det är en äkta GORE-TEX-produkt sys det alltid fast etiketter med GORE-TEX eller WINDSTOPPER i en inner- eller yttersöm.


Bagar & Vagnar

Hur bär du dig åt? Jag rullar fram. Känslan av att äntligen få plocka fram bagen efter en lång vinter är oslagbar. Man går igenom alla klubbor och rotar igenom alla fickor och fack i bagen. Kanske hittar den där tröjan man letat efter och om man har tur även några polletter eller tior. Golfbagen hänger ofta med i ett par år och det är viktigt att du trivs med din bag. Bagens huvudsakliga nytta är att förvara och skydda dina klubbor och grepp, efter ett tag slits även en bag ut och skyddet för klubborna försämras. Idag finns det bagar för allas tycken och smak och det senaste på marknaden är de vattentäta bagarna vilka passar utmärkt för vårt svenska klimat.

Viktigt att tänka på vid val av bag: • Antal fack för klubborna. Ju fler fack för dina klubbor desto mindre ligger greppen och skaver på varandra. • Antal övriga fack för bollar, kläder, paraply, och småprylar. Tänk även på antal vadderade och vattentäta fack för mobil- telefoner, smycken och klockor. Vissa vill släpa på mer än andra och då gäller det ha utrymme för det. • Ska du bära bagen, ha den till din vagn eller vill du kunna kombinera? Reser du mycket kan det vara bra att även köpa till ett bagfodral.

Spar på krafterna! Golfvagnen har under de senaste åren fått ett rejält lyft. Det var inte så många år sedan de flesta vagnarna endast hade två hjul. Idag är vagnar med tre hjul den vanligaste modellen men det finns även dem med fyra. Elvagnarna med nya lättare batterier kommer starkt i år och de är utrustade med allt du kan tänka dig. Dagens moderna vagnar är enkla att fälla ihop och tillverkade i lätta material vilket underlättar när du ska packa in din utrustning i bilen.

GC 900 Flip n´Go

GC 700

Max Blade

22

PowerBug Pro-Tour Elvagn Läs mer på sid. 12


Välkomna in i vår välsorterade shop! Verkstaden

Customfitting

Vi utför alla typer av reparationer och justeringar av din golfutrustning. Om du t ex behöver byta grepp, kapa, byta eller förlänga skaft, ändra loft eller lie, så kom in till oss – vi hjälper dig!

Det är enklare att ändra på din klubba än att ändra på din sving. All utprovning gör vi på drivingrangen.

Vi reparerar din avslagna klubba med originalskaft!

Kontakt Tel: 0155 - 21 14 05 Mail: alan.harris@telia.com

Håll utkik efter den här flaggan! Den signalerar att det pågår demo av spännande utrustning! Välkommen att testa!

23


Araslövs GK Bedinge GK Bodens GK Dynekilen GK Falkenbergs GK Fågelbro G&CC Gullbringa GCC HaningeStrand GK Haverdals GK Holms GK Kinds GK Koberg GK Kävlinge GK Laholms GK Luleå GK Malmö Burlöv GK Nyköping GK-Ärila Onsjö GK Piteå GK Ryfors GK Saltsjöbadens GK Skogaby GK Sofiedals GK Sotenäs GK S:t Arild GK Storsjöbygdens GK Torreby GK Veckefjärden GC Växjö GK Wermdö G&CC Örnsköldsviks GK

Det är vi som driver utvecklingen framåt! PRO QUALITY AB Adas väg 8, 311 72 FALKENBERG | +46 346-533 85 | proquality@pqab.nu | www.proquality.se

Layout och tryck: V-TAB Falkenberg Copy:Wernersson Idé 2013 Vi reserverar oss för prisändringar, tryckfel, devalvering etc.

ProQuality finns på följande golfklubbar:

PK Nyköping - Katalog  

Alan Harris - PK Nyköpings katalog

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you