Page 1

barcelona barri a barri

Elisenda Roca

“El bon periodisme està tocat de mort”

Foto Portada: Elísabeth Serra

Pàg. 6

GUANYA UN PERNIL

Passeja’t pel teu barri i participa en el nostre concurs Pàgs. 18-27-38-48 i 55

Revista mensual gratuïta Any V · núm. 62 · Març 2013

www.acelobert.com

www.acelobert.com 1


13ª EDICIÓ DEL PREMI RELATS CURTS Dijous 7 de març, a les 19.30 h. Centre cívic Sagrada Família (Provença, 480) Acte de lliurament dels premis. Presentació a càrrec de Merche 8A. Veredicte i lectura dels relats guanyadors. CONCERT HOMENATGE A MAITE CEBRIÁN Dijous 9 de març, a les 12 h. Passatge de les Escoles (Mercat de la Concepció) Acte d’homenatge a una lluitadora, feminista i defensora dels drets de les persones amb discapacitat. Organitza: Consell de Dones del Districte. MOSTRA D’ENTITATS DE DONES Dijous 9 de març, d’11 a 13.30 h. Passatge de les Escoles (Mercat de la Concepció) Organitza: Consell de Dones del Districte.

DONA’T ESPAI Dijous 14 de març, a les 18 h. Espai 210 (Padilla, 210) Tarda d’activitats lúdiques i participatives. Taller d’arteteràpia, espai Mima’t de la Fundació Aroa i taller de danses de feminitat. Organitza: Comissió de Dones del Pla Comunitari de la Sagrada Família.

bcn.cat/ eixample

facebook.com/BcnEixample twitter.com/BCN_Eixample

2 www.acelobert.com


Porta’ns el que ja no utilitzis!!!!

T’ho a em comprnt i en l’instaectiu ef

Busca oportunitats en el nostre ampli saló de vendes ...

500m2

d’OPORTUNITATS

Compra Venda 2a mà / Resta de Stock C/ València 662 M Clot (L1-L2)

& 93 245 20 99

secondbarcelona@secondcompany.es www.acelobert.com 3


E ditorial

S umari Març’13

Noves seccions a l’Acelobert

L’entrevista

Pàg. 06-07

Gràcies per la vostra participació al Concurs Passeja’t pel barri i guanya un pernil! Ha estat un èxit de participació. A la pàgina 8 trobareu el nom dels guanyadors. La Elisenda Roca, que estrena obra de teatre al Poliorama ens parla del seu treball, de les relacions afectives y fent un repàs amb ella de la situació actual que estem vivint. Un plaer conversar amb ella i escoltar amb tanta claredat la seva opinió. Trobareu el vídeo de la entrevista al nostre web www.acelobert.com.

Guanyadors concurs mes de febrer 8

Barri Les Corts

19

Aquest mes obrim dos seccions noves, El “Racó del Lector”, on anirem publicant els treballs rebuts del nostres lectors, i “Sabies que?” una nova secció a on parlarem de investigacions i avenços científics que s’estan duent a terme, explicats d’una manera senzilla i molt comprensible. Tots temes que afecten a la nostra vida quotidiana.

Barri Sagrada Família

29

Espai Jurídic

36

Secció Immobiliària Sgda. Família

37

Barri Clot-Camp de l’Arpa

40

Barri Sagrera·Navas Congrés/Indians

49

Sabies que?

56

Sudoku

57

Desitgem que gaudiu amb la lectura de la revista d’aquest mes.

Humor

57

La Tira Còmica

57

Antonia Utrera

Taulell d’anuncis

58 - 59

Per últim, fem menció al 8 de març, dia internacional de la dona, amb un article que ens parla justament de dones, de dones salvatges.

Barri Sant Antoni

9

Concurs guanya un pernil 18-27-38-48 i 55

Horòscop

60

Guia de Comerços i Serveis de Barcelona

62

barcelona barri a barri

C/. Indústria, 137-141, entl. 1a, esc. esq. - 08025 Barcelona T. 93 010 16 73 • www.acelobert.com • D.L.: B-4177-2008 • Direcció: Antonia Utrera - direccio@acelobert.com • Disseny Gràfic i maquetació: Imma Mambrillas - disseny@acelobert.com • Administració: info@acelobert.com • Redacció: David Canto i María Jesús Mirón - redaccio@acelobert.com • Col·laboradors: Alex Feliu, Elísabeth Serra, Janat Fazal, Avi Amunt i Avis d’Or. Publicitat: Contactar directament amb el departament comercial. Tel. 93 010 16 73 ó publicitat@acelobert.com ACELOBERT no es fa responsable de les opinions que els seus lectors i col·laboradors exposin a les seves cartes i articles.

4 www.acelobert.com

Recepta de cuina Pàg. 61


www.acelobert.com 5


E ntrevista

Per David Canto Fotos Elísabeth Serra

Elisenda Roca

“El públic té la necessitat de riure, ara” Elisenda Roca ha dirigit, produït i presentat programes a Antena 3, Televisió Espanyola, TV3 i BTV, i a Antena 3 Ràdio, Ràdio Salut i COM Ràdio. A aquells que la coneixem de la televisió i la ràdio potser ens ha passat més desapercebuda la seva vessant d’escriptora o la intensa relació que té amb el teatre. Després de Misteriós assassinat a Manhattan, ara torna a la direcció amb una nova mirada de la comèdia musical T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré. El 1999 va ser un gran èxit de públic i crítica a Catalunya i ara la podem veure al Teatre Poliorama, amb un text actualitzat i una nova escenografia. És una dissecció de la parella La veiem des de diferents punts de vista, sobretot amb molt humor i ironia. S’estableix una complicitat amb el públic, perquè tothom hi pot reconèixer algun tipus de parella: la dels que no té temps de tenir parella, la que quan té fills es trastoca... Des de les primeres cites fins a les parelles que arriben juntes a la vellesa. La gent riu molt perquè el gènere humà de vegades té unes reaccions que fan riure molt. Moments de molt mala bava, també Hi ha un punt de mala llet, però penso que aquesta és la gràcia. Està tot molt equilibrat i molt ben compensat. El que és important és que és una píndola de felicitat en directe i surts del teatre rient, que és el que ens convé a tots, i amb les tonades que et queden enregistrades al cap. És un musical però no canten tota l’estona Hi ha només ben bé dues escenes que no tenen gens de música, i les altres estan complementades amb música. Com em va dir Josep Maria Pou, hi ha musicals i hi ha coses que es maquillen de musicals. Als de veritat si els treus les cançons no entens de què van. I, en aquest cas passa

6 www.acelobert.com

“Malgrat l’IVA la gent segueix apostant per la cultura”


això: durant les cançons els personatges evolucionen, t’estan donant informació. Podria ser un text. I la música està molt ben trobada. Com ha estat el treball amb els actors? Ha anat com un rellotge. Teníem poc temps per muntar l’obra i afortunadament he treballat amb quatre persones molt receptives, i amb un gran director musical, l’Andreu Gallén. Quina és la clau de l’èxit d’aquest text? L’autor, en Joe DiPietro, em va dir que l’obra funciona perquè a tothom li agrada parlar de la parella i de l’amor. El fet d’aparellar-se, conviure, estar junts, decidir tenir o no fills, passar per davant la carrera personal o no... Tot això, amb cançons i humor. Ens compliquem molt, amb la parella? Sí, de vegades ens agrada complicar-nos la vida. En el moment de l’enamorament, com que ens trastoquem, donem una imatge que no és la nostra, una mica més maquillada. I amb els anys te n’adones que la parella no és ben bé com et pensaves. Penses que la podràs canviar o que la podràs canviar. Ara, després la parella no canvia. Ara és un bon moment per a la comèdia? Sí. Crec que la gent necessita riure. Aconsegueix que durant una estona t’oblidis de tota la porqueria que llegim, veiem i estem vivint, que és de vegades desesperant. La gent surt del teatre feliç, surt contenta, i això ara és molt d’agrair. I això et dóna forces per enfrontar-te a les coses d’una altra manera. Ens ho posen difícil, per accedir a la cultura. Realment estem en una situació que causa impotència. La cultura és part de la nostra identitat, ens distingeix, ens fa persones. El 21% d’IVA és una punyalada gravíssima de gent a qui no interessa cap tipus de manifestació artística. Què hi podem fer? Hem d’unir-nos, manifestar-nos, queixar-nos. Entre tots hem d’aconseguir avançar com una marea, com un tsunami. Veig que la gent segueix apostant per la cultura, s’espavila per anar en grup, per trobar descomptes. La gent està traient-se la mandra de les orelles i té clar que aposta pel cinema, el teatre, els llibres... I això trobo que és sensacional. La relació amb el teatre et ve de lluny. Si no arriba a ser pel teatre, segurament jo no hi seria, aquí. La meva mare estudiava a l’Institut del Teatre i actuava al Cercle Catòlic de Gràcia, on va conèixer el meu pare. I a casa des de petits vam estar molt a prop dels escenaris: des dels Pastorets, on vaig fer de nen Jesús, fins a obres de teatre musical, clàssics... Però jo m’ho passava molt més bé al darrere, dirigint. I quan em va arribar l’adaptació del Misteriós assassinat a Manhattan vaig tenir clar que la volia dirigir. No vaig continuar dirigint perquè no ho podia compaginar amb la feina a la televisió. I ara hi he pogut tornar.

“El bon periodisme està tocat de mort” També vas apostar pel teatre, a la ràdio Sí, vaig recuperar el ràdioteatre, cosa que era molt complicada. Vaig comptar amb la col·laboració desinteressada de la majoria d’actors que hi van intervenir, perquè són amics. Vam fer cinc radionovel·les que van tenir molt èxit, amb col·laboradors de luxe. I com veus la professió periodística, actualment? Amb els acomiadaments s’estan perdent els referents a les redaccions, gent de la qual els joves poden aprendre, més enllà dels estudis reglats. Com a periodista em sap greu perquè sé que hi ha grans professionals que estan arraconats. I el periodisme? El bon periodisme està tocat de mort. Està massa controlat per les empreses. I alguns mitjans es nota molt que són sectaris, que tenen un color, que s’hi manipula... Ens estan entretenint, no informant: vull un informatiu que no sigui ni El caso ni el Sálvame. És un tema que em posa de molt mal humor perquè ho trobo una indecència. No ho hem d’acceptar. Hem de combatre-ho. És complicat. Però ho hem de fer, escrivint: hi ha internet, hi ha blogs, diaris digitals. I si tens una mica de criteri -això s’ha d’ensenyar als nanos des de petits- saps trobar gent que contrasta les informacions i no ven motos. I com veus el moment actual, a nivell polític, econòmic? T’ho definiré amb una paraula, vergonya.

Trobareu l’entrevista en vídeo a Acelobert.com

www.acelobert.com 7


Bailemos Tango, mi vida. …El tango es una danza de pareja en la que cada uno improvisa de acuerdo con el movimiento del otro…es una danza de pareja abrazada con un abrazo que es contención, no estrujamiento. Abrazar es dar con los brazos abiertos y el que da con los brazos abiertos recibe con todo el cuerpo. Así, unidos, los dos integrantes se desplazan en el espacio, pero no es un espacio cualquiera. Al contrario, es un espacio creado por los dos. El tango niega las matemáticas porque uno más uno no son dos, sino uno, que es la pareja, o tres, porque son él, ella y un tercer volumen. Uno o tres, ¡pero nunca dos!

…el encuentro es diálogo, no imposición… …el diálogo es escuchar al otro, no suponer… …el abrazo es dar espacio, no atrapar… …el tango es dialogar, dialogar, dialogar… Extraído de “Amarse con los ojos abiertos”, de Jorge Bucay y Silvia Salinas

…es un verdadero diálogo corporal y amoroso, donde los dos manejan la autodeterminación y donde también hay momentos de silencio. Un silencio que necesariamente forma parte del diálogo, que lo enriquece si quieren, pero nunca lo anula. En este diálogo, los dos pueden proponer, porque aunque uno tome la iniciativa del primer movimiento, según como sea la respuesta, ya sea por velocidad, amplitud o dirección, es el siguiente movimiento. Por eso hay que aprender a vivir del error como posibilidad de enriquecimiento. Si esto no hubiese sido así, el tango no existiría. No deben enojarse ante un fallo: busquen el contacto con el otro e intenten crear juntos. Finalmente, el tango también es una forma de autoconocimiento, porque así como en nuestra vida de relación, conozco mi calidad a partir del otro, en el tango puedo ser un protector o un protegido, un dominado o un dominador. Puedo ser infinitamente tierno, violento o tal vez, la mezcla de todo eso. Y mi pareja está ahí para mostrármelo. Esto que planteo no es fácil, pero sólo cuando lo entienden podrán bailar y además, de una manera distinta cada día: a veces con violencia, otras con ternura, otras en verdadero éxtasis, pero seguro que no interrumpirán la danza… ….si no le doy espacio a él/ella, él/ella se lo va a tomar… …mi pareja está allí para mostrarme como soy…

Guanyadors del concurs GUANYA un PERNIL mes de febrer’13 Sant Antoni: El guanyador d’un pernil a Xarcuteria Casanova carrer Sepúlveda, 41 ha estat Esteve Romero del carrer Sepúlveda, 140. El mes passat, els veïns van veure a la Berta en Confeccions El Rellotge (Comte Borrell, 89) Les Corts: El guanyador d’un pernil a Art Ibèric Lain carrer Joan Güell, 165 ha estat Antonia Oliver del carrer Numància, 68. El mes passat, els veïns van veure a en Pipo a Esteve Cerrajeros (Galileo, 271) Sagrada Família: El guanyador d’un pernil a Xarcuteria El Senglar carrer Còrsega, 577 ha estat Anna Depares del carrer Cartagena, 263. El mes passat, els veïns van veure en Pipo en Royal Foto (Rosselló, 473)

8 www.acelobert.com

Clot-CAMP DE L’ARPA: El guanyador d’un pernil a Casa Tobella carrer València, 555, ha estat Sateen Caradec del carrer Biscaia, 429. El mes passat, els veïns van veure a la Berta en Naturdescans La Garrotxa (Passeig Maragall, 78) Sagrera-NAVAS-CONGRÉS/INDIANS: El guanyador d’un pernil a Jamones el Charro carrer Mallorca, 654 ha estat Adela Martinez del carrer Espronceda, 321. El mes passat, els veïns van veure en Pipo a Panaderia Gil (Bofarull, 49) Moltes felicitats als guanyadors! Gràcies per la vostra participació. Gràcies per passejar i fer les compres al barri. Al barri hi ha de tot!


Sant Antoni

COMPRA 路 VENDA 路 COL路LECCIONISME

C/. Floridablanca, 114

www.darthy.com

T. 93 424 55 29

www.acelobert.com 9


Sant Antoni

MUNTANER

CARRER

CASANOVA

10 www.acelobert.com


Bars & Restaurants Sant Antoni TerraMar Restaurant de Tapes Cuina mediterrània ·Carta de Ginebres i Coktels Divendres i dissabtes fins les 2h Parlament, 34 · T. 93 329 68 62 www.restauranteterramarbarcelona.es

RESTAURANTE RINCÓN Empanadas artesanas · cafetería tetería · heladería · crepería Ant. Queviures

C/Sepúlveda, 39 Esq. Entença T. 934254385

Bodega i degustació

Tapes, vermuts, cerveses artesanes i d’importació, gintònics, mojitos.... i esports!!!!

Entença, 7 · T. 93 425 38 44 · Facebook: halftimebcn

Vinos, Vermuts i montaditos

Parlament, 27 T. 93 442 96 57

COCINA PERSA MILENARIA

Único restaurante persa en Cataluña

Viernes y sábado noche: DANZA DEL VIENTRE Floridablanca, 85 % 93 425 59 96 607 27 11 04

w w w. r i n c o n p e r s a . c o m

ELS OCELLETS

LA FLORINATA

el Restaurant

Cafeteria · Esmorzars · Postres casolans

Menjar de la mare

www.elsocellets.com

Rda. Sant Pau, 55 - T. 93 441 10 46

Viladomat, 56 · T. 93 325 70 40

TARANNÀ BAR

CAFÈ

BAR CALDERS

Viladomat amb Parlament

Aperitius u Sopars Vermuts u Gintònics

931 061 193

Parlament, 25 · T. 93 329 93 49

&

www.tarannacafe.com

LINO Restaurant - Cafeteria

Esmorzars Menú diari Tapes i Còctels Sopars També el teu espai per a grups i celebracions n

n

n

Floridablanca, 79 T. 932 925 626 direccion@linorestaurante.com

Torradas - Creps - Tapas - Menú mediodia y noche Abierto hasta las 2,30 h - Cocina hasta las 2 h

Floridablanca, 102 · T. 933 252 486 www.cafeparis.org

Parlament, 39 · T. 931 873 607 www.federalcafe.es

Vermut, vins, cerveses i platets C/Parlament, 53 · T. 93 441 16 02

Sandwicheria-Hamburgueseria de Cine Cap de setmana fins a les 2h

Calàbria, 29 · T. 93 423 47 68 www.tootsie.es

RESTAURANTE HINDÚ

Especialidad Tandoori y Curry

Manso, 52 • T. 93 442 56 24

www.restauranteomindia.com C/Floridablanca, 130 . Tel. 93 325 03 07

BAR RESTAURANTE, COCINA DE FUSIÓN Y TRADICIONAL MODENESE Comte d’Urgell, 5 · T. 93 539 20 02 www.restaurantdaimo.com

www.acelobert.com 11


Guia de comerços i serveis Sant Antoni Alimentació

Sant Antoni

Autoservei Navarro Av. Mistral. 6 - T. 93 424 20 12

Juani PEIX DE PLATJA

Mercat Sant Antoni · Parada 14

T. 93 426 19 58

Xarcuteria Casanova C/ Sepúlveda, 41 - T. 93 325 02 95

VILADRICH Miquel

PEIXATERIES Enri

Peix i Marisc de Platja

Framu Asesores C/ Sepúlveda, 143·1r-2a. T. 93 451 81 88

Cursos i Formació Escuela Perruqueria Miguel Griñó C/ Tamarit, 151 - T. 93 426 66 09

Viladomat, 80 Tel. 93 426 90 11 · Mòbil 638 838 232 Mercat Sant Antoni, Parades 15 - 16 - 17

Tel. 93 325 61 85 www.peixateriesviladrich.com

Xarcuteria El Jabalí C/ Parlament, 5 - T. 93 425 08 98 Xarcuteria Subirats C/ Sepúlveda, 167 - T. 93 454 70 27

Animals i Plantes Acuarios Condal C/ Viladomat, 58 - T. 93 424 15 64

Art de Vins C/ Vilarroel, 18 - T. 93 425 4875

Espacio Intercultural Rda. de Sant Pau, 75 - T. 93 424 37 12

Arrova Flors C/ Comte Borrell, 70 - T. 93 425 48 59 Habana Flors G.V. Corts Catalanes, 504 - T. 93 451 45 05 Mai Friends C/. Viladomat, 26 - T. 93 441 07 89 Olimpia Art Floral SL Rda. Sant Pau, 17-19 - T. 93 441 40 75

Assegurances/Assessories Escofet i Oliver C/ Comte d’Urgell, 12 - T. 93 329 32 25

LLEGUM D’EN... LA

Assessoria Avelino Montes C/ Ct. Urgell, 21,ent.1a. T. 93 325 45 66

Ferrer&Ojeda

Consultores en Seguros Asociados Assegurança de salut a partir de

42€…

Demanar per Victoria Estapé

Tamarit, 155-159 Tel. 93 280 59 59 www.ferrerojeda.com l

MOLINE Mercat Sant Antoni · Parada: 29 T. 646 49 29 09 Fruites L’Antiga Ureña C/ Parlament, 39 - T. 93 329 68 14 La Valenciana C/ Parlament, 23 - T. 93 441 08 54 Pagès d’Or C/ Comte d’Urgell, 16 - T. 93 426 02 94

12 www.acelobert.com

Assegurances Segurosol C/ Rocafort, 27 - T. 90 244 04 42 Parada Ferrer & Ojeda C/ Tamarit, 155 - T. 93 280 59 59

ASSESSORIA JURÍDICA MONTES Cívil · Laboral · Mercantil Advocat Gestió i administració d’empreses Laboral · Fiscal · Comptable Urgell, 21, entl. 1a · T. 93 325 45 66 www.asesoriajuridicamontes.es

Entitats Arxiu Municipal de Districte C/ Aragó, 311 - T. 93 291 62 28 Associació de Veïns Sant Antoni Av. Mistral, 30 - T. 93 423 93 54 Biblioteca Sant Antoni-Joan Oliver C/ Comte Borrell, 44 - 48 - T. 93 329 72 16 CAP Manso C/ Manso, 19 - T. 93 325 28 00 Centre Cívic Casa Golferichs Gran Via Corts Catalanes, 491-T. 93 323 77 90 Centre Cívic Cotxeres Borrell C/ Viladomat, 2 - 8 - T. 93 324 83 50 Comissaria Mossos d’Esquadra Pl. Espanya, 12. T. 93 576 40 00 Espai Gent Gran Sant Antoni C/ Comte Borrell, 44 - 46 - T. 93 451 67 36 Xarxa Comunitaria xarx@antoni C/ Manso, 24-28 (Interior Illa) - T. 93 445 22 92 Mercat de Sant Antoni C/ Compte d’Urgell, 1 - T. 93 423 42 87 Serveis Socials Sant Antoni C/ Calabria, 38 - T. 93 256 23 50

29Esports Aiguamania-ESPORTS NÚRIA Ronda de St. Pau, 21 - T. 93 442 80 69

Estètica i Bellesa Chelma Sol C/ Comte Borrell, 67 - T. 93 325 85 87 Depiline Expres Sant Antoni C/ Comte Borrell, 72 - T. 93 423 85 56


Francesc Marí-Perfumeria C/ Comte Borrell, 65 - T. 93 424 01 50

pels pèls

dona-home

ESTALVIA TEMPS! color+tallar+assecar en 1 hora Amb nova generació de TINTS EXPRÉS de màxima qualitat. Reserveu hora

Foto Rondas Rda. de St. Antoni, 4 - T. 93 442 25 79 Metro Electrònica C/ Sepúlveda, 106 - T. 93 424 38 32 Microfusa C/ Sepúlveda, 134 - T. 93 435 36 82 MipeStore C/ Viladomat, 49 - T. 93 423 62 73 Neo-Byte Computers C/ Sepúlveda, 166 - T. 93 424 18 99 Revolution Computer S.L. C/ Sepúlveda, 167 - T. 93 454 70 42

Joieries i Rellotgeries

C/ Sepúlveda, 9 · T. 934 250 488

Bambú, Bijuteria-Rellotgeria C/ Tamarit, 111 - T. 93 426 28 82

La Balear C/ Comte Borrell, 40 - T. 93 441 02 57 Miguel Griño C/ Tamarit, 151 - T. 93 426 66 09

VILADOMAT, 97 Tel. 93 423 99 17

joieria Escola i Perruqueria C/ Tamarit, 151 T. 93 426 66 09

Iglesias Joiers Rda. de St. Antoni, 61 - T. 93 323 34 53

Perruqueria Av.Paralel, 150 T. 93 325 28 48

Perruqueria Bou Pèl Av. Paral·lel. 150 - T. 93 325 28 48 Peluqueria Juani Agüera C/ Sepúlveda, 41 - T. 93 325 70 47

Joieria

J.Ros Rellotgeria Tallers propis

Pastisseria Bonastre C/ Tamarit, 136 - T. 93 423 51 88 Pastisseria Calderón C/ Sepúlveda, 83 - T. 93 423 76 76

Immobiliàries Perruqueria RM Rda. de Sant Pau, 59 - T. 93 442 22 27 Perfumeries San Remo C/ Comte Borrell, 62 - T. 93 325 49 37

La Casa C/ Manso, 60 - T. 93 324 83 61

Informàtica, Imatge i Sò Cash Converters C/ Floridablanca, 145 - T. 93 423 99 00

l

Ungles Porcellana i Gel l Tractaments Facials i Corporals Comte Borrell, 117 % 93 451 12 09

Perruqueria Image C/ Manso, 37 - T. 93 325 99 47 Perruqueria Sonia

Parlament, 8 T. 93 441 91 54

Rosa Santacana

Perruquers

C/ Viladomat, 26 - T. 93 329 71 50 Personal Estetica T. Q. C/ Entença, 22. Tel. 93 425 15 16 Santos C/ Viladomat, 96 - T. 93 426 41 31 B Ungles i Bellesa C/ Floridablanca, 85. T. 93 424 64 11

COMPRA - VENDA COL·LECCIONISME C/Floridablanca, 114 T. 93 424 55 29 www.darthy.com Darthy C/ Floridablanca, 114 - T. 93 424 55 29

Rda. St. Antoni, 14 - T. 93 329 84 04

Joieria Donna C/ Viladomat, 97 - T. 93 423 99 17

MORÉ

J O I E R S

R E L L O T G E R S

Comte Borrell, 39 · Tel. 93 442 35 67 Joieria Fina García C/ Comte Borrell, 56 - 93 442 68 69 Joieria Rellotgeria J. Ros Rda. St. Antoni, 14 - T. 93 329 84 04 Joieria Jades C/ Floridablanca, 89 - T. 93 426 30 59

Joieria Tomàs Colomer C/ Comte Borrell, 58 - T. 93 423 77 43 Moré Joiers C/ Comte Borrell, 39 - T. 93 442 35 67 Narcís Roca Rellotger C/ Floridablanca, 60 - T. 93 424 08 67

Llar Bassar Vidal C/ Tamarit, 156 - T. 93 442 20 18

Esoterisme

TINTORERIA

Divino Sabat, articles esotèrics C/ Comte d’Urgell, 40 - T. 93 425 34 88

ANT ANTONI S Cuidem la seva roba

Forns, Pastisseries i Dolços Fleca Barot C/ Parlament, 58. T. 93 441 27 34

Dtes. Joieria 10% al 40%

Deforest Juli Matamala C/ Viladomat, 105 - T. 93 423 72 29

SERVEI A DOMICILI

TAMARIT, 149

93 425 29 39

www.acelobert.com 13

Sant Antoni

Forn Mistral Rda. de Sant Antoni, 96 - T. 93 301 80 37

Estètica i Bellesa


Llar Bricolatge Subirats Av. Mistral,14 - T. 93 325 60 10

TUDELA Sant Antoni

REPARACIONES FONTANERÍA Y ELECTRICIDAD

LUZ AGUA GAS

pintura iluminación obras reformas de baños y cocinas l

l

ESPECIALISTAS EN COMUNIDAD DE VECINOS

C/Calabria, 39 Tienda 2

% 605 241 257

Cereria NOC C/ Comte Borrell, 41 - T. 93 442 93 28 El Plaer del Descans matalasseria C/ Comte Borrell, 77 - T. 93 424 11 84

Persianes

“ELS AMICS”

Tendals · Alumini · Reparació

Comte Borrell, 84 % 93 325 51 98 Elèctrica Pume instal·lacions C/ Comte Borrell, 115 - T. 93 424 57 50 Electrodomèstocs Ronda Rda. de St. Antoni, 46 - T. 93 324 80 99 Fern. Boqué Nicolás, instal·lacions C/ Floridablanca, 125 - T. 93 423 54 22

ESMOLAT i REPARACIÓ MANUAL Cristian Pallarès

Mobles d’Oficina J. Cabré C/ Tamarit, 145 Bis - T. 93 424 14 27 Mobles Garriga C/ Comte d’Urgell, 30 - T. 93 424 19 26 Mobles Juliachs C/ Comte d’Urgell, 16 - T. 93 423 54 13 Mobles Núria C/ Comte d’Urgell, 41 - T. 93 423 38 92 Plàstics Rafel S. L. C/ Comte Borrell, 52 - T. 93 443 07 52 Polo Masclans S.L. C/ Calàbria, 54 - T. 93 423 09 55 QXi, Confort i Descans C/ Floridablanca, 108 - T. 934102981 Rango, mobiliari C/ Comte d’Urgell, 43 - T. 93 451 85 32 Sanitarium S.L. “Permaglas” C/ Floridablanca, 102 - T. 93 221 77 77 Serralleria Soyma C/ Parlament, 35 - T. 93 441 08 66 Serrallería Surcl@u C/ Compte d’Urgell, 21 - T. 93 424 28 84 Subministraments Elèctrics Dalmau C/ Viladomat, 108 - T. 93 453 92 76 Tintoreria Sant Antoni C/ Tamarit, 149 - T. 93 425 29 39 UNICOR Rda. de St. Pau, 69 - T. 93 441 00 56

Moda i Complements Ada’S BCN C/ Comte Borrell, 95 bot. 1-T. 93 667 56 32 Angui Sabateria C/ Manso, 37 - T. 93 325 05 61 Argent Bàsic C/ Tamarit, 175 - T. 93 424 38 64 Blazer home C/ Sepúlveda, 41 - T. 93 425 34 60 Bolsos Turó C/ Manso, 76 - T. 93 329 60 61 Calçats Poch C/ Comte d’Urgell, 10 - T. 93 442 20 39

Tot tipus d’eines de tall: ganivets, estisores i màquina d’embotits...

