Page 1


Förord

Guldstallen i Goteborg Av Carolina Nordlund och Nicole Gray

Idén med projektet är att upplysa andra om favoritcaféer, restauranger och barer. Den är främst till för dig som bor utanför centrala Göteborg och som än så länge inte känner till Göteborgs guldställen, men också för dig som vill veta mer om guldställen du redan kanske känner till. Samtidigt som vi vill dela med oss av våra tips vill vi ge dig en skön läsupplevelse. För oss var det viktigt att boken skulle spegla vår egen stil och att den skulle utmärka sig från mängden. Därför valde vi just att göra en scrapbook liknande layout med en gnutta vintage-feeling. Vi hoppas att du som läser blir inspirerad och nyfiken på att besöka våra handplockade platser och därefter på egen hand fortsätter att upptäcka nya ställen. Som en vis man en gång sa: Det gäller att hitta musslan med pärlan i. Vi vill slutligen ge ett stort tack till alla caféer, restauranger och barer vi besökt. Vi uppskattar hjälpen vi fått och all vänlighet vi mötts av.


Typ: Café

Le Petit Café

Vart: Haga Adress: Nygatan 2 Öppettider: Mån–Fre: 8:30–19:00 Lör–Sön: 10:00–18:00

Vi har besökt ett super-mysigt café vid namn Le Petit Café. Det ligger i början av Haga nära Järntorget. Föreställ dig känslan av att gå in i en fransk äldre dams vardagsrum fyllt med fina inrednings attiraljer, kantstötta möbler och lockande bakelser. Du möts utav en hemtrevlig atmosfär med supergullig personal. Har du en lång sovmorgon och ska unna dig en frukost ute är detta definitivt ett ställe att starta dagen på.

r m nä o s är till n m a e l h s Kän ommer k ... man r. Mmm o m r o m

Många påstår nämligen att Le Petit Café har den bästa frukosten i hela Göteborg och man får mycket för pengarna där allt på tallriken är nybakat och hemmagjort. Till och med deras müsli, choklad och sylt har de gjort själva. Om man vill till ett mysigt ställe för att bara hänga lite efter skolan är det också ett bra ställe med en lugn och behaglig stämning. Det är mycket blandade åldrar som besöker caféet och på helgerna har de som mest gäster. Har ni den turen att vädret är fint rekommenderar vi att sitta ute på deras fina franskinspirerade uteservering med blommiga filtar, kuddar och kryddväxtlådor. När vi frågar vad de själva rekommenderar och vad som är mest populärt svarar de kanelbullen, eftersom den är så stor och god.

“Frukost och lunch är också några favoriter har vi märkt,” sa ägaren och frågade om vi ville smaka på deras nybakta frukostscones. Härmed förtjänar detta supertrevliga café sin plats i boken.


Two little birds - Konstgalleri Typ: Café Vart: Andra Lång

Adress: Andra Långgatan 5 Öppetider: Mån-Tor: 11:00-19:00 Fre-Sön: 11:00-17:00

Medan vi gick längs med Andra Långgatan fastnade våra ögon på en ljusblå skyllt med fåglar på och vi kikade in genom fönstret på det söta lilla caféet. Vi var tvugna att gå in. Att vi har kunnat missa detta spännande lilla ställe. Sött som socker och en hemtrevlig känsla var de första reaktionerna. Sedan fick vi reda på att caféet även används som ett konstgalleri. För de fyra konstexaminerade ägarna är just konsten en viktig del i deras café. Med ett konstgalleri på övervåningen och vintagestil gör det Two little birds till ett unikt och mysigt ställe som man gärna besöker igen. Vi pratade med en av ägarna som även är skulptör, Richard. Han visar förtjust upp sitt senaste verk bestående av metall i form utav ett lyckoben. Han berättar för oss att de har höga krav på den konst som ställs ut, och konstnären som har utställningen måste ha tagit konstexamen. Han fortsätter berätta att likt den höga kvaliteten på konsten är det

samma som gäller på allt ät- och drickbart. Nästan allt är ekologiskt och allt måste vara bakat samma dag som det säljs. De gör till och med smörgåsarna direkt när kunden beställt, så att det blir färskt och fräscht. De flesta besökarna är konstintresserade, har tycke för vintage och är i alla möjliga åldrar. Söker du ett harmoniskt fik där tankarna och fantasin får vara ifred är det hit du ska gå.

sida m e h eras d k ö Bes .se ! s s d r p i i b T little o w t . www

:

Konstgalleriet!


