Page 1


En stor del i att växa är att vara tillgänglig och att synas. Guldrutans tre concept hjälper varumärket med just detta. Med väl utbildad personal får kunder svar på alla sina frågor och har i sin tur något att föra vidare till sina nära och kära. Få kunden att smaka och uppleva så kommer den kunden att medvetet och omedvetet föra varumärkets talan. En nöjd kund är en återkommande kund men även en ambassadör.

Guldrutans kafélösningar har tagits fram med ambitionen att kunna tillgodose alla platser med det godaste av kaffe. TO STAY - Platsen man ogärna lämnar. Fullt utbud av fika, kaffe (rostat, råbönor, förpckat mm.) samt maskiner och bryggare. Allt vad Guldrutan har att erbjuda samlat under ett tak. En plats för morgonkaffet, lunchen och kvällsfikat. TO STAY är en plats man vill stanna kvar på, som namnet påvisar. COFFEE SHOP - Mindre än To Stay och mer flexibel. En liten Guldrutanoasen med stort utbud. Kaffe på lösvikt, hög kapacitet, bake off, lättare lunch mm. Stort utbud men liten till ytan. TO GO - Den minsta och mest flexibla av dem alla! Modulbyggd, flyttbar, eget vattensystem och egen belysning. Endast mindre bakverk med fokus på choklad och tryfflar. Klassikern kanelbulle finns självklar också med!


Stanna s책 l채nge du vill...


Guldrutan TO STAY har hela Guldrutans utbud samlat under ett tak. Egen lokal i Guldruteanda och mycket plats att sitta. TO STAY är fiket som vi alla känner igen. Här kan Du sitta ner för en ensam kaffe eller den stora lunchen. Här finns även produkthyllor där allt som Guldrutan erbjuder finns att tillgå. Kaffe, rostat eller i råbönor, paketerat eller i lösvikt, malet eller i hela bönor. Bryggare, espressomaskiner och massor med annan kaffeeutrustning finns till försäljning. Information om kaffets ursprung,historia och dess alla rostningsmetoder finns väl synligt. Kunnig personal kan besvara alla Dina frågor. Efter ett besök på TO STAY ska du ha något att berätta i veckor framöver för nära och kära. TO STAY ska erbjuda en upplevelse, inte bara en fikastund.


SERVERING

BUTIK

SHOW ROOM

-GULDRUTANS KAFFE -TE (GULDRUTAN)

-GULDRUTANS KAFFE: Säljs färdigpacketerat, i hela bönor som mals på plats samt som råbönor.

-Presentation av Guldrutans hela utbud av kaffe och produkter.

-Choklad (Haga choklad)

-TE (GULDRUTAN)

-Fikabröd, (Werner Vögelis favoriter). Samarbete med bageri.

-Choklad (Haga Choklad)

-Läsk -Juice, smoothie mm.

-Mokabryggare, vakuumbryggare och presskannor. Teutrustning. Kannor, koppar, skedar. -Werner Vögelis “Älskade mat” och andra av hans kokböcker.

-Kaffeskola samt provsmakning -Maskinutbildningar -Demo av de olika coffee shop concepten, TO-GO, TO-STAY och Coffee Shop


GULDRUTAN-bord och brickor. Träintarsia med vackra träslag samt guldinlägg. När brickorna läggs på bordet bildas olika mönster.


Stanna en stund...


Guldrutan coffee shop är en helhetslösning i litet format. Coffee shop passar utmärkt i gallerior, flygplatser, tågstationer eller andra platser där stora öppna ytor erbjuds. Coffee Shop syns på lång väg och utstrålar kvalitet och Guldrutan. Sittytan kan med fördel placerar i närhet till enheten där valfrihet för utformningen är stor. Anpassa enkelt sittytan till platsen och antalet sittplatser och utformning kan enkelt ändras efter behov allt efter verksamheten växer i sina kläder och själv säger meddelar oss vad kunderna just där efterfrågar. För sällskapssjuka och nyfikna kunder finns fyra sittplatser och fem ståplatser i direkt anslutning till kaféet!


