Page 1

PrÊmium kenőanyagok

2012. I.


Egy legenda részévé váltunk! Magyarországon elsőként, 2011. szeptember 1.-től a Gulf Oil Int. Ltd. kizárólagos disztribútoraként értékesíthetjük a Gulf prémium minőségű kenőanyagait. A Gulf Oil-t 1901-ben alapították, abban az időben, amikor olajat találtak Spindletop-ban, Texasban. A Gulf javasolta a márkázott termékértékesítés ötletét azáltal, hogy az értékesítésre kerülő benzintároló tartályokat és az olajszivattyúkat jellegzetes Orange Disc (narancssárga korong) logóval jelöljék. Megalkotása óta a Gulf narancssárga korongja ikonikus jelképpé vált, biztosítva az emberek számára a márka felismerését világszerte. A Gulf márka évtizedek óta erősen kötődik a motorsportokhoz. Sikerek a Ford GT 40-el kezdődtek, majd egy olyan autóval folytatódtak, amelynek műszaki tartalma mai szemmel is lenyűgöző: 820 kg, 1.540 LE, 5.400 cm3, 12 hengeres 1800-os „V” motor(!), gyorsulása: 0-100km/h 1,9mp, 0-200km/h pedig 3,9mp. Ez volt a legendás Porsche 917K. Manapság, a múlt sikereinek folytatásáról a GULF által szponzorált McLaren F-1 GTR-ek, valamint az ASTON MARTIN DB9 GT-k gondoskodnak, melyek hosszú távú (6-24 órás) versenyeken tanúsitott megbízhatóságát, a kiváló GULF kenőanyagok biztosítják. A tradíciókat követve ez évtől kezdődően a hazai motorsport bajnokság több szakágában is találkozhatunk Gulf színekbe öltözött versenyzőkkel. A legkiemelkedőbb számunkra az Autós Gyorsasági Bajnokság A-2000 géposztályában, Alfa Romeo 156-al induló Strider Zoltán, aki a jelenlegi számunkban mutatkozik be. Magazinunkkal, - amellyel évente többször is megjelenünk - szeretnénk mindenkit megismertetni azzal a lendületes és izgalmas világgal, amit a Gulf márka képvisel. Emellett rendszeresen tájékoztatjuk Önöket a termékeket érintő technológiai változásokról, új kenőanyagokról, akciókról és természetesen beszámolunk majd a versenysportban elért sikereinkről is. Ismerje meg és tegye próbára kiváló minőségű Gulf kenőanyainkat!

Strider Mihály

ügyvezető igazgató Unifilter Kft.

2


3


Gulf az autósportban A GULF részvételét a nemzetközi motorsportban komoly hagyományok övezik. Az olajtársaság autói már a ’30-as években részt vettek az indianapolisi 500 mérföldes megmérettetésen. A nemzetközi szerepléseket különösen nagy sikerek övezték. Gondoljunk csak a Le-Mans-i 24 órás versenyeken aratott győzelmekre! A hosszú távú versenyeken mindig a legkorszerűbb technikákat támogatta a GULF. Ilyenek voltak a Ford GT40, a Porsche 917K, vagy a McLaren F1 GTR, hogy csak a leghíresebbeket említsük. A motorsport iránti elkötelezettség napjainkban is töretlen a GULF-nál, ennek köszönhetően 2012 az egyik legizgalmasabb év lehet a nemzetközi sorozatokban. Az együttműködés az Aston Martinnal és a McLarennel biztosíték lehet a kitűnő versenyekre és a kiváló eredményekre.

