Page 1

Design forward.


Guardian InGlass

TM

GuardianInGlass.hu

Advanced Interior Glass


SZABADULJON MEG A HAGYOMÁNYOS ÜVEG KORLÁTAITÓL! Itt az ideje, hogy végre sokkal inkább az üveggel kapcsolatos elképzeléseire koncentráljon, semmint azok megvalósítási lehetőségeire. A Guardian InGlass bemutatja a jövőbe mutató beltéri üveg-megoldásokat, melyekkel könnyedén formába öntheti kreativitását. Teljesítményvezérelt termékek A Guardian InGlass termékek mögött álló technológia – a fokozott tartósságtól a fényerőszabályozáson át a korrózióvédelemig és a biztonságig – olyan tervezési álmok megvalósításának ad zöld utat, melyekkel a hagyományos üvegek esetén nem számolhatunk. Minden, amit korábban az üveggel kapcsolatban csupán elképzelni mert, most pillanatok alatt valóra válik! Lenyűgöző szépség, széles körű termékkombináció A Guardian a beltéri üvegtermékek széles skáláját kínálja: a termékelőnyök, színek, minták és kivitelezési megoldások több száz kombinációja áll rendelkezésére, hogy egy helyen szerezhesse be a jövőbeni projektjeihez szükséges valamennyi üveget. Az Online Glass Wizard alkalmazással pedig egy-két lépésben kiválaszthatja az adott projektjéhez legmegfelelőbb üveget. DiamondGuard®

03

High-Endurance Glass

Guardian InGlass háttértámogatás A Guardian InGlass-t a mintáktól a kiszállításig az Ön igényeit

CristalGuard™

figyelembe véve alakítottuk ki. Mintakészletünk minden szükséges

DecoCristal®

eszközt biztosít az InGlass termékek előzetes megtapasztalásához,

Back-Painted Glass

beleértve a Viewer-t is, mellyel létrehozhatja saját, egyedi termékés színkombinációit. Természetesen partnerhálózatunk segítségét is igénybe veheti projektjei valamennyi fázisában, a gyártástól a beépítésig.

07

Glass Protection

UltraClear™

11 13

Low-Iron Glass

SatinDeco®

15

Acid-Etched Glass

Textures

19

Standard Patterns

Textures

21

Berman Glass editions

Mirror

23

High-Luster Durability

LamiGlass

25

Performance & Colours

Float Glass

27

Base Glass

Guardian InGlass Support

29

GuardianInGlass.hu


DiamondGuard

®

H  igh-Endurance Glass (fokozottan karcálló üveg)

Tárolók és tartóelemek

Felületek

Falak és válaszfalak

Ajtók

Bútorok

Tükrök

Üvegkorlátok

Mozgólépcsők

Liftek

Dekoratív felületek

03


Óvja forgalmasabb helyiségeit fokozottan karcálló üveggel! A DiamondGuard igazi áttörést jelent az üvegiparban: merész, ragyogó üveg, mely kivételesen tartós teljesítményt nyújt. A DiamondGuarddal újraértelmeztük a szilárdságot és rugalmasságot, hogy egyedülálló tartósságával védelmet biztosíthasson a mindennapok során keletkező kopások és karcolások okozta elhasználódás ellen – anélkül, hogy befolyásolná az átláthatóságot. Az üveg felületét egy szabadalmaztatott eljárás során szénnel erősítjük meg, így a DiamondGuard egyedülállóan hosszú élettartamú és fokozottan karcálló védőbevonatot képez. A hagyományos üvegek felhasználási idejét kitolva, a DiamondGuard ideális olyan design ötletek megvalósításához is, melyek gyémánt-keménységet és értékállóságot követelnek. A DiamondGuarddal biztos lehet afelől, hogy válaszfala, asztallapja, pultja, liftje, kijelzője vagy korlátja a beépítést követően még sokáig újnak hat. Mivel a DiamondGuard termékek ritkábban igényelnek cserét, a segítségükkel kivitelezett megoldások gazdaságosabb választásnak bizonyulnak.

Miért a DiamondGuard? Első pillantásra Jellemzők Forgalmas helyeken sokáig megőrzi újszerűségét, szemben a közönséges üveggel. Jól tolerálja a mindennapi használatot és átmenő forgalmat, kivédi a forró tárgyak okozta elszíneződéseket.

Előnyök Hosszabb élettartam, kevesebb csere. Széles körű kereskedelmi és lakóépületi alkalmazások, mint pl. asztallapok, pultok, korlátok.

Ellenáll a gyártás és beépítés során keletkező esetleges károknak.

A kevesebb csere és hosszabb élettartam következtében: kevesebb hulladék, nagyobb hatékonyság.

Magas szintű optikai fényáteresztés megőrzése a használat során.

Széles körű felhasználási lehetőség, tartós optikai tisztaság, hosszú élettartam biztosítása.

