Page 1

ESE Magazine Weet u wat u moet doen? De voordelen van de kleurenwijzer.

Een kostbaar bezit

De ogen zijn zeer belangrijk voor het behoud van het zicht na een calamiteit, gebruikt u al een oogspoeling?

De Evac+chair nu ook geschikt voor personen tot 200 kg. De Evac+chair is de standaard op het gebied van evacuatie. Ontdek hier alles over de Evac+Chair.

Het officiĂŤle magazine van ESE International

ESE-International | Habraken 2331 | 5507 TK Veldhoven | Telefoon: 040-2553700 | Fax: 040-2301090 | e-mail: info@ese-int.nl


Inhoud 8

4 4 6

10

Informatie over de voordelen van de kleurenwijzer Verbandtrommels Het complete aanbod verbandtrommels op een rij

8

De Evac+Chair

10

AED’s in alle soorten en maten

12 14

12

Weet u wat u moet doen?

16

Nu ook geschikt voor mensen tot 200 kg

Het hele assortiment visueel weergegeven

Oogspoeling

Welke is het meest geschikt voor u?

CPR Mentor Technologische hoogstandje voor de bedrijfshulpverlener

Quick pleisterlijn

16


ESE Magazine ESE is vernieuwd ESE-International wil u nog beter informeren over onze producten. Dat is ook de reden dat we u op de hoogte willen stellen middels dit magazine. Hoe het werkt U kunt door het magazine navigeren door op de plaatjes te klikken waarin u geinteresseerd bent. U wordt dan direct doorgelinkt naar dit artikel. Als u interesse heeft in een product of dienst, dan kunt op de link klikken in dit artikel. U wordt dan gelijk doorgestuurd naar de website waarop u het artikel kunt bestellen. Tips, vragen of opmerkingen Wij staan altijd open voor feedback. Als u vragen en/ of opmerkingen heeft over het magazine dan kunt u contact opnemen via 040-2553700 of stuur een e-mail naar info@ese-int.nl.

6 14


4

D

tekst: Joris Rooijackers beeld: ESE

Weet u wat u

e verbandtrommels van ESE-International hebben door toevoeging van de kleurenwijzer vele voordelen ten opzichte van de reguliere verbandtrommels. U vraagt zich waarschijnlijk af waarom deze verbandtrommels zoveel voordelen hebben en hoe een aantal kleurtjes u zouden kunnen helpen bij precaire situaties? In dit artikel wordt uiteengezet wat de belangen zijn bij een snelle afhandelingen van wonden en hoe u ervoor kunt zorgen dat een snijwond niet uitgroeit dat een ontstoken wond of infectie!

“Zorg ervoor dat een snijwond niet uitgroeit tot een ontstoken wond of infectie� De kleurenwijzer Het idee is enkele jaren geleden ontstaan. Verbandtrommels zijn enorm handig bij het behandelen van snij- en schaafwonden. Ook zorgen de juiste verbandmiddelen voor het stelpen van een uitwendige bloedingen. Bovendien helpt het verstuikingen, kneuzingen en botbreuken te behandelen en de pijn bij brandwonden te verlichten. Maar wat als u nu geen kennis heeft van de producten die in de verbandtrommel zitten? Daarom heeft ESE de verbandtrommels uitgebreid met de kleurenwijzer. Deze schijf geeft u advies bij verwonderingen aan het oog, snij-, brand- schaafwonden, uitwendige bloedingen, botbreuken, kneuzingen, onderkoeling, oververhitting en reanimatie. Dit gebeurt allemaal door middel van verschillende kleuren op de verpakkingen! Het is heel eenvoudig. U snijdt uwzelf in uw vinger? Zeer pijnlijk, maar pak er snel de verbandtrommel met kleurenwijzer erbij! U wordt direct geadviseerd om de wond onder stromend water te houden en vervolgens met de middelen van de aangegeven kleuren de wond te behandelen. Hierdoor hebt u direct door wat er gedaan moet worden bij deze vervelende situaties. Het is daarnaast ook sterk educatief middel voor als u zich wilt verdiepen in het helen van wonden. U krijgt meteen meer inzicht in hoe u wonden moet behandelen. Snel, handig, accuraat!

Voordelen ten opzichte van traditionele verbandtrommels Naast het educatieve en preventieve karakter van de kleurenwijzer heeft het ook een verzuimverkortend effect. Zo zal een werknemer die op een juiste manier wordt behandeld aan zijn verwondingen minder letsel overhouden dan wanneer dit niet het geval is en daardoor lang uitvallen.


Terug naar inhoud

u moet doen?