4


5


Strider Zoltán és a Gulf Unicorse Team A nemzetközi tradíciókat követve ez évtől kezdődően a hazai motorsport bajnokság több szakágában is találkozhatunk GULF színekbe öltözött versenyzőkkel. A legkiemelkedőbb számunkra az Autós Gyorsasági Bajnokság A-2000 géposztálya, ahol egy Alfa Romeo 156 Gr.A versenyautóval Strider Zoltán képviseli a világhírű olajmárkát. Zoltán tapasztalt pilótának számít a magyar autósportban. A 28 éves versenyző 1999ben kezdte pályafutását. Amint jogosítványt szerzett 2001-ben, a Rally Túra országos bajnokságban vett részt. Ez a sorozat nagyon jó iskolának bizonyult, és szép eredményeket is hozott. Hangácsi István navigálásával és egy Trabant 601 Gr.A típusú versenyautóval 2003-ban harmadik, míg 2004-ben második helyen zártak az éves értékelésben. 2005-2007-ig főleg amatőr futamokon állt rajthoz, majd később belekóstolt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által kiírt gokartbajnokságba. Az igazi áttörést a 2008. év hozta meg a pilóta számára. Ebben az évben BMW-re váltott, és az Autós Gyorsasági Bajnokságban indult. A BMW 325 Challenge kategória első bajnokát avathattuk személyében, ezenkívül megnyerte a Hegyi Szuper Kupa N csoportját, valamint „Az év újonca a gyorsasági szakágban” megtisztelő címet. 2009ben ugyanazzal a BMW-vel a bajnokság második helyén zárt. 2010 évben autót és csapatot is váltott. Ettől az évtől az Unicorse Team versenyzői gárdáját erősíti. A nagy múltú szekszárdi csapat több ízben nyert magyar bajnokságot, és eljutottak az európai nemzetközi versenyekre is, ezért jó választás volt az eredményesség szempontjából. Ebben az évben egy másik BMW-vel indult Zoltán a futamokon, és ezüstérmet szerzett az év végén. Mivel az Unicorse Team elkötelezett az olasz autók iránt, így előbb-utóbb Zoltánnak is ki kellett próbálni egy Alfa Romeo versenyautót. A kipróbálás annyira jól sikerült, hogy már nem is akart visszaülni a BMW-be, és eldöntötte: 2011-ben Alfa Romeo 147 GTAval vesz részt a magyar bajnoki futamokon. Az autóval első helyen végeztek – Nagy Norbert társpilótával – a hosszú távú bajnokságban, és harmadik helyen zárt a klas�szikus gyorsasági éves értékelésében.

6


A GULF és Zoltán sorsa 2011 végén kapcsolódott össze. Az utolsó futamokon felkerültek az első GULF matricák az autóra, valamint belekerültek a GULF kenőanyagok a motorba és a sebességváltóba. Az együttműködés hamar eredményeket hozott, hiszen az utolsó két versenyt maximális pontszámmal zárta pilótánk. A sikereken a csapat is felbuzdult, és 2012-ben már GULF Unicorse Team néven neveztek a magyar bajnokságba. A pilóta természetesen most is Strider Zoltán, a versenyautó pedig a fentebb már elített Alfa Romeo 156 Gr.A. A csapat és a versenyző célja nem más, mint a bajnoki trófea elhódítása 2012-ben. Ehhez minden rendelkezésre áll: a komoly szervizháttérrel rendelkező versenycsapat, a tehetséges pilóta, az ütőképes versenyautó, és a legkorszerűbb kenőanyagok kombinációja garantálja sikerességünket a magyar autósportban 2012-re. A futamok nagy részét Magyarországon rendezik, de a bajnokság ellátogat a környező országok pályáira is. Így a Hungaroring és a Pannóniaring mellett bekerült a naptárba a Slovakiaring is. Izgalmakban nem lesz hiány, hiszen más csapatok is komoly háttérrel érkeznek a futamokra. Csapatunk bízik abban, hogy a GULF színekbe öltöztetett Alfa Romeo nem csak szépségével, hanem gyorsaságával is ki fog emelkedni a mezőnyből!

7


Gulf Competition Motorolajok • • • • • •

8

Gulf Competition 10w-40 verseny motorolaj Gulf Competition 0w-30 verseny motorolaj Gulf Competition 5w-40 verseny motorolaj Gulf Competition 15w-50 verseny motorolaj Gulf Competition 10w-60 verseny motorolaj Gulf Competition 2T verseny motorolaj


Hajtóműolajok • Gulf Competition 75w-90 • Gulf Competition Racing Oil 75w-90 LS • Gulf Competition Racing Oil 75w-140 LS

Fékfolyadékok • Gulf Competition RF800 verseny fékfolyadék • Gulf Competition RF1000 verseny fékfolyadék

9


Személyautó

Gulf Racing 10W-60 Teljesen szintetikus személyautó motorolaj A Gulf Racing SAE 10W-60 egy kivételes minőségű teljesen szintetikus motorolaj az extra teljesítményért olyan benzin és dízelmotorokhoz, amik rendkívül nagy terheléssel és nagyon széles hőmérsékleti körülmények közt üzemelnek.

Gulf Formula ULE 5W-40 Teljesen szintetikus személyautó motorolaj Magas teljesítményű, többfokozatú szintetikus motorolaj benzin- és dízelmotorokhoz. Alacsony hamutartalma miatt kompatibilis a dízel részecskeszűrővel szerelt járművekhez.

Gulf Formula GVX 5W-30 Teljesen szintetikus személyautó motorolaj Magas teljesítményű hosszú csereperiódusú többfokozatú szintetikus motorolaj benzin- és dízelmotorokhoz. Alacsony hamutartalma miatt kompatíbilis a dízel részecskeszűrővel szerelt járművekhez.

10


Jóváhagyások

a személyautós motorolajokhoz

11


Nagyteljesítményű dízel motorolajok (HD motorolajok) Gulf Fleet Force Synth 10W-40 Extra nagyteljesítményű dízel motorolaj Magas teljesítményű, többfokozatú, szintetikus haszongépjármű motorolaj, modern dízelmotorokhoz.