Taller propi - Recollida i entrega

T. 93 163 06 60 - 616 961 217 Ferreteria Valls C/ Comte d’Urgel, 5 - T. 93 424 18 90 Ind. Ceràmica Vallvé S.A. C/ Sepúlveda, 139 - T. 93 423 41 34 L’Estel, il·luminació C/ Tamarit, 185 - T. 93 325 58 26 La Algodonera C/ Tamarit, 179 - T. 93 423 63 91 La Casa del Pintor C/ Parlament, 42 - T. 93 441 28 19 La Flauta Màgica - Emmarcats C/ Comte Borell, 99 - T. 93 546 17 05 Mobles La Barcelonesa C/ Tamarit, 175 - T. 93 423 59 17 Mobles Sánchez C/ Comte Borell, 78 - T. 93 424 11 21 Marc Vidal “Taula i Cuina” C/ Tamarit, 162, T. 441 89 76 Miralles Mobiliari C/ Tamarit, 147 - T. 93 325 71 37

14 www.acelobert.com

Espardenyeria C/ Manso, 45 - T. 93 325 99 76 El Capricho, confecció dona C/ Comte d’Urgell, 10 - T. 93 442 20 38 bates - pijames - roba interior - roba per la llar

Manso, 48 - Tel.93 441 12 46 CARPA ENCANTS Pdes. 10 i 49 Tel.93 325 35 15 Elpon C/ Entença, 12 - T. 93 512 25 60 El Taller C/ Tamarit, 183 - T. 93 527 50 39 Fabregas Vestuari Professional Rda. de Sant Pau, 62 - T. 93 441 41 78 Gasca Moda Home C/ Tamarit, 169 - T. 93 423 18 28 Grama Moda Home C/ Tamarit, 169 - T. 93 423 03 26 Gual Tomás, Bosses C/ Comte Borrell, 55 - T. 93 441 43 95 L’Espai Texà C/ Tamarit, 160 - T. 934234988 La Cubana Rda. de St. Pau, 79 - T. 93 441 13 70 Lavinia calçats Av. Mistral, 22 - T. 93 423 29 66 Mas - Vestuari Laboral Rda. de St. Antoni, 17 - T. 93 425 53 93 Modes Torner C/ Comte Borrell, 74 - T. 93 423 17 14

Calçats Ponsà Rda. de St. Antoni, 21 - T. 93 423 41 05 Calçats Sir Rda. de St. Antoni, 23 - T. 93 423 45 75

moda home i sastreria Ronda Sant Pau, 15 Tel. i Fax 93 441 57 74

Casa Gallofré C/ Manso, 68 - T. 93 441 02 80 CO... C/ Tamarit, 187 - T. 93 426 90 97

calçats i complements

Av. Mistral, 22 · Tel. 93 423 29 66 Confeccions El Rellotge C/ Comte Borrell, 89 - T.93 426 81 84 Confeccions Bernaus C/ Manso, 48 - T. 93 441 12 46 Crokis C/ Rocafort, 68 - T. 93 425 46 38 Delta Moda i Llenceria C/ Floridablanca, 100 - T. 93 325 39 77 Dos Mares C/ Parlament, 36-38 - T. 93 441 80 74

P. Ballester C/ Tamarit, 183 - T. 93 423 18 60 Pass, calçats C/ Comte Borrell, 61 - T. 93 424 71 36 Qualitat Moda C/ Manso, 17 - T. 93 423 89 24 Sastreria i confecció Miralles Rda. de St. Pau, 15 - T. 93 441 57 74 Sastreria Durán C/ Tamarit, 165 - T. 93 423 22 95 Scala Dei C/ Comte d’Urgell, 12 - T. 93 324 90 15


Moda i Complements Set Calçats C/ Comte d’Urgell, 7 - T. 93 423 36 85 Somnis de colors - Moda íntima C/ Sepúlveda, 42 - T. 93 327 92 88 Temprado C/ Manso, 49 - T. 93 423 43 27 Valeri, home C/ Tamarit, 183 - T. 93 424 33 18 Zenoa C/ Tamarit, 158 - T. 93 007 59 63

Ambiente vintage · Cocktails internacionales i Exquisitas Tapas L1 Rocafort) C/ Calàbria 64 ( T. 934255751· 672465486 / www.bcnpiccolo.com

Motor

Horarios: Lunes a Viernes 18.00 - 02.00 / Sábado: 18.00 - 03.00

Oci

Aparcaments i Serveis Villur, S. A. C/ Comte d’Urgell, 56 - T. 93 323 37 63

auto moto sport

ARMERIA IZQUIERDO C/ Parlament, 19 - T. 93 441 08 58 Articles de Festa C/ Villarroel, 9 - T. 93 423 18 76 Boyberry C/ Calàbria, 96 I-MAN, videojocs C/ Parlament, 13 - T. 93 426 10 80 Rocafort Modelisme Gran Via C. C., 436 - T. 93 425 25 50 Video Club Grana C/ Comte d’Urgell, 21 - T. 93 325 69 81 Zafiro Tours C/ Rocafort, 50 - T. 93 423 50 97

Papers i llibres Carrer de l’Oci. S.L. C/ Calàbria, 33-35 - T. 93 423 66 42 Llibreria Papereria Mistral C/ Tamarit, 116 - T. 93 424 03 52 Papereria Urgel C/ Comte d’Urgell, 28 - T. 93 325 04 42

Sepúlveda, 76 · Tel. 93 425 05 11

www.autovilardell.com

Motos J. Marsiñach M. de Camposagrado, 9 - T. 93 442 91 80

Toni Ródenas, papereria i imprenta C/ Floridablanca, 127 - T. 93 423 45 97 Torradas, llibreria i papereria C/ Manso, 62 - T. 93 441 88 49

Petits

Autopasa, S.A.U. Servicio Oficial

Colors C/ Manso, 66 - T. 93 441 84 98 Joguines Gemma C/ Floridablanca, 49 - T. 93 325 67 42

El Jabalí de Ronda Rda. de St. Pau,15 - T- 93 441 10 82

Grup Papitus i Fills Especialistes en àpats multitudinaris

“L’ÚNIC QUE TÈ 8 RECORDS GUINNES” Casa fundada el 1965

Toni Sánchez % 609 327 292

E-mail: tonisanchez67@gmail.com www.paellas-papitu.com

El Jardí dels Cargols C/ Comte Borrell, 37 - T. 93 442 31 11

ESPECIALIDADES: Caracoles · Carnes a la brasa Torrades · Pizza’s

Comte Borrell, 37 % 93 442 31 11 · 664 515 842 El Museu de l’Embotit Floridablanca, 131 bxs. - T. 93 325 48 89 Els Ocellets Rda. de Sant Pau, 55 - T. 93 441 10 46 Gelateria Bonastre Av. Mistral,10 - T. 93 423 81 27 Geladeries Sirvent Rda. de St. Pau, 3-5 - T. 93 441 76 16 Laurel C/ Floridablanca, 140 - T. 93 325 62 92 Lider C/ Floridablanca, 65 - T. 93 426 07 09 Moritz Rda. de Sant Antoni, 39 - T. 93 423 54 34 Pizzeria Tres i no Res C/ de la Cera, 53 - T. 93 441 30 16 Rekons C/ Comte d’Urgell, 32 - T. 93 424 63 83 Vinòdrom C/ Tamarit, 111 bxs. local 4 T. 93 325 48 89

REPARAMOS todas la Marcas

Salut

C/. Sepúlveda, 164 · T. 93 423 85 57/8 taller@autopasa.es

Amplifon C/ Manso, 36 - T. 93 424 87 19 Bielsa Òptics C/ Calàbria, 52 - T. 93 325 57 60 Boutique Natural Cos-sa C/ Comte Borrell, 32 - T. 93 441 10 53 Clínica Bosch Dental C/ Comte d’Urgell, 25 - T. 934230919 Clínica Dental Floridablanca Dr. Bagán C/ Villarroel, 17-1r. 2a. - T. 93 425 24 10 Clínica Dental Merino C/ Rocafort, 68, T. 93 424 85 22

Mundial Motos Av. del Paral·lel, 154 - T. 93 424 16 16

La Botiga d’Oz Rda. Sant Pau, 25, loc. 49, T. 93 441 74 13 Vainilla C/ Manso, 74 - T. 93 329 93 05

Restaurants i Bars Veure Bars i Restaurants a la pàg. 15 Bar Radio C/ Sepúlveda, 91 - T. 93 453 11 64

TERÀPIA GESTALT Teràpia individual i de parella C/. Entença, 62 - T. 645 36 87 14 www.lesliebeebe.blogspot.com

www.acelobert.com 15

Sant Antoni

Bracafè C/ Comte d’Urgell, 37 - T. 93 423 36 92


N otícies

Salut Farmàcia Almudena Martínez C/ Parlament, 17 - T. 93 423 48 55

Sant Antoni

Invitació Classe Gratuïta

Av. Mistral 10 ent. 9 % 93 325 68 74 www.shuniayoga.com

Farmàcia Herrero C/ Comte Borrell, 68 - T. 93 423 58 46 Farmàcia P. Balañá C/ Comte Borrell, 43 - T. 93 441 02 11

SANT ANTONI

Èxit de visitants a l’exposició “El Paral·lel 1894-1939” L’exposició “El Paral·lel 1894-1939” ha tancat amb un gran èxit de visitants, ja que ha rebut més de 50 mil visites. La mostra, que ha estat des del passat octubre al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), ha permès una visió més profunda de la història desconeguda d’aquesta avinguda barcelonina i s’ha convertit en una de les més vistes del centre. L’exposició ha estat composta per un recull de fotografies, materials audiovisuals, documents sonors recuperats, llibres, fullets, revistes, programes, cartells, partitures, vestuari, entre d’altres. A més, han destacat diferents obres d’Isidre Nonell i Ricard Opisso, els primers artistes que van immortalitzar el Paral·lel.

Farmàcia Vives Ferrer C/ Manso, 64 - T. 93 441 02 77

Centre de fisioterapia i terapies naturals C/Comte Borrell, 84 · T. 93 004 90 75 www.cuidat-online.com

Novolent C/ Urgell, 14 - T. 93 325 48 69

Centre mèdic

Manso

CERTIFICATS MÈDICS DE CONDUIR I D’ARMES C/ Calàbria,17 Entl. 5è · T. 93 424 03 37 Òptica Segarra Rda. de St. Pau, 77 - T. 93 441 13 61

Especialistes en Ortopèdia a mida Floridablanca, 84 % 93 175 04 60 C/ Viladomat, 59 - T. 93 325 10 39 Ortogim C/ Floridablanca, 80 - T. 93 423 13 92

C/Comte d’Urgell, 14 · Tel. 93 325 48 69 Parafarmàcia Emebe C/ Tamarit, 164 - T. 93 442 29 57

Rambla de Catalunya 63, principal 2n Tel. 659575113 · www.arcpsicolegs.es

Serveis Hostal Cèntric C/ Casanova, 13 - T. 93 426 75 73 Mabel Copy C/ Parlament, 51 - T. 93 324 94 84 Tabacs Expendeduria, 379 C/ Tamarit, 158 - T. 93 179 45 27 Vasava-Vallery C/ Calàbria, 85 - T. 93 539 64 30

16 www.acelobert.com

En contra del feixisme Desenes de persones es van manifestar el passat 5 de febrer a la plaça Pedró, al Raval, com a protesta d’una agressió que va tenir lloc al barri de Sant Antoni a principis de gener. Suposadament, un grup de neonazis van agredir un jove de catorze anys d’origen indi. Sota els lemes “Fora feixistes” i “Al Raval viu i conviu”, la concentració va ser convocada pel moviment Unitat contra el Feixisme i el Racisme, i va comptar amb el suport d’algunes entitats locals.

Protestes pel carril bici del carrer Calàbria Els veïns del barri de Sant Antoni han mostrat a l’Ajuntament les seves protestes envers el carril bici que hi ha al carrer de Calàbria. Consideren que hi ha un problema greu de seguretat i a més, reclamen els 50 llocs d’aparcament que s’han perdut amb aquest carril bici. Hores d’ara, però, l’Ajuntament no ha fet res per compensar aquestes places.


A finals del mes de febrer Sant Antoni Comerç va començar una campanya de sensibilització amb el missatge: Fes barri, compra al barri! Aquest missatge vol resumir la idea que el comerç associat

C itas citables Vivir no es sólo existir, sino existir y crear, saber gozar y sufrir y no dormir sin soñar. Descansar, es empezar a morir. Gregorio Marañón Médico y escritor español

a Sant Antoni Comerç és un comerç que més enllà del seu negoci en posar el seu granet de sorra, perquè el seu entorn més proper sigui cada cop millor per a tothom. Des de Sant Antoni Comerç us volem recordar que el comerç associat durant l’any participa en tota una sèrie d’activitats i projectes que fan que Sant Antoni sigui un barri amb una bona qualitat de vida. Sant Antoni Comerç col•laborà amb la Festa Major, treballa amb l’Associació de Veïns del Barri de Sant Antoni, amb les difents escoles del barri, ajuda a entitats socials

Amor y deseo son dos cosas diferentes; que no todo lo que se ama se desea, ni todo lo que se desea se ama. Miguel de Cervantes Saavedra Escritor español

La esperanza es el sueño del hombre despierto. Aristóteles Filósofo griego

com De Veï a Veï, promou activitats culturals com el Concurs Fotogràfic Popular del Barri de Sant Antoni, Recapte d’Aliments .... Sant Antoni Comerç es coordina amb la Guàrdia Urbana i els Mosso d’Esquadra per tal que Sant Antoni sigui un barri més segur. Sant Antoni Comerç treballa amb el Dsitricte de l’Eixample perquè els carrers estiguin nets, el mobiliari urbà és conservi, les voreres i carrers s’arreglin,... Sempre hem dit que el comerç és vida i s’ha comprobat que les zones on desapareix el comerç es van degradant. La situació econòmica actual afecta a moltes famílies del barri de Sant Antoni i també afecta al comerç i solament volem recordar-vos que comprant al barri esteu contribuïnt a que el barri tiri endavant i a que tots plegats puguem superar els mals moments que estem patint. Sant Antoni Comerç · sac@santantonibcn.com

www.acelobert.com 17

Sant Antoni

Fes barri, compra al barri!


A ctivitats Culturals SANT ANTONI

Música Sant Antoni

‘Opera Obsessions’ La Paula Nogueira i Daniela Sarmiento, oferiràn els duets més bells per soprano i mezzo del repertori operístic i de sarsuela. Duets de compositors com Tchaikovsky, Bellini, Barbiere i Debussy en els quals la suma de les seves veus dóna un resultat bell i brillants. L’actuació serà divendres 15 de març a les 19 hores al Golferich Centre Cívic (Gran Via de les Corts Catalanes, 491) i l’entrada és lliure. Les places són limitades i s’ha de reservar l’entrada a partir de la setmana corresponent.

Teatre

‘Los hombres nos vuelven locas’ Amb motiu del dia de la dona, l’Espai Escènic Tísner (Viladomat, 2-8) presentarà l’obra ‘Los hombres nos vuelven locas’. És una divertida i despreocupada comèdia a la que cinc dones reflexionen sobre les seves relacions amb els homes i també, no dubten de posar-se en la pell dels seus estimats enemics per comprendre l’arrel de molts dels problemes que existeixen entre homes i dones. Es podrà veure el pròxim divendres 8 de març a les 22 hores. La entrada serà gratuïta, amb aforament limitat i cal recollir entrada.

Guanya un PERNIL!

On s’amaguen la Berta i en Pipo les mascotes de la revista Acelobert? Participa-hi i guanya un pernil!

Necessitem la col·laboració de tots el veïns i veïnes del barri. Cerquem la Berta i en Pipo, les mascotes d’Acelobert, que, ens han dit es passegen pel barri i es troben a l’aparador d’alguna botiga. Molta sort amb la recerca de la Si passejant pel barri te’ls Berta i en Pipo!. trobes en un d’aquests Gràcies a tots per la vostra aparadors, omple la butcol·laboració! lleta (vegeu pàgina 45), i Guanyadors mesos porta-la a la botiga on te anteriors, veure pàgina 8 la hagis trobat. Ens arriben imatges d’algun veí que les ha vist pel

barri de Sant Antoni

Xerrada

Cicle de voluntariat Els Camps de Treball, de Voluntariat o Solidaritat són estades on es combinen activitats lúdiques i de lleure amb un projecte de servei a la comunitat. Ja saps com funcionen?, On vols anar, aquí o a l’estranger?. Si ets major d’edat podràs participar en Camps Internacionals i, si ets menor, a Catalunya o a altres comunitats autònomes. Per a que coneguis de primera mà el funcionament, convocatòries i conèixer l’experiència d’exvoluntaris, et proposem la següent xerrada informativa: ‘Camps de Voluntariat Internacionals dels Servei Civil Internacional”, dijous 21 de març a les 18.30 hores, a càrrec de David Guàrdia, al Punt d’Informació Juvenil-PIJ Calàbria (Calàbria, 147).

Exposició

‘Buscant la teva mirada’ Del 5 al 30 de març podrem veure al Centre Cívic Cotxeres Borrell (Viladomat, 2-8) una exposició acrílica per Montserrat Piñol. Deixeu-vos portar per la imaginació... Quina sensació us produeixen els quadres? Compartiu-la hi sumarem les vostres mirades per tal de donar per acabada la obra.

18 www.acelobert.com

Patrocinador del premi

XARCUTERIA

C Casanova Embotits i formatges selectes C/ Sepúlveda, 41 T. 93 325 02 95


Les Corts

MUNDOTERAPIA CENTRO DE MEDICINA ALTERNATIVA Homeopatía, Naturopatía, Acupuntura, Reiki, Sanergía, Reflexología podal, Shiatsu, Drenaje linfático, Presoterapia, Magnetoterapia, Constalaciones familiares, Psicoterapia, Magnified Healing, Terapia craneo-sacral, y todo tipo de masajes terapéuticos. También ofrecemos charlas, cursos y talleres de fin de semana.

Nuestra filosofía es cuidar la salud de nuestros clientes de forma holística. Para ello utilizamos una extensa variedad de terapias tanto corporales como energéticas.

C/ Lluçà, 18 · T. 93 330 98 20 www.mundoterapia.net

www.acelobert.com 19


Les Corts

PL FR AÇA AN DE MA CES CIÀ C

DI

UD

L

A

UDA

Les Corts

NG

NA

AV IN G

I AV

O AG

D AV IN G U

DE

A

S A R R IÀ

JOSE P DELL

GRAN VIA CARLES III

A TA R R

RR

ER

DE

BE

RL

ÍN

AS

CA EL PL A C ÇA EN TR E

L3 Plaça del Centre

A

CA

RL

ES

D

III

L3 L es Co rts

VI

M

AD

RI

D

AV I

NG

UD

A

GR

AN

DE

®

barcelona barri a barri

20 www.acelobert.com


Alimentació

Assegurances/Assessories

POLLASTRISSIM

ASESORIA RIERA BLANCA C/ Riera Blanca, 13 - T. 93 440 59 93 BUFETE MA-GAL-VI Av. Madrid, 9 - T. 93 440 90 98 CANAR ASSESSORS IMMOBILIARIS C/ Riera Blanca, 11 - T. 93 448 94 10 DUX C/ Joan Guell, 103 - T. 93 521 85 80 M. TRAVÉ C/ Conde Güell, 44-46 - T. 93 185 34 89 Mª JESÚS FUENTE SOLER Rbla. Badal, 68, 6º1ª - T. 629 163 001 NJ ADVOCATS C/ Regent Mendieta, 2 - T. 93 448 24 82 Notaria Santiago Garcia Ortiz Ptge.Vapor, Vell, 10-20 - T. 93 491 43 15 Nt Corredoria Assegurances C/ Galileu, 186 - T. 93 491 38 05 Sol-advocats,sl Pge.Serra i Arola, 16 - T. 93 339 14 98 zurich seguros Trav. de les Corts, 221-223 - T. 93 490 59 94

menu diari pollastres a l’ast croquetes casolanes

gran assortiment en menjars preparats i cuina casolana C/Vallespir, 140 (Prop Pl. del Centre) - T. 933 396 089 De dijous a diumenge i fEstius de 10 a 15h

ART IBÈRIC C/ Francesc Layret, 12-18 - T. 93 440 30 05 Art Ibèric Lain C/ Joan Güell, 165 - T. 93 490 81 18 Bodega Aregall Av. Sant Ramon Nonat, 25 - T. 93 449 03 09 Els millors sabors per als millors moments

C/ Joan Güell, 165 Tel. 93 490 81 18 Bodega Bartolí C/ Vallespir, 41 - T. 93 339 10 21 BODEGA CASA BOU Crta. Collblanc, 17 - T. 93 449 04 24 Bodega La Masia C/ Melcior de Palau, 73 - T. 93 339 48 52 Cansaladeria Joan Vidal C/ Vallespir, 55 - T. 93 339 25 55 Carnisseria - Xarcuteria Avenida Av. Sant Ramon Nonat, 30 - T. 93 449 28 16 Carns Selectes C/ Vallespir, 116 - T. 93 339 52 32 Celler de Gelida C/ Vallespir, 65 - T. 93 339 26 41 Cuit I Cru C/ Vallespir, 46 - T. 93 490 90 04

Los Maños C/ Vallespir, 63 - T. 93 339 00 15 Mon Sec Av. Madrid, 215 - T. 619 72 09 29 nostrum menjars C/ Josep Tarradellas, 61 - T. 671 660 122 nou forn vallespir C/ Vallespir, 95 - T. 93 422 21 05 Peixateria Nuria C/ Vallespir, 100 - T. 93 490 75 85 Peixateria Sant Ramon Avda. Sant Ramon Nonat, 26 Rotllan Pge. Serra i Arola, 16 - T. 93 339 3137 Super-carn C/ Galileu, 79 - T. 93 339 27 09 sushibox C/ Galileu, 244 - T. 93 116 21 00 vinalium C/ Joan Güell,160-162 - T. 670 44 13 43 XARCUTERIA CAN DEIROS C/ Regent Mendieta, 10 - T. 93 334 54 87 XuRRERIA XAVI C/ Arístides Maillol - T. 606 393 816

Animals i Plantes Clinica Veterinaria Carles III Gran Via Carles III, 63 - T. 93 491 23 88

StyleGos

Perruqueria canina

PRODUCTES CULINARIS SELECTES C/Can Bruixa, 23-33 • Tel. 931 854 198 Eugamare C/ Galileu, 132 - T. 93 411 94 60 Flor De Neu C/ Vallespir, 86 - T. 93 490 78 72 Heladeria Vallespir C/ Vallespir, 75 - T. 93 339 35 79 La Campa C/ Vallespir, 87 - T. 93 491 44 83 La Granja C/ Vallespir, 164 - T. 93 490 93 63 La Martina Rostisseria Av. San Ramon Nonat, 36 - T. 93 333 33 53 La Peculiar c/ Can Bruixa, 23-33 - T. 93 185 41 98 La Roca Carnisseries C/ Vallespir, 172 - T. 93 491 03 69

C/ Taquígraf Garriga, 78 · T. 93 405 32 54 Cap i Cua Av. Madrid, 96 - T. 93 339 54 75 El Club Dels Tetes C/ Vallespir, 189 - T. 93 163 21 84 El meu amic C/ Galileu, 342 - T. 93 419 32 89 Fashioncan C/ Galileu, 139 - T. 93 491 03 67 Floristeria P. Centre Pl. del Centre, s/n - T. 630 46 65 49 Flors Per Casa Av. Sant Ramon Nonat, 24 - T. 93 333 52 31 Hivernacle C/ Melcior de Palau, 32-36 - T. 93 491 21 78 M & M Floristas C/ Joan Güell, 34 - T. 93 490 78 40 Quissos Bcn C/ Galileu, 224 - T. 93 330 47 38 4 PATAS Av. San Ramon Nonat, 36 - T. 93 000 92 59 Salus Veterinaria Clínica C/ Vallespir, 77 - T. 93 491 23 67 STYLGOS C/ Taquígraf Garriga, 69 - T. 93 405 32 54