Moon Thai Kitchen För alla er som saknar känslan av att äta middag utomhus i Thailand på en restaurang eller bara är nyfikna på hur det skulle kännas, så är detta det närmsta du kan komma (om du inte vill lägga ut en förmögenhet på en flygbiljett såklart). Det är som att gå rätt in i ett fotografi från senaste besöket på Phi Phi island. Det går knappt att beskriva hur mycket det påminner om en riktig kväll i Thailand. Man måste bara se det med egna ögon.

Typ: Restaurang Vart: Vasastan Adress: Storgatan 1 Öppetider: 11:00-23:00

F redag:

11:00-01:00 Lördag: 12:00-01:00

Här snackar vi Thai All In!

Är man inte så hun grig men ändå vill känna av stämningen, varför inte ta en go cockta il vid baren?

Moon Thai Kitchen öppnades i Vasastan, maj 2009 och har nu öppnat ännu en restaurang i Masthugget tack vare de eftertraktade middagarna. Deras koncept att ta sina kunder till Thailand för en stund är fullständigt och känslan är härlig bland bambubås och all god thaimat. Den mest populära rätten är en thailändsk

huvudrätt som heter “Laab Moo” och som pricken över i:et avslutar många måltiden med Moon Thais hemmagjorda ananas eller kokosglass i de nämndas skal. Stina, en av ägarna rekommenderar att boka bord om du ska dit under helgerna eftersom det då är väldigt mycket folk. Stämningen och maten är underbar. Detta är definitivt ett ställe vi rekommenderar till er thailandsälskare som längtar tillbaka, eller er som bara vill ha en fantastisk smakupplevelse utöver det vanliga, med rimliga priser.


Vi träffar cafébiträdet Ella på Café Santo Domingo, vars pappa startade caféet. Hon berättar att han från början drev en skivaffär men fick idén om att starta ett café och slog sedan ihop de båda idéerna. De flesta som besöker den vinylfyllda skivaffären är där för 60-och 70-talsrocken som dominerar i butiken. Samtidigt kan man köpa sig en kopp kaffe och gå runt och titta, eller slå sig ner för att äta en av deras populära surdegsfrallor. Kaffet är som sagt från deras egen importör från Dominikanska republiken, vilket gör att det är extra omtyckt.

Josefine 19 och André 21 Dessa två personer berättar om ett väldigt spännande ställe på Andra långgatan som heter Café Santo Domingo. Caféet delar lokal med skivaffären Dirty Records, vilket innebär att samtidigt som du dricker deras eget importerade kaffe från Dominikanska republiken kan du gå runt och kolla på skivor. “Vi brukar gå dit ibland och spela schack med några kompisar. Det är väldigt mysigt faktiskt och ibland har de spelningar, vilket är jätteroligt att få ta del av”, säger Josefine och André nickar instämmande. “Jag tycker det är kul att de har skaffat sin egen grej och det skapar en himla skön stämning när man är där”, lägger André till.

Josefine och André tipsar om:

Café Santo Domingo Typ: Café/Skivaffär Vart: Andralång Adress: Andra Långgatan4A Öppetider: 09:30-18:30 Lördag: 10:00-16:00 Söndag: Stängt

Vinylskivor prydde väggarna snyggt! Ella berättar att de har en del helgaktiviteter. T.ex. öppna spelningar, som från början var till för kulturnatta men som snabbt blev eftertraktat. De har nu spelningar med olika band som har bokat in sig varje fredag. Detta har blivit till en stor succé och varje fredagskväll är nu uppbokad ett halvår framöver. Banden får själva bjuda in publik och antalet åskådare blir därefter. Hon berättar att de har en hatt till för pengar så bandet kan få chansen att tjänar lite på deras spelning. Om du inte kommer dit för att uppdatera din skivsamling så är du välkommen att spela sällskapsspel, läsa tidningar eller bara tjöta med vänner. Vi tyckte att detta var ett klockrent ställe!


Moa 19 och Karl 18 Moa och Karl tipsar om:

da Matteo

Typ: Café/Bistro Vart: Magasinsgatan Adress: Magasinsgatan 17A Öppetider: 08:00-17:00 Lördag: 08:00-16:00 Söndag: stängt När vi går längs med Södra Larmgatan och letar efter intervjuoffer ser vi Moa och Karl tillsammans komma gående. De hade precis vart och fikat på deras favoritställe da Matteo på Magasinsgatan. Vi frågade varför just da Matteo var deras favoritfik och bägge två svarar att det är en skön miljö, gott kaffe och rimliga priser. “Karl brukar mest äta mat när vi är där medan jag oftast unnar mig en kanelbulle och en latte, han ska alltid utmärka sig”, skrattar Moa och knuffar till honom i sidan. Karl slänger en blick på henne och börjar sedan skratta han också. “Nej men man får en känsla av utomlands på något sätt, man får liksom komma bort en stund och äta i lugn och ro med sina polare”, fortsätter Karl när skratten lagt sig. Moa nickar samtyckande samtidigt som Karl pratar.

