Page 1

12

Nyheter

Måndag 18 februari 2013

Gullspång/Hova

MT

TIPSA OSS! Redaktör: Owe E Hermansson, e-post: owe.hermansson@mariestadstidningen.se,

tel: 0506-74 79 65, Annonser: Colorama Gullspång, tel: 0551-200 74, Hova Skoaffär, tel: 0506-303 02.

GÅRDSJÖ. De berättar med glädje om sommaren 2012

Minns gärna Gårdsjöfestivalen

Musikcafé

Torsdag 21 februari

och att underskottet lär vara i storleksordningen 180 000 kronor? – Det tråkiga är att det lägger en skugga över hela festivalen, menar gänget runt bordet.

Missräkningen

– Vad ska vi säga, vi kan bara beklaga att det blev så. Men det var ju inte föreningen som var ansvarig för festi-

valen, säger Anders Persson som ändå vill passa på att påminna om att stora delar av budgeten var öronmärka till etablerade kulturarbetare. – En sak till, vi har inte tjänat några pengar, Gårdsjöbygdens förening fick 10 000 kronor, de pengarna har vi kvar ännu. Det finns – medges runt bordet – en vilja att göra

OBS byte av plats! Anita Björk, sångare och musiker Servering av Kaffe/te och smörgås. Välkommen!

Gullspång

Kyrkans Hus Hassle kl 19

Torget Gullspång i morgon tisdag

Semlor

2-pack

20:-

MARIESTAD: Johannesberg, 0501-138 10

om delar av festivalen. Scenen som föreningen med hjälp av det lokala näringslivet byggde i parken finns ju kvar. Kommunens modernaste utomhusscen då den är tillgänglighetsanpassad. – Vi kan inte ha hemvändardagar varje år. Och någon mer festival är inte aktuell, men det finns annat som vi kan använda scenen till. Lars-Göran Ytterberg, konferencier under festivalen, tänder på en idé om allsång. – Vi har ju även scenen i Riddarparken i Hova, en allsångskväll där och allsångskväll här i parken i Gårdsjö?!

DANSADE

Att få jobba med koreograf Tove Skeidsvoll var en trevlig erfarenhet. Kjell Sjögren och Ivar Persson – Tja, allsång är ju populärt, kommenterar Anders Persson. Den vidare diskussionen visar att idéer inte saknas. Vad som kommer ut av dem återstår att se.

Owe E Hermansson 0506-74 79 65

HOVA/GULLSPÅNG Torsdag T orsdag ors sdag g 21/2 - Ett utmärkt t ä kt tillfäll tillfä tillfälle l fö för di dig g som annonsör ö att tt sy synas! yna ! Vår lokalredaktör bevakar det senaste som hänt/ska hända med flera reportage och intervjuer. Med andra ord en intressant tidning med extra många sidor om Gullspång och Hova.

För mer information och bokning kontakta: Caroline Dagobert 0501-687 12 eller Benita Svensson 0501-687 09

W

TEMA

fick chansen att vara delaktiga i produktionen, blev det ett minne för livet. – Att få jobba med koreograf Tove Skeidsvoll var ju en ny erfarenhet. Deblacet då, att prislappen för festivalen hamnade strax under miljonen

W

Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Nomineringar kyrkovalet. Upplösning av lokalavdelningar. Behandling av inkomna motioner. Smörgåstårta. Välkomna!

FOTO: OWE E HERMANSSON

W

ÅRSMÖTE

Södra Råda bygdegård tisdagen den 19/2 kl 19.00.

Bibbi Andersson, Lars-Göran Ytterberg, Anders Persson, Kjell Sjögren och Ivar Persson berättar för MT om föreningens del i Gårdsjöfestivalen.

W

Centerkretsen i Gullspångs kommun kallar till

W

För Kjell Sjögren och Ivar Persson, Gårdsjöbor som vid sidan av jobbet i föreningen

W

Minne för livet

W

MT har träffat några av eldsjälarna som jobbade ideellt under festivalen i Gårdsjö. – Vi gjorde något som, mig veterligen, inte har gjorts tidigare här i Gårdsjö. Och det bästa var ju att folk var nöjda. Det fanns något för alla. Det var faktiskt de som kom fram och sa ”det är världsklass”, säger Anders Persson, ordförande i Gårdsjöbygdens förening. Bibbi höll i hemvändarbiten och visade bland annat skolkort. – Jag fick träffa flera före detta elever, de kom till Gårdsjö för festivalen. Väldigt kul. De övriga runt bordet håller med. Tredagarsfestivalen innebar många positiva möten. Och en resa som gav både erfarenheter och kontakter. Anders har en lista på 28 namn. Det är personer som jobbade ideellt inför och under festivalen.

W

Mycket av eftersnacket kring festivalen i Gårdsjö har handlat om kostnaderna. – Det är tråkigt, vi får inte glömma att den var lyckad för samhället, säger Bibbi Andersson.

Minns gärna Gårdsjöfestivalen  
Minns gärna Gårdsjöfestivalen  

Medlemmar i Gårdsjöbygdens samhällsförening minns förra årets festival.

Advertisement