Page 1

Husse Sweden

Hund & Katt

Hemleverans av kvalitetsprodukter till hund och katt


Välkommen

till Husse! Vi hoppas att du kommer att njuta av vår katalog. Här hittar du vårt fullsortiment av produkter till din hund och katt. Allt med fri hemleverans av en personlig Husse-representant. Är du osäker på vilken produkt som passar ditt husdjur bäst? Tveka inte att ta kontakt med din lokala återförsäljare, skicka en fråga med e-post eller ring och prata med oss via vårt ordernummer. Tillsammans kommer vi att hitta rätt produkt för ditt husdjur anpassat efter ras, ålder, vikt, aktivitetsnivå och hälsa.

Hos Husse kan du prenumerera på din leverans och behöver inte tänka på att göra en beställning varje gång ditt foder eller din kattströ börjar ta slut utan bindningstid!

Kontakta oss så berättar vi mer. info@husse.se 020-466 466

2


3


Torrfoder

Hur serveras torrfoder?

Rekommenderad dagsranson för vuxna hundar bör delas upp i två måltider per dag på regelbundna tider. Hunden ska alltid ha tillgång till friskt vatten. När det gäller valpar, bör dagsransonen delas upp i 3-4 måltider per dag. Till valpar yngre än 8 veckor ska fodret blötläggas i vatten innan servering.

Byta foder?

En hunds matsmältningssystem behöver tid på sig för att acceptera ett nytt foder. För att undvika magproblem bör följande gälla vid en övergångsperiod: 1-2 dagen:

75% gammalt foder + 25% nytt foder

3-4 dagen:

50% gammalt foder + 50% nytt foder

5-6 dagen:

25% gammalt foder + 75% nytt foder

4


Vi anser att torrfoder är det bästa sättet att utfodra sin hund på. Husses unika tillverkningsprocess ser till att fodret behåller sitt höga näringsvärde i samtliga ingredienser. Vårt segment Sensitive och Super Premium är dessutom berikat med hälsofrämjande ingredienser för att ge ditt husdjur de bästa förutsättningarna till en god hälsa och kondition.

5


Hälsosam livsstil

Immune System+

Karotenoider för optimalt immunförsvar. Husses Super premium-produkter innehåller höga halter av lutein och betakaroten. Dessa naturliga växtpigment har en antioxidant aktivitet i kroppens celler och tillsammans främjar det immunförsvaret.

Flora Stimuli

Frukto-oligosackarider för god tarmhälsa. Vissa prebiotika som FOS (frukto-oligosackarider) fungerar som näringskälla för kroppens goda bakterier (lactobacils och bifidobakterier) medan det inte kan tas upp av patogena bakterier. Genom att addera FOS i fodret, stimuleras tillväxten av goda bakterier medan dåliga bakterier hålls undan.

L-Carnitine L-karnitin för nedbrytning av fettvävnad.

Mobility+

Kondroitin och glukosamin för friska leder. Kondroitin och glukosamin tillhandahåller ingredienser som behövs för att kroppen ska producera nytt brosk, och bidrar också till att återuppbygga slitet brosk.

Cell Protect

Husse torrfoder innehåller antioxidanter för att skydda cellerna. Vitaminer med antioxidantaktivitet (vitamin E och vitamin C), karotenoider (lutein och betakaroten) och vindruvsextrakt är de vanligaste av antioxidanter som används i våra livsmedel.

6


Omega 3 +

Omega 3 skyddar hjärncellerna och förbättrar inlärningskapacitet hos valpar. Det har också en naturlig anti-inflammatorisk effekt som är extra viktigt för hundar med hud-, led- eller tarmproblem. Omega 3 är också viktigt för tillförsel av syre till kroppens celler.

Dental Health

Husses foder hjälper till att minska tandstens-bildning och bidrar till en bättre tandhälsa. Foderbitarnas textur är optimerad för att öka en mekanisk rengöring av tänderna under tuggning.

Coat+

En optimal balans av näringsämnen och Omega-6-fettsyror bidrar till en sund, glänsande päls och frisk hud.

Cardio+

Innehåller taurin för bra hjärtfunktion.

Calcium+

Kalcium för stabilitet och styrka i skelett och tänder.

7


Grain Free

Opus Ocean är ett spannmålsfritt foder, inspirerat av vargens diet. En naturlig kost för din hund har hög halt av protein, fett och vatten, men en låg halt av kolhydrater. Opus Ocean är ett monoprotein-foder som innehåller lax som enda proteinkälla och potatis med hög smältbarhet.

8


Ny produkt!