Cursos i Formació AUTO-ESCUELA MARAGALL Trav. de les Corts, 190-196 - T. 93 330 83 02 Cota C/ Joan Güell - T. 93 330 32 50 E.Dansa Carmen Caparros C/ Galileu, 261 - T. 93 339 95 90 Escola De Carme C/ Vallespir, 79 - T. 93 339 62 77

Entitats ARX. MUNICIPAL DISTRICTE LES CORTS C/ Dolors Masferrer, 29-31 - T. 93 291 64 32 ass. comer. c/ gelabert i rodalies C/ Gelabert, 34 - T. 93 321 25 17 ass. mirall de pedralbes C/ Capità Arenas, 25 - T. 93 203 62 71 av i comer. el raco de les corts Tra. de les Corts, 94 - T. 609 435 049 av i comerciants els tres jardins C/ Morales, 20 - T. 93 439 32 56 ass. comerciants l’illa sant ramon Av. Sant Ramon Nonato, 25 - T. 620 273 554 Biblioteca les Corts Miquel Llongueras C/ Riera Blanca, 1-3 - T. 93 449 31 07 Biblioteca Can Rosés C/ Deu i Mata, 57 - T. 93 419 19 29 Casal de Gent Gran Can Novell C/ Cabellero, 29 - T. 93 409 88 46 Casal Gent Gran J. Oliver “Pere Quart” C/ Comandant Benítez, 6 - T. 93 339 71 68 Casal de Gent Gran Montnegre C/ Montnegre, 25 – T. 93 439 4141 CASAL Gent Gran Sant Ramon C/ Cardenal Reig, 11 bis - T. 93 334 83 53 Casal de Joves DE LES CORTS C/ Dolors Masferrer, 33-25 - T. 93 291 64 99 Centre Cívic Can Deu Pl. Concòrdia, 13 - T. 93 410 10 07 Centre Cívic de les Corts C/ Dolors Masferrer, 33-35 - T. 93 291 64 62 C. Cívic Joan Oliver “Pere Quart” C/ Comandant Benítez, 6 - T. 93 339 82 61 Centre Cívic Riera Blanca C/ Riera Blanca, 1-3 - T. 93 448 04 99 Centre Serveis Socials Zona Est C/ Dolors Masferrer, 29-31 - T. 93 291 64 63 C/ Can Bruixa, 7-11 Centre Serveis Socials Zona Oest Trav. de les Corts, 122 – T. 93 448 04 99

www.acelobert.com 21

Les Corts

Guia de comerços i serveis Les Corts


Entitats

Les Corts

Espai per a Adolescents Trav. de les Corts, 122 bxs. Guàrdia Urbana de les Corts C/ de Les Corts, 25 - T. 93 291 49 80 Mercat de les Corts Trav. de les Corts, 215 - T. 93 330 93 18 PUNT D’INFORMACIÓ PER A JOVES C/ Dolors Masferrer, 33-35 PUNT D’INFORMACIÓ I ATENCIÓ DONES C/ Dolors Masferrer, 33-35 - T. 93 219 64 91

Entitats Financeres

Perruqueria

lam

24€

Pack manicura pedicura C/ Galileo, 224-238, Local 5 Tel. 93 411 92 34

BBVA C/ Galileu, 117 - T. 93 409 04 90

Estètica i Bellesa AICHA PERRUQUERIA Trv. de les Corts, 313 - T. 93 410 94 76 ARTS ESTILISTES C/ Deu i Mata , 62 - T. 93 444 76 51

RC Perruqueria i Estètica Reyes de la Corte Galileo, 286 · T. 93 490 86 95 BARBARA BALADA PELUQUERÍA C/ Riera Blanca, 13 - T. 676 659 030 Camacho Peluqueros C/ Galileu, 152 - T. 93 339 61 84 Perruqueria i Estètica

30

Tractament hidratant € de Keratina + pentinat Av. Josep Tarradellas, 115 · local 3

CARACTER C/ Deu i Mata,104-110 - T. 93 405 37 46 Cebado C/ Joan Güell, 163 - T. 93 490 71 24

PERRUQUERIA

Pepa Checa Av. Sant Ramon Nonat, 17 - T. 93 440 84 65 Perfu. Hnos.Martín C/ Vallespir, 91 - T. 93 490 81 71 PeRRUQUERIA I ESTÈTICA Reyes C/ Galileu, 286 - T. 93 490 86 95

AICHA

PROMOCIÓN EN TRATAMIENTO KERATINA desde 60€ Trav. de les Corts, 313 · T. 93 410 94 76

Centre Estética Eva Luque C/ Vallespir, 135 - T. 93 491 11 19 Chelma Perruquers C/ Vallespir, 97 - T. 93 339 63 88 Coots Perruquers C/ Joan Guell, 132 - T. 93 490 92 97 Daniela Style C/ Nicaragua, 32 - T. 93 405 36 92 Diana Guill Av. Madrid, 169 - T. 93 411 01 00 Dona D’ ara C/ Galileu, 17 - T. 93 491 29 13 Drogueria Perfumeria Arroyo C/ Galileu, 89 - T. 93 339 14 88 eduardo company peluq. C/ Vallespir, 134 - T. 688 20 70 24 FLOR CASALDERREY PARRUCCHIERI C/ Deu i Mata,118-120 - T. 93 419 14 66 Grup Jota C/ Galileu, 84 - T. 93 411 00 83 Grup Xiroi C/ Vallespir, 23 - T. 93 339 17 42 Imatge 21 C/ Vallespir, 59 - T. 93 503 15 16 La Boheme C/ Taquígraf Martí,19-23 - T. 93 419 97 15

22 www.acelobert.com

Perruqueria Inèdit Av. Sant Ramon Nonat, 31 - T. 93 334 57 86 Sumnatur C/ Taquígraf Garriga, 91 · bxs. 10 - T. 685 35 87 29 168 Elite C/ Joan Güell, 168 - T. 93 491 23 45 virginia estilistes C/ Josep Tarradellas, 115 - T. 93 321 83 64

Esports BICI MAGIC C/ Can Bruixa, 21 - T. 93 330 16 68 C.E. LAIETÀ C/ Pintor Ribalta, 2-8 - T. 93 448 63 50 Equip Raiders C/ Joan Güell, 117 - T. 93 430 88 03 Esportiu Badrena C/ Galileu, 142 - T. 93 490 56 44 TREKWEAR SPORTS C/ Gelabert, 28 - T. 693 548 961 PhysicalMind C/ Caballero, 12-14 - T. 93 411 26 20

Forns, Pastisseries i Dolços Cal Forner C/ Joan Güell, 125 - T. 93 339 21 58 CARRER DOLÇ Av. San Ramon Nonat, 7 El fornet de les Delicies Av. San Ramon Nonat, 21 - T. 93 448 27 34 Forn De L’avi C/ Joan Güell, 74 Forn Vallespir C/ Vallespir, 65 - T. 93 411 02 48 ORIOL BALAGUER Trv. les Corts, 340 - T. 93 363 22 98 Pastisseria Jaume C/ Joan Güell, 135 - T. 93 339 06 96 PASTISSERIA MARCILLAS C/ Riera Blanca, 21 - T. 93 440 51 13 Tot Llaminadures C/ Joan Güell, 70 - T. 606 55 21 11

Immobiliàries El Club Del Propietari C/ Can Bruixa, 4 - T. 93 411 18 99 FINCAS GERBOLÉS C/ Regent Mendieta, 2 · T6 - T. 93 440 31 75 Fincas Jordan C/ Vallespir, 57 - T. 93 339 74 94 Finques Miret C/ Vallespir, 48 - T. 93 409 10 81 FINQUES UNE C/ Sants, 384 - T. 93 449 06 28

Informàtica, Imatge i Sò C-SYSTEM C/ Regente Mendieta, 12 - T. 93 440 05 74

Chalons C/ Joan Güell, 38-40 - T. 93 490 66 99 Ecolider Sants C/ Galileu, 17-21 - T. 93 409 19 31 La vida en 16:9 C/ Galileu, 252 - T. 93 187 20 30 LOCUTORIO ALYAN C/ Regent Mendieta, 8 - T. 93 448 60 33 LOCUTORI CAN BRUIXA C/ Can Bruixa, 24 - T. 93 676 13 30 Noutrading S.L. C/ Vallespir, 168 - T. 93 490 47 18 Paciència informàtica C/ Vallespir, 120 - T. 93 490 86 36 TELE&CO C/ Vallepir, 180 · Tda. 1 - T. 93 491 50 78 V. V. Foto C/ Violant Hongria,120 - T. 93 490 86 35

Joieries i Rellotgeries Joy Gold joiers C/ Galileu, 111 - T. 93 490 98 78 Joieria Salvador C/ Vallespir, 33-37 - T. 93 330 00 86 Joieria Tic-Tac C/ Joan Güell, 95 - T. 93 339 47 88 JOIERIA UNS C/ Constança, 12 - T. 93 419 44 02

Llar Andres Maldonado s.a C/ Galileu, 15 - T. 93 330 20 00 Bazar Gao Li C/ Joan Güell, 149 - T. 93 411 01 19 Bogaderia Soler C/ Violant d’Hongria, 125 - T. 93 490 65 94 Cerrajeria Maronas C/ Joan Güell, 87 - T. 93 339 20 99 ECOBEL-LA PROD. ECOLOGICS c/ Berlin, 80 - T. 93 412 79 00 EL CAU C/ Taquígraf Garriga,69 - T. 619 13 26 65 Electrica Casals C/ Joan Güell, 111 - T. 93 339 84 23 Electro. Peinado C/ Joan Güell, 139-145 - T. 93 330 32 07 Escoda Marcs A Mida C/ Joan Güell, 136 - T. 93 490 17 29 Esteve Cerrajeros S.C.P. C/ Galileu, 271 - T. 93 490 52 43

Tintoreria “la Record”

Centre neteja de roba i bugaderia Qualitat i preu Trav. de Les Corts, 282 · T. 93 430 90 44 Ferreteria Valls C/ Vallespir, 117-119 - T. 93 490 60 90 Interiors Cuines i Banys C/ Vallespir, 166 - T. 93 491 46 92 La G. d’Electrodomèstics C/ Vallespir, 75 - T. 93 490 08 77

ESCODA

TALLER DE MARCS

marcs de talla miralls restauració i neteja de pintures i marcs olis obra gràfica n

n

n

n

n

Joan Güell, 136 % 93 490 17 29 Materiales y Construcciones Gama Av. Sant Ramon Nonat, 29 - T. 93 449 60 00


M&B ELECTRODOMÈSTICS C/. Dr. Marti Julià, 7 – T. 93 448 71 77 n n

Reformes integrals PRESSUPOSTOS SENSE COMPROMÍS Des de 1991

nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Vallespir, 166

% 93 491 46 92

M. Elèctric Mestres C/ Vallespir. 114 - T. 93 490 62 46 MÉNDEZ C. B. C/ Regente Mendieta, 12 – T. 93 449 31 85

Servei a domicili C/Gelabert, 34 · Tel. 93 321 25 17

E

Metalisteria SanchéZ C/ Galileu, 275 - T. 93 490 15 26 STEVE

24 horas

CERRAJEROS

LABORABLES DOMINGOS Y FESTIVOS (24 horas)

tlf. 93 490 52 43 Galileo, 271

ESTEVE CERRAJEROS Merí Recobriments Decoratius, S. L. C/ Vallespir, 171 - T. 93 676 22 26 Milar Brunet C/ Galileu, 75 - T. 93 330 13 00

des de 1971

instal·lació i restauració de parquets Vallespir, 171 · T. 936 76 22 26 Mobil Cuina C/ Joan Güell, 82-84 - T. 93 339 02 62 MOBLESA LLAR Av. Josep Tarradellas, 111 - T. 93 405 15 17 Mobles Arenos C/ Vallespir, 138 - T. 93 490 56 74 Mobles Gabarro C/ Vallespir, 90 - T. 93 490 11 53

ES. GALILEU

MOBLESA LLAR Av. Josep Tarradellas,111 - T. 93 405 15 17 Mohergas s.l C/ Galileu, 224-228 - T. 93 490 96 45 Nonetes C/ Vallespir, 92 T. 93 490 18 31

MOBLESA Llar

Reformes intregrals · Banys i cuines Electrodomèstics · Aire Acondicionat TV. Audio · Pressupostos sense compromís Av. Josep Tarradellas, 111 · T. 93 405 15 17

Pedro Tello Lampisteria C/ Galileu, 278 - T. 93 490 96 08 Spai 15 Av. Sant Ramon Nonat, 15 - T. 93 334 46 66 RAPID 2 C/ Riera Blanca, 15-17 – T. 93 449 25 36 ROMESTIL MUEBLES C/ Regente Mendieta, 22 – T. 93 440 82 49 Seifec C/ Vallespir, 166 - T. 93 490 67 30 Tancaments per la llar C/ Joan Güell, 54-56 - T. 93 330 35 97 Tapisseria Fan 2 C/ Vallespir, 51 - T. 93 339 25 31 TINTORERIA GELABERT C/ Gelabert, 34 - T. 93 321 25 17 TINTORIERIA LA RECORD Trv. de les Corts, 282 - T. 93 430 90 44 TINTONRERÍA SOLANES C/ Riera Blanca, 9 - T. 93 440 10 44 Vidres Collado C/ Galileu, 163 - T. 93 339 73 84 Vidres Pons Guerri C/ Contes de Belloch - T. 93 490 67 08

Moda i Complements Agata Martin C/ Galileu, 111 · Tda.3 T. 693 96 34 10 Art Tris Tras C/ Europa, 20 - T. 93 419 29 12 Boutique La Pera C/ Galileu, 294 - T. 93 490 35 59 Calzados Refort’s C/ Vallespir, 89 - T. 93 339 63 22 CALÇATS SANCHEZ C/ Berlin, 105 - T. 93 430 10 38 CALÇATS VAIVEN C/ Berlin, 78 - T. 93 321 89 83 CAMISETAS&CO C/ Deu i Mata, 62 - T. 93 539 63 86 Carlota C/ Roses, 58-60 - T. 93 491 04 28 D’ARA C/ Galileu, 302 - T. 93 401 10 21 Dekasta C/ Joan Güell, 139 - T. 93 330 36 80 Donna C/ Can Bruixa, 24 - T. 93 490 74 11 Dreta Esquerra C/ Roses, 62 - T. 93 490 98 89

DRIP DRAP Trv. de les Corts, 340 - T. 93 187 65 58 Entorn C/ Joan Güell, 131-133 - T. 93 490 07 03 el super creativo C/ Galileu,111 · Td.6 - T. 93 409 82 99 Gracia C/ Vallespir, 117 - T. 93 339 63 39 HH VESTUARIO LABORAL Y PROFESIONAL C/ Riera Blanca, 19-21 – T. 93 440 50 06 JAIVA ESPARDENYERIA C/ Sants, 439 – T. 93 449 81 42 La Dolça C/ Cabestany, 24·Tda. 5 - T. 609 26 22 67 Mitja D’or C/ Vallespir, 118 - T. 670 88 81 25 Modas Canela C/ Vallespir, 81-85 - T. 93 490 745 9 Moda Intima Roses C/ Galileu, 111 · Tda. 5 - T. 93 411 00 79 OLGA MODA INTIMA C/ Juan Güell,181 - T. 93 330 75 57 pass-4 C/ Joan Guell, 135 - T. 93 339 02 96 via stefano C/ Vallespir, 37 - T. 93 491 27 37 Yasmin C/ Vallespir, 110 - T. 93 491 41 14

Motor

FAP C/ Galileu, 140 - T. 93 339 13 28 moto piscis C/ Vallespir, 189 - T. 93 411 85 17

C/ Vallespir, 189 - 191 T. 93 411 85 17

Motos Punto Com C/ Vallespir, 76 - T. 93 490 10 69

Oci Administració de lotería núm. 234 C/ Berlin, 99 - T. 93 439 29 00 Administración de lotería núm. 224 Carretera de Collblanc, 88 - T. 93 448 13 15 ADMINISTRACIÓN N. 19 Trav. de les Corts, 34 – T. 93 333 62 84 Atlantis Mara Av. Madrid, 222 - T. 93 330 48 20 CRUCEMUNDO CREUERS Trv. de les Corts, 348 - T. 663 090 652 Damas Tours C/ Vallespir, 169 - T. 93 490 68 00 ESTANC Nº 366 C/ Bordeus, 12 - T. 93 321 30 33 ESTANC Nº 367 C/ Deu i Mata, 54 - T. 93 430 13 51 Estanco Jesús Fraile Av. Sant Ramon Nonat, 28 - T. 934 403 171

Galileo, 217 · T. 934 902 893

0,10

Descompte en Carburant Ct./Litre durant TOT UN MES per utilitzar 1 rentat a mà per vehicle i matrícula 3 No acumulable a altres promocions. 3 Consultar bases de la promoció als nostres empleats. 3 Presentar aquest anunci per optar a aquesta promoció.

www.acelobert.com 23

Les Corts

Llar


Les Corts

Oci ESTANC EXPENDEDURIA 31 C/ Regent Mendieta, 2-4 - T. 93 449 51 70 estanC-9 C/ Joan Guell, 70 - T. 656 61 41 14 Exodus Travel Av. Sant Ramon Nonat, 8 - T. 93 449 39 09 EXPENDEDURIA Nº 263 C/ Arizala, 27 – T. 93 440 41 32 JOKCLAN C/ Morales, 44 - T. 93 430 14 42 Kiosco Alcántara Pl. del Centre s/n - T. 93 490 43 06 KIOSKO CRISTOBAL C/ Sants, Fte. 358 KIOSCO GERBOLES C/ Riera Blanca, 8 KRONOS VIATGES C/ Loreto, 10 - T. 93 371 20 98 PG tours C/ Melcior de Palau, 65 - T. 93 490 54 39 rayo de fuerza C/ Vallespir, 114 - T. 93 490 08 90 Taranna C/ Vallespir, 174 - T. 93 411 83 73 vibo vallespir C/ Vallespir, 49 - T. 93 411 06 20 Zona de Cultivo C/ Galileu, 169 - T. 93 491 20 07

Papers i llibres Baby Dolç Trav. de les Corts, 161·local 5 - T. 667 95 47 52 DRAÇ DE FERRO C/ Berlin, 86 - T. 93 430 83 98

Restaurants, Bars i Hotels Bar Can Bruixa C/ Joan Güell, 168 - T. 658 97 44 26 Bar Cargol C/ Violant d’Hongria, 134 - T. 93 490 76 81 Bar-celona C/ Vallespir, 81-85 - T. 93 491 50 25 Bar Petit Galileu C/ Galileu, 294-296 - T. 93 490 14 59 Bar-Restaurant Bosquet C/ Galileu, 115 - T. 93 339 20 44 Bar Trebol C/ Joan Güell, 70 - T. 93 533 14 90 Bar Xile Av. Sant Ramon Nonat, 10 - T. 93 440 11 96

C/ Can Bruixa, 41 · T. 93 339 53 96 www.grupoelreloj.com Campius bcn restaurant C/ Vallespir, 86 - T. 93 490 02 35 can Manel C/ Galileu, 85 - T. 93 409 00 59 Caribean Coffee Center C/ Vallespir, 161 - T. 603 19 80 91

CERVECERÍA EL RELLOTGE C/ Riera Blanca, 11 – T. 93 333 47 45 EL CAFÉ DE LA MARQUESA C/Regent Mendieta, 7-9 – T. 93 440 90 09 El Rebost De Vallespir C/ Vallespir, 123 - T. 93 411 02 82 Eric’s Av. Sant Ramon Nonat, 32 - T. 93 334 54 23 forn vell C/ Joan Güell 44-48 - T. 691 12 11 80 FRANKFURT LA LLESCA C/ Riera Blanca, 5 – T. 93 334 67 94 Hotel Atenea-restaurant C/ Joan Güell, 207-211 - T. 93 490 66 40 ICHO RESTaurant JAPONES C/ Deu i Mata, 69 - T. 93 439 41 88 Infussion C/ Deu i Mata, 10 - T. 652 36 25 83 LA LLIMONA RESTaurant C/ Constança, 6 - T. 93 430 35 62 Lizarran C/ Can Bruixa, 6-8 - T. 93 411 04 51 Martin Wood’s C/ Vallespir, 99 - T. 93 491 35 82 Nagoya C/ Joan Güell, 166 - T. 93 491 08 72 Pizzeria Eva C/ Vallespir, 172 - T. 93 339 31 54 REBUJITO DE MORAN C/ Rita Bonat, 3 - T. 93 430 10 45 Rest. Brétema C/ Violant Hongria,123 - T. 93 409 30 17 Rte. Cabañeros C/ Vallespir, 17 - T. 93 490 52 97 Rest. Ciurana C/ Can Bruixa, 41-45 - T. 93 339 53 96 restaurante sanaba C/ Galileu, 261 - T. 93 491 28 13 RESTAURANT VEGETARIÀ LA RIERA C/ Regent Mendieta, 15 - T. 650 429 440 Rozana Impex C/ Galileu, 114 - T. 627 36 97 30 tastoo C/ Joan Güell, 169 - T. 93 411 04 51 Taverna La Bauxa C/ Vallespir, 23 - T. 93 491 19 46 Totò Pizzeria Av. Sant Ramon Nonat, 12 - T. 93 448 22 31

Petits Bebesitos C/ Vallespir, 197 - T. 93 105 26 49 El Palauet C/ Can Bruixa, 33·local 7 - T. 93 116 84 04 Joguines Patricia C/ Joan Güell, 131 - T. 93 409 02 42 MIMEM C/ Taquígra Garriga, 70 - T. 93 419 78 72

Salut Asfa 21 Servicios Sociales C/ Galileu, 270 · Tda. 2 - T. 93 490 55 90 Clinica Dental Vallespir C/ Vallespir, 81-85 en. 1º 2ª T. 93 330 88 46

Estudi de la marxa en 3D: Gaudeix d´el nou món de la ortopèdia. 933 301 186 www.ortopediamore.com 24 www.acelobert.com

Realització de plantilles a partir de plataforma digital

Clínica Oclusdent Passatge de Xile, 11 Clínica Oris C/ Joan Güell, 108 - T. 93 409 06 47 Diet Center C/ Joan Güell, 170-172 - T. 93 490 87 02 Farmacia Estivill Av. Sant Ramon Nonat, 23 - T. 93 449 03 11 farmacia faura Av. Madrid, 222 - T. 93 339 63 32 Farmacia Ferro C/ Contes de Belloch, 140 - T. 93 490 77 46

MUNDOTERAPIA CENTRO DE MEDICINA ALTERNATIVA www.mundoterapia.net

farmacia guañabens C/ Galileu, 104 - T. 93 339 12 88 FARMÀCIA JORDI VALLS C/ Torns, 31 - T. 93 448 80 38 Farmàcia M.Collado C/ Joan Güell,174 - T. 93 490 45 75 Farmacia Mont C/ Joan Güell, 91 - T. 93 339 45 14 FARMÀCIA MORÉ C/ Galileu, 250 - T. 93 490 43 95 Farmacia Pifarré C/ Vallespir, 45 - T. 93 339 34 56 FARMÀCIA ROSA MARIA VIVES C/ Riera Blanca, 11 - T. 93 449 80 14 Font Podólegs, S.C.P. Av. Sant Ramon Nonat, 20, 2º 1ª - T. 93 449 02 37 In. Mèdic Olivé Pifarré C/ Vallespir, 45 - T. 93 330 09 85 ISMAR DENTAL C/ Josep Tarradellas, 97 - T. 93 444 91 90 Mutua General de Seguros C/ Galileu, 152 - T. 93 411 09 90 Naturhouse Av. Sant Ramon Nonat, 20 optica gantzer C/ Badalona,11 - T. 93 339 34 97 PINA CLÍNICA DENTAL Trav. de les Corts, 82 bajos - T. 93 330 17 24 Rios de bienestar C/ Caballero, 12-14·loc. 1 - T. 93 411 26 20 Servimedic C/ Galileu, 300 - T. 93 490 62 33 tot optica C/ Vallespir, 112 - T. 93 490 72 32

Serveis Direct Plate C/ Rosés, 37 bxs. - T. 93 330 89 14 Embagrap C/ Galileu, 286 - T. 93 490 96 37 Estació de serveri Galileu s.l C/ Galileu, 210 - T. 93 490 44 79 i mes i mes 2011 C/ Joan Güell, 142 - T. 93 531 80 11 STOP PLANCHA C/ Josep Tarradellas, 37 - T. 93 494 10 00


8 de Marzo. Día Internacional de la Mujer

La mujer salvaje Los lobos sanos y las mujeres sanas comparten ciertas características psíquicas: una aguda percepción, un espíritu lúdico y una elevada capacidad de afecto. Los lobos y las mujeres son sociales e inquisitivas por naturaleza y están dotados de una gran fuerza y resistencia. Son también extremadamente intuitivos y se preocupan con fervor por sus vástagos, sus parejas y su manada. Son expertos en el arte de adaptarse a las circunstancias siempre cambiantes y son fieramente leales y valientes.

