Page 1

amma teià

centre gerontològic Boletín Informativo

Nº12 Setembre-Octubre de 2011

El nostre centre fa 6 anys, felicitats! El passat 30 de maig el nostre centre va celebrar el seu sisè aniversari. Durant la setmana del 23 al 28 de maig es van fer diferents actes per a celebrar-ho.

El passat 30 de maig es va celebrar l’aniversari del nostre centre Vam realitzar gimcanes al pati del centre i a continuació es va fer entrega de premis als residents que van superar més proves. També es va realitzar un bingo especial al pati del centre amb molt èxit i amb una participació molt activa per part dels residents del centre. Un altre dia vam fer un taller de cuina. Els residents feren galetes de canyella, xocolata i normals; van quedar totes elles boníssimes. A la tarda es va fer un berenar on tothom va poder tastar les galetes realitzades al matí. Finalment vam tenir la companyia dels grups Gent de Premià i El Ave Fènix per un

àlbum

de fotografies

Algunes fotografies dels diferents actes per a la celebració de l’aniversari. somriure. Tots ells ens van fer passar una gran estona, on ballàrem i cantàrem.

en tot moment va ser molt activa. Moltes gràcies!

Aprofitem aquestes línies per agrair a tots ells, també a familiars, cuidadors i treballadors, la seva participació i col·laboració que

Finalment el dia 30 vam bufar el pastís tots junts i es va fer un dinar especial d’aniversari.


agenda Activitats ordinàries Dilluns Tertúlia matinal, viatges, manualitats, jocs de taula, cinema, estimulació i relaxació. A fisioteràpia es treballaran també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de deambulació.

Dimarts Taller de reminiscència, estimulació sensorial, taller cognitiu, psicoestimulació, jocs de taula, tertúlia-jocs. A fisioteràpia es treballaran també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipe-destació, taller de deambulació. També es farà psicomotricitat grupal a la sala d’actes.

Dimecres

Dijous Psicoestimulació, estimulació, taller de memòria, matins literaris, taller de cuina, dibuix, jocs de taula i bingo. A fisioteràpia es treballaran també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de deambulació. També es farà psicomotricitat grupal a la sala d’actes.

Divendres Tertúlia matinal, psicoestimulació, estimulació, hort/jardí, jocs de taula i cinema. A fisioteràpia es treballaran també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de deambulació.

Serveis

Perruqueria

Dimarts i dimecres

Tertúlia matinal, psicoestimulació, manu- Podologia alitats, jocs de taula, bingo. A fisioteràpia Dilluns es treballaran també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de Missa Dimarts, dijous i dissabte deambulació.

Activitats extraordinàries 11/09 Diada nacional de Catalunya Finals d’octubre: Castanyada

Aniversaris Setembre

03/09 Miquel Sabater 07/09 Rosa Roca 11/09 Concepción Ferra

11/09 Martina Fraga 11/09 Nuria Torralba 11/09 Ramón Vidiella 12/09 Roser Franch

carta del director

Manel Vates

Benvolguts residents, familiars i treballadors d’Amma Teià. L’estiu ja pràcticament queda enrere. Un estiu on, de cara a afrontar-lo, vam instal·lar més aparells d’aire condicionat als passadissos de totes les plantes, juntament amb un nou horari de programació, intentant assolir els 25 graus que són els idonis pels nostres residents. A més hem estrenat la terrassa del pati de darrere a la Sala d’estar de la Planta 0, on la vam adquirir amb tauletes, cadires i para-sols. També vàrem adquirir mobiliari per a la terrassa exterior. Ademés, des del nostre Departament Tècnic i de Qualitat, i juntament amb el treball de cada Coordinadora dels diferents centres, es va començar

a aplicar un menú de temporada i regional, que d’aquí en endavant, en funció de l’època en què ens trobem variaran. Aquest és un típic treball de la mencionada “millora continua”. Tot és millorable, però tots estarem d’acord que, primer s’ha d’aprendre a caminar i després a córrer. El nostre objectiu ha de ser anar millorant en tots els aspectes per tal d’aconseguir que els nostres residents estiguin satisfets i gaudeixin cada dia de una millor qualitat en tots els nostres serveis. Però per a tot això cadascú hem de posar de la nostre part. Sempre demanaré la unió entre personal i famílies per a captar les necessitats dels nostres residents per tal d’intentar cobrir-les. Ja els hi dono les gràcies d’antuvi perquè sóc conscient que això ho han fet, ho fan i ho faran.

12/09 Polonia Llamazares 15/09 Isabel Alpiste 16/09 Josefa López 17/09 María Luisa 18/09 Josefa Fornells 21/09 Manuel

Sarmiento 22/09 Carmen Cervera 23/09 Aurora Gil 27/09 Enriqueta Sánchez 29/09 Ricardo Bosch

Octubre

05/10 Esperanza Gil 08/10 Antonio Martínez 08/10 Josefa Rodríguez 08/10 Juan Xiville 12/10 Ángeles Ortín 12/10 María Pujol 13/10 Dolors Ferrés 14/10 Pilar Falces 17/10 Pilar Usón 18/10 Carmen Landín

