Page 1

amma teià

centre gerontològic

Boletín Informativo

Nº13 Novembre-Decembre de 2011

Festa fi d’estiu El passat divendres 2 de setembre vam celebrar al nostre centre la festa de cloenda de l’estiu.

El passat 2 de setembre es celebrà la festa de fi d’estiu Vam estar tota la tarda acompanyats del Casal de gent gran Joan Maragall de Montgat. El Casal de gent gran Joan Maragall es va inaugurar el desembre de 1998. Actualment hi ha 470 socis que hi realitzen diferents activitats programades per la mateixa Junta del Casal, entre les quals destaquen: gimnàstica, informàtica, poesia, una coral… Els diumenges hi ha ball, cada dos dissabtes fan bingo i per Carnestoltes, Sant Joan, la Castanyada, cap d’any es fan festes relacionades amb aquestes diades. El Casal s’organitza a través d’una Junta escollida democràticament pels socis del Casal cada quatre anys des de Serveis Socials. Al nostre centre van assistir un grup molt

àlbum

de fotografies

Fotografies representatives de l’estiu elevat de membres, els quals van cantar i ballar moltes cançons. Els nostres residents van estar molt contents, ja que va ser una festa molt amena i animada on no hi va faltar de res! També berenàrem a la sala d’actes acompanyats de treballadors, cuidadors i familiars, els quals van col•laborar en tot mo-

ment. Aprofitem aquestes línies per a agrair la col•laboració de tots ells i sobretot, als membres del casal, ja que en tot moment van animar i van alegrar tots els residents. Moltes gràcies a tots!


agenda Activitats ordinàries Dilluns Tertúlia matinal, viatges, manualitats, jocs de taula, cinema, estimulació i relaxació. A fisioteràpia es treballaran també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de deambulació.

Dimarts Taller de reminiscència, estimulació sensorial, taller cognitiu, psicoestimulació, jocs de taula, tertúlia-jocs. A fisioteràpia es treballaran també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipe-destació, taller de deambulació. També es farà psicomotricitat grupal a la sala d’actes.

Dimecres

Dijous Psicoestimulació, estimulació, taller de memòria, matins literaris, taller de cuina, dibuix, jocs de taula i bingo. A fisioteràpia es treballaran també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de deambulació. També es farà psicomotricitat grupal a la sala d’actes.

Divendres Tertúlia matinal, psicoestimulació, estimulació, hort/jardí, jocs de taula i cinema. A fisioteràpia es treballaran també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de deambulació.

Serveis

Perruqueria

28/11 Rosa Palau 28/11 María Sabaté 29/11 Iluminado Casanova 29/11 Vicenta López 29/11 Magdalena Pla

Desembre

01/12 Ascensión Heras 04/12 Josefa Calderón 06/12 Montserrat Pagés 12/12 Mercedes Jimeno 13/12 Elia Osorio

15/12 Jaume Suñol 23/12 Alonso García 24/12 Maria Balletbó 24/12 Juan de la Cruz Gutiérrez 24/12 Ernesto Longas 25/12 Montserrat Ribera

Dimarts i dimecres

Tertúlia matinal, psicoestimulació, manu- Podologia alitats, jocs de taula, bingo. A fisioteràpia Dilluns es treballaran també diferents tallers: taller de cervicals, taller de bipedestació, taller de Missa Dimarts, dijous i dissabte deambulació.

Activitats extraordinàries

13/11 Isabel Pla 19/11 Misericòrdia Ferran 20/11 María Alcaide 26/11 Dolores Cervera

recepta

Aniversaris Novembre

01/11 Carmen Ramírez 31 d’octubre: Castanyada Última setmana de desembre i principis d’any: 03/11 Vicente Orero 05/11 Josefa Horrillo Nadal i cap d’any. Reis.

07/11 Josefa Verdugo 08/11 Rosa Fito 10/11 María Ángeles Torres

carta del director

Manel Vates

Benvolguts residents, familiars i treballadors d’Amma Teià. Aprofito aquestes línies per, com sempre, transmetre algunes idees, pensaments o opinions del Manel Vates, qui us escriu. Durant el mes d’octubre, com cada any, es van passar les enquestes de satisfacció tant als nostres residents com als familiars. Dono les gràcies a tots els que van participar. L’objectiu d’aquestes enquestes és saber què fem bé, però, especialment, què hem de millorar. Aquestes enquestes, les meves primeres a Amma Teià, les analitzaré profundament per extreure’n les necessitats qualitatives que tots vostès tenen i treballar en elles. Aquí, com a cada casa, tots som partícips i aportem el nostre gra de sorra, igual que les nostres idees, per a millorar,

tant els residents i els familiars com els nostres professionals, que en el seu dia a dia poden detectar, i ja detecten, necessitats que es treballen per a cobrir-les. Per una altra banda, vull informar de que durant aquest any passàrem l’Auditoria de la Normativa de Qualitat ISO 9001, normativa que tot el Grup Amma està imposant en els seus centres amb la qual demostra un cop més el seu compromís per a obtenir la millor qualitat possible i oferir a cadascun dels nostres residents el millor servei. Sóc conscient de que aquesta normativa ha portat mesures i canvis dràstics i aprofito per a felicitar a tothom per acceptar-los entenent que són mesures pensant en el bé dels nostres residents i per a facilitar tasques als nostres professionals, qui, gràcies a la seva feina i dedicació, donen aquest bon servei a la nostra gent gran. Un cop més aprofito per saludar-los a tots i donar-los les gràcies per estar presents.

