Page 1

HUH for책r 2010

udvid dig selv lange kUrser


HUH forår 2010

FriluFtsliv &vildmarken Udvid dine grænser

Oplev Norden på havet, på vandrestierne og hængende på klippevæggen. Rid på havets bølger og glid gennem de indre farvande i en havkajak mellem havmåger og sæler. Lær at klatre på de nøgne klipper og fald i søvn under stjernerne. Oplev naturen tæt på, under åben himmel, i træerne og på jorden i frost og i middagssol. Lav din mad over bålet og fortæl historier mellem nattens lyde og klare stjerner. Få ny indsigt personligt, fagligt og socialt gennem friluftslivets mange udfordringer. Lær at holde vejret og bevare roen mens du vender på hovedet i en kajak. Vi lærer om havet. Om meteorologi og kendskab til strøm og bølger – og vi fanger selv vores aftensmad. studierejse til grØnland Vi rejser til Grønland for at opleve den storslåede natur. Her findes vildmarken lige udenfor teltet og kajakken er en del af inuitkulturen. Lær om grønlandsk fanger- og kajakkultur. Få en forståelse den barske polarnatur og de tidlige Polarekspeditioner. Vi skal vandre med oppakning over fjeldet og sove ved nordboernes forladte ruiner. Krydse snefelter og indlandsis til fods og de dybe isfjorde i kajak. Her får vi brug for stærke ben, gode arme og indøvede balance. Det er derfor vi skal forberede os! Når vi er på vandet i Arktis holder vi altid udkig efter hvaler, sæler og isbjerge. ForlØb Du bliver undervist i liniefaget 12 timer om ugen. Ofte vil vi lave ture over flere dage. Undervisningen har forskellige temaer.

læs mere på www.huh.as


læs mere på www.huh.as

viden// Kendskab til Nordens natur. Fugle og dyreliv. Naturforståelse og definitioner. aCtion// Vandring langs kysten og overnatning under åben himmel. Vi træner til fjeldene og gletsjerne. På safari i Danmark. På vandet// Vi skal arbejde med kajakken til den bliver en del af os selv. I kano skal vi drive ned af strømmende åer. På safari i Danmark: Sæler og Marsvin. På fisketur med kutter eller til fods langs kysten. i vandet// Vi skal snorkle og opleve den smukke og stille verden under overfladen. Vi skal træne vores vejrtrækning, finde roen og blive ét med vandet. Vi skal gå på opdagelse, finde fisk og fange aftensmaden. natur og FriluFtsliv i storbyen// Vi går på opdagelse efter urban aktiviteter og natur. Hvad er muligheden for det moderne bymenneske for at opleve naturen. mellem himmel og jord// Basisteori omkring klatring, lær at sikre dig selv og dine venner. Vi tager til Sverige på klatretur og overnatter. Rapelling og klatring på Kullaberget.


HUH forår 2010

latinamerika Udvid din verden

„Sandheden ligger i rejsen, ikke i havnen“ Eduardo Galeano. Latinamerika giver dig chancen for at forene drømmen om den store eventyrlige verden med lysten til det intense sociale samvær. Du møder mennesker og steder, som du ikke havde fantasi til at forestille dig fandtes, du bliver klogere på en anden kultur, samtidig med at du oplever nye sider af dig selv. Rejsehøjskolen består af et fire måneders højskoleophold, to ugers fælles studierejse og efterfølgende fri rejse. I løbet af højskoleopholdet har du mulighed for at finde rejsefæller, udforske Latinamerikas muligheder og planlægge din rejse. studierejse og Fri rejse Studierejsen er to ugers fællesrejse, hvor vi oplever Latinamerika fra alle sider: Vi skal opleve storbyens kaos af rigdom og slum; og vi skal leve med i indianernes spartanske dagligdag og byboernes virkelighed. Studierejsen er optakt til den fri rejse, som du selv tilrettelægger. ForlØb På rejselinien bliver du undervist i 12 timer om ugen, og undervisningen vil være delt op i forskellige temaer. På højskolen vil du blive undervist i Latinamerikas sprog og kultur kan drage velforberedt ud i verden. Højskolen tilbyder lokale samarbejdspartnere for frivilligt arbejde, og en lærer der kan vejlede dig undervejs, men det er dine drømme, der bestemmer kursen. intensivt sPanskkursus Sproget er det vigtigste redskab i kommunikationen med andre mennesker. Du får et indledende sprogkursus som første skridt til at kunne klare dig selv på spansk.