GuardianInGlass.hu


DiamondGuard Teljesítmény A DiamondGuard fokozottan karcálló bevonata szigorú tesztelésen esett át a Guardian laborjaiban, hogy bizonyíthatóvá váljon a hagyományos üveggel szembeni teljesítménye. A Guardian átfogó teszteket végzett az üveg mindennapos használatának és kopásának szimulálására, a kávéscsészéktől a kulcstartókon át egészen a háztartási oldószerekig és meleg edényekig. A tesztek újra és újra bizonyították a DiamondGuard üveg kiemelkedő tartósságát a hagyományos üveggel szemben. Fokozott karcállóság Azonos tárgyakat azonos nyomással húztak végig egy hagyományos üveg és egy DiamondGuard üveg felületén. A DiamondGuard kivétel nélkül mindig jobban teljesített. A DiamondGuard még az evőeszközzel végzett százezer húzás után is mérhetően és lényegesen kevesebb – felületi karcolódásból adódó – homályosodást mutatott, mint a normál üveg.

Guardian vizsgálati labor által végzett Kopás tesztek Tesztelés előtti mérés

Hagyományos üveg

DiamondGuard Glass

Fényáteresztés

Homályosság

87.7 % ± 0.4

<0.5 %

82.9 % ± 1.2

<0.5 %

Tesztelés

Tesztelés utáni mérés Tartossági homályosodás*

Következtetés

Kerámiabögre 500 alkalommal

9.59 %

Rendkívüli kopás

Réz kulcs- karika három kulccsal 100 ezer karcolás

3.47 %

Mérsékelt kopás

Rozsdamentes acél evőeszköz 100 ezer karcolás

2.20 %

mérsékelt kopás

Kerámiabögre 500 alkalommal

0.20 %

NINCS KOPÁS

Réz kulcs- karika három kulccsal 100 ezer karcolás

0.20 %

NINCS KOPÁS

Rozsdamentes acél evőeszköz 100 ezer karcolás

0.20 %

NINCS KOPÁS

* A homályosodás mérése avagy az optikai tisztaság csökkentése egyetemleges gyakorlat az üveg és más átlátszó anyagok tisztaságának hiteles mérésére. Minél alacsonyabb a homályosodás, annál nagyobb az optikai tisztaság. Az elfogadható homályosodási küszöb: 0,7 / ASTM D1003-11.

05


Korrózió-teszt Miután erős háztartási oldószerekkel, savakkal, lúgokkal és egyéb oxidáló anyagokkal (mint pl. öngyújtó-folyadék, ammónia, hidrogénperoxid, alkoholos filc) való folyamatos érintkezésnek tették ki, a DiamondGuard még mindig megőrizte újszerű optikai tisztaságát. Hő-teszt A DiamondGuard még az állandó 100°C-ra felmelegített főzőedénnyel való hosszantartó érintkezés után is megtartotta újszerű optikai tisztaságát. Kritikus terhelés-teszt A DiamondGuard a hagyományos üveghez képest 2,8 – 18-szor nagyobb nyomást bírt ki, mielőtt megkarcolódott.

DiamondGuard Specifikációk

DiamondGuard DiamondGuard DiamondGuard DiamondGuard DiamondGuard UltraClear LamiGLASS SatinDeco tükör

Jellemzők A DiamondGuard súrlódási együtthatója rendkívül alacsony, ez teszi lehetővé, hogy az üveg- és tükörfelületek ellenálljanak a karcolásnak, foltosodásnak és szennyeződésnek. A DiamondGuard gyakorlatilag láthatatlan, kémiailag semleges, és nem igényel különleges tisztítást. Elérhetőség A DiamondGuard alapesetben a Float üvegek, UltraClear (alcsony vastartalmú), LamiGlass (ragasztott), SatinDeco Acid-Etched (savmaratott) üvegek valamint a tükrök bevonatát képezheti, azonban még számos kombinációban elérhető. Így egyszerűen biztosíthatunk tartós védelmet szinte valamennyi alkalmazásnál. A DiamondGuard jelenleg nem edzhető verziója érhető el, standard (3-15 mm) vastagságokban. Feldolgozás Az összes DiamondGuard üveg és tükör vágható, fúrható, fazettázható, élcsiszolható, laminálható és ellátható szitanyomással.

GuardianInGlass.hu


CristalGuard

TM

Glass protection (üvegvédelem)

ZUHANYFÜLKÉK

FÜRDŐSZOBAFALAK

PARAVÁNOK

07


TARTSA TISZTÁN ÉS SZÉPEN IDŐTÁLLÓ ELKÉPZELÉSEIT! A CristalGuard üveg állandó védelmet nyújt a korrózió és az elszíneződés ellen. A Guardian szabadalmaztatott katódporlasztásos eljárásával bevont CristalGuard üveg éveken keresztül megőrzi újszerű kinézetét. A felkenhető vagy különböző spray formátumú utólagos folyadékokkal szemben, ez a védelem magának az üvegnek a része, és lehetővé teszi, CristalGuard UltraClear

hogy az üveg a legkeményebb körülmények között is hosszútávon ellenálló maradjon. A CristalGuard technológiával készült termékek tökéletesek mindenhol, ahol olyan üvegfelületre van szükség, amely ellenáll a kemény víznek, a foltosodásnak, a korróziónak vagy a nehéz tisztítási körülményeknek. A CristalGuard tökéletes megoldás zuhany- és fürdőfalakhoz, falburkolatokhoz, korlátokhoz és sok más felhasználáshoz.

CristalGuard SatinDeco

Miért a CristalGuard? Első pillantásra Jellemzők A szabadalmazott katódporlasztásos technológia megvédi az üveget a korróziót okozó anyagokkal szemben. Ellenáll a kemény víz okozta foltosodásnak.