Gulf Superfleet XLE 10W-40 Extra nagyteljesítményű dízel motorolaj Magas teljesítményű többfokozatú szintetikus haszongépjármű motorolaj, alacsony károsanyag kibocsátású dízelmotorokhoz.

Gulf Superfleet Supreme 10W-40 Extra nagyteljesítményű dízel motorolaj Magas teljesítményű, többfokozatú, félszintetikus haszongépjármű motorolaj dízelmotorokhoz.

12


Jóváhagyások

Nagyteljesítményű dízel motorolajokhoz (HD motorolajok)

13


Hajtóműolajok Gulf Syngear 75W-90 Magas teljesítményű, többfokozatú, szintetikus hajtóműolaj, kézi kapcsolású sebességváltókhoz és hajtásláncokhoz.

14


15


your local global brand


18


Automata sebességváltó olajok Gulf Multi-Vehicle ATF Magas teljesítményű szintetikus hajtóműolaj automatikus sebességváltókhoz. A Gulf Multi-Vehicle ATF megfelel vagy túlteljesíti az európai, észak-amerikai és ázsiai automata sebességváltó/járműgyártók összetett követelményeit, beleértve a Japán Autógyártók Szövetsége által készített JASO 1-A teljesítmény szabványt is.

19


Motorkerékpár olajok

2T és 4T motorkerékpár olajok, motorosszán, és egyéb kismotor olajok

Gulf Syntrac 4T 10W-40 Szintetikus négyütemű motorkerékpár olaj A Gulf Syntrac 4T 10W-40 kitűnő védelmet nyújt a négyütemű motorkerékpárokban használt motorok, sebességváltók és nedves tengelykapcsolók számára és legnagyobb fokú megbízhatóságot biztosít nehéz működési körülmények esetén is.

Gulf Pride 4T 15W-50 Négyütemű motorkerékpár olaj Kiváló minőségű bázisfolyadékok és adalékok keveréke, ezáltal védelmet biztosít a négyütemű motorkerékpárokban használt motorok, sebességváltók és nedves tengelykapcsolók számára.

Gulf Syntrac 2T Szintetikus, alacsony füstkibocsátású kétütemű motorkerékpár olaj A Gulf Syntrac 2T egyedülálló összetétele szintetikus bázisfolyadékok és modern adalékok keveréke, ezáltal kitűnő motorvédelmet, tisztaságot és alacsony füstkibocsátást biztosít extrém használati körülmények esetén is.

20


Jóváhagyások Kismotorolajokhoz

2 és 4 ütemű motorkerékpár olajok

2 és 4 ütemű hójáró motorolajok

2 és 4 ütemű külső motorolajok

Fék, kuplung, villa és szervokormány folyadékok

21


Zsírok

Gulflex EPG 2 A Gulflex EPG 2 egy lítium bázisú kenőzsír, ami ásványi olajat és antioxidánsokat, korróziógátló szereket, EP/AW adalékokat és 3% szilárdtesteteket tartalmaz. A Gulflex EPG 2 egy tipikus „moly” zsír, amit változatos alkalmazásokban lehet használni az adott hőmérsékleti határokon belül. A Gulflex EPG 2 jó stabilitást, teherbírást és jó korrózióvédelmet kínál, ezáltal megfelelő a nagy terhelésnek kitett lassan mozgó csapágyaknak szintúgy, mint a nedves környezetnek.

22


Jóváhagyások

Traktor és fejőgép olajok

Fagyálló folyadékok (koncentrátumok)

Hűtőfolyadékok (használatra kész)

23


Hidraulika, csapágy és keringető olajok

24


Gázmotorolajok

Légkompresszor olajok

Hűtőkompresszor olajok

Ipari hajtómű olajok

25


Turbinaolajok

Szånkenő olajok

26


Fémmegmunkálási folyadékok

Hőátadó olajok

Formaolajok (formaleválasztó olajok)

Láncfűrész olajok

Kőfúró olajok

Rozsdamegelőző motorolajok

Zsírtalanító vegyület

27


Autóápolási termékek

Csavarlazító folyadék A GULF MultiAuto csavarlazító folyadék úgy van kialakítva, hogy hatékonyan oldja a korrózió okozta beragadásokat.