Læs mere på www.huh.as


HUH forår 2010

musik

Udvid dine MUsiske evner Det er fedt at kunne alt på en guitar. Det er sejt at kunne lytte et nummer af på 5 minutter. Det er for vildt at danse salsa under den varme cubanske sol. Og det er nørdet på den fede måde at kunne indspille sig selv, mixe færdigt og lægge det på nettet. Du skal prøve det hele. Både instrumenterne og computerne og dansetrinnene. Frem for alt skal vi have din personlighed lokket frem og vibrere på scenekanten – som den komplette musiker. studierejse til Cuba I Havana fra 9-14 bliver du undervist af lokale musikere. 14-17 er fri til beachvolley eller bare beach. Så skal der handles og laves mad, og spises. Aftenen er til dans og musik og musik og musik. I weekenderne tager vi på ture til andre dele af øen. Altså CUBA. ForlØb Du bliver undervist 12 timer om ugen. Undervisningen rummer instrumentundervisning, band, teori.

læs mere på www.huh.as


læs mere på www.huh.as

singer/songwriting// Intensivt sangskrivningsforløb. elektronisk musik// Maskiner og teknologi. De nye genrer nedbryder grænser og normer og opfinder nye sprog. ensembler// I mindre grupper skal vi nytolke kendte numre og tilføre dem personlig karakter. teatermusik// Hele skolen sætter en forestilling op på en uge. Og musikerne laver soundtrack’-et. PerFormanCe og attitude// En prof. coach på og fokuserer på at komme ud over scenekanten og tjekker op på tøj og attitude. studiearbejde + Cd-indsPilning// Det fantastiske forløb, hvor det som synes at lyde ok skal skilles ad i atomer, og sættes sammen igen.


HUH forår 2010

the best things in liFe ... Et højskoleophold er et skridt ud i resten af dit liv. Det er tid til at dyrke det du elsker, og suset når du opdager alt det du ikke anede du ville elske. Et forår på Haslev Udvidede højskole er et forår der kan vare hele livet. Intens højskole og storslåede rejseoplevelser. Historien begynder med dig. Den begynder med varm kakao og undersøgende blikke en frostklar dag i januar. Den ender i en stor historie – der bare venter på at blive skrevet. Et forår på højskole er ikke styret af eksamen og pensum – vi underviser i mod og lyst til at være til, mod til at vælge, mod til at være præcis den du er og lyst til at være meget mere. Det er at træde ud på usikker grund – møde udfordringer, meninger og mennesker der forvirrer og forstørrer. Det er alt det der sker når man glemmer sig selv og tager chancen: med livet, med kærligheden og i tillid til andre mennesker. Det er når man opdager sin egen store historie og forstørrer den ved at spejle den i andres. Det er frostklare morgener i shelteren, poetryslam under bøgen, fremtidssnak over opvasken og sommerfugle i maven når flyet letter. Det bedste i livet er en gave til sig selv der varer hele livet. Et forår på Haslev udvidede Højskole er faglighed og fordybelse, debat og dannelse, frihed, fest og forvandling. Det er fantastiske oplevelser, dybe minder, de små sejre og de store – det er dit livs udfordring, dit livs chance og dit livs bedste investering. Velkommen til et forår med det hele! Signe Bo Forstander

Haslev Udvidede Højskole Højskolevej 9, 4690 Haslev T: 5631 6111 F: 5631 6169 E: haslev@huh.as


Mette Mikkelsen, Musikerelev f2009

Højskole er uddannelse for hjerte og hjerne og pü HUH blev jeg en vildere, gladere og bedre udgave af mig selv!


HUH forår 2010

Priser og Praktisk Et forår på Haslev udvidede Højskole varer 23 uger. Inklusive skitur til Norge og studietur til Cuba, Equador, Tunesien eller Grønland. datoer 2010: 10. Januar – 19 juni. Skirejse uge 10. Studietur uge 20-22 2011: 9. januar – 18. Juni Prisen for et højskoleophold varierer afhængigt af hvilken linje du vælger. Der er forskellige muligheder for at få tilskud og støtte til et højskoleophold. Læs priser og praktisk på: www.huh.as eller skriv til: forstander@huh.as hvis du har spørgsmål til dit højskoleophold.


HUH forår 2010

sideFag Ud over dit linjefag skal du vælge sidefag. Du skal udfordre dig selv i nye discipliner. Der er et bredt udvalg af sidefag indenfor kunst, sport, musik, poesi, litteratur og debat. Sidefagene vælger du den første uge på skolen. De er forskellige fra år til år og du kan også selv få indflydelse på hvilke fag der skal udbydes. FællesFag Sammen med linjefag og sidefag består skemaet også af fællesfag som er obligatoriske og for alle på skolen. Der undervises i Samfund og Debat, Job og Karriere, Menneske og Tro og Sang og Fortælling. sans For det væsentlige ... Cirka en gang om ugen er der åbent hus hos forstanderen til sans og samling. Vi får sans for det væsentlige og samling på tilværelsen. Det kan være et foredrag, debataften, tøseaften – det kan være dig selv der er på eller en helt anden. Der er ingen grænser for indholdet – og det er tilladt at prøve sig frem.

forår10  
forår10  

Haslev Udvidede Højskoles forårskursus