Opus Ocean

Hög halt av protein och fett - Super Premiumfoder för hundar. Opus Ocean (lax och potatis) är ett helfoder och innehåller inga färgämnen, konserveringsmedel, gluten eller spannmål. Fodret är lämpligt för hundar vars ägare föredrar att ge sin hund en spannmålsfri produkt, baserad på lax och potatis. Fodret innehåller noggrant utvalda råvaror av högsta kvalitet. Det är också lämpligt att ge hundar med känsligt matsmältningssystem. Protein

38%

Fett

18%

Smältbarhet

90%

65%

12 kg

819,00 Kr

Animaliskt protein

9


Sensitive Protein

26%

Fett

15%

Smältbarhet

92%

75%

Animaliskt protein

Lax & Ris Ett lättsmält helfoder med omsorgsfullt utvalda råvaror av mycket hög kvalitet. Lämpar sig för hundar med extra känsliga magar och allergier, det är mindre troligt än andra livsmedel att orsaka allergier. Produkten är fri från konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel.

Protein

7 kg

369,00 Kr

15 kg

689,00 Kr

Valp Lamm & Ris Utvecklat för valpar med känsligt tarmsystem. Valp Lamm & Ris är ett Super premium-foder tillverkat av lättsmälta ingredienser, som lämpar sig för valpar med känsliga matsmältningssystem, och är mindre troligt än andra livsmedel att orsaka allergier. Valp Lamm & Ris tillhandahåller alla de extra näringsämnen, vitaminer och mineraler som valpar behöver och innehåller inga konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel.

24%

Protein

Fett

14%

Fett

15%

Smältbarhet

92%

Smältbarhet

92%

75%

77,7%

Animaliskt protein

2 kg

139,00 Kr

7 kg

369,00 Kr

15 kg

689,00 Kr

26%

Animaliskt protein

15 kg

729,00 Kr

Valp Speciellt framtagen för valpar med känsligt tarmsystem. Valp Sensitive är ett Super premiumfoder som tillhandahåller alla de näringsämnen, vitaminer och mineraler som valpar behöver när de växer. Fodret kan börja ges som komplement till valpar från 3 veckors ålder och som komplett måltid från 4 veckor upp till vuxen ålder. Fodret är även utmärkt att ge till dräktiga och digivande tikar.

10


Protein

23%

Protein

24%

Fett

14%

Fett

14%

Smältbarhet

92%

Smältbarhet

92%

72,5%

73,5%

2 kg

139,00 Kr

15 kg

7 kg

349,00 Kr

15 kg

669,00 Kr

Animaliskt protein

Animaliskt protein

749,00 Kr

Lamm & Ris

Lamm & Ris Giant

Hög smältbarhet, framtaget för hundar med känsligt tarmsystem. Lamm & Ris är ett Super premiumfoder baserat på lamm och ris, tillverkade av lättsmälta ingredienser lämpliga för hundar med känsliga tarmsystem. Innehållet är mindre troligt än andra livsmedel att orsaka allergier. Produkten är fri från konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel.

Hög smältbarhet – ett foder för hundar av stora och mycket stora raser med känsligt tarmsystem. Lamm & Ris Giant är en Super premiumprodukt tillverkad av lättsmälta ingredienser, anpassade för hålla hundar av stora och mycket stora raser i god form. Storleken på foderbitarna är extra stora för att passa stora käkar och stora tänder.

Protein

26%

Protein

26%

Fett

9,5%

Fett

16%

Smältbarhet

92%

Smältbarhet

92%

80,4%

81,9%

15 kg

15 kg

Animaliskt protein

Animaliskt protein

689,00 Kr

749,00 Kr

Light

Optimal

Speciellt framtagen för mindre aktiva hundar med känsligt tarmsystem. Light innehåller ingredienser av högsta kvalitet, med hög smältbarhet och ett högt näringsvärde och tillgodoser näringsbehovet hos mindre aktiva hundar, överviktiga hundar eller hundar som lätt går upp i vikt. Fodret hjälper hundarna att hålla sin vikt.

Speciellt framtagen för aktiva hundar med känsligt tarmsystem. Vuxna, aktiva hundar med känsligt matsmältningssystem behöver ett välbalanserat foder, med högt energiinnehåll med lättsmälta ingredienser. Optimal är lämpligt för aktiva hundar, med ett högt energibehov, är baserat på ä kyckling och ris, innehåller inte vete, majs eller soja och är helt glutenfri.

11


Valp

12


Valpar som växer har särskilda behov och Husses sortiment av valpfoder tillgodoser dem alla med dess unika innehåll av näringsämnen, vitaminer och mineraler. Alla våra produkter är lämpliga att börja stödfodra med när valparna är 3 veckor gamla och som helfoder från 4 veckor upp till vuxen ålder.