La generación a la que yo pertenezco, posterior a la Segunda Guerra Mundial, creció en una época en que a la mujer se le trataba como una niña y una propiedad. Se la mantenía como un huerto en barbecho… pero, por suerte, el viento siempre llevaba consigo algunas semillas silvestres. A pesar de que no se aprobaba lo que escribían, las mujeres seguían trabajando con ahínco. A pesar de que no se reconocía el menor mérito a lo que pintaban, sus obras alimentaban el espíritu. Las mujeres tenían que suplicar a fin de conseguir los instrumentos y los espacios necesarios para su arte y, si no obtenían nada, hallaban su espacio en los árboles, las cuevas, los bosques y los roperos. El baile apenas se toleraba en el mejor de los casos, por lo cual ellas bailaban en el bosque donde nadie podía verlas, o en el sótano, o cuando salían a sacar la basura. Su acicalamiento suscitaba recelos. Un cuerpo o un vestido llamativos aumentaban el peligro de sufrir daños o agresiones sexuales. Ni siquiera podían considerar suyas las prendas de vestir que llevaban. Era una época en la que los padres que maltrataban a sus hijos eran llamados simplemente “severos”, en la que las heridas espirituales de las mujeres tremendamente explotadas se calificaban de “agotamientos nerviosos”, en la que las chicas y las mujeres bien fajadas, refrenadas y abozaladas se llamaban “buenas” y las hembras que conseguían quitarse el collar para disfrutar de uno o dos momentos de vida se tachaban de “malas”. Por consiguiente, como otras muchas mujeres antes y después de mí, viví mi vida como una criatura disfrazada. Tal como habían hecho mis parientes y amigas, mayores que yo, me contoneaba-tambaleaba sobre zapatos de tacón y me

ponía vestido y sombrero para ir a la iglesia. Pero mi espléndida cola asomaba a menudo por debajo del dobladillo de la falda y movía tanto las orejas que el sombrero me caía por lo menos sobre los ojos y, a veces, hasta cruzaba volando la habitación. No he olvidado la canción de aquellos siniestros años, hambre del alma, la canción del alma hambrienta. Pero tampoco he olvidado el jubiloso canto hondo, cuyas palabras evocamos cuando nos entregamos a la tarea de la restauración del alma. Extraido de “Mujeres que corren con los lobos” (Clarissa Pinkola Estés)

www.acelobert.com 25


GUANYA

UN SOPAR Les Corts

per a 2 persones Fes-te fan d’Acelobert a facebook

A ctivitats Culturals les corts

Cinema

La claqueta El mes de març, la Biblioteca Can Rosés (Deu i Mata, 57) projecta ‘La claqueta’ que van acompanyats d’un col·loqui posterior. La primera pel·lícula de gènera cinema negre, serà el 18 de març, amb ‘Los ojos que dejan huellas’, de José Luis Sáez de Heredia. El divendres 22 de març serà el torn de ‘La Soledad’ de Jaime Rosales, un drama de la crònica de la vida de dues dones. Les dues projeccions començaran a les 18 hores i seran gratuïtes.

www.acelobert.com/facebook

Participa en el sorteig d’un sopar per a dues persones al Ciurana Bar-Restaurant. Consulta les bases del concurs al nostre facebook

www.acelobert.com/facebook

Patrocinador del premi

Conferència

‘Dones musulmanes: imatges i realitats’ Amb motiu del dia de la dona treballadora al Centre cívic Joan Oliver “Pere Quart” (Comandament Benítez, 6) oferirà una tercera visió sobre les dones dels països musulmans, que no és ni la de víctima passiva presentada pels mitjans de comunicació occidentals, ni la de dona i mare feliç que proposen els islamistes. Un apropament a la realitat des de la teoria fins la realitat de la lluita d’elles per la seva emancipació en diferents països musulmans. La conferència serà divendres 8 de març a les 10.30 del matí.

Infantil C/ Can Bruixa, 41 · T. 93 339 53 96 (cantonada Vallespir)

www.grupoelreloj.com

Llibres a escena, ‘Chomón per a la mainada’ El dimarts 12 de març, la biblioteca Can Rosés (Deu i Mata, 57) dedicarà un espai per els més petits, serà una sessió per donar a conèixer el cinema mut als més petits, amb films de contes clàssics explicats en directe per la narradora Anna Reixach, es podrà veure a 2/4 de 6 de la tarda i estan adreçades a nens de més de tres anys.

Ruta

Ruta en bicicleta elèctrica pel front marítim El centre cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’ (Comandament Benítez, 6) proposa una activitat guiada per descobrir la ciutat de Barcelona i la seva relació amb el mar mediterrani amb bicicleta. Un recorregut que inclou el guia i la bicicleta elèctrica Smart. Unes bicis elèctriques que funcionen exactament igual, però si deixes de pedalar segueixen rodant a ritme baix. Serà el dimarts 19 de març, a les 11 hores. Per a més informació, adreceu-vos a secretaria del centre. El punt de trobada serà a la Plaça Sant Felip Neri.

26 www.acelobert.com


N otícies les corts

Nou centre Normalitzacio Lingüística Ja s’ha posat en marxa la delegació del Centre per a la Normalització Lingüística a les Corts. El centre, que abans compartia espai amb Sants, fa unes setmanes que s’ha traslladat al Centre Cívic Dolors Masferrer, amb la finalitat de ser més a prop de veïns, comerços i entitats del districte. El centre ofereix classes de dilluns a dijous i un servei de dinamització del català, que té com a objectiu potenciar l’ús social de la llengua.

Primera escola de Pilots Aquest mes de març comencen a impartir-se els cursos a Dream Flyers, la primera escola de pilots professionals que s’instal·la a Barcelona. Des del passat mes d’octubre ja ofereixen cursos de tripulant de cabina de passatgers, però des d’aquest mes comencen els cursos impartits per pilots en actiu que donen una formació integral amb pràctiques i accés a les companyies aèries professionals. L’escola de pilots es troba al carrer Arizala 41 del barri de Les Corts.

Guanya un PERNIL!

On s’amaguen la Berta i en Pipo les mascotes de la revista Acelobert? Participa-hi i guanya un pernil!

Necessitem la col·laboració de tots el veïns i veïnes del barri. Cerquem la Berta i en Pipo, les mascotes d’Acelobert, que, ens han dit es passegen pel barri i es troben a l’aparador d’alguna botiga. Molta sort amb la recerca de la Si passejant pel barri te’ls Berta i en Pipo!. trobes en un d’aquests Gràcies a tots per la vostra aparadors, omple la butcol·laboració! lleta (vegeu pàgina 45), i Guanyadors mesos porta-la a la botiga on te anteriors, veure pàgina 8 la hagis trobat. Ens arriben imatges d’algun veí que les ha vist pel

barri de Les Corts

Patrocinador del premi

Top Hockey a Bcn El Real Club de Polo de Barcelona, situat al barri de les Corts, ha acollit aquest mes de febrer la primera edició del Top Hockey Barcelona. El guanyador del torneig ha estat el grup vermell, format per Club de Futbol, Atlètic de Terrassa i Real Club de Polo. Els sis equips participants han competit durant quatre dies en un format de tots contra tots però dividits en dos grups. Segons l’organització, aquesta primera edició ha estat tot un èxit esportiu i social, pel que ja es treballa en una segona edició pel pròxim any.

CARNISSERIA XARCUTERIA

C/ Joan Güell, 165 Tel. 93 490 81 18 www.jamonerialain.com l

www.acelobert.com 27


La Biblioteca Sagrada Família

recomana

Sagrada Família

A vis d’Or

L’artrosi, prevenir és curar L’artrosi és una malaltia degenerativa crònica del cartílag articular, que és un component del nostre organisme amb una gran varietat de funcions. Es troba a l’extrem dels ossos, on aquests s’articulen. Si no està sa, no permet la mobilitat fluida de les articulacions, produeix dolor i fricció mínima. La causa és un desequilibri entre la resistència del cartílag i les sobrecàrregues a les quals està sotmesa la articulació. Afecta sobretot a dones majors de 65 anys. Les localitzacions més freqüents són: genoll, maluc, cervicals, lumbars i a les mans. Al ser evolutiva, no té tractament curatiu però es pot aconseguir un bon control del dolor i una millora de la mobilitat. Els factors de risc són: 1. No modificables: genètica, edat, sexe i raça. 2. Modificables: obesitat, sedentarisme, lesions esportives, activitat laboral, tabac, menopausa,… És important saber que com menys activitat física fem, més s‘agreujarà l’artrosi, i per tant, més augmentarà el dolor i més disminuirà la mobilitat. Alguns exercicis que podem realitzar de forma diària són:

Llibres Bruce Rosenblum

El Enigma cuántico:

encuentros entre la física y la conciencia l

Barcelona : Tusquets, 2010

Nascuda als anys vint del segle passat per explicar el mecanisme que regeix el comportament dels àtoms, la teoria quàntica ha estat sorprenentment exitosa: cap de les seves prediccions ha resultat falsa i cap científic la posa en dubte. La mecànica quàntica ha revolucionat el nostre món quotidià i ha permès grans avenços tecnològics. Algunes de les seves conclusions constitueixen un enigma que apropen aquesta teoria a la filosofia i al misticisme. Els físics Rosenblum i Kuttner exposen amb claredat i sense tecnicismes el desenvolupament històric d’aquesta teoria i ofereixen una amena aproximació a un misteri que obsessiona els físics des de fa vuit dècades.

Cinema John Madden

El exótico hotel Marigold

Madrid: Twentieth Century Fox, cop. 2012 A partir de la novel·la These foolish tings, escrita per Deborah Moggach, John Madden dirigeix El exótico Hotel Marigold (The best exotic Marigold, títol original), exemple de cinema amable amb un repertori excel·lent d’intèrprets. El film ens explica la història d’un grup de set ciutadans britànics de classe alta i edat avançada que viatgen a l’ Índia per gaudir dels anys que encara els queda de vida. El luxós hotel és la suposada solució perquè gaudeixin de la jubilació en un lloc on poder passar la seva edat daurada envoltats de serveis sumptuosos i de comoditats. Però quan hi arriben no troben res d’això i llavors comença una còmica i romàntica aventura.

l

Música Mazoni

Fins que la mort ens separi l

I recordeu: PREVENIR ÉS MILLOR QUE CURAR!!!!! Marta Rodríguez de la Paz Regol Fisioterapeuta

Treballadora social del Centre de dia Avi d’Or, C/ Còrsega 681 Per a més informació: 93 43 52 441, www.unagranfamilia.com

28 www.acelobert.com

Barcelona: Bankrobber, DL 2011

L’últim disc de Jaume Pla (Mazoni), Fins que La mort ens separi, representa un pas endavant, arriscat però ferm, en la cursa de fons que és la seva carrera musical. Si una vegada es va assenyalar Jaume Pla com l’orfebre del pop, aquest disc ho confirma amb rotunditat. Les melodies prenen el protagonisme i l’herència dels Beach Boys es confon amb la de Kraftwerk, en un disc on les cançons juguen constantment amb la voluntat d’experimentar. Totes aquestes recomancions les podreu trobar a la Biblioteca Sagrada Família carrer Provença, 480 i al catàleg de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona. http://sinera.diba.cat


Sagrada FamĂ­lia

www.acelobert.com 29


323

342

335

Í D 332

309

282

281

MAIG

308

76

319 301

CARTAGENA

299

87

338

AU

G 325

CASTILLEJOS

310

E D

307

286

651 632

513

515

CARRER

285

DE

266

259

290

246

239

238

267

56

47

DOS 251

228

DE

24

229

27

254

DE

233

548 206

209

238

247

L2 Encants

541

528

93

525

515

197

169

202

290

CARRER

584

566

166

L

219

180

193

216

225

298

CENT CARRER

NA

544 209

308

GO

591

571

551

538

536

84

CARRER

196

58

188

DIA

516

D’ARAGÓ

CONSELL

528 308

503

VALÈNCIA

486

49

190

207 201

26 535

548

494

519

493

193

242

CARRER

475

475

484

216

227

258

245

9

268

269 510

29

465

263

490

474

LOS

295

270

470

539

MALLORCA

234

247

276

DE

267

503

PLAÇA 460 DE LA HISPANITAT

524

474

483

457

519

252

452

496

PROVENÇA

457

463

Sagrada Família

317

296

U 299 281

292 437

442

229

AV CARRER ING UD A

196

478

504 263

488

Sagrada L5 L2 Família

243

244

435

612

499

CARRER 448

335

58

67

306

317

A D

332

47

G N

42

AV I

495

629

458

316

299

22

441

PADILLA

348

337 319

322 25

302

271 253

PLAÇA PUNT VERD DE GAUDÍ

264

251

312 427

473

479

436

235

330

459

420

592

438

L5 L2 Sagrada Família

236

276

416

CARRER

269

408

292

300

CARRER

223

390 338

19

611

174 L5 Sant Pau/ Dos de Maig

Sant Pau/ Dos de

195 Maig

ROSSELLÓ

414

401

CARRER

409

MARINA

293 450

PLAÇA DE LA SAGRADA FAMÍLIA

572

453

263

443

597

552

DEL

LA

16

26

342

309

378

SARDENYA

367 347

358 340

325

340

261 391

402

CARRER

265

DE

274

374

373 382

433

150

CORSEGA

246

169

INDÚSTRIA

CARRER

273

415

357

155

136

569

532

351

135

120

549

DE

214

324

333

366

355 121

402 165

CLARET 200

DE

100

MARIA 176

LEPANT

358

325

80

370 135

332

343

380

367

368

339

418

407 391

321

368

133

152

398

341

356

417

107

512

254 234

CARRER

362

226

249

224 349

364

395

426

245

PL. 342 MOSSÈN JACINT VERDAGUER

CARRER

347

492

397

406 199

386

87

529

358

377

109

LA

213

359

269

219

338

246

130

342

371

CARRER

130

62

293

361

318

PASSEIG

472

100

358

464

83

GR ÀC IA

346

ANTONI

509

CARRER

63

73

201

ROGER

239

148 351

65

301

46 313 487

78

281

288 47 477

NAPOLS

44

465

452

DE

36

226

SANT

455

261

CARRER

62

318

26

SANT

294

18

49

330

398

53

308

378

41

RA

SICILIA

48

FLOR

186 45 48 285 33

166 17 24

JOAN

21

114

Sagrada Família

34

280

110 361

40

78 341

303

336 105

43

314 77

210

CARRER

262

35

27 24

TR AV ES SE

254

286

246

PLAÇA DE LES GLÒRIES CATALANES

®

barcelona barri a barri


RESTAURANTE BAR TÍVOLI L4

Sicília, 394

(esquina c/. Sant Antoni Maria Claret)

FLOR

ANTONI

MARIA

DE

DE

INDÚSTRIA

DE DE

PROVENÇA

CÓRSEGA CARRER

DE

CARRER

CARRER

LA

SÍCILIA

NÀPOLS

DE

CLARET

CARRER

SANT

DE PG.

GRÀ CIA

DE

JOAN SANT

CARRER

CARRER

Abiertso todo s los día

DE

ROGER

Comidas y cenas de familia, amigos o empresa. Celebraciones. l Servimos desayunos, almuerzos, meriendas, … l Precios especiales para grupos.

CARRER

l l

DE

SARDENYA

TRAVES SER A

Sagrada Família L5 L2

% 93 476 35 51

www.acelobert.com 31

Sagrada Família

Joanic

CARRER

Menú diario variado y equilibrado, con productos de calidad. l Salón privado con capacidad hasta 100 comensales. l


Guia de comerços i serveis Sagrada Família Entitats

Sagrada Família

Alimentació Cal Marti Fruites C/ Lepant 344 - T. 93 347 55 50 Cansaladeria Josep Ros C/ Castillejos, 314 - T. 93 348 19 75 Carrefour Express C/ Marina, 265 Domenech Xarcuteria Av. Gaudí, 52 bis - T. 93 435 74 53

Fruitas i Verdures Tere C/ Cartagena, 302 - T. 93 455 08 55 Fruits Saspe C/ Provença, 500 - T. 93 436 52 24 Paprika Gourmet Delicatessen C/ Lepant, 311- T. 93 433 57 09 Peixateria Membrado C/ Rosselló, 458 – Tel. 93 450 49 54 La Sirena (alimentació congelada) C/ Castillejos, 283 – Tel. 93 436 19 87 Polleria J. Escala C/ Lepanto, 321- T. 93 455 31 03

Assessories i Assegurançes

Agrup. Excursionista “Catalunya” C/ Padilla, 255-263 1a Pl. - T. 93 302 45 29 Arxiu Municipal de Districte C/ Aragó, 311 - T. 93 291 62 28 Ass. de Veïns Sagrada Família C/ Valencia, 415 - bxs. 1 - T. 93 459 31 64 Biblioteca Sagrada Família C/ Provença, 480 - T. 93 450 87 33 CAP Pare Claret C/ St. Ant. Mª Claret, 21-23 - T. 93 208 25 70 CAP Sagrada Família C/ Còrsega, 643 - T. 93 507 25 80 Centre Cívic Sagrada Família C/ Provença, 480 - T. 93 450 89 17 Espai Gent Gran Sagrada Família C/ Mallorca, 425 - T. 93 256 28 31 Espai 210 (Coordinadora d’Entitats) C/ Padilla, 210 - T. 93 265 36 45 Guàrdia Urbana de l’Eixample C/ Nàpols, 42 - 62 Mercat Sagrada Família C/ Padilla, 255 - T. 93 436 34 52 Serveis Socials Sagrada Família C/ Mallorca, 425 - T. 93 256 28 28 Punt d’Informació i Atenció a Dones C/ Mallorca, 425 - T. 93 256 28 19

Esports Curves Gimnàs Femení C/ Rosselló, 501 - T. 93 446 48 23 Piolet Sports C/ Mallorca, 451 - T. 93 456 32 56 Sport Dir C/ Castillejos, 388 - T. 93 347 66 44

Estètica i Bellesa

Merche Fabregas C/ Mallorca, 439 - T. 93 446 29 90 Paquita Ors Cosmètica Natural C/ Padilla, 254 - T. 93 455 70 32

LEXA DISTRIBUÏDOR PERRUQUERIA COSMÈTICA INDUSTRIA, 80 - T. 93 457 73 05 Peluquería Carmen y Mario C/ S.A. Mª Claret, 180 - T. 93 435 16 18 Perfumeria Guillen C/ Indústria, 168 - 170 T. 93 435 93 97 Perruqueria Fernand Vero Av. Gaudí, 21 - T. 93 433 05 42 Sampol Perfumeria Estètica C/ Castillejos, 347 - T. 93 456 90 43 Toni Perruqueria C/ Padilla, 254 - T. 93 450 86 19

Forns, Pastisseries i dolços Chocofiro Bomboneria Av. Gaudí, 81 - T. 93 435 78 91 Forn Pa Cafeteria Puiggròs Av. Gaudí, 39 - T. 93 436 23 04

Angel Peluqueria Unisex C/ Lepant, 334 - T. 93 455 31 10

Acosta - Alonso Asesoria C/ Padilla, 301 - T. 93 456 04 06

A partir del mes d’abril, obrim tots els dissabtes de 10.30 a 13.30 h.

Mapfre Assegurançes C/ Castillejos, 318 - T. 93 436 48 64

Cursos i Formació Escola Gremial d’Instal.ladors BCN C/ Mallorca, 462 bis - T. 93 451 92 66

Anglès Des de 1985 al servei del barri València 477, 1º 1ª - T. 93 232 82 17

32 www.acelobert.com

Cebado C/ Padilla, 273 - T. 93 435 13 23 Centre Estetica Clements C/ Lepant, 325 - T. 93 456 78 14 Carol’s C/ Padilla, 220 - T. 93 245 10 01 Dos Perruquers Perruqueria Unisex S.A.Mª Claret, 238 - T. 93 435 72 46 Espacio Hebe C/ Padilla, 266 - T. 93 435 93 65 Easy Cut Perruqueria Unisex Av. Gaudí, 66 - T. 93 222 06 05 Jean Louis David C/ Indústria, 142 - T. 93 436 52 44 Maranbel’s C/ Castillejos, 273 - T. 93 436 39 93

Gaudí Dolços C/ Lepant, 312 - T. 93 456 84 46 La Boulangerie Rosselló, 414 - T. 93 348 01 90 Mora Pastisseria (Lliso Lis) Av. Gaudí, 60 - T. 93 352 13 78


Paníssim C/ Padilla, 240 - T. 93 436 48 75 Pastisseria Lepant C/ Mallorca, 436 - T. 93 232 58 66 Pastisseria Llisó Lis C/ Rosselló, 436 - T. 93 456 55 49 Via Dolça C/ Provença, 477

Servicio Técnico Informático · Equipos nuevos y ocasión · Servicio a domicilio · Torres · Portátiles · Redes · Reparación de Apple Mac y consolas www.botigadelordenador.es

Rosselló, 459 · Tel. 93 435 61 58

Immobiliàries Finques Lisa Inmobiliaria S.A.Mª Claret, 83 - T. 93 450 17 25

Royal Foto C/ Rosselló, 473 - T. 93 455 06 22

Informàtica, Imatge i Sò

PC instant

Encants Nous c/Enamorats, 81 Local A5

T. 93 530 92 53 Horari:

de 10 a 13 i de 17 a 20h

Desde

99€

Joieries i Rellotgeries Joieria Duran C/ Provença, 506 - T. 93 455 50 71 Joieria Laura Castillo C/ Lepant, 292 - T. 93 455 02 86 Joieria Ribera C/ Padilla, 258 Tda. 7 - T. 93 455 66 27 Joieria Torrents Gianni Av. Gaudí, 60 - T. 93 436 38 40 Joieria Rellotgeria Sant Pau C/ Dos de Maig, 311 - T. 93 347 61 65

Llar Casa Reus Moda Llar Av. Gaudí, 33-35 - T. 93 435 76 38

Moda i Complements Bolsos Coderch Av. Gaudí, 38 - T. 93 436 45 44 Boutique Roymas St Antoni Mª Claret, 131 - T. 93 456 26 79 Calçats Gima C/ Padilla, 275 - T. 93 435 34 02 Camiseria Lys C/ Còrsega, 597 - T. 93 435 97 87

SANT PAU Joieria - Rellotgeria Taller Propi Dos de Maig, 311 · T. 93 347 61 65

Reparamos tu PANTALLA al INSTANTE Tamaño Precio 10” ....................... 99 € 15” ......................129 € 17” ......................159 € Beep Informàtica C/ Provença, 485 - T. 93 436 51 38

Ferreteria Manel Giner Av. Gaudí, 79 - T. 93 435 78 98 Ferreteria Sagrada Família C/ Mallorca, 438 - T. 93 231 49 07 Hiper Sánchez C/ Castillejos, 278 - T. 93 347 01 21 La Inoxidable (art. per a la llar) C/ Provença, 449 Milar C/ València, 493-495 - T. 93 456 04 71 Judite Artesania C/ Rosselló, 458 Tda. 4 - T. 93 455 79 41 Màxim Regal C/ Rosselló, 495 - T. 93 436 44 07 Regina “Tot Punt” C/ Rosselló, 442 - T. 93 456 36 51 Sec-Matic C/ Lepant, 251 - T. 93 231 48 16 Teixits Pinent C/ Mallorca, 423 - T. 93 436 34 66 Tot Tancat Tancaments C/ Indústria, 126 - T. 93 433 10 89

Colonnial Gallery Mobles Colonnials S.A.Mª Claret, 228 - T. 93 436 24 64 Construcciones Fran y Wuil C/ Castillejos, 254 - T. 93 244 82 93 Cristalerias Padilla C/ Padilla, 243 - T. 93 232 76 55 Davelor (instal·lacions i reformes) C/ Padilla, 253 - T. 93 4360 48 57 Detalles C/ Lepanto, 309 Donaire Protecció Solar C/ Indústria, 163 - T. 93 435 46 86

Catbag Bosses de Mà i Articles de Viatge C/ Cartagena, 319 - T. 93 456 07 91 Cristall C/ Còrsega, 585 - T. 681 05 87 81 Confecciones Rosis C/ Indústria, 171 - T. 93 435 29 68 Conxita Casado C/S.A. Mª Claret, 153-155 - T. 93 347 48 91 Elisenda Pubill C/ Mallorca, 438 - T. 93 246 00 92 Fina Garcia C/ Provença, 475 - T. 93 456 53 53 Gaimu Moda Home C/ Còrsega, 593-595 - T. 93 456 14 10 Gambaro Boutique Av. Gaudí, 72 - T. 93 531 24 73 Geih Moda C/ Castillejos, 338 - T. 93 347 93 20 Herva Lenceria C/ Castillejos 316 - T. 93 435 90 95 Humana C/ Provença, 500 - T. 93 433 07 83

SELECCIÓ HOME · DONA

Corsega, 593-595 - T. 934 561 410

Cainfor Informàtica C/ Padilla, 322 - T. 93 456 91 53 Foto Digital Iris Av. Gaudí, 75 - T. 93 456 03 28 Jordi Foto’s C/ Castillejos, 280-282 - T. 93 433 18 34

MER-K-2 C/ Provença 517-521 - T. 93 450 86 27 Mobles Expo Mobi C/ València, 488 - T. 93 231 51 52 Ferreteria Gaudí Av. Gaudí, 79 - T. 93 436 64 13

Judite C/ Rosselló, 458 Tda. - T. 93 455 79 41 La Lola C/ Rosselló, 477 - T. 93 446 26 69 Mepas Av. Gaudí, 10 - T. 93 295 41 71 Mercè Castañé C/ Padilla, 254 - T. 667 986 808

www.acelobert.com 33

Sagrada Família

Forns, Pastisseries i dolços


Sagrada Família

Moda i Complements Merceria-Llenceria Elena C/ Padilla, 262 - T. 93 436 38 53 Nottens Moda Dona S.A.Mª Claret, 222 - T. 93 436 33 31 Nou 9 C/ Padilla, 264 - T. 93 347 93 99 Novetats Padilla C/ Mallorca, 437 - T. 93 456 86 67 Onix Complements Av. Gaudí, 64 - T. 93 436 38 22 Opalo Minerales C/ Castillejos 343 - T. 93 368 32 99 Pats Complements Av. Gaudí, 43 - T. 93 455 62 61 Per Dins Llenceria C/ S.A. Mª Claret, 139 - T. 93 436 67 87 Punt 7 C/ València, 494-498 - T. 93 244 03 98 Rafael Camiseria C/ Indústria, 157 - T. 93 455 01 36 Rimini calçats Av. Gaudí, 46 - T. 93 436 04 07 Roymas Confeccions S.A. M. Claret, 131 - T. 93 456 26 79 Sabateries Soriano C/ Castillejos, 326 - T. 93 435 60 08 Santos Sabateries C/ Padilla, 305 - T. 93 433 41 40 TDM Av. Gaudí, 37 - T.- 93 347 28 25 Temptation Av. Gaudí, 54 - T. 93 446 14 17 Torre Bianca C/ Lepant, 296 - T. 93 446 02 28

Oci

Peus Petits Av. Gaudi, 62 - T. 93 435 09 02 Tamara Roba Infantil C/ Castillejos 339 - T. 93 435 94 79

Restaurants i Bars Ara Vinc Bar Restaurant S.A.Mª Claret, 220 - T. 93 433 57 61 RESTAURANT CAFETERIA Carrer de la Marina, 290 Tel. +34 932 42 78 92 www.fidalgabarcelona.es

Salut Amplifon Centre Auditiu Av. Gaudí, 87 - T. 93 455 34 26

Centre Dietètic i Herbolari Celler Miquel

Ardèvol Restaurante Bar Av. Gaudí, 8 - T. 93 436 50 57

n

TA V E R N A D E TA S T VINS · CAVES · LICORS VERMUTS i tapes

Obert tots el dies - diumenges de 11 a 15 h

Castillejos, 345 · Tel. 93 455 96 96

Cafès Caracas C/ Padilla, 254 - T. 93 455 24 15 Celler Mariol C/ Rosselló, 442 - T. 93 429 11 45 Central Catalana del Pollatre

Herbes i espècies Productes ecològics Naturopatia Kinesiologia Flors de Bach Teràpia del color Reflexologia podal cromàtica Massatge cromàtic Reiki Estètica facial i corporal n

n

n

n

n

n

n

n

n

Sardenya, 371 % 93 458 75 37 Bangkok (SPA) C/ Rosselló, 415 - T. 93 458 18 44 Clínica Dental Odonthos C/ Indústria, 153 - T. 93 450 29 28

RESTAURANTE BAR TÍVOLI

Sicília, 394 (esquina c/. Sant Antoni

Admon. de Loterias Trio d’Oro C/ Castillejos, 268 - T. 93 436 34 19 Tabacs 306 C/ Castillejos, 288 - T. 93 435 99 26 Foc i Cendra C/ Padilla, 250 Estanc N º 254 C/ S.A. Mª Claret, 206 - T. 93 436 50 07 Expendiduria, 36 Castillejos, 320 - T. 93 436 48 64 Administració de Loteries Nº 246 C/ Indústria 135 - T. 93 455 31 22 Jugar x Jugar Jocs Av. Gaudí, 39 - T. 93 436 64 47 Racó Tintinaire C/ Valencia, 412 - T. 93 485 02 17

Mozart Gelateria Av. Gaudí, 60 - T. 93 436 61 72 Olé Mallorca C/ Mallorca, 436 - T. 93 245 10 46 Restaurante Ala Turca Av. Gaudí, 19 - T. 93 450 88 88 Restaurante Inter Tapa Av. Gaudí, 11 - T. 93 435 43 83 Tooti Av. Gaudí, 27 - T. 93 187 57 60

Maria Claret) %

93 476 35 51

C/ Padilla, 323 - T. 93 436 00 10 Fidalga Restaurant Bar C/ Marina, 290 - T. 93 242 78 93

Edit Rodon Brunner

Educadora Social

Psicopedagogia social i escolar

PRIMERA VISITA GRATUÏTA

630 245 732 · 93 213 70 98 20 anys d’experiència

CAFETERIA - GELATERIA - ORXATERIA Creps - Goofres - Entrepants

Dieta C/ Padilla, 242 - T. 93 436 24 99 C.R.O.T C/ Castillejos, 286 - T. 93 347 24 77 Farmàcia Serra C/ Provença, 506 - T. 93 436 66 88 Las Acacias C/ Castillejos, 260-266 - T. 93 433 53 53

Anunciïs’s aquí...

