Page 1

Brev till Daniel

Visa till Estelle Melodi: Kungens lilla piga

Men anledning av den nyanlända prinsessan, så känner jag min plikt att hjälpa till. Så fort jag fick höra om nedkomsten, skrev jag därför ett brev till prins Daniel.

Hej Daniel!

Publicerad 1 mars 2012

Det är Jacke. Hur mår din fru? Min mår bra. (Lite förkyld i och för sig, men vem är inte det den här årstiden?) Jag får gratulera till dottern. Kul, kul. Men eftersom det här är ditt första barn medan jag har fem stycken, så tänkte jag ge dig några goda råd på vägen. Håll till godo: ■ Se till att ha bra trösklar i slottet. De är bra att köra barnvagnen över på nätterna för att få det att skumpa lite lagom. Och skumpa är något Estelle kommer att gilla! ■ Från och med nu blir det helt naturligt att prata snor, bajs och kräks under det att ni käkar en enkel sjötunga Walewska. ■ Ja, navelsträngstumpen SKA lukta då sär! ■ Glöm inte att anmäla förändrad SGI till Försäkringskassan. Telefonkön är evighetslång, men de kan bli jädrigt härskna om man missköter det där. ■ Redan nu bör ni placera ömtåliga saker högt. Som CD-skivor, kungakronor, riksäpplen och annat bräckligt. De där små gynnarna är som programmerade på att dänga värdesaker i golvet. ■ Legobitar i fötterna på nattpromenaden till muggen är helt normalt. Använd slippers. Finns i Docksta. ■ Nyttja släktingar som barnvakter. Det är både billigt om bra. Om ni ska på Nobelfesten kan väl morbror Carl-Philip passa lilla Estelle. ■ För övrigt kan du hälsa henne att jag har spöat Ockelbo i såväl fotboll som i basket. Upprepade gånger! Och så några råd specifikt för er som fått en kunglig baby: ■ Om du läser sagor för henne bör du undvika till exempel Törnrosa. Hon kan bli traumatiserad och inte våga somna. Dessutom kan hon få sländskräck. ■ Introducera rätter som prinskorv och drottningsylt och prinsesstårta lite försiktigt. Hon får ju inte tro att pappa ska malas ner. ■ Tala om för henne att vad morfar än säger, ska ni ha halva kungariket! ■ Låt henne inte tro att du någonsin har varit groda. Ja, det var väl allt. Och så har jag skrivit en liten visa till prinsessan, som ni kan använda som godnattsång eller rama in och sätta upp i Rikssalen eller vad som helst. Glad vår, hälsa frun / Jack

Ur: http://allehanda.se/start/kronikor/1.4434455-brev-till-daniel

I kungens stora slott morfar kung tar stolta kliv, där finns en liten, liten söt prinsessa. Hon är blått några dagar i detta jordeliv, har ännu fostervatten på sin hjässa. Men snart ska hon bli stor hon, och viktig för vårt land och inviga järnvägar och stå och klippa band, för superkändis blev hon i sin förlossningssäng, offentlig innan någon klippt av hennes navelsträng. Och från och med idag och så hela livet ut, hon kommer att va’ med i skvallerpressen. Det är prinsessors lott, och det lär nog ej ta slut, det ligger djupt i svenskarnas intressen. Hon kommer att bevakas av kamerablixtars ljus och fotas på semestrar och inne i sitt hus, som när hon steker korv liksom när hon hänger tvätt, helst vill dom även följa med på kunglig toalett. Med detta får hon fatta, först lite längre fram, än vet hon faktiskt inte vad hon heter. Än väger tösen blott cirka 4000 gram och mäter bara 50 centimeter. Än vet hon inte att hon är lite speciell, än är hon blott ett vanligt litet flickbarn, Estelle. Min önskan är att vi som en gåva skickar med ett löfte om att jämt låta prinsessan va ifred.

brev_till_prins_daniel_fr_jacke_sjodin_allehanda  

brev_till_prins_daniel_fr_jacke_sjodin_allehanda

Advertisement