Valp

Protein

29%

Ett helfoder speciellt utvecklat för valpar och digivande tikar. Valp är ett super premiumfoder med alla de extra näringsämnen, vitaminer och mineraler som valpar behöver under sin uppväxt. Fodret kan börja ges som komplement till valpar från 3 veckors ålder och som komplett måltid från 4 veckor upp till vuxen ålder. Fodret är även utmärkt att ge till dräktiga och digivande tikar.

Fett

18%

Smältbarhet

90%

Foderbitar storlek

8,5 mm

81%

Animaliskt protein

2 kg

129,00 Kr

7 kg

299,00 Kr

15 kg

569,00 Kr

Valp Maxi

Protein

29%

Speciellt utvecklad för valpar av större raser. Valp Maxi är ett super premiumfoder med alla de extra näringsämnen, vitaminer och mineraler som valpar behöver under sin uppväxt, lämplig för valpar från 4 veckor upp till vuxen ålder. Storleken på foderbitarna är anpassde för de stora rasernas käkar och tänder. Valp Maxi innehåller 1000 mg/kg glukosamin och kondroitin.

Fett

18%

Smältbarhet

90%

81%

Animaliskt protein

15 kg

Foderbitar storlek

569,00 Kr

14,5 mm

13


Vuxen Protein

26%

Protein

Fett

16%

Fett

24% 11%

Smältbarhet

92%

Smältbarhet

92%

71,2%

60%

15 kg

2 kg

129,00 Kr

7 kg

299,00 Kr

15 kg

569,00 Kr

Animaliskt protein

Animaliskt protein

669,00 Kr

Optimal

Prima Plus

Utvecklad för aktiva hundar av medelstora raser. Optimal är ett Super premiumfoder, med ingredienser av högsta kvalitet. Den huvudsakliga proteinkällan är kyckling av hög kvalite och innehållet har ett högre energiinnehåll lämpligt för aktiva hundar. Fodret rekommenderas även för unga hundar, dräktiga och digivande tikar. Fritt från färgämnen och konserveringsmedel.

För hundar med ett normalt energibehov. Prima Plus är ett Super premiumfoder med ingredienser av högsta kvalitet, med hög smältbarhet. Fodret har låg fetthalt och ser till att hundarna håller sig i form och förhindrar fetma. Berikad med C-vitamin och fritt från färgämnen och konserveringsmedel.

Protein

23%

Protein

Fett

13%

Fett

Smältbarhet

92%

Smältbarhet

71%

9% 92%

60%

Animaliskt protein

15 kg

21%

Animaliskt protein

669,00 Kr

7 kg

329,00 Kr

15 kg

569,00 Kr

Optimal Giant

Optimal Light

Utvecklad för hundar av större raser. Optimal Giant innehåller ingredienser av högsta kvalitet. Med hög smältbarhet och ett högt näringsvärde tillgodoses näringsbehovet hos stora och mycket stora hundar och håller dem i fin form. Storleken på foderbitarna är extra stora för att passa stora käkar och stora tänder.

Utvecklad för mindre aktiva hundar, överviktiga hundar eller hundar som lätt går upp i vikt. Optimal Light innehåller ingredienser av högsta kvalitet med hög smältbarhet och ett högt näringsvärde. Den är speciellt utvecklad för att tillgodose näringsbehov mindre aktiva och överviktiga hundar och hundar med diabetes. Ett utmärkt foder som ser till att hundarna håller sig i form.

14


Protein

28%

Fett

18%

Smältbarhet

90%

81%

Animaliskt protein

15 kg

729,00 Kr

Sterilised Speciellt utformat för att tillgodose näringsbehovet hos vuxna steriliserade/kastrerade hundar över 12 månaders ålder. Fodrets låga energinivå tillsammans med en hög proteinhalt och tillsatt L-karnitin underlättar nedbrytningen av fett hos steriliserade/kastrerade hundar. Detta Super premiumfoder är baserat på kyckling och en optimal balans mellan protein och fett bidrar till att att din hund håller sig i fin form.

Protein

22%

Fett

9%

Smältbarhet

90%

58%

Animaliskt protein

15 kg

569,00 Kr

Senior Särskilt utformat för att tillgodose näringsbehovet hos äldre hundar. Senior innehåller ingredienser av högsta kvalitet, med en hög smältbarhet och ett högt näringsvärde. En låg fetthalt bidrar till att hålla den äldre hunden i fin form och tillsatt Taurin främjar hjärtfunktionen och Kondroitin och Glukosamin bidrar till smidiga leder.

15


Mini

Lax & Ris Mini Ett lättsmält helfoder med omsorgsfullt utvalda råvaror av mycket hög kvalitet. Lämpar sig för hundar med extra känsliga magar och allergier, lax är mindre troligt än andra livsmedel att orsaka allergier. Foderbitarna är anpassade till små käkar och små tänder. Produkten är fri från konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel.