Plantes i Animals Aloha C/ Padilla, 254 - T. 93 435 17 24 Amazoonia C/ Padilla, 262 - T. 93 455 39 21 Ictiomon Aquarofilia S.A.Mª Claret, 242 - T.93 435 27 42 Pelguay Perruqueria Canina S.A.Mª Claret, 65 - T. 93 456 53 49

BARCELONA barri a barri

T. 93 010 16 73 · publicitat@acelobert.com

www.acelobert.com

...perquè els staquen millors sempre de

Maurice Messegue C/ Còrsega, 567 - T. 93 456 12 20

Petits

OPTICAL A

R

Crispetes C/ Castillejos, 288 - T. 93 433 52 79

EL XANET Calçat infantil i juvenil

València, 554 · T. 636 60 67 11 (al costat metro “Encants”)

La Canastreta C/ Padilla, 284 - T. 93 446 17 32

34 www.acelobert.com

Firotast Cafeteria-restaurante Av. Gaudi, 83 - T. 93 450 74 54 Intertapa Av. Gaudí, 11 - T. 93 435 43 83 La Jijonenca Av. Gaudí, 32 - T. 93 456 41 45 La Llesca Av. Gaudí, 12 - T. 93 455 31 30

JUMIR

Avda. de Gaudí, 28 · T. 93 436 01 41 Guipúscoa, 94 · T. 93 314 30 20 València, 635 · T. 93 231 87 49 Fabra i Puig, 154 · T. 93 408 64 21

jumir@opticalia.es


N otícies

Òptica Cubells C/ Castillejos, 268 - T. 93 436 34 14

Podólogo Desde 1957

Miguel Ángel Cuesta Alonso DESCUENTOS CON LA TARJETA ROSA Dos de Maig, 223 · 1er 2a (Edifici Encants Nous)

Tel. 93 245 48 29

Horario: de 16.30 a 19.30 h. de lunes a viernes

Opticalia Av. Gaudi, 28 - T. 93 436 01 41 Optica 2000 Av. Gaudi, 87 - T. 93 435 82 18 Ortopedia J. Almirall Av. Gaudí, 56 - T. 93 456 36 43

Serveis Om Sai Ram C/ Lepant, 292 local 5 - T. 93 436 39 70 Copistería Réplica C/ Rosselló, 458 bis - T. 93 435 50 14

SAGRADA FAMÍLIA

La Biblioteca s’adapta a les persones discapacitades La Biblioteca de la Sagrada Família ha posat en marxa un projecte per fer accessibles al coneixement i la cultura a les persones discapacitades. Entre els elements que s’ha incorporat, hi ha pantalles de grans dimensions, un programari amb ampliadors, línia Braille i lectors de pantalles per discapacitats visuals, alternatives al ratolí de l’ordinador, sistemes de comunicació alternativa i augmentativa, i un programari per discapacitats intel·lectuals. També s’ha afegit a aquesta projecte de l’Ajuntament de Barcelona les Biblioteques de Manuel Erranz al Poblenou de Sant Martí, Andreu Nin al Gòtic de Ciutat Vella, Vilapicina i la Torre Llobeta a Horta i Francesc Candel a la Marina del Port de Sants-Montjuïc.

Els veïns reclamen la transformació de les Glòries L’Associació de veïns de la Sagrada Família, juntament amb les dels altres tres barris que envolten la plaça de les Glòries, han presentat un manifest per reclamar a l’Ajuntament que no endarrereixi més l’enderroc del tambor viari. Denuncien que amb el ritme inversor actual, caldria 20 anys més per finalitzar les actuacions previstes al Compromís per les Glòries, signat el 2007. Hores d’ara, només s’ha desenvolupat el 25% d’aquest projecte, i les associacions veïnals critiquen que l’únic equipament finalitzat hagi estat aquell que no reclamaven, el Museo DHUB (Disseny Hub Barcelona, que te unes dimensions de 25.000 metres quadrats i una inversió al voltant de 100 milions d’euros.

Benzinera Servicio Estación C/ València, 503 - T. 93 232 67 60

Domiciliació d’empreses Oficina virtual Despatxos equipats per hores, dies, mesos, etc. n Sales de Juntes i/o Formació n Gestió Integral de Pymes n n n

C/ Industria, 137-141, entl. 1. Esq. T. 934 463 210 / 902 197 422 info@ofyscom.es · www.ofyscom.es Sprint Copy C/ Còrsega, 546 - T. 93 446 39 00

Anunciïs’s aquí... BARCELONA barri a barri

T. 93 010 16 73

www.acelobert.com publicitat@acelobert.com ...perquè els staquen millors sempre de

Tallers al Centre Cívic A partir d’aquest 18 de març tot aquell qui vulgui es pot inscriure als tallers que s’ofereixen al Centre Cívic de la Sagrada Família. Es tracta d’una oferta dirigida a la població en general. Entre les diferents temàtiques dels tallers, n’hi ha d’arts plàstiques, gastronomia, música, expressió corporal, expressió i comunicació, imatge, salut i creixement personal. Les inscripcions es poden fer de dilluns a divendres de 10h a 14h, i de 16:30h a 21h, els dissabtes de 10h a 14h i de 16h a 20h, i els diumenges de 10h a 14h, al Centre Cívic (Provença 480). El primer dia d’inscripcions, el dia 18, es repartiran números a cada torn (matí i tarda) i es faran 350 inscripcions en cada un.

www.acelobert.com 35

Sagrada Família

Salut


Sagrada Família

E spai Jurídic

L’interessa saber quan es podrà jubilar? Maria Clotas

Mercedes Pérez Directora Jurídica Menfis Grup

Advocada Laboralista

La Llei 27/2011 de 1 d’agost, entra en vigor 01/01/2013, que bàsicament se centra en 5 aspectes essencials que afecten al gran gruix de la societat:

Tanmateix, per accedir a la jubilació, qualsevol persona que tingui 15 anys cotitzats i 2 anys immediatament anteriors a la data de la sol·licitud, tindrà dret al 50% de jubilació.

-EDAT DE JUBILACIÓ: Passarà dels 65 anys fins als 67 anys al 2027.

-PERÍODES ASSIMILATS A COTITZACIÓ: S’assimilarà l’extinció de la relació laboral o finalització de desocupació, sempre i quan, es produeixin durant els 9 mesos anteriors al naixement o als 3 mesos anterior a l’adopció d’un nen, o quan s’acabi el 6è any de desocupació. Aquesta situació serà com a màxim de 112 dies per fill o adoptat.

Així doncs, al 2013, les persones es podran jubilar als 65 anys i un mes, augmentant un mes per any, i a partir de 2022, augmentant dos mesos per any.

Als exclusius efectes de determinar l’edat de jubilació, es tindrà en compte com a cotitzats 270 dies per fill, adoptat o acollit.

Aquest augment progressiu afecta directament els nascuts a partir de 1948, i els nascuts a partir de 1960, es jubilaran amb 67 anys a no ser que acreditin tenir un període de cotització de més de 38 anys.

És necessari recordar, que els 3 anys d’excedència per guarda de fill o menor acollit, tindran la consideració de períodes cotitzats a efectes de jubilació, incapacitat permanent, mort i supervivència i maternitat i paternitat.

-ANYS DE COTITZACIÓ: Fins ara, calia cotitzar com a mínim 35 anys per poder accedir al dret de gaudir el 100% de la pensió de jubilació, però amb la reforma, els ciutadans hauran de cotitzar dos anys més, és a dir, 37 anys, per poder tenir dret a la pensió màxima.

-JUBILACIÓ ANTICIPADA: Es creen dues fórmules, per causa no imputable a l’interessat i per voluntat del mateix.

Tot i això, aquells ciutadans que arribats els 65 anys o més acreditin 38 anys i 6 mesos de cotització, podran jubilar-se sense haver d’esperar-se a tenir l’edat legal de 67 anys.

En la causa no imputable al treballador, aquest haurà de tenir 61 anys reals, ser demandant de treball durant els 6 mesos anteriors a la sol·licitud de jubilació, tenir, entre altres, un període mínim de cotització de 33 anys.

-PERÍODE CÀLCUL DE LA PENSIÓ: Amb la reforma, passarà a ser de 25 anys. La progressió anirà augmentant un any fins arribar al 2020, data en que tots els ciutadans estaran subjectes al període de 25 anys de cotització.

z

AssessoRAMENT INTEGRAL Empreses: Fiscal Laboral Comptable l

z

La diferencia per voluntat de l’interessat és que haurà de tenir com a mínim 63 anys.

l

l

Gabinet Jurídic Família Aceptacions herències Reclamacions impagats Accidents de trànsit i comuns Assistència a judicis l l

MENFIS GRUP

l l l

C/. Cartagena, 261 bis · T. 934 354 506 · www.menfisgrup.es

36 www.acelobert.com


secció

SAGRADA FAMÍLIA Tráiganos su piso y le regalamos un viaje

Les immobiliàries de confiança del barri

Tel. 93 566 26 53

PISOS LLOGUER C/PADILLA. 550€. Ático con terraza de 15m² Mar-Tarragona!! Ascensor. AA/CC. Electrodomésticos. Junto M L4 Alfonso X. T. 674 994 617. C/ROSALIA DE CASTRO. 550€. 3 hab(2 dobles) Totalmente exterior. Semiamueblado con electrodomésticos. Ascensor. M L5 Sant Pau 2 de Maig. T. 674 994 617. C/ SAN QUINTÍN. 590€. BOMBONERA. Alto, luminos con ascensor. Muebles y electrodomésticos. 1 mes de fianza. M L5 Camp de l’Arpa. T. 674 994 617.

C/TRINXANT 65. 60 M2. pis exterior reformat. 2 hab., cuina, bany, menjador molt lluminos i safreig.balco. bomba calor/fred. 195.000€.Tel. 934504143.

C/ PROVENZA/Pso. Sant Joan. Obra nueva. Excelentes pisos de ALTO STANDING. Pisos 103 m2, 3 hab (1 suitte), 2 baños, TZA. Soleados. Desde 325.000 €. T. 931 271 523.

C/ SARDEÑA . 600€. 2 hab. Piso Totalmente reformado. Exterior con ascensor. Calefacción. ¡OPORTUNIDAD! M L5 Sagrada Família. T. 674 994 617. C/ CASTILLEJOS 366. 68M2. Pis exterior en bon estat. 2 hab. , 1 vestidor, 1 bany, safreig, cuina i balco. bany i cuina reformats. 640€. T. 93 450 41 43.

PSO. LLUIS COMPANYS/Ciutadella. Todo REFORMADO. Piso 83 m2. 3 hab, 2 baños, coc.tza. Casi todo exterior. Alto .Finca con Conserje 239.000€ T. 931 271 523.

C/MONTURIOL 17. 55M2. Pis exterior i semi-moblat. 3 hab. , cuina equipada, bany reformat i balco. bomba de calor. parquet. ascensor. 620€ . T. 93 450 41 43.

C/ BRUC /Diputacion. Magnifico piso reformado 98 m2. Finca regia catalogada. Salón-com, 4habitacions, baño, balcones. Soledadisimo. 385.000 € T. 931 271 523.

C/PRAGA 48. 60M2. Pis exterior acabat de pintar. 2 habitacions, cuina, bany, menjador i safareig, ascensor. 480€. T.93 450 41 43.

C/ Amapolas, 35 1º (L’Hospitalet de Llobobregat). Piso totalmente exterior con patio de 15 m2, 3 habitaciones. 55.000€ T. 93 667 17 99.

ATIC c/ MARINA-INDUSTRIA. 64 m2. 3 habitacions, 1 bany, calefacció, ascensor, moblat, terrassa 15 m2. 850€ T.93 457 49 00. c/ESCORIAL-SANT LLUIS. 79m2. 3 habitacions, 1 bany, cuina nova, ascensor, sense mobles. Prop metro Joanic. 750€ T. 93 457 49 00. C/ Josepa Massanes, 3 hab., ext., sal.com. con salida al balcón también exterior, cocina y baño, un mes de fianza, 650 € al mes. T. 93 531 64 31. C/ Portbou, piso de cuatro hab., salón comedor, baño, cocina, exterior a la calle y al patio de manzana, 615 €, oportunidad. T. 93 531 64 31. Ático de alquiler dúplex con tres terrazas, 5 hab., 2 baños, en Esplugues de Llobregat, 635 € mes. T. 93 531 64 31. Ref. de diseño, Travessera de Gracia con Marina, cuarto real de altura, ext. calle y patio de manzana, 3 hab. , bñ.+aseo, coc. off., com., todo amueblao y equipado. 990 € mes. T. 93 531 64 31.

PISOS VENDA ZONA BADAL. 105.000€. ¡OPORTUNIDAD! Piso de 3 hab. Balcón. Para entrar a vivir. Muy luminoso, con ascensor. Junto M L5 Badal. T. 674 994 617.

Nº1 EN ALQUILER · www.gaudi-house.es

C/ PROVENZA / Mercado S. F. Piso de 83 m2, exterior , luminoso y soleado, 4 hab, 2 baños, coc, salón, tza. Para Actualizar. 167.000 €. T. 931 271 523.

C/ ROSELLON/Cerdeña. Todo reformado con encanto. 71 m2. Gran salón-comedor, 2 hab, baño, balcón. Alto y soleado. Finca Clásica Rehabilitada. 197.000 €. T. 931 271 523.

C/ LEPANT-PARE CLARET. 60 m2. 3 habitacions, 1 bany, moblat, balcó-terraceta al carrer, ascensor. 700€ T.93.4574900.

Sant Antoni Mª Claret, 192 · Cartagena, 320

C/ Clot 63, Atic nuevo a estrenar nuevo 3º real sin ascensor en calle clot justo enfrente del mercado 70 mts de piso + 70 mts de Terraza solarium. 146.000 € T. 93 667 17 99. C/ Consell de Cent 94, 80 mts a ref., se podria entregar ref., presupuesto cerrado de 29.000€, dejandolo en 2 hab., planos del inmueble de como esta en la actualidad y como quedaria reformado. 215.000 € T. 93 667 17 99. Plaza Cerda, La Llave de Oro. Piso de 3 hab. y 2 cuartos de bñ. compl.,2 balc. grandes, zona comunitaria con pisc., plaza park. doble para 2 coches y trast. 240.000 € T. 93 667 17 99. Sarria, Paseo Manuel Girona 52, Ocasión. Piso de tres habitaciones un baño zona inmejorable finca con dos ascensores. 279.000 € T. 93 667 17 99. C/ PARE CLARET-NAPOLS. 78 m2. 3 hab., 1 bany, terraceta-balcó, totalment reformat, parquet, A.A., calef., asc., 280.000€ T.93 457 49 00. C/ MARINA-PARE CLARET. 87 m2. 3 hab., 1 bany, calefacció I A/A., parquet, ascensor, 2 balcons. Traster a planta baixa. 230.000€ T. 93 457 49 00. Piso a la venta por 79.900 €, calle Enamorados, segundo con asc., piso 2 habitaciones dobles, sal.-com., baño, cocina, ext. calle, luminoso, oportunidad. T. 93 531 64 31.

ASSEGURANCES I ADMINISTRACIÓ DE FINQUES Cartagena, 243 · 4º 1ª % 934 504 143

www.bzgestio.com

Rosselló, 308. T. 931 271 523

www.vadpisos.com

Si está interesado en vender o alquilar su piso no dude en llamarnos o visitarnos. No importa que tenga cargas de hipotecas, embargos, subasta, etc. C/ Castillejos 267 % 93 667 17 99

Gestoría Cerdán

www.gestoriacerdan.net Sant Ant. Mª Claret, 63 Bis, Baixos Tel. 93 457 49 00

CASEURO GESTIÓN INMOBILIARIA Membre de:

Col·legis i associació d’agents immobiliaris

C/ Lepant, 290 Baixos Tel. 93 531 64 31

www.acelobert.com 37


A ctivitats Culturals SAGRADA FAMÍLIA

Sagrada Família

Exposició

El llibre il·lustrat en femení En aquesta mostra podrem gaudir d’exemplars imaginatius, personals, originals… Un recull d’àlbums il·lustrats, alguns fets per dones i d’altres que tracten el tema de la dona. Aquesta exposició es podrà veure fins el 10 de març al vestíbul del centre i Aparador de la segona planta de la biblioteca Sagrada Família (Provença, 480).

Salut

Dóna’t espai

Guanya un PERNIL!

On s’amaguen la Berta i en Pipo les mascotes de la revista Acelobert? Participa-hi i guanya un pernil!

Necessitem la col·laboració de tots el veïns i veïnes del barri. Cerquem la Berta i en Pipo, les mascotes d’Acelobert, que, ens han dit es passegen pel barri i es troben a l’aparador d’alguna botiga. Molta sort amb la recerca de la Si passejant pel barri te’ls Berta i en Pipo!. trobes en un d’aquests Gràcies a tots per la vostra aparadors, omple la butcol·laboració! lleta (vegeu pàgina 45), i Guanyadors mesos porta-la a la botiga on te anteriors, veure pàgina 8 la hagis trobat. Ens arriben imatges d’algun veí que les ha vist pel

barri de la Sagrada Família

El dijous 14 de març, tindrem una tarda plena d’activitats lúdiques i participatives a partir de les 18 hores a l’Espai 210 (Padilla, 208-210). Comencem amb amb un berenar bioenergètic amb perspectiva de gènere, pensant per nodrir-nos tenint en compte les característiques de la naturalesa de la dona. Continuarem amb un ‘Taller d’Arteràpia’: espai que obre l’oportunitat d’imaginar, crear i expressar mitjançant l’art, també gaudireu de l’espai ‘Mima’t’: desconnectar, mimar el teu cos, calmar la ment, les emocions i gaudir dels sentits, per últim el ‘Taller de Danses de Feminitat’: explorar a través de la dansa la relació amb el teu cos, la teva feminitat i el teu ritme intern. La entrada serà lliure excepte els tallers que es recomana fer inscripció prèvia.

Infantil

Sac de rondalles El dimarts 19 de març a les 18 hores, la Biblioteca Sagrada Família (Provença, 480) oferirà contes d’animals explicats en anglès ‘A word of animals’: Brown bear, Dear zoo i Goodnight gorilla. S’aprendran noms d’animals, colors i cançons en aquest idioma. Narració de contes, on l’oralitat hi té el paper central, despullada d’elements escènics. A partir de 3 anys, activitat gratuïta.

Patrocinador del premi

XARCUTERIA

Premis

Premi de relats curts El dijous 7 de març tindrà lloc l’acte de lliurament de premis a la sala d’actes de la Biblioteca Sagrada Família (Provença, 480). Emissió del veredicte del jurat i lectura dels relats guanyadors del 13è Premi de Relats Curts. Serà a les 19.30 hores, el acte tindrà aforament limitat i és gratuït.

38 www.acelobert.com

Jamones jabugo - Salamanca Trevelez, Embutidos y quesos de primera calidad totalmente garantizados Còrsega, 577 · Tel. 93 436 29 77


El Alzheimer

R acó del Lector

Subtileses El temps passa... com el vent de Ponent. El temps se sent... com el vent de Garbí. El temps es viu ... com el vent de Tramuntana. El temps es fa present ... quan sentim la seva absència. El temps es perd.... tontament.

El objetivo de todo ser humano siempre ha sido prolongar sus años de vida, pero ¿se han parado a pensar qué consecuencias conlleva este hecho? La enfermedad de Alzheimer es una patología que va asociada a la edad. Aparece por primera vez en 1907 en Alemania, tras la publicación de un caso médico de una mujer de 51 años por el neurólogo Alois Alzheimer. Ya desde ese entonces se empieza a indagar en las consecuencias que provoca dicha enfermedad.

Una de les coses que he après amb el temps és que la experiència no depèn de la data de naixement. El que importa és com cada persona afronta els problemes, com treballa les seves pors i com aprèn dels errors. I si sap rectificar a temps. Tenir els sentits oberts a noves experiències. És bo estar disposat a obrir la porta a l’ànima i deixar que el vent entri a dins, que ventili i s’emporti tot el que li està fent mal. I una vegada neta estarà en disposició de viure i gaudir del present, amb totes les variants possibles. Ser positiu, acceptar les contrarietats amb serenitat. És una lliçó de vida que sí, es pot acumular a la experiència. Mentre el cervell, el cor i el cos ens permetin sentir i viure al compàs del vent, sigui el que sigui vingui de on vingui. Sols cal acceptar-lo. EL VENT PASSA, pot deixarnos bons o mals records. Res dura per a sempre. Si escollim ser responsables dels nostres actes els vents poden ser-nos favorables i així repartir-los entre les persones que estimem. A mi m’agraden els vents suaus, les brises que acaricien i que et porten olors, de flors, de terra humida... I per acabar parlant de vents. Vull compartir amb tots vosaltres una salutació simpàtica que un vell mariner deia: “Bon vent i barca nova”. Mercè Oliva Aquest es un espai obert a totes aquelles persones que vulguin expressar-se; relats, poesies, contes... si ets una persona creativa i vols compartir la teva obra, envia el teu treball per correu electrònic a Revista Acelobert. lectors@acelobert.com. Moltes gràcies per participar.

Realmente no se sabe la causa primera que la provoca, pero todo empieza a partir de la acumulación anormal de dos sustancias de nuestro organismo, la proteína Beta amiloide y la proteína TAU, en el cerebro. Inicialmente estas aglomeraciones se depositan en ciertas partes del cerebro que perjudican primordialmente a la memoria a corto plazo, es decir la persona afectada no almacena bien la información y por tanto no puede recordarla. A partir de aquí el daño va abarcando más estructuras cerebrales y en consecuencia se van produciendo las disfunciones relativas, hasta llegar a provocar posibles cambios en la personalidad. Todo esto se produce a lo largo de una media de unos 1520 años, dependiendo sobretodo de la edad en que aparece el Alzheimer, ya que en personas jóvenes parece avanzar más deprisa. Actualmente no hay cura para esta enfermedad, pero sí que es cierto que existen medidas farmacológicas y no farmacológicas que ayudan a frenarla. A pesar de ello, siguen en pie las investigaciones para conseguir un futuro sin Alzheimer. Se puede enfocar el tratamiento no farmacológico con la estimulación cognitiva continuada, ya que es muy importante tanto para mantener las capacidades de la persona como su estado de ánimo. Para aumentar la eficacia de esto se trabaja simultáneamente con las familias y cuidadores principales de los afectados, haciéndoles partícipes de la evolución del usuario e informándoles de pautas a seguir en su domicilio. Lourdes Navalón Enfermera y directora Centros de día Avi Amunt y Centro de día Neuro Amunt

Mas información al T. 934558630

www.acelobert.com 39


NEKANE

Clot-Camp de L’Arpa

B O U T I QU E Avance de temporada Primavera-Verano

Moda exclusiva de Paris-Italia Pº Maragall, 70 · T. 93 433 51 09

Impressió i Disseny Gràfic l Logotips, targetes i fullets l Edició de revistes l Webs l Distribució (fullets, revistes, etc.) l Vídeos promocionals i d’empresa l Fotografia l Xarxes socials (Facebook i Twitter)

20 anys d’experiència 40 www.acelobert.com

fulle tips targetes o log

destaca el que vols

s ts web

l

Indústria, 137-141, entl., 1a, esc. esq. Tel. 93 010 16 73 l


Clot-Camp de l’Arpa

MATALASSOS

COIXINS

l

l

l

Làtex Viscolàstic Molles Llana l

BASES l l l

Làtex Viscolàstica Llana Miraguà l

l

l

NÒRDIC

l

l

Somiers fixos Somiers articulats elèctrics Canapè amb arcó

Plomes Fibra l

RELAXACIÓ l

Butaca relaxant Butaca de massatge l

Passeig Maragall, 78 - Tel. 93 351 10 02 - 93 534 88 44 www.naturdescans.com

www.acelobert.com 41


Clot-Camp de l’Arpa

L

AL

G

A AR

M

Clot-Camp de L’Arpa

®

DE IG

SE

S PA

barcelona barri a barri DE

SANT

ANTONI

MARIA

CLARET

TOLOSA

CARRER

CARRER

NAVAS

DE

L5 L5 Camp de l’Arpa

CARRER

L2 Encants

L2 Clot

MAIG

L2 Encants

L1 Clot

D’ESPRONCEDA

L1 Clot

DE

MALLORCA

CARRER

CARRER

DEL

DOS

L1

PL. DE LES GLÒRIES CATALANES

42 www.acelobert.com

GRAN

VIA

DE

LES

CORTS

CATALANES


Unidad Terapeútica Alzheimer y Patologias Neurológicas

Centro de la Colaboradortat Generali

Centro de Día Asistencial: Asistencia sanitaria Valoración y Tratamiento Neuro-sicológico n Talleres Cognitivos y de Memoria n Terapia ocupacional y estimulativa n Fisioterapia y Rehabilitación Neurológica n Podología n Musicoterápia n Transporte adaptado n Asistente social (Asesoramiento Ley Dependencia) n 2 Excursiones al mes n n

Abierto de Lunes a Sábado Opción días sueltos laborarables. Opción solo Sábados.