5

verdiepen in de hulpverlening. Het is een meer dan handige tool voor in uw verbandtrommel. Het zorgt voor een veilig gevoel bij uw medewerkers en voor uzelf dat u weet wat er te doen staat in het geval van noodsituaties. Er zijn drie mogelijkheden om de verbandtrommel met kleurenwijzer uit te rusten, namelijk u bestelt de complete verbandtrommel A of B. Het is mogelijk om de oude vulling van de verbandtrommel te vervangen door een nieuwe

“Snellere, betere hulpverlening bij ongevallenâ€? De voordelen 1. Betere en snellere hulpverlening bij ongevallen 2. Gebruik van de juiste materialen 3. Zorgt voor eenduidige vorm van hulpverlening 4. Hoge toegankelijkheid 5. Hogere motivatie van leken om hulp te verlenen Kortom bestel dus snel een verbandtrommel of vulling mĂŠt kleurenwijzer en geniet van de vijf voordelen

Het leidt tot een snellere genezing en dus minder leed. Eerste hulp is vitaal voor het goed afhandelen van kleine verwondingen. De kleurenwijzer zorgt ervoor dat een snellere hulpverlening, mogeklijk is. Het vergroot de uniformiteit en toegankelijkheid van de hulpverlening. Het motiveert leken om zich ook te


6

tekst: Joris Rooijackers beeld: ESE

Verbandtrommel A Verbandtrommel B Bestel- en Vrachtauto verbandtrommel HACCP verbandtrommel Oranje Kruis


Terug naar inhoud

VERBANDTROMMELS

ESE International is totaalleverancier op het gebied van BHV-, sportverzorging-, reanimatie- en evacuatieproducten. Dit geldt zeker ook voor de verbandtrommels. Sinds september 2011 zijn de nieuwe richtlijnen van het Oranje Kruis van kracht. U kunt de Oranje Kruis verbandtrommel herkennen aan het goedkeuringsnummer VB5524, dit is namelijk het officiële nummer wat het Oranje Kruis gekoppeld heeft aan ESE. ESE voorziet in uw veiligheid in verschillende soorten verbandtrommels en verbandtassen. De verbandtrommel A is met name bedoeld voor de wat grotere bedrijven met 25 of meer werknemers. Verbandtrommel B daarintegen is zeer geschikt voor de wat kleinere bedrijven. Ook heeft ESE speciale verbandtrommels en tassen voor de horeca en bestel- en vrachtauto’s. De horecavariant is meer gericht op hygiëne tijdens het verwerken van allerlei soorten voeding en drank. De bestel- en vrachtauto variant is natuurlijk bedoeld voor in de auto. Het is namelijk verplicht om bij een bedrijfsauto met een laadvermogen van 500 kilogram of meer een verbandtrommel te hebben. De verbandtrommel voldoet aan het internationale voorschriften en Nederlands Rijtijdenbesluit.

7


8

tekst: Joris Rooijackers beeld: ESE

De Evac+Chair nu ook geschikt voor mensen tot 200 kg Om de Evac+Chair 200 kg te mogen gebruiken is het volgen van een gebruikerstraining verplicht. Dit is noodzakelijk in verband met de bediening van twee personen wanneer een zwaar persoon getransporteerd wordt.

ESE International is de officiële importeur van de Evac+Chair voor Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. De Evac+Chair is het onmisbare hulpmiddel voor personentransport over trappen in situaties waarin men de lift niet kan of mag gebruiken. De aanwezigheid van de Evac+Chairs zorgen voor een gevoel van optimale veiligheid. De groei van het aantal mensen met overwicht heeft geresulteerd in een nieuwe productlijn van de Evac+Chair. ESE International heeft buiten de reeds bestaande modellen MK4 en 600H een nieuwe stoel, de 1-440, die de capaciteit heeft om een persoon met een gewicht van 200 kg te transporteren. De stoel is voorzien van een voetsteun die tevens dient als draagbeugels. Deze draagbeugels moeten worden gebruikt als de persoon naar beneden getransporteerd wordt.

“Evacueren wordt nu nog makkelijker!”

ESE International geeft u de mogelijkheid voor het volgen van een dergelijke gebruikerstraining.


Terug naar inhoud

9

Kwaliteitsgarantie Lichtgewicht, snel en gemakkelijk te bedienen Gecertificeerde gebruikerstraining mogelijk Voor het gebruik op trappen van 28 en 45 graden Ruim toepasbaar

Klik hier voor het complete aanbod Leverbaar met: Afdekhoes Ophangbeugels Fluoriserend pictogrambord Zittingverhoging BHV kast speciaal voor Evac+Chair Ministretcher


10

tekst: Joris Rooijackers beeld: ESE

Heartstart AED • Een dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse zelftest • Uitgerust met een SMART-analyse systeem • De effectieve werking van de SMART- technologie is onderbouwd met klinische data • Interne registratie van de data van een interventie • Vijf jaar garantie op het AED-toestel

LifeLine AED • Visualisatie van de hulp die moet worden verleend • Eenvoudig in onderhoud • Duurzaam en robuust design • Bifasische defibrillatie • Ergonomisch ontwerp • Eenvoudig te upgraden, onderhouden en uit te lezen.

