Page 1

ART SEE

Designmanual GRUPPE 22 Niels Harbo Shehzad Tejani Jeannette Johannessen jv.johannessen@hotmail.com

Vejleder: Niels Haltenhoff


ART SEE

Design manual Gruppe 22

År 2010

Indledning Vi har valgt at anvende Swiss Style også kaldet International Typographic Style som vores visuelle udtryk. Vi mener stilen egner sig godt til vores projekt, som er en galleriguide i form af en iphoneapplikation for turister i Berlin. Swiss Style er en meget enkelt stilart, med stort fokus på legen med ord og bogstaver. Det er ofte orderne i sig selv som danner designet. Swiss Style er nærmest synonym med fonten Helvetica, designet i 1957 af Max Miedinger. Helvetica er en af de mest almindelige sans-serif typer og fremstår som strømlignet og forbindes tit med efterkrigstidens modernisme. De vigtigste farver i Swiss Style er sort og hvid, evt. suppleret med en enkelt eller to stærke farver, typisk primærfarverne: rød blå eller gul. Billederne optræder også i enten sort/hvid eller med et gennemsigtigt farvelag. Derudover buges der meget enkle symboler, som for det meste kan laves på et tastatur. Piktogrammer bruges også i Swiss style. Vi mener at stilartens rene linjer og store ensfarvede flader vil være oplagt at integrere i vores projekt, da interiøret på de fleste gallerier i forvejen følger samme retningslinijer.

1


ART SEE

Design manual Gruppe 22

År 2010

Logo og Logotype Vi har valgt sloganet ”Art To See” som baggrund for vores logo. Sloganet harmonerer godt med ” The Place To Be”-kampagnen som vores projekt indgår i. Logoet består af et stort A, et svævende 2 tal med signaler, som udgør hullet i a’et, samt et øje i piktogramform. Signalerne symboliserer at der er tale om en iphoneapplikation. Som logotype, har vi at anvendt teksten “ART2SEE IN BERLIN” i bunden. Det store a vil kunne stå alene som et enkelt logo, mens det i andre sammenhænge vil kunne suppleres med underteksten. Logo og logotype er sammensat at 4 Helvetica fonte, som kan ses i afsnittet om fonte. Som udgangspunkt har vi lavet logoet i sort/hvid, men dele af logoet vil, afhængig af sammenhæng, kunne skiftes ud men en anden farve fra vores farveskala, som kan ses i afsnittet om farver. I tilfælde af at teksten ”Art 2 See” skal stå alene, har vi udformet en alternativ tagline af elementer fra logoet. Skriftypen til denne tagline er også Helvetica og vil kunne optræde i en af vores 2 farver eller sort og hvid.

Logotype

2

ART SEE ART SEE ART SEE ART SEE ART SEE


ART SEE

Design manual Gruppe 22

År 2010

Farveskala Vi har taget udgangspunkt i Swiss Styles 3 traditionelle farver: rød, gul og blå som også er primærfarverne. Derud over har vi valgt 1 grå og 1 lys brun nuance, som kan bruges til effekter som bl.a. et gammelt papirtekstur til vores magasin. Med hensyn til teksturer har vi afveget fra stilen der ikke foreskriver brug af denne slags effekter. Vi har imidlertid valgt at indrage papir/pap-baggrunde, for at skabe det udtryk af ”analog” typografi som forbindes med stilarten, på de digitale medier vi præsenterer det på. Af samme grund har vi ændret på stilperiodens brug af meget mættede farver, og tilført farverne lidt mathed, for at opnå et mere rustikt og famlet retroudtryk, Vi mener i desuden at det rustikke udtryk yderligere forstærker indtrykket af at det foregår i en storby med en turbulent historie. For at kunne opnå kontrast i vores farvevalg, har vi både kolde og varme farver med. På farveskalaen starter vi en varm rød og bevæger os mere hen i det kolde, afsluttet med blå. Vores faveskala skal ses som tillægsfarver, da vi hovedsagelig bruger sort og hvid til vores design.

HSV: 203 100 60 RGB: 0 91 153 CMYK: 97 68 13 1

HSV: 42 0 49 RGB: 127 127 127 CMYK: 42 43 43 8

HSV: 42 25 85 RGB: 218 202 162 CMYK: 15 17 39 0

HSV: 43 89 95 RGB: 243 186 26 CMYK: 4 27 100 0

HSV: 357 84 80 RGB: 205 32 39 CMYK: 13 100 100 3

3


ART SEE

Design manual Gruppe 22

År 2010

Fonte Som i Swiss style, hvor den mest anvente font er Helvetica, har vi udelukkende brugt forskellige varianter af denne skrifttype. Med dens mange varianter, er den god at lege med i forhold til den grafiske opsætning af logo, visitkort og plakat. Da det er en sans-serif font, er den også anvendelig til vores applikation. Vi har udvalgt 4 Helveticafonte til at danne rammerne til vores logo. Disse kan ses neden under. Det er også disse 4 vi bruger til vores andre elementer i design og tekst.