Proxima apertura nuevo centro: Barrio Les Corts

Centro de Dia Avi Amunt · C/ Llagostera, 4 - 08026 Barcelona - Tel. 93 455 86 30 www.acelobert.com Centro Residencial Amunt · C/ Ripollés, 8-10 - 08026 Barcelona - Tel. 93 433 134317


Clot-Camp de L’Arpa

Guia de comerços i serveis Clot-Camp de l ’Arpa Alimentació

Romeo Abogados C/ Rossend Nobas, 9 - T. 93 245 59 90

Bye Bye Pelos C/ València, 588 - T. 93 265 06 67

Bacallaneria Vidal Pl. Mercat, 9 - T. 93 232 46 15 Carnisseria Torregrosa C/ Rogent, 46 - T. 93 232 26 56 Fruiteria Neus C/ Rogent, 132 - T. 93 455 93 07 Fruites Rogent C/ Rogent, 27 - T. 93 231 22 41 Frutas El Almacen C/ Mallorca, 569 - T. 93 435 68 75

Cursos i Formació

annapavia

RO

Musicant Escola de Música C/ Indústria, 311 - T. 93 340 69 99

Escola Ballet David Campos

STISSERIA Escola reconeguda i autoritzada per: Departament d’Ensenyament Generalitat de Catalunya

Cuina Natural amb Oli d’Oliva

Canelons Esqueixada Escalivada Cargols Croquetes l

25

Aniversari C/. Nació, 50 · T. 93 347 73 40 www.escuelaballet.com

l

l

Obert Dissabtes, Diumenges i Festius

Joan de Malta, 53 · T. 93 308 83 50 Marbona Peix C/ Rogent, 33 - T. 93 879 54 82 Peixos Jardi C/ València, 602 - T. 93 245 43 94 Sorli Discau Supermercat C/ Mallorca, 588 - T. 93 561 03 00 Vinacoteca C/ València, 595 - T. 93 232 07 15 Xarcuteries Bosch C/ Mallorca, 535 . T. 93 232 45 06

Animals i Plantes Angelo Florista C/ Mallorca, 541 - T. 93 232 45 67 Gos i Gat C/ Rogent, 16 - T. 93 231 51 11

Assegurances i Assessories 2R Abogados - Advocats T. 93 232 62 03 - (Urgencias de 9 a 21 h.)

ASSESSORIA JURÍDICA MONTES Cívil · Laboral · Mercantil Advocat Gestió i administració d’empreses Laboral · Fiscal · Comptable Urgell, 21, entl. 1a · T. 93 325 45 66 www.asesoriajuridicamontes.es

Finques Martell C/ Mallorca, 576, entl. - T. 93 265 65 38

La creativa Mertxesites Pl. Mercat, 9 - T. 93 265 85 69 Towanda Taller Rossend Nobas, 1, local 2 - T. 93 004 03 91

Entitats Ateneu del Clot La Farinera C/ Muntanya, 16 -T. 93 232 99 08 Ass. Casal de Gent Gran Joan Casanelles C/. Concili de Trento, 15,35 - T. 93 356 22 33 Ass. Veïns i Veïnes del Clot-Camp de l’Arpa C/ Sibelius, 3 - T. 93 232 46 10 CAP El Clot C/ Concili de Trento, 25 - T. 93 303 73 00 Cap Maragall Pg. Maragall, 52-54 - T. 93 446 29 50 Casal Gent Gran Sant Martí C/ Xifré, 41-47 - T. 93 455 98 03 c. Serveis Socials Clot - Camp de l’Arpa G.V. Corts Catalanes, 837 - T. 93 291 84 48 Centre Cultural la Farinera del Clot G.V. Corts Catalanes, 837 -T. 93 291 80 80 Comissaria Mossos d’Esquadra C/ Bolivia, 30-32 - Tel. 93 300 22 96 Districte de Sant Martí Pl. Valentí Almirall, 1 - T. 93 402 70 00 Foment Martinenc C/ Provença, 591-593 - T. 93 455 70 95 La Formiga Martinenca C/ Mallorca, 580 - T. 93 232 77 09 Mercat del Clot Pl. Mercat, 26 - T. 932318604

¡Reserva tu cita!

Coronel Sanfeliu, 15 - 93 232 88 79 Andrade, 45-47 - 93 303 45 38 Dieta Estètica Vilella C/ Rogent, 17 - T. 93 232 75 08 Gemma Balaguè C/ València, 612 - T. 93 247 16 48 Depiline Center C/ Clot, 52-54 - T. 93 221 17 45 Peruqueria Laura C/ València, 590, Tda. 2. - T. 93 265 92 66 Món Estètic C/ València, 599 - T. 93 265 90 76 Natural Perruqueria C/ Mallorca, 617 - T. 93 245 06 05 Perruqueria Nujor Av. Meridiana, 164-166 - T. 93 246 36 59

Forns Forn Elias C/ Freser, 90 - T. 93 455 61 76 Forn Rogent C/ Rogent, 23 - T. 93 265 65 00

Informàtica, Imatge i Sò Centre Digital Rogent C/ Rogent, 74 - T. 93 436 27 16 PC GO C/ Degà Bahí, 10 - T. 93 180 58 15

PC instant

Encants Nous c/Enamorats, 81 Local A5

T. 93 530 92 53 Horari:

de 10 a 13 i de 17 a 20h

Desde

99€

Estètica i Bellesa Anna Pavia C/ Coronel Sant Feliu, 15 - T. 932 328 879

Sangre De Mi Sangre Psg. Maragall, 7 Tel. 93 310 48 48 www.sangredemisangre.net Bahí Perruquers C/ Degà Bahí, 28-32 - T. 93 106 29 02 Bell Cap C/ Mallorca, 581 - T. 93 450 09 77

44 www.acelobert.com

p e l u s a l ó n

Reparamos tu PANTALLA al INSTANTE Tamaño Precio 10” ....................... 99 € 15” ......................129 € 17” ......................159 €


Andrés Castillo Joieria C/ Rogent, 106 - T. 93 435 08 62 Joieria Jaume Pallarès C/ Enamorats, 148-150 - T. 93 247 15 38 Joieria Tecu C/ Rogent, 51 - T. 93 435 59 22 Judith (rellotgeria/joieria) C/ Clot, 71 - T. 93 246 32 54 Kiley Joiers C/ València, 606 - T. 93 245 31 91 Rellotgeria Lara C/ Rogent, 39 - T. 93 232 13 05

Mobles Elifer C/ Rogent, 92 - T. 93 436 02 08

MRD

ELECTRODOMÈSTICS

OUTLET I REPARACIÓ Rogent, 75 % 93 436 41 51 Mora Hogar C/ Sèquia Comtal, 3 - T. 93 246 29 10

Rius C/ Rogent, 26 - T. 93 232 79 59 Roba amiga FARCELLS C/ Sibèlius, 9 - T. 93 245 26 85 Set Calçats C/ Rogent, 79 - T. 93 423 36 85 Swing C/ Mallorca, 560 - T. 93 232 67 64 Teresa Lenceria C/ Sèquia Comtal, 8 - T. 93 246 28 75

Motor Mogadealer Skoda C/ Aragó, 602 - T. 93 232 10 00

Llar Albert Torres Artesanies C/ Rogent, 21 - T. 93 265 50 19

Oci

Cosetes C/ Rogent, 76 - T. 93 450 84 76 Elèctrica Minerva C/ Rogent, 76 Tda. 2 - T. 93 436 27 13 Electrodomestics Peinado Escultor Claperós,43-45 - T. 93 300 52 59 Electronuria Expert C/ Mallorca, 592 - T. 93 232 47 64 El món de la llar C/ Rogent, 12 - T. 93 265 06 03 Ganiveteria - Joguines “El Peque” C/ Rogent, 47 - T. 93 435 69 45

des de 1929

Instal·lacions i reparacions d’aigua, gas i electricitat. Instal·lador autoritzat Butlletins i certificats d’alta. Muntanya, 84, bxs % 93 436 20 17· 608 343 400 n

n

n

Ferreteria Valls C/ València, 589-591 - T. 93 231 17 01 La creativa Mertxesites Pl. Mercat, 9 - T. 93 265 85 69

Mudanzas Farrés C/ Clot, 45 - T. 93 231 54 09 Tintoreria Fernandez C/ Mallorca, 575 - T. 93 455 43 15

Loteria Cap i Cua

Moda i Complements Ara Flis Flas C/ Provença, 598 - T. 93 455 60 03 Arxé Pl. Dr. Serrat, 3 - T. 93 231 76 10 Calzedonia C/ Rogent, 15 - T. 93 231 24 60 Carmen 1936 C/ Rogent, 19 - T. 93 265 47 05 Cotó – Cotó C/ Rogent, 28 - T. 93 231 22 08 Cubanitos sabateries C/ Mallorca, 543 - T. 932 326 453 Dreams C/ Rogent, 9 - T. 93 232 77 61 Event C/ Mallorca, 592 - T. 93 446 48 75 Flis Flas C/ Provença, 598 - T. 93 455 21 68 Generes de Punt Muset C/ Rogent, 40 - T. 93 232 36 59 Larriba Sabates C/ Mallorca, 567 - T. 93 348 16 32

Pl. Font i Sagué, 1 - T. 93 246 51 54 Teipo Viatges C/ Corunya, 31 - T. 93 245 54 32

Papers i Llibres Grap/pa C/ Rogent, 11 - T. 93 232 32 13

PAPERERIA - LLIBRERIA

GERMANS LLUCH Premsa Objectes d’Escriptori n

n

Obert Festius pel mati

n

Muntanya, 105 - T. 93 436 28 34

On s’amaguen la Berta i en Pipo les mascotes de la revista Acelobert?

Nom de la botiga:

Dades personals per participar:

Nom i cognoms: Adreça: Data de naixement: Telèfon: E-mail:

Les dades facilitades per vostè, s’incorporaran i seran tractades en un fitxer degudament registrat al Registre General de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades del que és responsable Publibarris Publicitat, S.L., amb la finalitat d’atendre la present relació i el titular de les dades consent ser informat de productes i serveis de Publibarris Publicitat, S.L. Si ho desitja, pot accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se al tractament d’aquestes dades mitjançant escrit dirigit al responsable, amb domicili en C /. Indústria, 137-141, entl. 1a., Esc. esq. 08025 Barcelona.

www.acelobert.com 45

Clot-Camp de L’Arpa

Joieries i Rellotgeries


Grup Paloma 2002 C/ Clot, 59 - 63 - T. 93 245 30 59 Llibrería Onades C/ Mallorca, 550 - T. 93 427 73 75 Paper Groc C/ Clot, 51 - T. 93 232 91 66 Quiosc del Clot Pl. Font i Sagué, s/n - T. 93 247 33 97

C/ Rogent, 84 - T. 93 436 27 23 Joguines Tear C/ Mallorca, 583 - T. 93 435 43 36 Naïf Roba Nens i Nenes

CLOT 76 93 265 46 85

CONFITERIA PASTISSERIA BOMBONERIA

www.pastisserialapalma.com

Pastisseria Gual C/ Mallorca, 529 - T. 93 435 74 86

Carame o’s

Pastissos de fondant

www.caramelo-s.es/

C/Hernán Cortes, 15 (prop C/. Clot)

T. 667 842 322

Pastisseria La Palma C/ Clot, 72 - T. 93 232 52 57

CLOT 76 vermuts & cocktails

Pastisseries i Dolços

Clot, 72-74 · Tel. 93 232 52 57

C/ Mallorca, 601 - T. 93 435 80 78 Restaurant Capri

tapas, quesos y embutidos

C/ Provença, 576 - T. 650 501 117 C/ Sèquia Comtal, 14 - T. 93 231 79 28 Chiquiboy C/ Mallorca, 585 - T. 93 435 42 58

Restaurants i Bars A Ruta Gallega C/ Clot, 78 - T. 93 265 46 85 Bar Nuriaska Restaurante

A RUTA GALLEGA a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

d

Clot-Camp de L’Arpa

Papers i Llibres

C/. Clot, 78 - Tel. 93 265 46 85

a a a

Menú Diario Menús para Grupos Salón Privado

C/ Mallorca, 586 - T. 93 245 40 96 Bar Sucro “Ca La Margui” C/ Sèquia Comtal, 7 - T. 93 245 11 66 El Racó C/ Mallorca, 561 - T. 656 83 95 45 Frankfurt Rogent C/ Rogent, 28 - T. 93 245 21 76 Marlen Tastets C/ Clot, 75-77 - T. 93 265 53 43 Restaurant Braseria Suyapa

Cafeteria Restaurant

Serveis Digicopy (copisteria) C/ Mallorca 614 - T. 93 245 40 08 Hotel Catalonia Albeniz C/ Aragó, 591-593 - T. 93 265 26 26 Hotel Catalonia Aragón C/ Aragó, 569 Bis - T. 93 245 89 05 Hotel Catalonia Atenas Av. Meridiana, 151 - T. 93 232 20 11 Hotel INK606 C/ Mallorca, 606 - T. 93 231 42 58

Salut Armand Optics C/ Clot, 66 - T. 93 450 14 30 Clinica Dental Clot C/ Clot, 58 - 60, ent.4ª - T. 93 265 05 90 Corgos Salut Fisioterapia Sant Ant. Mª Claret, 265 - T. 93 408 34 87 Dieta estetica Vilella C/ Rogent, 17 - T. 93 232 75 08 Farmàcia E. Ventura C/ Clot, 71 - T. 93 231 36 05

Farmàcia Ana Mª Macià C/ Mallorca, 591 - T. 93 436 27 10

FARMACIA E. VENTURA SERVEI PERMANENT de 9 a 22 h.

Capri

Clot, 71 - T. 93 231 36 05 Farmàcia Basté C/ Rogent, 54 - T. 93 231 45 54

Provença, 576 · T. 93 446 26 65

www.restaurantcapri.es

Cocina de mercado Surtidos de embutidos ibéricos y quesos Pescados y mariscos frescos Paellas, fideuas y caldosos Carnes de Girona Cuidada selección de vinos y cavas Postres y helados caseros l

Petits

l

Bambino

Anunciïs’s aquí...

BARCELONA barri a barri

T. 93 010 16 73

www.acelobert.com · publicitat@acelobert.com

destaquen ...perquè els millors sempre

46 www.acelobert.com

MENÚ DIARIO desde 10,50€ Precio medio de Carta de 25 a 30 €

Farmàcia Egea – Thomas C/ Mallorca, 544 - T. 93 231 42 08 Farmàcia Mª Teresa Peñafiel C/ Clot, 57 - T. 93 231 20 59 Farmàcia J. Mesia C/ València, 614 bis - T. 93 245 63 22 Farmàcia Rita Augé C/ Rogent, 118 - T. 93 436 23 26 Guial - Teràpies naturals C/ València ,619, 4rt 2ª - T. 93 231 89 74 Herbolari Dietètica C/ Mallorca, 545 - T. 93 436 33 74


N otícies

Maite Casas Ros Psicóloga Clínica C/ Aragó, 599 - T. 628 943 206

ClotClínicaDental Ortodoncia e Implantología Odontología General Clot, 58-60, Entlo. 4ª Tel. 932 650 590 Maria Casas Bióloga C/ Rossend Nobas, 12 - T. 93 246 45 57 R

OPTICAL A JUMIR

CLOT-CAMP DE L’ARPA

Campions de Catalunya de Taekwondo Mario Villalmanzo i Jordi Aranda, del Taekwondo Esport Rogent, al barri del Clot, s’han proclamat campions de Catalunya de Taekwondo. Ricard Tomàs ha estat medalla de bronze. Una gran actuació també per part de la Carla Ortiz, Miquel López, Rubén Bretones i Alexander Ramirez que han participat també. Moltes felicitats!

València, 635 · T. 93 231 87 49 Guipúscoa, 94 · T. 93 314 30 20 Fabra i Puig, 154 · T. 93 408 64 21 Avda. de Gaudí, 28 · T. 93 436 01 41

jumir@opticalia.es

Marlaka C/ Rogent, 35 - T. 93 265 76 09

CENTRE ORTOPÈDIC CLOT

Clot, 82 - T. 93 265 18 12 Natur House Rogent C/ Rogent, 81 - T. 93 450 48 39

A U D I Ò F ON S & R E P A R A C I Ó

El teu Centre Auditiu del barri

Valencia, 612 bis · T. 93 265 36 39 Optica Tutusaus C/ Rogent, 80 - T. 93 435 12 77 C/ Mallorca, 602 - T. 93 245 94 55

Ortopedia Clot C/ Clot, 82 bjs. - T. 93 265 18 12

herbolari

cosmètica natural www.mariacasasbiologa.es MARIA CASAS biòloga

Rossend Nobas, 12 Tel. 93 246 45 57 Pl. del Mercat, 22 Tel. 93 265 93 56 l

l

Sonisord C/ València, 612 bis - T. 93 265 36 39

Els veïns reclamen un centre esportiu municipal Els veïns del barri del Camp de l’Arpa del Clot reclamen una instal·lació esportiva municipal al barri, ja que actualment no en tenen cap. Des de l’Associació de Veïns proposen un edifici concret per a què es converteixi en un espai esportiu, però hores d’ara és un aparcament privat, pel que es fa difícil que es pugui atendre la petició de l’Associació.

Concurs per la pau L’escola Jesuïtes del Clot ha quedat finalista en un concurs de “lipdub” que ha organitzat la Generalitat de Catalunya per commemorar el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau. Al “lipdub” dels Jesuïtes del Clot van participar 1.700 alumnes, coordinats per dos professors en tota Catalunya, però, van ser 32 centres d’ensenyament i 14.200 alumnes els que van participar al concurs. D’entre tots els participants, els Jesuïtes van quedar entre els nou finalistes.

Audiovisuals i Fotografia de muntanya La 16a Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de muntanya s’instal·la des del 2 al 16 d’aquest mes de març al Centre Cultural la Farinera del Clot, a l’auditori del centre. Tot aquell qui vulgui podrà visionar els audiovisuals, i a la sala d’exposicions, totes les fotografies presentades a concurs. La Mostra té l’objectiu d’ensenyar els valors i l’esperit muntanyenc, aplicats a la vida quotidiana.

www.acelobert.com 47

Clot-Camp de L’Arpa

Salut


A ctivitats Culturals Clot-Camp de l’Arpa

Yerma El pròxim dia 8, 9 i 10 de març podreu veure “Yerma” a l’Orfeó Martinenc (Av. Meridiana, 97), a les 21h el divendres, dissabte i el diumenge a les 18 h. En el marc de la “Dona” protagonista, Yerma, és una de les tres obres de maduresa de Federico García Lorca, ens mostrarà el comportament obsessiu d’una dona que es centra en la maternitat la seva raó d’existir i el drama en què es veu abocada per el seu fracàs.

Xerrada

Els Encants a la plaça de les Glòries

On s’amaguen la Berta i en Pipo les mascotes de la revista Acelobert? Participa-hi i guanya un pernil!

Necessitem la col·laboració de tots el veïns i veïnes del barri. Cerquem la Berta i en Pipo, les mascotes d’Acelobert, que, ens han dit es passegen pel barri i es troben a l’aparador d’alguna botiga. Molta sort amb la recerca de la Si passejant pel barri te’ls Berta i en Pipo!. trobes en un d’aquests Gràcies a tots per la vostra aparadors, omple la butcol·laboració! lleta (vegeu pàgina 45), i Guanyadors mesos porta-la a la botiga on te anteriors, veure pàgina 8 la hagis trobat. Ens arriben imatges d’algun veí que les ha vist pel

barri del Clot

Xerrada al Espai Antoni Miró Peris (Pl. Carme Monturiol, 10), dimarts 12 de març a les 20 hores. A pocs mesos del seu trasllat farem un repàs de la història d’aquest mercat des del seu trasllat l’any 1928 als entorns de la plaça de les Glòries.

Teatre

‘Darwin: l’origen de la vida i l’evolució’ Cia Teatre Dejavu representarà teatre per a tots el públics a l’Auditori del Centre Cultural la Farinera del Clot (Gran Via de les Corts Catalanes, 837), ‘Darwin: l’origen de la vida i l’evolució’, aquest muntatge de teatre explica l’origen de la vida a la Terra i aspectes senzills de la famosa teoria darwiniana a partir d’una història entre Darwin i dues girafes, Emma i Susanna. Es tracta d’un espectacle amb un gran component visual que té com a objectiu principal fomentar l’interès dels més petits per la ciència. Es podrà veure el diumenge 24 me març a les 12 hores.

Exposició

Patrocinador del premi

CASA

Clot-Camp de L’Arpa

Teatre

Guanya un PERNIL!

Exposició “La sociedad de los colores” Del 4 al 22 de març podrem veure a l’Espai Antoni Miró Peris PERNIL I EMBOTIT IBÈRIC (Pl. Carme Monturiol, 10) ‘La Sociedad de los Colores’ és un XARCUTERIA SELECTA projecte que aborda el concepte de l’adquisició del rol femení SERVEI DE CATERING a la nostra societat occidental. Són 8 imatges submergides en Encàrrecs a mida per a un llenguatge simbòlic, que insereixen a l’espectador en un les teves celebracions espai fictici caracteritzat per la fantasia, però que alhora proposen una reflexió sobre qüestions que tenen la seva base a C. València, 555 · Tel. 93 246 40 29 Cartagena, la realitat.C/. Entrada gratuïta. 261 bis · T. 934 354 506 · www.menfisgrup.es

48 www.acelobert.com


La Sagrera·Navas·Congrés/Indians

EL CHARRO JAMONES SOTOSERRANO

www.elcharro.com SALAMANCA c/. Montito, s/n 37657 Sotoserrano · T. 923 422 001

BARCELONA c/. Mallorca, 654 08026 Barcelona · T. 933 526 937 www.acelobert.com 49


®

50 www.acelobert.com

barcelona barri a barri

La Sagrera-Navas Congrés/Indians

La Sagrera·Navas·Congrés/Indians


Floristeria Mª Otilia Colom C/ Mossèn Juliana, 45 - T. 93 349 38 16

Alimentació

www.animalius.com

Alimentació Carme C/ Felip II, 172 - T. 93 352 61 52

Bodega Celler Pons Selección de vinos embotellados, cavas y licores Vinos a granel Servicio a domicilio C/ Coll, 55 (Pl. Assemblea de Catalunya) & 93 408 05 81

Cursos i Formació C. d’Estudis Homologat SAM Claret S. A. Mª Claret, 357 bxs. - T. 93 352 49 32 Escola de Música BCN Fusió C/ Monlau, 54 - T. 93 408 18 35 Meca Rapid Av. Meridiana, 326, entl. 1ª - T. 93 340 03 58

l

l

l

Coaliments Alonso C/ Josep Estivill, 14 - T. 93 352 70 55 Fruiteria Xavier C/ Felip II, 170 - T. 93 352 61 51

cadells perruqueria residència l

l

Av. Meridiana, 270-272

Tel. 93 349 67 27 Flors Pascual Pl. Congrés nº 5 - T. 93 667 34 67

EL CHARRO JAMONES SOTOSERRANO

www.elcharro.com

c/. Mallorca, 654 · T. 933 526 937 Melus Golosinas Pl. del Congrés, 12 - T. 605 06 50 52 Peixateria Anita C/ Cardenal Tedeschini, 47 - T. 93 351 94 50 Rostisseria Ecos C/ Berenguer de Palou, 86 - T. 93 340 92 54 Rostiseria MenjaBé Pl. del Congrés, 10 - T. 93 539 84 52

Animals i Plantes Clinica Veterinaria Anubis C/ Ciutat d’Elx, 6-8 - T. 93 408 61 43 Espai Mascota C/ Olesa, 67 - T. 93 340 74 04 Floristeria Emi C/ Navas de Tolosa, 298 - T. 93 340 60 04

Tot Animals Pl. Dr. Modrego, 4 - T. 93 352 80 56

Tus manos, las que mejor cuidarán de tu amigo de 4 patas C/. Lope de Vega 43 - T. 93 007 42 04 www.washdog.com

Entitats Arxiu Municipal del Districte C/ Segadors, 2 - T. 93 291 69 32 Associació Gent Gran La Palmera C/ Olesa, 41 - T. 93 351 67 55 Associació Gent Gran Meridiana Sant Ant. Mª Claret, 474 - T. 93 340 80 78 Associació Veïns Barri de Navas C/ Biscaia, 402 - T. 93 340 51 85 Associació Veïns Congrés - Indians C/ Felip II, 222 - T. 93 340 70 12 Associació Veïns La Sagrera C/ Martí Molins, 29 - T. 93 408 13 34 Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet C/ Camp del Ferro, 1-3. T. 93 340 86 75 CAP La Sagrera C/ Garcilaso, 1-9 - T. 93 243 25 27 CAP Passeig de Maragall Pg. de Maragall, 52-54 - T. 93 446 57 57 Centre Cívic Garcilaso C/ Garcilaso, 103 - T. 93 256 29 59 C. Cívic La Sagrera La Barraca C/ Martí Molins, 29 - T. 93 351 17 02 Centre Cultural La Nau Ivanow C/ Hondures, 28-30 - T. 93 340 74 68 Centre Serveis Socials Garcilaso C/ Juan de Garay, 116 - T. 93 256 29 49 Comissaria- Mossos d’Esquadra C/ Bolívia, 30 - 32 Mercat Felip II C/ Felip II, 118 - T. 93 351 64 34