Iedereen verdient een tweede kans Het is een grote schok in uw leven als er een collega naast u neervalt vanwege een hartstilstand of -aanval. AED’s kunnen een trauma voorkomen! De automatische externe defibrillator zorgt ervoor dat er op de juiste momenten schokken worden toegediend om het hart weer op gang te krijgen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Elektroden in de AED registreren het ritme van het hart. Deze informatie wordt doorgegeven aan de microprocessor. Aan de hand hiervan worden schokken toegediend aan het hart om het weer te laten defibrilleren. Met toediening van de elektrische schok wordt geprobeerd het hartspierweefsel te ‘ontladen’ om het zo weer een kans te geven de controle over het hartrimte terug te krijgen. U begrijpt dat dit van levensbelang is. Hierboven staan vier soorten AED’s met verschillende functionaliteiten, voordelen en extra’s. Voor prijzen kunt u klikken op het kopje “complete aanbod AED’s”.


11

Terug naar inhoud

LifePack AED • Zeer weinig ervaring vereist • Maakt gebruik van nieuwste ADAPTIV bifasische technologie • Een inwendige computer analyseert het hartritme • Maakt gebruik van eenvoudige pictogrammen om status van apparaat aan te geven • Het apparaat slaat ECG-gegevens op voor draadloze transmissie naar een PC via infrarood.

Zoll AED • Keuze uit automatische en manuele modus • Het kan zonder probleem onder extreme omstandigheden worden toegepast (slecht weer) • 2-knoppen functionaliteit maakt het eenvoudig in gebruik • Groot resolutiescherm • Is uitgerust met Real CPR Help en See-Thru CPR technologie

Klik hier voor complete aanbod AED’s


tekst: Joris Rooijackers beeld: ESE

Verminderd en vermijdt ernstige oogschade Handig op te bergen in wandbox of wandhouder In verschillende formaten leverbaar Alle merken op voorraad en direct leverbaar (m.u.v. diphotherine)

OOGSPOELING

12


Terug naar inhoud

Barikos Diphotherine Plum pH Neutral Cederroth

13


14

tekst: Joris Rooijackers beeld: ESE

CPR M ESE International BV is voorloper als het gaat om innovatieve producten op het gebied van evacuatie en EHBO. De smartphone wordt steeds belangrijker. Ook als het gaat om levensbedreigende situaties. Om ten alle tijden te weten hoe je iemand kan redden in een levensbedreigende situaties komt ESE International met de eerste ‘CPR App’ voor de smartphone! CPR mentor is een gepatenteerde software applicatie voor conventionele mobiele telefoons die de hulpverlener door de gehele reanimatie heen leidt. Belangrijk ERC en AHA geven binnen de nieuwe richtlijnen 2010 een sterk advies om oplossingen als deze toe te passen en om feedback regulier te kunnen onderhouden. CPR mentor is geprogrammeerd om te voldoen aan de specifieke internationale richtlijnen. CPR mentor wordt gebruikt voor de verspreiding van kennis en reaminatie vaardigheden. Als toevoeging kan het gebruikt worden als begeleiding tijdens een echte reanimatie.


Terug naar inhoud

Mentor Moderne manier van leren

Realistische intu誰tieve real-time instructies Tekst- en geluidsinformatie Metronoom voor correcte snelheid en aantal compressies Beademing Herinnering voor wisseling hulpverlener elke 2 minuten Klok voor weergave van de verstreken tijd

15


E

tekst: Joris Rooijackers beeld: ESE

QUICK PLEISTERS

16

SE International heeft sindskort een eigen pleisterlijn gerealiseerd. ESE heeft de volgende varianten in de Quick Pleisterlijn opgenomen: Elastic, Waterproof en Waterproof Detectable. Daarnaast zijn alle pleisters gemaakt met een hypoallergene kleeflijm. Dit houdt in dat er weinig kans is op allergische reacties. Als u op zoek bent naar een elastische pleister dan kunt u kiezen voor ELASTIC. Deze variant is voorzien van een sterke hypoallergene kleeflijm. Hierdoor weet u zeker dat u geen vervelende allergische reacties heeft op deze pleisters. Daarnaast is het uiterst rekbaar waardoor u altijd een goede bedekking heeft van de wond. Werkt u vaak in vochtinge omgevingen of is er water in de buurt? Dan is de WATERPROOF versie wellicht iets voor u. Het is een waterafstotend pleister en met een hypoallergene kleeflijm.

De ultieme vorm van bescherming is echter de WATERPROOF DETECTABLE. Het is waterafstotend, hypoallergene pleister ĂŠn is visueel en magnetisch detecteerbaar.


Terug naar inhoud

ELASTIC

WATERPROOF

WATERPROOF DETECTABLE

17


ESE Magazine The solution for safety & evacuation

Keer terug naar eerste pagina Ga naar website ESE Ga naar onze prijslijst ‘Like’ en volg ons!

ESE magazine  
ESE magazine  

Het officiële magazine van ESE

Advertisement