Foderbitar storlek Protein

24%

Fett

14%

Smältbarhet

92%

16

8,5 mm

75%

Animaliskt protein

2 kg

139,00 Kr

7 kg

369,00 Kr


Valp Mini

Protein

32%

Speciellt utvecklad för valpar av mindre raser. Valp Mini är ett Super premiumfoder med alla de extra näringsämnen, vitaminer och mineraler valpar behöver under sin uppväxt med foderbitar anpassade till små käkar och tänder. Fodret kan börja ges som komplement till valpar från 3 veckors ålder och som komplett måltid från 4 veckor upp till vuxen ålder. Fodret är även utmärkt att ge till dräktiga och digivande tikar.

Fett

21%

Smältbarhet

90%

Foderbitar storlek

84%

Animaliskt protein

2 kg

129,00 Kr

7 kg

329,00 Kr

5,5 mm

Optimal Mini

Protein

28%

Speciellt framtagen för aktiva hundar av mindre raser. Optimal Mini är ett Super premiumfoder som innehåller ingredienser av högsta kvalitet och med kyckling som främsta proteinkälla. Fodret innehåller en hög fetthalt och viktiga näringsämnen för att möta små rasers höga energibehov. Foderbitarna är anpassade för små käkar och små tänder. Fritt från konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel.

Fett

18%

Smältbarhet

92%

Foderbitar storlek

82,1% Animaliskt protein

2 kg

139,00 Kr

7 kg

369,00 Kr

8,5 mm

Senior Mini

Protein

Särskilt utformat för att tillgodose näringsbehovet hos äldre hundar av små raser. Senior innehåller ingredienser av högsta kvalitet, med en hög smältbarhet och ett högt näringsvärde. En låg fetthalt bidrar till att hålla den äldre hunden i fin form och tillsatt Taurin främjar hjärtfunktionen och Kondroitin och Glukosamin bidrar till smidiga leder.

Fett

9%

Smältbarhet

90%

58%

Animaliskt protein

7 kg

Foderbitar storlek

22%

299,00 Kr

8,5 mm

17


Våtfoder

Husses sortiment av våtfoder omfattar köttrika bitar i sås och goda patéer av fin kvalitet. Kontakta oss eller besök husse.se för mer information om vårt våtfoder! 300 g

25,00 Kr

400 g

17,00 Kr

1275 g

29,00 Kr

18


19


Snacks

Bravo Husse Bravo är det perfekta godiset. Det är mjukt och lätt att dela i mindre bitar och lämpar sig särskiltsom belöning vid träning. Bravo är baserat på lamm och är glutenfritt. Tips: Göm det i en av hundens leksaker och låt hunden räkna ut hur den ska få ut godiset. Ett roligt sätt att kombinera belöning med aktivitet. Ny produkt! 150 g

25,00 Kr

Dental Husses spannmålsfria tuggben är lämpliga för alla vuxna hundar. Ger du din hund ett tuggben om dagen hjälper du till att hålla hundens tänder rena och förhindrar att tandsten bildas. Friska tänder och ett friskt tandkött förbättrar din hunds andedräkt. Ny produkt!

Kycklingfilé Hälsosamma ugnsrostade kycklingsnacks – med hög proteinhalt, låg fetthalt och tillsatt glukosamin och kondroitin!

100 g

59,00 Kr

S | 20pcs x 12cm 139,00 Kr L | 4pcs x 23cm 109,00 Kr

Tandrep Plus Tandvänliga tuggpinnar som bidrar till minskad plackbildning, reducerad tandsten och masserar tandköttet. 100% smältbara och naturliga. Innehåller antioxidanter.

20 pcs

20

159,00 Kr


Kex L

Kex XS

Rollies

Benformade godsaker innehållande mjölk och grönsaker – smular inte i fickan och doftar gott! Berikade med vitaminer och kalcium. Främjar en god tandhälsa.

Benformade godsaker innehållande mjölk och grönsaker – smular inte i fickan och doftar gott! Berikade med vitaminer och kalcium. Främjar en god tandhälsa.

Köttsmakande kexrullar berikade med antioxidantvitaminerna A, D och E för ett friskt immunförsvar - ett oemotståndlig snacks!

400 g

49,00 Kr

500 g

69,00 Kr

500 g

85,00 Kr

Snacks

Agility Snacks

Tugg Plus

Kycklingbaserade snacks, perfekta som belöningsgodis när du tränar din hund. Lätta att bryta i mindre bitar till små hundar och valpar.

Mjuka, goda vitaminberikade snacks av ugnsbakad kyckling, nötkött och skinka. Perfekta för agilityträning, valpträning och som belöningsgodis vid lydnadsträning eller annat kul du hittar på med din hund. Inget tillsatt socker!