Helvetica Helvetica Inserat Helvetica-Light Helvetica95-Black Til vores logo er skriftyperne fordelt således: A = Helvetica95-Black. 2 = Helvetica Inserat. ART2SEE = Helvetica. IN BERLIN = Helvetica-Light. Logotype = Helcetica. Som brødtekst i vores designmanual bruger vi Helvetica. Sidetallene er lideledes Helvetica, dog i fed skrift.

4


ART SEE

Design manual Gruppe 22

År 2010

Visitkort og 5 element Visitkortet er lavet af vores 5 element, som er et øje. Øjet står for “See” i logoet og symbolisere at det er til galleriinteresserede, som kommer for at se på gallerierne i Berlin. På forsiden af visitkortet ses vores logo i sort og gul. Kanten er rød og midten af øjet er blåt men en opacity på 35%. Altså indeholder visitkortet de 3 grundfarver i vores farveskala. Desuden er der skrevet “Look inside“ på forsiden, for at fortælle om øjets gennemsigtighed. På bagsiden er logoet forstørret op og har en opacity på 75%, for at illustrere at det er bagsiden. Kontaktinformationer er ligeledes skrevet på bagsiden med brug af alle 4 udvalgte Helvetica fonte. Den farvede stykke plastik i øjet gør, at når man holder kortet op foran noget andet, så for man en slags Multiplyeffekt, som er meget anvendt på plakater og billeder i swiss style. Kortet er lavet af et dobbelt lag pap med det gennemsigtige plastik imellem. Det måler 8 x 5 cm.

LOOK

BE

EEIN

2S ART

M

L.CO

MAI

@ RLIN

5

INSID

E


ART SEE

Design manual Gruppe 22

År 2010

Plakat Vores plakat er udelukkende udformet af emementer fra vores logo og vi har brugt fonte som grafiske elementer. Den er lavet i et simpelt udtryk i tråd med Swiss style. Vores femte element, ejet udgør baggrunden på plakaten. Plakaten skal primært hænge på cafeer og i toget, hvor vi formoder at vores modgruppe ser den. Desuden er plakaten forsynet med en Iphoneoptimeret webadresse.

6


IN

BE

RL IN

SE E SE

AR T2

AR T

www.art2see.com/berlin

E


ART SEE

Design manual Gruppe 22

År 2010

X element og mønster Vi har til vores X element designet et mønster af vores 5 element, øjet, som her bruges som baggrund for logoet. Vores X elementer er kaffekopper, som skal stå på gallerierne og en parably, som opfordre folk til at på galleriopdagelse selvom det regner.

8


ART SEE

Design manual Gruppe 22

År 2010

Emil Ruder

Emil Ruder er født i Zurich i 1914 og begyndte allerede som 15 årig at studere design og uddannede sig senere som typograf. Som en dygtig typograf og grafisk designer, blev han en af grundlæggerne inde for Swiss Style og International Typographic Style, da han både var med til at stifte Basel designerskole, hvor han underviste i typografi og design. Senere i 1967 var han med til at åbne The Center of Typographic Arts i New York. Han har lige ledes skrevet og udgivet flere bøger og manualer om typografi og design, som har været med til at sprede Swiss Style rundt i verden. Emil Ruder arbejdede i særdeleshed med, at få skriften til at danne det grafiske udtryk. Skriften har den rolle, at kommunikere oplysniger ud. Det er derfor skriften der skal være i centrum. Han opstiller store og små bogstaver ved siden af hinanden, så der dannes en kontrast. Han arbejder meget omhyggeligt med opsætningen af typografien og er meget præcis med mellemrum mellem og inden i borstaverne. der arbejdes meget med det hvide rum i bogstaverne. Når han tilføjer genstande til hans billeder er det meget matmatiske former han bruger. Farverne er for det meste sorte og hvide i hans billeder og plakater.

94 0

Vi er i den grad blevet inspireret af Emil Ruder til vores design. Vi har også lagt stort fokus på opstillingen af vores ord og fonte mod hinanden og brugt så få symbloer og billeder så muligt. Vi arbejder også meget med det sorte og hvide.

96

8

74 19

20

60 19

19

19

20

16 19

07 19

-1 9

91 -1

-1 05 19

05 19

40

4

5 92

91 -1 90 18

85 18

18

70

-1

-1

91

0

90

0 85 -1 00

-1

e

m is

rn

e od

tm

s Po

t er Ar p ud Po l R i le y Em St s

is Sw

9

o éc

td

Ar

e

m is

e

m is

on

i ss

e sm

ai

ad D

e

sm bi

Ku

re

til

e

en m

is

uv

Fa

ds

en

sp Ek

g Ju

m

lis

on

er

ld

da ul

G

si es

bo

m Sy

Im

sk

pr

an D

18

0

0

C

a. 1

Tidslinie


ART SEE

Design manual Gruppe 22

Inspiration og grafiske refferencer

Ă…r 2010

Design manual gr.22  
Design manual gr.22  

modul 5 - Swiss Style.

Advertisement