Vi gick såklart och besökte da Matteo efteråt. Enligt deras barista Sara har de det bästa kaffet i stan. Tillsammans med deras egna surdegsbröd och fräscha pizzor lockar de många människor i alla åldar. Deras uteservering som är öppen nästan alla dagar året runt har en skön atmosfär. Det ligger lite avskilt i lugn och ro även om det ligger mitt inne i centrala Göteborg. Många ungdomar kommer hit för att hänga med kompisar eller sitta och plugga. Extra populärt är cafét när vårsolen kikar fram då man sitter och myser i solen på fårskinnsplädar. Med tegelstensväggarna och plädarna får da Matteos egen karaktär oss att vilja stanna extra länge och njuta. Deras eget bageri och rosteri gör att allt ät- och drickbart blir extra smakfullt och med skickliga baristor är saken klar, da Matteo är klart värt en plats i listan på favoritcaféer.

Eget roste ri oc surd h egsb ager i! I en byggnaden bakom, som förr användes för hästarbete, ligger da Matteos egna rosteri och bageri “da Matteo Panetteria” där man även har möjlighet att köpa lite ät- och drickbart. Det är inte alla cafér som har ett eget kaffelabb där man testar kaffet för bästa smak. Topppoäng för Da Matteo!


John 20 och Irving 19 John och Irving har hittat ett nyöppnat tapas ställe som absolut kommer att bli deras nya favorithak. Restaurangen ligger vid Olskrokstorget och John spår en ljus framtid för Leonardo. Han berättar att det kommer bli ett skönt hak för oss unga att besöka. Sedan förstätter han och säger att det är en härlig stämning och väldigt fräscht. Priserna är överkomliga vilket också är bra eftersom plånboken kan bli lite väl tunn ibland. “Tur att du är så smart John, skrattar Irving när John pratat klart. Han tar henne i handen och flinar åt henne. “Jag åt räkor i någon sås sist och det är något jag rekommenderar att pröva, sen har de fräscha pizzor och sådant med”, forstätter Irving efter att hon slutat skratta. De berättar att uteserveringen som de hann ha öppet nån vecka innan det blev för kallt var mycket trevligt att sitta.

John och Irving tipsar om:

Leonardo

Typ: Tapas/Lounge Vart: Olskrogstorget Adress: Redbergsvägen 11 Öppetider: 16:30-22:30 Fre–Lör: 15:00-24:00 Sön: 16:00-21:00

Eget vin från en vingård i Italien! När vi besökte Leonardo blev vi förvånade av hur förbaskat snyggt det var där inne. Bara några månader gammalt och redan mycket populärt drar sig innefolket till tapasrestaurangen vid Olskrokstorget. För dig som föredrar modern och fräsch inredning läser du just nu om ditt nya favoritställe. Med trevlig personal, goda tapasrätter och vin från en egen gård i Italien ökar Leonardos popularitet hastigt. De har redan planerat ombyggnaden till våren för att de ska finnas

Tips: Om ni är fler än 10 pers. Boka rummet längst in. Lounge vrå på hög nivå och man får en skön VIP känsla! mer plats. Ägaren Izza berättar att de planerar kommande temakvällar och att de även börjat med musik-quiz på söndagar som blivit mycket omtyckt. Afte work på fredagar och brunchen på lördagar är också uppskattat av gästerna. Leonardo är absolut ett ställe värt att besöka, ni kommer inte att bli besvikna!


Ronja 29 Filip 23 Vi stöter på gulliga Filip och Ronja på bron i Brunnsparken. Filip svarar glatt på våra frågor medan Ronja håller sig lite mer i bakgrunden samtidigt som hon står och ler. Han berättar att hans favoritställe är Bar Centro som ligger på Kyrkogatan, vid Kompassen. “Det är så litet att de flesta gästerna sitter utanför på bänkar vid gatan och dricker sitt kaffe, som förövrigt är riktigt gott. Ska jag unna mig något att äta föredrar jag mortadella-smörgåsen som är en speciell skinka, den gillar ju även du”, säger Filip och nickar mot Ronja som börjar le lite extra och nickar instämmande. “Sen är det väldigt trevlig personal med som är hjälpsamma och enkla”, lägger Ronja till. Hon fortsätter sedan berätta att hon bodde i Rom för några år sen och när hon längtar tillbaka så är Bar Centro det närmaste man kan komma.