Korlátozott élettartam-garancia.

Előnyök Ellenáll a kemény víz okozta foltosodásnak, minimális tisztítással könnyen karbantartható. A védelem az üveg része, így soha nem kell újból felvinni.

Hosszabb az életciklusa, és ritkábban szorul cserére.

GuardianInGlass.hu


CristalGuard Teljesítmény Tartós bevonattal gyártott üveg, amely nehéz körülmények között is megőrzi újszerű kinézetét. A hagyományos üveg korrodálódik A kemény víz, a tisztítószerek, de még a minden nap használt szappan és sampon is nyomot hagy a normál üvegen, rengeteg parányi mélyedést és bordát okozva a felületén, amely odavonzza, és megtartja a habot. Ez az állandó szennyeződés olyan vegyi reakciókat okoz, amelyektől érdessé válik az üveg felülete. Amikor ez bekövetkezik, foltok, mattosodás, szennyeződés és vízkő alakulhat ki, így szinte lehetetlenné válik az üveg tisztántartása. A CristalGuard üveg ellenáll a korróziónak A CristalGuard üveg felülete ellenáll a vegyi anyagok és a zuhanyozással járó szennyeződések támadásának, így nincs amire a hab rátapadjon, ezáltal az üveg sima marad és könnyen tisztítható. A felkenhető vagy különböző spray formátumú utólagos folyadékokkal ellentétben – amelyek gyakorlatilag egy bizonyos idő után lekopnak – a CristalGuard üveg bevonata állandó, így évekkel később is tiszta és csillogó marad.

A CristalGuard különbség Független laboratóriumi tesztelés során egy CristalGuard üveget és más versenyképes termékeket kemény víz és oldott szilikátok hatásának tettek ki, amely kihívást jelent bármilyen, zuhanyozókhoz használt üvegnek. A megismételt tesztszakaszokat követően a többi terméken állandó, el nem távolítható szennyeződés alakult ki, míg a CristalGuard átlátszó maradt.

Hagyományos üveg

Tipikus zuhanyozási körülményeknek kitett hagyományos üveg.

09

CristalGuard

Tipikus zuhanyozási körülményeknek kitett CristalGuard.


CristalGuard üveg ápolása és karbantartása A CristalGuard szabadalmazott technológiája segít, hogy az ásványi anyagok, a vízkő és a szappanhab ne tapadjon meg az üvegen. Egy puha rongy vagy nedves szivacs és a legközönségesebb háztartási tisztítószerek – csak erre van szüksége az időnkénti karbantartáshoz.

Vízminőség

Hatékony tisztítószer

Ajánlott tisztítószer

Javasolt tisztítási gyakoriság*

Lágy víz

bármely üvegtisztító szer

Ajax® vagy hasonló

szükség szerint

Kemény víz

bármely savas üvegtisztító szer

víz és ecet 50–50 százalékos oldata

nagyjából minden 15. zuhanyzást követően

Kemény víz oldott szilikáttal

Enyhe súrolót tartalmazó tisztítószer

citrus alapú tisztítószer vagy vízkőtelenítő szer

nagyjából minden 10. zuhanyzást követően

* A tisztítás gyakoriságára vonatkozó javaslatok csupán irányadó jellegűek. A tisztítás gyakorisága függ a páratartalomtól, a víz keménységi fokától, a zuhany hőmérsékletétől és egyéb változóktól. Szélsőségesen magas szilikáttartalomnál segíthet, ha a takarítások között gumipárnás ablaktörlővel letöröljük az üveget.

CristalGuard Specifikációk

CristalGuard EXTRAClear

CristalGuard ulTRAClear

CristalGuard DECOCRISTAL

CristalGuard satindeco

Jellemzők A CristalGuard bevonatot szabadalmazott katódporlasztásos eljárással hordják fel az üvegre, elzárva a felületet a vegyi anyagok és a víz által okozott korrózió ellen. A CristalGuard gyakorlatilag láthatatlan, egyszerű szappannal és vízzel tisztítható. Elérhetőség A CristalGuard elérhető ExtraClear float, UltraClear (alacsony vastartalmú) üvegen valamint DecoCristal festett és SatinDeco savmart üvegen. Standard termékként 8 mm-es, de külön rendelésre 6 és 10 mm-es vastagságban is kapható. Feldolgozás Az összes CristalGuard üveg vágható, fúrható, fazettázható, élcsiszolható, szitázható, edzhető valamint laminálható.

GuardianInGlass.hu


DecoCristal

®

Back painted glass (festett üveg)

DEKORATÍV FELÜLETEK

TÜKRÖK

AJTÓK

TÁROLÓK ÉS FELSZERELÉSI TÁRGYAK

BÚTOROK

VITRINEK

FELÜLETEK

FALAK ÉS VÁLASZFALAK

11


MERÉSZ SZÍNEK MERÉSZ TERVEKHEZ. Tervezzen a Guardian DecoCristal merész és feltűnő színű festett üvegével, melynek egyik oldalát lakk-simaságúvá száradó, telített szerves festék fedi – káprázatos optikai élményt nyújtva! A ragyogó, erősen tükröző színekkel bármilyen helyiség kihangsúlyozható. A DecoCristalt nagy volumenben gyártják, és a megmunkálás során vágják méretre, így kis- és nagy projektekhez egyaránt ideális. Elképzelését tegye még látványosabbá a dekoratív felületeken, ajtókon, falakon, válaszfalakon és még sok más helyen, a telített, gazdag színek használatával. Fedezze fel az összes lehetőséget, mellyel a DecoCristal hozzá tud járulni terveihez!

