Page 1

Safari poètic 2013


Benvolguts pares i mares, Us adrecem aquestes ratlles perquè voldríem convidar-vos a participar en una de les activitats que hem preparat per a aquest Sant Jordi: el “Safari poètic 2013”.

Què és el “Safari poètic 2013” ?

És un itinerari per 14 botigues del centre de La Garriga on trobareu un treball que han realitzat alumnes de cicle mitjà. Aquest treball artístic i literari està inspirat en 14 poemes d’autors diferents (Mercè Rodoreda, Pere Quart, Núria Albó...). Literàriament, a aquest tipus de recull de poemes en diem un “bestiari”. Per això, us convidem a resseguir aquests poemes fent un “safari poètic”. El primer punt d’aquest itinerari que heu de seguir comença a la Perruqueria Dolors (C/Mina, 8). Quan arribeu davant de l’aparador d’aquesta botiga, cal fer el següent: 1.- Llegiu amb el vostre mòbil el codi QR que hi trobareu. 2.- Escolteu el vídeo que han gravat els alumnes recitant els seus poemes sobre l’animal que correspon a aquesta botiga. 3.- Per continuar el joc, haureu de descobrir la botiga de La Garriga on trobareu el següent animal. Els nens i nenes, en el vídeo, us hauran dit una endevinalla perquè descobriu de quina botiga es tracta. 4.- Haureu de dirigir-vos a aquest nou indret i trobar un nou animal. En cadascun dels 14 punts haureu de seguir el mateix procés.

Què és un codi QR?

La imatge que teniu a continuació, formada per una matriu de punts blancs i negres s'anomena codi QR, sigles que corresponen a l'expressió anglesa Quick Response Barcode (Codi de resposta ràpida). És un sistema que permet emmagatzemar informació mitjançant una mena de codi de barres en dues dimensions.

El codi va ser creat per la companyia japonesa Denso-Wave l'any 1994 per facilitar la classificació de peces per a automòbils. Actualment, és molt popular al Japó (i cada vegada més també a casa nostra) per transmetre informació de manera ràpida i eficaç entre un suport físic (el codi es pot col·locar sobre qualsevol objecte: un cartell, una revista, un diari o un refresc) i un dispositiu electrònic com ara el telèfon mòbil. A l’escola hem volgut donar un ús educatiu a aquest dispositiu, utilitzant-lo en el “Safari poètic 2013”.


Com es lleGeix un codi QR?

Per llegir un codi QR, cal un telèfon mòbil equipat amb càmera, i que tingui connexió a internet, al qual cal instal·lar una aplicació que permeti desxifrarlo. Haureu de descarregar al telèfon mòbil (tipus smartphone) el lector de QR gratuït que correspongui segons el tipus de telèfon. Actualment hi ha aplicacions per a iPhone, Nokia, BlackBerry, Samsung, Siemens, etc. Una de les aplicacions més usuals és “I-nigma”. Us la recomanem. Una vegada la tingueu baixada. Tan sols heu d’entrar-hi i apropar la càmera del mòbil al codi QR. Un cop el reconegui, us connectarà a una pàgina web on trobareu un vídeo en el qual alumnes us recitaran uns poemes que han fet sobre un dels animals del bestiari. Recordeu fer play per escoltar el vídeo. A l’acabar us diran l’endevinalla per poder trobar la botiga següent.

Què heu de fer quan hagueu acabat l ’itinerari?

Us convidem a contestar el formulari que trobareu al final de l’itinerari (hi podreu accedir a través d'un codi QR). En ell us demanarem que demostreu que sabeu quins són els 14 animals que hi havia als 14 aparadors de les botigues que heu anat trobant en l’itinerari que heu seguit. Entre tots els participants que completin correctament el formulari, sortejarem un exemplar del llibre “Endevina, endevinaràs , quin animal seràs” d’en Josep Francesc DELGADO, autor dels poemes-endevinalla que has trobat en el recorregut i al que dediquem, amb el nostre agraïment, aquesta activitat de Sant Jordi.

Quan podreu participar?

realitzar

l ’activitat

i

qui

hi

pot

El dilluns 22 d’abril, l’activitat ja estarà a punt i podrà jugar-hi tothom que vulgui. Continuarà muntada als aparadors fins el diumenge 28 d’abril. Us suggerim que, si aneu a fer un volt el dia de Sant Jordi a la tarda, aprofiteu per jugarhi. Pot participar a l’activitat tothom qui vulgui. L’única condició és completar l’itinerari que us proposem i completar el formulari al final del recorregut. Convideu a jugar-hi els vostres familiars o amics i amigues. Quants més serem...més animals endevinarem!

Hi ha alGuna participar?

altra

manera

interessant

de

poder-hi

Perquè pugueu seguir l'itinerari amb una altra aplicació, hem geolocalitzat aquests plafons a l'aplicació EDULOC. D'aquesta manera, aconseguim que els treballs dels alumnes continuïn en el seu lloc de forma virtual i que pugueu visualitzar-los a través d'un dispositiu mòbil amb GPS.


Per poder utilitzar aquesta aplicació de mòbil, que és gratuïta, heu de baixar-vos l'APP anomenat EDULOC. Podeu fer-ho tant si teniu IPHONE com si teniu un mòbil ANDROID. Quan entreu a l'aplicació EDULOC, des del vostre mòbil, cerqueu l'escenari Safari literari 2013 . Hi trobareu un joc de pistes, que us farà anar trobant les 14 botigues. Seguiu-ne les instruccions.

I si no tenim mòbil amb connexió a internet, podem fer també l ’activitat? Sí, a cada botiga trobareu també escrita l’endevinalla per trobar l’aparador següent de les catorze botigues. Per poder veure els vídeos dels nens i nenes des de casa, podeu entrar a la web http://safariliterari2013.blogspot.com.es/

Alguna cosa més? Sí. Ens agradaria poder tenir alguna fotografia dels nens i nenes que hi participaran amb els pares i mares o familiars. Si feu alguna fotografia, podeu fer-nos-la arribar a la nostra adreça secretaria@escolasantlluis.cat. En farem un recull de record que penjarem al nostre web. També volem agrair als comerciants i propietaris/es de les 14 botigues les facilitats que ens ha donat per poder tenir a punt la logística de l’activitat. Us convidem a que els hi doneu les gràcies personalment quan feu el recorregut. Moltes gràcies.

Bona diada de Sant Jordi a tots i totes! Felip Joan de Dalmases i Thió Director

Instruccions Safari poètic 2013  
Instruccions Safari poètic 2013  

Com podem seguir el Safari poètic?

Advertisement