Ronja och Filip tipsar om:

Bar Centro Typ: Espressobar Vart: Vid Kompassen Adress: Kyrkogatan 31 Öppetider: 06:00-22:00 alla dagar!

Litet, mysigt och undebart kaffe!

Bar Centro är det rätta stället för dig som längtar en smula efter att dra utomlands, om så bara för en stund. Sätt dig med en kopp av deras omtyckta nepalesiska kaffe ute på en av deras små träbänkar vid gatukanten eller ta kaffet i farten. Kaffet på Bar Centro är nämligen den absoluta favoriten och med inslag av sydeuropa kan det inte bli mer utomlandsfeeling. Det mesta är insprirerat av just sydeuropa och den känslan lyckas de förmedla fullt ut. Med trevlig och serviceinriktad personal spelar det ingen roll att det är litet. Bar Centro har en sjukt skön atmosfär som slår de flesta andra centrala caféer i Göteborg.

Kaffet är från Nepal!


Tobias och Mattias tipsar om:

Mañana

Typ: Tapas Resturang Vart: Kungshöjd Adress: Lasarettsgatan 6 Öppetider: 17:00-23:00 Fre-Lör: 17:00-24:00 Sön: 17:00-23:00

De långa väntelistorna bevisar att Mañana är en eftertraktad tapasrestaurang som ligger lagom centralt. Människor utan bokat bord kan ibland få vänta flera timmar för att få sätta sig och äta. Rimliga priser, omtyckta maträtter och ett annorlunda sätt att äta får Mañana och deras sex år i rullning att sticka ut från mängden. De har lyckats skapa ett gott rykte runt om i Göteborg och även utanför.

Dra med kompisarna, eller familjen hit och njut av den spanska feelingen.

Tobias & Mattias 29 Kompisarna Tobias och Martin brukar ofta hänga på deras favorit tapasställe Mañana vid Kungshöjd. Det finns en till restaurang i Majorna men den vid Kungshöjd är favoriten. ”Det är trevligt att beställa in olika smårätter, man får mer av det goda på något sätt, och eftersom det är ett så litet ställe blir det en speciell stämning med alla som är där. Skön atmosfär. Sen har de rimliga priser med så man kan äta där utan att det behöver vara lönehelg”, skrattar Mattias. Tobias fyller i att de har en liten bar som han tycker är trevlig ifall man vill ta några glas efter man har ätit. De berättar att det är väldigt blandade åldrar men att det oftast är många par som går dit, så ett tips är att ta med pojkvännen eller flickvännen och njuta av den härliga stämningen.

Under helgerna är det alltid mycket folk som vill äta men också en del barhäng berättar servitören, Linus, för oss. Deras topp-tre rätter består av tigerräkor, kycklingspett och vetetortillas. Alltså, boka bord i god tid och njut på ett av Göteborgs mest omtyckta tapasrestauranger!


Vanessa och Rebecca 20 Vi stöter på Vanessa och Rebecka vid Kompassen. När vi ställer vår fråga om vilket deras absolut favoritställe är svarar båda caféet som tillhör hagabion. Café Hagabion är ett skönt ställe att hänga på eftersom det är fik men också numera restaurang och bar. ”Att gå dit och bara ta några glas är supertrevligt för det har en egen karaktär”, berättar Vanessa. De berättar även att de gärna kommer dit för att ta en fika då det är jättefint sen ombyggnaden och de har massa secondhand möbler samt gamla filmaffischer på väggarna. ”Vi går oftast dit och tar en kaffe efter plugget”, säger Rebecca. På sommaren

Vanessa och Rebecca tipsar om:

Bar Kino/Hagabions café Typ: Café/Restaurang och Bar

Vart: Hagabion Adress: Linnégatan 21

Öppetider: 11.30-14.00 och 17.00-01.00 Lör-Sön 17.00-02.00

är även caféets bar på nedre våningen en favorit. Bar Kino heter den och har en skön stämning med liknande karaktär, likt övervångingen. Speciellt bra stäning är det på den livliga uteserveringen under sommaren. ”På helgerna är det fullt med folk, men stämningen är minst lika go även på vardagar”, berättar Vanessa.