DecoCristal Specifikációk

ultraWhite ICE WHITE SWAN WHITE WHITE BLACK BLACK GREY SHARK GREY TRUE GREY BROWN CARAMEL BORDEAUX BROWN

GREY BEIGE

FLUO GREEN

RED

FLUO ORANGE

FUSHIA

PURPLE VIOLET BLUE Luminous

BLUE LAGOON

SILVER

WOOD BROWN

METAL GREY

Jellemzők A DecoCristal gyártásakor a Guardian floatüvegének egyik oldalát színezett szerves festékkel befestik, amely a száradás során meghökkentően vibráló, lakk-fényű felületet hoz létre. Elérhetőség A DecoCristal majdnem minden Guardian üvegtermékre alkalmazható, beleértve a szabványos normál floatüveget és az UltraClear üveget is. Kombinálható a DiamondGuarddal, CristalGuarddal és SatinDecóval. A DecoCristalt 4 mm-es méretben tartjuk raktáron, de rendelésre 12 mm-ig más vastagságokban is rendelhető. Feldolgozás A DecoCristal ugyanúgy feldolgozható és megmunkálható, mint bármely más tükörtermék: alkalmas alakos vágásra, fazettázásra, gépi élcsiszolásra valamint lyukak fúrására.

GuardianInGlass.hu


UltraClear

TM

L ow-iron Glass (alacsony vastartalom)

AJTÓK FALAK VÁLASZFALAK LÉPCSŐHÁZAK ÉS KORLÁTOK TÜKRÖK BÚTOROK VITRINEK FELÜLETEK ZUHANYOZÓK TÁROLÓK ÉS FELSZERELÉSEK LIFTEK MOZGÓLÉPCSŐK DEKORATÍV FELÜLETEK

13


AMIKOR VALÓSÁGHŰ SZÍNEKRŐL ÉS ÁTLÁTSZÓSÁGRÓL VAN SZÓ, A MI TECHNOLÓGIÁNK VILÁGOSAN MÁS. Az UltraClear alacsony vastartalmú üveg csillogó, kristályszerű átlátszósága abban az esetben ideális választás, amikor számít a szín semlegessége és a maximálisan tiszta átlátszóság. Tökéletes ajtókhoz, előterekhez, vitrinekhez, válaszfalakhoz, korlátokhoz és egyéb díszítő alkalmazásokhoz. Az UltraClear üvegre jellemző a magas fényáteresztő képesség, a hagyományos alapüvegnél ismert zöldes árnyalat nélkül, ami leginkább az élek felől nézve látható. A ragasztott üveghez használt alapüvegként az UltraClear valóban rászolgál a nevére! Az UltraClear torzításmentes, elegáns látvánnyal gazdagítja a ragasztott üveg erejét és biztonságát, így nyújtva páratlan teljesítményt.

UltraClear Specifikációk

UltraClear UltraClear UltraClear UltraClear Float Glass DiamondGuard SatinDeco Mirror

Jellemzők Az UltraClear üveget alacsonyabb vas-oxid tartalommal gyártják, melynek eredménye egy átlátszó, színsemleges üveg. A vastartalom csökkentésével és új nyersanyag-összetétel alkalmazásával megnövelték a fényáteresztést, és megszűntették a zöldes árnyalatot, ami a hagyományos üvegeknél a peremek felől nézve, főleg vastagabb üvegek esetén lehet igazán szembetűnő. Elérhetőség Az UltraClear elérhető Laminated (ragasztott), CristalGuard, DecoCristal, DiamondGuard, SatinDeco és tükör opciókként, azonban még számos további termékkombinációban kapható, így a színsemlegesség szinte minden alkalmazásnál elérhető. 3–12 mm közötti szabványos vastagságokban kapható. Feldolgozás Az UltraClear üveg ugyanúgy megmunkálható, ragasztható, festhető, vágható és edzhető, mint a közönséges floatüveg.

GuardianInGlass.hu


SatinDeco A cid-Etched Glass ®

(savmaratott üveg)

AJTÓK FALAK VÁLASZFALAK LÉPCSŐHÁZAK ÉS KORLÁTOK ZUHANYFÜLKÉK TÁROLÓK ÉS FELSZERELÉSI TÁRGYAK LIFTEK/ MOZGÓLÉPCSŐK DEKORATÍV FELÜLETEK TÜKRÖK BÚTOROK VITRINEK FELÜLETEK

15


SZÉPSÉG. FÉNY. TÉRELVÁLASZTÁS. MINDEN, AMIT KÍVÁN, EGYETLEN ELEGÁNS MEGOLDÁSBAN. A SatinDeco a Guardian egyedülálló savmaratott termékcsaládja, amely az elegancia, a fény és az elkülönülés meglepő és különleges elegyét nyújtja. A Guardian saját savmaratási eljárásával gyártott SatinDeco termékek tökéletesen sima felülettel bírnak, mely szétszórja a fényt, olyan érzetet keltve, mintha belülről ragyogna. Beépítését követően a SatinDeco nem igényel semmilyen speciális ápolást. Az extrasima kikészítésű felület fokozottan ellenáll a foltoknak és az ujjnyomoknak, tisztítása pedig rendkívül könnyű. Biztos lehet abban, hogy a SatinDeco az idő múlásával is megtartja eleganciáját és könnyű karbantarthatóságát. A SatinDeco-termékekkel kialakíthat válaszfalakat, lépcsőházakat, ajtókat, zuhanyfülkéket, bútorokat – amit csak kíván. Tapasztalja meg a tervezés rugalmasságát – ez a SatinDeco!