Dental tugga ben med grönt te. 100% lättsmält och naturlig. Innehåller antioxidanter.

900 g

59,00 Kr

125 g

24,00 Kr

S Sx10st

19,00 Kr 159,00 Kr

L Lx3st

59,00 Kr 159,00 Kr

21


Omtanke

Bajspåse

Mousse Schampo

Pälsvårdsspray

När din hund gör ifrån sig måste du plocka upp – även om ingen ser dig. Rulle om 50 st bajspåsar.

Ett torrschampo av hög kvalitet med ett innehåll av Tea Tree-olja, för en snabb vattenfritt tvätt.

Pälsvårdsspray underlättar borstning och kamning. Sprayen är fri från färgämnen och har inte testats på djur.

50 st

19,00 Kr

Insekt Minus Concentrate Naturligt medel mot insekter som mygg, flugor, fästingar och loppor.

50 ml

22

319,00 Kr

150 ml

199,00 Kr

200 ml

169,00 Kr

Healing Cream

Tass Plus

Kräm med helande och desinficerande egenskaper. Den innehåller timjan som har antibakteriella egenskaper, zinkoxid för att minska sårinflammation lera för att främja läkning, liksom eukalyptus och citron för att stöta bort insekter.

Tass Plus skyddar din hunds trampdynor och återfuktar dem. Ett unikt långvarigt balsam med bivax som lenar och skyddar tassarna. Lämplig för både hundar och katter.

100 ml

179,00 Kr

40 ml

59,00 Kr


Schampo

Avena

Ett drygt schampo som rengör och lenar huden. Innehåller inga färgämnen och är inte testat på djur.

Extra milt schampo med avena extrakt, speciellt utvecklad för hundar som behöver bada ofta. Irriterar inte hundens hud tack vare ett basiskt pH-värde.

250 ml

129,00 Kr

Calendula Extra milt schampo med ringblommeextrakt (calendula officinalis) speciellt utvecklat för valpar och alla hundar med känslig hud.

250 ml

129,00 Kr

Citronella Milt schampo med citronella utvecklat för att motverka angrepp av yttre parasiter som loppor och fästingar etc.

250 ml

199,00 Kr

250 ml

129,00 Kr

23


Hälsa

Vermi Växtbaserat kosttillskott för hund och katt som bekämpar inälvsmask och ökar tarmarnas välbefinnande. Vermi innehåller växtextrakt från vitlök, renfana och gråbo för maximal effekt av en naturlig avmaskning och rengöring av tarmarna. Det kan ges 2 - 3 gånger per år, eller vid behov. 50 g

159,00 Kr

200 g

Vermi Tabs

449,00 Kr

Ny produkt!

Växtbaserade kosttillskott för hundar och katter som bidrar till god tarmhygien. Den innehåller bl.a. kanel, gullris, renfana, gråbo och pumpa för naturlig avmaskning. Det kan ges till valpar och kattungar. 15 piller 159,00 Kr

24


Laxolja Husse Laxojla är ett unikt kosttillskott, rikt på Omega 3-fettsyror som förbättrar kvaliteten på hud och päls. Laxojla är även en naturlig smakförstärkare och en perfekt energikälla som kan ges till hundar med ett högt energibehov och till arbetande hundar.

300 ml

159,00 Kr

1L

449,00 Kr

Artro Skyddar lederna, saktar ner och kan förhindra artrit i ett tidigt skede. Artro är ett naturläkemedel som innehåller örter och viktiga näringsämnen. Kondroitin och Glukosamin hjälper till att öka flexibiliteten och bidrar till att bygga upp skadat brosk, Djävulsklo kan motverka smärta. Lämplig för både hundar och katter.

200 g

269,00 Kr

500 g

599,00 Kr

Antistress Bidrar till neutralisera hormoner som frigörs av rädsla, stress och upphetsning. Kompletteringsfoder för hundar och katter, speciellt framtagen för att minska reaktioner från stress. Kan användas vid situationer som orsakar stress hos ditt husdjur, t.ex. transporter med flyg, bil eller båt. Att minska stress är mycket viktigt för sömnregleringshormon (melatonin) och serotonin, en signalsubstans som behövs i regleringen av humör, sömn, aptit och kroppstemperatur.

200 tbl.

269,00 Kr

Digestion + Bidrar till en balanserad bakterieflora i tarmen. Ett naturligt kosttillskott för vuxna hundar och katter (dräktiga och digivande), samt valpar och kattungar från 3 veckors ålder. Digestion + är en effektiv produkt att använda vid antibiotikabehandling eller kostomlägning, tillfällen då djurets mage lätt hamnar i obalans.