En skön detalj med olika lampor!

Kombinationen och den sköna stämningen har gjort Hagabions Café/Bar Kino till en social samlingspunkt med alla möjliga människor. Med många besökare, framför allt på sommaren, är Bar Kino populärt för att ta ett eller några fler glas med kompisar och bara hänga. När kylan börjar tränga sig på är caféet ett trivsamt öppet ställe för er som gillar den lugna miljön. “Charmen är att alla trivs och känner sig bekväma här, sen har vi en väldigt god pastarätt också som det går åt mycket utav”, berättar cafébiträdet Sandra. Vi rekommenderar absolut att besöka både cafét och baren för en lugn stund med skön omgivning eller en grym utekväll med vännerna.


Viktoria 19 När vi går längs Kungsgatan ser vi en originell tjej med cigaretten i högsta hugg. När vi frågar henne om hennes favoritställe funderar hon några sekunder medan hon tar ett nytt bloss av cigaretten. Man kan se tydligt hur hon funderar. ”Nu vet jag! Bar Italia heter det och ligger vid Prinsgatan. Det är så himla mysigt där. Det är ett skönt litet charmigt café med riktigt gott kaffe och alltid massa stammisar ni vet!” Hon berättar även att personalen är jättetrevlig och man kan gå dit ensam för att bara sitta och njuta eller prata med dem och ta det lugnt.

Viktoria Tipsar om:

Vi får prata med supertrevliga Sara som berättar att det lilla extra med Bar Italia är att man kan köpa typiska italienska kaffedrinkar i olika spännande smaker. Vi blev bland annat bjudna på en mint-kaffedrink kallad Latte Menta. Medan vi är där trillar stamkund efter stamkund in, de hälsar vant, tar sitt kaffe och sätter sig utanför. Vi märker att personalen har en speciell relation till sina kunder och man känner sig mycket bekväm med dem. Med deras grymma öppettider på dagar som julafton och nyår är det ett givet val. Om man vill ha en kopp välsmakande

Bar Italia Typ: Espressobar Vart: Linnéstaden Adress: Prinsgatan 7

Öppetider: 07:00-22:00 alla dagar!

nska e i l a t n I e d r a gill a i r Bar Italia är som man hör på namnet ett klassiskt italienskt café o t k Vi n med allt importerat från Italien förutom mjölken, deras honung e g n i n m ä som är från Hisingen och deras egen olivolja som är mycket popst ulär.

kaffe från Venedig är det hit du ska gå och deras speciella kaffe har de dessutom ensamrätt på. På väggen finns bilder på allt från filmen The Sopranos till planscher på Venedig. Något som vi tyckte var riktigt ballt, var att Håkan Hellströms vespa också hänger på väggen. Detta café är lika trivsamt att besöka ensam som att ta med sig Så många spännande kaffe varianter. sina kompisar för att äta och dricka gott.


Sebastian, Jacob och Emelie 19

Go öl och svensk meny!

Vi kommer in mitt i julpyntet och möts av stora leenden från personalen. Vi blir erbjudna varsin kopp kaffe medan vi väntar på ägaren David. Vi berättar att vi fått Tullen som tips och ber honom att berätta mer om stället. Han börjar med att säga att det startades i december år 2010 och att det innan låg en sexbutik där. De är kända främst för sin öl som är från små svenska bryggerier runt om i Sverige samt att de har förmån-

Vi hittar några spännande människor på Vallgatan som gärna håller till på Andra långgatan. Deras favoritställe heter Tullen och är alltid helt fullproppat av folk på helgerna, men Sebastian påpekar att de besöker Tullen mycket oftare än bara under helgdagarna. ”Det som är så speciellt med just Tullen är att de har billig öl som bara är från små bryggerier runt om i Sverige, och ett plus är den goda maten”, säger Jacob och Sebastian fyller i att just sillen är riktigt god. De berättar att stället har skön musik och himla bra priser.

Bättr e o billiga ch re h usman får ma n leta efter!

Sebastian, Jacob och Emelie tipsar om:

Tullen - Ölstugan

en l ö a t Bäs tan! i s

Typ: Bar/Restaurang Vart: Andra Lång Adress: Andra Långgatan 13 Öppetider: 16:00-01:00 Fre: 15:00-01:00 Lör-Sön: 13:00-01:00

liga priser. Menyerna består av svensk husmanskost men maträtterna varierar eftersom de byter ungefär var fjärde dag. Besökarna är mycket blandade både i åldrar och livsstilar men på helgerna samlas man och skapar en skön stämning tillsammans.


