Page 1

Bliv en del af 3.-9. november 2012


Kbh læser: litteraturfestival på alle byens litteraturscener Kbh læser finder sted for femte gang d. 3.-9. November 2012. Festivalen byder på aktuelle og populære forfattere, sjove læsearrangementer, koncerter og poetiske stunder med oplæsning og fortælling. Der er mere end 150 oplevelser for børn og voksne, når byens litteratursteder springer ud i en læsefest for alle. Forfatterne indtager de små og store scener – fra DR Byen og Den Sorte Diamant til biblioteker og små bogcaféer. Men litteraturen dukker også op, hvor man ikke lige forventer at få en bog stukket i hånden eller et digt læst højt – f.eks. er der bogquiz i S-toget og lyrik på recept på apotekerne. Udgangspunktet for det hele er læseglæde, og derfor dækker kbh læser et bredt udsnit af alle de bøger, der læses. Hvert år er der spændende foredrag om kunst- og arkitekturbøger, digital litteratur, historiske værker, livsstilsbøger og tidens biografier. Børneprogrammet er stort med koncerter, workshops og intense oplæsninger, hvor forfatterne selv lægger stemme til deres karakterer.

2


Tema i 2012: København I 2012 er der for første gang et fælles tema, som skal udforskes og samle festivalens mange tilbud. Vi lægger i år ud med vores egen by og alle de fortolkninger af københavnerlivet, der findes i litteraturen. Fra klassiske københavnerromaner til nye fiktioner, som først skrives færdig her i 2012. Hvordan spejler bøgerne den moderne tilværelse, hvor finder historierne sted, hvad satte dem i gang? Hvordan fremstilles hverdagens finurligheder og hvilke eksistentielle temaer er på spil? Med københavnertemaet vil kbh læser give publikum mulighed for at møde de lokale forfattere, opdage nye litteratursteder i byen, høre ukendte historier fra deres kvarter og lytte til nye, internationale københavnerstemmer. Det er helt op til byens litteraturscener, om man vil dykke ned i litteraturhistorien eller det helt aktuelle. Skal vi høre om 80’ernes storbydigtere, romantikkens forfattere eller Tove Ditlevsens København? Eller er det forfatterne til helt nye københavnerromaner, biografier, webnoveller eller blogs om storbylivet, vi skal møde? Forhåbentlig vil rigtig mange være med til at fortælle historier om København og sætte nye, litterære perspektiver på vores by.

Sådan deltager du Kbh læser er en netværksfestival. Arrangører planlægger og finansierer selv begivenhederne, der markedsføres i en fælles programfolder og på kbhlaeser.dk. Deadline for tilmelding til programmet er mandag d. 27. august 2012 via kbhlaeser.dk Når man er en del af kbh læser, er man sikker på at få sit arrangement eksponeret for et bredt publikum og på relevante steder i byen. Festivalen er også en mulighed for at skabe nyt samarbejde og præsentere en særlig oplevelse for de daglige brugere af cafeen, boghandlen, museet eller butikken. Når festivalen samler og promoverer et brede, litterære miljø, styrker vi sammen København som en levende litteraturby og giver forhåbentlig flere lyst til gode bøger.

3


Presse og markedsføring kbh læser markedsføres med annoncer, festivalplakater i byen og en inspirerende programfolder, der trykkes i 20.000 eksemplarer. Programmet distribueres i ugerne op til festivalen til biblioteker, caféer, uddannelsessteder og boghandlere i hele byen. Projektleder Annette Matthiesen står for koordinering, markedsføring og PR. Der har alle år været god presseomtale, men vi opfordrer til, at arrangører også selv gør reklame for egne kbh læser-arrangementer og bruger festivalens logo i markedsføring. Nedenfor kan du se omtaler fra 2011.

4


5


Hvad siger arrangørerne? ”Vi er rigtig glade for – på en nem måde – at kunne være del af et større hele, som der er muligt med kbh læserugen. Så vi regner med at gentage succesen til næste år.” Maibritt fra Margrethekirken (foredrag om Kaj Munk)

”Tiden fløj af sted og alle tre deltagere var i den grad på. Det lykkedes os kun lige knapt at nå op på det publikumsantal, som vi havde håbet, men til gengæld var der en stor gruppe yngre gæster, hvilket var en klar målsætning for os. Og det var et fokuseret publikum. Tror endda jeg kan sige, at alle gik lidt klogere hjem igen.” Anders fra Karen Blixen Museet (Josefine Klougart og Lone Aburas under Blixens tag)

”(…) en forrygende aften med godnatlæsning for børnene i går aftes. Jeg tror, der kom 23 børn og en helt masse forældre, og jeg serverede suppe iført en kæmpepyjamas, og det var en fest.” Hanne fra Nørrebro Bibliotek (Godnatlæsning med Alfons Åberg)

6


”Det blev en magisk aften fuld af glade gæster, sjove folk der optrådte med kapgang, en TV-læge på slap line og en målløs forfatter, som var klog og i sync med alle læserne. Og bibliotekarerne var vildt gode til at hjælpe, guide og sprede knaldgod stemning (…) Det er klart et af de arrangementer som vi i DR Læseklubben har haft det allersjovest med at lave, som jeg husker det.” Kåre fra DR Læseklubberne (Danmarks største læseklub i DR Byen med Lars Saabye Christensen)

”Tilmeldingen til vores arrangementer gik så godt, at vi måtte lukke for tilmelding en uge før. Vi er endnu et ‘ungt’ bibliotek, og vi gør meget for at gøre os synlige, hvorfor denne tilslutning til vores arrangementer har været meget glædelig.” Simon fra Forsvarets Bibliotek (Foredragsrække med udgangspunkt i bibliotekets krigslitteratur)

7


Hvad skete der i 2011? Topmøde i børnebiblioteket: Alfons Åberg vs. Vitello Musik og oplæsning for hjemløse i Mariakirken Forfatterbesøg ved fyraften på byens hyggelige bogcaféer Uddeling af helbredsdigte på apoteket Signering i boghandlen Gadebiblioteket rullede ud med gratis bøger Frokostforelæsninger i Diamanten om de store klassikere Forfatterbesøg på skolerne

Sidste års festival i tal 150 arrangementer – 70 scener – 35 børneaktiviteter – 110 forfattere – 10.000 digte uddelt på apoteker – 250 til Danmarks Største Læseklub i DR Byen – 400 til frokostforelæsninger i Diamanten – 12.000 københavnere deltog i arrangementer eller mødte festivalen ved pop up-biblioteket, quiz i S-toget eller andre aktiviteter på gadeplan.

8


Om kbh læser Københavns Biblioteker er initiativtager til festivalen. Bestyrelsen tæller desuden repræsentanter fra Forfatterskolen, Det Kongelige Bibliotek, BogForum og Københavns City Center. kbh læser er en forening, der optager medlemmer og tilbyder årlige netværksmøder mellem byens litteraturaktører. Alle arrangører er velkomne som medlemmer i foreningen. Henvendelse til projektleder Annette Matthiesen på anmatt@kff.kk.dk

Kontakt Annette Matthiesen anmatt@kff.kk.dk 3366 4011

9

Præsentation af kbh læser  

Bliv del af kbh læser 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you