200 g

249,00 Kr

500 g

459,00 Kr

25


Kattmat

Våra torrfoder för katt är rika på animaliskt protein och tillgodoser katterna med all den näring de behöver för att må bra. Fodret har ett balanserat innehåll av Omega 3 och Omega 6, är berikat med hälsofrämjande ingredienser för att ge din katt en god hälsa och kondition. Tillsatt taurin och ett innehåll av naturliga fibrer reducerar bildandet av hårbollar.

26


Hur serveras torrfoder?

Fodret bör alltid finnas tillgängligt för din katt. Katter äter ofta och i små mängder åt gången. Det ska också finnas en skål med friskt vatten som katten har ständig tillgång till.

Du bör inte övermata din katt!

Var noga med att inte ge din katt för mycket mat, fetma kan leda till många allvarliga tillstånd och, liksom som för människor, förkortar det din katts livslängd och livskvalitet.

27


Hälsosam livsstil

Immune System+

Karotenoider för optimalt immunförsvar. Husses Super premium-produkter innehåller höga halter av lutein och betakaroten. Dessa naturliga växtpigment har en antioxidant aktivitet i kroppens celler och tillsammans främjar det immunförsvaret.

Flora Stimuli

Frukto-oligosackarider för god tarmhälsa. Vissa prebiotika som FOS (frukto-oligosackarider) fungerar som näringskälla för kroppens goda bakterier (lactobacils och bifidobakterier) medan det inte kan tas upp av patogena bakterier. Genom att addera FOS i fodret, stimuleras tillväxten av goda bakterier medan dåliga bakterier hålls undan.

Mobility+

Kondroitin och glukosamin för friska leder. Kondroitin och glukosamin tillhandahåller ingredienser som behövs för att kroppen ska producera nytt brosk, och bidrar också till att återuppbygga slitet brosk.

L-Carnitine L-karnitin för nedbrytning av fettvävnad.

Cell Protect

Husse torrfoder innehåller antioxidanter för att skydda cellerna. Vitaminer med antioxidantaktivitet (vitamin E och vitamin C), karotenoider (lutein och betakaroten) och vindruvsextrakt är de vanligaste av antioxidanter som används i våra livsmedel.

28


Omega 3 +

Omega 3 skyddar hjärncellerna och förbättrar inlärningskapaciteten hos kattungar. Det har också en naturlig anti-inflammatorisk effekt som är extra viktigt för katter med hud-, ledeller tarmproblem. Omega 3 är också viktigt för tillförsel av syre till kroppens celler.

Dental Health

Husses foder hjälper till att minska tandstens-bildning och bidrar till en bättre tandhälsa. Foderbitarnas textur är optimerad för att öka en mekanisk rengöring av tänderna under tuggning.

Coat+

En optimal balans av näringsämnen och Omega-6-fettsyror bidrar till en sund, glänsande päls och frisk hud.

Cardio+

Innehåller taurin för bra ärtfunktion.

Calcium+

Kalcium för stabilitet och styrka i skelett och tänder.

29


Grain Free

Spannmål och glutenfri formel, baserad på kyckling och potatis Mycket lättsmält med väl utvalda råvaror. Potatis är en lättsmält energikälla och en glutenfri ingrediens.

Ny produkt! Protein

40%

Fett

20%

Smältbarhet

90%

90%

Animaliskt protein

2 kg

179,00 Kr

Opus Lynx Hög halt av protein och fett, låg halt kolhydrater – ett super premium foder för katter. Opus Lynx (kyckling och potatis) är ett spannmålsfritt helfoder rikt på animaliskt protein och inspirerat av Lodjurets diet. Ingredienserna är noga utvalda och av högsta kvalitet, ett fodret lämpligt för katter vars ägare föredrar att ge ett spannmålsfritt foder, baserat på kyckling och potatis. Opus Lynx är och lämpligt för katter med känsligt tarmsystem. Fritt från färgämnen, konserveringsmedel, gluten och spannmål.

30


31


Exclusive

Protein

32%

Fett

21%

Smältbarhet

92%

78%

Animaliskt protein

2 kg

149,00 Kr

7 kg

399,00 Kr

Protein

Active Speciellt framtagen för aktiva katter och katter med känslig hud. Exclusive Active är ett välbalanserat helfoder med högt energiinnehåll för aktiva katter som lever utomhus eller har tillgång till utevistelse. Active är ett super preimiumfoder som ger din aktiva katt all den näring och energi den behöver. Fodret är även lämpligt för katter med känslig hud.