Assessories i Assegurances

Estètica i Bellesa

Asesores y Servicios Arción C/ Navas de Tolosa, 283, - T. 93 340 69 00

Drogueria - Perfumeria Quel C/ Navas de Tolosa, 317 - T. 93 351 74 60

www.acelobert.com 51

La Sagrera·Navas·Congrés/Indians

Guia de comerços i serveis La Sagrera·Navas·Congrés/Indians


Artístic Marcs a mida Av. Meridiana, 290 - T. 93 408 55 31

Peluquería Marta Gualdo C/ Portugal, 3 - T. 93 349 10 55 Perfumeria i Estètica Jade Pl. Congrés, 5 - T. 93 408 17 10 Perruqueria Antonio C/ Sant Pasqual Bailon, 7 - T. 93 340 70 00 Perruqueria Cisneros C/ Alexandre Gali, 17 - T. 658 94 43 91 Perruqueria Graciano C/ Ramón Albó, 78 - T. 93 340 23 23 Perruqueria Llea C/ Navas de Tolosa, 311 - T. 93 408 18 12 Perruqueria Reysa C/ Navas de Tolosa, 288 - T. 93 351 01 04 Productes Perruqueria Jomag C/ Josep Estivil, 16 - T. 93 352 76 10 Sergi Perruquers C/ Pere Terre i Domenech, 14 - T. 93 243 14 01 T.I.F. Comercial C/ La Sagrera, 162 T. 93 340 03 00 Cerámicas Estivill C/ Josep Estivill, 19 - T. 93 408 65 65

Informàtica, Imatge i Sò

INSTALACIONES ESTEVEZ

Ecoservei digital C/ Garcilaso, 141 - T. 93 352 64 16

Joieries i Rellotgeries

AGUA - GAS - ELECTRICIDAD

l

Lagunas Joiers C/ Navas de Tolosa, 280 - T. 93 340 71 59 Pont Joier Pl. Dr. Modrego, 3 - T. 93 349 42 20

l l l l

Llar

Instalador Autorizado Calefacción Montajes Eléctricos Reformas Cocinas y Baños Venta de Material Eléctrico y Sanitario

Bofarull, 42 -

93 408 65 95

DFL Group C/ Felip II, 84 - T. 93 340 71 99 Electro Bersi C/ Garcilaso, 147 - T. 93 353 52 56 Electrodomesticos Carlos C/ Navas de Tolosa, 304 - T. 93 408 35 70 El Petit Detall Pl. del Congrés, 8 - T. 643 152 821 Estructures Alumini Ribas C/ Navas de Tolosa, 295 - T. 93 408 17 42 Ferreteria Bricolatge Trafalgar C/ Cienfuegos, 3-5 - T. 93 340 20 41

Aire Condicionat-Calef. Francesc T. 687 874 405 A. M. Material elèctric C/ Felip II, 187 - T. 93 243 44 71

& 657 095 354

GRUP GR E S

Motor Faure Motos C/ Sagrera, 125 - T. 93 408 47 66

TALLER EL 36

Mecánica en general coche, moto y alta competición Chapa y pintura n

n

Santa Albina, 36 · T. 647 22 33 93

S

NA

COCI

15 DÍAS

EN N

U E VA

Directo de fábrica 100 MODELOS EN MUEBLES DE BAÑO

U BAÑ

7

O

Av. Francesc Macià · Sabadell

52 www.acelobert.com

Calçats Refort’s Av. Meridiana, 276 - T. 93 340 09 58 Confecciones Gerardo C/ Coll, 7 - T. 93 352 90 52 Lenceria Intima St. Antoni Mª Claret, 371 - T. 93 408 78 33 Onix Moda C/ Navas de Tolosa, 300 - T. 93 186 21 27 Quinlor C/ Felip II, 191 - T. 93 352 44 10

EN N

% 93 243 12 42

SUPER EXPOSICIÓN

Moda i Complements

Fabricamos a medida

Felip II, 144 Garcilaso, 118

% 93 717 03 42

Icasa C/ Cortit, 6 - T. 93 498 82 80 La Ganga-2 C/ Concepció Arenal, 47 - T. 93 351 52 27 Lamparas Mim C/ Navas de Tolosa, 296 - T. 93 340 42 50 Marc a Mida Av. Meridiana, 290 - T. 93 408 55 31 Meridiana Diseño Av. Meridiana, 261 - T. 93 351 52 27 Plats i Olles C/ Felip II, 189 - T. 93 352 87 53 Puertas y Cocinas Sandoval C/ Pacífic, 38 - T. 93 340 21 70 Ref. Cuines i Banys Andorra Confort C/ Jambrina, 9 - T. 93 351 14 09 C/ Sagrera, 184 - T. 93 408 30 58 Sumínistros Hortons s.l. C/ Cep 2 - T. 93 349 87 56 Taller de Pintor C/ Cienfuegos, 30 - T. 93 345 56 49 Tecno Rigas C/ Felip II, 215 - T. 93 408 32 79

ESPECIALISTAS EN REFORMAS DE COCINAS Y BAÑOS

SU

La Sagrera·Navas·Congrés/Indians

Estètica i Bellesa

DÍAS UEVO

Nos avalan 30 años de experiencia!


Garatge Joan Casas C/ Mossèn Juliana, 15-17 - T. 93 352 25 58 Masterauto Citroën C/ Navas de Tolosa, 326 - T. 93 349 31 50 Taller Mecànic Tesa C/ Navas de Tolosa, 315 - T. 93 351 71 54

Oci

Baby & Kids Roba Infantil Cardenal Tedeschini, 4-6 - T. 93 507 72 74 Tear Joguines Av. Meridiana, 312 bis - T. 93 351 11 71

Farmàcia Blanch C/ Navas de Tolosa, 329 - T. 93 351 73 64 Farmàcia Berenguer de Palou C/ Berenguer de Palou, 37 T. 93 349 24 28

Papers i Llibres Condonland Av. Meridiana, 340, Ptge. T. 93 346 26 57

Administració Loteries Navas C/ Navas de Tolosa, 298 - T. 93 340 81 06

CENTRO ALEGRIA Danza Hawaiana Danza Tahitiana Danza Oriental n Sevillanas n Belly Latin

Tai Chi Chuang Pilates Yoga n Reiki n Terapias Naturales

n

n

n

n

n

n

Farmàcia Montserrat Ruiz C/ Sagrera, 110 - T. 93 352 29 09 Farmàcia Nestor Sanz C/ Vallès i Ribot, 8 - T. 93 352 24 07

¡¡¡Y muchas cosas más!!!

c/Murcia, 6-8, local 4 T. 93 408 69 81 · 692 145 478 www.centroalegria.net Armeria Pujol C/ Sagrera, 184 - T. 93 352 20 05 El Carnaval C/ Josep Estivill, 21 - T. 93 352 18 15 Estanc C/ Felip II, 229 - T. 93 352 40 02 Estanco Soto C/ Navas de Tolosa, 353 - T. 93 351 72 53 Quiosc David Av. Meridiana, 276

Llibreria El Circ de Les Lletres C/ Garcilaso, 166 - T. 93 527 75 29 Otto Max Gold

Farmàcia Mª Antonia Jorba Ylla C/ Pardo, 4 - T. 93 352 60 58

Pastisseries, Forns i Dolços Forn del Barri C/ Navas de Tolosa, 327 - T. 93 351 97 16

growshopbarcelona.com C/ Coll, 29 bxs. 2a - T. 93 349 19 08 Gràfiques Sagrera C/ Martí Molins, 11 - T. 93 352 94 08 Sugar Suministros Industriales C/ Sagrera, 173 - T. 93 352 93 11

Pastisseria i Xocolateria Bareche St. Antoni Mª Claret, 484 - T. 93 349 76 31

Petits

Farmàcia Xavier López C/ Sagrera, 146 - T. 93 352 57 09 Herbolari Bio-Dietètica C/ Navas de Tolosa, 321 - T. 93 352 23 94

Restaurants i Bars Bar Can Pere C/ Felip II, 200 - T. 93 340 02 95 Bar Granja La Mel Pl. Congrés, 14 - T. 93 349 37 99 Granja Alover St. Antoni Mª Claret, 500 - T. 93 340 26 64 Granja Bar Creta C/ Navas de Tolosa, 319 - T. 93 340 80 45

Salut Adatt Dental Pere Terre i Domenech, 9 T. 93 340 54 00 Centre Teràpies Naturals Hermes7 Passatge Coello, 2 - T. 93 408 67 14 Centre Medic Navas C/ Navas de Tolosa, 292 - T. 93 340 02 08 Clinica Dental Congrés-Sagrera C/ Felip II, 182-184 - T. 93 349 58 04 Farmàcia Anna Lloberas C/ Honduras, 65-69 - T. 93 349 90 70 Farmàcia Barberá Peres C/ Açores, 8 - T. 93 349 38 40

Nueva Ortopedia Pl. Jardins d’Elx, 6 - T. 93 351 02 06

RESIDENCIA GERIÁTRICA CENTRE DE DÍA

MARE de DÉU de MONTSERRAT Horario libre visitas Cocina propia Médico y animación C/ Cienfuegos, 27 bajos Tel. 93 352 80 07 Sagrera/Congrés Optics Bassols C/ Navas de Tolosa, 286 - T. 93 349 66 72

www.acelobert.com 53

La Sagrera·Navas·Congrés/Indians

Motor


La Sagrera·Navas·Congrés/Indians

N otícies Serveis

La Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet

recomana

Sagrera · Navas · Congrés/Indians

Es troben més mosaics antics L’excavació de la Vila Romana de la Sagrera que s’està fent amb motius de les obres del tren d’alta velocitat a la Sagrera ha tret a la llum nous mosaics. Es tracta de nous fragments de mosaic policrom, que s’investiga que estaven al mateix àmbit que el mosaic que es va trobar a l’estiu del 2011. Si es confirma, entre els dos configurarien una superfície d’uns 60 metres quadrats. Aquest nou mosaic policrom, que podria datar del segle IV, està fet amb peces cúbiques de petites dimensions i materials diversos, pel que es formen combinacions de dos o més colors. A més, es poden observar motius figuratius, com un cràter amb dos ocells bevent i un recipient amb flors.

Fira d’art i artesania La plaça de Masadas de la Sagrera ha inaugurat la fira d’art i artesania de la Sagrera d’enguany, amb l’objectiu de dinamitzar l’entorn comercial del barri. Es tracta de la principal activitat del projecte Sagrerart, impulsat pel Districte de Sant Andreu. La fira, que rep el suport de la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC), es podrà visitar el primer dissabte de cada mes de 10:30h a 20:00h. Durant la primera edició del 2013, aquest mes de febrer, l’artesà Ferran Collado ha exhibit la professió de vidrer, i més concretament la tècnica de bufar vidre. Cal destacar que a Catalunya només hi ha una desena de professionals que realitzen aquesta activitat.

El nou Canòdrom Meridiana L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que el nou Canòdrom Meridiana entrarà en funcionament a principis del 2015. El consistori ha explicat que planteja aquest espai com un punt de connexió entre les empreses de creació cultural i el mercat, perquè puguin donar sortida a les seves propostes. Cal recordar que veïns i entitats del Congrés i els Indians han reclamat amb insistència que tiri endavant aquest projecte, ja que ara l’espai està mig restaurat però buit, després que amb els canvis de govern hagi quedat aturat el projecte que va emprende l’Ajuntament, cedint l’espai a la Generalitat perquè hi ubiqués un centre d’art contemporani vinculat al MACBA.

54 www.acelobert.com

Llibres Laporte, Amanda

Cuinar és una festa

Barcelona : Estrella Polar, 2012 Cuinar pot ser una festa ens proposa una selecció de receptes divertides, originals i delicioses, elaborades especialment per a cada ocasió. Què et semblaria un pastís de xocolata pel teu aniversari, o el prefereixes de plàtan? Uns entrepans per quan vénen els amics a dormir a casa, galetes especials per Carnestoltes o alguna cosa per la visita nocturna del Ratolí Pérez, etc. Receptes i més receptes per divertir-te!. l

Cinema Von Trier, Lars

Melancolía l

Barcelona: Cameo, cop. 2012

Com reaccionaríem si un planeta s’acostés perillosament a la terra amenaçant la seva destrucció? Aquest és el context en el qual Lars Von Trier emmarca la seva última pel·lícula anomenada Melancolia, precisament el nom del planeta que amenaça d’estavellar-se contra la terra. Von Trier aprofita aquesta situació per analitzar les reaccions de diferents tipologies de persones davant de l’apocalipsi i es centra sobretot en dues germanes, Justine, interpretada per Kirsten Dunst, i Claire, interpretada per Charlotte Gainsbourg. Von Trier utilitza la música de Wagner tant per iniciar com per acabar el film, dotant les imatges d’un intens lirisme.

Música Jens Lekman

I Know What Love Isn’t l

Secretly Canadian, 2012

Tercer treball del suec Jens Lekman, però primer que ha estat enregistrat principalment per músics. I Know What Love Isn’t és fidel al que podríem anomenar pop vintage del seus anteriors treballs, un disc amb melodies plenes de matisos, lletres agredolces barrejades amb músiques que s’enganxen al cap i que t’acompanyen durant la resta del dia. I un tema recurrent al llarg de totes les cançons que composen aquest treball: l’angoixa i la tristesa que envolta al desamor, però explicada amb un toc d’humor i amb melodies delicades que transmeten esperança. Totes aquestes recomancions les podreu trobar a la Biblioteca La Sagrera Marina Clotet carrer Camp del Ferro, 1-3 i al catàleg de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona. http:// sinera.diba.cat


Sagrera · Navas · Congrés/Indians

Literatura

L’aventura de llegir: Els viatges de la paraula La Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet (Camp del Ferro, 1-5), durà a terme el recital poètic ’Los sentimientos de Antonio Machado’, un recorregut escenificat per la poesia de l’autor en què també podrem gaudir de narracions i cartes relacionades amb ell que ens aproparan a la seva persona i la seva obra. L’aventura de llegir: Els viatges de la paraula, serà el dilluns 18 de març a les 17.30 hores a la sala d’actes.

Teatre

‘Invisibles‘ Nacho i els seus amics invisibles volen ensenyar-nos casa seva. És que... casa seva és un xou ja per ella mateixa. Nacho té un amic, un gran amic invisible, que sempre l’ajuda. I un món invisible que ens vol fer visible. Però Nacho avui, en exclusiva, serà invisible per a tothom. L’obra es podrà veure del 7 al 10 de març a La Nau Ivanow (Hondures, 28), de dijous a dissabte a les 21 hores i diumenge a les 19 hores. L’entrada té un preu de 12€, 6 en el cas dels Amics de la Nau, que també tindran una consumició gratuïta.

Guanya un PERNIL!

On s’amaguen la Berta i en Pipo les mascotes de la revista Acelobert? Participa-hi i guanya un pernil!

Necessitem la col·laboració de tots el veïns i veïnes del barri. Cerquem la Berta i en Pipo, les mascotes d’Acelobert, que, ens han dit es passegen pel barri i es troben a l’aparador d’alguna botiga. Molta sort amb la recerca de la Si passejant pel barri te’ls Berta i en Pipo!. trobes en un d’aquests Gràcies a tots per la vostra aparadors, omple la butcol·laboració! lleta (vegeu pàgina 45), i Guanyadors mesos porta-la a la botiga on te anteriors, veure pàgina 8 la hagis trobat. Ens arriben imatges d’algun veí que les ha vist pel

barri de La Sagrera

Infantil

Sac de rondalles: contes a la mà Aquest mes de març la Biblioteca La Sagrera-Marina Clotet (Camp del Ferro, 1-5) oferirà de la mà de la Georgina Llàpis contes sobre els colors pels més petits. L’activitat està adreçada per a nens i nenes d’entre 2 i 4 anys. Serà el dijous, 21 de març, a les 18 hores a la sala d’actes de la biblioteca.

Exposició

Exposició fotogràfica. Josep Avilés Del 8 al 31 de març podrem veure a la Nau Ivanow (Hondures, 28) l’exposició del fotògraf Josep Avilés. És fotògraf des de fa sis anys, apassionat per tot el que li omple la mirada i els sentits, tant si es tracta de paisatges com de persones, s’ha especialitzat en retrat, inclòs el nu artístic. Ha decidit presentar aquest projecte anomenat Sweet Pinups per mostrar el moviment Pinup en l’actualitat. Lluny de perdre força, l’estètica s’ha adaptat a la nostra època tot i que manté l’esperit dels anys 50.

Patrocinador del premi

EL CHARRO

JAMONES SOTOSERRANO

www.elcharro.com

SECADERO EN LA SIERRA DE SALAMANCA c/. Mallorca, 654 · T. 933 526 937 www.acelobert.com 55

La Sagrera·Navas·Congrés/Indians

A ctivitats Culturals


S abies que?

Per què envellim? És possible la immortalitat? el que fa és impedir que els cromosomes s’escurcin (com? allargant els extrems!) i això fa que no envelleixin; és més, cada vegada es fan més fortes i fèrtils, i poden arribar a viure centenars d’anys. Un altre tipus d’organisme que sembla ser immortal és la medusa Turriptosis nutricula, la qual és capaç de tirar enrere en el seu estadi de desenvolupament i tornar a començar i envellir successivament (transdiferenciació). Estudis sobre aquests animals i d’altres organismes han obert les portes a la investigació de noves teràpies contra malalties com el càncer o degeneratives, o al control de l’envelliment o la millora d’un sistema immune dèbil.

La mortalitat és un procés que preocupa a nombroses persones, tot i això la immortalitat sí és possible. No obstant això, els nombrosos estudis per a aplicar-ho a humans no han estat satisfactoris pel moment, però si s’han fet descobertes molt interessants en la natura. La mortalitat, entenent-la ara com al procés que se’n deriva d’envellir (sense tenir en compte altres factors que poden influir-hi), es deguda principalment a l’escurçament dels cromosomes. Al nucli de les cèl·lules que conformen el nostre cos tenim 46 cromosomes (a excepció de les cèl·lules sexuals que contenen 23 cromosomes) que constitueixen el material genètic que conté tota la informació necessària per a la nostra vida i existència. La longitud d’aquests cromosomes, però, es va escurçant al llarg del temps pels extrems (anomenats telòmers, que protegeixen la integritat dels cromosomes), el que provoca una pèrdua del control de l’homeòstasi i un envelliment cel·lular degut a que les cèl·lules poden perdre la seva funció i deixen de dividir-se; també poden perdre’s la funció d’alguns gens. Tot això pot provocar una aturada de les funcions sistèmiques i, en especial, de les cerebrals. Hi ha alguns organismes que tenen mecanismes per a evitar aquest procés, o almenys per a reduir-lo. Un exemple són les llagostes, que tenen una proteïna anomenada telomerasa que

56 www.acelobert.com

En el nostre cas, el material genètic està format per el ADN fragmentat en 46 cromosomes lineals. Aquests, es repliquen a partir de diferents zones, però replicar els extrems és difícil i sempre s’acaba perdent una part. Per a evitar que es perdin els gens que aquests contenen, als extrems dels cromosomes hi ha centenars repeticions d’una seqüència d’ADN que no dóna lloc a proteïnes (seqüències no codificants) que són les que es van perdent durant les divisions cel·lulars. L’enzim telomerasa (que també tenim present en grans quantitats els humans durant el desenvolupament embrionari i, en cas de càncer, en aquestes cèl·lules canceroses; i en menors quantitats en alguns teixits) el que fa és allargar aquests telòmers, de manera que s’impedeix o alenteix aquesta degradació gradual que es produeix associada a cada replicació” Janat Fazal


L’objectiu del joc és omplir una quadrícula de 9x9 quadrats dividida en subquadrícules de 3x3 amb les xifres de l’1 al 9 partint d’alguns nombres ja disposats en algunes dels quadrats. No s’ha de repetir cap xifra en una mateixa fila, columna o subquadre.

La Tira Còmica

fofiman.blogspot.com

S udoku

A

L

E

X

F

E

L

I

U

NIVELL DIFÍCIL

NIVELL MEDI

Quantes vegades he de dir-te que facis pis abans de sortir a jugar amb els teus amics

Així evitaràs AQUESTS “ACCIDENTS” ... QUE DIRÀ LA GENT ARA? MIRA AQUÍ VA PIPI-MAN!

Solucions

Nivell difícil

Nivell medi

h umor Una truita li diu a una forquilla: – No em punxis que tinc més ous que tu!. ------------------------------------------------------Dos de Lepe estan xerrant: -Tu quants fills tens? -Jo? Cinc. -I com es diuen? -Xavier, Marta, Joan, Adrià i Li Xeng. -Ostres! I aquest últim? -Què passa! Un de cada cinc nens que neix al món és xinès!. ------------------------------------------------------El meu veí està boig ! I això ? Perquè no para de donar cops a les parets de matinada i no em deixa estudiar. I tu què fas ? Doncs segueixo practicant amb la bateria. ------------------------------------------------------El nen li pregunta al seu pare: - Pare, pare, què és l´eco? - L´eco, fill meu… -rumia el pare- L´eco és l´únic que té nassos de contestar-li, a la teva mare!

POTSER TENS IDEA DEL COMPLICAT QUE ÉS TREURE AQUEST VESTIT?? MAI ARRIBO A TEMPS!...

www.acelobert.com 57


Tauler d’anuncis

Gratuïts

Varis

Ofertes de treball

Demandes d’ocupació

Vendo billetes dela republica, tengo de 100, 50, 500 pesetas. T. 676 06 60 66.

Es necessita comercial de publicitat

Busco trabajo para cuidar personas mayores limpieza o canguro tengo mucha experciencia y disponibilidad inmediata cualquier horario vivo en Barcelona.T. 603 11 84 83.

Vendo sofa de plumas en perfecto estado, medidas 2.20 x 90 ancho y una mesa de cristal de centro alto 40 ancho 90 x 90. Máquina de coser Singer antiguedad 55 años. T. 93 3190479. Compro discos anys 60, 70 i 80. Grans i petits, pop, rock, jazz, blues, soul, etc. També revistas musicals (Fans, discóbolo, discoexpress, fonorama, etc. ). Passo a domicili T. 93 346 08 60. Tebeos antics, còmics Superherois, Manga, àlbums de cromos, llibres, postals, calendaris de butxaca, Playmobil, soldats de plom i joguines en general compro. T. 630 93 06 16. Venda d’objectes d’un pis en bon estat. Llums, quadres, llibres, Tv molt antigues (mes 60 anys per col.leccionistes), mobles i altres. També material geriatria. Preu a convenir. T. 607 18 44 96. En venda cotxet de nen en perfecte estat. Bogaboo Camaleon, cadireta i cuco i amb accesoris. Economic. Si esteu interesats el podeu veure. Zona Mercat del Clot . T. 676 72 91 55. Venc casc de moto color negre, en molt bon estat, senzill i sense visera. El tamant és petit, ideal per a noia. Preu a negociar. T. 696 48 61 51.

Sou fixe + comissions. Imprescindible: experiència en venda d’espais publicitaris. Català parlat. Enviar currículum a info@acelobert.com Te interesa trabajar!! Vende productos Aloe Vera 100% natural, gana desde un 40% hasta el 61% + un 25% extra. Si no lo pruebas no lo sabes. Contactame ritaloe@movistar.es. Busco personas que se quieran dedicar profesionalmente o simplemente tengas una ilusión por ganar dinero. Sector productos de belleza, moda y complementos. T. 663 00 11 70 - Miriam. Buscamos personas emprendedoras para Negocio en expansión ¡Alta rentabilidad! Tel. 637 331 102 vgorrochategui@hotmail.com

Vendo raqueta usada y firmada por Rafa Nadal, objeto de coleccionista y muy dificil de conseguir. Precio: 2000 € T. 650 80 65 79.

Necessitem personal comercial entre 30 i 55 anys per treballar a mitja jornada. Podeu trucar a Teresa Tel. 93 582 07 78 (matins de 9 a 13 h.)

Tabled ARCHOS 10b g2 10 1” 8gb, vendo por no usar tiene todavia garantia de 13 meses. Entrego factura, más memoria externa de 8gb y protector pantalla. Precio 170€ T. 616 79 74 88.

Ingresos extras y oportunidad de altas ganancias a tiempo parcial o completo. No precisa experiencia. Compatible con otras actividades. Infórmate: 93 100 02 03.

Es ven piano antic, amb canelobres, ben conservat, preu a convenir. T. 639 27 19 53.

Tienes ratos libres y necesitas dinero para llegar a fin de mes, llámanos y te informaremos!!! T. 93 100 03 45

Vendo reloj publicitario Luchy Strike funciona bien 25€. Santi, T. 93 348 16 38. Vendo televisión Led Sony Bravia 40”, menos de un año. Carlos, T. 93 501 65 30. 500 €

58 www.acelobert.com

Sra. catalana del Clot amb 15 anys de exp. i amb referències, busca feina per a tasques doméstiques, planchar, cuinar i acompanyament de gent gran. Gemma T. 616 18 36 14 - 93 231 20 44. S’ofereix sra de 47 anys, auxiliar de clinica, per cuidar gent gran i tambè per anar al metge, compra. Amb experiència. T. 655 38 94 93. Teresa. Se ofrece señora de 54 años para acompañar niños al colegio. T. 616 40 89 54. Limpieza por horas-geriatria. Sra. con referencias se ofrece para: limpieza por hora o atender señora mayor. T. 600 22 46 31. Sr. responsabe 41a. catalan se ofrece como administrador de empresa o personal administrativo experiencia comprobable, títol Ing. master riesgos laborales. T.662246796. Soy Mary tengo 42 años busco empleo de manicurista, acompañante de personas mayores o canguro. Disponibilidad de horario. T. 615 39 36 96. S’ofereix sra de 56 anys per labors de la llar ,cosi planxa netega i tembe recullir nens de l’escola. T. 620 67 25 61, Marisa. Chico con referencia busca trabajo con carnet de conducir, hago mudanza, limpieza, por horas, cuido personas mayores. Disponibilidad de horario. T. 628 20 99 09. Soy ayudante de primera tengo mucha experiencia en la construccion, soy de Ecuador. T. 603 11 84 83, Miguel.

Es selecciona personal comercial per treballar mitja jornada. Majors de 35 anys amb bon nivell cultural. Interessats trucar a Srta. Marta: T. 93 582 11 49. Se tu propio jefe. Gran oportunidad de un negocio internacional, nacional y local, con inversión reducida. Los interesados pueden llamar al: 93 427 35 86 o al 670 671 764.

Dona catalana, seria i responsable, busca feina per les tardes o algun matí, per a tasques domèstiques o neteja despatxos. T. 629 77 67 23. Anna

Distribuidor independiente. Con gran posibilidad de negocio. T. 646 275 808. Necesitamos vendedores/as, zona Barcelona. T. 630 413 125.