Panellets de pinyons Ingredients: 500 g d’ametlles ratllades, 450 g de sucre , 200 g de patata, 25 g de sucre llustre, 50 g de pinyons , 2 ous, ratlladura de llimona Preparació: Bulliu les patates amb pell i sense sal. Al 1/4 d’hora mireu-les i punxeu-les; si estan al punt, traieu-les del foc. Millor fer-ho un dia abans per tal de que estiguin fredes quan les treballeu. En un bol de vidre poseu l’ametlla, el sucre, la ratlladura de llimona i la patata. Barregeu amb dues forquilles i després amb una espàtula de fusta ho premeu i, quan veieu que s’enganxa a l’espàtula i fa oli, ja ho podeu deixar. Feu-ne boletes i pinteu-les amb clara d’ou batuda per a que s’hi enganxin els pinyons. Poseu-los al forn (200 o 220 graus)entre 10 i 12 minuts. Després de coure’ls al forn, empolseu els panellets amb sucre llustre.


el teu espai Has realizat alguna manualitat? Escrius? Tens algun dibuix dels teus néts? Sigui el que sigui, si vols mostrar-ho, aquí tens un espai. HIMNE DE CATALUNYA Catalunya triomfant, tornarà a ser rica i plena! Endarrere aquesta gent tan ufana i tan superba! Bon cop de falç! Bon cop de falç, defensors de la terra! Bon cop de falç! Ara és hora, segadors! Ara és hora d’estar alerta! Per quan vingui un altre juny esmolem ben bé les eines! Bon cop de falç! Bon cop de falç, defensors de la terra! Bon cop de falç! Que tremoli l’enemic en veient la nostra ensenya: com fem caure espigues d’or, quan convé seguem cadenes. Bon cop de falç! Bon cop de falç, defensors de la terra! Bon cop de falç!

La Rosario

i la Maria

io i Ramon al Maria, Anton

a la sala d ’actes

e pati del centr

nt rehabilitació La Dolores al gimnàs fe

Làmines d e l’Anton io Jurado

el bagul dels records

Abans

fotonotícia

Després

A la primera fotografia veiem la Dolores Duce de més joveneta i a la segona fotografia la veiem en una foto del passat Nadal.

Diada de Catalunya El passat 11 de setembre va ser la Diada de Catalunya, dia molt assenyalat per a tots els catalans.


notícia

Què està passant amb el canvi climàtic? Es preveu que en el segle XXI la temperatura del planeta s’elevi una mitjana de fins a 3’5ºC. Com a conseqüència d’això és probable que es desfacin les zones glacials i el nivell del mar pugui pujar entre 50 i 95 cm; això afectaria les zones costaneres. També s’estan fonen valls glacials en llocs com Suïssa i Nova Zelanda, cosa que provoca allaus, erosió de sòls i grans canvis en el cabdal dels rius, amb la

Els científics creuen que no és massa tard per a prevenir els efectes més greus possibilitat de causar grans inundacions. A més, si la temperatura del planeta continua augmentant existeixen més probabilitats de que sobrevisquin gèrmens, bacteris, espores i altres portadors de malalties, per tant, això també és un problema des del punt de vista mèdic. Els científics creuen que no és massa tard per a prevenir els efectes més greus si s’actua immeditadament. Per aquest motiu es fan

Fotografia exemplificant els efectes del canvi climàtic en el mateix paisatge convencions i protocols on es pretén arribar a uns acords que posin fre al problema del canvi climàtic.

coses de casa

La biblioteca A la planta 0 del nostre centre comptem amb un espai que està dedicat a la biblioteca. Hi podem trobar diferents recursos, per exemple, llibres de tot tipus, com enciclopèdies o novel•les. També hi trobem dos ordinadors que poden usar els nostres residents per

endinsar-se en el món d’Internet i tot el ventall de possibilitats que comporta aquest fet. L’espai de la biblioteca també és utilitzat per a jugar a jocs de taula i fer exposicions.

avui coneixem a

Àngeles Otín

A la foto veiem l’Àngeles el dia del berenar celebrant el seu aniversari

La resident Àngeles Otín va celebrar el passat 12 d’octubre el seu 80è aniversari. Va passar el dia acompanyada de la seva família; l’Àngeles estava d’allò més contenta. Al dia següent va celebrar el seu aniversari amb un berenar al saló acompanyada de les seves amistats. Van berenar galetes, coca i begudes. S’ho van passar d’allò més bé.

L’Àngeles és una resident molt alegre i animada que està a la P.2 del centre. Cada dia va al gimnàs per a fer rehabilitació. És una persona xerraire i li agrada estar acompanyada. Cada tarda també juga al dòmino amb les seves companyes Dolores i Amparo, entre d’altres.

teia_nov11  

El passat 2 de setembre es celebrà la festa de fi d’estiu ment. Aprofitem aquestes línies per a agrair la col•laboració de tots ells i sobre...

teia_nov11  

El passat 2 de setembre es celebrà la festa de fi d’estiu ment. Aprofitem aquestes línies per a agrair la col•laboració de tots ells i sobre...

Advertisement