34%

Protein

29%

Fett

21%

Fett

11%

Smältbarhet

92%

Smältbarhet

92%

79,5%

70%

2 kg

149,00 Kr

2 kg

149,00 Kr

7 kg

419,00 Kr

7 kg

399,00 Kr

Animaliskt protein

Animaliskt protein

Kattunge

Light

Helfoder för kattungar från avvänjning upp till 12 månaders ålder. Kattunge är ett super premiumfoder baserat på kyckling och innehåller det protein växande kattungar behöver för att utveckla muskler, kroppssystem, hud och päls. Tillsatt taurin hjälper kattungen bevara friska ögon, hjärta och fortplantningsorgan. Husse Kattunge rekommenderas för kattungar från avvänjning upp till 12 månaders ålder. Fodret är även lämpligt för dräktiga och digivande katter.

Utvecklad för mindre aktiva, överviktiga katter, äldre katter eller katter med känsligt tarmsystem. Ett super premium helfoder baserat på kyckling som ger din katt all den näring den behöver. Med en optimal balans mellan protein och fett, kommer Exclusive Light bidra till att din katt håller fin form och mår bra. Lämplig även för katter med känslig matsmältning.

32


Protein

33%

Fett

19%

Smältbarhet

92%

65%

Animaliskt protein

7 kg

Digest

Nytt namn

Ett välbalanserat, lättsmält näringsfyllt foder. Ingredienser av högsta kvalitet och baserat på lamm och ris minskar risken för allergiska reaktioner. Ett super premium helfoder som ger din katt all den näring den behöver och med ett balanserat innehåll av protein och fett. Det säkerställer att din katt håller fin form och mår bra.

399,00 Kr

Protein

26%

Protein

Fett

20%

Fett

9,5%

Smältbarhet

92%

Smältbarhet

92%

55%

29,5%

70%

Animaliskt protein

Animaliskt protein

2 kg

149,00 Kr

2 kg

149,00 Kr

7 kg

399,00 Kr

7 kg

399,00 Kr

Urinary

Sterilised

Speciellt utvecklad för att stödja urinhälsan hos katter. Exclusive Urinary är ett super premium helfoder för katter som bidrar till att sänka pH-värdet i kattens urin och med dess välbalanserade innehåll av magnesium, kalcium och fosfor ge katterna de bästa förutsättningarna. Bör inte ges till kattungar eller dräktiga och digivande katter.

Speciellt utvecklad för att tillgodose näringsbehovet hos kastrerade och steriliserade katter. Ett super premiumfoder baserat på kyckling som ger din katt ett komplett näringsinnehåll samtidigt som det hjälper den att hålla en sund vikt. Genom en optimal balans mellan protein- och fettinnehåll säkerställs att din katt håller fin form och mår bra. Även lämplig för katter med känsligt matsmältningssystem.

33


Exclusive

Kompletteringsfoder för katter. Makrill, Kyckling eller Tonfisk i gelé. Ett fräscht och hälsosamt kompletteringsfoder med naturliga ingredienser, fritt från färgämnen och konserveringsmedel.

Makrill i gelé 80g

10,00 Kr

Kyckling i gelé 80 g

14,00 Kr

Tonfisk i gelé 80 g

14,00 Kr

34


V책tfoder Exclusive Ny produkt!

Aptit

Smakrik f채rsk, fr채sch kattmat i s책s. Finns i smakerna kyckling och tonfisk. 12x70 g

129,00 Kr

35


Våtfoder

Gourmet Välsmakande gourmetfoder för katter med smak av kyckling eller lax. 100 g

10,00 Kr

Bitar i sås Smakrika ungskokta bitar i läcker sås.

400 g

15,00 Kr

Paté Husses välsmakande patéer är tillverkade av färskt kött och fisk av hög kvalitet.

400 g

36

16,00 Kr


Kyckling & Lax Ge din katt något riktigt gott. Husses Kyckling och Lax innehåller svenskt kött av super premiumkvalitet. 370 g

20,00 Kr

37


Premium Protein

32%

Fett

16%

Smältbarhet

90%

76,5% Animaliskt protein

3 kg

169,00 Kr

7 kg

319,00 Kr

Kroketter Fisk Välsmakande helfoder för katter. Kroketter Fisk är ett helfoder som innehåller alla de näringsämnen som katter behöver. Rik på animaliskt protein och berikad med taurin gör Kroketter till en hälsosam kost lämplig för alla katter. Rätt balans av Omega 3 och Omega 6 ger en frisk och sund hud och päls och innehållet av koppar stimulerar de enzymer som bidrar till att upprätthålla pälsens färg.

Protein

32%

Fett

16%

Smältbarhet

90%

76,5% Animaliskt protein

3 kg

169,00 Kr

7 kg

319,00 Kr

Kroketter Kyckling Välsmakande helfoder för katter. Kroketter Kyckling är ett helfoder som innehåller alla de näringsämnen som katter behöver. Rik på animaliskt protein och berikad med taurin gör Kroketter till en hälsosam kost lämplig för alla katter. Innehåller rätt balans av kalcium och fosfor för starkt skelett och starka tänder. Berikad med vitamin D för att öka absorptionen av mineraler.