Ett passande utbud av bakverk och tryfflar. Lättare luncalternativ finns i form av pajer, sallader och focaccia. Alla bakverk gräddas i kaféets egna ugn.


5m

4,5m


5x4,5 m rymmer mer än man tror. -2 x marknadsledande helautomatiska espressomaskiner. -Integrerad kyl, fyrs och ugn. -Förvaring för allt och lite till -Ismaskin -2 x Guldrutan produkthyllor -Konditorikyl + displaykyl -Trådlös kassalösning med pekskärm. -Fullgod egen belsyning


-Flexibelt -Enkelt att placera -Utsmyckande


-Inbjudande


Med ”TO GO” får kunden snabbt, enkelt en kopp av ett av världens främsta kaffen. GULDRUTANs ”TO GO”-koncept är enkelt, tar liten plats och bjuder på den bästa av tårar, den älskade kaffetåren. ”TO GO” är arkitektritad och formgiven efter GULDRUTANs formspråk och den speglar den kvalitet som gjort kaffet så omtyckt. Ett ärligt formspråk med ärliga material tillför exklusivitet var den än placeras.


"TO GO" lockar kunder till att trappa ner, njuta och ta det lugnt. ”TO GO” är en påminnelse om att kulinarisk njutning ständigt bör vara närvarande i våra liv.

En känsla av kvalitet och omsorg förmedlas till kunderna. Ett fikalugn sköljer över kunderna med ökad trivsel och ljuvlig kaffedoft som följd. Lys upp vardagen med ”TO GO”. Alla skyltar och produkter är upplysta med ett varmt sken som syns från långt avstånd och som bjuder in till en välsmakande och harmonisk upplevelse. Möjlighet att kombinera "TO GO" med olika serveringslösningar. Bord och stolar från Guldrutan kan enkelt placeras i närheten av ”TO GO” dit kunderna själva tar med sitt kaffe och sätter sig vid ledigt bord.


Betalning sker med hjälp av det nya systemet iZettle. Kunden betalar snabbt och smidigt med alla dagens ledande kort och hela förloppet presenteras snyggt på en stor pekskärm. Snabbt, smidigt och snyggt. Kontanter tas självklart också emot.


"TO GO" gör vem som helst till en proffs-barista "TO GO" erbjuder espressobaserade kaffedrycker så som latte, cappuccino, ristretto med flera men även den klassiska svenska favoriten bryggkaffe. Espressomaskinen maler hela bönor och producerar espresso som kan konkurrera med den gjord av den bäste baristan samt skummar mjölk utan brister gång på gång. Schweiziska JURA står för detta mekaniska underverk. Maskinen programmeras innan leverans med GULDRUTANs egna recept. Detta innebär att allt kaffe som säljs på ett "TO GO" kommer att smaka likadant oavsett vem som står bakom baren och var i Sverige du befinner dig.

Bryggaren från Crem International brygger direkt ner i en 2,5-liters termos och kopparna fylls snabbt och enkelt via en smidig tappkran. Temperatur och flöde genom kaffebädden är i toppklass och den gör i allra högsta grad kaffet rättvisa. Dessa två maskiner står på varsin sida om baristan. På grund av den strategiska placeringen får man med endast en enkel vridning av överkroppen mot respektive håll snabbt och enkelt tillgång till de båda maskinerna. Estetik, ergonomi och kapacitet är grundpelarna i formgivningsprofilen till "TO GO".


