Page 1

OFF sætter fokus på filmkunst i danskfaget - lærerseminar med Breuning og Munk Torsdag d. 26. august afholder Odense Internationale Film Festival og University College Lillebælt lærerseminar om den korte filmfortælling og novellefilmen i danskfaget. Den korte filmfortælling kan sammenlignes med den korte litterære fortælling. Novellen og novellefilmen er begge medier, som fortæller en kompakt og ofte kompliceret historie på ultrakort plads og tid. Her på OFF har vi under festivalugen valgt at sætte fokus på at fremme brugen af filmkunst i danskfaget, og lærerseminaret vil forme sig som en præsentation af bogen I mørket – kortfilm og kys og en grundig analyse af novellefilmen. De deltagende vil få sig en både underholdende og saglig introduktion til filmens verden, for filmkonsulenter Ulrich Breuning og Judith Breuning vil i samspil med instruktør Kaspar Munk vise tre af sidstnævntes kortfilm og knytte filmenes tilblivelse og tematik til både litteratur og billedkunst. Filmeksemplerne følger filmprocessen fra ide til færdig film og lancering, og hele tiden vil fokus være på, hvordan novellefilmen naturligt kan indgå i danskfaget.

De tre musketerer inden for film i danskfaget - 2 x Breuning og Munk har forfattet en grundig guide til kortfilmen i danskfaget. På OFF's lærerseminar kan du møde dem alle tre og få en introduktion til mørkets glæder.

OFF slår et slag for film i danskfaget, og vi opfordrer i bedste `Døde Poeters Klub´ stil til, at man river en side ud af novellen, og lader det skrevne ord blive erstattet af det talte ord for en stund… Alternativt kan man nøjes med at rive en dag ud af kalenderen og tilmelde sig dette fantastiske seminar! Lærerseminaret henvender sig til alle klassetrin og alle danskundervisere. Læs mere, og tilmeld dig på http://ucl.dk/content/dk2/cfu/kurser/kursuskatalog_for_efteraret_2010

Mange venlige OFF hilsener www.filmfestival.dk tlf.: 65 51 28 37

Laererseminar  

lærerseminar