Miért SatinDeco? Első pillantásra Jellemzők Folyamatos savmaratásos eljárással készül, ami egységes megjelenést hoz létre. A rendkívül sima felület ellenállóbb a foltoknak és az ujjnyomoknak. Áttetsző megjelenés, szétszórja a fényt, csökkenti a tükröződést és a bántó belső csillogást.

Széles termékkombinációban kapható.

Előnyök A speciális maratás egyenletes opálosságot biztosít.

Könnyű tisztítani.

Elegáns térelválasztást biztosít, a fény feláldozása nélkül.

Számtalan tér esetén alkalmazható.

GuardianInGlass.hu


SatinDeco teljesítmény Egy üveg, mely a térelválasztás és a természetes, szórt fény ragyogó kombinációját nyújtja. A SatinDeco termékek folyamatos savmaratásos eljárással készülnek, melynek során a Guardian alapüvegén sima felületet képeznek, ami szétszórja a fényt, így az átlátszó floatüvegnek elegáns áttetsző megjelenést biztosít. SatinDeco 6 mm

Beeső fény savmaratott felületen

Beeső fény nem savmaratott

Optikai fényáteresztés

90,5 %

88,5 %

Fénytükrözés

8,1 %

7,0 %

UV sugarak áteresztése

59,9 %

58,2 %

Napfényáteresztés

80,8 %

79,4 %

A mérési eredmények megfelelnek az UNE-EN 410.1998 szabványnak.

Egyenletes minőség A SatinDeco gyártásához használt minden floatüveg egyetlen Guardian telephelyről származik, és kizárólag a Guardian saját folyamatos savmaratásos eljárásával készül. A SatinDeco gyártási eljárása megfelel az ISO 9001:2000, valamint az összes szükséges CE tanúsítvány követelményeinek. Könnyű karbantartani A SatinDeco fokozottan ellenáll a szennyeződéseknek és az ujjnyomoknak, így a tisztítása hihetetlenül könnyű. A SatinDeco időtálló értéket nyújt, mivel sokáig megtartja elegáns megjelenését. SatinDeco termékkombinációk A legtöbb InGlass termék SatinDeco savmaratásos kivitellel is megvásárolható, ami azt jelenti, hogy a SatinDeco elegáns áttetszőségét bármely elképzeléséhez felhasználhatja. Vigyen bele színt a festett DecoCristal üveggel vagy színes ragasztott üveggel, illetve növelje a választott SatinDeco üveg teljesítményét a DiamondGuard fokozott karcállóságával vagy a CristalGuard bevonattal.

17


Az áttetszőség, amire vágyik A SatinDeco-t többféle áttetszőség-erősséggel kínáljuk, van, amelyiknél minimálisra csökkentettük, és van, amelyiknél növeltük a termék áttetszőségét. A legáttetszőbb Vidromattól egészen a legopálosabb Double Sided üvegig, a SatinDeco termékskála a megfelelő fényátbocsátási értéket biztosítja az Ön elképzeléseihez. Ha a csillogást kívánja csökkenteni, válassza a SatinDeco Inspiration 2 mm-es üveget, amely ideális lehet képkeretezéshez.

vidromat

elegance PLUS Double sided

Látogasson el a GuardianInGlass.hu SatinDeco menüpontjához, ahol megtalálja a termékkombinációk teljes listáját, vagy használja a mintarendszerben található Viewert, hogy személyesen hozhasson létre termék- és színkombinációkat.

SatinDeco Specifikációk

Satindeco satindeco satindeco EXTRAClear DiamondGuard laminated

satindeco SatinDeco ultraclear Mirror

Jellemzők SatinDecót a legjobb minőségű floatüvegből gyártják. Az üveg egyik felületét savval kezelik, ezáltal részben feloldják az üveget, hogy sima, egyenletesen sík felület alakuljon ki, ami az így létrehozott fényszóródásnak köszönhetően belülről ragyogni látszik. Elérhetőség A SatinDeco kapható a DiamondGuard, CristalGuard, UltraClear low-iron (alacsony vastartalmú), Laminated (ragasztott), DecoCristal és tükörtermékekkel. Emellett számos egyéb termékkel kombinálható, ily módon könnyen biztosítható a térelválasztás lehetősége, valamint a fényellátottság szabályozása bármely elképzeléshez. 3–12 mm közötti standard vastagságokban kapható. Feldolgozás A SatinDeco üveget lehet vágni, fazettázni, hajlítani, edzeni, festeni, ragasztani, ill. hőszigetelő üvegszerkezetben alkalmazni.