När förändringens tid kommer så är "TO GO" inte sen att haka på! "TO GO" består av 5 moduler som mycket enkelt kan monteras isär och ihop. Med hjälp av snabbkopplingar både till el och den bärande konstruktionen kan två personer montera ett färdigt stabilt café redo att servera Dina kunder inom loppet av tio minuter. Ombyggnation eller förändring är inga problem, ”TO GO” trivs på de flesta platser. Med en pallyft förflyttas "TO GO" enkelt och snabbt till önskat ställe. "TO GO" är formgiven på ett sätt som gör den lika snygg från alla vinklar. Inga sladdar eller ledningar syns från något håll så du behöver inte ställa den mot en vägg för att täcka ”baksidan”. Valen för placering är oändliga. ”TO GO” går även att fås i öppen konfiguration. Servering kan då ske åt alla håll. "TO GO" saknar fast vattenanslutning för att underlätta placering och minska kostnader. Istället finns 50l vatten gömt inuti "TO GO" i form av 2st vattendunkar med hjul på 25l vardera. Dessa dunkar är i sin tur seriekopplade till en elektrisk kran som på ett enkelt vis försörjer maskinerna med vattnet de behöver. 50l vatten räcker till ca 420 koppar.


"TO GO"s formgivning tillåter den att även fungera som en exklusiv produkthylla. Produkterna är upplysta och synliga från alla håll. Varje hylla har en egen spotlight som belyser produkten och värmen i ljuset framhäver guldet som symboliserar GULDRUTAN. Hyllorna är anpassade efter de fyra olika sorters kaffen som Guldrutan erbjuder.

Tre sidor av "TO GO" fungerar som skyltning av produkterna samt servering av kaffe, den fjärde är en 185 x 185 cm stor produktvägg. Från ena hållet en imponerande produktvägg som visar Guldrutans kaffe från sin bästa sida och från andra hållet kan baristan enkelt plocka varor. ”TO GO” erbjuder kunden att fortsätta njuta även i hemmet och säljer kaffe på burk, påse eller i kopp! -Om mer serveringsyta eller arbetsyta önskas, byts produktväggen lätt ut mot ytterliggare en bardisk.


(mm) 1850

4000

1850

2400

1100

5000

Lensway

5000

Naked Juice Bar

GULDRUTAN

Reception


Invigning den 1:a Juni. Lill-babs och gratis kaffe!


GULDRUTAN ”TO GO” är en förlängd arm av det anrika kafferosteriet i Hälsingland med samma namn. Här avnjuter du ett av världens bästa kaffen som inte utan anledning fått namnet ”Hälsinglands svarta guld”. GULDRUTAN har med sitt kompromisslösa kaffe förgyllt fikabord sedan 1946. Det smakrika kaffet passar utmärkt till någon av de handgjorda tryfflarna eller andra go-bitarna som erbjuds. Efter att ha smakat är det få som kan motstå frestelsen att köpa ett paket bryggeller espressokaffe med sig hem. Under snart 70 år av förädling och kaffeprovning samt med passion för njutning har man med hjälp av den unika indirekta rostningen lyckats erbjuda ett kaffe utöver det vanliga.


Guldrutans första ”TO GO”-café någonsin är en kaffe-oas i Skandinaviens enda 4-stjärniga centrum, Nacka Forum. Här erbjuds kaffe ”TO GO”, att ta med. Alla tryfflar och go-bitar är packeterade styckvis, allt för att kaffedrickande ”on the go” ska bli så njutbart och enkelt som möjligt. För trötta ben erbjuds även 12st sittplatser. Kafét går 100% i GULDRUTANs tecken, allt från det brun/svart-randiga golvet till det specialdesignade bordet andas kvalitet, precis som GULDRUTAN. Här kan man slappna av och njuta av en kopp riktigt gott kaffe.


”TO GO” exponerar tusentals svenskar dagligen för varumärket GULDRUTAN och med sin utformning förmedlar det budskapet som är förenligt med dess kaffe, kvalitet.

COFFEE SHOP CONCEPT x 3 by GULDRUTAN  
COFFEE SHOP CONCEPT x 3 by GULDRUTAN