18/10 Montserrat Obiols 23/10 Ana Lobo 23/10 Julia Serecigni 24/10 Rosa Solé 27/10 Josefina Cuevas 27/10 Rosario Portillo 29/10 Montserrat Ruyra 31/10 Carmen Miró 31/10 Jaume Molina

recepta Galetes de mantega Ingredients: 60 g de mantega, 1/2 ou, 60 g de sucre, 200 g de farina, 1/2 ou per pintar les galetes (si ens agrada hi podem afegir canyella o coco o vainilla en pols). Preparació: Batem un ou, en separem la meitat i el reservem. L’altre mig ou el batem amb el sucre fins que ens quedi una pasta esponjosa. A aquesta pasta hi afegim la farina i la mantega fosa (la fonem al microones) i ho pastem amb les mans fins que ens quedi una pasta suau. Ja tenim la pasta per fer galetes! Aplanem la pasta amb l’ajuda d’un corró (o si no en tenim, també ens servirà una ampolla de vidre) fins a deixar-la d’un gruix aproximat d’un centímetre. Amb un motlle o bé amb un got petit farem la forma rodona de les galetes. Pintarem les galetes amb el mig ou batut que ens ha sobrat anteriorment i posarem les galetes al forn, que haurem preescalfat a 200 graus. Les galetes es couen en pocs minuts, quan les vegem d’un color torrat ja les podem treure! Quan les tinguem totes cuites les podem decorar amb xocolata; desfem al microones una mica de xocolata i la tirem per sobre fent ratlles o el dibuix que més ens agradi. Quan es refredin ja es poden servir. Les galetes es conserven bastants dies! Amb aquests ingredients ens sortiran de 12 a 14 galetes, si en volem més, només hem de doblar els ingredients.


el teu espai Has realizat alguna manualitat? Escrius? Tens algun dibuix dels teus néts? Sigui el que sigui, si vols mostrar-ho, aquí tens un espai. LA VEJEZ Mienten los que nos dicen que la vida Es la copa dorada y engañosa Que si de dulce néctar se rebosa Ponzoña de dolor guarda escondida. Que es en la juventud senda florida Y en la vejez, pendiente que escabrosa Va recorriendo el alma congojosa,

En Jaume ,

el Ramon i

la Maria f ent bicicle ta

al gimnàs .

Sin fe, sin esperanza y desvalida. ¡Mienten! Si a la virtud sus homenajes

Joan. vetlla de Sant re la a s re o d a ll Grup de treba

el corazón rindió con sus querellas no contesta del tiempo a los ultrajes; que tiene la vejez horas tan bellas como tiene la tarde sus celajes, como tiene la noche sus estrellas Josep Maria de Segarra (1894-1961)

de jardí del centre. Nous para-sols i taules

Nous cen tres

el bagul dels records

Abans

de taula d e

la cafeter ia.

fotonotícia

Després

A la primera foto veiem la celebració de Sant Joan de l’any 2007 i a la segona foto veiem la celebració de l’últim Sant Joan.

La resident Àngela Gironella el passat 2 d’agost va fer 106 anys, felicitats Àngela!


notícia

Sant Joan Com cada 23 de juny se celebra la revetlla de Sant Joan. La revetlla de Sant Joan, també anomenada popularment com la Nit del Foc, la Nit de les Bruixes o la Nit del Ros, és una celebració que es realitza arreu del Països Catalans i més enllà durant la nit entre el 23 i 24 de juny, una de les més curtes de l’any degut a la proximitat del solstici d’estiu.

La revetlla de Sant Joan és una celebració realitzada arreu dels Països Catalans Al nostre centre per a celebrar-ho vam fer un encontre intergeneracional amb l’Escola Pia d’El Masnou que ens delitaren amb diferents balls i cançons; també vam tenir la gran actuació de Francesc i Carmen (Duo play back) que va tenir un gran èxit entre tots els assistents. Finalment el dia de la revetlla vam menjar coca, beure cava i ballar. Vam passar una setmana molt ben acompanyats, agraïm la col·laboració de tots els que ho van fer possible.

Foto durant el ball al jardí del centre

coses de casa

La cafeteria Com la majoria de nosaltres sabem el nostre centre compte amb una cafeteria. Aquest espai és dia a dia un espai de trobada entre residents, familiars, cuidadors i treballadors. La tradició del cafè com a un espai de reunió, per a discutir, passar el temps i no no-

més un lloc per a consumir, aquest fet es representatiu en moltes ciutats del món. A la cafeteria hi ha uns centres de taules realitzats per alguns dels residents.

avui coneixem a

Gimnàs del centre Al gimnàs comptem amb diferents recursos per a millorar l’autonomia de tots els usuaris.

El nostre centre d’Amma Teià disposa d’un gimnàs amb recursos per a poder rehabilitar i mantenir els nostres usuaris de residència i centre de dia. En el gimnàs hi treballen les nostres dos fisioterapeutes, la Carol i la Lucia. A diari fan tractaments per a la reeducació de la marxa, tractament del dolor, manteniment, bi-

pedestació; també es treballa la psicomotricitat fina. Tot això es treballa amb diferents recursos com les paral·leles, les microones, la lampara d’infraroigs, les escales i la rampa. També l’equilibri i la coordinació. Es realitza per a millorar l’autonomia dels usuaris i poder realitzar millor les AVD (activitats de la vida diària).

teia_sep11  
teia_sep11  

en tot moment va ser molt activa. Moltes gràcies! Finalment el dia 30 vam bufar el pas- tís tots junts i es va fer un dinar especial d’anive...

Advertisement