GuardianInGlass.hu


Textúrák Standard patterns (katedrálüveg)

AJTÓK

FALAK

VÁLASZFALAK

ZUHANYFÜLKÉK

TÁROLÓK ÉS FELSZERELÉSI

TÁRGYAK

BÚTOROK

VITRINEK

FeLÜLETEK

19


SZÉLES VÁLASZTÉK. NAGY VONZERŐ. A Guardian textúrált üveg-családja olyan széles választékot kínál, amivel bármely elképzelés látványát izgalmassá teheti, miközben a fényellátottság szabályozása is lehetővé válik. Számos lehetőség közül választhat: standard mintákat találhat majdnem minden alkalmazáshoz és esztétikai igényhez, a hagyományostól a modernig. A gyártás során a félig olvadt üveget két henger között engedik át különféle mintákat alakítva ki, melyek szórják a fényt, több teret engedve ezáltal a kreativitás kifejezésének. Tökéletes választás elsődleges elemként, vagy amikor más tervezési vonás kihangsúlyozására használják. A standard minták visszafogott, diszrkét stílust kölcsönöznek a bútoroknak, ajtóknak, zuhanyfülkéknek és kádparavánoknak, a falaknak és a válaszfalaknak és még sok egyébnek.

Standard Textures Specifikációk

BRISA

BRISA ARMADO

CATEDRAL

CONCHAS

Iguazu

Jellemzők A Guardian hengerelt üveget úgy állítják elő, hogy a félig olvadt üveget két fémhenger között engedik át, mintákat nyomva az üvegbe, melyek a szórt fény számos variációját eredményezik. Elérhetőség A standard minták 4 vagy 6 mm-es vastagságban kaphatók, de ez mintánként változhat. Feldolgozás Az összes hengerelt üveg vágható, feldolgozható, edzhető, ragasztható és/vagy hátoldalán festhető.

GuardianInGlass.hu


Textúrák (katedrálüveg) Berman Glass termékek

AJTÓK

FALAK

VÁLASZFALAK

LÉPCSŐHÁZAK / KORLÁTOK

ZUHANYFÜLKÉK

BÚTOROK

VITRINEK

FELÜLETEK

21


EGYEDI MEGJELENÉS JOEL BERMAN EXKLUZÍV TERVEIVEL. Az időtlen és utánozhatatlanul egyedi üveg-megjelenés létrehozása most könnyebb, mint valaha a Guardian InGlass család exkluzív Berman Glass termékeivel. Válasszon a neves amerikai üvegművész, Joel Berman által tervezett négy textúra közül, amelyeket kizárólag a Guardian gyárt és forgalmaz. Mintái időtlenek, textúrái a finom, szabálytalan, szerves mintáktól a drámaian lineáris motívumokig húzódnak, és ezzel különböző szintű térelválasztást és fényszabályozást tesznek lehetővé, a fényáteresztés feláldozása nélkül. A Berman Glass elemeket kifinomult mélység és dimenzió jellemzi, megoldást nyújtva nagy volumenű projektekhez, a hagyományos anyagok – fa, szövet és fém – tökéletes alternatívájaként. Ideális ajtókhoz, zuhanyfülkékhez és kádparavánokhoz, falakhoz, válaszfalakhoz, bútorokhoz, vitrinekhez és számos egyéb célra. A Berman Glass a minőségi üvegművészet új szintjével járulhat hozzá az Ön terveihez.

Berman Glass editions Specifikációk

AquÍ

IMA

esto

ÊTRE

Jellemzők A Joel Berman által tervezett üvegeket úgy állítják elő, hogy a félig olvadt üveget két fémhenger között engedik át, mintákat nyomva az üvegbe, melyek a szórt fény számos variációját eredményezik. Elérhetőség A Joel Berman üvegkollekció 12 mm-ig terjedő szabványos vastagságokban külön megrendelésre kapható. Feldolgozás Minden hengerelt üveg vágható, feldolgozható, edzhető, ragasztható és/vagy kérésre hátoldala festhető.

GuardianInGlass.hu


Tükör H igh-Luster Durability (tartós csillogás)

AJTÓK

KIÁLLÍTÓTÁROLÓK

BERENDEZÉSI TÁRGYAK

DEKORATÍV FELÜLETEK

BÚTOROK

VITRINEK

FELÜLETEK

23


GYÖNYÖRŰ, TARTÓS, ELEGÁNS TÜKRÖZŐDÉSt biztosít A Tükör ( High-Luster Durability) termék tökéletes bármely belső térhez, többek között dekoratív falakhoz, gardróbajtókhoz, vitrinekhez és sok egyéb célra. A helyiségek szikráznak, amikor a Guardian Mirror visszatükrözi a műtárgyakat, szobrokat és az egyedi belsőépítészeti munkákat. A tükör értékét növelheti a DiamondGuarddal, páratlan tartósságot biztosítva a szállítás, feldolgozás és beszerelés során, illetve garantálva az üveg teljesítményének megőrzését az ezt követő évekre is. Legyen az fürdőszobatükör vagy bútor, a Guardian Mirror kiváló fényvisszaverést és rendíthetetlen tartósságot nyújt, amelyhez a legjobb ipari garancia nyújt biztos hátteret. Megfelel az európai EN 1036 normának.