38


Snacks

Kycklingfilé Goda ugnsrostade kycklingsnacks med hög halt protein, låg fetthalt och tillsatt med glukosamin och kondroitin! 80 g

49,00 Kr

39


Kattströ

Miljövänlig kattsand – lukt- och dammfri. En 100% naturlig produkt tillverkad av sågspån från gran och tall. Fri från tillsatser och bindemedel. Med en fantastisk absorptionseffekt (300%) gör ECO Kattströ till en mycket ekonomisk produkt som ser till att kattens tassar alltid är torra. Rengör den nedre sektionen av lådan regelbundet. Skaka silen lite innan tömning så eventuellt kvarvarande sågspån i den övre delen faller ned i den nedre delen innan du rengör den. Då och då tar du bort den övre behållaren och rengör den. Fyll med ECO kattströ upp till 2cm märket i den övre behållaren och fyll på vartefter varje dag.

3 kg

59,00 Kr

14 l

39,00 Kr

40


Kattströ Röd

Kattströ Vit

En super premiumprodukt. Klumpbildande kattströ tillverkad av grå kanadensisk bentonit. Kattströ Röd är en 100% naturlig produkt. 99% dammfri.

Klumpbildande kattströ tillverkad av vit turkisk bentonit. Kattströ vit är en 100% naturlig produkt.

Vid köp av 2 eller flera vid samma tillfälle 229,00 Kr

Vid köp av 2 eller flera vid samma tillfälle 189,00 Kr

15 kg

249,00 Kr

15 L

209,00 Kr

Green Tea Deo

Kattlåda set

Kattströdeodorant med doft av färsk grönt te är en mineralbaserad produkt som genom luktabsorbering fräschar upp miljön runt din kattlåda och bidrar till att kattströt håller sig fräscht längre.

Köp kattlådan och kombinera med sil och/eller tak. Kontakta din lokala återförsäljare för mer information.

Kattlåda 210,00 Kr 750 g

99,00 Kr

Sil

65,00 Kr

Tak

290,00 Kr

41


Hälsa

Kristal Kompletteringsfoder som minskar risken för att njursten bildas. Kristal kompletteringsfoder tenderar att minska förekomsten av njursten hos hundar och katter. En mycket effektiv produkt, särskilt i kombination med traditionella behandlingar, och fungerar perfekt som förebyggande.

200 g

219,00 Kr

Kristal Paste Lindrar symtomen vid njursten. Kristal Paste innehåller en naturlig, men ändå kraftfull, kombination av örtextrakt som ammoniumklorid härledd från Askträdet och nödvändig för att bryta ner njursten. Kvickrot och sparrisextrakt underlättar tarmtömning, vilket förhindrar bildandet av nya kristaller. Lämplig för både hundar och katter.

60 g

199,00 Kr

Kattmalt Ett mycket välsmakande malt för katter som reglerar ämnesomsättningen. Malt och specifika fettstrukturer reducerar tillkomsten av hårbollar och hårbollskräkningar.

100 ml

79,00 Kr

Antistress Bidrar till neutralisera hormoner som frigörs av rädsla, stress och upphetsning. Kompletteringsfoder för hundar och katter, speciellt framtagen för att minska reaktioner från stress. Kan användas vid situationer som orsakar stress hos ditt husdjur, t.ex. transporter med flyg, bil eller båt. Att minska stress är mycket viktigt för sömnregleringshormon (melatonin) och serotonin, en signalsubstans som behövs i regleringen av humör, sömn, aptit och kroppstemperatur.

200 tbl.

42

269,00 Kr


Husse Vital är en mejeridryck som fungerar som ett kompletteringsfoder, berikad med multivitaminer och den aktiva formeln OM24® för bättre hälsa och välbefinnande för din katt. Produkten ökar de positiva effekterna av vitamin A, D3 och E. Husse Vital är naturligtvis laktosfritt och innehåller inget tillsatt socker.

Ny produkt! 15x200 ml 299,00 Kr

43


Din lokala Husse återförsäljare kan hjälpa dig att välja det foder och det tillbehör som just du och ditt husdjur efterfrågar. Och våra produkter levereras hem till din dörr av Husses distributörer. Vi bryr oss inte bara om alla djur, miljön är också viktig för oss. Med hjälp av korta transportvägar, ett centraliserat lager och produkter med ett naturligt innehåll försöker vi minska vår påverkan på miljön.

Din lokala Husse återförsäljare:

44

Du hittar Husse på:

husse.se

facebook.com/ HusseSverige

Petfood Svea AB Torstenssons 9 SE-114 56 Stockholm Sverige

Husse Katalog 2016 sv  

www.husse.se

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you