Patty de 28 años, se ofrece para cuidado de personas de la tercera edad, limpieza y canguro, disponibilidad horaria, con experiencia, referencias, esponsable y seria. T. 652 26 76 40.

s

s

Vegeu més anuncis a la secció classificats www.acelobert.com

Sabel, de 54 años, catalana, responsable y seria se ofrece para cuidado de niños o personas mayores. T. 93 308 94 36.

s

Vendo sillón masaje eléctrico en perfecto estado, masaje de espalda, piernas. Con reposapies. Muy Confortable. Maria Teresa, T. 93 458 66 90. 400 € Vendo ingletadora, tronzadora, semi nueva, taladros, caladoras y varios. Joan T. 609 38 20 74 93 004 32 70. Oficina a compartir. Zona de Sagrada Familia. Muy bien comunicado. Incluye cuatro despachos totalmente equipados T. 93 446 24 66. Vendo tresillo piel tres piezas: 1 tres plazas + 2 de una, estilo clásico apropiado para hogar o despacho. Estamos en zona Sagrada Familia. T. 93 446 24 66 Compro: tebeos antics, còmics Superherois, Manga, àlbums de cromos, llibres, postals, calendaris de butxaca, monedas, Scalextric, Madelman, Playmobil i joguines en general. T. 630 93 06 16

¿Cansado/a de trabajar para otro?, ¿No llegas a final de mes?, Oportunidad de tener un ingreso extra, a tiempo parcial o completo, sin dejar lo que estas haciendo. No se precisa experiencia. T. 625 596 754. Se alquila espacio para persona que haga manicuras en un Centro de Medicina Natural bien situado (Valencia-Bailen). Información: 609 172 758 ó 93 476 45 90 Regina Moreno.

Sra. con referencias se ofrece para: limpieza por horas o atender señora mayor. T. 600 22 46 31.

Vegeu més anuncis a la secció classificats www.acelobert.com

Mujer de 38 años se ofrece para cuidar personas mayores, niños, limpieza y plancha. Papeles en regla y experiencia. Disponibilidad horaria. T. 60311 84 83.

Vegeu més anuncis a la secció classificats www.acelobert.com


Tauler d’anuncis

Gratuïts

Motor

Immobles

Relacions

Vendo mi Crysler Voayager por no utilizarla. Todo el día en aparcamiento sin moverse. Tiene sólo 27,000 Km. Precio 12.500€. T. 639 83 15 15.

Plaça d´aparcament a l´Eixample d´uns 14m2 en una situació inmillorable i condicions molt óptimes. T. 93 435 51 15.

Noi de 37 anys 1.80m., ulls clars, vol conèixer noies atractives per sortir T. 675 40 95 32 Josep Maria.

Átic en venda a Clot-Camp de l’Arpa, en zona inmillorable, terra de parquet, calefacció, e increible terrassa de 29 metres. Carrer Degà Bahí amb Rogent. 300.000€. T. 660212110.

Relación seria, soltero 45 años, muy alto, viviendo en Barcelona, busca alguna mujer para compartir aficiones, salir al cine, teatro, pasear, viajar. Con fines serios T. 698 31 18 48.

Plaça d´aparcament gran, bones condicions. T. 93 435 51 15.

Cerco amigues sinceras de Barcelona, per sortir caps de setmana, ballar, cinema, pendre algo,etc. de 35 a 45 anys. Soc noia catalana, amb ganas de coneixer amistats. T. 658 08 56 38.

Porche 944s2. Bon estat seients de pell, prova Itv i asegurança al corrent. Any 1989. 110 mil km sols 2 propietaris .9000 €. T. 678 52 20 43. Embarcación neumática con motor de 6 C.V. Todo nuevo a estrenar. Se vende. T. 608 49 34 80. Vendo coche NISSAN ALMERA GX, color blanco, gasolina, aire acondicionado, 130.000 km. Perfecto estado. Precio 950 € T. 626 41 36 10. Citroën Xsara Picasso 2000 exclusive, 90 cv, año 2001. T. 93 501 65 30. Vendo coche SEAT Leon 1.9 TDI 5V, acabado Sport. Año 2005, 63.500 Km., en perfecto estado. 5.000€, A.A., Full Equip., ITV hasta junio 2013. T. 932 658 163. Es ven Chrysler PT cruiser. 2.0 limited, blau 110.000 Km. any 2001. Direcció assistida, AA, ABS, tapisseria pell, calf. seients, 140 cv. Canvi de nom inclòs. 4000 €. T. 616 394 039.

Se alquila parking zona plz.Española (Hospitalet). Coche grande. 70€ T. 653 25 69 45. Se alquila piso zona Collblanc. Amueblado 3 hab., baño, cocina, comedor, a.ac., calef., asc.Muy soleado. Ideal estudiantes. 650€ T. 653 25 69 45.

COMPREM OR I PLATA MÀXIMA TAXACIÓ Fem empanyoraments

s

Vegeu més anuncis a la secció classificats www.acelobert.com

Soy chico de 48 años alto delgado y con ganas de divertirme, sin cargas familiares, busco chica similar. parquen@yahoo.es

També coberteries i joies trencades C/ Industria, 146-150 · T. 93 450 90 17 C/ Secretari Coloma, 79 · T. 93 219 15 27

Es lloga plaça de parking per cotxe mitjà al carrer Puigmadrona, a bon preu. T. 639 27 19 53. Piso en venta. Roquetes (Nou Barris) 70m.120.000€, soleado, salón.18m., 3 hab., reformado. A.A. Todos servicios. Bus 11-3227 delante puerta.T. 676 89 27 98.

Gent divertida. Sóc una noia de 36 anys, em dic Raquel. M’agradaria conèixer amics per prendre alguna cosa, anar al cinema i passejar. T. 699 18 53 01 Hombre de 68 años. Sin cargas familiares. Culto. Deseo relacion estable con señora afín. tel. 608 791 321 . email- corbella1942@hotmail.com JOSEP Sra. de 70 años que vive en Hospitalet desearia una relación estable con caballero de una edad parecida T. 659 59 38 87.

Alquilo plaza de parking grande en calle Floridablanca 86 (Viladomat) precio 100€ mes. T. 609 85 52 72.

Sra de 70 años que vive en Barcelona desearia caballero de una edad perecida para relación estable. T. 659 32 34 25.

Vendo apart. Torredembarra. 64 m2, 2 h.+trast., coc. indep. Bñ. con bañera, toldos, carp. al., balc., amplio ext., amuebl. Asc., pisc. comunit. 90.000 € T. 695 24 25 19 Mary

Busco relación estable, podemos conocernos y tratarnos para una posible relación. Tengo 39 años, buena presencia, estatura mediana y soy tímido. Vivo sólo. Telef. 93 207 56 16.

s

Vendo Ford Mondeo Ghia Año 1998, 132.000 km., dirección asistida, A.A., revisado, elevalunas elec., siempre en garaje, en muy buen estado. Precio: 2.000 €. T. 692 342 342 - 626 007 854. Vendo Toyota Corolla 1600, año 2000- B0230-XG. 59.875 km., Motor 1.598 cc, gasolina, D.A., A.A., revisado, siempre en garage, dueño mayor 66 años. Motor excelente. Precio: 2.700 €. T. 622 321 944, Ferran.

Hola, em dic Sandra i soc de Barcelona, m’agradaría coneixer amics i amigues per sortir i compartir aficions, fer excursions i sobretot cultivar una bona amistat. T. 645 37 18 18.

Dona 60 años, soltera , educada, culta y sociable, desea conocer caballero de igual caracteristicas, para establer amistad sincera o lo que surga, el tiempo lo dirá. cottylabella@hotmail.com

Estoy interesada en la compra de un coche de segunda mano a ser posible pequeño. T. 660 644 759 Josefina. Sunroller modelo fiesta, 5 plzs., con cama fija litera y 2 sal. uno convertible en cama matrimonio y otro cama ind., no necesita pasar ITV. avance invierno buen estado, water químico. 5300 € T. 659 014 118. Vendo moto de la marca Leonart, modelo Raptor, de 125 cc, negra, en muy buen estado, con sólo 4.000 km, seguro en vigor, siempre en parking. Precio 1.200 €. T. 607 955 689.

Somos un grupo de amigas/os de Barcelona, tenemos entre 35 y 55 años, organizamos salidas, cenas, excursiones, queremos ampliar nuestras amistades, si tienes ganas de pasarlo bien. noupoble40@gmail.com

Joven de 56 años (deportista) bike, senderismo, sky, baile, cine, tertulias, lectura... Busca amistad y compartir aficiones y lo que surja. Alegre, sincero. Joan 609 38 20 74-93 004 32 70.

Vegeu més anuncis a la secció classificats www.acelobert.com

Per posar el seu anunci gratuït

www.acelobert.com www.acelobert.com - Classificats/Particulars (Gratuït) No s’accepten anuncis professionals en aquesta secció.

Hola soy una mujer de 45 años rubia y un cuerpo escultural descontenta de los hombres solo desea conocer a mujeres para salir a cenar bailar... T. 691263702 Carmen .

s

Molt fàcil!. A partir d’ara el seu anunci particular sortirà també publicat a Internet. Ara vostè mateix podrà afegir el seu anunci gratuïtament, entrant a:

HOMBRE de 68 años. Culto. Sin cargas familiares. Deseo relñacion estables con señora afín. tel. 608 791 321 email. corbella1942@hotmail.com JOSEP

Vegeu més anuncis a la secció classificats www.acelobert.com

www.acelobert.com 59


H oròscop març‘13

Àries

21 MARÇ - 20 ABRIL

És la teva actitud la que determina com vius les emocions. Busca l’harmonia. Treball: tot és a punt perquè donis un salt, perquè canviïs de panorama, il·lusiona’t i decideix. Et beneficies d’un extra de sort.

Taure

21 ABRIL - 20 MAIG

Balança

Escorpí

Abans d’emetre un judici o una crítica, parla amb les persones responsables de la situació. Treball: si el que desitges és que ningú et molesti, només has de dirho. Procura que això no acabi amb les teves relacions.

Bessons

21 MAIG - 21 JUNY

22 JUNY - 22 JULIOL

Sagitari

23 JULIOL - 23 AGOST

Capricorn

24 AGOST - 23 SETEMBRE

Aquesta setmana creus que algú que t’importa molt no està sent sincer? Parlaho. L’afecte ha d’estar per sobre dels comportaments. Treball: l’actitud d’algú t’afectarà. Tindràs por de que s’adjudiqui els teus mèrits.

22 DESEMBRE - 20 GENER

Si a casa estàs en peu de guerra i no has aconseguit raonar, opta per deixar de parlar i passa a l’acció, les discussions us allunyen dels objectius. Treball: la indiferència cap a algun company suposa una barrera, canvia.

Aquari

Estar de bon humor ajuda molt a solucionar problemes. Es tracta de no dramatitzar les situacions. Treball: ets de les que no accepten imposicions, per tant has de dir les coses amb més cura per no ferir susceptibilitats.

Verge

23 NOVEMBRE - 21 DESEMBRE

Una discussió pot acabar en una declaració d’intencions que t’ajudin a revisar les bases de la teva relació. Treball: la teva obstinació a tirar endavant els teus objectius és la clau essencial perquè l’èxit coroni els teus esforços.

Ets tot un exemple de com remuntar bé algunes situacions. Convenç-te que estàs fent el correcte. Treball: mesura les teves paraules i evita fer comentaris fora de lloc. Les conseqüències et perjudicaran.

Lleó

24 OCTUBRE - 22 NOVEMBRE

Les xarxes socials són efectives per apuntar-te a noves dinàmiques de grup, però res com l’amistat de forma personal. Treball: arriba una col·laboració inesperada que t’aportarà molts projectes laborals i diners.

Escolta el que t’han de dir, algú necessita una major implicació del teu temps i energia. Treball: la teva agenda està al límit, no has de comprometre’t a més coses, ni per fer un favor. És el moment de dir prou.

Cranc

24 SETEMBRE - 23 OCTUBRE

Setmana per dedicar-li més temps a la gent a la que estimes. Podràs superar tensions i moments crítics. Treball: tot indica que els teus plans i objectius tiraran endavant. Comparteix les teves idees amb la gent que tens a prop.

21 GENER - 19 FEBRER

Si estàs passant per mals moments, et convé un canvi d’aires per veure les coses d’una altra manera. Treball: quan saps que tens raó, no hi ha ningú que et faci canviar d’idea, però de vegades cal cedir per vèncer.

Peixos

20 FEBRER - 20 MARÇ

Aprofita les oportunitats quan arriben, ara és el moment d’anar pel que desitges. Treball: hauràs de practicar amb l’exemple el que afirmes, sobretot si tens gent jove darrere que està pendent de la teva actitud.

per Centre Parapsicològic Acuario, María Olga Cid Cuadras / ACPG

60 www.acelobert.com


R ecepta de cuina

Cigrons menuts i calçots gratinats a la mussolina d’all

Preparació: 20 minuts. Ingredients: • 200 gr de cigrons menuts cuinats • 2 calçots nets • Oli , sal i pebre vermell dolç Per la mussolina d’alls: • 2 rovells d’ou

• 100 gr de mantega clarificada • 2 cullerades soperes d’aigua • 1 culleradeta de suc de llimona • 1 gra d’all • 75 ml de nata muntada • Una mica de sal

Fem la mussolina d’all : 1. El primer pas, serà clarificar la mantega. Per fer-ho, la posem en un recipient que posarem a escalfar al bany maria. Sense remoure (compte! és molt important que no remogueu), esperarem que la mantega es fongui. Veureu que es forma una escuma a la part superior que anireu retirant amb ajuda d’una cullera. També notareu que sedimenten al fons del recipient el sèrum i uns residus que tampoc ens interessen… el que busquem és el líquid daurat que queda just a sobre d’aquesta capa. Amb molta cura, el retirem i el reservem en un altre recipient. 2. En un altre recipient que també pugui anar al bany maria, posem els rovells, el suc de llimona, l’aigua i el gra d’all, que haurem picat al morter. Portem al bany maria (amb foc suau) i anirem remenant amb un enganyamarits fins que veiem que els rovells comencin a espessir. En aquest moment, afegim la mantega lentament, emulsionant la barreja. De seguida veureu que la salsa agafa la consistència d’una maionesa lleugera. 3. Afegim un terç del volum que tenim de salsa de nata muntada i barregem bé. La rectifiquen de sal. La resta : En una paella amb poc oli, saltegem els calçots amb una mica de sal i pebre (2 minuts) i els tallem a trossos petits. Barregem els cigronets amb els calçots i una mica de la mussolina d’all, en un motlle de fer el típic “timbal“. Ho posem en una safata per anar al forn amb la mussolina per sobre, quan el forn està molt calent, ho gratinem (2 minuts).

www.acelobert.com 61


ADMINISTRACIÓ DE LOTERIA

Guia de Comerços i Serveis de Barcelona

LA MERIDIANA acelobert.com/meridiana

ALIMENTACIÓ

BACALLANERIA MASCLANS acelobert.com/masclans BODEGA CELLER PONS acelobert.com/cellerpons JAMONES EL CHARRO elcharro.com LA LLEGUM D’EN... MOLINÉ acelobert.com/moline LA PECULIAR acelobert.com/lapeculiar ORXATERIA SIRVENT http://turronessirvent.com/ PEIXATERIA JUANI acelobert.com/juani PEIXATERIA VILADRICH peixateriesviladrich.com POLLASTRÍSSIM acelobert.com/pollastrissim terra origen terraorigen.com

ANIMALS I VETERINARIS ANIMALIUS animalius.com BCNANIMALS bcnanimals.com CENTRE VETERINARI LA SAGRERA veterinarilasagrera.com STYLE GOS stylegos.es WASH DOG washdog.com

ASSESSORIES I ASSEGURANCES ASSESSORIA JURÍDICA MONTES asesoriajuridicamontes.es BVS bvs.es FERRER&OJEDA ferrerojeda.com MENFIS GRUP menfisgrup.es

CentreS de dia AVI AMUNT acelobert.com/aviamunt CENTRE DE DIA AVI D’OR unagranfamilia.com SANITAS sanitasresidencial.com

COL·LECCIONISME DARTHY darthy.com

COMPREM ORO I PLATA JOIERIA JEM FERRER jemferrer.com COMPREM OR I PLATA acelobert.com/oriplata

ESTÈTICA I BELLESA CENTRE D’ESTÈTICA ART UNGLES acelobert.com/art-ungles CENTRO DE ESTÉTICA UB acelobert.com/estetica-ub ELEGANCE GLAM eleganceglam.com LEXA PROD. PERRUQUERIA acelobert.com/lexa PELSPELS acelobert.com/pelspels PERFUMERIA GUILLEN perfumeriaguillen.es PERRUQUERIA AICHA acelobert.com/aicha PERRUQUERIA REYES DE LA CORTE acelobert.com/reyesdelacorte SANGRE DE MI SANGRE TATOO sangredemisangre.net ROSA SANTACANA PERRUQUERS acelobert.com/rosasantacana VIRGINIA ESTILISTES acelobert.com/virginiaestilistes

ESCOLES · FORMACIÓ ARTMÚSIC escolartmusic.com/ CEIR-ARCO ceir-arco.org

62 www.acelobert.com

ESCOLA BALLET DAVID CAMPOS escuelaballet.com LA YUMBA (Escuela de Tango) LaYumbaTango.com TER VINT tervint.com

Farmàcies FARMÀCIA ANA M. ANDRÉS PERERA acelobert.com/farmacia-andres-perera/ FARMÀCIA E. VENTURA farmaciaventura.com/ FARMÀCIA GRIMAU GUARDIOLA acelobert.com/farmacia-grimau-guardiola/ FARMÀCIA MALLORCA farmaciamallorca663.com

FERRETERIes FERRETERIA PABLOS acelobert.com/ferreteria-pablos

FLORS I PLANTES FLORISTERIA OLIMPIA floristeriaolimpia.com

FORNs DE PA PANADERÍAS GIL acelobert.com/panaderias-gil PANÍSSIM panissim.com

HERBOLARIS CENTRE DIETÈTIC I HERBOLARI acelobert.com/centre-dietetic MARIA CASAS bióloga mariacasasbiologa.es

IMATGE I VÍDEO ELISABETH SERRA elisabehtserrastudio.com ROYALFOTO royalfoto.com

IMMOBILIÀRIes BALSELLS ZARAGOZA GESTIÓ bzgestio.com GAUDÍ HOUSE FINQUES gaudi-house.es GESTORÍA CERDÁN gestoriacerdan.net IMMOBILIARIA GRUP SUBASTA gruposubasta.com VADPISOS vadpisos.com

INFORMÀTICA BOTIGA DE L’ORDINADOR botigadelordenador.es CONSUMIBLES SALVANY consumiblessalvany.com PC INSTANT acelobert.com/pcinstant

JOIERIes - RELLOTGERIes JOIERIA DONNA acelobert.com/donna-joieria JOIERIA RELLOTGERIA J. ROS acelobert.com/j-ros-joieria MORÉ JOIERS · RELLOTGERS joieriamore.com RELLOTGERIA NARCIS ROCA acelobert.com/narcis-roca SANT PAU · JOIERIA www.silversub.net

LAMPISTERIes INSTAL·LACIONS MURANO acelobert.com/instal·lacions-murano INSTALACIONES ESTEVEZ acelobert.com/instalaciones-estevez TUDELA REPARACIONES acelobert.com/tudela-reparaciones

LLAR CERRAJERÍA ESTEVEZ acelobert.com/cerrajeriaestevez CERRAJERÍA MOVICLAU moviclau.es COMPRA-VENDA DE MOBLES acelobert.com/compra-venda ESCODA TALLER DE MARCS acelobert.com/escodamarcs GRUP GRES grupgres.cat INTERIORS CUINES I BANYS acelobert.com/cuinesibanys MERÍ acelobert.com/meri

MOBLESA LLAR acelobert.com/moblesallar MRD ELECTRODOMÈSTICS acelobert.com/mrd-electrodomestics NATURDESCANS LA GARROTXA naturdescans.com PERSIANES “ELS AMICS” persianaselsamics.blogspot.com.es

Moda i Complements BOLSOS TURO bolsosturo.es CONFECCIONS BERNAUS acelobert.com/confeccions-bernaus FABREGAS VESTUARI PROFESIONAL fabregas.info GAIMU www.dtres.eu JOAN MIRALLES acelobert.com/joan-miralles LAVÍNIA CALÇATS acelobert.com/lavinia NEKANE acelobert.com/nekane SAINT ANTHONY PELL acelobert.com/confeccio-de-pell

MODA INFANTIL EL XANET acelobert.com//el-xanet LA BOTIGA D’OZ acelobert.com/la-botiga-doz

Motor AAV RENT A CAR aavrentacar.com APARCAMENTS VILLUR parking-barcelona.com AUTO MOTO SPORT autovilardell.com CITROËN ESPAÑA redoficial.citroen.es AUTOPASA acelobert.com/autopasa G.R.A.T.S.A. aparcaments acelobert.com/g-r-a-t-s-a MOTO PISCIS acelobert.com/motopiscis PARKING RIUS acelobert.com/parkingrius

CAFÈPARIS cafeparis.org CAFETERIA RESTAURANT CAPRI restaurantcapri.es CA’L TETE cal-tete.es CAFÈ-BAR MERQUÉN merquen.es CAFETERIA-GELATERIA JIJONENCA acelobert.com/jijonenca CERVESERIA LA RESISTÈNCIA acelobert.com/laresistencia CIURANA grupoelreloj.com CLOT 76 - BAR acelobert.com/clot76 COCTELERÍA PICCOLO bcnpiccolo.com DAI MO RESTAURANT restaurantdaimo.com EL JARDÍ DEL CARGOL acelobert.com/jardicargol ELS OCELLETS elsocellets.com ELS SORTIDORS DEL PARLAMENT acelobert.com/elsortidors FEDERAL - BAR federalcafe.es GRUP PAPITUS I FILLS paellas-papitu.com HALFTIME - BAR acelobert.com/halftimebar LA BODEGA D’EN RAFEL acelobert.com/bodegarafel LA FLORINATA acelobert.com/laflorinata LINO RESTAURANT acelobert.com/linorestaurant OM INDIA restauranteomindia.com RINCÓN PERSA rinconpersa.com TARANNÀ tarannacafe.com TERRA MAR restauranteterramarbarcelona.es TÍVOLI acelobert.com/tivoli TOOTSIE - BAR tootsie.es

OCI

Salut

I-MAN VIDEOJUEGOS i-man.es

ARC PSICÒLEGS arcpsicolegs.com CENTRE MÈDIC MANSO centromedicomanso.com CLÍNICA DENTAL CLOT acelobert.com/clotclinicadental CUIDA’T cuidat-online.com MORÉ ORTOPÈDIA ortopediamore.com MUNDOTERAPIA mundoterapia.net NATUR HOUSE naturhouse.com PODÓLOGO M. ANGEL CUESTA acelobert.com/podologo-cuesta RESID. MARE DÉU MONTSERRAT acelobert.com/mare-deu-montserrat TERÀPIA GESTALT lesliebeebe.blogspot.com SONISORD acelobert.com/sonisord

ÒPTIQUES BIELSA ÒPTICS bielsaoptics.es NOVOLENT novolent.es OPTICALIA JUMIR jumir@opticalia.es

ORTOPÈDIES NUEVA ORTOPEDIA nuevaortopedia.com CENTRE ORTOPÈDIC CLOT ortopediaclot.com ORTOGIM acelobert.com/ortogim

PASTISSERIES I LLAMINADURES CARAMELO’S acelobert.com/caramelos PASTISSERIA LA PALMA pastisserialapalma.com PASTISSERIES SERRA pasteleriasserra.es

PAPERERIES I REGALS PAPERERIA GERMANS LLUCH acelobert.com/germans-lluch

PERRUQUERIES

SEGONA MÀ SECOND BARCELONA secondcompany.es

SERVEIS ESTACIO DE SERVEIS GALILEU acelobert.com/estaciogalileu OFYSCOM ofyscom.es

ANNAPAVIA PERRUQUERS annapavia.com MIGUEL GRIÑO miguelgrino.com

TELEFONIA

RESTAURANTS I BARS

tintoreries

A RUTA GALLEGA acelobert.com/rutagallega BAR CALDERS acelobert.com/barcalders BODEGA CELLER VINITO acelobert.com/cellervinito

TINTORERIA GELABERT acelobert.com/tintoreriagelabert TINTORERIA LA RECORD acelobert.com/tintorerialarecord TINTORERIA SANT ANTONI acelobert.com/tintoreria-sant-antoni

INTY RAYMI COMUNICACIÓ acelobert.com/intyraymi


Joieria Jem Ferrer COMPRO OR I PLATA

El millor preu de Barcelona

DE

CONSELL

DE

CENT

C/. Muntaner, 76 · Tel. 93 453 03 91

. A PL NDI A SL

ESPRONCEDA

ID IA ER M IN

G

U D A

JOSEP

ESTIVIL

D’I

CARRER DE PALÈNCIA

CARRER DE FELIP II

CARRER

LETAMENDI

N

A

DOCTOR

DE

CARRER DE

D’ARAGÓ

CARRER

CARRER

CARRER

PL. CARRER

CARRER

A V

VALÈNCIA

CARRER DE LAS NAVAS DE TOLOSA

D’ENRIC GRANADOS

DE D’ARIBAU

CARRER

MUNTANER

3 Possibilitat de recuperació 3 Pagament al instant i en efectiu 3 Taxació gratuïta i sense compromis 3 Superem qualsevol oferta 3 Taller propi 3 Reparació i transformació de joies

CARRER DE MÚRCIA

C/. Palencia, www.acelobert.com 12 · Tel. 93 349 77 63 72


2 Tel. 93 43 5

441

m

anfamilia.co www.unagr

Activitats i tallers cada dissabte al centre AVI D’OR De 10 a 12 del matí, entrada lliure a: C/ Còrsega 681, 08026 Barcelona

Dissabte 2 de març Taller d’informàtica i xarxes socials

“Apredrem a manipular fotografies i coneixerem Facebook” Pròximes activitats mes de març:

Dissabte 9 - Taller de cuina i postres. Dissabte 16 - Taller de jardineria. Dissabte 23 - Taller de disseny de samarretes. Dissabte 30 - Taller de reciclatge.

Centre de dia AVI D’OR, Còrsega 681, 08026 Barcelona Tel. 93 43 52 441 64 www.acelobert.com

ENTRADA LLIURE

Acelobert 62 marzo 2013  

Revista del mes de marzo 2013

Acelobert 62 marzo 2013  

Revista del mes de marzo 2013

Advertisement