Tükör (High-Luster Durability) Specifikációk

Tükör

DiamondGuard Tükör

SatinDeco Tükör

laminated Tükör

UltraClear Tükör

Jellemzők A Guardian csúcsminőségű floatüvegének felületét magasfényű tükörbevonattal látják el, amely csillogó és tartós terméket eredményez. Elérhetőség Elérhető ragasztott kivitelben illetve DiamondGuard vagy SatinDeco üveggel. 12 mm-ig különböző vastagságokban kapható. Feldolgozás Lehet vágni, fúrni, ragasztani, fazettázni, vagy akár más dekoratív élkialakítást is kaphat.

GuardianInGlass.hu


Lamiglass® Teljesítmény és színek

AJTÓK FALAK VÁLASZFALAK LÉPCSŐHÁZAK ÉS KORLÁTOK TÁROLÓK ÉS FELSZERELÉSI TÁRGYAK LIFTEK MOZGÓLÉPCSŐK BÚTOROK VITRINEK FELÜLETEK padlók

25


GAZDAGÍTSA ELKÉPZELÉSÉT SZÍNEKKEL, BIZTONSÁGGAL ÉS HANGSZIGETELÉSSEL! A Guardian ragasztott biztonsági üvege segít önnek abban, hogy páratlanul széppé varázsolja lakó- és kereskedelmi tereit, miközben biztonsági és hangszigetelési funkcióval fokozza üvege teljesítményét. A jellegzetes dizájnt és teljesítményt úgy érik el, hogy két vagy több üveglapot tartós műanyag fóliával összeragasztanak. Különböző köztes rétegeket használnak, hogy elérjék a kívánt hatást, kezdve az üvegnek csapódó tárgyak áthatolásának kivédésétől egészen a hangszigetelésig. A LamiGlass Deco színezett, ragasztott biztonsági üveg különböző színű köztes réteggel alakítható ki, hogy ezáltal széles körű felhasználás váljon elérhetővé, vagy akár csak egy szín kihangsúlyozásáért is. Nézze meg az alábbi ragasztott üveg színválasztékunkat, vagy hozzon létre egyedi színkombinációkat a szivárvány bármely színével!

LamiGlass Deco Specifikációk és színopciók

CLEAR ARCTIC SNOW

ABSOLUTE BLACK SMOKE GReY

COOL WHITE POLAR WHITE AQUAMARINE SAPPHIRE TRUE BLUE

CORAL ROSE

RUBY RED DEEP RED TANGERINE

EVENING SHADOW

GOLDEN LIGHT SAHARA SUN

Jellemzők A ragasztott biztonsági üveg úgy készül, hogy egy műanyag fóliát (PVB) hő és nyomás alatt két vagy több üvegtábla közé helyeznek, összeragasztva az üvegeket. Mindez erősebb üveget eredményez, amelynek darabjai – ha eltörik – hozzátapadnak a fóliaréteghez, csökkentve a sérülés kockázatát. A ragasztott biztonsági üveg megfelel az EN 356 követelményeinek. Elérhetőség Majdnem minden Guardian InGlass termék ragasztható, beleértve a floatüveget és az UltraClear üveget is. A ragasztott biztonsági üveg kombinálható a DiamondGuard, Mirror és SatinDeco üveggel, a nagyobb változatosság érdekében. A ragasztott biztonsági üveg szabványos vastagságokban – 3+3, 4+4, 5+5, 6+6, 8+8 és 10+10 – kapható. A végső vastagság megközelítő értékű, két üveglap és egy vagy több PVBréteg függvénye. Emellett egyéb opciók is elérhetők. Feldolgozás Az összes ragasztott biztonsági üveg vágható és megmunkálható.

GuardianInGlass.hu


Float üveg Base Glass (alapüveg)

AJTÓK FALAK VÁLASZFALAK LÉPCSŐHÁZAK ÉS KORLÁTOK TÁROLÓK BERENDEZÉSI TÁRGYAK LIFTEK MOZGÓLÉPCSŐK BÚTOROK VITRINEK FELÜLETEK

27


HELYEZZE ELKÉPZELÉSEIT szilárd ALAPRA! A csúcsminőségű floatüveg gyártásának tudománya az a bázis, melyre a Guardian támaszkodik – erre épül a Guardian InGlass megoldásainak innovációja. A floatüveg gyártása szakértelmünk origója. A legmodernebb üveggyártási technológiát használjuk, hogy kvarchomok „hegyeket” és más nyersanyagokat olvadt üveggé alakítsunk át, amely azután olvasztott ón felszínén „lebegve úszik” tovább, s egy szinte tökéletes „üvegszalagot” képez. A csúcsminőségű, széles méret- és vastagság-választékban készülő Guardian floatüvegeket megszámlálhatatlan módon használhatja fel. A Guardian floatüvegét alkalmazva a világ legjobb „üres vásznával” dolgozhat ajtók, falak, válaszfalak, lépcsőházak, korlátok, zuhanyfülkék és kádparavánok, dísztárgytárolók, berendezési tárgyak, liftek, mozgólépcsők, dekoratív felületek, tükrök, bútorok, vitrinek, felületek és számos más alkalmazás tervezésénél. Ez minden üvegtervezés alapköve.