Anna 19

Det lilla butikcaféet ligger som i namnet på Magasinsgatan 11. Det har väldiga inslag av amerikanskstil och när man kommer in blir man nästan förvånad över att att personalen inte åker runt på rullskridskor som i alla klyschiga amerikanska filmer. Affären har så mycket saker att man först inte vet vart titta men när ögat vant sig vill man inte sluta. Man skulle kunna gå runt i timtal och läsa alla finurliga skyltar, alla spännande inredningsdetaljer och exklusiva espressomaskiner. På ett litet loft finns ett antal bord och några sköna fåtöljer där man kan dricka sin espresso eller milkshake. Man kan även beställa amerikanska pannkakor och annat som är typsikt USA. Mer amerikanskt blir det inte. Vi kan kalla det ”American Dream.”

Vi stöter på Anna som kommer i full fart mot oss. Vi frågar vilket hennes favoritställe är och hon berättar då att hon är ifrån Trollhättan och bara är här på besök. Men sedan kommer hon på ett grymt ställe som hon föll för direkt. Det är både ett café och en affär, som faller henne perfekt i smaken. Hon minns inte namnet på caféet men efter en närmare beskrivning kommer vi på vad det heter, Magasin11. Anna berättar att det är en perfekt blandning mellan café och affär och att hon älskar allting som är där inne. − ”Hade jag haft pengar hade jag köpt allting där inne”, skrattar hon.

Anna tipsar om:

Magasin11 Typ: Butik/Café Vart: Magasinsgatan

Adress: Magasinsgatan 11 Öppetider: 09:00-18:00 Lördag: 10:30-16:00 Sön: 12:00-16:00

American allover! Det enda som saknas är rullskriskorna på person alen!


Elin tipsar om:

Elin 15

Josefine 19

Vi ser söta Elin sittandes på en bänk vid Kungsportsplatsen och vi frågar om hennes favorit ställe. Hon förklarar för oss att hon inte går ut något eftersom hon inte har åldern inne. Hon fyller därefter i att hon inte har någon större koll på restauranger och barer runt om i Göteborg, utan fikar helst på allas vår välkända Espresso House. ”Espresso House ligger mig närmast om hjärtat. De har ett stort utbud med egna skapelser och alltid enkelt att hitta till”, säger hon. Vi frågar henne vilken utav de många och utspridda Espresso House caféerna hon trivs bäst på och hon svarar att det som ligger på Södra Larmgatan är den bästa eftersom den har en trevlig atmosfär plus att det är så fint nu efter ombyggnaden.

Vi träffade Josefine som sicksackar mellan alla människor på centralstationen. Vi frågar om hon har något favoritställe och hon svarar direkt Jamesons. Där har de egentligen en mycket äldre målgrupp, men det är just det Josefine tycker om med Jamesons. ”Jag tycker det är så himla skönt att slippa alla ungdomar ibland. Sen så är det ett plus i kanten att de har god mat, jättemysig uteservering och vänlig personal. Det är rätt billigt, eller alltså inte typ Mcdonald’s-billigt men inte svindyrt, jag menar, jag har ju råd”, säger Josefine och skrattar. Hon rekommenderar Ceasarsalladen och att fler unga borde pröva på att gå dit. Med glimten i ögat fyller hon i att inte för många ungdomar får gå dit för att då måste hon hitta ett nytt ungdomsfritt ställe. Med en inredning av en typsisk engelsk pub och live-band varje torsdag tycker både vi och josefin att Jamesons är värt att testa!

Espresso House Typ: Café Vart: Runt Kungsgatan

Adress: S ödra Larmgatan 20 Öppetider: 08:00-21:30

Lör: 10:00-20:00 Sön: 11:00-21:00

! Länge leve Espresso House

Student vänligt!

Josefine tipsar om:

Jamesons

Bäst är det på sommarkvällar!

Typ: Pub/Restaurang Vart: Avenyn Adress: Kungsports-

avenyn 32

Öppetider: 13:00-02:00 alla dagar!

dommar g n u a ig s et h a n r ä Josefine slipper g on Jamesons. h er lj ä v å D . d n ibla


Guldställen i Göteborg  
Guldställen i Göteborg  

Ett projektarbete skapat av Nicole Gray och Carolina Nordlund NTI-gymnasiet media Göteborg. Idén är att upplysa fler människor om unika elle...

Advertisement