Gumiabroncs ápoló A GULF MultiAuto gumiabroncs ápoló egy fejlett gumitisztító hab, ami kifejezetten a gumiabroncsok és gumiszőnyegek kezelésére lett kialakítva. Fék- és kuplungtisztító A GULF MultiAuto fék- és kuplungtisztító hatékonyan szabályozza a fékbetétekből és kuplungtárcsákból származó, levegőben lévő azbeszt por okozta veszélyeket, miközben kitűnő tisztítási teljesítményt nyújt a zsír, az olaj, a szennyeződések és a fékfolyadék maradékok eltávolításakor. Defektjavító A GULF MultiAuto defektjavító egy latex emulzió, amit a szelepen keresztül kell a gumiabroncsba juttatni. Bevonja a gumiabroncs belsejét és átmenetileg lezárja a lyukat, valamint elegendő nyomást biztosít a gumiabroncs újra felfújásához. Ez nem egy végleges javítás, hanem egy hatékony eszköz a jármű mozgásképessé tételéhez (alacsony sebességen nem túllépve a 45 km/órát), amíg egy gumiabroncs szervizig eljut. A gumiabroncsot ezután meg lehet javítani vagy a kár súlyosságától függően le lehet cserélni.

28


Hidegindító A GULF MultiAuto hidegindító illékony aromás oldószerek keveréke, ami felsőbb hengerkenést nyújt a kezdő indítás biztosításához még sarkvidéki körülmények között is. Karburátortisztító A GULF MultiAuto karburátortisztító egy nagyon hatékony termék, ami a motoralkatrészek tisztítására és zsírtalanítására lett kifejlesztve. Kifejezetten a benzinhez és olajhoz kapcsolódó műgyanta- és gumilerakódások gyors eltávolítására lett kialakítva. Keréktárcsa tisztító A GULF MultiAuto keréktárcsa tisztító könnyűfém keréktárcsák és csillogó felületek vagy burkolatok tisztítására lett kialakítva.

Klímatisztító A GULF MultiAuto klímatisztító megszünteti a baktériumokat, a gombákat, a penészt és a vírusokat, amik kellemetlen szagokat, szénanátha tüneteket és egyéb allergiás reakciókat okoznak.

Kontaktspray A GULF MultiAuto kontaktspray egy nagy tisztaságú szelektív oldószer, ami különösen alkalmas elektromotorok tisztítására. Feloldja a zsírt, az olajat, a szenet, a kátrányt és sok más szerves anyagot.

29


Láncspray A GULF MultiBike láncspray kompatibilis O-gyűrűkkel, X-gyűrűkkel és Z-gyűrűkkel.

az

Molibdén-diszulfid kenőanyag A GULF MultiAuto molibdén-diszulfid egy speciális kenőanyag, ami a drótkötelek, kábelek és láncok élettartamának meghosszabbítására lett tervezve.

Motortisztító A GULF MultiAuto motortisztító gyorsan áthatol a zsírok és olajok minden formáján.

Multifunkcionális spray A GULF MultiAuto multifunkcionális spray párakiszorítók, víztelenítő szerek és rozsdagátlók keveréke, ami gyorsan leküzdi a behatoló vizet és gőzt az összes elektromos alkatrészben, ezáltal biztosítja az erő gyors és hatékony visszaállítását. Hosszú időre kiszorítja a vizet és nagymértékű párát.

Műszerfalápoló A GULF MultiAuto műszerfalápoló egy műszerfal renováló szer, ami illatosított oldószerek, lágyítók és szilikon keveréke.

Réz spray A GULF MultiAuto réz spray egy víztaszító, hőálló kenőanyag, ami statikus alkalmazásokban akár 1100 ° C-os hőmérsékletig is használható.

30


Szilikonmentes műszerfalápoló A GULF MultiAuto szilikonmentes műszerfalápoló faolajok, lágyítók és parfüm egyedülálló keveréke, ami fényes réteget von a műszerfal felületére. Ezt a réteget finomíthatjuk, ha egy ronggyal megdörzsöljük a felületet mielőtt a termék megszárad. A vadcseresznye illat felfrissíti a járművek belső terét. Teflonspray A GULF MultiAuto teflonspray ideális, amikor egyenletes, mégis tartós felületre van szükség. Tisztító hab A GULF MultiAuto tisztítóhab egy erős, mégis gyengéd tisztító hab spray, ami alkalmas a korszerű járművek belső tereiben lévő ülések és szőnyegek szöveteihez. Többcélú zsír spray A Gulf többcélú zsír spray egy nagyteljesítményű kenőanyag. A zsírok és szintetikus polimerek egyedülálló keveréke kivételes korrózió elleni védelmet biztosít. Keni a megközelíthetetlen területeket és csökkenti a súrlódást. Üveg- és tükörtisztító A GULF MultiAuto üveg- és tükörtisztító egy habos tisztító, ami a járműipari üvegfelületek hatékony tisztítására lett kifejlesztve. Wax spray A GULF MultiAuto wax spray egy magas viasztartalmú luxus fényesítő spray.

31


Gulf magazin / katalógus 2012. I.  
Gulf magazin / katalógus 2012. I.  

Magazin és termékkatalógus

Advertisement