Float Üveg Specifikációk

Clear EXTRAClear ULTRACLEAR

Jellemzők A floatüveg egy síküveg lap, amely úgy készül, hogy az alapanyag olvadékot egy olvasztott ón fürdőn úsztatják át, így alakítva ki az üveglap egyforma vastagságát és elképesztően sík felületét. A Guardian elkötelezett a floatüveg-gyártás tudományának és technológiájának folyamatos fejlesztése iránt. Elérhetőség A floatüveg az összes InGlass termék alapja, beleértve a bevonatokat illetve az egyéb dekoratív és teljesítmény célú alkalmazásokat. Sokféle színárnyalatban vásárolható, a tervezés rugalmasságának növelése érdekében. Típus és termékféleség szerint 15 mm-ig különböző vastagságokban kapható. Feldolgozás A Guardian floatüveg vágható, feldolgozható, ragasztható, hátoldala festhető, előfeszíthető és edzhető.

GuardianInGlass.hu


Guardian InGlass háttértámogatás

AZ ÜVEG ÁLTAL KÍNÁLT TERVEZÉSI LEHETŐSÉGEKRE FORDÍTSA IDEJÉT ÉS NE A LOGISZTIKÁRA! Itt az ideje, hogy végre sokkal inkább az üveggel kapcsolatos elképzeléseire koncentráljon, semmint azok megvalósítási lehetőségeire. A Guardian InGlass bemutatja a jövőbe mutató beltéri üvegmegoldásokat, melyekkel könnyedén formába öntheti kreativitását. Minden a teljesítményvezérelt Guardian InGlass termékekkel kezdődik, melyek olyan tervezési és funkcionális lehetőségeket biztosítanak, amiket a hagyományos üveg nem - a tartósságtól a fényszabályozáson át a zuhanykabin üveg védelméig és biztonságáig. Több száz szín, textúra és kivitelezési kombináció közül választhat – olyan áron, amely garantáltan illeszkedik valamennyi projektjéhez.

29


Glass Sample System Mintakészlet A Guardian InGlass Sample System mintakészlete tartalmazza legnépszerűbb üvegopcióinkat: Performance Glass, Colours, Textures & Patterns (teljesítmény, szín, textúra). Ezenkívül található benne egy InGlass Demonstration Viewer (néző keret) valamint színminták, hogy saját érzékszerveivel tapasztalhassa meg, melyik üveg illeszkedik az elképzeléseihez. Regisztrálja mintarendszerét a doboz külső oldalán lévő QR-kóddal vagy látogasson el a GuardianInGlass.hu-ra. Regisztrálását követően Ön rendszeresen megkapja a mintarendszer frissítéseit. Online Glass Wizard (varázsló) Bármilyenek is legyenek böngészési szokásai, a Guardian InGlass készen áll arra, hogy segítsen Önnek megtalálni azt az üveget, amire szüksége van. Ha meglátogatja mindenre kiterjedő weblapunkat a GuardianInGlass.hu-ot, ott talál egy gyors, egyszerűen használható, Glass Wizard elnevezésű eszközt, amely percek alatt képes üvegkombinációkat találni az Ön terveihez. A weblap megkönnyíti a mintarendelést, inspiráló jellegű üvegalkalmazásokról mutat képeket, valamint hozzáférést ad a műszaki háttértámogatáshoz és forrásokhoz, amelyekre szüksége lehet koncepciója megvalósításához. Mindenre kiterjedő értékesítési hálózat A legegyszerűbb kérdés megválaszolásától a legbonyolultabb kivitelezési kihívásokig, a Guardian értékesítési hálózata készen áll, hogy támogassa az Ön által elképzelt látvány megvalósítását. Sokrétű partnerhálózatunkhoz bármilyen típusú projekt kapcsán fordulhat, az egyszerű gyártástól az egyedi design megoldásokig. Fedezze fel a lehetőségeket, és keresse meg Guardian-képviselőjét a GuardianInGlass.hu-on, aki örömmel segít Önnek. A Guardianről A Guardian InGlass termékeket a világ egyik legnagyobb float- és feldolgozott üveg gyártója, a Guardian Industries Corp. értékesíti, amely kereskedelmi és lakóépületekhez valamint a járműipar számára gyárt üvegeket. Magántulajdonban lévő társaság, melynek székhelye a michigani Auburn Hills-ben található. A Guardian első európai floatüveg gyárát Bascharage-ban, Luxemburgban nyitotta meg 1981-ben. Azóta a Guardian Európa-szerte bővítette tevékenységét, 8 országban 11 gyára van, amelyek kiszolgálják az európai kontinenst, a Földközi-tenger térségét és Oroszországot. Ha többet kíván megtudni a Guardianről, látogasson el a vállalat honlapjára, a GuardianInGlass.hu-ra.

A feltüntetett teljesítmény értékek névlegesek, és a gyártási tolerancia-értékek következtében eltérések mutatkozhatnak. Az ebben a kiadványban szereplő termékek értékesítésének feltételeit a GUARDIAN Standard Értékesítési Feltételei és az esetleges, vonatkozó írásos garanciák tartalmazzák. A vásárló felelőssége megbizonyosodnia arról, hogy a termékek megfelelnek az alkalmazáshoz, amelyre szánják. Kérjük, lépjen kapcsolatba helyi GUARDIAN képviselőjével, és kérje a megfelelő kezelési és feldolgozási útmutatókat valamint a legújabb érvényes termékinformációkat.

GuardianInGlass.hu


Guardian Orosháza Kft. Csorvási út 31. H-5900 Orosháza

GuardianInGlass.hu

InGlass HU Catalog  

InGlass HU Catalog

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you